Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#51) zenitke válasza Tuco Ramirez (#50) üzenetére

zenitke
(lelkes újonc)

Gondolom a tuningoláshoz akkor már a ram nem lesz problémás, mert ugye többet bír. Én csak tulajdon képpen arra voltam kíváncsi, hogy megy e a gépbe a ram.

(#52) Tuco Ramirez válasza zenitke (#51) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Mivel tuningnál vissza lehet osztani a RAM órajelét, csak extrém tuninghoz kell az 1333MHz-nél gyorsabb memória. A 4GHz-et én sima 1333-as RAM-okkal csináltam meg, sokkal többet meg amúgy sem megy a proci.

SC2 ID: Peter 1714

(#53) hefo141 válasza Tuco Ramirez (#46) üzenetére

hefo141
(újonc)

Az alábbi átalakitóval vajon fel lehet szerelni a Core i5-re olyan hűtőt amihez még nincs lga1156-os lefogató ? ismerősöm szerint igen,én meg nem értek hozzá . http://www.pixmania.hu/hu/hu/3721945/art/coolit/ac-ret-1156-csomag-intel.html

MSI P55-GD65, Corei5,Xilence Black Hawk Cooper,2*2gb Geil CL7-7-7,nvidia GTX275,

(#54) zenitke válasza Tuco Ramirez (#52) üzenetére

zenitke
(lelkes újonc)

Tehát ha a 2.66ghz et felhúzom, akár az oc genie -vel akár mással, tán ez menni fog amiket már eddig is olvastam, akkor felhúzhatom ill. kell is a ramot 1600mhz -re, ill. amennyit bír a ram. Tehát ha csak síma 1333 as ramom lenne nem is tudnék annyit húzni nem?

(#55) Tuco Ramirez válasza hefo141 (#53) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Ahogy írja a pixmania, ezt a rögzítő kiegészítőt a CoolIT Domino ALC, Freezone Elite, Boreas vagy Pure CPU hűtőkhöz adják LGA1156 foglalathoz. Ezekről a hűtőkről még nem hallottam, de attól még persze létezhetnek. Ha megveszed, szerintem mindenképp a hűtövel együtt vedd, nehogy a kettő közül valamelyik hiánycikk legyen... De neked is csak azt tudom mondani, hogy a CoolerMaster Hyper TX3 gyárilag LGA1156-kopatibilis és az extrém tuning kivételével mindenre elég.

(#56) Tuco Ramirez válasza zenitke (#54) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Természetesen nem baj, ha 1600-as RAM-od van, de a Core i5 tuningnál nem jelent igazi korlátot a "csak" 1333-as DDR3 RAM. Hidd el, előbb fog kifulladni a proci (vagy az alaplap), minthogy elérnéd a memória határait (nálam 4GHz-nél visszaosztva 1200MHz-en mentek a RAM-ok, azaz volt még bennük tartalék, de a procim nemigen bírta tovább). Nyílván előny, ha 1333 helyett 1600-on hajtod a memóriákat, de csak pár szintetikus mérőprogramnál, esetleg tömörítőprogramoknál vagy videókódolásnál fogsz látni 1-2% különbséget. Játéknál tutira nem. :(

(#57) Haart válasza Tuco Ramirez (#56) üzenetére

Haart
(PH! addikt)

Meg ha jól tudom az 1333-as ramok is mennek azért fentebb is. Nemkevés megy 1600on is simán.

(#58) zenitke válasza Tuco Ramirez (#56) üzenetére

zenitke
(lelkes újonc)

Köszönöm a válaszokat! Még annyit kérdeznék, mert kipróbálni még nem tudta ram híján, hogy ha pl. a gép 2.66 ghz ről megy pl. 3.2 ghz en, attól a ramot felhúzhatom 1600mhz re? Vagy azért ez nem ilyen egyszerű, mert ez proc sebesség függő, vagy ilyesmi?

(#59) Tuco Ramirez válasza zenitke (#58) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Igen. Ehhez nem kell húznod a RAM órajelet, csak maximálisan hagynod (nem AUTO-n) a RAM szorzót a BIOS-ban, miközben emeled a BCKL-t. Ilyen beállítás mellett 3,2GHz CPU órajel mellett elvileg 1600MHz-en fognak menni a memóriáid.

(#60) Tuco Ramirez válasza Haart (#57) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Valamennyi tartalék mindegyikben van, de 1600-ot szerintem csak a márkásabbak mennek.

(#61) zenitke válasza Tuco Ramirez (#59) üzenetére

zenitke
(lelkes újonc)

Köszönöm Tuco!

Még várok a ramomra addig is...és próbaaaa :)

(#62) tilbury

tilbury
(újonc)

Hi!
Pár napja vettem én is egy msi p55-c53 lapot (core i5)
Lenne 1-2 kérdésem a hozzáértőkhöz.
Van hozzá 1 COOLERMASTER Hyper TX3 hűtő. Na ez szuper csak állandóan max fordulaton megy (kb. 2800) és elég hangos így. Szó szerint lehet hallani ahogy egyre gyorsabban, ezáltal egye hangosabban megy bootolás alatt is.

Nézegettem a bios-t és ott találtam két lehetőséget:
CPU Smart FAN target: alapból disble volt, átraktam 50°C-ra
CPU Min. FAN Speed: alapból ez is disble volt, ezt 62,5%-ra állítottam.
Ezek az értkek mit jelentenek pontosan? Azt gondolom, hogy 62,5%-so fordulat alá nem megy a venti.
Ez azt jelenti, hogy ha kell neki akkor automatikusan állítja be magának? Nekem az kellene, mert állandó max fordulaton kissé hangos:-(
A másik: van ugye ez a OC GENIE gombocska, ki is próbáltam, ment is simán 3500Mhz-en, tesztek ,benchmarkok tök jók lettek. Néztem aztán BIOS-t hát néhány feszültségérték pirossal volt kiírva. Ez nem baj? Ezután inkább visszaraktam alap beállításra.
a RAM-ok egyébként kingmax 1600-asok.

(#63) zenitke válasza tilbury (#62) üzenetére

zenitke
(lelkes újonc)

Hali! Ha megjönnének már végre a ramjaim, majd megnézem azt a biost. Egyébként milyen áron van kb. ez a tx3 hűtő?

(#64) zenitke válasza tilbury (#62) üzenetére

zenitke
(lelkes újonc)

Ezt lehet érdemes lenne megnézned!

http://www.guru3d.com/article/coolermaster-hyper-tx3-review/6

Lehet a noctua jobb lett volna...

(#65) tilbury

tilbury
(újonc)

Hi!
Úgy néz ki amit beállítottam bios-ban 50°C/62,5% fordulat elég jónak tűnik. Lényegesen halkabb.
zenitke : én innen vettem

(#66) zenitke válasza tilbury (#65) üzenetére

zenitke
(lelkes újonc)

Nem drága. Ellenben brutálul néz ki. A tesztekben viszont nem volt oly fényes. Nekem a Noctuát mondták, bár annak az ára úgy 14e fele van ha jól tudom. Mérlegelendő, főleg tuning szempontjából. Bár gondolom aki ilyen lapot vesz, ill. p55 -öt, az többnyire akar is kicsit tolni a szekéren, :). Egyébként meg szerintem nem is oly sok az az 50°C.

(#67) Tuco Ramirez válasza tilbury (#62) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Nálam GD-65 lappal és szintén Hyper TX3 hűtővel a BIOS-ban a CPU Smart FAN target-et 45 fokra állítottam, a CPU Min. FAN Speed-et pedig 12,5%-ra. Így teljesen csendesen, kb. 1000 fordulat/perccel megy a hűtőventi, a proci pedig (alapórajelen) 30-35 fok üresjáratban, de terhelve se több 50-nél. Próbáld ki ezt a beállítást te is. ;)

Az OC Genie nem túl kifinomult tuning, de szerintem tudja az MSI, hogy mit csinál és nem fogja tönkrevágni a géped. Abszolút kezdő tuningosoknak hasznos, de a BIOS-ban finomabban be lehet hangolni a rendszert. A pirossal jelzett feszültségértékek nem feltétlenül jelentenek problémát, persze nyílván egy ésszerű határon belül. Pontosan melyik feszültségek voltak magasak (és számszerűleg mennyi)?

#66 zenitke: Szerintem nem éri meg háromszor annyi pénzt kiadni a Noctuara , mint egy TX3-ra...

[ Szerkesztve ]

(#68) zenitke

zenitke
(lelkes újonc)

Végre megkaptam az evo one okat. Hazamegyek ki is próbálom ezeket.
Van egy fajta súlya ezeknek, de remélem a minőség is jó nem csak a design. :)

(#69) zenitke válasza Tuco Ramirez (#67) üzenetére

zenitke
(lelkes újonc)

Értem, én csak a tesztet néztem a guru 3D-n.

(#70) tilbury válasza Tuco Ramirez (#67) üzenetére

tilbury
(újonc)

most én 50°C-ra és 50%-ra állítottam. Már ez is lényegesen halkabb, mint a régi gépem ;)
lejjebb, nem nagyon akarok menni, mert úgyis terhelve lesz sokat (3d render, stb). Egyébként terhelve nekem sem megy 47-48°C nál feljebb.
Azóta nem néztem az oc genie gombot, nem jegyeztem meg melyik fesz érték is volt piros, most alapon megy. Majd inkább olvasgatok tunigos fórumokat, onnan ellesem mit is kell/lehet álligatni. Egyébként elvileg a memóriám tudna cl7-ben menni, de alapból 9-en van a bios-ban, ezt vajon átállíthatom manuálisan? Lesz érezhető eredménye? (2×2Gb kingmax 1600 Mhz)
Üdv, tilbury

(#71) zed1983

zed1983
(őstag)

Sziasztok...
Kikapcsoltam a CPU phase led funkciót a biosban és a power gomb sem világít...nektek is így van?

(#72) zenitke válasza zed1983 (#71) üzenetére

zenitke
(lelkes újonc)

Hali! Nekem is kikapcsolja.De ami nekem magas, az a bios. Na ott el vagyok tévedve...

(#73) zenitke

zenitke
(lelkes újonc)

Megtudná valaki mondani, mert ilyet még nem láttam, hogy miért 4/8 pin ez a + táp csatlakozó az alaplapon? Intelnél régen hozzászoktam a +4pin es áramcsatihoz, de ezen egy kis műanyag pöcköt levéve, rögtön 8 pines lesz a csatl. ???

(#74) kelzsoca válasza zenitke (#73) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azért hogy ha szükséges tudj adni a procinak elég naftát :)

Egyébként csak akkor kell mind a 8 pin-t használni ha 130W TDP vel rendelkező processzort pakolsz a lapba bele.

Egy sima i5-750 procihoz elegendő csak az egyik (vagy csak egy van) 4-es csatit bedugni a táptól, a műanyag pöcköt akár vissza is teheted :)

[ Szerkesztve ]

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#75) zenitke válasza kelzsoca (#74) üzenetére

zenitke
(lelkes újonc)

Köszi a választ! Már bedugtam a 8pin eset... lehet már így hagyom, bár i5-750 em van. Baja csak nem lesz.

(#76) kelzsoca válasza zenitke (#75) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Baja attól nem lesz :)

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#77) TothMG

TothMG
(fanatikus tag)

Hello

Tud valaki valami közelebbit a Big Bang-ről, nagyon ígéretesnek tűnik, ezt néztem ki magamnak, de még árat és tesztet nem találtam róla sehol.

Tévedni emberi dolog, megmondta a sündisznó is.

(#78) kelzsoca válasza TothMG (#77) üzenetére

kelzsoca
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A hivatalos forgalomba kerülési dátum 2009 október 29.

Nyilván az ára sem lesz piskóta szerintem olyan 80k körül érkezik :)

(#79) Haart válasza TothMG (#77) üzenetére

Haart
(PH! addikt)

Egy kis ízelítő :D

(#80) TothMG válasza Haart (#79) üzenetére

TothMG
(fanatikus tag)

Itt találtam infót, de a lucid chip nincs rajta :(( .[link]

Tévedni emberi dolog, megmondta a sündisznó is.

(#81) Tuco Ramirez válasza tilbury (#70) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Átállíthatod a RAM-jaidat szűkebb időzítésre, de attól még nem lesz érezhetően gyorsabb a géped, max. egy-két szintetikus mérőprogramnál jön ki a különbség...

#78 kelzsoca: 80k-t szvsz egyetlen alaplap sem ér. :N

[ Szerkesztve ]

(#82) Haart válasza Tuco Ramirez (#81) üzenetére

Haart
(PH! addikt)

Az még hagyján de majdnem a felét se :D

(#83) jilian

jilian
(senior tag)

:C

Na! ...a bácsi is beszállt a 1156-osok világába!

Sorry a sok kérdésért, ...de ha már egy vagyont költök, legalább had tudjam mire...

(#85) hefo141

hefo141
(újonc)

Sziasztok
Végre összeállt az új gépem ,csak egy gondom van ezzel a GD-65-ös deszkával,mégpedig az hogy a cyber sniper 5.1 -es usb-és fejhallgatóm teljesen néma ,hiába raktam fel a gyártó honlapjáról a legujabb win7 drivert mégsem működik. Ráadásul a gépen két op. rendszer van xp-én tök ugyanez a helyzet,a gépen minden chipset driver fent van,lehet hogy ez alaplaphiba? Más gépeken simán működik még driver nélkül is.

MSI P55-GD65, Corei5,Xilence Black Hawk Cooper,2*2gb Geil CL7-7-7,nvidia GTX275,

(#86) jilian

jilian
(senior tag)

Hy!

Erre tudna vki választ adni?
1.5 bios--->legfrissebb cc
Amikor szüz volt az op.(win7 x64) akkor szépen a helyén volt de most...

:(((

Sorry a sok kérdésért, ...de ha már egy vagyont költök, legalább had tudjam mire...

(#87) tilbury

tilbury
(újonc)

hali!
Az nem gond, ha a CPU Voltage értéke +0,272 és pirossal írja ki a BIOS??

(#88) MikaVejneGI

MikaVejneGI
(kvázi-tag)

Sziasztok , most vennék 1 MSI P55Gd65-ös alaplapot , milyen rammal vegyem?
szeretném kipróbálni ezt a OC Engine nevű tunning lehetőséget.
Kingston Ramjaim voltak , most is szeretnék Kingston ramokat a laphoz(2x2GB),csak nem tok dönteni, 1333Mhz vagy 1600Mhz? valaki segítene?

Minden szép , minden jó ....LENNE....

(#89) Tuco Ramirez válasza MikaVejneGI (#88) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Ha tuningolni akarsz, akkor van értelme a nagyobb órajelű RAM-nak. Ha nem, akkor teljesen felesleges az 1600MHz-es DDR3 a gépbe.

(#90) zenitke

zenitke
(lelkes újonc)

Tuco!

Tudnál nekem segíteni a gd-65 bios beállításában? éredekelne, hogyan vihetem fel a ramjaimat 1600mhz re. próbáltam áligatni, de nem jött össze, annyi funkció van. én azt hittem, hogy az xms enable -ra kell állítani, egy videon meg amit láttam nem tették... nekem ez bonyolult. geil evo one 1600mhz es ramjaim vannak 7-7-7-24 es időzítéssel.

(#91) Tuco Ramirez válasza zenitke (#90) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Bocs, egy ideje nem jártam ebben a topicban. :B A BCKL-t állítsd 160MHz-re, a RAM szorzót hagyd max.-on (vagy ha AUTO-n van, állítsd 10x-re). A procid ezen a beállításon 3,2GHz-en fog menni, ezt rendszerint alapfeszen is simán bírja egy i5-ös proci.

[ Szerkesztve ]

(#92) zenitke válasza Tuco Ramirez (#91) üzenetére

zenitke
(lelkes újonc)

Köszi, de ettől menni fog 1600Mhz a ram?
Csak azért kérdem mert annyi beállítási lehetőség van...
Akkor minek az xmp ki - be? és ehhez hasonlók...

(#93) MikaVejneGI

MikaVejneGI
(kvázi-tag)

Ha van valakinek tapasztalata GD65-el , azt megoszthatná velünk.
Engem érdekelne , gondolom mást is(nem kell óda , csak rövid összefoglaló)
Köszike

[ Szerkesztve ]

(#94) Tuco Ramirez válasza MikaVejneGI (#93) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Konkrétan mire vagy kiváncsi? Jó lap, jól felszerelt, stabil, bírja a tuningot (az OC Genie is működik), ár/érték arányban szerintem teljesen korrekt, eddig semmi problémám nem volt vele.

[ Szerkesztve ]

(#95) jilian válasza Tuco Ramirez (#94) üzenetére

jilian
(senior tag)

Nekem a nagytesója van meg.....
:K
De eddig nagyon faja.
PL.:ha egy tuning beállitásom nem 'megfelelö, akkor Ö visszaveszi annyira amivel el tud indulni.
Jó persze ilyenkor túloz egy picit a visszavételböl.
Mondjuk arra csinálhatnának megoldást:
Ha az OC Genie bekapcs-->3.8 Ghz- 1.4 V :(((
Pedig megy kevesebbel is. :K
Tudna vki korrekt cpu coolert linkelni?? Mert amiket kinéztem (Thermalright mux 120, noctua NH-U12P SE2) mo.-n nem kapok sehol... :(((
JAH!
És volt egy cikk az 1600-as memokról....
hát nekem viszi 1600-on cl7 ben 1.6 V....:P

(#96) zenitke válasza jilian (#95) üzenetére

zenitke
(lelkes újonc)

Hali! Mit állítasz a menüben hogy megy a ram 1600nhz en?í
rengeteg álítgatási lehetőség van... ott tévedek el.

(#97) MikaVejneGI válasza Tuco Ramirez (#94) üzenetére

MikaVejneGI
(kvázi-tag)

Olvastam , hogy kicsit gáz az alaplapi hangkeltője , mégsem olyan faja az a OC Genie , az alaplaphoz hozzá adott szoftverek sem az igaziak. Csupa pletyka és szamárság , csak megfogott a lapban vami , ne kérdezzétek mi , 1szerűen vonz a deszka , ilyennel lepném magam , de csak biztosra megyek , és örlődök az Asus , és a MSI között.

(#98) jilian válasza MikaVejneGI (#97) üzenetére

jilian
(senior tag)

Az Oc Genie szerintem nagyon ottvan a szeren...ezt a 'könnyítést nem a profi tuningosoknak szánták.
Hanem átlg emberkéknek. egy gombnyomás és már is ismét ""ütögépes vasad van"", jo persze lehet kifogásokat találni, ahogy mindenben.
Gondolom idövel adnak ki ujabbat/jobbat.
A lényeg,h müködik, és nemis akárhogy....
Alaplapi hangkari..nemtom nem élek vele, mondjuk nem is értem 1-2 emberke mit vár ezektöl...hisz már majdnem mindegyiken van analog kimenet 7.1 DD stb...lassan olyan ütöképes lesz az alaplapi mint egy gyengébb különálló...mi kell még???
Az alaplaphoz adott lemezt/-zeket ki se bontottam, mindent a honlapjukról szedek le, minden op. rakásnál....a többi meg lényegtelen, hisz bizti vannak már ujabbak a neten!
Nekem is volt ASUS-om (P5Q Deluxe) nincs szavam rá, jó volt. De váltottam, és nem bántam meg.
:DDD
De mondjuk ha most veszel MSI-t---->tuti,h az ASUS elörukkol vmivel és vered majd a fejed a faba :W
És ugyan ez fordítva!!!!! :W :W
Ez van.

(#99) jilian válasza zenitke (#96) üzenetére

jilian
(senior tag)

Hmmm
Jó kérdés. :DDD
Ha elöttem van akkor tudom mit állítgatok (asszem), de most igy fejböl nagyon nem vágom.
Az bizti,h a memot manuálra kell tenni elösször...
Ha az FSB-vel nem szorakozol akkor látod, h a memo 1333 -mon van, asszem a felette lévöben van a 'szorzoja" ha jol emlékszem auto/3/4/5/6/
Na itt ha feltornászod 6-osra akkor látod majd,h 1600-ra kuszik, DE CSAK HA AZ fsb-t NEM BABRÁLTAD.
:K vhogy igy --->bár bizti vki kijavít ;]
Tessék itt van egy kis izé.
Ezt ugy csináltam,h mindent hagytam AUTO-n és az FSB/SZORZO adig áálítgattam amig a ram nem ment 1600 -ra.
Eredmény: /ha az EVEREST nem csal/
1.6 V--->1600 Mhz---> CL7 :B
Netán tévedek én is? És rosszul olvasom le? :P

[ Szerkesztve ]

(#100) zenitke válasza jilian (#99) üzenetére

zenitke
(lelkes újonc)

Aloha! Hazaérek kipróbálom! Addig is köszönöm szépen! :) Majd írok mi lett ha időm engedi...
Most látom Geil ed van neked is. De akkor minek oda a bios ba az xmp enable meg miegymás? ezért nem tom mit állítsak..a vistában meg megnéztem az msi conrol centerrel, és össze vissza állígatódott a mhz meg a szorzó??? na ez meg itől van??? Néha 200mhz nyit is változik pár sec alatt. Nem értem, lehet a vista áligatja a terhelés függvényében, vagy csak ne írjak hülyeségeket.. :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.