Én azt olvastam, de azt is, hogy csakis a 805 topikjában mondták neked a feszemelést, és én ezt említettem meg 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
mikk2000
(őstag)
akkor bocsi nem szóltam 
tovább kínoztam a cuccot az időzítésekkel de az esetek nagytöbségében fel sem állt a cucc 
asszem megvárom míg lesz egy olyan bios amibe lehet feszt emelni és akkor adok neki ![;]](/dl/s/v1.gif)
kérdés lenne hogy valaki hallott-e már valamit az 1.4 biosról mert nekem 1.3-as van de a boltban aztmondták az 1.4-es még szarabb mint az 1.3-as
Hello mindenkinek.
Na ma viszem vissza a boltba ezt a sz@rt. Ez egy igazi ipari hulladék.
Már vagy kétnapja folyamatosan csinálja hogy megszakad a net ha nem hazsnálom akkor úgy megszakad hogy utána le is fagy. A másik gond meg hogyha auton vannak a ramok akkor 667 helyett csak 533-on mennek és ha átlövön a biosba manualra és átállítom 667-re 5-5-5-15 időzítésekkel akkor meg nem indul el ez a szar ráadásul még a bios is resetelte magát. 
Ma viszem vissza és vagy lőnek rá egy rendes bios ahol a vcore-t is lehet állítani vagy lecserélem egy giga lapra. Most vettem életembe először és utoljára msi cuccot. 
Ha nem llesz valami érdemleges változás a tuningba a köv biossal akkor nem tom mit csinálok vele. 
nem akarlak elszomorítani, de a giga lap meg lehet hogy a videókártyáddal fog bajlódni (asszem a giga ds3 gf7300xx és gf7600xx karikkal nem tuningolható
)

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

mikk2000
(őstag)
Egy másik lapnál pont olvastam, hogy az illetőnek 805-el magasabb memóriasebessége volt 533-on, mint 667-en, feltehetően a proci fsb szinkron miatt, tehát emiatt nem aggódnék nagyon. Ráadásul 667-en hibázott is neki a RAM goldmemory szerint 
nem nagy gond mert már van hozzá bios de még nem bizt hogy be is tudják cserélni másik márkára
jó a ramok még hagyján mert úgysem értek hozzá de a hálókártya krv-ra idegesít mert ha felmegyek a netre majd jáccok és kilépek akkor csak a restart segíthet de a gép azt írja hogy fent van a neten 
(a netkapcsolatnak nincs semmi baja)

mikk2000
(őstag)
Az msi honlapját nézegetve azt látom, hogy realtek van rajta (RTL8110SC), nem tudom néztél-e már frissebb drivert (nem olvasok vissza most a fórumon)
[link]
Szerintem ez újabb, mint ami az msi-nél a weben fenn van, a gyári cd-ről meg ne is beszéljünk (látatlanban) msi : 2006-06, realtek web : 2006-07/08
Ezenkívül az energiagazdélkodás fülön az eszközkezelőben erre ez eszközre és kikapcsolnám azt hogy ''az eszköz aut kikapcsolása hogy áramot takarítson meg''' opciót. Ne kapcsolgassa 
Nem tudom milyen eszközhöz csatlakozik a hálókártya, de lehet hogy egy lassabb átviteli módot is érdemes lenne kipróbálni direktbe beállítani, mert bár automatán megkeresik egymás között mi a leggyorsabb - én nem bízok azért benne, és hiba esetén egy próba lehetőség.
A zsinór is tönkremehetett, mivel új géped van egyszer biztos kihúztad-bedugtad, kérj kölcsön egy madzagot próbáld újra, persze első körben a dugót az eszközökből kikapcsolt állapotban vagy 10x dugd ki-be hogy a kontakthibát nagyjából ki lehessen zárni.
köszi a segítséget nagyon rendes vagy de már mindegy esetleg akkor nem ha ma visszahozom a cuccot mert a ramok visszaosztásával is van valamin basz úgyhogy sztem. szar az egész lap de az is lehet csak a bios.
az energiagazd meg a driver gond sajna nem jöhet szóba mert amikor beüzemeltem a gépet kb. 2-3napig nem csinált ilyet hanem csak tegnapelőtt kezdte

joshua7
(PH! kedvence)
F4e bios-szal megszűnik a probléma (elvileg).
Semper Fi
nemcsak elvileg hanem gyakorlatilag is 
nemtusz valamit az msi 1.5-ös biosáról?
honnan lehet letölteni ha egyáltalán le lehet-e tölteni.
ez talán megoldást jelentene minden gondra

joshua7
(PH! kedvence)
Én aztán semmit...
Semper Fi
ezt a nem semmit nem igazán értem mire értetted.
arra gondolsz hogy mien szar ez a lap?
most épp azon gondolkozom hogy melyikre csréltessem?
abit ab9 vs. gigabyte ds3 
te mire szavazol?

S.Feri
(őstag)
A giga lapra. Bár nem tőlem kérdezted.
STEAM: clonefec
köszi de ez eddig egy szavazat giga tőled
egy pártatlan gorneck23-tól
igazából az lenne a lényeg hogy a lenti konfig mennyen benne csontig huzatva ![;]](/dl/s/v1.gif)
d805-öt is
Abit fan vagyok...
Szal nem vok pártatlan!
akkor bocsi eddig 1-1 és visszanéznél az abit topicba írtam neked
köszi 
[Szerkesztve]

joshua7
(PH! kedvence)
nemtusz valamit az msi 1.5-ös biosáról? -> erre volt a válasz
Egyébként + 1 szavazat a DS3-ra.
Semper Fi
Indok is van?

joshua7
(PH! kedvence)
Fórumok. Arányaiban kevesebb gondról olvasok a ds3-nál. Meg jó tuningra is.
Semper Fi

S.Feri
(őstag)
Mint az előttem szóló én is csak azt tudom mondani. Nagyon jó tuning ahogy olvasgatom és kevesebb szívás.
STEAM: clonefec
na most aztán jól elbizonytalanítottatok
grat.
asszem itt az ár és a garancia időtartama fog dönteni ha egyáltalán becserélik másikra ezt a fos msi-t

mikk2000
(őstag)
Attól hogy a hálózat megszakad játék alatt még nem fos az msi, mint írtam elég sok oka lehetett azért laphibán kívül is...
Hadd bizonytalanítsalak el én is egy kicsit
Minden gyártónak megvan a maga tipikus hibája, az msi tuningolhatatlan és gyengus, az epoxon durrognak a kondik (mint az abiton régebben) stb stb, és a gigabyte..na egyik lapom az most, a mai napig olvasom más tipusú gigáknál is hogy szeret cincogni, értsd : cincogni. Hangja van neki, muzsikál. Zavaróan.
Remélem azzal amit kinéztél nincs ilyen gond, de a hagyomány nagy úr...
Tájékozódj 
[Szerkesztve]
köszi de már tájékozódtam és nem biztos hogy le fogom csrélni mert ma beviszem és ha megműtik akkor minden ok.
azért sem lenne jóm a csre mert az min. kéthét nekem meg most kéne a lap.
asszem az lesz hogy beviszem és ráiratom az 1.4-es biost akármennyire szarnak monmdják is a boltban aztán majd lesz valahogy.
te mit tudsz erről az 1.4-es biosról?
ja és ha valaki hallott valamit az 1.5-sről az lécci linkelje be vagy írja le
én még sajna nem találtam róla semmit.
összességében valóban nem rossz lap ez csak vannak idegesítő hiábái mint a többinek, és elég ritkán adnak ki hozzá biost 

mikk2000
(őstag)
te mit tudsz erről az 1.4-es biosról?
Semmit.
az nem sok
na mindegy akkor asszem én leszek az első aki megtapasztalja a tulajdonságait.
és tudsz olyan embereket itt a ph-n akiknek ilyen lapjuk van?

mikk2000
(őstag)
Akinek van, az valószínűleg itt van ebben a topicban... persze vannak itt érdeklődők is, mint pl én 
Aham, értem. A fórumok igazából a ds3/ds4-ről szólnak...mást alig használnak az emberek...
Amúgy itt a ph-n is voltak gondok a giga lappal...nagyon jó lapnak tartom, ha nem ment volna nekem se a procim, ahogy pl Savanyának, akkor én is giga-t veszek. Én eddig nem bántam meg...a héten elválik mit is tud az abit 400fsb-ig le tudom tesztelni...ramjaim miatt többet nem fog menni...de ha azt bírja akkor sztem semmivel sem tud kevesebbet, mint egy giga vagy egy asus lap...
Tehát ha virítana vki egy 500fsb-s teszt róla akkor ez lenne az a jobb lap? Sajna a ph-n ez vált a trendé...
Finnyáság minden 965-nél meg van, sőt legtöbb esetben a bios a hibás (kevesebb fesz miatt).

joshua7
(PH! kedvence)
XS-re gondoltam leginkább, bár ott is vannak olyan történetek, h csak nézek... Mindenféle 965-ös lappal. Még várok néhány hót, addig csak kitisztul a kép.
Semper Fi
Jönnek a rev 2-es chipek...
Sztem tisztul...legalábbis nekem...
Új biosok jönnek szépen és jó memó kell..sztem ez a titok nyitja...

joshua7
(PH! kedvence)
965 rev2? Nofene, máris? 
Semper Fi
nem akarok kötekedni de a biosok nem mindenhol jönnek szép számmal (pl:msi
)
most jövök a boltból és aszonták holnapra bevizsgálják és csak akkor küdik pestre ha nem tudják megműteni.
montam nekem msi-t ne hozzanak ha esetleg pestre küldik. vagy aggyák vissza a pénzemet vagy hozzanak asus-t
5 évig asusom volt és semmi baja nem volt vele 
Sztem lesznek...
Abitnál se...
hát nem tudom mi lesz de egy biztos ha holnap elhozom a lap és csak egyszeris lefagy akkor rögtön viszem vissza és klérem visszapénzemet 
nagyon elegem ebből a hercehurcából.
ráadásul egy vagon pénzbe került ez az egész szar és még ráadásul nem is jó
most vettem életemben először és utoljára msi-t 
aztán a boltba meg azzal hitegetnek hogy majd az új bios megoldja addig meg raknak bele egy másik hálókártyát

mikk2000
(őstag)
Egy hálókártya nem drága, főleg ha ingyen van, de lefoglal egy bővítőkártyahelyet, amiből amúgy is egyre kevesebb van... mondjuk egy teljesen hardveressel kiegyeznék 
Az igaz hogy nem drága de nem azért adtam ki 35K-t hogy utána még szar is legyen 
eztán ha valami apró rendellenesség is történik a lappal (elég egy biosreset vagy egy fagyás) és viszem vissza és kérek egy asus p5b-t vagy a pénzemet 

nem szeretem az asust... bár lehet nekem is arra kell ''fajulnom''...

-Where is the god of tits and wine?- (Tyrion Lannister)

g@bo
(PH! kedvence)
ha már a fórumon vagy, olvasni kellett volna.... ez nem szemrehányás.
most kezd a gigabyte ds3 / ds4 is taplraállni. nagyon szopós a 965 vonal....
most olvastam a giga topicot és az f4 biossal elég jó a ds3, de míg újra be nem szarik az msi addig marad vagy várok rá egy 1.5-ös biost.
holnap megyek érte
valaki nem tud valamit az 1.5-ös biosról?
ezek szerint senki nem tud semmit az 1.5-ös biosról? 
MSI-ék nem sietik el a dolgot hja egyáltalán lesz új bios
reméljük a legjobbakat hogy csak azért nem sietnek mert kivételesen rendesen megírják 

g@bo
(PH! kedvence)
ds3 se volt alapból annyira tuningmester, de jobban ment mint msi....
szerintem passzold vissza nekik valahogy, gigabyte jobb lenne...

mikk2000
(őstag)
Egy alaplapon alkatrészek vannak, áramkörök, ha ott valami tervezési hiba van, egy szoftver (bios) nem igazán tud vele mit kezdeni...ergó csak azt lehet kijavítani szoftveresen, ami szoftveres hiba volt 
valóban nem volt az de ott már kijött a negyedik bios is msinél még nem
ha nem lehet feszt emelni az 1.5-ben sem akkor megölöm a lapot és kiverem a balhét és kérek egy ds3-at
itt nem hibáról van szó hanem hiányosságról jelen esetben a bios hiányosságáról. (nem lehet emelni a proci és chipset feszt)
jó lenne kipróbálni egy e6300-al mert ott nem kell feszt emelni a komolyabb tuninghoz se és ott derülne ki igazán a tuningpotenciál.
sajna a d805-höz feszt kell emeli 3.3ghz felett hogy stabil legyen
ezért várom meg a biost és ha szar akkor meg visszaviszem

Templomegere
(senior tag)
Na adjonisten ! Én lennék a szervizes
Jó olvasni miket tervezgetsz ezzel a kis édes MSI lappal .......
Csak úgy szólok , hogy pénzedet nem fogják vissza adni az fix , soha senkinek nem adják vissza . Ha tényleg rossz lenne a deszkád akkor visszaküldenénk nagykerbe és kicserélnék , vagy kérnénk helyette másik tipust , de úgy néz ki maga a deszka az jó . Müködik minden , 1.4-es bios ráment . Van Lan is , másolok róla keresztbe hosszába , töltök le netről . Megy , szépen . A deszkát kifejezetten a te kérésedre hozattuk , nem mi ajánlottuk neked (hála isten
)
A ram sebességet semilyen programmal nem tudom előcsalogatni , postnál nem írja ki ..... win alatt semmi nem írja (cpu-z , everest ) . Amivel behoztad Windows azzal el sem indult a masina , újra kellett telepítenem , ami ebben a legszebb hogy most meg csak 1 magot lát a CPU-ból .... a másikat még keresem ...
Postnál kiírja szépen hogy 2 cpu , sőt eszközkezelőben is látja a két magocskát , de a feladatkezelő teljesítmény fülön csak 1 jelenik meg . Szal van háklija rendersen , dolgozom rajta hogy megoldjam , de szerintem csak annyi fog sikerülni hogy szépen müködni fog alapon , vagy 3.2-ön (mint most) 4.4.4.12-es ram időzítésekkel . ki tudja milyen mhz-en .
egyenlőre ennyi , ha van kérdés ....jöhet !

g@bo
(PH! kedvence)
hehe, a beépített lesőgép...
le kellett volna beszélned róla...