Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#201) makkai válasza pcsabat (#199) üzenetére

makkai
(fanatikus tag)

Köszi a segítségeket. Akkor majd megpróbálom eladni a hűtőmet, és veszek egy hyper tx 2 -est.

mcsaba80 - XFX 780i SLI C2Q Q9550@3,825 GHz/CM Hyper N520, 4x1 Gb Geil DDR2 Dch 900 Mhz CL5 2,1 V, Samsung 830 64 GB SSD, MSI N460GTX CYCLONE OC 1 GB + MSI N460GTX HAWK 1 GB, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER F430

(#202) Geza60

Geza60
(tag)

Sziasztok!
Nemrég tönkrement a P7N Zilent lapom, garancia már nincs rá. A memóriaslotok közül először a sárgák nem működtek, ha memóriát tettem bele akkor nem bootolt be a rendszer. Kb egy hónapra rá a másik két memslot is megadta magát. A gép nem indul, a ventik pörögnek ezerrel és se kép se hang. Húzva semmi nem volt benne. Szerintetek mi történhetett vele? Nemtudtok valami helyet, vagy valakit, aki esetleg meg tudná nézni? Vagy ha kell valakinek alkatrésznek az szóljon.
Üdv Geza60

Geza60

(#203) pcsabat válasza makkai (#201) üzenetére

pcsabat
(fanatikus tag)

Nincs mit, a hyper tx2 pedig jó választás, én is rakom szerintem vissza, mert a 212-vel van egy két gondom, az biztos h brutális, de alig fér el tőle más a házban + nem adnak hozzá normális lefogatót a lap mögé és terheli a lapot nagyon/a sok ventitől a házban rezeg és nekem nemrég ki is lazult és megdöbbentő volt 70 fokos procihőt látni :(, meg már vevő is van rá :)

Üdv, Csabi

(#204) pcsabat válasza Geza60 (#202) üzenetére

pcsabat
(fanatikus tag)

Szia!
Nézegettem pár külföldi oldalt/fórumot de ilyen hibáról senki sem ír :(, én azt javasolnám ha nincs is rá gari vidd vissza ahol vetted hogy nézzék meg. Sajnos nem tudok jobbat mondani. Nem akarok találgatni/hülyeséget mondani de sztem az NB-vel van valami gikszer.

Üdv, Csabi

(#205) Márkito

Márkito
(újonc)

Hali

Az szivás ha elszáll vmi a lapban, én pl 1honapig cipelgettem a gépet a szervizbe mert egyfolytában fagyott :D aztán kiderült hogy az MSI gyári SATA kábeljei voltak ratyik.
NON KONTAKT

Márkito

(#206) Geza60 válasza pcsabat (#204) üzenetére

Geza60
(tag)

Az a helyzet, hogy már jártam vele a boltban. Nem túl nagy bolt itt Hatvanban, itt a fejüket vakargatták, hogy ilyet még nem láttak. Egy számtechboltos ismerős is látta, ő azt mondta, hogy a chipsettel lehet valami gond. Méregettünk feszültségeket itt-ott de azok rendben voltak.

Geza60

(#207) pcsabat válasza Geza60 (#206) üzenetére

pcsabat
(fanatikus tag)

Tudod mire gondolok még, nem a bios szállt el valami úton módon? Mert attól h nincs ram a gépben még el kellene indulnia, a bios-ba be kellene tudnod lépni sztem és az h bekapcsolod és áram alatt van, de semmi kép az tipikusan bios crash jele. Esetleg ezt kellene megnézetned, bár gőzöm sincs hol lehetne.

Üdv, Csabi

(#208) Geza60 válasza pcsabat (#207) üzenetére

Geza60
(tag)

Hát nemtudom, lehet, hogy valami ilyen baja lehet, de akkor egyszerre jött volna elő a memóriás hiba. Megnézetem valahol, ha nem tudnak vele mit kezdeni akkor marad dísznek :DD

Geza60

(#209) Márkito

Márkito
(újonc)

Hali

OC-soknak szol a kérdés, ti emeltetek feszültséget Orajel emelésnél???
Nálam valamiért az E8200 3,1Ghz után feladja, a gép elseindul ha el akkor meg fagy.
Szerintetek ez a max?

Márkito

(#210) Janix12 válasza Márkito (#209) üzenetére

Janix12
(fanatikus tag)

Biztos nem az a vége...
Fixálni kéne a feszültséget és nem auto-n hagyni...
Nézd meg tök alapon mennyit kap a proci és az fsb függvényében emelni...
Core Temp -el is megtudod nézni mennyi a proci alapfesze...
Adni kell az északi és a déli hídnak is. Bármijen ramod van, érdemes annak is pár tizeddel többet adni... :R

[ Szerkesztve ]

2012....

(#211) pcsabat válasza Márkito (#209) üzenetére

pcsabat
(fanatikus tag)

Nekem 3,0-ghz-t megy +0,0375V-al, 3,2-t tudtam belőle kisajtolni +0,05V-al úgy h a rendszer még stabil volt. Én a ramokat alapból 2,1V-on hajtom ugyanis ennyit ajánl a gyártó 4-4-4-12-es időzítéshez. Én az nb-t és a déli hidat nem feszelem egyáltalán, de így is teljesen stabil. A 8200-nak jóval többet kellene mennie, kissé komolyabb proci mint az én kis 4500-am :), adja neki feszt, egy pöccével emeld biosban és ha benn vagy windowsban terheld 100%-al a procit, ha kevés a fesz úgyis kékhalál (már lehet boot-oláskor is), addig emeld a feszt amíg stabil nem lesz, de azért óvatosan, főleg gyári hűtővel...

Üdv, Csabi

(#212) pcsabat

pcsabat
(fanatikus tag)

Tényleg annyit még hogy kevésbé márkás ramnak ne nagyon adj 2,1V-ot, ha kevésbé szellős a ház, vagy nincs rajta valami borda nehogy odakozmáljon :)

Üdv, Csabi

(#213) Márkito

Márkito
(újonc)

4x1 Gb Kingmax 800Mhz-s memok vannak benne :))

Márkito

(#214) Janix12 válasza Márkito (#213) üzenetére

Janix12
(fanatikus tag)

Az alapon kap vagy 1,8-at...
Adhatsz neki nyugodtan 1,9-et északi hídnak 2 tizeddel többet a délinek meg 1,5 tizeddel többet..
Aztán mehet a magasabb FSB a ramot fixáld 800-ra..
1600-as fsb-n 3200-on kéne menjen ezt alapfeszen vinnie kéne... ha adsz neki kicsit többet az se gáz...
Ha 1066-os ramod lenne szerintem vinné a 500-as fsb-t is

[ Szerkesztve ]

2012....

(#215) pcsabat válasza Márkito (#213) üzenetére

pcsabat
(fanatikus tag)

Ahogy az előttem szóló írja :DD , kingmaxom nekem is volt 1,9V-nál többet ne nagyon adj neki. Ha feszt adsz az északi és a déli hídnak azért azt javasolnám h figyeld a hőmérsékletet, ezt az everest 4.60-as verziói már windowsban is kiírják, korábbiak nekem nem ennél a deszkánál.

Üdv, Csabi

(#216) buherka

buherka
(PH! kedvence)

Sziasztok!

Haveromnak összeraktam egy gépet...és egy MSI P7N SLi Platinum deszka lett az alap.
Proci: E8400
Ram: 4X1Gb Geil Ultra 800-as
VGA: 9800GT
Hdd: 320-as Samu.
Táp: 600-as CM. SilentPro

Na most az a gond, hogy ha felrakom a Realtek audio drivert, akkor utána már folyamatos kékhalál következik. Csak akkor hajlandó bejönni a Win, ha kikapcsolom az alaplapi hangkeltőt a biosban. Már próbálkoztunk 1.60-os az 1.97-es és a 2.10-es Realtek verzióval is. Az eredmény mindegyiknél ugyan az. :o
Valaki szívott már hasonlóval? Mi lehet a megoldás?

Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

(#217) pcsabat válasza buherka (#216) üzenetére

pcsabat
(fanatikus tag)

Szia!
Nem véletlenül az alaplapi nvidia driver miatt csinálja? Mert nekem a gyárilag mellékelt driver miatt ugyanez volt, a hangkártya driverrel nem volt gondom, bár azt csak kipróbáltam mert van hangkártyám, de működött rendesen.

Üdv, Csabi

(#218) buherka válasza pcsabat (#217) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

Na ez már valami...mert mi a hozzá adott drivert telepítettük eddig.
Le kell szednem valami újabb verziót...úgy látom. Próba cseresznye :U
Köszi tesó a tippet :R
Este jelentkezem a fejleményekkel ;)

(#219) pcsabat válasza buherka (#218) üzenetére

pcsabat
(fanatikus tag)

Nincs mit! A 15.23-at tegyétek fel, nekem az nagyon bejött, sokat gyorsított a deszkán. A verziószám megegyezik XP-nél és Vista-nal is :)

Üdv, Csabi

(#220) buherka válasza pcsabat (#219) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

Na felraltuk a drivert...a végeredmény: megszüntek a fagyások :C és stabil lett a gépezet.
Egyszerűen nem értem, hogy csomagolhatnak egy olyan drivert a deszkához, ami instabillá teszi a rendszert. :o ...szégyen!

Kösz a segítséget :R ...már ott volt a srác, hogy visszük vissza gariba.

Ha még lesz bajunk, akkor visszatérek :D

(#221) pcsabat válasza buherka (#220) üzenetére

pcsabat
(fanatikus tag)

Nincs mit, nekem volt ASUS P5N-D-m is szintén nforce 750i-vel és ahhoz is ugyanezt adták és az is ugyanezt csinálta :D, és akkor még nem is volt normális driver, csak egy régebbi 650i-s driverrel ment, azzal meg lassabban. Ezzel a driverrel viszont nem lesznek gondok, a deszka meg nagyon jó és stabil sztem, tuningra sem utolsó úgyh jól választottál haverodnak :K

Üdv, Csabi

(#222) buherka válasza pcsabat (#221) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

Az az igazság, hogy nekem Nforce2 óta csak NV chipsetes lapjaim voltak :B
Most is egy Fatal1ty 650i SLI deszkám van, már több mint egy éve. Simán viszi az 500-as FSB-t is és beton stabil.
Szóval jó választás volt szerintem is.

(#223) tome.jr

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata 780-as lappal?

(#224) pcsabat válasza tome.jr (#223) üzenetére

pcsabat
(fanatikus tag)

Szia!
Nekem nincs konkrét tapasztalatom vele de sztem valószínűleg van olyan jó mint a 750i-s, bár egy-két teszt rácáfol erre: [link]

Üdv, Csabi

(#225) tome.jr válasza pcsabat (#224) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

BIOS beállításokkal kapcsolatban kellett volna pár tanács. Van egy-két dolog amiről nem tudom mire jó.

(#226) pcsabat válasza tome.jr (#225) üzenetére

pcsabat
(fanatikus tag)

Sztem a BIOS nem sokban tér el úgyh írd meg nyugodtan mit ne tudsz hátha tudok segíteni.

Üdv, Csabi

(#227) tome.jr válasza pcsabat (#226) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Összeszedem majd a kérdéseket csak még nem volt lelkierőm hozzá.

(#228) pcsabat válasza tome.jr (#227) üzenetére

pcsabat
(fanatikus tag)

Oks!
Legközelebb dec 31-én leszek a gépem közelébe, de nagyjából vágom fejből is a bios-t szal nyugodtan kérdezz.

Üdv, Csabi

(#229) tome.jr válasza pcsabat (#228) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Összeszedtem a kérdéseket:

PNP/PCI Configuration ezen belül nem tudom mi mire jó és mi az optimális beállítás

System Clocks:

HT multiplier - mi az optimális?

Spread Centrum Settings - szintén mi az optimális illetve mire jó?

PCIe x16_3: a manualban úgy van feltüntetve hogy mind a 3 slotnál lehet ezt az értéket állítani, tehát az x16_1, x16_2 és x16_3-nál is viszont BIOS-ban csak az x16_3 látszik
BIOS-t kellene frissíteni hogy mindegyiket lássam?

CPU Configartion:

Limit CPUID Maxval és Intel Speedstep mire jó?

GTLVref beállításnál mindegyik ugyanolyan értékű kell legyen?

Előre is köszi a segítséget :R

(#230) pcsabat válasza tome.jr (#229) üzenetére

pcsabat
(fanatikus tag)

Szerdán válaszolok a kérdéseidre, bár az én lapom bios-ban nem mindegyik opció van (a pci-e-re nem emlékszem h lenne), de utánanézek.

Üdv, Csabi

(#231) tome.jr válasza pcsabat (#230) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ok, köszönöm!

(#232) tome.jr

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kicsit tesztelgettem a 780-as lapot, szerintem egész jó eredmény született:

500 FSB

(#233) Olajbogyesz

Olajbogyesz
(tag)

Sziasztok. Nemrég akadtam rátok. :Y
Mintha hazaérkeztem volna. :))

ha egy "pofázni" (mert csak ennyi hangzik el) zavar téged, akkor nem zabszem van a seggedben, hanem egy egész malom. By AXisBOLD

(#234) tome.jr válasza Olajbogyesz (#233) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Üdv a klubban! Bár túl nagy mozgás nincs mostanában. Írhatnál saját tapasztalatokról meg eredményekről.

(#235) Olajbogyesz

Olajbogyesz
(tag)

Hali! :)
Kicsit visszaolvastam,látom nem nagyon tolonganak a userek. Október körül vettem a lapot, még csak ismerkedünk. De néha fagyos a hangulata. Talán az SP3-as XP nem tetszik neki... :( nemtom. Vagy vmelyik bios beállítás hibádzik,minden driver a lehető legfrissebb. Vista SP1 64bit alatt beton stabil, pedig azt gondoltam ott fog elvérezni. E8400-et járatok benne,alapon nem éreztem eddig szükségét a húzásnak.

ha egy "pofázni" (mert csak ennyi hangzik el) zavar téged, akkor nem zabszem van a seggedben, hanem egy egész malom. By AXisBOLD

(#236) tome.jr válasza Olajbogyesz (#235) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Megnézhetnéd pedig mit tud benne az E8400. Én az E8500-öt 4500-ig tudtam megrántani, igaz már csak egy validra volt elég a kraft, orthos alatt elvérzett.

500x9

[ Szerkesztve ]

(#237) Olajbogyesz

Olajbogyesz
(tag)

Hali. Gyári CPU coolerem van MÉG, nem merem túlhúzni nehogy megsüssem a procit. Most tervezek még 1 vga beszerelést.... :DD Utána muszály leszek megtépni :DDD Csak legyek már kész vele.

[ Szerkesztve ]

(#238) Olajbogyesz

Olajbogyesz
(tag)

Megjött a videokártya. Persze a 2 hűtőről még semmi hír. :((( Holnap kicsit beletúrok meg betámadom 3DMark06-al. :R Addig is Üdv.
:))

[ Szerkesztve ]

(#239) tome.jr válasza Olajbogyesz (#238) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na milyen az SLI?

(#240) makkai válasza tome.jr (#239) üzenetére

makkai
(fanatikus tag)

Szia!

Látom, eddig XFX 780i SLI lapod volt.
Nekem holnap jön meg az XFX 780i SLI-m.
Mik a tapasztalataid ezzel a lappal kapcsolatban? Tuning, stabilitás stb.
Egy C2D E6750 -es procim van, az megy bele. Szerinted mennyit tudok kihozni belőle?
Eddig 1 MSI P6N SLI lapom volt "van"(650i SLI chipset), de 400-as FSB fölött instabil, így 3.2 Ghz-ig jutottam a procival, igaz azt alapfeszen vitte a proci. A célom kb. 3.8 Ghz.
Szerinted elérhető ez? A proci hűtőm 1 Zalman 7700Cu

[ Szerkesztve ]

mcsaba80 - XFX 780i SLI C2Q Q9550@3,825 GHz/CM Hyper N520, 4x1 Gb Geil DDR2 Dch 900 Mhz CL5 2,1 V, Samsung 830 64 GB SSD, MSI N460GTX CYCLONE OC 1 GB + MSI N460GTX HAWK 1 GB, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER F430

(#241) tome.jr válasza makkai (#240) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Megvehetted volna tőlem is a lapot :D Atomstabil a cucc. E8500 volt benne 4000 fölött simánt ment vele 500 fsb is easy volt. Szerintem simán kihozod belőle a 3,8 Ghz-et. Ha kell segítség a beállításoknák szólj bátran!

(#242) makkai válasza tome.jr (#241) üzenetére

makkai
(fanatikus tag)

Hát sajnos már késő, így jártam, de az jó hír , hogy ilyen jól tuningolható és valószínű élni fogok a felajánlott segítséggel.
Még 1 kérdésem lenne. Tápot is fogok cserélni, de még egyenlőre a régi van, amin csak 4 pines CPU tápcsati van, úgye egyenlőre azzal is fog működni!?
A mostani alaplapomon is 8 pines van, de gyárilag 4 le van ragasztva és úgy van rádugva a 4 pines

[ Szerkesztve ]

(#243) tome.jr válasza makkai (#242) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én 8 pinessel használtam, nem tudom elég lesz-e hozzá a 4 pines. Szerintem igen de hamarosan meglátod.

(#244) makkai válasza tome.jr (#243) üzenetére

makkai
(fanatikus tag)

Hát remélem , mert akkor 1 hónapig csak nézegethetem a lapot, hogy milyen szép, mert akkor lesz pénzem a kinézett tápra. :O

(#245) tome.jr válasza makkai (#244) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

SLI miatt vetted ezt a lapot?

(#246) makkai válasza tome.jr (#245) üzenetére

makkai
(fanatikus tag)

Végül is igen.Eddig is SLI lapom volt, most 1 db 9800 GTX-em van, de előtte 2 db MSI 8600 GT TwinTurbo-m volt.
A 9800GTX mellé szeretnék majd tenni egy tesót, ne árválkodjon már szegényke. :DD

(#247) tome.jr válasza makkai (#246) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nincs is szebb látvány az SLI-be kötött VGA-knál. :D A 9800 GTX SLI az már elég jó kis teljesítményt fog hozni. :C

[ Szerkesztve ]

(#248) tome.jr válasza makkai (#246) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Összeraktad már a lapot?

(#249) makkai válasza tome.jr (#248) üzenetére

makkai
(fanatikus tag)

Sajnos nem érkezett meg a futár vele,pedig a szolgálattal beszéltem és azt mondták, hogy a futárnál van, de ha ma nem ér oda, akkor majd holnap!
Úgyhogy ülhetek a "tűkön" tovább.
Amúgy is azt álmodtam, hogy nem fér el a ZALMAN 7700Cu hűtőm az északi híd hűtőjétől, remélem elfér, mert nem akarom a gyári hűtőt felrakni, mert akkor lőttek a tuningnak.

Apropó! A tiéd hanyas gyári bios-os? Még lehet, hogy azt is frissítenem kell a P08-ra

[ Szerkesztve ]

(#250) tome.jr válasza makkai (#249) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Már csináltam rajta BIOS update-et. Nem tudom melyik volt fenn a mostaninak sem tudom a számát csak a dátumát 2008.09.09.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.