Szerintem szedd le a honlapjukrol a legfrissebbet, lehet vmi bekavar a Vista-nál.
Nekem win7 x64--->'tökéletes
Sorry a sok kérdésért, ...de ha már egy vagyont költök, legalább had tudjam mire...

Szerintem szedd le a honlapjukrol a legfrissebbet, lehet vmi bekavar a Vista-nál.
Nekem win7 x64--->'tökéletes
Sorry a sok kérdésért, ...de ha már egy vagyont költök, legalább had tudjam mire...

De még mindíg nem tudom minek a többi kütyü, xmp enable stb... neked ez be van kapcsolva?
hali, az lga1156 nem triple channel ddr3?? 
Eladó: MSI GTX480 Lightning Twin Frozr III OC Edition • http://href.hu/x/9i17
Nem...de ezt már elég régóta tudni...
aha, akkor biztos velem van a baj, hogy eddig ezzel még nem foglakoztam!
Eladó: MSI GTX480 Lightning Twin Frozr III OC Edition • http://href.hu/x/9i17

Hi All! Ha a bios ból kiszeden a boost enable-t, akkor nem válltozik a vista -ba a mhz. Hmm erre már rájöttem. A ramjaim teszteltem a memtest el bár csak 40 percet, de mégsem tudom 1600 on járatni a ramokat, lehet mert azon az órajelen elég magas a hőmérséklet a gyár hűtővel. Sajna másra már nem tudok gondolni. Mikor indítanék valami benchmarkot akkor kifagy...tuti a beállítással lehet valami.
[ Szerkesztve ]

Alapból milyen frekvencián mennek a ramok?
Memóriát nem érdemes húzni.

Sziasztok.
Beléptem én is az i5ös táborba MSI lappal. Valaki akinek GD65-ös lappal sikerült komolyabb eredményeket elérni az plz írja már le milyen beállításokkal érte el mert nekem az istenért nem akar stabilan menni a szekér ha kicsit is eltérek az auto beállításoktól tuningnál. a gyári OC genie sem igazán vált be. A memóriákatt 1.7Von akarja járatni és csak 3200Mhz-re húzta úgy a procit. Szóval elég borzalmas beállítást produkált. Szerintem legalább is. 150es BCLK-nál járok eddig amin úgy tűnik h stabil.

Hűtőt vettél hozzá?
Gyári hűtő az elég gyér.

Ez talán segít:
http://www.youtube.com/watch?v=I6zANFlYEDM
rossz topic
[ Szerkesztve ]
Gigabyte P55A, Core i7 860 (alap), Asus ATI Radeon 5870, 8 GB Kingmax DDR3 1600 CL7

Hali! 1333mhz en repesztenek 1600 helyett. Ha bekapcsolom a bios ba az xmp enablet-t, akkor felveszi a gépet 3200mhz re 2,66 -ról, és elindul, futtatok 1-2 benchmarkot, addig semmi, aztán gondol egyet és újraindul... tehát instabil. De annyi opció van, hogy nem tudom mit állítsak.

Probáltad már tdna hsz-ében lévö videóval???
..igaz az GD 80-as, de nem hinném,h sokban különbözne a tiedtöl.... 

megnézem, köszi 

sziasztok.
Köszi tdna a linket. most már minden sínen van. Cpu:3800Mhz Ram:1900Mhz
Az energia gazdálkodási beállítások kavartak be a stabilitásba. Ezekkel nem voltam csak tisztában h melyikek ezek a beállítások. Most már tudom 
Amugy noctua hűtöm van h reagáljak az egyik reagálómnak
. a hűtéssel minden rendben. 50fok fölé még húzva sem megy pedig primeoltatva is volt.

megnéztem a linket én is, beáligattam, mentek a tesztek, stabilnak tűnt, aztuán váratlanul kilépett. arra gondoltam hogy mostmár nem a beállítások, hanem a gyári hűtő lehet az ok. ha nekem is lenne egy nuctua-m, lehet nem lépne ki. szerintetek lehet a gyári hűtő az oka? szerintem azért a gyári hűtővel bírnia kéne a 3200mhz et.

Üdv, mindent úgy állítottál be mint a videón?

A videóhoz képest van még benne.
4 ghz-en is megy stabilan egy viszonylag hűtővel de léggel.
Egyelőre felesleges mondjuk sztem 3,4-nél többel járatni úgyse használja ki.
Alapon is kihajt elég jó kis vidkarikat.
Ezek az msi lapok nagyon jól tuningolhatók.

Az csak egy irányelv.
Mindenkinek magának kell kikísérletezni.
Igazából nem nagy varázslat.
Emelgeted a bclk-t, nézegeted mikor kér plusz feszt. Ramokat közben visszábbosztod mikor kell.
De ha hosszabb távra tervezel akkor érdemes beruházni egy jobb hűtőre.
Bár nem is próbáltam a gyári hűtőt, állítólag nem sok mindenre jó.
szerk:
Jut eszembe kapcsold be az oc genie gombot nézd meg, hogy magától meddig húzza.
[ Szerkesztve ]

Sziasztok.
A lényeg h az energia gazdálkodási opciókat le kell tiltani h ne tudjon bekavarni. Utánna már tényleg meg lehet nézni mit bír a proci. Ramokat vissza venni és utána már csak a procin múlik mennyit visz. Egy jó hűtő azért bizony nem árt ha van. Így hogy meg van a recept, tényleg csak idő és türelem kérdése az optimális beállítás
.

Ramokat ellenőriztem, jók, még arra gondolok hogy a tápom kevés és lekapcsol, volt régen ilyen problémám, ha erősen terhelve volt a gép kikapcsolt. Remélem most nem ez van. 520w corsairom van. Beállításokat megtettem, felírtam mindent, ramokat 1600 vettem.... nem értem 

A tápod simán elbírja.
Akkor hűtő lehet.
Amúgy az alapórajelen is valószínűleg kihajtja a videókártyád.

Hali! Amikor nem fagyott ki a gép, akkor 2pontal értem el többet mint az eredeti órajellel. Ezt sem értem, +kb.600mhz, + memo 250mhz és 2pont a többlet??? Érdekes...
Addig benevezek egy noctua ra, hátha jobb lesz, bár nem hinném hogy ettől lenne...
[ Szerkesztve ]

A cpu feszt mennyire állítottad?
Hagytad 1.4 V-n???
Vagy kisérleteztél a lefaragásán???
1900 Mhz mennyi az Everest irás/olvasás/másolás?? ....csak kiváncsiságból.... 
A gyári hütőtöl ne várjatok sokat, véletlenül eléri a 80 C-t ..beáll a rendszer.

Gyári hűtővel elérheti a 80C ot? Hmm...

3 felett már nem nagyon ajánlott gyári hűtővel hupákolni

Szép nagy cooler 

Szépen is dolgozik 

Mennyire szépen?
Szivessen viszonyítanék már a Mugen 2.höz....

Persze annyira nem szépen mint mugen 2-vel. Az eggyel magasabb kategória.
De ~1.35V-on prime stabilan elviszi a 4 Ghz-et kicsit kevesebb 70°C-on (100%on terhelve mind a 4 magot).

Sziasztok 1 MSI GD65 i5-750es párhoz milyen 2x2GB Ramot ajánlotok?
Márka , típus , mert 1 kicsit megkavart ez a 1.65v mizéria.
Minden szép , minden jó ....LENNE....

nekem az 1600mhz-es geil value bevált. Meg másoknak is. Rosszat még legalábbis nem írtak róla.

A Geil Ramok 1.65v mennek ?, mert a videon amit belinkeltél anno , abban Corsair ramok vannak , és azok 1.65v-sak.
Ha csak a procit akarom hajtani akkor nem elég a 1333mhz ram?
Igazság szerint ez a ram mizéria teljesen betett nekem , már nem is tudom hányadán állok az új rendszerrel 
Minden szép , minden jó ....LENNE....

Igen a Geil value az 1.65V-on megy.
Ha kis tuning lesz akkor teljesen jó az 1333mhz-es.

Hali.
Kérdésem az lenne,mi a jelentösége a 4+1(P55-CD53) és a 8+2(P55-GD65) fázisu tápellátásnak ? Nekem a P55-CD53 bejön ,nem akarok több karit, számit a 3 pci hely,nagy tuninra nem kell(még
) A gt260 at meg igy is kihajtaná ...(cpu :i5 750, ram 2x2Gb 1333Mhz)
[ Szerkesztve ]

Üdv.
A 8+2es fázisú tápellátással jobban lehet tungolni. Jobban tudsz feszt emelni stb.
Nekem is cd53-am van. Nagyon jó kis lap.
Csak ajánlani tudom. Tuningra is remek.
Stabilan sikerült vele elérni a 4ghz-et i5-el (Persze ehhez kell egy jobb hűtő).
Hello!
Ma én is beléptem (vagyis már tegnap) az i5 & MSI klubba. GD-80-asra esett végül a választásom. Sajna tuningolni nem volt időm, meg kedvem se, mivel a hűtőm még nem jött meg hozzá...
[ Szerkesztve ]

OOOHHH! 
Kedves barátom!
Várom a fejleményeket! Egy i5-ös mit produkál eme csodálatos lapba...
Milyen hütöt kap a kicsike???

Príma deszka
Hát én is.... Thermalright True Blacket kapna. Csak éppen megrendeltem 3-án és még mindig nem tudták beszerezni... 

Hát eléggé feltetted a mércét! Korrekt darab. 
Honnét rendelted meg? Csak nem kölföldröl? 
...addig 'kínozd meg a gyárival... 
Majd lesznek képek, vagyis már vannak csak lusta voltam feldobni blogba.
Meg is érdemli hogy magasan legyen... 
Épp ez az, hogy még csak nem is külföldről. pcgear-től rendeltem.
Egy kép már publikus. 
ITT meg az egész bejegyzés olvasható.

nice 
Na felélesztem a topikot egy 4GHz-es i5 750-el. 

Szép.
Nekem 4GHz-en prime-al felviszi 65-68°C körülre 1.36V fesszel.
Mondjuk az én configom nem ilyen durva, bár árban sem volt az ...