Helló!
Azért hoztam létre ezt a topicot, mert nem találtam olyan helyet, ahol pontosabban lett volna erről szó.
Mivel az MSI honlapján nem találtam pontos specifikációkat, így csak annyit írok le, amennyit összeszedtem a netről.
Tehát:

Képernyő méret: 10"
Képernyő felbontás: 1024x600
Processzor: Mobile Intel® Centrino Atom 1600MHz
Chipkészlet: 945GMS + ICH7M
Memória: 1024MB 1db DDR2/667MHz (bővíthető)
Merevlemezes meghajtó:80GB 2,5" 5400rpm SATA
Optikai meghajtó: Nincs (USB-n csatlakoztatható)
Grafikus vezérlő: Intel Graphics Media Accelerator 950
Audio: Ac'97 16bit sztereo
Üzemidő: 4400 mAh (Lithium-ion)
Méretek: 260 x 180 x 19-31.5mm
Súly: 1.2 kg
Interfészek: 10/100mbps LAN, 4in1 Card reader, 56K modem, Bluetooth, Digital Audio S/ PDIF, USB 2.0 (3db), Webcamera(beépített), Wireless 802.11b/g,
Színek: fekete és Pink
ár: Nagyjából 80.000 és 120.000 forint között lesz a különböző felszereltségektől függően.
Megjelenés Magyarországon: Julius 13.
Nagyjából ennyi lenne.
Ez a kis gép az Asus EEE PC-jének lehet a vetélytársa. Én eddig EEE PC-t terveztem venni, mert van egy komoly asztali gépem és a suliba jól jönne egy kicsi könnyű gépecske jegyzetelni, meg netezni, de miután átnéztem az adatokat és az árakat mindenféle képpen ez a gép tetszik jobban!
Nagyon nagy előnyének látom, hogy az böngészés teljes értékű lehet rajta, nem kell ide-oda tologatni a képet, köszönhetően a 10"-os, nagyobb felbontású kijelzőnek, illetve a HDD adta hely azért szerintem bőven kárpótol a kevesebb üzemidőért. (Itt ugye azért nem órákról beszélünk!)
A véleményeteket szeretném kikérni, illetve meghallgatni, hogy milyen előnyei, hátrányai lehetnek ennek a kis gépnek, illetve ha valakinek lennének már személyes tapasztalatai egy ilyen gépről (netán vaéami kiállításon hozzáfért egy ilyen kütyühöz) akkor kérem, hogy ossza meg velünk!
[ Szerkesztve ]
(= Zala =)

Na meg fehéret se lehet nálunk előrendelni, pedig nálam csak fehérben jöhetne szóba 
) és remélem, hogy addig az árak is mérséklődnek, vagy ha tényleg jelennek meg konkurens termékek, akkor beindul az ár/felszereltség verseny is talán.
Az biztos hogy ez még egy kiaknázatlan szegmens úgyhogy minden gyártó igyekszik majd egy minél nagyobb szeletet kapni belőle. Magyarul lesznek konkurensek.

Az Eee is magyar bill.el jön már pl.? Lehet, én nem tudom, csak nem bízom benne túlzottan. Ha úgy igaz, ahogy le van írva (jó a nagyenteres angol kiosztás is, cask a gnóm kisenteres nem kell), akkor ahogy megjön az első adag, már megyek is a boltba érte. (ha addig nem jön valami konkurens termék, amitől az MSI Wind sírva fakad...)

(sok neki az 1280.768 
Na neee, így a kutyának sem kell....