Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  MSI Wind

(#251) pisti1234 válasza ^Clown (#249) üzenetére

pisti1234
(újonc)

Do not take it personally :)

(#252) Bibby válasza keopsz (#217) üzenetére

Bibby
(PH! addikt)

Nem kötözködésnek szánom, csak megjegyzem hogy egy újonctól is "elvárás" hogy tudjon linkelni, akkor házigazdaként igazán megtanulhatnád. :U

#220. hsz: "Ezek szerint Msi és Acer egyből kétmagos Atommal indítana? Silverthorne-t hanyagolnák? Az jó!! Így esélye nem lessz labdába rúgni a Nanónak! Pedig a a Hp 2133 is szemrevaló amúgy elsőre..."

Ezt így konkrétan nem igazán értem, szerintem egymagos Atom került a windbe.

"Jól is néznénk, ki, ha mindenki az okokat keresné, a megoldásokat meg senki." After Monday and Tuesday, even the calendar says: W T F...

(#253) kornél1 válasza Bibby (#252) üzenetére

kornél1
(senior tag)

biztos egymagos lesz

(#254) p_adam válasza pisti1234 (#231) üzenetére

p_adam
(őstag)

ExpressCard/miniPCI Express szerintem nem nagyon lóg ki. Ennek a hiánya miatt biztos nem vennék új gépet és szerintem lassan ilyen beépített cucc terén a WiMAX lesz a sláger, nem ezek.

Így van, ez már nagyon elvárható de az azért megjegyezném hogy egy LinkSys külső wifi vevőt használok a régi géphez és sokkal hatékonyabb a vétele, sokkal gyorsabban és stabilabban megy vele a net, több beépített wifi-vel is összehasonlítottam.

Lavry DA11 -> STAX SRM-717 + SR-X Mk3 Pro / Sennheiser HD250 Linear II Eladó: http://tinyurl.com/43fx7as

(#255) p_adam

p_adam
(őstag)

A "vihar elindult" :)) [link]

Lavry DA11 -> STAX SRM-717 + SR-X Mk3 Pro / Sennheiser HD250 Linear II Eladó: http://tinyurl.com/43fx7as

(#256) Scae [Edgar] válasza pisti1234 (#241) üzenetére

Scae [Edgar]
(kvázi-tag)

itt egy kis spec. az ECS gépéről:
[link]
Kár hogy glossy lesz a kijelző. :F
A 6 cellás akku meg tuti ki fog lógni, szóval...

(#257) sszasza válasza p_adam (#255) üzenetére

sszasza
(újonc)

Még tartod a véleményed, hogy Diamondville lessz benne? (#71)

Ha igen akkor ezt a 945-ös cipsetet hogy lessz lehetséges ráncfelvarrni a jövőben?
Logikusnak úgy tűnik nekem is, hogy első generáció Silverthornok vagyis egymagosok lesznek s késő ősztől majd a duplamagosok vadiúj cipsettel, nem?

Teljesen meg vagyok egyébként zavarodva.
Ennek sem lehet akkor hinni? : [link]
Meg a konkurens is Diamondwille-t pakolt bele a sajátjába... ECS

[ Szerkesztve ]

(#258) p_adam válasza sszasza (#257) üzenetére

p_adam
(őstag)

De lehet hinni neki (egyébként kevesebb mint kép nap múlva hivatalos lesz minden) tartom a véleményem hogy Diamondville lesz benne és azt is hogy a chipset nagyon sokat fogyaszt. Majd a második generáció új alaplappal már kevesebbet fog de ezért az árért még mindig kiváló amit tud. Ha nem Diamondville lenne benne akkor drágább lenne.

(#259) Gergő_

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

[már megint egy új versenyző]

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#260) p_adam

p_adam
(őstag)

Ha már egyszer csináltam ennek egy topikot akkor mért kell ide beszúrni? :U

(#261) Zalaymate válasza p_adam (#260) üzenetére

Zalaymate
(senior tag)

Belinkelnéd? Sorry, de nem talom! :(

(= Zala =)

(#262) pisti1234 válasza sszasza (#257) üzenetére

pisti1234
(újonc)

Ki allitott mast, minthogy egymagos, ket thread-es Diamondville kerul belele?

(#263) student válasza p_adam (#258) üzenetére

student
(senior tag)

ha lesz 2.generácio ;]

up!

(#264) p_adam válasza student (#263) üzenetére

p_adam
(őstag)

Természetesen lesz, max a Wind után már Fire lesz a neve :P

(#265) student válasza Gergő_ (#259) üzenetére

student
(senior tag)

:(( hát ez a forgathato display sztem kapásbol +20rongy, (és hamarabb ki is purcan) ezt nem kellett volna bele.

up!

(#266) student válasza p_adam (#264) üzenetére

student
(senior tag)

megvárom. még nem látom egyik gyártonál se a 2magos atom+ ssd kombot :DD

up!

(#267) Gergő_

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

ma minden kiderül Computexen :))

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#268) Bibby

Bibby
(PH! addikt)

Wind video, sok új nincs benne...

"Jól is néznénk, ki, ha mindenki az okokat keresné, a megoldásokat meg senki." After Monday and Tuesday, even the calendar says: W T F...

(#269) GS500 válasza Bibby (#268) üzenetére

GS500
(újonc)

De ha jól láttam, az a nagyobbik akksi ;)

(#270) HavocS válasza Bibby (#268) üzenetére

HavocS
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Kár azért a touchpad klikkelőért :(

Finally S-PVA!

(#271) student

student
(senior tag)

hp 2133 teszt

egy rakás sz*r

up!

(#272) kornél1 válasza student (#271) üzenetére

kornél1
(senior tag)

de ez az msi egyre jobban tetszik

(#273) Bibby válasza kornél1 (#272) üzenetére

Bibby
(PH! addikt)

Nekem is, pedig nem kellene a nyáron beleugrani valószínűleg... árban is biztos jobb lesz később, meg ki tudja, tán megjön az ezres EEE (nálam csak a 10 colos kijelző játszik, ha már van ilyen).

(#274) kornél1 válasza Bibby (#273) üzenetére

kornél1
(senior tag)

nálam is 10".... meg el kell adnom a notimat addig.. meglássuk..

(#275) radamsky válasza Gergő_ (#259) üzenetére

radamsky
(senior tag)

kiváncsi leszek az árára:)) pofás kis darabb, föleg ha az akksi 4 orás és a kijelző Touch sreen-es
Bár a felbontása nem tetszik

(#276) student

student
(senior tag)

húúúú eee1000

hopp ocsóó ssd sandisk kisnotikba

ide vele 16gigásat most! :Y

[ Szerkesztve ]

up!

(#277) pisti1234

pisti1234
(újonc)

Ma az MSI hivatalosan is bejelntette a Windet, specifikacioval dudaval, dobszoval.

Ami a jo hir,-es higgyen neki az ember ha ha akar -, hogy a 6 cellas tehat szivos akkuval szerelve lenne a gep sulya 1.2 Kg. Ez egyben az a konfiguracio, ami a Notebook.hu lapjan is szerepel.

http://global.msi.com.tw/index.php?func=prodpage2&maincat_no=135&cat2_no=582

U100 Specifications
Processor & Cache
Intel® Atom™ Processor

Operating System
Windows® XP Home

Chipsets
Intel® 965GMS+ICH7M

System Memory
512MB/1GB (DDR2 667), Max: 2GB

LCD Display
10” 1024x600 LCD Panel

Graphics & Video Module
UMA

Audio
HD Audio, Stereo speakers

HDD
80GB SATA

Webcam
1.3M / 0.3M

Card Reader
4-in-1 Card Reader, SD/MMC/MS/MSpro

Communication Port
Built-in Gigabit Ethernet LAN
Built-in 802.11b/g WLAN Card / Bluetooth Supported (Bluetooth is optional)

I/O Port
Graphics Card Output (15-pin, D-Sub) X 1
USB2.0 Port X 3
Mic-in Port X 1/Line-in Port x 1
Headphone Output X 1
LAN Port X 1

AC Adaptor
Output: 19V DC, 65W / Input: 100~ 240V AC, 50/60Hz universal

Battery Pack & Life
Li-Ion 3/6 cells

Dimension & Weight
260(L) X 180(D) X 19-31.5(H)mm
1.0KG with 3 cell battery

[ Szerkesztve ]

(#278) student

student
(senior tag)

wáóóóóó acer aspire one képek + specifikáció
elég gagyin néz ki

[ Szerkesztve ]

up!

(#279) Bibby válasza pisti1234 (#277) üzenetére

Bibby
(PH! addikt)

Ácsibácsi... egész eddig intel 945-ös chipsetről volt szó!
Sőt korai tesztekben is ez szerepelt:

Most akkor hol lehet az igazság? Ha 965-ös, akkor a grafikáért x3100-as intel chip felel. :U

(#280) Bibby

Bibby
(PH! addikt)

Egy újabb teszt, és megintcsak imádták. :))
És a turbo gomb 1,9Ghz-esrenyomja fel a processzort! :Y

[ Szerkesztve ]

(#281) student válasza Bibby (#280) üzenetére

student
(senior tag)

:C

up!

(#282) GS500

GS500
(újonc)

Micsoda hírek :))

(#283) PSP-Bobb válasza pisti1234 (#277) üzenetére

PSP-Bobb
(lelkes újonc)

Hú de jó. Nemhogy a "normális" változatot kapjuk, de még procit is tudunk húzni :)
Azt hiszem előrendelem azonnal.
Akkkor most x3100 lesz benne? Mert az klasszisokkal jobb, mint a GMA915.

Amúgy játékra is lehet használni (egy régebbi felháborodónak üzenem), hiszen az eeepc (701) is használható volt játékra, tehát WOW, Call of Duty, CS 1.6 (esetleg source), Max Payne 2, és hadd ne soroljam tovább.
Még mikor GMA915-öt hittem, hogy az lesz benne egy kcisit utánanéztem, hogy mégis hasznáható-e, és taasztalatok alapján a HL2-vel egy szintű játékok is futnak rajta. Persze aki Crysisozni szeretne, annak az MSI Wind helyett az MSI Gamer notiját ajánlom(350-500000ft).
Tehát játékosok is örülhetnek.

Komolyan 100000forintért ajándék ár, XP-vel magyar bill-el és magyar garival. (tényleg böszme entert kapunk?)

Még egy olyan kérdésem lenne, hogy hasonlítgattátok a Wind atomját az eee Cerkájához, és arra jutottatok, hogy az Atom valamivel erősebb. No ezt most úgy kell érteni, hogy az 1.6-os atom erősebb egy kicsit a 900-as Celeronnál, vagy Mhz/teljesítmény arányban?

És akkor végül mennyit is bír a 6 cellás akku? 5-6 órát bír terhelés alatt? :U
Ja és két magos lesz?

[ Szerkesztve ]

(#284) PSP-Bobb válasza PSP-Bobb (#283) üzenetére

PSP-Bobb
(lelkes újonc)

http://www.mobilx.hu/index.php?target=products&product_id=6950

A Mobilixnél 3 cellás akkut írnak. Akkor ez is 6?

(#285) devians válasza PSP-Bobb (#284) üzenetére

devians
(kvázi-tag)

Mobilx-el nemrégen beszéltem, azt mondták, hogy az adatlapok változhatnak, ahogy a gyártótól más infót kapnak.

Mert kérdeztem, hogy akkor most hogy lesz a linux conf, mert ugyanazt írták teljesítményben, mindenben mint a win-t. Holott több külföldi fórumon meg ellenkező adatok is vannak, pl.: hogy nem 1 GB rammal lesz, hanem 512-vel és más-más aksikkal.

Szóval Ők sem tudják még a végső configot. Azt mondták, mihelyst lesz készleten tudják majd javítani a dolgokat.

A gizmodo szerint a win jún 16., a linuxos meg csak később lesz szállítva vmikor.

[ Szerkesztve ]

(#286) devians válasza devians (#285) üzenetére

devians
(kvázi-tag)

ja és a gizmo szerint a config:

The Windows version of the Wind is priced at $499 MSRP, and will be available for purchase starting June 16th, 2008 at www.msimobile.com. The Linux based models of the Wind will be available at the same site later this summer for $399 MSRP.

CPU Intel Atom 1.6 GHz
Operating System Microsoft Windows XP Home Edition™
Chipset Intel 945GMS, ICH7-M
Display 10"W (1024×600) LED
VGA UMA
Memory 1GB DDR2/ 667MHz
Hard Drive 80G / 2.5” SATA
Battery 6 Cells / 5.5 hrs
WLAN 802.11b/g
Bluetooth Yes
Webcam 1.3m
Dimensions 10.23" x 7.08" x 0.748" ~1.24"
Weight 2.6lbs
Available Colors White, Black, and Pink
MSRP $499

(#287) Bundás22 válasza Bibby (#280) üzenetére

Bundás22
(őstag)

nagyon aranyos kis notebook, tényleg :R

Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

(#288) Bibby válasza pisti1234 (#277) üzenetére

Bibby
(PH! addikt)

Chipsets
Intel® 965GMS+ICH7M

Nagyon úgy fest hogy ez csak a vakítás része... mondjuk bosszantó hogy pont az MSI oldalon írnak ilyet.

(#289) klaczi válasza student (#276) üzenetére

klaczi
(fanatikus tag)

Kisérleteztem CF-IDE átalakítóval az is bíztató, no de itt van hely dögivel. Csak arra jó az egész, hogy ne motorizált tároló legyen benne.

(#290) ekaterina

ekaterina
(újonc)

sziasztok,
nekem is nagyon tetszik a Wind, és csak egy kérdésem lenne, bocsánat, hogy kicsit láma, szóval úgy látom, hogy nincs DVD lejátszó a gépben, ha rákötök egy hordozhatót, akkor attól bármi is lassabb lesz, vagy nincs különbség? csak mert a böngészésen és szövegszerkesztésen nekem filmnézésre is erősen kéne...
köszi!

Damnant quod non inteligunt.

(#291) Gergő_ válasza devians (#286) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

így legyen :))

(#292) Gergő_ válasza student (#278) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

ebből csak az ssd kell :DD

(#293) HavocS válasza ekaterina (#290) üzenetére

HavocS
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem hiszem, hogy lassabb lenne, persze olvasás/írás közben nő processzorterhelés, meg az USB is lomha még a PATA csatolóhoz képest is. De szerintem gond nélkül fogod tudni használni külső meghajtóval.

Finally S-PVA!

(#294) HavocS

HavocS
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Engem inkább az érdekelne, hogy lesz-e lehetőség olyan játékokat (pl. diablo ) letterbox módban futtatni, amik nem támogatják a szélesvásznú felbontásokat, vagy ezekkel mindenképpen kénytelenek vagyunk elviselni, hogy torzul a kép?

Finally S-PVA!

(#295) ekaterina válasza HavocS (#293) üzenetére

ekaterina
(újonc)

Köszi az infót, én is az USB lassúságától féltem, de akkor ez annyira nem vészes. Van esetleg valami más megoldás DVD nézésre?

És ugye akik megveszik a Windet az "első hullámmal" (akik már előrendelték), azok majd írnak nekünk "második hullámosoknak" sok kedvcsinálót/nyálcsorgatót? :DD

(#296) Gergő_ válasza ekaterina (#295) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

az első hullám az hirosima a második a nagasaki :)) :DD

(#297) ekaterina

ekaterina
(újonc)

aztán meg jön a Új Hullám :))

(#298) devians válasza ekaterina (#295) üzenetére

devians
(kvázi-tag)

úgy néz ki első hullámos leszek... :)

Majd írok róla ha meglesz pontos adatokkal...

(#299) Awalon válasza devians (#298) üzenetére

Awalon
(lelkes újonc)

Dettó. Bár nem rendelem elő, megvárom míg végre minden spec biztos lesz. :DD
(most épp megpróbálom túltenni magam az "úgytűnik ebből kisebb akku lesz"problémán :((( )

(#300) HavocS válasza ekaterina (#295) üzenetére

HavocS
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hogy ne lenne. Alcohol 120%, amivel csinálsz dvd imaget, aztán virtuális meghajtóként bemountolod. Vagy az okosabb lejátszók tudnak simán fájlból is DVD-t játszani.

Finally S-PVA!

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  MSI Wind
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.