Do not take it personally 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
pisti1234
(újonc)

Bibby
(PH! addikt)
Nem kötözködésnek szánom, csak megjegyzem hogy egy újonctól is "elvárás" hogy tudjon linkelni, akkor házigazdaként igazán megtanulhatnád.
#220. hsz: "Ezek szerint Msi és Acer egyből kétmagos Atommal indítana? Silverthorne-t hanyagolnák? Az jó!! Így esélye nem lessz labdába rúgni a Nanónak! Pedig a a Hp 2133 is szemrevaló amúgy elsőre..."
Ezt így konkrétan nem igazán értem, szerintem egymagos Atom került a windbe.
"Jól is néznénk, ki, ha mindenki az okokat keresné, a megoldásokat meg senki." After Monday and Tuesday, even the calendar says: W T F...

kornél1
(senior tag)
biztos egymagos lesz

p_adam
(őstag)
ExpressCard/miniPCI Express szerintem nem nagyon lóg ki. Ennek a hiánya miatt biztos nem vennék új gépet és szerintem lassan ilyen beépített cucc terén a WiMAX lesz a sláger, nem ezek.
Így van, ez már nagyon elvárható de az azért megjegyezném hogy egy LinkSys külső wifi vevőt használok a régi géphez és sokkal hatékonyabb a vétele, sokkal gyorsabban és stabilabban megy vele a net, több beépített wifi-vel is összehasonlítottam.
Lavry DA11 -> STAX SRM-717 + SR-X Mk3 Pro / Sennheiser HD250 Linear II Eladó: http://tinyurl.com/43fx7as

p_adam
(őstag)
A "vihar elindult"
[link]
Lavry DA11 -> STAX SRM-717 + SR-X Mk3 Pro / Sennheiser HD250 Linear II Eladó: http://tinyurl.com/43fx7as

Scae [Edgar]
(kvázi-tag)
itt egy kis spec. az ECS gépéről:
[link]
Kár hogy glossy lesz a kijelző.
A 6 cellás akku meg tuti ki fog lógni, szóval...

sszasza
(újonc)
Még tartod a véleményed, hogy Diamondville lessz benne? (#71)
Ha igen akkor ezt a 945-ös cipsetet hogy lessz lehetséges ráncfelvarrni a jövőben?
Logikusnak úgy tűnik nekem is, hogy első generáció Silverthornok vagyis egymagosok lesznek s késő ősztől majd a duplamagosok vadiúj cipsettel, nem?
Teljesen meg vagyok egyébként zavarodva.
Ennek sem lehet akkor hinni? : [link]
Meg a konkurens is Diamondwille-t pakolt bele a sajátjába... ECS
[ Szerkesztve ]

p_adam
(őstag)
De lehet hinni neki (egyébként kevesebb mint kép nap múlva hivatalos lesz minden) tartom a véleményem hogy Diamondville lesz benne és azt is hogy a chipset nagyon sokat fogyaszt. Majd a második generáció új alaplappal már kevesebbet fog de ezért az árért még mindig kiváló amit tud. Ha nem Diamondville lenne benne akkor drágább lenne.
"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

p_adam
(őstag)
Ha már egyszer csináltam ennek egy topikot akkor mért kell ide beszúrni? 

Zalaymate
(senior tag)
Belinkelnéd? Sorry, de nem talom! 
(= Zala =)

pisti1234
(újonc)
Ki allitott mast, minthogy egymagos, ket thread-es Diamondville kerul belele?

student
(senior tag)
ha lesz 2.generácio ![;]](/dl/s/v1.gif)
up!

p_adam
(őstag)
Természetesen lesz, max a Wind után már Fire lesz a neve 

student
(senior tag)
hát ez a forgathato display sztem kapásbol +20rongy, (és hamarabb ki is purcan) ezt nem kellett volna bele.
up!

student
(senior tag)
megvárom. még nem látom egyik gyártonál se a 2magos atom+ ssd kombot 
up!
ma minden kiderül Computexen 
"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

Bibby
(PH! addikt)
Wind video, sok új nincs benne...
"Jól is néznénk, ki, ha mindenki az okokat keresné, a megoldásokat meg senki." After Monday and Tuesday, even the calendar says: W T F...

GS500
(újonc)
De ha jól láttam, az a nagyobbik akksi 
Kár azért a touchpad klikkelőért 
Finally S-PVA!

student
(senior tag)

kornél1
(senior tag)
de ez az msi egyre jobban tetszik

Bibby
(PH! addikt)
Nekem is, pedig nem kellene a nyáron beleugrani valószínűleg... árban is biztos jobb lesz később, meg ki tudja, tán megjön az ezres EEE (nálam csak a 10 colos kijelző játszik, ha már van ilyen).

kornél1
(senior tag)
nálam is 10".... meg el kell adnom a notimat addig.. meglássuk..

radamsky
(senior tag)
kiváncsi leszek az árára
pofás kis darabb, föleg ha az akksi 4 orás és a kijelző Touch sreen-es
Bár a felbontása nem tetszik

student
(senior tag)

pisti1234
(újonc)
Ma az MSI hivatalosan is bejelntette a Windet, specifikacioval dudaval, dobszoval.
Ami a jo hir,-es higgyen neki az ember ha ha akar -, hogy a 6 cellas tehat szivos akkuval szerelve lenne a gep sulya 1.2 Kg. Ez egyben az a konfiguracio, ami a Notebook.hu lapjan is szerepel.
http://global.msi.com.tw/index.php?func=prodpage2&maincat_no=135&cat2_no=582
U100 Specifications
Processor & Cache
Intel® Atom™ Processor
Operating System
Windows® XP Home
Chipsets
Intel® 965GMS+ICH7M
System Memory
512MB/1GB (DDR2 667), Max: 2GB
LCD Display
10” 1024x600 LCD Panel
Graphics & Video Module
UMA
Audio
HD Audio, Stereo speakers
HDD
80GB SATA
Webcam
1.3M / 0.3M
Card Reader
4-in-1 Card Reader, SD/MMC/MS/MSpro
Communication Port
Built-in Gigabit Ethernet LAN
Built-in 802.11b/g WLAN Card / Bluetooth Supported (Bluetooth is optional)
I/O Port
Graphics Card Output (15-pin, D-Sub) X 1
USB2.0 Port X 3
Mic-in Port X 1/Line-in Port x 1
Headphone Output X 1
LAN Port X 1
AC Adaptor
Output: 19V DC, 65W / Input: 100~ 240V AC, 50/60Hz universal
Battery Pack & Life
Li-Ion 3/6 cells
Dimension & Weight
260(L) X 180(D) X 19-31.5(H)mm
1.0KG with 3 cell battery
[ Szerkesztve ]

student
(senior tag)

Bibby
(PH! addikt)
Ácsibácsi... egész eddig intel 945-ös chipsetről volt szó!
Sőt korai tesztekben is ez szerepelt:
Most akkor hol lehet az igazság? Ha 965-ös, akkor a grafikáért x3100-as intel chip felel. 

Bibby
(PH! addikt)
Egy újabb teszt, és megintcsak imádták.
És a turbo gomb 1,9Ghz-esrenyomja fel a processzort! 
[ Szerkesztve ]

student
(senior tag)

up!

PSP-Bobb
(lelkes újonc)
Hú de jó. Nemhogy a "normális" változatot kapjuk, de még procit is tudunk húzni 
Azt hiszem előrendelem azonnal.
Akkkor most x3100 lesz benne? Mert az klasszisokkal jobb, mint a GMA915.
Amúgy játékra is lehet használni (egy régebbi felháborodónak üzenem), hiszen az eeepc (701) is használható volt játékra, tehát WOW, Call of Duty, CS 1.6 (esetleg source), Max Payne 2, és hadd ne soroljam tovább.
Még mikor GMA915-öt hittem, hogy az lesz benne egy kcisit utánanéztem, hogy mégis hasznáható-e, és taasztalatok alapján a HL2-vel egy szintű játékok is futnak rajta. Persze aki Crysisozni szeretne, annak az MSI Wind helyett az MSI Gamer notiját ajánlom(350-500000ft).
Tehát játékosok is örülhetnek.
Komolyan 100000forintért ajándék ár, XP-vel magyar bill-el és magyar garival. (tényleg böszme entert kapunk?)
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy hasonlítgattátok a Wind atomját az eee Cerkájához, és arra jutottatok, hogy az Atom valamivel erősebb. No ezt most úgy kell érteni, hogy az 1.6-os atom erősebb egy kicsit a 900-as Celeronnál, vagy Mhz/teljesítmény arányban?
És akkor végül mennyit is bír a 6 cellás akku? 5-6 órát bír terhelés alatt? 
Ja és két magos lesz?
[ Szerkesztve ]

PSP-Bobb
(lelkes újonc)
http://www.mobilx.hu/index.php?target=products&product_id=6950
A Mobilixnél 3 cellás akkut írnak. Akkor ez is 6?

devians
(kvázi-tag)
Mobilx-el nemrégen beszéltem, azt mondták, hogy az adatlapok változhatnak, ahogy a gyártótól más infót kapnak.
Mert kérdeztem, hogy akkor most hogy lesz a linux conf, mert ugyanazt írták teljesítményben, mindenben mint a win-t. Holott több külföldi fórumon meg ellenkező adatok is vannak, pl.: hogy nem 1 GB rammal lesz, hanem 512-vel és más-más aksikkal.
Szóval Ők sem tudják még a végső configot. Azt mondták, mihelyst lesz készleten tudják majd javítani a dolgokat.
A gizmodo szerint a win jún 16., a linuxos meg csak később lesz szállítva vmikor.
[ Szerkesztve ]

devians
(kvázi-tag)
ja és a gizmo szerint a config:
The Windows version of the Wind is priced at $499 MSRP, and will be available for purchase starting June 16th, 2008 at www.msimobile.com. The Linux based models of the Wind will be available at the same site later this summer for $399 MSRP.
CPU Intel Atom 1.6 GHz
Operating System Microsoft Windows XP Home Edition™
Chipset Intel 945GMS, ICH7-M
Display 10"W (1024×600) LED
VGA UMA
Memory 1GB DDR2/ 667MHz
Hard Drive 80G / 2.5” SATA
Battery 6 Cells / 5.5 hrs
WLAN 802.11b/g
Bluetooth Yes
Webcam 1.3m
Dimensions 10.23" x 7.08" x 0.748" ~1.24"
Weight 2.6lbs
Available Colors White, Black, and Pink
MSRP $499

Bundás22
(őstag)
nagyon aranyos kis notebook, tényleg 
Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

Bibby
(PH! addikt)
Chipsets
Intel® 965GMS+ICH7M
Nagyon úgy fest hogy ez csak a vakítás része... mondjuk bosszantó hogy pont az MSI oldalon írnak ilyet.

klaczi
(fanatikus tag)
Kisérleteztem CF-IDE átalakítóval az is bíztató, no de itt van hely dögivel. Csak arra jó az egész, hogy ne motorizált tároló legyen benne.

ekaterina
(újonc)
sziasztok,
nekem is nagyon tetszik a Wind, és csak egy kérdésem lenne, bocsánat, hogy kicsit láma, szóval úgy látom, hogy nincs DVD lejátszó a gépben, ha rákötök egy hordozhatót, akkor attól bármi is lassabb lesz, vagy nincs különbség? csak mert a böngészésen és szövegszerkesztésen nekem filmnézésre is erősen kéne...
köszi!
Damnant quod non inteligunt.
így legyen 
ebből csak az ssd kell 
Nem hiszem, hogy lassabb lenne, persze olvasás/írás közben nő processzorterhelés, meg az USB is lomha még a PATA csatolóhoz képest is. De szerintem gond nélkül fogod tudni használni külső meghajtóval.
Finally S-PVA!
Engem inkább az érdekelne, hogy lesz-e lehetőség olyan játékokat (pl. diablo ) letterbox módban futtatni, amik nem támogatják a szélesvásznú felbontásokat, vagy ezekkel mindenképpen kénytelenek vagyunk elviselni, hogy torzul a kép?
Finally S-PVA!

ekaterina
(újonc)
Köszi az infót, én is az USB lassúságától féltem, de akkor ez annyira nem vészes. Van esetleg valami más megoldás DVD nézésre?
És ugye akik megveszik a Windet az "első hullámmal" (akik már előrendelték), azok majd írnak nekünk "második hullámosoknak" sok kedvcsinálót/nyálcsorgatót? 
az első hullám az hirosima a második a nagasaki

ekaterina
(újonc)
aztán meg jön a Új Hullám 

devians
(kvázi-tag)
úgy néz ki első hullámos leszek... 
Majd írok róla ha meglesz pontos adatokkal...

Awalon
(lelkes újonc)
Dettó. Bár nem rendelem elő, megvárom míg végre minden spec biztos lesz.
(most épp megpróbálom túltenni magam az "úgytűnik ebből kisebb akku lesz"problémán
)