Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#301) Jesus83 válasza shteer (#299) üzenetére

Jesus83
(újonc)

Akkor a frissítés letölt, egy üres pendrive-ra kicsomagol, BIOS-ban m-flash-ben BIOS update. Saját maga megcsinálja, újraindul én meg boldog vagyok???

(#302) shteer válasza Jesus83 (#301) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

liveupdate windows-ból frissít

de az is jó megoldás ahogy leírtad :K

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#303) Recon666 válasza shteer (#298) üzenetére

Recon666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Próbáltam, de nem jó semmire. :N

(#304) Jesus83

Jesus83
(újonc)

Ma frissítettem a BIOS-t - tényleg nem volt mitől tartanom - és azonnal helyreállta rend. Többször is újraindítottam a rendszert Windows-zal és Linux-szal is és végig x16-on működött/dik a videokártya. :C :DD
Az mondjuk egy kicsit meglepett, hogy lefuttatva a 3dMark-ot kb ugyanannyi pontot kaptam, mint amikor x8-on futott.

Mindenkinek köszönöm a segítséget!

(#305) shteer válasza Jesus83 (#304) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#306) shteer válasza Recon666 (#303) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

és hogy tudd vinnyogni mikor nem érzékel cpu-hűtőt :D

(#307) Recon666 válasza shteer (#306) üzenetére

Recon666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerencsére nekem nincs bekötve a hangszóró, ilyenek én nem hallok. :D

(#308) shteer válasza Recon666 (#307) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

az benne a legjobb, h a hangkártyára nyomja :) a controlcenter SOUND.WAV-ját nyomatja a windows audiodq-exe-je :)

(#309) Recon666 válasza shteer (#308) üzenetére

Recon666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az a beszéd. :D

(#310) Recon666

Recon666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egy kis észrevétel, ha valaki tunigra adja a fejét, akkor a cpu-ak adott feszt ellenőrizze a HW monitor (bios) menüpont alatt, mert nálam pl a HW monitor 0,2V-al kevesebbet ír ki, mint a cell menüben, és az everestnél és a Cpu-z-él is így van, valószínű a HW monitornak van igaza, de azért ellenőrizzétek. Szóval nálam ha beállítok PL: 1,3V, akkor az csak 1,28V a HW monitor szerint (Bios) és a Cpu-Z szerint is.

[ Szerkesztve ]

(#311) bélanéni

bélanéni
(őstag)

Sziasztok, lenne egy szimpla kérdésem.
Mi az a legolcsóbb P55-ös MSI lap, ami tuningbarát.
Egy i7-860-at szeretnék 4GHz körüli értékre húzni.
Előre is köszi! :R

Azért vagy itt hogy mindent láss | Hogy értsd a szót olvasd az írást | Azért vagy itt hogy mindent megtanulj | Hogy az égbe szállj nehogy a porba hullj

(#312) InHell válasza bélanéni (#311) üzenetére

InHell
(fanatikus tag)

Szia.
Én egy GD-65-ben hajtom az i7 860-at.
Szerintem egy ilyen proci legalább egy ilyen lapot megérdemel.
Nem lesz gondod a tuninggal, csak bírd hűteni.
34k volt.

Recon666 szerintem a drop miatt van.

[ Szerkesztve ]

> béna duma helye <

(#313) shteer válasza InHell (#312) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

egyetértek :)

(#315) Hafy75

Hafy75
(kvázi-tag)

Sziasztok.

Miért csak 3,2 GB memóriát lát a 4-ből? GD85 a lap, biosban nem leltem semmiféle memory remapping vagy ilyen hasonló beállítást...
Előtte ASROCK volt, az látta mindet..
W7 64 bit..

Defy MB525 Bayer MIUI hu 2.4.20

(#316) Jorus válasza Hafy75 (#315) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

OS nem limitálja? Futtatás > msconfig > rendszerindítás > advanced > Max Memory fölött nincs pipa? BIOS látja mindet? Hogy írja ki pontosan? "Rendszermemória: 4 GB (használható: 3.2GB)"?

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#317) Hafy75 válasza Jorus (#316) üzenetére

Hafy75
(kvázi-tag)

A Win nem limitálja, ugyanaz a verzio van fent, mint az előző lapban.
Megnéztem, nincs pipa az msconfignál.
Bios látja mindet.
Jaja, így írja: Telepített 4GB (3,24Gb használható)
Passzolom, mitől lehet...

(#318) Jorus válasza Hafy75 (#317) üzenetére

Jorus
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szedd ki a procit, és nézd meg, hogy nincs-e véletlenül elhajolva picit valamelyik láb. Nem könnyű észrevenni, de ez szokott ilyen gondot okozni.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#319) Hafy75 válasza Jorus (#318) üzenetére

Hafy75
(kvázi-tag)

Kiszedtem, megnéztem nagyítóval, sőt visszaraktam a régi lapomba.
Régiben semmi baj, újban ugyanúgy 3,24GB memóriát lát...
Nézegetek más fórumokat, hátha találok valamit...:)

(#320) Találtgyerek

Találtgyerek
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Tudom,ezt nem itt kéne,de sűrgősen kellene egy MSI P55 CD53 típusú alaplap vagy hasonló kaliberű!
Ha valakinek van eladó,legyen szíves írjon privátot!

BF3:[V8]Talaltgyerek

(#321) B.Gaboo

B.Gaboo
(lelkes újonc)

Valakinek nincs ötlete h P55 CD53 miért nem indul i5 - 750el és i7 870el?

i5 650el simán működik.. nem értem.

(#322) B.Gaboo

B.Gaboo
(lelkes újonc)

RAM 3x1g Kingston.. ezzel lehet gondja? BIOS a legfrissebb.

(#323) shteer válasza B.Gaboo (#322) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

minden alapon, biosreset után? másik memód van?

1 modullal is próbáltad?

(#324) B.Gaboo válasza shteer (#323) üzenetére

B.Gaboo
(lelkes újonc)

Minden alapon, eggyel is próbáltam és másik ram párral is mikor összeraktam, bár azok sem voltak a legminőségibb darabok. Most is alap kingston (1066) van benne. Táp 500as chieftec. ennek is elégnek kell lennie.

Semmi hangot nem is ad egyébként nagyobb procival, venti felpörög, aztán semmi.

(#325) shteer válasza B.Gaboo (#324) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ötletem sincs... cpu gondolom jó :)

(#326) B.Gaboo

B.Gaboo
(lelkes újonc)

Azok jók, vszínű a procifoglalattal lesz gond.. gondolom ezzel meg sokat kezdeni nem lehet. (1-2 láb elég hülyén áll, ahogy néztem) Javítás esetleg vki? Ha nem találok rá senkit akkor vszeg eladom alkatrésznek :(

(#327) shteer válasza B.Gaboo (#326) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ijj

bundata javítja

(#328) B.Gaboo válasza shteer (#327) üzenetére

B.Gaboo
(lelkes újonc)

Vele pont találkoztam a 7en más ügyben.. kicsi a világ :) , ok megy neki pm.. Köszönet!

(#329) shteer válasza B.Gaboo (#328) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

sikerült?

(#330) aproo

aproo
(lelkes újonc)

Hali.
Lenne 1 kérdésem P55-CD53 bioszában,(v1.7) hogy lehet betlitani azt mikor a cpu venti megáll riasszon vagy kapcsoljon .

(#331) batt

batt
(újonc)

Sziasztok most cseréltem a régi p35-os lapom az aláírásomba lévőre!

Egy olyan kérdésem lenne ha valaki tudna segíteni,hogy most egy 25%-kal meghúztam a procim és biosba kikapcsoltam,hogy nem vegye vissza magát hanem folyamatos legyen a tunning! Na ezt jó leírtam de remélem értitek! :DDD

Ha vissza kapcsolom instabil lehet vagy nem tesz jót a lapnak?

Mert p35-nél nekem úgy volt hogy ha vissza vette a x-ot és ha kellet vissza nyomta tuninggggal együtt!

Melyik beállítással érdemes játszani?

MSI P55 GD65,i5 750, MSI 560GTX-TI 448 TwinFrozr III OC,8GB Corsair Venglance,CM Hyper 212,Corsair TX 650 v2,Thermaltake V3,G9,g15

(#332) batt válasza batt (#331) üzenetére

batt
(újonc)

Látom totálisan halott a topic! Kár! :(

MSI P55 GD65,i5 750, MSI 560GTX-TI 448 TwinFrozr III OC,8GB Corsair Venglance,CM Hyper 212,Corsair TX 650 v2,Thermaltake V3,G9,g15

(#333) shteer válasza batt (#331) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ha stabil a tuning akkor nem instabil a C1E sem - a lapot úgy gyártották, hogy ez ne okozzon gondot

én is így használom, 3,8-ra húzott procival, értelmes fesszel. visszavesz ha nem kell a kraft

(#334) batt válasza shteer (#333) üzenetére

batt
(újonc)

Köszönöm szépen a választ! :R :R :R :R

(#335) Lucifer6280

Lucifer6280
(fanatikus tag)

Hello!
Segítségetek kérném.
Adott 1 MSI P55-GD85 alaplap, na most mit kellene átállítanom biosba , hogy lekapcsolja az összes ventit alvó üzemmódba?

Előre is köszönöm a segítségeteket. :R

Az egész élet 1 kibaszott szépségverseny, Suliba járunk aztán egyetemre, aztán meló. Kapják be! Csináld amit szeretsz! A többit meg szard le..

(#336) shteer válasza Lucifer6280 (#335) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

mit értesz alvó üzemmód alatt?

(#337) Lucifer6280 válasza shteer (#336) üzenetére

Lucifer6280
(fanatikus tag)

Win 7-et használsz? Ott rámész az Alvó Állapot-ra,és elvileg le kéne állítani-a az összes ventilátort és a többi komponenst.
De mind 1 ,mert megoldottam fél óra keresgélés után.
Szóval akinek kell leírom.:
BIOS-Power management-be át kell állítani az ACPI Standby state-et S1-ről S3-ra

Az egész élet 1 kibaszott szépségverseny, Suliba járunk aztán egyetemre, aztán meló. Kapják be! Csináld amit szeretsz! A többit meg szard le..

(#338) shteer válasza Lucifer6280 (#337) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ja ok. először sima ventivezérlésre gondoltam - üzem közben leállítani

azt úgy a :K

(#339) shteer

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

búcsúzom a laptól és a platformtól, további kellemest mindenkinek :)

(#340) windlord válasza Lucifer6280 (#337) üzenetére

windlord
(fanatikus tag)

Ahogy megvettem a lapot, ezzel szívtam én is.
Győztem keresgetni a neten mire rátaláltam én is! :K

Használta már valaki az i-Charger nevű programot.
Elvileg nagyobb áramerősséggel töltené akár az Apple termékeket.
Na mármost én rányomatom az iPhone -t és nem történik semmi.
Nem érzékeli, viszont a telo szépen tölt usb -ről??

[ Szerkesztve ]

(#341) ÉM

ÉM
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem tőletek. Van egy H55M-E33-as lapom, amivel az a gondom, hogy nem akarja felismerni az ide csatlakozóra dugott eszközöket. Hdd-nél egyszerűen ha az ide kábel be van dugva, akkor a vinyó mintha tápot sem kapna, fel sem pörög. Dvd-nél van táp, de nem ismeri fel a lap.
Van esetleg valakinek ötlete, mi lehet a gond?

(#342) MrPG8 válasza ÉM (#341) üzenetére

MrPG8
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Biosban próbálkoztál a beálltásokkal?

(#343) ÉM válasza MrPG8 (#342) üzenetére

ÉM
(fanatikus tag)

Próbálkoztam, de nem lett semmi eredménye. Azóta egyébként meg is váltam a konfigtól, úgyhogy a probléma gyakorlatilag megoldódott. :D

(#344) bélanéni

bélanéni
(őstag)

Sziasztok,

egy MSI P55-GD85 lapot készülök venni egy i7-870-es procival. Jó hűtő lesz rajta, ezért tuningolni szeretnék, de NEM az OC Genie gomb benyomásával, hanem BIOS-ban.
A kérdésem, hogy miket kell állítanom, mikre figyeljek.

Előre is köszönöm!
üdv

Azért vagy itt hogy mindent láss | Hogy értsd a szót olvasd az írást | Azért vagy itt hogy mindent megtanulj | Hogy az égbe szállj nehogy a porba hullj

(#345) windlord válasza bélanéni (#344) üzenetére

windlord
(fanatikus tag)

Szia!

Nekem is ugyanilyen lapom van.
Én egy i5-750 -et hajtok vele alapfeszen ~3.6GHz környékén a Turbo -val.

Arra kell figyelni, hogy a proci feszültség(eket) fixáld le, pci-e freq -et állítsd százra.
Kezd emelni a BLCK értéket, és a QPI értéket próbáld meg a gyári alap környékén tartani (én így csinálom).
Ram -okat oszd vissza és tesztelj ;)

(#346) bélanéni válasza windlord (#345) üzenetére

bélanéni
(őstag)

Köszi! :R

(#347) windlord válasza bélanéni (#346) üzenetére

windlord
(fanatikus tag)

:R

[ Szerkesztve ]

(#348) windlord

windlord
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Tudnátok segíteni abban, hogy az MSI-P55-GD85 lapban hol kell a BIOS -ban beállítani a PWM venti szabályzását?!
Ha kell, ha nem, kezdésnek 1400rpm -en üvölt a venti amióta nyomattam neki egy optimális beállítást a BIOS -ban.

Találkoztatok Ti más ilyesmivel?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.