Szasztok MSI tulajok.
Az lenne a kérdésem,hogy a frissen vett cd 53 lapom "ciripel" ez látszik is a proci feletti ledeken is (villognak) mi okozhat ilyet? minden fúl alapon...bioszhoz hozzá se nyultam. A táp 550 corsair az is uj.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Hirdetés
aproo
(lelkes újonc)

tdna
(lelkes újonc)
freezer xtreme rev 2.
ac mx-2 pasztával.

tdna
(lelkes újonc)
Helló!
Elvileg attól még ugyanúgy használható.
Bár gondolom idegesítő.
Valahogy meg lehet babrálni, hogy ne ciripeljen.
Ha tényleg idegesítő akkor szerintem nyugodtan vidd vissza.
Úristen mekkora batár állat! 
aproo: Elején nekem is ciripelt néha. De egy idő után elmúlt. Most már egyáltalán nem csinálja. Szerintem várj pár napig, vagy kocogtasd meg, hátha elmúlik.

aproo
(lelkes újonc)
Kösz,várok pár napot...
Érdekes,hogy a támogatott memók közül eltűnt az ocz (OCZ3P13334GK ez van a gépben) de a többiben benne van. gd 55,65 stb
[ Szerkesztve ]
Az a lényeg hogy működik vele. 

jilian
(senior tag)
Tudna vki olyan screent mutatni ahol a konfigja 3.8-4.0 Ghz alatt terhelve. 1000 Rpm-es ventinél fél ora Prime után hogy fest? ![;]](/dl/s/v1.gif)
(everest/érzékelöje is legyen rajta--->az sokmindent elárul) 
THX
Boldog Karit!
Sorry a sok kérdésért, ...de ha már egy vagyont költök, legalább had tudjam mire...
Gyári ventivel?
Szerk.: Mármint gyári prockóhűtővel?
[ Szerkesztve ]

Tommmmka
(senior tag)
Hali!
Egy i7 860-nál mennyi a max hőfok amit prime alatt el tud viselni?
Eddig 3750mhz 1,25V-on megy prime alatt a legmelegebb mag 80 fok, de még viszem lejjebb a feszt 
Hát a 80 fok már azért elég húzós!
Ha nagyon tuningolni szeretnél, akkor szerintem sürgősen szerezz be valami jó kis hűtőt! 
Szerk: Most látom, hogy Freezered van. Szerintem akkor inkább ne feszegesd a határokat, mert könnyen beéghet az egész!
[ Szerkesztve ]

Tommmmka
(senior tag)
Nah közben lett kis finomhanolás
1,15-ün viszi a 3750-en primestabilan, gy csak 72 fok a max
Hát az a 72 fok se nagyon egészséges, ha úgy akarod használni. Nekem 4GHz-en volt max 61 fok. (Igaz nekem 750-esem van, de 1.32V-on ment.)

Tommmmka
(senior tag)
Most néztem utána elvileg i7-ek 90 fok alatt használhatók, ugyanez az érték i5-nál 80 fok.
Nem azt mondtam, hogy nem használható, hanem hogy nem egészséges. Nagy különbség.
Én inkább maradok max 60 foknál. 
[ Szerkesztve ]

jilian
(senior tag)
Szia! Hát ezt a képedet nézve...nem hiszem, h hosszú élete lesz annak a konfignak! 
alaplap 52 C??? 
Cpu 78 C ???
(és ez 3 perc Prime után!!!!)
közben meg a samuk 27 C ??? 
Ezt hogy csináltad? Hogyan kavarog a házadban a levegö???
mennyin pörög a procin a ventid?
...azt az 1.15 V -os feszt nagyon irigylem...nekem 1.2 V alatt eldobja a 3. magot 10 perc után a Prime...
Mennyi a VVT-d?
Szerintem probáld ki a Core Temp-et, én abban jobban megbízom, és mutatja ,h mi a szitu a magokkal...
Sorry a sok kérdésért, ...de ha már egy vagyont költök, legalább had tudjam mire...

jilian
(senior tag)
Nem kell gyári hütö..... 

jilian
(senior tag)
Csinálj egy ilyet:
Ilyen elrendezéssel... ![;]](/dl/s/v1.gif)

Én ennél lejjebb nem tudtam vinni a feszeket.... 
Az EIST .s a C1E is be volt kapcsolva.
A ház venti (2 db) 780 rpm, a procin is 2 db azok meg 1000 rpm-en pörögtek.... 
Tommmmka
Ezek a progik fussanak, ugy csina 1 képet. 
[ Szerkesztve ]
Háperszee... Majd az egész asztalomat átrendezem. 
Meg amúgy sem használom így, mert felesleges, most 3.4-en megy.
Nekem is be voltak kapcsolva. De felesleges a kettőt összevetni, mert más a prockó. 
Nekem elől van egy valamilyen
. Hátul 1200-as és procin is egy 1200-as.

jilian
(senior tag)
Az ablakokat nem nehéz huzogatni... 
(de nem ezen van a hangsuly)
Nekem is csak addig volt igy beállítva amig tesztelgettem, most böven elég alapon is! 
Persze ,h a két proci összehasonlítása nem mérvadó.
Azért várom a többi 860-as egyedeket!
A Procit meg azért jó min. 30 perc Prime-mel kinozni mert akkor izzadnak a magok 100%-on--->magyarul tolják a hőt--->minden melegszik a házban-->elöjönnek a gyenge pontok... Nemhiába kell a jó szellözés, az más kérdés ki milyen módon és hangszinten éri el.... 

MikaVejneGI
(kvázi-tag)
A kérdésem a következő.
Megrendeltem 1 MSI-p55GD65ös konfigot
GD65 alaplap
i5-750es proci
2x2 Gb 1333as ddr3 ram
emelett van
1 HD5850 1 gb ati kártya
1 640GB WD sata-s vinyó
1 Samsung dvd combo
CM690es házban lenne mind ez(ill van)
ezt a rendszert elbírja 1 meglévő FSP Bluestorm 600W -os tápom?
lehet nem jó helyen kérdem , de a meglévő tulajok csak megtudjátok mondani.
Előre is köszönöm
Minden szép , minden jó ....LENNE....
Igen, 600W bőven elég neki. 

jilian
(senior tag)
És ha nem hiszel MrPG8 -enk
....akkor olvass bele ebbe...

stawros
(kvázi-tag)
Sziasztok az új i5-ös lapok akkor ezek szerint megeszik a régebbi ddr3-at?Jelenleg p5kc-m van 1333-as ddr3-akkal.üdv 
Új matricák érkeztek :)Privikre mindig válaszolok.Ha matrica kell a gépedre írj :)

jilian
(senior tag)
öööö 
talán IGEN???
a DDR3 az DDR3 nem???
az Mhz amiröl te beszélsz, az csak a gyorsaságára utal.
De ha ugy kérdezed:
'a régi 1333-as ramjaim jók-e az uj lapba'??
..akkor a válaszom igen.
de az alaplap honlapján utána nézhetsz

stawros
(kvázi-tag)
Nem konkrétan a mhz-re hanem a Volt-ra lettem kiváncsi,kingmaxom van.üdv 
Új matricák érkeztek :)Privikre mindig válaszolok.Ha matrica kell a gépedre írj :)

jilian
(senior tag)

az más.
Ha minden igaz a 'régi 1. 65 V felettiek nem jók az uj lapokba, ez vmi 'Intel szabvány.
..hogy ne károsodjon a proci vagy mi a szösz...

stawros
(kvázi-tag)

zenitke
(lelkes újonc)
Végre megjött az én hűtésem is! 
Noctua NH-D14...

szutyis
(kvázi-tag)
Beléptem a klubba (lásd a cuccok).Kérdésem a következő lenne.Beállítottam a venti szabályozást a bios-ban azóta ha kinyitom a ControlCentert folyamatosan dudál
) a ventik miatt. Lehet kezdeni valamit,hogy ne kergessen az őrületbe?
Nagyon megvagyok elégedve a lappal is és vga-val is Idle fogyasztás 60w 
Üdv mindenkinek.
[ Szerkesztve ]

jilian
(senior tag)
Grat a laphoz!
Ez jó kérdés! Sajna engem is zavar, hiába húzok le mindent 0-ra...
Megoldás:
amíg tuningolsz-állítgatsz, addig a hangszórót kikapcsolod. 

szutyis
(kvázi-tag)
Nagyon jó
Azért köszi a választ 

szutyis
(kvázi-tag)
Ez a jó fórum,amibe keveset írnak (nincs miért
).
[ Szerkesztve ]

jilian
(senior tag)
Hát nem sokan fordulnak erre! 
Na jó egy kicsit kisérletezek a 7végén a bios-sal...egyébként az uj 1.7 -es BIOS nagyon sokat javít a tuningon...

szutyis
(kvázi-tag)
Nekem is a 1.7-es bios van fent. Alapfeszen (minden energiatakarékossági funkció bekapcsolva)3500 
Az MSI Hawk pedig 1.25v /1050 /1400-on suhan hibátlanul 

tilbury
(újonc)
hali!
msi p55-cd53 as lapom van, szeretném frissíteni a BIOS-t én is 1.7-re. Leszedtem egy "exe" filét a live updatéval, és ott lehet kiválasztani olyan opciót, hogy dos vagy windows alól frissítem. Melyiket ajánljátok? Melyik a biztonságosabb? Jah és a mostanit le lehet vhogy menteni, ha netán vmi rosszul sül el?
Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy ennek az MSI lapnak milyen sebességűek a PCI-E 16-os slotjai, két vga esetén? 8-8x ,vagy 16-4x?
Köszönöm szépen!
Megtaláltam: sajnos 16x és 4x.... Kár... úgy látszik a H57-eseknél, nem nagyon csinálnak 8-8x sebesség "kiosztást" .....
Sziasztok!
Van egy MSI P55-GD55 lapom.
Most frissítettem BIOS-t a legújabbra (1.4).
Tuningolni szeretnék, de a feszültségek szürkék, nem tudom állítani őket.
Hol lehet aktiválni?
Nem jöttem rá sajnos, abba a nemüben minden beállítást kipróbáltam, hátha valamelyik aktivizálja a "voltokat", de sajnos nem sikerült a dolog.
Valószínűleg ott van az orrom előtt, de én nem látom.
Ha fontos neked a célod, akkor megoldást találsz, ha nem, akkor kifogást.

csul1
(lelkes újonc)
Hello!
Lenne 1 olyan kérdésem, hogy a van 1 MSI P55-CD53-as lapom és a windows csak 1.99 giga ramot lát a 4 gigából dualban.(dimm 1;3) Ha single-be rakom (dimm 3;4) akkor látja a win de ugye nem dual. 64 bites a rendszer win 7. Próbáltam feszültség emeléssel az összes foglalattal. Az az érdekes, hogy csak a dimm3-al mennek a ramok 1-enkénk amikor a leírásban dimm1 az elsődleges. Mscondigban is állítgattam a max ramot. Próbálkoztam a OC gomb be-ki kapcsolásával, szórakoztam a biosban de semmi. Ramot egyenként is leellenőriztem a wines memória ellenőrzővel és jók. 1.5 volton mennek alapból Geil value 1333 cl7. Kompatibilis elvileg az alaplappal.
Valaki ötlet?

PiE137
(fanatikus tag)
Helo!
Adott egy MSI P55-CD53 lapom, és benne egy i3 530-as proci.
Húzni szeretném felfele, de nem találom a bios cell menübe a vtt voltage-t 
A lap megvételekor befrissítettem a biost, elvileg az 1.7-es van rajta...
Vki tudja, hova spórolták ki belőle? 
"A válaszok készen vannak. Jókat kell kérdeznie!"

kerinagy
(senior tag)
Sziasztok! MSI P55 tulajok. Itt is olyan ratyi a ventivezérlés mint a Gigabyte lapoknál vagy az MSI fordított figyelmet a PWM-es ventikre is? Mert Nekem P55-UD3 van és borzalmasan túlhajtja a ventit annál az éréktartománynál ami ideális lenne,
Nekem pl. PWM-es ventim van, de állandóan maxon pörgeti. Átraktam másik slotra, és manuálisan leszabályoztam 50%-ra. Megnéztem, 28 fok a proci, szóval nem azért pörgette maxon, mert felrobbant a hőségtől a cuccom :S

Fec85
(újonc)
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy valaki használ-e p55-gd65 + scythe mugen 2 combo-t???
Ha igen akkor mondja már meg legyenszíves, hogy milyen memóriával használja, mert a hűtő oly módon belóg a memslotok fölé, hogy nem vagyok benne biztos, hogy egy bordás ram beférne alá!
Nem szeretnék potyára venni ramot!

montressor
(fanatikus tag)
Hali'
Win 7 Ultimate 64bitet probalnek hasznalni, de azt vettem eszre, h totalcmd-ben elkezdek masolni pl 30-40GB-ot, es a win bazira belassul. Alig lehet megnyitni egy bongeszot vagy mas kisebb alkalmzast. XP 32bitest hasznaltam, es az ezt a teljesitmenyt felulmulta. Probaltam kikapcsolni a viruskeresot/leinstalallni, de ua.
MSI p55-gd55 alaplapban hasznalok 4gb rammal egy i3-530-ast. Nem talalkozott vk ilyennel? Filmet probalok nezni kozben es akadozik meg ilyenek, no multitask...
nem lehet, h az msi-knek van vm megszakitasos hibaja, mert az elozo lapom is az volt k2n2 delta, jo regi, es annak meg a hangja szart be mindig, egy ido utan recsegni kezdett...
Keresem a magnasok a seregben c. alkotast!
Mondjuk,ha kerregnek a vinyók mint állat, te meg még filmet is akarsz nézni róluk, csoda, hogy nem hülyülnek meg az olvasó-író fejek 

montressor
(fanatikus tag)
ne hulyuljon meg! vegyen vissza a masolasi tempobol...
erdekes, az xp meg tudott kuzdeni vele...
[ Szerkesztve ]

montressor
(fanatikus tag)
p55-gd55 nel hol kell atalitani a ahci-re az ide-rol?
Mert az integralt periferials ban raid mode van, es ugyanebben a integralt periferials menuben az on-chip ata devices-ben is raid mode van, ahol at lehet allitani ahci-re. De nem hasznalok raid-et, szoval nem ertem, h leledzik a normal sata vezerlok modja...
(#200) montressor válasza montressor (#199) üzenetére

montressor
(fanatikus tag)
na most mar ez a kerdes targytalan