Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#101) Gomez1984 válasza Márkito (#100) üzenetére

Gomez1984
(kvázi-tag)

Hmm passz én nem használom ezt a progit, mert szerintem az hogy tuning futó oprendszer alatt már eleve nem biztonságos. (szerintem)

Asrock P67 Pro, I5 2500k , HD6870 , 8Gb DDR3 1600.

(#102) pcsabat

pcsabat
(fanatikus tag)

Az MSI dual core centere nem igazán működik jól, 64-biten meg pláne. De ha utána olvasol fentebb akkor ott már volt róla szó. És tényleg nem érdemes win alól tuningolni.

[ Szerkesztve ]

Üdv, Csabi

(#103) viktor82

viktor82
(őstag)

Megköszöném,ha valaki dobna egy fotót a bios memória beállitásokról!

(#104) Gomez1984 válasza viktor82 (#103) üzenetére

Gomez1984
(kvázi-tag)

Tessék:
[link]

(#105) viktor82 válasza Gomez1984 (#104) üzenetére

viktor82
(őstag)

Kösz a linket,még egy kérdés szerinted jó lap mert nam tudok dönteni P45 vs P7N!

(#106) Gomez1984 válasza viktor82 (#105) üzenetére

Gomez1984
(kvázi-tag)

Ez attó lfügg hogy SLI vagy Crossfire kell.
Ha SLI akkor jó választás.
Ha Crossfire akkor P45

(#107) viktor82 válasza Gomez1984 (#106) üzenetére

viktor82
(őstag)

az sli nem fontos inkább a jó tuning egyszerű kezelhetőség és nem utolsósorban a stabil rendszer mondjuk egy 3600mhz-en járatott Q-al ami a mostani lapomban alapfeszen tudja!

(#108) pcsabat

pcsabat
(fanatikus tag)

Figyu! Ilyen lapot akkor vegyél ha SLI-t akarsz. Tuningban minden bizonnyal verni fogja a P45. Viszont ez is egy igen stabil és könnyen kezelhető deszka. Panaszom nem lehet rá, viszont tuningra intel proci alá egyértelműen intel lapkakészletet vegyél. Ha a játék a fontos akkor viszont ezt ajánlanám, hiszen a mai középkategóriás VGA-kból 2 simán fog egy felső kategóriást (nem GT200-ra gondolok) és lehet hogy később jól jönne egy kis grafikai teljesítmény plusz.

Üdv, Csabi

(#109) pcsabat

pcsabat
(fanatikus tag)

Sziasztok! Ha van valakinek SLI-s tapasztalata megosztaná a néppel? Esetleg néhány 3Dmark eredményt fel tudna dobni? Köszi!

Üdv, Csabi

(#110) Márkito

Márkito
(újonc)

én már egy ideje SLI-t pergetek :D egész jol müxik
Majd csinálok méréseket is

Márkito

(#111) Márkito

Márkito
(újonc)

Tudna valaki segiteni Core2Duo Tuning terén?????
E8200-at kéne meghajtani :D

Márkito

(#112) pcsabat

pcsabat
(fanatikus tag)

Szisztok! Csak azt kérdezném hogy szerintetek ha az MSI 9600GT/OC mellé beraknék egy GALAXY 9600GT/OC-t akkor működnének SLI-ben? Már rákérdeztem a vga topicban is, de sztem itt találom az igazi SLI tulajokat :). THX az infót!

Üdv, Csabi

(#113) Janix12

Janix12
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Tudom nem témába vág, de ha kellene valakiek akkor szóljon.. [link]
üdv jani

[ Szerkesztve ]

2012....

(#114) gabec27

gabec27
(újonc)

Sziasztok! MSI P7N SLI Platinum alaplapot szeretnék venni, amin ugye 3 PCIexpress foglalat van (16x,8x,8x). A kérdésem az lenne, hogy ha 3 X 8800GT-t tennék bele és nem kötnám őket SLI-be, akkor mőködne mind a 3 VGA? Tudom, hogx a 750i nem támogatja a 3-Way SLI-t, de nálam nem is ez lenne a cél, hanem egy gépen 6 monitor képének a megjelenításe. Minden monitororn más más kép lenne, tehát MATROX Triplehead2GO nem jöhet szóba. Szóval képes lehet erre a MSI P7N SLI Platinum? Kérem segítsen aki tud.

(#115) Gomez1984 válasza gabec27 (#114) üzenetére

Gomez1984
(kvázi-tag)

Szia
Én nem értek nagyon a gépekhez de szerintem ez a mutatvány kizárt hogy összejöjjön.
Sztem hiába raksz 3 kártyát a gépbe, attól még csak az egyiken lesz jel, amire monitort lehetne kötni.
Asszem a több monitoros megoldáshoz speckó VGA-kell.
( de lehet hogy én beszélek hülyeségeket ) :DDD

[ Szerkesztve ]

(#116) gabec27 válasza Gomez1984 (#115) üzenetére

gabec27
(újonc)

Szia
Akkor részletesebben. 1 VGA 2 monitorra tud képet küldeni(kivéve pl.: 3870x2 egyes variánsai). 2 VGA SLI vagy CrossFire módban 2 monitorra, SLI vagy CrossFire disabled módban 4 monitorra tud képet küldeni. Ez biztos, ezt már próbáltam, igaz csak ATI kártyákkal. Itt azonban fel volt rakva a CrossFire híd a két kártya közé. Mivel a 8800gt tudtommal nem támogatja a 3-way SLI-t (csak egy SLI bridge hídnak van hely rajta), ezért a 3 karit már nem tudom összekütni SLI-híddal. Szóval SLI disabled és SLI híd nincs felrakva kombinációban, működhet a dolog, vagy az SLI hídnak minden féle képpen fent kell lennie? Tudom vegyek 2db 4 VGA kimenetes 3870x2-t. De az jóval drágább lenne, ezért próbálkoznék a 3db 8800gt-s variációban. 780i/790i szintén drága lenne, 680i az Intel E8400 miatt nem annyira jó, és akkor 8800GTX/Ultra/9800GTX kellene mellé.
Na ez kicsit hosszú lett.
Remélem azért valaki tud ezzel kapcsolatban valami tanácsot adni. :)

(#117) pcsabat

pcsabat
(fanatikus tag)

Na úgy néz ki hogy 1-2 hét és megvan a 2. 9600GT-m. Ha meg lesz nyomok fel pár 3dmark06-os eredményt. Félő hogy a procim fogja vissza majd a konfig-ot :(

[ Szerkesztve ]

Üdv, Csabi

(#118) jetimokus

jetimokus
(tag)

Ez egy nagyon jó alaplap szerintem.... igaz hogy csak adatokat meg képeket láttam róla, de filózok én is rajt hogy ilyet veszek, mivel most teljes konfig cserére készülök...
csak a videókártya miatt gondolkodom hogy ez legyen-e vagy egy szintén MSI X48C Platinum...
de minden esetre marha jó alaplap,és az MSI erre is gyönyörűen kidolgozott hőelvezetést csinált! :K

(#119) Robert1987

Robert1987
(lelkes újonc)

Hi!
Látom egy ideje gyengélkedik a topik. Szeretném megkérni azokat akiknek ilyen alaplapjuk van hogy írják le jó/rossz tapasztalataikat!

(#120) Márkito

Márkito
(újonc)

Haliho

Kéne egy kis segitség, nem tom miért de amikor a biosbol szeretném húzni a procit
egyszerűen nem sikerül.
Beállitom az órajelet el is mentem meg minden.
De amikor Win-be nézem Everest-el egyszerűen a gyárit mutatja
Visszalépek Bios-ba ott meg az általam beállitot érték van.
Találkozott már valaki ilen gondal??????

Márkito

(#121) Gomez1984

Gomez1984
(kvázi-tag)

Szia kapcsolj ki pár dolgt a biosban a tuning menüben
Pl: INTEL EIST
SPREAD SPECTRUM mindet disable

(#122) marinea2

marinea2
(tag)

Sziasztok! ilyen lapot szeretnék venni.látom nem mindenkinek van jo vélemény a laprol ugy hogy még gondolkodok rajta. Különben e8500 proci lessz belerakva és tuningolni is szeretném. ugy hogy akinek 8000 seriás van a lapban az légyszives irja le a véleményét a tuningal kapcsolatba.

http://www.androidcentral.com/samsung-galaxy-s2-i-want-believe

(#123) pcsabat válasza marinea2 (#122) üzenetére

pcsabat
(fanatikus tag)

A 4xxx és a 6xxx C2D-k tökéletesen futnak benne, tuningra sincs panasz. Bár tartom még mindig hogyha tuningolni akarsz akkor intel proci alá jobb egy inteles lap. Elvileg támogatja az összes 8xxx-es C2D-t, ha frissítesz 1.1-es bios-ra akkor nem lehet gond a tuningal sem. Ez csak az én véleményem, de az én eredményeimet nézve a 8500-ból egy 35-40%-ot biztosan ki tudsz hajtani. Nekem a 4500 ment benne 11*300-at illetve 10*333-at is, bár ezen nem volt igazán stabil, de ha azt nézzük hogy ez 50%, a 8500-nál jóval szerényebb procitól, akkor nem is olyan rossz. Annyi tippem lenne még hogy ha SLI ready ramot teszel bele akkor azt lehet hogy meghálálja tuning szempontjából is.

Üdv, Csabi

(#124) marinea2 válasza pcsabat (#123) üzenetére

marinea2
(tag)

Köszi a gyors választ :)
SLI ready ra. az meg milyen?

(#125) marinea2 válasza marinea2 (#124) üzenetére

marinea2
(tag)

Köszi a gyors választ :)
SLI ready ram. az meg milyen?

kimaratt a m betü azért irtam le ujra

(#126) Márkito

Márkito
(újonc)

Szerintem egész jol szereti a 8-as szériát ez a lap.
Nekem egész jól bejött a tuning most 3,4 Ghz-n pörög a proci Stabilan.
Köszi a segitséget Gomez1984 :D

Márkito

(#127) marinea2 válasza Márkito (#126) üzenetére

marinea2
(tag)

Sztem a a 3,4 az még nem olyan jó eredmény. valakinek 4 Ghz pörög stabilan.

(#128) pcsabat

pcsabat
(fanatikus tag)

Az SLI ready ram [link] ilyesmi. Külön az nvidia hitelesíti. Én úgy hallottam/olvastam - ez nem személyes tapasztalat - hogy az ilyen ramokkal többet mennek az nv-s lapok. Annyit hozzá teszek még hogy ezek a ramok szinte semmivel nem drágábbak a normál márkás memóriáknál, én mikor a 4 corsair-t vettem akkor kb 1k-val volt húzósabb az SLI-s, csak éppen nem volt raktáron, és nem csak az OCZ kínálatában vannak - asszem van csx stb. is. A prociról meg az a véleményem hogy 3,4 - 3,6Ghz elég, afelett csak azt éred el hogy jobban melegszik, többet fogyaszt meg csökken az élettartama - bár mondjuk hogy 200K óra vagy 180K az tök mindegy :). Ha pedig azért kell magasabb órajel hogy mondjuk egy brutálisabb vga-t hajts ki akkor sztem jobban jársz ha inkább 4 magosat veszel és azt járatod mondjuk 3 - 3,2Ghz-n, egy Q6600 néhány ezerrel drágább.

[ Szerkesztve ]

Üdv, Csabi

(#129) marinea2 válasza pcsabat (#128) üzenetére

marinea2
(tag)

Köszi!

(#130) Đ@n! válasza marinea2 (#129) üzenetére

Đ@n!
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sztem aki 4Ghz-s tunningot szeretne messze kerülje el a lapot! Míg az E6750-em az X38-ba P35-be alapNB feszen 3600-on full stabil volt a másikkal rommá kelelt feszelni az Nb-t. Nem hinném h bírná az 500-as FSB-t ami ugye 8*500=4GHz.

skillZ#Oc Team

(#131) pcsabat

pcsabat
(fanatikus tag)

Javaslom a 17 számú hozzászólás megtekintését. Arról nincs infóm hogy a kolléga feszt adott-e az nb-nek, de az 500-as fsb megvan az fix. Valószínű ki kell fogni a jobban/rosszabbul teljesítő deszkákat. Ha lesz időm a hétvégén akkor elkérem haver 6550-ét és megpróbálom hogy megy e 500-at, kíváncsi leszek rá.

Üdv, Csabi

(#132) ashot

ashot
(tag)

Szasztok,

Az Msi P7n Platinum (750i) knek van egy olyan szeria hibaja, hogy a filmek eleg gyakorta kifagynak rajta. Valaki nemtudja veletlenul, hogy ezt mar sikerult e kikuszobolnie az msinek?

(#133) pcsabat

pcsabat
(fanatikus tag)

Egyszer nálam is behalt film közben de én vga-nak tudtam be ugyanis elcsíkozódott a bs player képe, de nem fagyott meg teljesen a gép, simán újra tudtam indítani és nem volt utána gáz. Mostmár akkor legalább tudom hogy nem vga miatt volt. Egyébként máskor nem tapasztaltam ilyet, de sztem ha olyan égető lenne akkor már kiadtak volna rá célzottan javítást vagy driverrel esetleg bios-al ügyeskedtek volna valamit.

Üdv, Csabi

(#134) ashot válasza pcsabat (#133) üzenetére

ashot
(tag)

Nekem mindig kifagy, 1-2 ora utan.

Valamikor szinte egybol a film inditasa, utan.

Amugy eleg nagy forum meg keres sorozat megy errol az msi honlapon, egy uj beta bios mar van ra, csak varom az finalt.

(#135) pcsabat válasza ashot (#134) üzenetére

pcsabat
(fanatikus tag)

Az szép, erről még tényleg nem hallottam. Úgy látszik szerencsés vagyok, én tényleg azt hittem vga miatt jártam így, de nekem azon az egy alkalmon kívül egyáltalán nem fordult ilyen elő. Na hát akkor várjuk az új bios-t, hátha még tuning terén is hoz egy kis javulást :)

Most néztem a deszka oldalát és a bios rész nem elérhető, gondolom most ügyeskednek valamin...

[ Szerkesztve ]

Üdv, Csabi

(#136) pcsabat

pcsabat
(fanatikus tag)

Van új bios:
[link]
Én még nem raktam fel de ha valaki igen akkor kérnék róla véleményt.

Üdv, Csabi

(#137) pcsabat

pcsabat
(fanatikus tag)

Felraktam az 1.2-es bios-t. Igazából nem tapasztalok semmi különbséget, bár nekem eddig sem volt a lappal gondom. Valaki megtudná mondani hogy mi az az NVMM verzió? Mert arra nem igazán tudtam rájönni.

Üdv, Csabi

(#138) ashot

ashot
(tag)

Felraktam enis, most ugy nez ki eddig minden fasza.

(#139) Janix12 válasza pcsabat (#137) üzenetére

Janix12
(fanatikus tag)

Szia!
Kérdésem van hozzád.. Hogy megy az sli?
Némi eredményt kaphatunk? :C
A videós kifagyás nekem is volt, de kiküszöböltem, a vga-venti fordulatát felvettem 50%-ra.
Nem a lap okozza a hibát hanem a vga.... felforr :D
50%-os fordulatnál teljesen hibátlanul lement két film egymás után...
Tuningról meg annyit, hogy egy lapomba sem mentek ijen jól a procik, mint a P7N-be, szoval csak ajánlani tudom.. Most el kellett adjam az enyém, de mihelyst lesz alkalmam veszek egy ugyan ijet... :R

[ Szerkesztve ]

2012....

(#140) pcsabat

pcsabat
(fanatikus tag)

Az SLI-vel semmi gondom, amelyik játékban működik ott többé-kevésbé 80-90% körüli gyorsulást tapasztalok, úgyh szerintem a proci is elég neki, talán nagyobb órajelen még egy kicsit gyorsulna. A gépem már elköltöztettem a suli idei lakóhelyére de a közeljövőben megyek én is és akkor csinálok pár tesztet :). A kifagyás valószínűleg a vga miatt lehetett mert nálam a venti 70% alatt sosem volt, de nem is fagyott. De azért azt majd kipróbálom hogy alacsonyabb fordulaton fagy-e mert kíváncsi lettem.

Üdv, Csabi

(#141) Janix12 válasza pcsabat (#140) üzenetére

Janix12
(fanatikus tag)

Nekem most ez jött hirtelen.. tök alapon minden..[link]

2012....

(#142) Janix12 válasza pcsabat (#140) üzenetére

Janix12
(fanatikus tag)

Na mostmár van két eredmény is némi tuningal :DDD
[link]
[link]

2012....

(#143) Gomez1984 válasza Janix12 (#142) üzenetére

Gomez1984
(kvázi-tag)

Nekem holnap érkezik ebbe a lapomba egy E8400 -as, kiváncsi vagyok mit bír benne.... :D

(#144) pcsabat válasza Janix12 (#142) üzenetére

pcsabat
(fanatikus tag)

nem rossz :D

[ Szerkesztve ]

Üdv, Csabi

(#145) ashot válasza Janix12 (#139) üzenetére

ashot
(tag)

Termeszetesen ez hulyeseg, mert ha 0%kon lenne a venti fordulatszam, se "forrna fel" videozas kozben a VGA. Sajnos ez tenyleg alaplapi hiba, az msi honlapon utana lehet nezni. Amugy a 9600GT nek emellett is van egy ugyanilyen szeria hibaja, szoval amiatt is fagyhat illetve csikozoshat a kep.

En tobb videokartyaval es memoriaval is probaltam mar, es ugyi fagyott az alapla, de ugy nez ki hogy az uj biosszal mar jo lesz a dolog.

Udv.

(#146) ashot válasza Janix12 (#139) üzenetére

ashot
(tag)

Termeszetesen ez hulyeseg, mert ha 0%kon lenne a venti fordulatszam, se "forrna fel" videozas kozben a VGA. Sajnos ez tenyleg alaplapi hiba, az msi honlapon utana lehet nezni. Amugy a 9600GT nek emellett is van egy ugyanilyen szeria hibaja, szoval amiatt is fagyhat illetve csikozoshat a kep.

En tobb videokartyaval es memoriaval is probaltam mar, es ugyi fagyott az alapla, de ugy nez ki hogy az uj biosszal mar jo lesz a dolog.

Udv.

(#147) Janix12 válasza ashot (#146) üzenetére

Janix12
(fanatikus tag)

Az az igazság, hogy videózás közben befagyott a kép nem egyszerűen, és a mediaplayer is leállt hibával majd megnéztem a hőmérsékletét a karinak ami nem csekély 97 fok volt, venti fordulat eközben 30%..
Fel emeltem ha jól emlékszem 50%-ra és két filmet végignéztem egyhuzamban, ugyan-úgy windows MP-el.. számomra egyértelmű volt a venti fordulat alacsonysága...

2012....

(#148) ashot válasza Janix12 (#147) üzenetére

ashot
(tag)

Akkor, valoszinuleg rosszul illeszkedik a borda a GPUra esetleg nincs normalisan pasztazva, mert nekem is volt 9600GTm sli be es 38 fokosak voltak IDLE, load pedig 56 korul.

Udv

(#149) Gomez1984

Gomez1984
(kvázi-tag)

Sziasztok
Megjött az E8400-an, gondoltam megosztom veletek az eredményt.
Nem húztam agyon a dolgot, ez is bőőven elég sztem :DDD
Ja és persze a legújabb 1.2-es bios-al

[link]

[ Szerkesztve ]

(#150) pcsabat válasza Gomez1984 (#149) üzenetére

pcsabat
(fanatikus tag)

Szép! Elég vad az a proci :), 450-es FSB-nél majdnem 10000 mb-os memó olvasás, az sem egyszerű :) nagyon gondolkodom egy új procin és lehet hogy 8xxx lesz belőle mert ha quad-ot vennék akkor tápot is kellene az meg már elég húzós úgy. Kezdek nagyon a 8400 felé húzni én is. Gomez1984 azt nem nézted még meg hogy megy-e 500-as FSB-t, nem minthogyha ennyi nem lenne elég....

Janix12! Az a 97 fok tényleg iszonyú sok, nekem zárt házban sem nagyon mennek feljebb 40-42-nél, játék alatt max 60-ra. Szerintem nézd meg azt a hűtést hogy jól áll-e rajta.

[ Szerkesztve ]

Üdv, Csabi

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.