Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#251) péter007 válasza Tillu (#250) üzenetére

péter007
(senior tag)
LOGOUT blog

Hello!

Én nem dugtam egyik satara sem mert még ide-s a hdd-m.

Milyen bios van rajta és hogy megy a tuning az E6300-assal?

(#252) pedrohsi válasza Tillu (#250) üzenetére

pedrohsi
(kvázi-tag)

én asszem a különállóra rakom majd, mert XP telepítésnél úgyis a JMicro SATA driverét rakom fel...

amúgy van különbség sebességben az Intel és a JM veérlő között?

(#253) péter007 válasza pedrohsi (#252) üzenetére

péter007
(senior tag)
LOGOUT blog

szerintem nincs :)

(#254) péter007

péter007
(senior tag)
LOGOUT blog

Hello mindenkinek!

Ma tapasztaltam egy érdekes jelenséget.
Most 3.2-őn megy a proci. Ha felnyomom core centerbe 3.3-34ghz-re kb 2-3 perc után fagyás.
Namost felnyomtam 175-ös fsbre=3.5 ghz és ott legalább negyed óráig stabil volt mindenben csak az everest elindulásakor fagyott sazrrá.

Akkor itt most feszt. kéne emelni (ha lhetne) vagy a lap a korlát? :F
Aki tud lécci válaszoljon.

Ja és várjuk az e6300-as tuningeredményeket. :)

(#255) Tillu

Tillu
(kvázi-tag)

nekem a különállón van, de nem kért drivert.

Estére átdugom, és meglátjuk.

Tuninggal nem próbálkoztam még... egy normális hűtést teszek rá, aztán meglátjuk...

Tillu

(#256) péter007

péter007
(senior tag)
LOGOUT blog

Hello mindenkinek!

Most jövök az msi oldaláról és látom h. nincs új bios, :( de van helyette új core center. :)

Kérdésem lenne hogy ki tud egy olyan programot ami hosszú távon képes nyúzni az egész gépet de főleg a procit.

A választ előre is köszi: :R

(#257) Gorneck23 válasza péter007 (#256) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Pl. [link]

(#258) péter007 válasza Gorneck23 (#257) üzenetére

péter007
(senior tag)
LOGOUT blog

köszi a linket de csak most volt időm elindítani.
kérdés lenne hogy ezt meddig kell futtatni?
vagy leáll majd magától?

most megy 3 peerce és villognak a GO betűk azon a zöld alapon.
ez most jó vagy nem?

[Szerkesztve]

(#259) péter007 válasza péter007 (#258) üzenetére

péter007
(senior tag)
LOGOUT blog

emberek már 15 perce megy és nem tom hogy még meddig fog menni :F
közben a proci gyári hűtőjével 55 fok 3.2ghz-en

ja és van vele még valami
a proci levette magát a teszt ideje alatt 2.1 ghz-re
ilyenkor most mi van?
valaki segítsen lécci

[Szerkesztve]

(#260) péter007

péter007
(senior tag)
LOGOUT blog

hello látom pörög a topic mint állat

E6300 tuningeredmények vannak???

(#261) pedrohsi válasza péter007 (#260) üzenetére

pedrohsi
(kvázi-tag)

én holnap üzemelem be, de tuningolni nem fogom - láttam már 2,8 GHz-et is (aláírásban), de nem látom túl sok értelmét, induljon el a 800-as ramokkal a lap és már elégedett leszek

(#262) kneedeep válasza péter007 (#260) üzenetére

kneedeep
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

mivel max 333 az fsb amit adhatsz és szorzót nem tudsz állítani, ezért 2331mhz a vége csak :(

(#263) Gorneck23 válasza péter007 (#258) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

2-3 óra teszt után ''stabilnak'' mondható a redszer...neked kell kikapcsolnod...
Igen jó.

(#264) pedrohsi

pedrohsi
(kvázi-tag)

1 óra telepítés és 3 óra szenvedés után végre minden jó - a Realtek háló semmihez nem akart csatlakozni, vagy a driverrel nem stimmelt valami, vagy a routerem kekeckedett megint - 5 driver után végre megy, csak tudnám melyikkel :DDD

(#265) pedrohsi

pedrohsi
(kvázi-tag)

itt hogy kell BIOS-t frissíteni? 2k,XP alatt nem engedi, mindenképp 98 boot floppy kell? ui: a letöltött verzió, nem Live Update

[Szerkesztve]

(#266) pedrohsi válasza pedrohsi (#265) üzenetére

pedrohsi
(kvázi-tag)

mindegy, már ápdételtem Live-val - egyelőre minden működik, hurrá:)

nem volt gondja a 800-as A-Data modulokkal, 1.4-es BIOS-szal is ment, de inkább átnyomtam 1.5-re

(#267) péter007 válasza kneedeep (#262) üzenetére

péter007
(senior tag)
LOGOUT blog

ebbe már én is beleütköztem a d805-el csal nálam 165 a limit a biosba
de én arra gondoltam hogy a core centerrel húzod tovább xp alól
próbáld meg ezt mert nálad nem kell plussz fesz a cpu-nak

(#268) SzlobiG válasza kneedeep (#262) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Csak 333FSB-t lehet beállítani?

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#269) kneedeep válasza SzlobiG (#268) üzenetére

kneedeep
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

bios-ban le van szabályozva, 333Mhz a max.

msi fórumon azt írják corecenterrel max 400fsb megy... és hogy nem biztos hogy bios update-el javúlni fog a helyzet a közeljövőben, mert ez egy belépő szintű lap és aki tuningolni akar az vegyen p965 platinum lapot, ott nincs korlátozás...

(Sajnos kishazánk egyik legnagyobb msi disztribúciójához eddig egyetlen egy darab p965 platinum nem érkezett-...) :O

(#270) kneedeep

kneedeep
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

A napokban érkezett meg hazánkba, a p965 sorozat új tagja, MSI p965 Platinum néven.

Itt vannak a gyári specifikációk, [link]

Ami igazán érdekes a lappal kapcsolatban, hogy itt már nem 333MHz-en van az FSB vége a biosban, hanem 500 MHZ ..:)
Tuningban méltó ellenfele lehet akár a P5B Deluxe lapnak is :) Árban pedig sokkal olcsóbb!!! 38-40K bruttó kisker ár

(#271) FireKeeper válasza kneedeep (#270) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

500 a választható max, vagy 500 a vége?:D nem mindegy:D

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

(#272) FireKeeper válasza kneedeep (#270) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

egyébként már 37ért is van, csak nekem az tűnik gyengéjének hogy nem kentsfield rdy (hivatalosan). az ab9 már 33ezerért is kentsfield rdy....

(#273) kneedeep válasza FireKeeper (#271) üzenetére

kneedeep
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

500MHZ a max a biosban, sajnos a 667-es ramjaimmal nem tudom egyelőre kitesztelni, hol a vége :O

Talán a kentsfield támogatás biosfrissítéssel menni fog :F

[Szerkesztve]

(#274) C@rbon

C@rbon
(senior tag)

Ha van 965 Platinum+E6300 erdmény akkor írjátok meg lécci!

ELADÓ makettek: Tamiya Skyline GT-R; Ferrari Enzo; BMW Z8 stb. Csak a dobozuk van kinyitva! priviben keress meg!

(#275) kneedeep

kneedeep
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

egy pici negatívum a neo -hoz képest, silent modban 2500rpm-en forgatja a hyper6+ ventijét, míg a neo 2200rpm-en vitte...

létezik 4pin/3pin átalakító???? :F mert akkor ráraknám potira, vagy a zalman 5voltos csatijára.. de szétvágni nem akarom egyiket sem :)

(#276) Konflikt válasza kneedeep (#270) üzenetére

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Meglepődnék, ha tuningban jobb lenne :)

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart!

(#277) Konflikt válasza kneedeep (#273) üzenetére

Konflikt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Biztos kitolják az fsb-t uj biossal - (ha nem akar az msi lemaradni core2 fronton) - volt rá már példa, pl. p5b dlx-nál 500ról 650ig tolta ki az asus

Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart!

(#278) FireKeeper válasza kneedeep (#275) üzenetére

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

csak egy kis forrasztás, semmi extra:)

(#279) dragonfx

dragonfx
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hi!
core 2 duo esetén meddig bírja fsb-t ez a lap???
biosupdatével???
memóriákkal mennyire fér össze? :U

Na ééésss?::DDD

(#280) Tamás24

Tamás24
(tag)

HELP: Van egy ilyen lap és egy ideig jól ment azután elkezdte azt, hogy a hang egyszercsak belassul...szó szerint, mint a lassított felvétel...másik hangkártyát raktam a gépbe...azon is ugyanaz a hibajelenség...kezdek kifogyni az ötletekből.

WWW.BG2.UW.HU

(#281) péter007

péter007
(senior tag)
LOGOUT blog

Hello mindenkinek!

épő most jövök az angol msi fórunból . Most láttam hogy már van 1.67 és 1.69-es bios is amikkel jobban megy a tuning. Ha tud valaki valamit ezekről az lécci írhon.
[link]
itt a link és aki jól tud angolul az lécci írja le úgy nagyjából, hogy pozitív vagy negatív dolgokat írnak a biosról.

előre is köszi :R :R :R

Üdv. Péter

(#282) FireKeeper

FireKeeper
(PH! addikt)
LOGOUT blog

alvin tesztjében is benne van a lap, hááát nem túl sok jó esik benne róla...
[link]
mod: dragonfx: a lap a teszt szerint c2d-vel megfutja a maximális 333MHz-et...ennyi pénzért (na jó egy kicsitvel többért, de nem sokkal) inkább az ab9-et javasolnám (~31k) vagy a giga 965-s3-at (~34k)

[Szerkesztve]

(#283) wolfblind

wolfblind
(lelkes újonc)

üdv!

Két napja vettem egy ilyen alaplapot(MSI P965 Neo-F)de XP telepítésnél vmi. miatt állandóan lefagy a gép. A winchester IDE-s nem SATA-s, Core 2 6300 ill. 1GB DDR2-667 dualban és egy MSI 7900GTO VGA van. A winchesterrel nem hiszem,hogy van vmi. mert előtte jó volt, másra nem tudok gondolni :F
Hardware összetevőket lefuttatja,utána az XP telepítőnél, mindig kiír vmit, hogy .dll vagy .sys fle hiányzik. Pedig kipróbáltam már 3féle XP-vel, de nincs változás :(

Gigabyte P35-DS3, Quad Core Q8400@4Ghz, 4GB DDR2-1066 Geil Ultra, Ati Radeon 4870, Chieftec 500W

(#284) WolfLenny

WolfLenny
(kvázi-tag)

Üdv.!

Ti melyik SATA port-ra tettétek a vinyót? A különállóra? vagy a másik 4 közül valamelyikre?

Kért dirvert az XP vagy sem?

(#285) Finwe

Finwe
(őstag)
LOGOUT blog

Hello!

Most néztem ki a p965 Neo-F lapot, sajnálattal olvasom, hogy vannak vele gondok és tuningban igen gyenge. Ezért inkább a Platinum felé hajlok de ott aggaszt, h csak a 2 db pci csatlakozó van és félő, h a tv-tuner + wifi kártya szűkösen lesz benne.

Érdekelne, hogy a neo-f-el kapcsolatban van e javulás tuningban (pl, feszemelés) és a platinum-al van-e már valakinek tapasztalata, tuning eredménye?

jah, és még1 dolog. a jelenlegi tápom (adataim) elbírná-e ezt a lapot e6300 + x1950pro-val?

Finwe

-{PoH}- Patriots of Hungary (Battlefield3,Crysis2 klán) || Fysiikka || Eladó cuccok: http://href.hu/x/a6uw ||

(#286) péter007 válasza Finwe (#285) üzenetére

péter007
(senior tag)
LOGOUT blog

Hello!

Bárcsak azt mondhatnám hogy van javulás tuning terén de nem.
Vannak angol fórunok ahol egykét srác 400 fsb fölé ment az 1.69-es biossal de még ez sem az igazi.

A táp miatt meg ne aggódj nekem fsp 400-as bluestrom van és meg sem érzi ha van egy kis terhelés.

(#287) péter007

péter007
(senior tag)
LOGOUT blog

:W hello mindenknek!!!

most nézem msi oldalát van 1.6-os bios a hétvégén felnyomom és meglássuk
sajna koleszos vagyok ezért csak a hétvégén addig valaki tegye fel és ossza mega tapasztalatokat :)

köszi csáá

(#288) Dooby válasza péter007 (#287) üzenetére

Dooby
(tag)

Sziasztok Guruk! Segítsetek :O :F !!!
Van egy MSI P965 Platinumom. A 800-as ramokat sehogyan nem tudom hajtani csak 667-en.
/2x512 Geil ultra 5-5-5-15/. A Biost ma reggel frissítettem 1.2-re. Mi az amit eseteleg nem állíthattam be? Automatikusan 5-6-6-15-re :W állítja ba a lap. Különben minden ok! Hali! :F

Kifordítva, minden ember rózsaszín! Utálom az olasz bort!

(#289) TheSilencer

TheSilencer
(PH! addikt)

udv Urak.
szerdan P965 Neo-F em lesz, 800mhz-es PQI ramokkal! ( 2x 512 )
van valakinek esetleg tapasztalata, szeresse v nem szeresse a deszka, hogy megy benne stb :U ?
koszike :R

I ♥ my Pit bull

(#290) TheSilencer válasza TheSilencer (#289) üzenetére

TheSilencer
(PH! addikt)

up :F :U ?!

I ♥ my Pit bull

(#291) péter007 válasza TheSilencer (#290) üzenetére

péter007
(senior tag)
LOGOUT blog

hello

nézd megh az msi.com-on ott fnt vannak a támogatott ramok de asszem a pqi-val nem lesz gond de nem biztos
nézd meg ;)

(#292) Dooby válasza Dooby (#288) üzenetére

Dooby
(tag)

Sziasztok! Sikerült elérnem, hogy a ramok 5-5-5-15-ön és 703-on menjenek, de ehhez emelnem kellett a proci fsb-t. Jelenleg stabilan fut. Ha valaki tudna nekem tanácsot adni azt megköszönném!!

(#293) Jetro

Jetro
(újonc)

Sziasztok!

Van valakinek MSI p965 platinum alaplap Pioneer 108-as dvd íróval? Ée ha van neki működik rendessen a dvd író? :R

üdv.

(#294) Zsebes

Zsebes
(újonc)

Üdv. mindenkinek!

Nemrég vettem egy Neo F P965-ös alaplapot, és gondoltam kipróbálom a tuning dolgokat. Sok fórumon olvastam h a proci E6400-as jól tuningolható ezzel a lappal, de akárhogy próbálkozok (266-ról 333-ra állítom az FSB-t), + adok a procira egy kis feszültséget, amint újraindítom meghal az egész gép. Köv. lépés a Bios reset :W Tegyük hozzá h nincs rajta bios frissítés, de szerintem alapnak kéne lennie h bírja ezt az ''apróságot''. Amúgy a ram dolgokat (pl.: az arányt) bekell állítani?! És ha igen hol? Normális hogy ennyire nem bírja ezeket a beállításokat? Egyébként ha valakinek már vannak jól működő ilyesmi beállításai megoszthatná azokat. Előre is köszönöm a hozzászólásaitokat, sziaszok

Ui: Azért azt szégyennek tartom hogy normális Manual-t, a gyártó honlapjáról kell leszedni, mert a mellékeltben csak -valóban- a legalapabb dolgok találhatók. :B

MSI P965 Neo, Core2 E6400, Kingmax 2*1024 800, Geforce 7600gt, sata2 250Gb

(#295) Dooby válasza Dooby (#292) üzenetére

Dooby
(tag)

Hali Mindenki! MSI Platinumhoz megérkezett az új bios 1.3!!!

(#296) Dooby válasza Jetro (#293) üzenetére

Dooby
(tag)

Hali! MSI P965 Platinum+Pioneer 108-as dvd író nálam tökéletesen működött!

(#297) Dooby válasza Dooby (#296) üzenetére

Dooby
(tag)

Ja! Az alaplapom kiválóan üzemel!!! :C

(#298) TheSilencer

TheSilencer
(PH! addikt)

van uj bios esetleg, amivel nincs fsb limit? :(((

I ♥ my Pit bull

(#299) Zsebes válasza TheSilencer (#298) üzenetére

Zsebes
(újonc)

Szerintem nincs, de még ha lenne is, mit érsz vele ha a cpu feszültségét nem tudod növelni? Én a leglassúbb ram időzítésekkel sem tudom 333-mas FSB-vel elindítani a gépet :(

Mondjuk már nem izgat a tuning, mert gyárilag is jól mennek a dolgok. Az meg nem érdekel hogy benchmarkokban +100 ponttal többet ér el a gép :))

MSI P965 Neo, Core2 E6400, Kingmax 2*1024 800, Geforce 7600gt, sata2 250Gb

(#300) Dooby válasza Zsebes (#299) üzenetére

Dooby
(tag)

Üdv! 333 fsb-re állítani elég nagy lépés! Kisebb léptéket próbálj ki. Nekem Platinumom van, de a chip ua. mint neked. Az fsb-t a bios 200-500 között engedi . Az már más kérdés, hogy 300 fölé nemigen engedi a gép. PL.: 280 fölött a f-secure támadásnak minősíti(???) az óra jelet és a bios indításkor küld egy üzenetet, hogy vegyem vissza a proci óra jelét 267-re. Jelenleg itt tartok. Ha a figyelmeztetéseket figyelmen kívül hagyom 300 fölött kék halál. Szerintem jobban húzni nem nagyon lehet. Szia! :R :)) :R

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.