Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  MSI Wind

(#10001) Szecsy

Szecsy
(fanatikus tag)

sziasztok!
kérlek segitsetek miszerint a u100 osomnak megnyomom a fn+f6 ot és nem történik semmi nem tudom bekapcsolni a webcamot..

kérlek segitsteek mit kell tegyek? köszi

(#10002) Kendek válasza Szecsy (#10001) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mit vársz, mi történjen? Milyen operációs rendszert használsz? Változatlan szoftveres körülményekkel azelőtt működött?

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#10003) Szecsy válasza Kendek (#10002) üzenetére

Szecsy
(fanatikus tag)

kérlek szepen eddig hibatlanul mukodott par hete csinalja ezt... gyari xp van rajta... ott hol talalommeg a webcamot?

(#10004) Kendek válasza Szecsy (#10003) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Gondolom ha bekapcsolod akkor meg kell, hogy jelenjen az eszközkezelőben.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#10005) Szecsy válasza Kendek (#10004) üzenetére

Szecsy
(fanatikus tag)

de ezt mondom nemtudom bekapcsolni...

(#10006) Kendek válasza Szecsy (#10005) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én leellenőrizném még egy Ubuntu Live rendszert indítva is, de ha ott sem jó, akkor elkönyvelném, hogy valami hardveres probléma lépett fel a működésében.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#10007) Szecsy válasza Kendek (#10006) üzenetére

Szecsy
(fanatikus tag)

sajnos se a skypeba sem az msn ben nem erzekeli...

(#10008) Kendek válasza Szecsy (#10007) üzenetére

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nyilván, ha az eszközkezelőben sincs ott, akkor az alkalmazások sem fogják érzékelni. A szoftveres probléma kizárásának érdekében érdemes lehet lecsekkolni egy Ubuntuval is. Ha ott sem jó, akkor sok mindent nem lehet tenni. Maximum szétszedni lehet, hátha kihúzódott a vezeték vagy ilyesmi, persze csak akkor ha nem garanciális, mert akkor belehet adni szervizbe.

<-ƘƘ-> Rendszerment

(#10009) maláj

maláj
(őstag)

esetleg tedd újra a "System Control Manager" nevű programot vagy live ubival nézd +

mi a f@szom az a "dodo, hype, epic fail, facepalm, bullshit, lol, eye candy, powaaa, lájk, fain, candybar, applehater" & tsai ??? beszélni picit magyar ???

(#10010) Jetx

Jetx
(újonc)

Sziasztok!

Olyan gondom van hogy win alatt nem megy a tapipad oldalán való görgetés. Ubuntuval tökéletes de winxp alatt nem akar sikerülni.
Nem tudja valaki mi lehet a gondja?

Üdv

(#10011) Jetx válasza Jetx (#10010) üzenetére

Jetx
(újonc)

Már meg is oldottam a problémát. Bocs.
Hogy mire nem jó a kereső?! :B

üdv

(#10012) bord

bord
(újonc)

Tudnátok nekem webkamera ügyben segíteni?Milyen kábelen és hogy csatlakozik?Konkrétan az a bajom usb videó eszközre ráütve bejön a kép és világít a led is,de ha kicsit elfordítom a képernyőt megszakad a kapcsolat és elalszik a led is,gondolom valami fontakt hiba lehet.Sajnos fn+6 kapcsolgatására nem jön vissza csak ha kilépek a felhasználói fiókból vagy lecsukom és újból kinyitom működik,viszont ha megint megmozdítom kikapcsol.

(#10013) ghost52

ghost52
(újonc)

Az MSI Windre felraktam a win 7 ultimatét,és 2 giga rammal ,tökéletesen müködik a virtuális xp mód is.
Szerintem sokkal szebb,és gyorsabb is mint az xp volt.
A tv kártyám is feljavult.!!
Mindenkinek ajánlani tudom.

(#10014) rakal válasza ghost52 (#10013) üzenetére

rakal
(senior tag)

Nyitott kapukat döngetsz.
A Win7 előnye még:semmilyen drivert nem kell felinstallálni,csak a Bluetooth-drivert(Toshiba),a többit a Win7 felrakja,gond nélkül.
A telepítés sokkal egyszerűbb,mint az XP-nél volt,ill gyorsabb.

[ Szerkesztve ]

(#10015) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni. A következő a hibajelenség: 5-10 perc használat után a kijelzőn lila pixelesedés mutatkozik, van, hogy az egész kijelző átvált lila árnyalatúba. Restart, akksi ki-be nem segít, rövid időn belül újra jelentkezik a hiba.

Amire én gondoltam kapásból:
- Win 7 driver hiba
- memória hiba
- kijelző - inverter hiba, esetleg szalagkábel

Amit majd megcsinálok - lefuttatok:
- új chipset driver
- MemTest futtatás
- szalagkábel leellenőrzése, csatlakozók ellenőrzése

A kijelzőt fogalmam sincs, hogyan lehetne tesztelni - kimérni, hogy működik-e. Jól tudom, hogy itt nem lehet külön az invertert cserélni, mert egybe van építve a kijelzővel?

Szerintetek mi lehet a gond? Köszi előre is!

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#10016) ^Clown válasza ^Clown (#10015) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Közben kiderült (mivel nem nálam van a gép), hogy ezt a hibát mozgatás közben, illetve ölben használva produkálja a gép, asztalon nem. Valamiféle kontakthiba lesz. Tudtok valami jó szétszedős manualt/tutorialt/videót az U100-ashoz?

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#10017) BloodRay

BloodRay
(PH! addikt)

Rég jártam erre. :)
2 éves és pár hónapos U100-am jelenti tökéletesen megvan. Egyedül az akkumulátor lett cserélve benne egy hónapja egy új 6 cellásra. Így már az üzemidő is igen impresszív. :)
Maximum egy hasonlóan matt belsejű fusion-os netbookra cserélném, de erős a gyanúm nem lesz olyan. :(
Ja és a vásárlás óta a gyári XP van rajta. Egyszer nem lett újratelepítve és tökéletesen működik azóta is. ;)

Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#10018) maláj válasza BloodRay (#10017) üzenetére

maláj
(őstag)

nálam ugyanez a helyzet csak 1 év elteltével és akksi csere nélkül :K

mi a f@szom az a "dodo, hype, epic fail, facepalm, bullshit, lol, eye candy, powaaa, lájk, fain, candybar, applehater" & tsai ??? beszélni picit magyar ???

(#10019) sakeee82

sakeee82
(fanatikus tag)

Udv

Van egy U130-as Wind-em jelenleg recsego-ropogo klaviaturaval, mivel voltam olyan ugyes, hogy raontottem 1,5 deci teat. Na most probalok szerezni hozza egy ujat, de csak fekete szinben talalok, az enyem meg persze hofeher. Na most, eddig csak U90-100-110 illetve 120-ashoz valo klavikat talaltam, az jo lenne bele? Igaz az enter merete kisebb. Gondolom ha US a gombkiosztas az nem oszt nem szoroz.

(#10020) Salvador20

Salvador20
(őstag)
LOGOUT blog

Hello!
Ha én egy msi windbe belerakok + 2 gb ramot a meglévő 2 mellé, akkor nekem még nem kell 64bites win 7-et fölraknom, ugye? Elég a meglévő windows 7 prof.? Ugy tudom ezek 4 gigáig fölismerik és mivel a videókártya itt osztozik a rendszermemórián, így elvileg fölismeri maradéktalanul, ugye?

Nem rossz, de a jó nem ilyen.......

(#10021) mák

mák
(kvázi-tag)

Üdv. Nekem is van egy U100-am nem is volt addig gond míg ma nem vettem egy wifi routert Wr-941nd, de sajnos nem látja a hálózatot. Hiába állítom át b vagy g wifire.

Mi lehet az oka?

Vettem egy adaptert is wn-821nc ezzel látom a hálózatot fel is megy rá majd 2 másodpercen belül ledob, majd felmegy és ledob,...........

Ha valaki tud segíteni megköszönném.

mákosnudli

(#10022) Salvador20 válasza mák (#10021) üzenetére

Salvador20
(őstag)
LOGOUT blog

próbáld meg leresetelni a routert és újra beállítani, hátha helyre áll

(#10023) maláj válasza Salvador20 (#10020) üzenetére

maláj
(őstag)

szerintem csak 3.5 GB-ig fogja látni :U

(#10024) mák válasza Salvador20 (#10022) üzenetére

mák
(kvázi-tag)

Ez megvolt a legelején. Viszont azóta próbálkoztam: titkosítás nélkül frankón megy, titkosítva viszont nem

mákosnudli

(#10025) Salvador20 válasza maláj (#10023) üzenetére

Salvador20
(őstag)
LOGOUT blog

Miért pont 3,5?
A ram az 4096 -256 mb a videó, nem? Legalábbis a 2 gigából most látszik 1,78

(#10026) Salvador20 válasza mák (#10024) üzenetére

Salvador20
(őstag)
LOGOUT blog

wifi adapter driver törlése a windows hardverlistából, majd új hardver keresése?

(#10027) SZEGECS

SZEGECS
(újonc)

Tudtommal a Wind csak 2GB-ig látja a memóriát, tehát hiába tesztek bele többet, nem fog vele menni. Legalábbis két éve, amikor vettem, mindenhol erről lehetett olvasni.

(#10028) SZEGECS

SZEGECS
(újonc)

2008 körül volt szó erről a hűtőbordáról, amit a Wind-be lehet szerelni, és sokkal jobb a hatékonysága, mint a gyári vékony lemeznek, ami eredetileg a gépben van.
Nem is vészes az ára (nincs 20 EUR), viszont a szállítási költség 24 EUR, tehát többe van idehozatni, mint amennyibe maga a termék kerül.
Ezért úgy lenne érdemes rendelni, hogy többen összeállnánk, és szétdobnánk a postaköltséget. Kérdés, hogy rajtam kívül kinek kell ilyen?

(#10029) ^Clown válasza SZEGECS (#10028) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha legalább öten lennénk rá, úgy már tűrhető ára lenne a cuccnak, de ketten még mindig baromi sok (32EUR / kopf az nekem sok...). Pedig érdekelne a dolog, úgyis szét kell majd szednem a néhány hsz-szel előb említett Wind-et egy kis csatlakozótisztítás és igazítás végett.

(#10030) stratova válasza ^Clown (#10029) üzenetére

stratova
(őstag)

Valamiért MSI-hez én nem igazán szoktam találni service guide-ot/manualt (M673-hoz kellett volna anno).
Windhez legalább van szétbontás:
1.
2.

KaBOOM? Yes Rico... KaBOOM!

(#10031) Salvador20 válasza SZEGECS (#10027) üzenetére

Salvador20
(őstag)
LOGOUT blog

ez így nem igaz,. az enyém már másabb, 2 slot, 4 giga max hely....

(#10032) KlinkerDR válasza SZEGECS (#10028) üzenetére

KlinkerDR
(lelkes újonc)

Hello!
Ha rendelsz hűtőbordát az MSI Windhez akkor egyet kérek én is!
Hátha összejövünk annyian hogy megérje rendelni.
Üdv!

(#10033) maláj válasza Salvador20 (#10031) üzenetére

maláj
(őstag)

akkor nem U100-ad van :)

(#10034) Salvador20 válasza maláj (#10033) üzenetére

Salvador20
(őstag)
LOGOUT blog

Három darab van, abból az egyik u100, u123,u200 és az u200ba szeretném belerakni a 4 gigát

(#10035) maláj válasza Salvador20 (#10034) üzenetére

maláj
(őstag)

én majd a saját U100-amba rakok +1 GB ramot csak megvárom amíg letelik a gar. idő
tudom, már kaptam megbontásit is de azért kivárom az időt :)

(#10036) _seth_ válasza maláj (#10035) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

Ha esetleg most nem menne a +24% tuning opció akkor ne 1 gigát hanem 2 giga 800-as ramot tegyél bele nekem is az van benne és így gyorsítható gombnyomásra a kicsike + raktam bele egy új wd 250-es vinyót is ez is gyorsított rajta egy keveset :)

|| Opel Vectra B tulajdonosok baráti köre - OpelVectraB.gportal.hu ||

(#10037) maláj válasza _seth_ (#10036) üzenetére

maláj
(őstag)

azt + lehet csinálni, hogy a HDD csere után is működjön az eredeti partíciós dolog, F3, stb. :F
tehát beleteszek 1 db 500-as WD-ét pl. és F3 után újra lehetne tenni a rendszert, felosztaná a vinyót 2 részre (40 GB + a maradék)

szerk: ram ügyben jó lenne ha menne a 24% ezért lehet letiltom az alaplapit és megy bele 2 GB 800-as :)

[ Szerkesztve ]

(#10038) ghost52 válasza maláj (#10037) üzenetére

ghost52
(újonc)

Át kell klónozni a rejtett particiót.
De szerintem érdemesebb felrakni win 7 est

(#10039) maláj válasza ghost52 (#10038) üzenetére

maláj
(őstag)

ezen is gondolkoztam persze - 16-án jön az MSDN-es SP1 aztán meglátjuk, hogy alakul a dolog :)

(#10040) FeRkE

FeRkE
(fanatikus tag)

Sziasztok,

Windbe milyen N-es adaptert lehet tenni a gyári G-s helyére?

köszi

(#10041) creation

creation
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Hello közösség!

Használtan vásárolt Wind U100-as számomra érthetetlen hibát produkál.

Egy pár napig ~3-4 teljesen tökéletesen üzemelt, most viszont azt játsza, hogy ha bekapcsol akkor akár napokig is elüzemel de ha kikapcsolod akkor csak bios reset (legalábbis úgy hiszem hogy reset (elem lahúz majd később vissza)) után hajlandó elindulni.

A legújabb őrület, hogy már ez sem segít... nem indul be. se töltés visszajelzés se semmi.
Megpróbáltam szétbontani, áttisztítani, összerakni, de sajnos sem ez sem más nem segít...

Észrevettem hogy van egy chip aminek az egyik lába feltűnően más színű mint a többi... Kérhetnék e egy wind u100 tulajt hogy csináljon pár makrót az ő alaplapjáról szétbontott állapotban? Engem a hang kimenetek felöli oldalt levő billentyűzet felöli rész érdekel.

Privátban segítsetek kérlek. (azt hamarabb észreveszem...)

Segítségeteket előre is köszönöm.

Jawa350 reloaded

(#10042) robertel

robertel
(senior tag)

Sziasztok!
Msi Wind U135 netbookom van, eddig csak mobilnetről használtam, most wifiről szeretném, de nem dobja fel a wifikapcsoaltokat, hogy csatlakozni tudjak.
MSI odlaláról letöltöttem 3 wireless drivert is, de semmi.
Mi lehet a hiba?
Köszi a válaszokat.

„Mindösze három ember tudta egyetlen mozdulattal lecsendesíteni a Maracanãt: Frank Sinatra, II. János Pál és én" – Alcides Ghiggia ((((())))) Nexus S

(#10043) creation válasza robertel (#10042) üzenetére

creation
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Bekapcsoltad? :)

Jawa350 reloaded

(#10044) robertel válasza creation (#10043) üzenetére

robertel
(senior tag)

Hol kell?
Próbálom, de nem találtams ehol se...
Régi asus-omon nem kellett semmit bekapcsolni..
Köszi

„Mindösze három ember tudta egyetlen mozdulattal lecsendesíteni a Maracanãt: Frank Sinatra, II. János Pál és én" – Alcides Ghiggia ((((())))) Nexus S

(#10045) _seth_ válasza robertel (#10044) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

FN+F11 gombokkal tudod bekapcsolni. Az asusodon pedig egyszerűen mindig be volt kapcsolva.

|| Opel Vectra B tulajdonosok baráti köre - OpelVectraB.gportal.hu ||

(#10046) robertel válasza _seth_ (#10045) üzenetére

robertel
(senior tag)

Köszönöm, rájöttem már közben, okés midnen.
:)

(#10047) creation

creation
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Bontott MSI Wind U100 alaplap illetve kbc chip kerestetik :)

Ha az alaplap többi része halott is de a kbc működik akkor kérlek keress meg. Ha nem tudod mi és hol van a kbc chip akkor is keress mert kellhet!

Jawa350 reloaded

(#10048) creation

creation
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Még mindíg U100 alaplapot keresek, a lényeg kapcsoljon be és HDD-ről boot képes legyen!

Ha usb vagy kártyaolvasó nem jó az NEM ÉRDEKEL!

Jawa350 reloaded

(#10049) Kacsy21

Kacsy21
(újonc)

Hali.Most vettem használtan egy msi u135 laptopot viszont csak a töltö volt hozzá tartozék.Xp volt rajt eredetileg, én felraktam a win7-et.Nem tudom melyik lenne a legjobb erre a kis laptopra mert az 1gb memória se túl sok meg a proci videokari is szegényes.Ebben is kérnék segítésget hogy a win7 jó választás-e.Ill. a másik nagy gondom, hogy nincs driver lemezem és a videokártyán a wifin és a hangon kivül nem igen akart telepíteni mást a win7.Megprobáltam leszedni az msi.com oldalról de mindig a letöltés kezdetekor hibát írt ki más oldalon is probáltam de nem sikerült.A kérdésem az lenne nem-e tudna valaki olyan linket ahonnét le tudom tölteni a driverek win7-re?Mert nekem a "google a barátom" felmondta a szolgálatot...:D Köszönöm elöre is a válaszokat.
Üdv.:Péter

(#10050) Kacsy21

Kacsy21
(újonc)

Hali.Most vettem használtan egy msi u135 laptopot viszont csak a töltö volt hozzá tartozék.Xp volt rajt eredetileg, én felraktam a win7-et.Nem tudom melyik lenne a legjobb erre a kis laptopra mert az 1gb memória se túl sok meg a proci videokari is szegényes.Ebben is kérnék segítésget hogy a win7 jó választás-e.Ill. a másik nagy gondom, hogy nincs driver lemezem és a videokártyán a wifin és a hangon kivül nem igen akart telepíteni mást a win7.Megprobáltam leszedni az msi.com oldalról de mindig a letöltés kezdetekor hibát írt ki más oldalon is probáltam de nem sikerült.A kérdésem az lenne nem-e tudna valaki olyan linket ahonnét le tudom tölteni a driverek win7-re?Mert nekem a "google a barátom" felmondta a szolgálatot...:D Köszönöm elöre is a válaszokat.
Üdv.: Péter

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  MSI Wind
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.