hát ja, csak nekem MSI kellene az meg még bőven 30 körül forog inkább felette.
Üdv, Csabi

hát ja, csak nekem MSI kellene az meg még bőven 30 körül forog inkább felette.
Üdv, Csabi

Üdv.
Durván új vagyok ezen a fórumon. Pont a napokban határoztam el, hogy itt az ideje venni valami komolyabb vasat. Többek között az itt lévő postok alapjána P7N SLi Platinum alaplap mellett tettem le a voksom. Nagyon jól döntöttem a gép nagyon szépen megy.
Tudom hogy a téma offtopic és gondolom inkább a hivatalos support oldalt kéne csesztetnem, de van egy érdekes problémám. Hátha már is találkozott vele.
A gépen Vista SP1 van. A drivereket szépen felraktam és megy is minden rendesen, viszont a driver CD-n lévő Utility-kkel már komolyabb gondom van. Felraktam az nForce és a MSI monitor programokat, amik egyszerűen nem működnek rendesen. Az MSI-s program mindenféle Device IO Control hibákra panaszkodik, az nForce Monitor elindításakor meg egy gyönyörű kékhalál fogad.
Egyenlőre leszedtem mindekettőt, mert ahogy néztem annyira nem is fognak kelleni.
Valaki más tapasztalt ilyen problémát ?
Köszi előre is.
MSI P7N SLI Platinum, Intel Core2Duo E8500, DDR2-667 4G, Asus DC-II GTX 560 Ti

Ha fentebb olvasgattál akkor láthattad hogy az XP-s gyárilag mellékelt diverek is rosszak. Telepítés után kékhalál. Nekem XP x64-e a dual core center nem ment, sztem a 64 bittel van baja, de nem vesztessz vele valami sokat. Nekem most 32bit XP-n fut de állandóan visszaállítja a riva tunerben beállított GPU órajeleket gyárira
. Hát érdekes. Ja és a dual core center persze nekem is adott egy kékhalált, nem hinném hogy nagyon szereti a gép a ha winből állítgatják össze vissza az órajeleket és a feszt... Vannak sokkal jobb progik amiket ugyanerre a célra tudsz használni, ha teheted mellőzd a gyáriakat sztem.
Üdv, Csabi

Próbált már valaki linuxot telepíteni a konfigjára..?
Érdekelne, hogy pl a suse viszi-e rendesen a hálókarit meg a 9-es szériájú GForce-kártyákat...
2012....

A telepítésem kicsit szerencsétlen volt, úgyhogy kellett néhányszor bootolnom rescue Linuxot a configon, egyik unalmas pillanatomban megnéztem, hogy miket irogat a dmesg.
- az alaplapi háló kártyát csont nélkül viszi (e1000-es driverrel magától felismeri)
- alaplapi sata/sataII winyók szintén simán mennek.
A videokártyát/X-et nem próbáltam (9800GTX), de ugye az nvidiának natív támogatása van, ergo valszeg simán menne, de élőben nem próbáltam.
MSI P7N SLI Platinum, Intel Core2Duo E8500, DDR2-667 4G, Asus DC-II GTX 560 Ti

Sziasztok! Van egy kis gondom. Néhány napja vettem még 2 giga ramot a gépbe, tökéletesen működnek, pár napig használtam őket XP alatt, volt everest stabilitás teszt, orthos és elég sok játék is és nem volt probléma. Gondoltam 4 giga ram itt az ideje a 64 bites Vistanak. Csak gondoltam... Telepítő berak bootolok, feltölt a fehér csík majd a vista töltő embléma után, még a telepítés előtt kékhalál. Ezt megcsináltam kétszer, biosban a tuningopciókat visszavettem gyári beállításokra, és úgy is. Megpróbáltam a másik 32 bites vistammal is és azzal is dettó. Mindkét lemezt használtam már telepítéshez és jók biztosan. XP-vel és XP x64-el minden rendben, más op rendszert még nem próbáltam. Ilyet még nem láttam... Azóta XP megint fenn és semmi probléma. A korábbi lapomnál ugyanezekkel a lemezekkel telepítettem és semmi gond nem volt. Nagyon gyanítom h valami beállításprobléma van, mert hardveres gond nem hinném hogy lehet. Ha van valami ötlet várom! THX!
Üdv, Csabi

Hajhó
Éppen vásárlás előtt állok, ki is néztem egy kis configot.
Érdekelne a véleményetek, szerintetek mennyire ÜTÖS???
Lap : Msi p7n Zilent Nvidia
Proci : Core 2 Duo E6600
Memoria : 4 x 1 Gb Kingmax 800 Mhz
VGA : 2 db BFG TECH 9600 GT OC
Táp : 1000 W Chieftec
Winyo : 1x 500 Samsung
(Ház : Aerocool Aeroengine Plus)
Várom a véleményeket 
Márkito

Vistá-hoz van 4-giga patch.. keress rá googli a jóbarát.. havernak is ugyan ez volt, 2-g vel telepít.. patch, aztán vissza a 4-giga..
2012....

Szia!
Ha érdekel a véleményem, én Q6600-at javasolnék és semmiképp ne kingmaxot.. Kezeli a lap az 1066-os ramokat tehát EPP-s ramokból javasolnék 2x2gigát Adata Corsair OCZ stb...
1000W-os táp az meg pénzkidobás.. nekem egy 500W-os Chieftech tápom van és untig elég.. ezen elég sokat megspórolhatsz
..
A két 9600 helyett ennyi pénzből kapsz 9800GTX-et jobban suhanik
legalábbis asszem
üdv jani
[ Szerkesztve ]
2012....

Megéri szerinted a 4mag????
Mert tudomásom szerint nem sok minden birja mozgásra a a másik 2-t.
Márkito

Az a baj, hogy ezt mindíg olyan emberek szájából hallom akiknek nem volt soha 4 magos procijuk...
Nekem van és hidd el, hogy ha vistá-t használsz kihasználja minden a 4-magot..
[ Szerkesztve ]
2012....

Hali
Nekem is ilyen lapom van, és Q6600 mellette KNIGSTON ramokkal.
Mennyin tudod hajtani stabilan a q6600-at?
És milyen feszekkel.
Asrock P67 Pro, I5 2500k , HD6870 , 8Gb DDR3 1600.

Hello!
Én is Q6600-t javasolnék ebben egyetértve Janix12-el,de szerintem vehetsz Kingmaxot ,csak ne 800-t ,hanem 1066-t. Nekem is ilyenek vannak 4X1Gb jók! Persze ha több zséd van az EPP-s ramokkal még jobban jársz.Tápból felesleges 1000-t venni egy jó minőségű 500-750-es bőven elég.Pl
orsair 520HX,vagy 550TX, nekem 650TX van 2X8800GT hajt tökéletesen. Szerintem jobban jársz 2 9600GT-el, mint 1 9800Gtx-el. Üdv.

Na ma voltam vásárolni
Hallgattam rátok és Q6600-at vettem
Remélem beválik
Ramokbol is 1066 Mhz-es 4x1 Gb Kingmaxokat vettem
Alaplap maradt a P7n Zilent
VGA 2x9600 GT OC
570-es Chieftec táp 
Köszi a segitséget

Márkito

Grat..
kérnék majd 3Dmark 06-eredményt képpel igazolva 
2012....

Nálam most 3000Mhz-en szalad 2-lépcsővel fejjebb mint az alapfesz..
Tök hibátlanul és stabilan.. Majd lesz nagyobb teszt is de kicsit fáratt vagyok mostanába ehez.. lehet hétvégére meglesem neked..
Egyébként kicsit lejjebb megtalálod az E6550-el folytatott probálkozásom.. ja és atom stabil volt.. 
2012....

Sziasztok!
Én is nemrég barkácsoltam össze egy p7n-es gépet. Vettem bele 2x2Gb Dual Channel Corsair Dominatort, de a kedves Vista csak 3-at lát belőle.
Mit tanácsoltok, hogyan nyissam fel a szemét?
Köszi!
Üdv: G

Szia!
Javaslom a 64-Bites Vistát
. Az látni fogja..
2012....

Még 1 hét mig megjön a házam
áááááááááááááááááááááááááááááááá
Megörülök bakker

[ Szerkesztve ]
Márkito

Ez van sajnos amikor ritka, drága kéglit vesz az ember..
Javaslatom.: vegyél egy olcsó használt házat addig, vagy az alaplap dobozán is lehet tesztelgetni, moddingos módjára. Annak is megvan a feeling-je
.
Honnan rendelted amúgy?
2012....

Modder vagyok az tény 
De inkább megvárom a kéglit
Amugy németországból hozatom
Egy teljes Aerocool szett lesz
Ház : Aerocool Aeroengine Plus
Előlapi panel : Aerocool PowerWatch
Venti : 3 db Aerocool Streamliner
1 db Aerocool Turbine 3000
Caseking-nél dolgozik egyik ismerösöm 
Márkito

Köszi a 4 giga patch-es dolgot. Ezt nem tudtam. De azért valljuk be jó nagy gyökérség (már elnézést) ez a vista-tól. Ja és igen jó dolog az a quad, nekem is váltanom kellene, de először 2. vga...
Üdv, Csabi

Igazán nincs mit..
Jobb is, hogy először két VGA-t veszel mert akkor láthatod mennyire fogja vissza gépet meg a grafikát a 2-mag
...
Vista SP1-ben nem van benne a 4-giga patch?
2012....

Jól keres a magyar látom
..
Akkor meg várni kell, tudod.: Türelem ... terem....
Cimkét nézd meg az alaplap doboz oldalán, melyik bios van rajta, mert ha 1.0 akkor frissítéssel kezd 1.1-re. Nekem a két dominator elösször szarakodott és csak 1-ment benne.. Frissítés után meg hipp-hopp ment minden.. 
2012....

Modder biznisz jol megy
Te szerinted a Zilent-es 9500AT hütő jólesz vagy cseréljem 9700-ra????
Márkito

De benne van, de telepítésnél cseszekedett. Telepítéskor kivettem 2 gigát ahogy mondtad, úgy minden ok volt az sp1-ben meg benne van és minden működik jól. Viszont igen pozitívan csalódtam vista x64-ben, még nem próbáltam mással de a GRID-ben xp sp3-hoz képest 2-3fps-el mértem kevesebbet. Még a végén kialakul, mire megjelenik a win 7
.
Márkito! Ha hűtőt akarsz akkor CM Hyper 212, ez egy állat és sztem olcsóbb a zalmannál, Én 8600-ért vettem.
Üdv, Csabi

Nekem teljesen hibátlan a zalman...
Kipróbálod aztán eldöntöd.. Marha halk az tuti és szépek együtt 
2012....

A win 7-et énis várom írtó kiváncsi vagyok...
Én mióta kijött a vista azóta használom, nekem nagyon bejön....
Egyépként a kolega P7N Zilent verziót vesz ahoz meg adják a zalmant mint nekem is 
2012....

Ja és ház. Nekem egy öreg Modecom
házam van. Két oldalom lyuk vágva 12-12 centis zalmanok, elöl hátul 9-9 zalmanok, alaplappal szemben még egy standard intel procihűtő venti, vga alatt mégegy
Olyan hangja van ha kiveszem az ellenállásokat mint egy szerverszobának, ellenállásokkal egyébként nem hangos, de legalább ronda és hideg

Üdv, Csabi

Figyu a P7n platinum-on van egy 8pin-es csati a proci mellett , az miért hogyan van???
mert eddig ott mindig 4pin-es szokott lenni.
Meg le is van zárva vmi müanyag sz....r-al. 
Márkito

Több tápfeszt ad a lapnak.. Újabb tápokon már ez rajta van.. Nó para..
2012....

szevasztok!Olyan kérdésem lenne,hogy az 1066mhz-es ramokat támogassa a lap mert az msi oldalán nincs feltüntetve!
Mennyire tuningolható egy Q menne bele? 

Igen mennek bele 1066-os ramok. Janix kollégának azok vannak benne. És megy bele Quad is még 45nm-es is. Tuningra sincs rá panasz. Több helyen olvastam hogy SLI ready rammal még jobban megy a lap, úgyh ha teheted olyat vegyél. Sztem egy a Q6600-al mennie kell 400-as FSB-t abból kiindulva hogy nekem az E4500-al ment 333-at. Úgyh sztem jó választás.
Üdv, Csabi

Úgy nezki hogy ez a lap lesz ,most a p35-el 8x400-3200mhz és a ramok igy 1000mhz használom remélem ezt fogja tudni! 
Hali, esetleg valaki tudja e hogy e8200-al szépen eggyüttműködik a lap ,bios frissítés nélkül?
( Bocs ha gyökér kérdés)
^^
Közbe rájöttem hogy az 1.0 ás bios támogatja(1.hsz.)
Új kérdés hogy gyárilag ez a bios van rajta vagy 0.8 -0.9... 
^^

Hy
Én a legelsők között vettem meg a lapot, mikor megjelent, nekem már az 1.0 volt fenn.
De a biosfrissítés sem nagy vásziszdász. Nekem 2 perc alatt megvolt, pedig először csináltam ilyet.

Persze, nekem sem nagy dolog,csak addig kéne egy kompatibilis proci....
de ha 1.0 az karajos

^^

A lapot ha minden igaz gyárilag 1.0-ás bios-al adják. Egyébként ahoz hogy biost frissíts nem feltétlenül kell h kompatibilis legyen a proci, max bootoláskor ír ki hibát, de attól még működni fog. Egyébként ramkompatibilitás miatt érdemes lehet a frissítés.
Üdv, Csabi

^^

Ez milyen uraim? Kíváncsi leszek hogy ez hogyan fog alakulni ha végre lesz egy olyan procim ami 400-as fsb-t megy. 
Üdv, Csabi
Elég korrekt 
^^

Hali! Valaki tud vmit a 15.17-es (2008 júni) vista x64 nforce driverről? Érdemes felrakni, próbálta már valaki? THX
Üdv, Csabi

Hy
Én azonnal felraktam amint megjelent.
Nyugodtan rakjátok fel.
Én most tudom kijelenteni hogy ezzel a driverrel atomstabil lett a gépezet.

Mert azelőtt kifagyogatott vmi?
^^

Neeem dehogy..
Csak vmivel jobban bírja tuningot 1.1 biossal és az új driverrel.
[ Szerkesztve ]

Már csak az SLI üzemmódot kell kipróbálnom.
Ugy fest hogy 1 héten belül szert teszek még egy 8800 GT OC-ra
Kiváncsi vagyok mit bír majd. 3dmark06-ban.
Én is... 
^^

Azóta felraktam a drivert és tényleg jó. Azokra az SLI-s eredményekre én is kíváncsi leszek. Sajna a jelen anyagi állásom szerint várnom kell még egy kicsit a 2. 9600GT-re, de ha meg lesz dobok fel én is eredményeket, bár azért a 8800GT-nek illik felül kerekednie. 
Üdv, Csabi