Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#251) csillagkomp válasza HZSolti (#250) üzenetére

csillagkomp
(lelkes újonc)

Semmi, minden alapon, oc genie kikapcsolva.

(#252) Recon666 válasza csillagkomp (#249) üzenetére

Recon666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Most már kezdem azt hinni, hogy az energiagazdálkodás szól bele ebbe is, kapcsold ki az energiagazdálkodási dolgokat a BIOS-ban és úgy nézd meg hátha. Most figyeltem, hogy nekem is váltja gpu-z alatt, de csak azt, hogy v1.1 és v2.0 a pci-e foglalat, de a sebessége nem változik.

[ Szerkesztve ]

(#253) csillagkomp válasza Recon666 (#252) üzenetére

csillagkomp
(lelkes újonc)

Már egyszer próbáltam, ma felkerestem egy szervizt is, de nem tudtak segíteni, őszerintük jól működik a rendszer, csak az energiagazdálkodás becsapja a gpu-z-t. Kéne valami rendes hardverinfós és/vagy teszt progi ami látja a busz sebességét, mert ugye a legtöbb progi csak hardvertől magától, kér infót a buszon keresztül..

(#254) HZSolti válasza csillagkomp (#253) üzenetére

HZSolti
(tag)

Futtass egy 3DMark06-ot és kiderül. A konfigod kb.24000pöttyöt tudhat / találsz itt a PH-n ranglistát is/, és ha jelentősen eltérő eredményt kapsz.....na akkor van bibi:)

Ja, némi cpu-tuninggal / kb. 3.8GHz/, viszonyításnak talán elég.

[ Szerkesztve ]

Te egy igen komoly érv vagy az abortusz mellett.

(#255) csillagkomp válasza HZSolti (#254) üzenetére

csillagkomp
(lelkes újonc)

alapon, tehát nem húzva: 19300 pont.

(#256) csillagkomp válasza HZSolti (#254) üzenetére

csillagkomp
(lelkes újonc)

Húzva 3,78 Ghz-re, memória 1800Mhz-en: 26675 pont

(#258) HZSolti válasza csillagkomp (#256) üzenetére

HZSolti
(tag)

Több mint elég....tuti x16-os a PCI-E.

(#259) surgyi

surgyi
(kvázi-tag)

Helló!

Egy MSI P55-GD65 lapom van, i5-760-al,s G.skill 1600MHz RAM-mal, de mint pár napja írtam, behalt a rendszer. A boltba visszaküldve, azt mondták, náluk a lap tökéletesen működik, igaz 2x1GB Kingmax 1333 RAM-mal. A szervizes azt javasolta küldjem vissza a RAM-okat is, összeteszteli, de szerinte az okozta a hibát.
Viszont ha átcserélik, a Kingmax RAM-ok nem fognak 1333MHz-nél többet menni, azt tudják , de többet nem!
Valakinek tapasztalata RAM téren ezzel a lappal?

(#260) csillagkomp válasza surgyi (#259) üzenetére

csillagkomp
(lelkes újonc)

Itt már elvileg a proci közvetlenül vezérli a ramokat. Tehát az alaplappal kapcsolatban csak a kompatibilitás a lényeg. Nem nézted meg az msi oldalán, hogy szereti-e a lap? Ha ott nincs infó, akkor a memória gyártó oldalán próbáld! Én ugyanilyen lapban hajtok 4x2gb GEIL EWO TWO CL8 1800 tuning ramokat, de a procit tekernem kell hogy ki tudjam hajtani őket, viszont csak sokadik próbálkozásra jött össze a stabil konfig, molyoltam sokat a beállításokkal. Dos módban teszteld ki memtest-el a g.skill ramokat először alapon, ha úgy ok, akkor a beállításokkal volt gond.

(#261) Recon666

Recon666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Üdv,
Egykérdésem lenne, akinek P55 Gd65 lapja van, az lenne szíves megnézni hogy a Cpu 5-ös phase led szokott e világítani neki, mert egy óvatlan pillanatban mikor odanéztem mindegyik világított, csak az 5-ös led nem.

[ Szerkesztve ]

(#262) csillagkomp válasza Recon666 (#261) üzenetére

csillagkomp
(lelkes újonc)

Nekem megy, ha dolgozik rendesen a cpu. Lehet a leddel van a baj.

(#263) Recon666 válasza csillagkomp (#262) üzenetére

Recon666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Már meg világít az 5-ös is, besz@rok. :N

(#264) HZSolti válasza Recon666 (#263) üzenetére

HZSolti
(tag)

Nekem az "alap" lap van ,de az enyém is csinál ilyet. / az 5.led csak "pislákol".
Nem csak akkor világít mikor full terhelés alatt van?

(#265) surgyi válasza csillagkomp (#260) üzenetére

surgyi
(kvázi-tag)

Szia!

Köszönöm szépen a válaszod!
A RAM lapján szerepelt ez az alaplap mint kompatibilis deszka.
Az volt a furcsa, hogy kb összesen 10 órát ment a gép rendesen, aztán egyszer csak netezés közben képernyő kikapcs, de minden venti..winyó ment.
Restart után viszont 4 csippanás, s kérte tegyek be USB-t, amin BIOS rajta van, Recovery végett.
Megtörtént, de továbbra is 4 csippanás, sőt kiírta: Bios is damaged!
Magától belépett a biosba, viszont ott csak a Bios flesselés menüpont volt, semmi más.
Azon keresztül is megcsináltam, de semmi változás! Pedig mindig Completed-et írt ki.
Egyébként BIOS-ba nem lehetett belépni...csak a Recovery utáni újraindulás után lépett be magátol. Tehát semmit nem tudtam állítani, mert nem voltak menüpontok!
Elemet is kivettem, Reseteltem, de semmi.
A bolt szervizese meg azt mondta, belerakott egy i7-8xx procit +2x1gb Kingmax 1333at, elem ki, s pöccre ment a lap, hibátlanul!!!
Ehhez mit szólsz/szóltok?

Péter

(#266) Recon666 válasza HZSolti (#264) üzenetére

Recon666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem, az 6ös led nem világított, de a többi igen, kihúztam a háló kábelt, visszadugtam, azóta világiit mind, ha kell.

(#267) csillagkomp válasza surgyi (#265) üzenetére

csillagkomp
(lelkes újonc)

Ez azért elég érdekes. Szerintem menj el személyesen, vidd magaddal a ramokat és a procit. Tegye be és tesztelje így. Szerintem vagy a csipszet rakoncátlankodik, vagy a procid. Nem valószínűsítem a ram hibát. Nem ártana kideríteni, hogy ami bios esetén mit jelent a 4 sípszó. A csippanások hossza és sorrendje is számít.

(#268) surgyi válasza csillagkomp (#267) üzenetére

surgyi
(kvázi-tag)

Szia!
Mivel 250Km-re lakom a bolttól, ezért vissza postáztam a cuccot. :)
Ma kellett odaérjen a RAM+CPU. Elvileg összenézik!
Fogalmam sincs mi lehet a gond, de minden esetre az alaplap i7 procival +2x1GB Rammal hibátlanul ment a boltban. :S
Várom a fejleményeket, ha kiderül írok! :)
ui: 4 egyenletes rövid csipanást jelzett
Üdv: Péter

(#269) surgyi válasza surgyi (#268) üzenetére

surgyi
(kvázi-tag)

Most találtam: [link] Elvileg Alaplap hibát jelzett!!!

(#270) surgyi válasza surgyi (#269) üzenetére

surgyi
(kvázi-tag)

Nos, ha valakit érdekelne!
A bolt CPU hibát állapított meg, szóval azt cserélték!
Üdv: Péter

(#271) csillagkomp válasza surgyi (#270) üzenetére

csillagkomp
(lelkes újonc)

Ha visszapostázzák és beüzemeled, akkor azért teszteld majd. Írj és irok linked.

(#272) surgyi válasza csillagkomp (#271) üzenetére

surgyi
(kvázi-tag)

Rendben, és köszi!

(#273) surgyi válasza surgyi (#272) üzenetére

surgyi
(kvázi-tag)

Milyen tesztre gondolsz egyébként?

(#274) csillagkomp válasza surgyi (#270) üzenetére

csillagkomp
(lelkes újonc)

Jómagam is nyomozásban vagyok, az én problémám az, hogy a p55gd65 csak 4x kezeli a 16x-os 5870-es vga karit.

(#275) surgyi válasza csillagkomp (#274) üzenetére

surgyi
(kvázi-tag)

Erre honnan jöttél rá? Majd megnézem már én is...nekem HD6850-em van. De szerintem jó volt nálam, mert hozta azt az eredményt, mint amit Asus P5Q Deluxe lapban.

(#276) HZSolti válasza csillagkomp (#274) üzenetére

HZSolti
(tag)

3DMark eredményed alapján jól kezeli.....szerintem.

(#277) Recon666

Recon666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én is nyomozok, hogy miért nem ég mindig az 5-ös cpu phae led, mikor a többi folyamatosan. :( Most már a bios frissítésen gondolkozom, ehez kell pendrive vagy elég elindítani a windowsban az exe fájlt?

[ Szerkesztve ]

(#278) csillagkomp válasza HZSolti (#276) üzenetére

csillagkomp
(lelkes újonc)

Valóban, az eredmény alapján igen. De azt azért elmondanám hogy a dx9-es tesztek alatt egyszer csak összeomlott a win7. Újra kellett raknom.

(#279) csillagkomp válasza Recon666 (#277) üzenetére

csillagkomp
(lelkes újonc)

Én pendrive-al csináltam, 1.A0 tettem fel. Letöltöttem az msi oldaláról, fat32 alapéztelmezettként formáztam a pent, kicsomagoltam rá a fájlokat, majd újraindítottam, beléptem a biosba és az m-flash menüben beállítottam a bios update-ot és csinálta a dolgát.

(#280) csillagkomp válasza surgyi (#275) üzenetére

csillagkomp
(lelkes újonc)

CPU-Z, GPU-Z ezt írja.

(#281) surgyi válasza csillagkomp (#280) üzenetére

surgyi
(kvázi-tag)

Na és milyen az új Bios!
Mert azt szokták mondani, a legujabbat nem szabad soha feltenni, csak az egyel előbbit!

(#282) shteer válasza surgyi (#281) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

és ha kijön egy újabb, akkor miért jobb az egyel előbbi? ;]

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#283) HZSolti válasza surgyi (#281) üzenetére

HZSolti
(tag)

Kevered a BÉTA BIOS-okkal szerintem:) :C

(#284) HZSolti válasza shteer (#282) üzenetére

HZSolti
(tag)

:C :C :C
Hátha beérik idővel.:)))

(#285) csillagkomp válasza surgyi (#281) üzenetére

csillagkomp
(lelkes újonc)

Nincs vele semmi gond, eddig:)

(#286) surgyi válasza shteer (#282) üzenetére

surgyi
(kvázi-tag)

Helló!

Nem tudom, egy eléggé hozzáértős Informatikus ismerősöm mondta, soha nem szabad feltenni az új Biost!
Ennyi!

(#287) Neoteric válasza surgyi (#286) üzenetére

Neoteric
(őstag)
LOGOUT blog

LOL! ;]
Na ez a baj, hogy ilyen informatikusokkal van tele a munkaerőpiac. :D

╔══════════════════════════════════════════════════╗ ║Go Go Michelisz!!! - Battlelog: NeotericHUN - ♥ Samsung Galaxy S II ♥ ║ ╚══════════════════════════════════════════════════╝

(#288) Recon666 válasza surgyi (#286) üzenetére

Recon666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem ara értette, hogy a kevésbé hozzáértő emberek, ne tegyenek fel, bár mostanában nem egy nagy szám biost frissíteni, csak arra kell vigyázni, hogy nehogy áramszünet legyen közben ma meg is csináltam a lapon. :)

(#289) surgyi válasza Recon666 (#288) üzenetére

surgyi
(kvázi-tag)

Értem Urak! :R

Annyit kérdeznék még, akinek MSI P55-GD65 alaplapja van, csak egy alaplapi CD-t kapott hozzá, vagy volt mellé még egy másik is? Mert elvileg volna vmi Winki nevű dolog, s az lehet a másik lemezen tanyázik, amit én nem kaptam! MSI Extras cimkéjű talán a lemez, ha jól láttam valahol! :S

[ Szerkesztve ]

(#290) surgyi

surgyi
(kvázi-tag)

Jah meg annyit, hogy a Turbo Boost be van-e nektek kapcsolva, esetleg nincs valamilyen negatív hatása?
Bocsi ha hülyeséget kérdezek, csak még új az i5 a C2D után!
Köszönöm!

(#291) Recon666 válasza surgyi (#289) üzenetére

Recon666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az nem cd hanem dvd, én is kerestem a 2cd-t mikor megjött, de kiderül, hogy oloyan nincs csak egy dvd. A turbo boost semmilyen negatív hatással nincs a gépre, nekem be van kapcsolva. :)

[ Szerkesztve ]

(#292) surgyi válasza Recon666 (#291) üzenetére

surgyi
(kvázi-tag)

Hali!

Rendben, köszönöm a választ. Akkor nem vonom kérdőre a boltot, ezek szerint Magyarországra nem csomagolják hozzá.
Kellemes 7végét!

(#293) surgyi

surgyi
(kvázi-tag)

Nektek is úgymond elektromos hangot ad ki az alaplap, miközben villódzik a Phase LED?

(#294) shteer válasza surgyi (#293) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

mikor villódzik az egyáltalán? :)

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#295) Recon666 válasza shteer (#294) üzenetére

Recon666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Neked ki van kapcsolva? :) Én se tudom, mert össze-visza villog, van mikor folyamatosan, van mikor csak egy világít, nem látok bele. :D

surgyi: Igen, ezt írták az msi forumján is, hogy hangot ad ki a led, működés közben, olyan sistergés szerűt.

[ Szerkesztve ]

(#296) surgyi válasza Recon666 (#295) üzenetére

surgyi
(kvázi-tag)

Köszi! Akkor "természetes" jelenség. A biosban az kikapcsolható, ha jól értelmezem. Ha csak vizuális terheltség megjelenítő, akkor lehet kikapcsolom...feleselges, úgysem látszik.

(#297) Jesus83 válasza shteer (#248) üzenetére

Jesus83
(újonc)

Az elmúlt héten nem igazán volt időm, de most újra tudtam foglalkozni kicsit a kérdéssel.

Beletettem egy új kártyát (nVidia 9500) a gépbe. Ugyanúgy csak x8-on fut ez a kártya is. Sőt időközben egy furcsa dologra lettem figyelmes: Ha újraindítom a gépet akkor már csak x1-en fut, de amint rendesen leállítom és ismét bekapcsolom újra x8-on száguld. :DD Ezt mind a 9800, mind a 9500 esetén ugyanúgy elköveti. Próbáltam szinte minden kombinációba Linuxon és Windowson, de egyszer se hibázott. :N

Egyre jobban idegesít a dolog, úgyhogy utánaolvastam a p55-ős chipset-nek. Rá kellet eszmélnem, hogy a PCI-e kezelését a proci és az alaplap megosztva végzi. Ha nem tévedek akkor az alaplap 8 a proci pedig 16 sávot kezel. Lehet, hogy a videokártyát most csak az alaplap kezeli 8 sávon?
Azt hiszem egy fontos dolgot korábban elfelejtettem említeni, hogy az alaplapban egy i3-as proci van.

Összegezve: Azt hiszem mégis csak BIOS frissítésre kell adnom a fejem. Az MSI oldalán megnéztem a CPU Support-ot és ott támogatja az i3-asokat, de csak az 1.9-es BIOS-tól az enyémen meg 1.3-as verzió van. Szóval az ajánlotthoz képest egy őskövület.

shteer: Megkérhetlek esetleg, hogy segíts a BIOS frissítésben. :R Nagyon megköszönném! Most sok munka, beadandó és egy szakdolgozat előtt állok. Szóval semmilyen gikszer sem fér bele most az életembe.

U.i.: Bocs a hosszú eposzért! Csak gondoltam másnak is hasznos lehet.

(#298) shteer válasza Recon666 (#295) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

zárt a doboz, de elvileg nálam is villog

ControlCentert használja vki?

(#299) shteer válasza Jesus83 (#297) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

én a liveupdate nevű programmal csináltam, letölthető az msi odaláról a lap alatt a utility-k közül

(#300) shteer válasza surgyi (#296) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ha jól tudom csak a ledeket nem tudod kikapcsolni - megy vele az egész energiatakarékosság is

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.