Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#351) xthemax válasza Tsabi84 (#350) üzenetére

xthemax
(újonc)

Hello!

A következő a gond:

a
System clock mode-t átteszem manuálra

Ekkor megjelenik a

FSB Clock mode (400-2500Mhz) alapból 800

Memory clock mode 800

Csinálok egy kilépést mentéssel és nem indul el, 3x-rra visszaáll alapértékre.

Ilyenkor mi van?

(A 800-as FSB Clock modet próbáltam 400-al is ekkor sem indul el.)

Üdv
Borisz

(#352) cserkész válasza Tsabi84 (#348) üzenetére

cserkész
(tag)

megbirkoztunk vele!!már 3,6ghz-nél járok de ugyhiszem hogy stabilan ez a max. nem kisérletezek vele tovább... :R

"Vulnerant omnes ultima necat"

(#353) Tsabi84 válasza xthemax (#351) üzenetére

Tsabi84
(lelkes újonc)

Az FSB-t állítsd 1333-ra mivel a te procid valós 333FSB (333*4=1333FSB) ha tuningolsz akkor amit BIOS-ban állítasz értéket mindig oszd vissza 4-el így kapod meg a valós FSB-t ami ugye jelen állás szerint 333, ezt a számot kell megszorozni a procid szorzójával ami 8(333*8=2,66GHz).

Tehát ha felviszed az értéket 1600-ra akkor az 400FSB-t fog jelenteni viszont ugye 8-as szorzód van ezáltal ez így fog kinézni 400*8= 3,2GHz, és így tovább ha állítod a BIOS-ban az értéket. Viszont lehet ezen az órajelen már nem indul el alapfeszültségen vagy ha el is indul akkor nem biztos, hogy stabil(nem tudom, mindegyik proci más) ilyenkor szoktak neki adni még feszültséget, de azt csak ésszel mert hamar elfüstöl a proci(Q9400 topicban biztos találsz róla infot, hogy mi az amit még szabad belőni).

A memória clock mod meg ugy állítod be, hogy milyen ddr2 memóriád van. Ha DDR2 800 akkor 800-ra ha DDR2 1066 akkor 1066-ra, de ha jól tudom ez az alaplap nem támogatja a DDR2 1066 tehát elvileg azt is 800-ra kell állítani. Nem tudom, hogy ebben az esetben beállítható-e 1066-ra a memória.

remélem nem voltam túl bonyolult.

BF3: Tsabi1984 | BFBC2: {HUN}Tsabi84 | Origin: Tsabi1984 | Steam: Tsabi84

(#354) plaszy válasza cserkész (#346) üzenetére

plaszy
(őstag)

Szívesen, csak óvatosan a tuninggal :)

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy

(#355) xthemax válasza Tsabi84 (#350) üzenetére

xthemax
(újonc)

Hello!

Köszi, alakulgat, bár alapfeszen nem nagyon akar a windows elindulni 3,00 GHzen sem. Kell neki adnom óvatosan egy kis V-t!

Nagyon köszi a segítséget, próbálkozom és beszámolok az eredményekről!

Üdv
Borisz

(#356) Tsabi84 válasza xthemax (#355) üzenetére

Tsabi84
(lelkes újonc)

Rendben van, és tényleg óvatosan a tuninggal, mert nagy fej fájást tud okozni ha elszáll valami.

(#357) cserkész válasza Tsabi84 (#356) üzenetére

cserkész
(tag)

ha van frissebb bios (2.0) akkor változik valamiben a müvelet?

(#358) cserkész válasza cserkész (#357) üzenetére

cserkész
(tag)

arra gondolok hogy esetleg a dos-ban mást kell beirni esetleg...bár a fájlok és az elnevezésük ugyan az csak a 7380 után nem 1v3 van hanem 2v

(#359) Tsabi84 válasza cserkész (#358) üzenetére

Tsabi84
(lelkes újonc)

Biztos, hogy ehhez az alaplaphoz való?? Mert van sima P7N SLI az másik alaplap és ahhoz valóban van v2.0 sőt még v2.2 is. Viszont az igaz, hogy a .zip nevük azonos P7N SLI De ez elvileg tök másik alaplap szóval ha felraknád lehet dobhatnád is ki a kukába a tiedet. Én nem kockáztatnám az biztos. De ezt erősítse meg más is.
Tudomásom szerint P7N SLI Platinumhoz nincs nagyobb mint v1.3!

(#360) cserkész válasza Tsabi84 (#359) üzenetére

cserkész
(tag)

itt azt írják hogy platinum-hoz való....nem tudok többet. :F

(#361) Tsabi84 válasza cserkész (#360) üzenetére

Tsabi84
(lelkes újonc)

Hm, érdekes mert elvileg ugye MSI oldalán sincs fent újabb, meg LIVE Update Online, meg Live Update 4 progi sem talál újabbat. De ezek szerint lehet, hogy van újabb.

Talán Plaszy kolléga többet tud. Mert ő is keresett újabb BIOSt, mondjuk azt nem tudom, hogy talált e. Vagy akinek van még ilyen alaplapja

[ Szerkesztve ]

(#362) cserkész válasza Tsabi84 (#361) üzenetére

cserkész
(tag)

egyébként nekem a live update 4 nem talált semmit! ezt meg nem tudom...körbe érdeklödök egy kicsit hátha valaki már kiprobálta. :R

(#363) xthemax válasza cserkész (#362) üzenetére

xthemax
(újonc)

Hello!

Nos sikerült a tuning, a következőképpen néz ki:

Alapfeszen 1,192 nekem az alaplapban a procifesz.

Hiába emeltem az órajelet nem akart elindulni.

A csodát a 0,0500V alapfesz emelés jelentette, ahol 3280Mhz-ig tudtam az órajelet emelni.

Tovább nem próbáltam, ennyi nekem elég is :D

A proci hőmérséklete (1. mag, a többié kisebb) terhelés alatt 74-76 C fok. Ez noormális? Mennyi lehet a max hőmérséklete egy q9400 procinak???

Köszi a segítséget!

Üdv
Borisz

(#364) cserkész válasza xthemax (#363) üzenetére

cserkész
(tag)

szia

az valószinüleg sok lesz ugyhogy szerintem ne erőltesd,de ebben a topikban megmondják neked pontosan hogy mennyi lehet a max hőmérséklet ennél a procinál.

üdv

[ Szerkesztve ]

(#365) cserkész válasza cserkész (#364) üzenetére

cserkész
(tag)

közben utána érdeklödtem neked és azt mondták hogy 74 fok a vége....

(#366) Tsabi84 válasza xthemax (#363) üzenetére

Tsabi84
(lelkes újonc)

a 74-76 fok az sok lesz, főleg úgy hogy Q9400 oldalánaz van írva, hogy TCase 71,4C fok. Milyen ventilátorod van?
Én a helyedben ha akarsz tuningolni akkor szétnéznék itt PH-n és vennék valami jó kis ventit!(na meg persze elolvasnék néhány tesztet és fórumot, hogy mit érdemes venni egy 4magosra) Mert most még nincs is nyár. Nyáron még durvább értékek tudnak lenni.

Azt tudom, hogy ez nem rossz cucc:Alpenföhn.

Egyre többen használnak Alpenföhn termékeket(van néhány topic is)

Én egy vga hűtést használok az nagyon zsír. Igaz nem olcsó termékek.

Na meg mivel nézed a hőmérsékletet? Mert pl. nekem van egy E6550 és 3 progit is használok, persze mind3 más értéket mutat. Van CPUID HW Monitor Pro ez mutatja a legkevesebbet, akkor Everest és CoreTemp(ez mutatja a legtöbbet). A HW monitor 8-10C fokkal kevesebbet mutat mint a CoreTemp, az Everest meg 4-5C fokkal mutat kevesebbet. De csak procinál vannak eltérések a vga, meg alaplap, meg winyó hőmérsékletek közt nincs különbség.
Én úgy használom, hogy a CoreTemp értékeit veszem figyelembe így csak nem lehet gond. Egyébként meg ha 100% terhelésnél 50-55C fokra belővőd szerintem nem lesz gond.

[ Szerkesztve ]

(#367) plaszy

plaszy
(őstag)

Hali!

Én sem tenném fel a 2.0-át, mivel a gyártói MSI oldalon sincsen fennt. Tehát a cég nem ellenőrizte szvsz.
Lehet, hogy valaki csinált hozzá és azt terjeszti, ettől függetlenül még működhet, de én sem teszem fel.

(#368) cserkész válasza plaszy (#367) üzenetére

cserkész
(tag)

én sem erőltetem...egyébként neked müködött sli-ben? mert hallotam már olyat hogy ez a funkció nem szuperál ezeknél...

(#369) plaszy válasza cserkész (#368) üzenetére

plaszy
(őstag)

Igen, megy az SLI.
2 db GTX260-assal próbáltam. Az egyik eladó :)

(#370) cserkész válasza plaszy (#369) üzenetére

cserkész
(tag)

lehet,hogy vevő leszek rá,meglátom a főnököm mennyire fog támogatni jövő héten... :D

(#371) plaszy válasza cserkész (#370) üzenetére

plaszy
(őstag)

:C

Drukkolok!!!

:DDD

(#372) Atley válasza Tsabi84 (#353) üzenetére

Atley
(újonc)

1150 en ment a ram nálam nem támogatja az 1066 ot de meglehet húzni.

Top-top

(#373) Atley

Atley
(újonc)

Hali! Segítséget szeretnék Kérni tőletek. Van nekem egy MSI p7n SLI platinum lapom egy E8500 as procival 4 gb kingston 800 al és 2 MSI 9600gtoc-vel. A proci gyári hűtővel rendelkezik. Táp HKC 550. Meddig tudnám felhúzni?? Régebben próbálkoztam 3,6 nál meghalt nem töltött a windows be. Miket kellene állítgatnom hogy működjön kb 4 ghz-en? Mindent bizba..t lehet állítani a biosba. Természetesen a legfrissebb bios van. Várom A segítségeket. Előre is köszi. (Táppal hadjatok 2 éve megy tökéletesen!)

[ Szerkesztve ]

Top-top

(#374) cserkész válasza Atley (#373) üzenetére

cserkész
(tag)

Szia,ennek a lapnak egy nagy baja van,hogy nagyon melegszik...szerintem a tápod böven elég neki de nem ártana egy plusz hütés ha tuningolni akarsz és a e8500 gyári hűtöjét mindenképpen cseréld ki valami komolyabbra mert az biztos hogy kevés pláne 4ghz-hez. Egyébként tuning ügyben itt tudnak neked segíteni...

(#375) petibusz válasza cserkész (#374) üzenetére

petibusz
(újonc)

Üdv.nekem is ugyanilyen procim van,és most szeretnék hozzá ilyen alaplaot venni,hogy 2 VGa-val játszhassak,sikerült a tuning?mire jutottál?ment 3.6 fölé? milyen az alaplap nem bántad meg?nekem most asus p5Q pro lapom van de azzal stabilan megy 4000MHZ-el.

(#376) cserkész válasza petibusz (#375) üzenetére

cserkész
(tag)

szia,a lap maga jó de nem tuning állat....ahogy már irtam nem egy hűvös fajta ugyhogy ha még is tuningban gondolkozol akkor szereld fel hűtéssel rendesen.... :) már persze ha lecseréled!

(#377) Tsabi84 válasza cserkész (#376) üzenetére

Tsabi84
(lelkes újonc)

Ezzel én nem értek egyet, az enyém egyáltalán nem melegszik és igenis tuning állat pedig nekem is a OEM verzió van amin eredetileg FSC BIOS volt amin ugye alapból kisebb a hűtés!

Az én C2D E6550-em 3,5Ghz-megy benne ami 1333FSB@2000FSB jelent!! Ha azt visszaosztod 4-el akkor 500FSB a 333helyett. Lehet menne még feljebb is, de azt nem próbáltam. Igaz nem így használom már mert nincs rá szükség. Most jelenleg 3150MHz-n használom de az 450-es FSB.

[ Szerkesztve ]

(#378) cserkész válasza Tsabi84 (#377) üzenetére

cserkész
(tag)

igazad van közben már én is rájöttem hogy hülyeséget írtam csak nem volt normálisan lefedve hővezetővel a proci....most egy e7200 megy benne stabilan 3,4ghz-en és terhelésnél is 58 fok volt a max..... :D

(#379) cserkész válasza Tsabi84 (#377) üzenetére

cserkész
(tag)

Neked gyári hütövel megy? Nekem kéne valami komolyabb hütő....már ki is néztem egy Alpenföhn-t. Állítólag jók,de majd fizu után kiderül....egyébként van chipset hütő is ebböl a tipusból és nem is vészes az ára. :D

(#380) Tsabi84 válasza cserkész (#379) üzenetére

Tsabi84
(lelkes újonc)

Mármint az alaplapon van gyári hűtő, vagyis chipset hűtő! A procin természetesen nem az van jelenleg egy egy ilyen CM Hyper L2+ van rajta. Ezzel ha 3,5Ghz-n hajtom is akkor sem kell max fordulaton mennie!(Bios-ban 75%-ra van akkor állítva) 3150Mhz-n csak 50%-ra van állítva és így mind2 esetben sem haladja meg az 55C fokot 100% terhelés mellett! Szóval az áráért egy nagyon jó kis darab. 75%-on viszont már lehet hallani azért a hangját de 50% vagy alatta szinte semmi!

Nekem VGA-on vagy egy Alpenföhn Heidi az valami istenkirály a 4850-met 30-35C fokon tartja 200rpm mellett! Mert olyat is tud nemcsak 500-1000rpm. 1000rpm-en 30fok alatt tartja!

Én egyébként megnéztem élőbe(mivel Merlinclub is bólyi) összes Alpenföhn cpu hűtőt és azt kell, hogy mondjam hogy megmunkálásban és kinézetben 10/10pont! Na meg írják is többen, hogy jól hűtenek. Szerintem megéri az árát. Én is szemezgetek egyébként velük, bár egyenlőre nincs rá lóvém.

[ Szerkesztve ]

(#381) cserkész válasza Tsabi84 (#380) üzenetére

cserkész
(tag)

Nekem most a gyári intel hütővel megy 3100mhz-en az e7200 és nem megy 58 fölé!! de fizetéskor ellátogatok Bólyba...van több proci hütő is ami szimpi meg ventiket is láttam hogy nagyon jó árban adja.Egyébként én is hallottam már több embertől hogy jók ezek az Alpenföhn hütők.....kipróbáljuk! :) Vga-t is most készülök venni mert eladtam a 9600gt-met és most csak egy kölcsönkarit használok de valami gtx-260 vagy ahoz hasonlót szeretnék... :D egyenlöre nem látom értelmét a dx11-nek ami meg már jó lenne ebből az még horror árban megy....

(#382) Tsabi84 válasza cserkész (#381) üzenetére

Tsabi84
(lelkes újonc)

Egyébként otthon a Péternél még több minden van mint a weblapon. Szerintem a weblapon talán ha a negyede fen van mint ami valójában van.

Én is várakozó állásponton vagyok vga ügyben. Mondjuk amúgy sincs nagy monitorom csak egy 19" és az is 5:4képernyővel van szóval 1280*1024-et tud. A 4850 simán elvisz mindent akár fullba is némelyik játékba AA is tudok használni.

Szerintem jó választás lesz ám a GTX-260! Elég erős is. Viszont nekem mintha úgy tűnt volna, hogy a GTX-275 csak néhány ezressel lenne drágább azt is esetleg nézd meg, hátha 2-3000nél nem drágább, viszont még gyorsabb karit kapnál.
A dx11-nek én sem látom értelmét tényleg csak felső kategóriában max. Látványban meg aztán végképp az hogy máshogy mozog víz, vagy van egy-két plussz effekt és közbe meg elég erősen visszaesik fps azért nem éri meg. Idő kell neki mire kiforrja magát.

(#383) cserkész válasza Tsabi84 (#382) üzenetére

cserkész
(tag)

Lehet hogy akkor inkább ki is megyek megnézni.... :R Nem tudom még mi lesz vga ügyben de a 275 egy kicsivel drágább mint a 260 viszont még egy kis plusszért már kapnék 280-at is...majd meglátom mennyire "sok" fizut kapok... :D

(#384) cserkész válasza Tsabi84 (#382) üzenetére

cserkész
(tag)

Egyenlöre nem lesz 260,szereztem egy Gainward 8800 ultra-t egész jó árban,egy darabig megfelel :D

(#385) Tsabi84 válasza cserkész (#384) üzenetére

Tsabi84
(lelkes újonc)

Azok is jó kártyák főleg ha esetleg később SLI-be rakod vagy később veszel mondjuk egy GTX460 ezt meg PhysX-nek használod.

(#386) cserkész válasza Tsabi84 (#385) üzenetére

cserkész
(tag)

A srácnál kiprobáltuk nagyon durva!!!! Mondjuk azért termel némi hőt is de ez mindeggyiknél igy van sajna(kicsit utána néztem),mondjuk annyi hogy nálam kicsit szellösebb házban lesz....szép is lenne ebben a lapban 2 ilyen kari sli-ben bár ahogy néztem ez az egy is elvisz nálam minden játékot 1440x900-ban,többet meg nem tud a monitorom. Egyébként hatalmas a kari,azt hittem hogy ez ilyen 9600-9800gt méretü de ez 2x akkora :D

(#387) Tsabi84 válasza cserkész (#386) üzenetére

Tsabi84
(lelkes újonc)

Azt elhiszem, hogy termel némi hőt is. 4850-es is termelte amíg le nem cseréltem gyári hűtést(na meg zajos is volt)

Azt elhiszem, hogy jó hosszú a kártya, épp a minap pakolgattam itthon és találtam egy Gefroce3 Ti200 elfekvőben hát az eltörpül a 4850 mellett. Pedig valamikor az is jó kártya volt. :)
Azóta picit változtak az idők.

Na de ez már nagyon off :) A végén még bünti lesz belőle. Legközelebb PM-ben beszéljünk, ha nem az alaplappal kapcsolatos, csak tele szemeteljük a topic-ot

[ Szerkesztve ]

(#388) cserkész válasza Tsabi84 (#387) üzenetére

cserkész
(tag)

Ok! :R

(#389) Tsabi84 válasza cserkész (#388) üzenetére

Tsabi84
(lelkes újonc)

Láttom sikerült venned ventilátort. Milyen hőfokot érsz el vele és mik a tapasztalatok? Tetszik? Nem tetszik? Kidolgozottsága? :) Személyesen voltál Péternél?

(#390) cserkész válasza Tsabi84 (#389) üzenetére

cserkész
(tag)

Igen kint voltam,körülnéztem....egy nordwand-ot hoztam el és nagyon durva!!! Az e7200-ast max terhelés alatt 46-48-fokon tartja,alapban 26-29 fok! Óriás különben alig fért a gépbe.....és nagyon preciz műszer. Vetten nála egy vga-t is egy asus4850 glaciator 1gb mert a 8800 ultra megadta magát. Most megcsináltattam de az ati marad egyenlöre amig nem futi valami komolyabbra,de az már csak zöld lehet :D

(#391) gh05t_hun

gh05t_hun
(újonc)

Sziasztok!

Nemrégiben én is szert tettem egy ilyen szépségre (platinum)

Kérdésem az lenne hogy ti milyen ramokkal hajtjátok őket és milyen időzítéssel.

Nekem most 2x1gb 1066 csx van benne 1100ra húzva (időzítés lent)
Everest (5.5) adatok nem rosszak szerintem, de szeretnék még többet.
everest adataim:

ovasás 10310
írás 7261
copy 7392
delay 50

a proci is lent olvasható

válaszokat előre is köszi!

OCfüggő hardverkocka

(#392) Netius

Netius
(újonc)

Sziasztok!

Nekem is ilyen lapom van, a Zilent verzió. Alpenföhn Matterhorn proci hhűtő elfér rajta? Valaki próbálta már?

N.

Asus Maximus 2 Formula -- Intel C2D E8400 + Freezer 7 pro -- 2x2 GB Kingston HyperX DDR2 1066 -- Gigabyte Radeon HD5770 SOC 1 GB -- Corsair GS600 PSU -- Cooler Master CM 690 Advanced II

(#393) Dot

Dot
(senior tag)

Hali!
P7N Diamond-om van. E8400-es procival. A gépes estére nem szoktam kikapcsolni, hanem sleep üzemmódba teszem /S3/. Minap húztam picit a procin, csak 10%-ot. Másnap nem tudott felébredni szegényke. Következő visszajövetelnél pedig kékhalál. Mit lehetne tenni ezek ellen? Azon kívül, hogy kapcsoljam ki rendesen a gépem? :)

Ja és mennyi feszt adhatok +ba a cpu-nak? Most +0,0750V; északidnak, délihídnak mennyit lehet? Illetve mit kell még állítanom, hogy menjen? 1500-as fsb-nél már nem stabil.

élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!! | Megbízhatóság - awards: http://href.hu/x/aoqm

(#394) gh05t_hun válasza Dot (#393) üzenetére

gh05t_hun
(újonc)

Szia!

Én a feszkót majdnem pirosba szoktam pakolni, (fejből nem tudom, meg nem otthonról írok)
asszem mindíg a piros előtt 1-el.

így ki tudtam csikarni 1800 feletti FSB-t is.
A ram időzítésekre nagyon figyelj, nálam nagyon érzékeny rá, szereti elállítani hülyeségre.
Legjobb ha lefixálod a gyártó által megadottra. És ha húzod akkor a ramot meg a procit külön.
Sokkal jobban indul úgy nálam (hangsúlyozom nálam)

A %-os tuningolgatást szerintem felejtsd el, manuálisan viccesebb :)

Remélem segítettem, további szép napot!

apropó ram:
A ram feszültségét a gyártó által ajánlottra rakd (2.00-2.30)

OCfüggő hardverkocka

(#395) gh05t_hun

gh05t_hun
(újonc)

Nah, végre talán összeállt a konfigom, többet nem kell babrálnom.
Gondoltam megosztom a tapasztalataimat:

Alább látható hogy mi van benne, ezért csak érintőlegesen pár gondolat:
A RAM-okra nagyon finnyás volt nálam mikor tuningoltam. volt benne csx-től kezdve GeIL EVO-ig majdnem minden. Most röhej, de Geil Ultra (667)van benne és 1066-on (5-5-5-15) stabilabb mint a gyártó által megadott 667(3-4-4-8)on.A feszkót meg 2.1-2.2 körül szoktam rakni.

A proci egy öreg E6600-as, amivel még a mai napig elégedett vagyok, DE persze csak a tuning húz ki a bajból, mert nélküle kicsit már kevés. 400-435 körül mozog az fsb 7-8-as szorzóval 1.44v körül.
A táp az csakis a VGA miatt kellett (Corsair Gs700+MSI480GTX).
A SLi-t még sajnos nem tudtam kipróbálni.

Eddíg a gép betonstabil, a hűtést egy plusz ventivel oldottam meg ami a NB-t és a Ramokat fújja vadul.

OCfüggő hardverkocka

(#396) wrox válasza gh05t_hun (#395) üzenetére

wrox
(senior tag)
LOGOUT blog

A 780 i chipset engem is cumiztatott RAM-ok terén. Ilyen finnyás jószágot még nem láttam. :)
Hyperx 1066-os RAM-okat csak 800 -on engedte futni.

wrox

(#397) Tsabi84

Tsabi84
(lelkes újonc)

Hali!

Van valakinek tapasztalata abban, hogy mekkora winchestert ismer fel? Mert vásárlás előtt állok és ezen is múlik a dolog, hogy mekkorát rakjak bele. Mert ugye 1.3as BIOS-al elvileg 1TB-at felismeri, na de 1,5-2TB winyókkal mi a helyzet?
Vagy vajon az 1.4es BIOS ezen is segít?
Köszi előre is válaszokat.

[ Szerkesztve ]

(#398) Tsabi84 válasza Tsabi84 (#397) üzenetére

Tsabi84
(lelkes újonc)

Közben már kiderült, hogy megy benne a 1,5TB-s winchester!

(#399) Attila2003

Attila2003
(lelkes újonc)

Van egy Asus Striker II Formula alaplapom, 780i chipset, és hozzá 2 drb. 2 Gb. Kingston HiperX és 2 drb. 1 Gb. Kingston HiperX memók. Mit tegyek hogy rábírjam hogy 1066 Mhz-en működjenek, mert hiába állitottam a megadott 5-5-5-15 időzitésekere,és 2,2 Voltra, nem indult a gép, és csak 800-on mennek. 2*2 Gb. Kingmax ment 1066-on, 6-6-6-18-on és 1,8 volttal. Tehát egyáltalán 2*2+2*1 gb. elindulna 1066 Mhz--en? Kősz a válaszokat. A proci Q9505.

[ Szerkesztve ]

(#400) cserkész válasza Attila2003 (#399) üzenetére

cserkész
(tag)

Nem sok az a 2,2V neki??? Valószinüleg azért nem indul....

(#401) wrox válasza cserkész (#400) üzenetére

wrox
(senior tag)
LOGOUT blog

Annak a RAM-nak az a gyárilag előírt feszültsége.

wrox

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.