Semmi, minden alapon, oc genie kikapcsolva.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
csillagkomp
(lelkes újonc)
Most már kezdem azt hinni, hogy az energiagazdálkodás szól bele ebbe is, kapcsold ki az energiagazdálkodási dolgokat a BIOS-ban és úgy nézd meg hátha. Most figyeltem, hogy nekem is váltja gpu-z alatt, de csak azt, hogy v1.1 és v2.0 a pci-e foglalat, de a sebessége nem változik.
[ Szerkesztve ]

csillagkomp
(lelkes újonc)
Már egyszer próbáltam, ma felkerestem egy szervizt is, de nem tudtak segíteni, őszerintük jól működik a rendszer, csak az energiagazdálkodás becsapja a gpu-z-t. Kéne valami rendes hardverinfós és/vagy teszt progi ami látja a busz sebességét, mert ugye a legtöbb progi csak hardvertől magától, kér infót a buszon keresztül..

HZSolti
(tag)
Futtass egy 3DMark06-ot és kiderül. A konfigod kb.24000pöttyöt tudhat / találsz itt a PH-n ranglistát is/, és ha jelentősen eltérő eredményt kapsz.....na akkor van bibi
Ja, némi cpu-tuninggal / kb. 3.8GHz/, viszonyításnak talán elég.
[ Szerkesztve ]
Te egy igen komoly érv vagy az abortusz mellett.

csillagkomp
(lelkes újonc)
alapon, tehát nem húzva: 19300 pont.

csillagkomp
(lelkes újonc)
Húzva 3,78 Ghz-re, memória 1800Mhz-en: 26675 pont

HZSolti
(tag)
Több mint elég....tuti x16-os a PCI-E.

surgyi
(kvázi-tag)
Helló!
Egy MSI P55-GD65 lapom van, i5-760-al,s G.skill 1600MHz RAM-mal, de mint pár napja írtam, behalt a rendszer. A boltba visszaküldve, azt mondták, náluk a lap tökéletesen működik, igaz 2x1GB Kingmax 1333 RAM-mal. A szervizes azt javasolta küldjem vissza a RAM-okat is, összeteszteli, de szerinte az okozta a hibát.
Viszont ha átcserélik, a Kingmax RAM-ok nem fognak 1333MHz-nél többet menni, azt tudják , de többet nem!
Valakinek tapasztalata RAM téren ezzel a lappal?

csillagkomp
(lelkes újonc)
Itt már elvileg a proci közvetlenül vezérli a ramokat. Tehát az alaplappal kapcsolatban csak a kompatibilitás a lényeg. Nem nézted meg az msi oldalán, hogy szereti-e a lap? Ha ott nincs infó, akkor a memória gyártó oldalán próbáld! Én ugyanilyen lapban hajtok 4x2gb GEIL EWO TWO CL8 1800 tuning ramokat, de a procit tekernem kell hogy ki tudjam hajtani őket, viszont csak sokadik próbálkozásra jött össze a stabil konfig, molyoltam sokat a beállításokkal. Dos módban teszteld ki memtest-el a g.skill ramokat először alapon, ha úgy ok, akkor a beállításokkal volt gond.
Üdv,
Egykérdésem lenne, akinek P55 Gd65 lapja van, az lenne szíves megnézni hogy a Cpu 5-ös phase led szokott e világítani neki, mert egy óvatlan pillanatban mikor odanéztem mindegyik világított, csak az 5-ös led nem.
[ Szerkesztve ]

csillagkomp
(lelkes újonc)
Nekem megy, ha dolgozik rendesen a cpu. Lehet a leddel van a baj.
Már meg világít az 5-ös is, besz@rok. 

HZSolti
(tag)
Nekem az "alap" lap van ,de az enyém is csinál ilyet. / az 5.led csak "pislákol".
Nem csak akkor világít mikor full terhelés alatt van?

surgyi
(kvázi-tag)
Szia!
Köszönöm szépen a válaszod!
A RAM lapján szerepelt ez az alaplap mint kompatibilis deszka.
Az volt a furcsa, hogy kb összesen 10 órát ment a gép rendesen, aztán egyszer csak netezés közben képernyő kikapcs, de minden venti..winyó ment.
Restart után viszont 4 csippanás, s kérte tegyek be USB-t, amin BIOS rajta van, Recovery végett.
Megtörtént, de továbbra is 4 csippanás, sőt kiírta: Bios is damaged!
Magától belépett a biosba, viszont ott csak a Bios flesselés menüpont volt, semmi más.
Azon keresztül is megcsináltam, de semmi változás! Pedig mindig Completed-et írt ki.
Egyébként BIOS-ba nem lehetett belépni...csak a Recovery utáni újraindulás után lépett be magátol. Tehát semmit nem tudtam állítani, mert nem voltak menüpontok!
Elemet is kivettem, Reseteltem, de semmi.
A bolt szervizese meg azt mondta, belerakott egy i7-8xx procit +2x1gb Kingmax 1333at, elem ki, s pöccre ment a lap, hibátlanul!!!
Ehhez mit szólsz/szóltok?
Péter
Nem, az 6ös led nem világított, de a többi igen, kihúztam a háló kábelt, visszadugtam, azóta világiit mind, ha kell.

csillagkomp
(lelkes újonc)
Ez azért elég érdekes. Szerintem menj el személyesen, vidd magaddal a ramokat és a procit. Tegye be és tesztelje így. Szerintem vagy a csipszet rakoncátlankodik, vagy a procid. Nem valószínűsítem a ram hibát. Nem ártana kideríteni, hogy ami bios esetén mit jelent a 4 sípszó. A csippanások hossza és sorrendje is számít.

surgyi
(kvázi-tag)
Szia!
Mivel 250Km-re lakom a bolttól, ezért vissza postáztam a cuccot. 
Ma kellett odaérjen a RAM+CPU. Elvileg összenézik!
Fogalmam sincs mi lehet a gond, de minden esetre az alaplap i7 procival +2x1GB Rammal hibátlanul ment a boltban. :S
Várom a fejleményeket, ha kiderül írok! 
ui: 4 egyenletes rövid csipanást jelzett
Üdv: Péter

surgyi
(kvázi-tag)
Most találtam: [link] Elvileg Alaplap hibát jelzett!!!

surgyi
(kvázi-tag)
Nos, ha valakit érdekelne!
A bolt CPU hibát állapított meg, szóval azt cserélték!
Üdv: Péter

csillagkomp
(lelkes újonc)
Ha visszapostázzák és beüzemeled, akkor azért teszteld majd. Írj és irok linked.

surgyi
(kvázi-tag)
Rendben, és köszi!

surgyi
(kvázi-tag)
Milyen tesztre gondolsz egyébként?

csillagkomp
(lelkes újonc)
Jómagam is nyomozásban vagyok, az én problémám az, hogy a p55gd65 csak 4x kezeli a 16x-os 5870-es vga karit.

surgyi
(kvázi-tag)
Erre honnan jöttél rá? Majd megnézem már én is...nekem HD6850-em van. De szerintem jó volt nálam, mert hozta azt az eredményt, mint amit Asus P5Q Deluxe lapban.

HZSolti
(tag)
3DMark eredményed alapján jól kezeli.....szerintem.
Én is nyomozok, hogy miért nem ég mindig az 5-ös cpu phae led, mikor a többi folyamatosan.
Most már a bios frissítésen gondolkozom, ehez kell pendrive vagy elég elindítani a windowsban az exe fájlt?
[ Szerkesztve ]

csillagkomp
(lelkes újonc)
Valóban, az eredmény alapján igen. De azt azért elmondanám hogy a dx9-es tesztek alatt egyszer csak összeomlott a win7. Újra kellett raknom.

csillagkomp
(lelkes újonc)
Én pendrive-al csináltam, 1.A0 tettem fel. Letöltöttem az msi oldaláról, fat32 alapéztelmezettként formáztam a pent, kicsomagoltam rá a fájlokat, majd újraindítottam, beléptem a biosba és az m-flash menüben beállítottam a bios update-ot és csinálta a dolgát.

csillagkomp
(lelkes újonc)
CPU-Z, GPU-Z ezt írja.

surgyi
(kvázi-tag)
Na és milyen az új Bios!
Mert azt szokták mondani, a legujabbat nem szabad soha feltenni, csak az egyel előbbit!
és ha kijön egy újabb, akkor miért jobb az egyel előbbi? ![;]](/dl/s/v1.gif)
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

HZSolti
(tag)
Kevered a BÉTA BIOS-okkal szerintem

HZSolti
(tag)

Hátha beérik idővel.
)

csillagkomp
(lelkes újonc)
Nincs vele semmi gond, eddig

surgyi
(kvázi-tag)
Helló!
Nem tudom, egy eléggé hozzáértős Informatikus ismerősöm mondta, soha nem szabad feltenni az új Biost!
Ennyi!
LOL! ![;]](/dl/s/v1.gif)
Na ez a baj, hogy ilyen informatikusokkal van tele a munkaerőpiac. 
╔══════════════════════════════════════════════════╗ ║Go Go Michelisz!!! - Battlelog: NeotericHUN - ♥ Samsung Galaxy S II ♥ ║ ╚══════════════════════════════════════════════════╝
Szerintem ara értette, hogy a kevésbé hozzáértő emberek, ne tegyenek fel, bár mostanában nem egy nagy szám biost frissíteni, csak arra kell vigyázni, hogy nehogy áramszünet legyen közben ma meg is csináltam a lapon. 

surgyi
(kvázi-tag)
Értem Urak! 
Annyit kérdeznék még, akinek MSI P55-GD65 alaplapja van, csak egy alaplapi CD-t kapott hozzá, vagy volt mellé még egy másik is? Mert elvileg volna vmi Winki nevű dolog, s az lehet a másik lemezen tanyázik, amit én nem kaptam! MSI Extras cimkéjű talán a lemez, ha jól láttam valahol! :S
[ Szerkesztve ]

surgyi
(kvázi-tag)
Jah meg annyit, hogy a Turbo Boost be van-e nektek kapcsolva, esetleg nincs valamilyen negatív hatása?
Bocsi ha hülyeséget kérdezek, csak még új az i5 a C2D után!
Köszönöm!
Az nem cd hanem dvd, én is kerestem a 2cd-t mikor megjött, de kiderül, hogy oloyan nincs csak egy dvd. A turbo boost semmilyen negatív hatással nincs a gépre, nekem be van kapcsolva. 
[ Szerkesztve ]

surgyi
(kvázi-tag)
Hali!
Rendben, köszönöm a választ. Akkor nem vonom kérdőre a boltot, ezek szerint Magyarországra nem csomagolják hozzá.
Kellemes 7végét!

surgyi
(kvázi-tag)
Nektek is úgymond elektromos hangot ad ki az alaplap, miközben villódzik a Phase LED?
mikor villódzik az egyáltalán? 
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu
Neked ki van kapcsolva?
Én se tudom, mert össze-visza villog, van mikor folyamatosan, van mikor csak egy világít, nem látok bele. 
surgyi: Igen, ezt írták az msi forumján is, hogy hangot ad ki a led, működés közben, olyan sistergés szerűt.
[ Szerkesztve ]

surgyi
(kvázi-tag)
Köszi! Akkor "természetes" jelenség. A biosban az kikapcsolható, ha jól értelmezem. Ha csak vizuális terheltség megjelenítő, akkor lehet kikapcsolom...feleselges, úgysem látszik.

Jesus83
(újonc)
Az elmúlt héten nem igazán volt időm, de most újra tudtam foglalkozni kicsit a kérdéssel.
Beletettem egy új kártyát (nVidia 9500) a gépbe. Ugyanúgy csak x8-on fut ez a kártya is. Sőt időközben egy furcsa dologra lettem figyelmes: Ha újraindítom a gépet akkor már csak x1-en fut, de amint rendesen leállítom és ismét bekapcsolom újra x8-on száguld.
Ezt mind a 9800, mind a 9500 esetén ugyanúgy elköveti. Próbáltam szinte minden kombinációba Linuxon és Windowson, de egyszer se hibázott. 
Egyre jobban idegesít a dolog, úgyhogy utánaolvastam a p55-ős chipset-nek. Rá kellet eszmélnem, hogy a PCI-e kezelését a proci és az alaplap megosztva végzi. Ha nem tévedek akkor az alaplap 8 a proci pedig 16 sávot kezel. Lehet, hogy a videokártyát most csak az alaplap kezeli 8 sávon?
Azt hiszem egy fontos dolgot korábban elfelejtettem említeni, hogy az alaplapban egy i3-as proci van.
Összegezve: Azt hiszem mégis csak BIOS frissítésre kell adnom a fejem. Az MSI oldalán megnéztem a CPU Support-ot és ott támogatja az i3-asokat, de csak az 1.9-es BIOS-tól az enyémen meg 1.3-as verzió van. Szóval az ajánlotthoz képest egy őskövület.
shteer: Megkérhetlek esetleg, hogy segíts a BIOS frissítésben.
Nagyon megköszönném! Most sok munka, beadandó és egy szakdolgozat előtt állok. Szóval semmilyen gikszer sem fér bele most az életembe.
U.i.: Bocs a hosszú eposzért! Csak gondoltam másnak is hasznos lehet.
zárt a doboz, de elvileg nálam is villog
ControlCentert használja vki?
én a liveupdate nevű programmal csináltam, letölthető az msi odaláról a lap alatt a utility-k közül
ha jól tudom csak a ledeket nem tudod kikapcsolni - megy vele az egész energiatakarékosság is