Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  MSI Wind

(#201) p_adam

p_adam
(őstag)

Eddigi legjobb videó: [link]
Egy másik bemutató cikk: [link]
Szétszedve: [link]

Lavry DA11 -> STAX SRM-717 + SR-X Mk3 Pro / Sennheiser HD250 Linear II Eladó: http://tinyurl.com/43fx7as

(#202) GS500

GS500
(újonc)

Hát ez a HP nagyon gyenge, ennél majd csak jobb lehet...

Ú szuper video, Wind a király!!!! :))

[ Szerkesztve ]

(#203) HavocS válasza Zalaymate (#199) üzenetére

HavocS
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

De bizony turbó gomb is :) Ha töltőre van dugva, akkor normal->overclock, ha aksiról megy, akkor normal->downclock.

Finally S-PVA!

(#204) Zalaymate válasza p_adam (#201) üzenetére

Zalaymate
(senior tag)

Köszi a linkeket!

Ez a videó eldöntött mindent. NEm érdekel, hogy milyen konkurens gépek jönnek még ki, én Windet fogok venni. :R

(= Zala =)

(#205) Illető

Illető
(kvázi-tag)

Áramfogyasztás akkumulátor nélkül

...................................................Idle.........Load

Minimum Brightness (0%)..............9.8W......17W
Medium Brightness (50%).............11W........18W
Maximum Brightness (100%)........12.6W......19.4W

Ezt a táblázatot kell megjegyezni, a derék legények lemérték a masina akku nélküli tényleges fogyasztását, innentől kezdve minimális fizika és elemi matek kérdése megjövendölni, hogy mit fog alkotni a különböző méretű akkumulátorokkal.
Azaz teljes terhelés és nyektetés mellett 3 órát fogja bírni az 5200mAh-ás akkuval, decens használat (15W) mellett közel 4 órát, ha csak offline olvasgatunk rajta, több, mint 5 órát, ha hozzá sem nyúlunk, akkor majdnem 6 órát megy majd.

(A benne lévő WD800BEVS WD Scorpio HDD fogyasztása r/w üzemben 0,5A/2,5W, idle állapotban 0,4A/0,85W. 5V-os ágból táplálkozik, akit érdekel, egy pirospontért kiszámolhatja, hogy mekkora üzemidő-nyereségre lehet szert tenni egy SSD beszerelésével.) :))

[ Szerkesztve ]

Aki nem kíváncsi, az minek él?

(#206) protegeone

protegeone
(újonc)

Itt lehet letölteni a használati útmutatót

[link]

[ Szerkesztve ]

Ha érdekel a Dropbox, ezen a linken http://db.tt/djK0Mh7 2.2GB tárhely vár ingyen. ****** 781227XY forever ******

(#207) protegeone

protegeone
(újonc)

Itt pedig a "szedjük apró darabokra" bemutató :DDD

[link]

Ha érdekel a Dropbox, ezen a linken http://db.tt/djK0Mh7 2.2GB tárhely vár ingyen. ****** 781227XY forever ******

(#208) p_adam válasza protegeone (#207) üzenetére

p_adam
(őstag)

Pár órája beszúrtam, csak hogy kekeckedjek :P

Lavry DA11 -> STAX SRM-717 + SR-X Mk3 Pro / Sennheiser HD250 Linear II Eladó: http://tinyurl.com/43fx7as

(#209) Gergő_

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

én megvárom a fekete nagy aksis verziót

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#210) student

student
(senior tag)

kézikönyvébe:
háttértárolo
hdd blablabla
ssd opcionális :K

up!

(#211) protegeone válasza p_adam (#208) üzenetére

protegeone
(újonc)

Jééé Tényleg. :Y

(#212) kornél1 válasza Gergő_ (#209) üzenetére

kornél1
(senior tag)

én, ha kijött és sikerült eladnom a notim, megveszem fehérben akármennyire nem starpabiro szin :DDD

(#213) HavocS

HavocS
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Kíváncsi leszek az SSD-re... egyelőre még egy normális méretű (amekkora HDD most benne van) bőven kétszer annyiba kerül, mint maga a gép... szerintem nem ezzel fog befutni, leghamarabb a következő generációval. Másrészt engem kissé elbizonytalanít, amit az üzembiztonságával kapcsolatban írnak - kell 1-2 év, amikor kiderül, hogy a gyakorlati használatban mennyit bír oprendszeres meghajtóként egy SSD.

Finally S-PVA!

(#214) pisti1234 válasza p_adam (#208) üzenetére

pisti1234
(újonc)

Ami a 88 oldalas gepkonyvbol hasznos informacio, az elmondhato ket sorban;
Hogyan kell Op rendszert tartalmazo CD-t usb porton keresztul radugni bootolaskor, es hogy melyik gombbal lehet a bios konzol programot inditan.

(#215) p_adam válasza HavocS (#213) üzenetére

p_adam
(őstag)

Hosszabb az élettartama mint egy winchesternek, de ez a működési elvből adódik is. A legeslegelső szériás SSD-kkel voltak kisebb problémák de már nincsenek.

(#216) Illető válasza pisti1234 (#214) üzenetére

Illető
(kvázi-tag)

Pozitív előjelű megjegyzésed nem is lesz már itt a fórumon? :DD
Hiába, keserű az élet, nem? ;)

[ Szerkesztve ]

Aki nem kíváncsi, az minek él?

(#217) keopsz

keopsz
(HÁZIGAZDA)

"We believe that the chipset is the weakest link of this machine, as the chipset dissipates and needs more than the CPU. We still cannot prove this claim but we've heard that 1.6GHz CPU has TDP of 4W, while the chipset has 8W. This is simply unacceptable, but we'll have to live with it."

"MSI told us that a fire happened in the factory that makes the batteries in China, and therefore they couldn't send us a sample notebook with a six-cell battery."

"The CPU, as we wrote so many times before, works at 1.6GHz and runs Windows XP really fast. It runs between 700 and 1600MHz, depending on what you do."

"The fan is very quiet and you can sometimes hear the hard drive as the machine’s fan will be almost completely silent."

"It is as good as it gets and we will be surprised if we see anyone making anything much better than this. "

http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7613&Itemid=1

aha. :)

[ Szerkesztve ]

{13.52.6.14 14.10.8.18}

(#218) keopsz válasza p_adam (#215) üzenetére

keopsz
(HÁZIGAZDA)

..csak adatot ne kelljen róla menteni..

{13.52.6.14 14.10.8.18}

(#219) Awalon válasza keopsz (#217) üzenetére

Awalon
(lelkes újonc)

"...has a CPU that is bigger than Neutron but smaller than Molecule..." lol :C

Szeretnék már megtapizni egyet... Mármint a gépet, nem a titkos cput. :DD

Kérdés: ugye amit magyar billel árulnak, az mind hivatalos magyar importból van magyar garival?

(#220) sszasza

sszasza
(újonc)

Kiváncsi lennék egy Wind contra Acer One tesztre. :K

Csak mert az Msi ebben a kategóriában nagyon odatette magát és jó a Wind összhatása viszont az Acer nem véletlenül piacvezető nyugaton lapiban. A proci meg közös ugyebár.

Ezek szerint Msi és Acer egyből kétmagos Atommal indítana? Silverthorne-t hanyagolnák? Az jó!! Így esélye nem lessz labdába rúgni a Nanónak! Pedig a a Hp 2133 is szemrevaló amúgy elsőre...

Sztem a Wind igazi riválisa nem is a 900as lessz hanem az 1000-es és nem is a HP ( drága és 65nm-es kicsit elavult konfig), hanem a ONE.
Van egy olyan érzésem hogy jól össze lessz rakva az Acer és dacára a csak 9 colos panelnek ütős kis gép lessz még a 10esek között is. Akksi lessz itt a döntő kérem...
Pedig a Windet én is megszerettem időközben :O

[ Szerkesztve ]

(#221) kornél1 válasza sszasza (#220) üzenetére

kornél1
(senior tag)

ha ebböl kifolyolag árverseny lesz, akkor lehet megtartom a notim és csak mellé vezsek egyet, amennyianjo árak lesznek. :))

(#222) student

student
(senior tag)

újabb olasz ismertető

up!

(#223) pisti1234 válasza Illető (#216) üzenetére

pisti1234
(újonc)

Minden vasarlas egy kompromisszum, egy laptop-nal -a rendkivul rovid erkolcsi elevules mellett - kulonosan az.

Nem kizart, hogy egy ev mulva mar gepet el sem lehet adni WAN tamogatas (Itt Europaban 3G, HSPDA ) nelkul, mint ahogy arra is lehet szamitani, hogy mozgo alkatreszei, es nagyobb energiafelvetele miatt a Winchester is ki fog szorulni ebbol a szegmensbol; a 800 x 400 felbontassal rendelkezo 7 colosokat pedig a szegyenkezve fogjak a kukakba dobni.
Az ultraprortable-ok piacan raradasul be fog kovetkezni (illetve aki olvasott mar Sony Vaio hirdetest az pontosan tudja, hogy mar be is kovetkezett*) egy fajta statusz szimbolumot teremto divat es ekszeresedesi iranyzat, ami a mobil telefonok teruleten mar majdnem koros merteket olt az ifjusag, es ifju managerek erre erzekeny, es megfelelo penztarcaval rendelkezo szegmenseiben.

Az Asus EEE raadasul kinyitotta Pandorra szelencejet, es megmutatta, hogy ebben a piaci szegmensben micsoda hatalmas tartalek es felvevo ero van.

-----------*
A 3000 $ feletti Vaio modelleket ugy hirdetik, hogy uzletfeleid nyala csordul ki az irigysegtol, ha a targyalason eloveszed.

[ Szerkesztve ]

(#224) p_adam válasza pisti1234 (#223) üzenetére

p_adam
(őstag)

Azt azért nem mondanám hogy HSPDA nélküli gép nem kéne senkinek ha egyszer utólag is bővithető vele. De az elévülést illetően teljesen igazad van :)

(#225) Awalon válasza pisti1234 (#223) üzenetére

Awalon
(lelkes újonc)

Na ezért adok én hálát az égnek hogy a divatkényszerek mindig elkerülnek. A telómat telefonálásra használom, pici notit meg azért akarok mer a nagy nehéz. Egyszerű lélek vagyok. :B
Mióta láttam a windet, csak örülök hogy nem a 3x annyiba kerülő subok között kell nézelődnöm, mert ez is elég lesz.Plusz, töredelmesen bevallom a design is tetszik :D De valószínűleg elég furán néznék, ha a vonaton munka közben azzal zavarnának meg hogy jujjdecuki notim van :W
Csak az lomboz le, hogy tényleg kompromisszum lesz a vásárlás akku tekintetében :(
De ha ilyen vagy jobb árakon lesznek, max egy év múlva lecserélem, ezzel meg boldog lesz valamelyik családtagom a sokból :)

Az az Acer One viszont nekem külsőre nem jön be, valahogy nem szeretem az ilyen fekete-fehér kombót.... de ízlések és pofonok. Legalább lesz választék.

[ Szerkesztve ]

(#226) kornél1 válasza pisti1234 (#223) üzenetére

kornél1
(senior tag)

ezt az erkölcsi elévülést nem értem.... mármint az erkölcsi szót... mármint értem, csak szerintem te nem erkölcsi elévülésre gondolsz. de lehet hülye vagyok

(#227) HavocS válasza Awalon (#225) üzenetére

HavocS
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szerintem megéri várni annyit, hogy kapható legyen a 6 cellás... csak nem húzzák annyi ideig.

Finally S-PVA!

(#228) GS500 válasza HavocS (#227) üzenetére

GS500
(újonc)

Én pont ezt fogom tenni... ;)

(#229) pisti1234 válasza kornél1 (#226) üzenetére

pisti1234
(újonc)

off
Pedig erthetned: Egy a kozgazdasagban szokasos technicus terminusrol van szo, amit abbol a celbol vezettek be, hogy egy termek ujszerusegeben megnyilvanulo kivanatossagat megkulonboztessek a termek tenyleges hasznalhatosgatol.

(#230) kornél1 válasza pisti1234 (#229) üzenetére

kornél1
(senior tag)

közgázt tanultam, de nálunk jogászoknál az terminus technicus és nem forditva :DDD köszi, már értem.

amugy Mach Pétert idézted?

[ Szerkesztve ]

(#231) pisti1234 válasza p_adam (#224) üzenetére

pisti1234
(újonc)

"Azt azért nem mondanám hogy HSPDA nélküli gép nem kéne senkinek ha egyszer utólag is bővithető vele."

Bizony az embereket zavarja, hogy egy darab eszkoz helyett kettot kell cipelniuk, es a hasznalat soran valami ormotlan modon kidudorodik az eszkoz oldalabol.
Te is kirohogned azt a gyartot, aki ma beepitett WIFI modem nelkul akarna uj notebookot eladni. Nem kell nagy jostehetseg hozza, hogy hamarosan ugyanez kovetkezik be a WAN kapcsolati eszkozokkel is.

(#232) pisti1234 válasza kornél1 (#230) üzenetére

pisti1234
(újonc)

off
Amikor valakit idezek, akkor meg szoktam adni a forrast. Tehat senkit sem ideztem.
By the way ki az a Mach Peter?

(#233) kornél1 válasza pisti1234 (#232) üzenetére

kornél1
(senior tag)

már meghalt, de irt makró és mikró könyvet. én abbol tanultam.

(#234) pisti1234 válasza pisti1234 (#231) üzenetére

pisti1234
(újonc)

Ja ha valakinek van turelme, az leginkabb erre a markara figyeljen:
ECS G10IL

(#235) Alex91

Alex91
(PH! nagyúr)

Itthon mar reklamozzak, 100k lesz az ara... (Mar a Wind-nek...)

[ Szerkesztve ]

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#236) kornél1 válasza Alex91 (#235) üzenetére

kornél1
(senior tag)

hool?

(#237) Alex91 válasza kornél1 (#236) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Chip Magazin-ban volt egy oldal. BestByte, edigital, notebook.hu volt feltuntetve, mint leendo ertekesito partnerek.

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#238) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

100k? Az nem rossz :) De a 6 cellás aksira azért még várni kell sajnos...

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#239) GS500

GS500
(újonc)

Nekem még ez az ECS tetszik a Winden kívül, az összes többi nem. A kérdés mi lesz a különbség árban, tudásban, elérhetőségben, akkuidőben bla bla

(#240) pisti1234 válasza Alex91 (#235) üzenetére

pisti1234
(újonc)

Pontosabban 113 eFt, ha hinni lehet a Notebook.hu KFT honlapjanak, ahol en is megrendeltem -elveim ellenere -okelmet :-)

[ Szerkesztve ]

(#241) pisti1234 válasza GS500 (#239) üzenetére

pisti1234
(újonc)

Persze, hogy a MAI NAP az ECS G10IL lenne az abszolut nyero, de meg a gyarto ceg honlapjan sem lehet pontos specifikaciot talalni rola, viszont a Clove ceg mar felvesz ra elorendelest - specifikacio nelkul:

http://www.clove.co.uk/viewProduct.aspx?product=ACF88A2E-FE24-40BA-953A-D06FB4B37407

[ Szerkesztve ]

(#242) Awalon válasza Alex91 (#235) üzenetére

Awalon
(lelkes újonc)

Szerintem inkább átlag 110k körül lesz, 6 cellással meg még több (ha lesz, ki tudja mikor)
A helyek közül amiket irtak eddig csak notebook.hu-n van fenn... ha abból indulunk ki, hogy pl edigitalra az eee is csak valamikor mostanság került ki, lehet hogy még jópár hetet várhatunk.
Lehet előbb el akarják szórni az eee raktárkészletet? Nekem ugyan nem. ;]

De jó lenne ha minél több helyen lehetne kapni, már abból is van egy kis árverseny, mi csak nyerhetünk vele :)

(#243) Alex91 válasza pisti1234 (#240) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

A hirdetesben 99.900 Ft volt...

(Mondjuk az nem derult ki, hogy netto vagy brutto...)

[ Szerkesztve ]

(#244) ^Clown válasza ^Clown (#238) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Notebook.hu-n 113K a Wind, 4400mAh-s akksival, 2 év garival, Xp-vel, 80 gigás HDD-vel. 33K a difi az eeePC és közte, jöhet a gondolkodás, kinek mi éri meg jobban :)

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#245) pisti1234 válasza pisti1234 (#240) üzenetére

pisti1234
(újonc)

Es szinte biztos vagyok benne, hogy ez az ar a 3 cellas 2200 mAh-s gyenge akkura vonatkozik.

(#246) pisti1234 válasza ^Clown (#244) üzenetére

pisti1234
(újonc)

Mint mar megbeszeluk, ilyen aksi nincs az adott geptipushoz, a papir, meg a kepernyo viszont minden szedelgest elbir.

(#247) Awalon válasza ^Clown (#244) üzenetére

Awalon
(lelkes újonc)

Arról már beszéltünk, hogy a 4400 mAh-s akksi az valszeg inkább 2200 (a 3 cellás).
Én majd megrendelem esetleg ha lesz raktáron, és kiderülnek a tényleges specek. Notebook.hu is ír összevissza, a színeknél is... nemrég még feketét lehetett rendelni, rákérdeztem a fehérre mélben, kiderült hogy az lesz előbb...mondjuk azóta már cserélték a kiirást a honlapon. Már csak 2 hét és kiderül mit kapunk itt kishazánkban :U

Kicsit keresztbe beszélünk, de lényeg hogy értjük egymást :)

[ Szerkesztve ]

(#248) pisti1234 válasza Awalon (#242) üzenetére

pisti1234
(újonc)

Apropos arverseny: A gagyi Asus EEE 700-at, a mult heten meg arusitotta a Notebook.hu es a MediaMarkt egyarant 80 000-ert. Ezen a heten mar nem lattam kiallitott darabokat, es egy maffiozo a foti Coraban levo szamitastechnikai boltban 100000 -ert arulja, a hirtelen felindulasbol vasarlast elkoveto tajekozatlanoknak.

(#249) ^Clown válasza pisti1234 (#246) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bocs, benéztem, sorry...

(#250) kornél1 válasza pisti1234 (#248) üzenetére

kornél1
(senior tag)

100k??? korrekt gyerek.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  MSI Wind
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.