Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#51) Sitibe

Sitibe
(újonc)

Sziasztok!

Sajnos nagyon leült a topik. Megkérnék minden MSI P35 NEO laptulajdonost, hogy minden tapasztalatát osszák meg velünk. Előre is köszönöm minden hezitáló alaplapvásárló nevében.
:R :R :R :R :R :R :R :R :R

(#52) gollum

gollum
(kvázi-tag)

Üdv.

Igen, én is kíváncsi lennék... :R

Nem gyorsan kell meggazdagodni, hanem NAGYON! Szívesen...

(#53) norbee2244

norbee2244
(fanatikus tag)

Sziasztok

pár tapasztalatomat szeretném megosztani erről az alaplapról

igazából teljesen megvagyok vele elégedve kivét h nekem az elején kb 10 óra után fogta magát és újra indult amit sikerült megoldani a windows egyik funkciójának kikapcsolásával

a másik probléma amit már említettek itt sokan hogy bekapcsolásnál bekapcsol és újra indul rögtön(szerintem ez a hőmértékletten lehet össze függésben)

az everest nektek sem írja ki az alaplap hőmérsékletét?:S sztem ott lesz a gond

mindent egybe véve 1 jó alaplap teljesítményben naon

Üdv norbee

configom: e4500 2x1gb kingston 350w chieftec 200gb maxtor 7600gs

[ Szerkesztve ]

never look back... // Ha valaki privátot kap legyen oly lelkiismeretes,hogy válaszra méltatja a másikat..

(#54) karmester

karmester
(senior tag)
LOGOUT blog

Új deckák jelentek meg az MSI Intel P35 Neo családjában, így bővült a totyik címe.

Egy érdekesség: új MSI P35-ös decka, kiváló felszereltséggel, szoild tuninggal, 100$ alatt, gyakorlatilag a P35 Platinum egy-két pici karcsusítással:

Először a teszt, amiből kiderül, hogy valójában miről is van szó:

[link]

Ez a decka firewire-val felszerelt változata is 2 db. e-sata-val és minden egyéb finomsággal 100 $ alatt van. Szép tuning, jó teljesítmény. Ebben a kategóriában a többi gyártótól nem találni ilyen alaplapot.

És végül a gyártó honlapján levő adatok a deckáról:

[link]

Szép kis finomságról van szó, minden van rajta, ami egy alaplapon elvárható, a teljesítménnyel sincs baj, tuning is megy.... lehet hogy sláger lesz belőle? :))

DELL PRECISION M4600 - a profi munkaállomás

(#55) karmester

karmester
(senior tag)
LOGOUT blog

Megpróbálok képet is adni arról, hogy miről van szó, akit további részletek érdekelnek, olvassa el az előző hozzászólásomban belinkelt cikket!

:)

(#56) Rizs válasza Sitibe (#51) üzenetére

Rizs
(újonc)

Sziasztok!

Én most vettem egy MSI P35 Neo-F lapot. Úgy néz ki, hogy valami nem stimmel vele, mert az összerakás után CPU hűtő nem pörög fel. Egy ismerős azt mondta, hogy ő már találkozott ezzel a problémával, és végül csak a lapcsere oldotta meg. :(((

(#57) TTomax válasza karmester (#55) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

ilyen lapot vettem,meg vagyok vele elégedve :R

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#58) t_ferenc válasza TTomax (#57) üzenetére

t_ferenc
(őstag)

most jutottam hozzá egy ilyen laphoz, kíváncsi mit leszek majd képes kihajtani belőle tuningban. amennyire olvasgattam kb 470-es fsb-t viszi a lap.

if you fall seven times, stand up eight

(#59) TTomax válasza t_ferenc (#58) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Én láttam 500at is,de nekem olyat a procim nem tud...375nél wallos :DDD

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#60) t_ferenc válasza TTomax (#59) üzenetére

t_ferenc
(őstag)

nocsak. majd megmondom nálam mit megy. :)

(#61) Pollux66

Pollux66
(kvázi-tag)

Sziasztok!
3-4 napja újítottam Core2-re és vele együtt új lapra 1 Neo2-FR-re!
Két kérdésem lenne:
1. Ha a gépet leveszem a tápfeszről, majd újra felnyomom a bizt.kapcsolót és indítoma gépet
az először felpörög 1-2sec után leáll, 1-2sec eltelte után újraindul és mintha mi sem történt volna huzza be az oprencert. Ez normális dolog? Vmi védelmi funkció? :F
2. Be lehet valahogy lőni BIOS-ban, h a billentyűzet lenyomására induljon nyomásra induljon a gép?

[ Szerkesztve ]

"A borban bölcsesség van, a sörben szabadság, a vízben pedig baktériumok."

(#62) Pollux66

Pollux66
(kvázi-tag)

Ja+ 450W-os Chieftec tápom van, ha ez számít vmit!

(#63) Muréna válasza Pollux66 (#61) üzenetére

Muréna
(őstag)

Szia!

ez normalis, amugy megkerdezhetem, hogy minek kapcsolod le a kraftot?

belehet igen..

Akinek valamivel elvagyok maradva az privizzen rám PLS!

(#64) Pollux66 válasza Muréna (#63) üzenetére

Pollux66
(kvázi-tag)

Csillárt cseréltem a szobámban és le kellett lőni az automatát! :DDD
Huhh.. akkor megnyugodtam! THX!
& azt véletlenül nem todod h hol van ez a beállítás BIOS-ban?

(#65) Muréna válasza Pollux66 (#64) üzenetére

Muréna
(őstag)

:DDD karacsony feeling, mi? ;)
ha mutatsz kepeket az msi biosarol, akkor semmi akadalya :)
sajna reg volt msi lapom, nemtudom mar a bios menuit fejbol :(

(#66) lac1

lac1
(újonc)

Ja, én is ilyent vettem. Valaki elöttem kélrdezte: induláskor megáll-elindull a lap. Hát ez iylen, de el kéne olvasni a manuált, bár aki nem tud annyira ángliusul...
Tezsteli a perifériákat, azért indul el-el. ez ilyen. valaki írta, hogy az alaplapi hálókütyü nem csatlakozik Dlink routerre. nekem is Dlink van, minden probléma nélkül csatlakozott. Elsőre persze kurva nagy piros X volt a képernyő bal alsó csatlakozásánal, de ott volt a javítás gomb, az elintézte a problémát. Az XP-s telepítésnél figyelni kell, mert ha csak az alaplapi *inf-eket rakod fel, akkor az nem elég, kell a hálókari drivere is. Vista alatt viszont alapból kezeli. becsapós a dolog aki nem ért hozzá.
Egy ide csatlakozás=szopacs aki régi gépet épít át. nekem is 4 ide eszközöm volt, most kölcsönbe van egy ide-sata átalakítóm, egy dvd writer most kénytelenségből elég lesz.
Pci csati is kevés, vagyis éppen elég. Az aureal wortexem nem cserélem le az alaplapira, ez egy, meghát 1394-es vezérlő is opcionális. Ez kettő és slussz.
Amit nem értek, hogy emlegeti, hogy kezeli a 1066-os memóriát, aztán a manuálban csak piros betűvel jelzi, hogy: o.c. Nem opcionális, mert azt a szót, hogy opcionális egy másik helyen teljesen kiírja.
Abszolúte nem melegszik, jó ez a hőcsöves megoldás.
Na. Soha rosszabbat, így első látásra.
És egy e6750 van benne.

A számítástechnika nem egy egzakt tudomány...

(#67) lac1 válasza Pollux66 (#64) üzenetére

lac1
(újonc)

csillárhoz automatát? Látod, annak idején kétsarkút kellett volna használni/beépíteni. :)

(#68) juhit

juhit
(kvázi-tag)

Sziasztok

Ha jól értettem, akkor az MSI P35 csak teljes áramtalanítás után csinálja bekapcsolásnál ezt a "perifériateszter újraindulós hülyéskedést"?
Tehát ha a táp továbbra is áram alatt van (pl egy szünetmentesben), akkor a köv indításnál nem fog újraindulgatni?
Nem lehet ezt a tesztelgetős funkciót a bios-ban kikapcsolni?

Jelenleg egy MSI 945PNeo2F deszkám van, ezt szeretném lecserélni. Milyen alternatívát javasoltok?

(#69) mute-42

mute-42
(lelkes újonc)

+1 ujraindulós, kicsit máshogy

Pár napja raktam össze ismerősnek egy p35 neo-f konfigot.
Ez is produkálta az újraindulásos tüneteket.

+Alapból 1000 fölé tette a 800-as ramokat. (Twinx2x2048 cl4)
Setupba csak egy ram modullal lehetett bejutni, azt is 5-ből 1x.
800-ra visszarakva minden OK lett.

SPD meg dísznek van.

mute

(#70) vi.lenin

vi.lenin
(újonc)

Én is ilyen alaplapot néztem ki (NEO2 FR) az ára és a felszereltsége miatt, de azt mondjátok mindegyik produkálja ezt a jelenséget? Csak 1szer indul újra? Mindig? Vagy véletlenszerüen? Vagy hogy?

(#71) juhit

juhit
(kvázi-tag)

a 68-asra várnék választ a szakiktól. Sztem másnak is segítene a választásban.

(#72) TTomax válasza juhit (#68) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

A funkciot nem lehet kikapcsolni de szerintem semmi gond vele,nekem sak akkor csinálja ha pl szorzot állitok vagy DRAM/FSB arány állitodik ha csak feszt adok akkor nincs ilyen gondom,és a semmit sem állitok akkor SOHA nem indul többször.Pont e miatt még eddig egyszer sem volt cmos resetem eddig stabil a lapom,nem tudok rosszat mondani ár/érték nagyon jo.... 400FSB-t biztosan tud a lap asszinkronban viszont RAM hajtás nincs....

(#73) juhit válasza TTomax (#72) üzenetére

juhit
(kvázi-tag)

köszi a választ.

Milyen procival hajtod?

Én egy E6750-est néztem ki hozzá, illetve a jelenlegi Corsair 4x512MB (667Mhz CL5) ramomat importálnám át bele. Mi a véleményed?

(#74) Muréna válasza mute-42 (#69) üzenetére

Muréna
(őstag)

némelyik 800-as ramba van 1000-res SPD.. :)

(#75) TTomax válasza juhit (#73) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

én egy E2180at hajtok benne 9X351-en stabilon,meg van hozzá 2X1G Corsair XMS 800as RAMom ami max 960-on tud menni cl4-be.Szerintem neked sem lesznek gondjaid a lapban :) elöször kicist fura lesz az állitgatás utánni ujraindulás,ha tulhuzol valamit akkor 4X indul ujra csak ötödjére tudsz a BIOS-ba menni viszont nem kell levenned a gép oldalát mert nincs szukséged cmos resetre,ami föleg akkor kellemetlen ha éjjel az asszony már alszik :DDD amugy ebben az árban nincs másik heatpipes lap ami egyébként jol funkcionál :))

(#76) rollins válasza TTomax (#75) üzenetére

rollins
(őstag)

Ezt az újraindulást minden tuningbeállításnál csinálja, vagy csak a rossz beállításnál?
Ilyen áron sehol nem láttam ilyen jól felszerelt lapot (FR/FIR) Úgy tudom a Giga P35 is ilyen újraindulós, meg még sok p35-ös lap. Csak nem tudom mennyire bevállalható ez a lap, nehogy más egyéb kellemetlen meglepetés érjen.

(#77) t_ferenc

t_ferenc
(őstag)

segítség kellene skacok!

van egy msi p35 neo lapom, e2160 procim, 2x1gb corsair xms ddr2 800 ramom. mit lehet ebből kihozni tuningban szerintetek? nem hiszem el, hogy nagyon magas feszeket kellene adnom a lapnak, procinak, stb, de folyton rebootol terhelés alatt, pedig még csak 2,8ghzen fut. ramok asszinkronban mennek? véleményeket kérek szépen :)

(#78) mute-42 válasza Muréna (#74) üzenetére

mute-42
(lelkes újonc)

Az OK, de akkor vagy legyen benne olyan időzítéssel hogy alapfeszen elketyegjen amíg bejutok a setupba, vagy a lap használja a leglassabb értékeket ugyanezen okból...

Mind1, lehet hogy más volt a probléma, mert a lap közben úgy tűnik meghalt.
NVidia video driver eleve nem ment fel (minden más igen, ez meg kéket halt telepítés közben), azóta már be se kapcsol. 8800GT + 8600GT-vel próbálva, CMOS reset sem segít.
Gar...

mute

(#79) MK VII

MK VII
(kvázi-tag)

Szevasztok.Nem tudom kinek miben tudok segíteni de itt egy link: http://www.awardfabrik.de/index.php?p=reviewpages&id=175&seite=1
amin elég rendesen kivesézik az Msi P35 Neo2-FR lapot.Igaz hogy német,de nagyon sok képpel illusztrálva van éppen az amit leírnak.Pl. BIOS beállítások meg tuning.Meg,hogy mit tartalmaz a csomag. :C
Tényleg érdemes átnézni a cikket. Egyébként én biztos ilyet fogok venni 21660ft-ért :D újonnan.Nem rossz ár érte.Főleg hogy tényleg eléggé hatásos rajta az a heatpipe hütés.
:DD
Ja tényleg mégy annyi,Hogy a fehér Pci-e 16 csati mellett van piros matrica P35 Neo2 felirattal,az alatt található a P35 Platinum felirat. Tehát a platinumtól sokban nem maradhat el ez a lap.

[ Szerkesztve ]

Radeon nélkül nem élet az élet :)

(#80) MK VII

MK VII
(kvázi-tag)

Hoppá lemaradt.
Egyébként az tényleg érdekelne engem is,hogy csak teljes áramtalanítás után csinálja a ki-be kapcsolgatást alap,vagy mindíg.Tehát akárhányszor bekapcsolom mindíg csainálja?? :(

(#81) vi.lenin

vi.lenin
(újonc)

Németül nem tudóknak:Google Translate és már angol is az egész.

Ahogy kivettem csak akkor, ha változik valaminek az órajele, vagy új alkatrészt teszel bele. De nekem nincs ilyen alaplapom csak ezen gondolkodom. Az MSI-nek a P35 NEO2 FR oldalán a FAQ-ban is az a válasz, hogy ha változik a memó vagy a cpu órajele akkor indul újra, hogy beállítsa arra.

[ Szerkesztve ]

(#82) TTomax válasza rollins (#76) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Akkor csinálja ha komolyabb dolgot állitok pl ha csak feszt adok akkor nem.FSB emelésnél csak akkor csinálja ha megváltozika DRAM/FSB arány.PL ha csak feszt adok a procinak akkor simán indul.Én nagyon meg vagyok vele elégedve,szabályozza a a prociventit,mert a HiperTX2-öm nem PWM-es szal csak 3tüs,meg szabályozza a VGA hütésemet is szépen :)Ugy gondolom ha nem vagy extrém tunningos akkor jo választás lehet,mert amugy nekem stabilitásal nem voltak gondjaim,és nem korlátoz semmiben sem a lap....

[ Szerkesztve ]

(#83) TTomax

TTomax
(PH! kedvence)

Nem kell parázni az ujraindulástol mert csak pár pillanat,ne ugy értsd hogy a win 2X bootol,a BIOS-t se nagyon látod ez az a nagy ujraundulás,pár pillanat.Tul van egy kicsit lihegve a dolog.... :U

(#84) MK VII válasza TTomax (#83) üzenetére

MK VII
(kvázi-tag)

Jaja gondoltam,hogy nem olyan nagy durranás az az ujraindúlgatás,csak akkor tényleg egy kicsit idegesíítő lehet ha minden bekapcsolásnál ezt csinála.
De akkor nem.Fasza
Ha már vannak tapasztalataim a lapról akkor megosztom veletek.

(#85) TNomad

TNomad
(újonc)

Az újraindulós tulajdonságot nem tudtam kötni semmihez, akkor is előjött amikor a BIOS-hoz hozzá sem nyúltam, teljesen default-on minden. Mivel nagyon ritkán jelentkezik, én is azt gondolom, hogy teljes áramtalanítás után csinál ilyet. Én nem szoktam kihúzni, vagy a 220-at lekapcsolni de ritkán van mifelénk rövid áramszünet. Egyébként nem az a baj dologgal hogy pár másodperccel később indul, hanem az hogy tök lekapcsol mindent, mintha kihúznád a tápot. Szerintem nem használ a HDD-nek, hogy bekapcsolod 2 sec után ki, majd megint be.. esetleg ezt többször egymás után. Ha valamit tesztelni vagy állítani vagy újraindulni akar a lap, akkor azt csinálhatná tök áramtalanítás nélkül is. Sztm ez egy rossz megoldás, dehát ez van...

(#86) t_ferenc válasza t_ferenc (#77) üzenetére

t_ferenc
(őstag)

átolvastam a belinkelt leírást. ezeket már nagyjából próbáltam is. kinek milyen beállításokkal megy a lap?

(#87) TTomax válasza t_ferenc (#86) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Miért mennek a RAM-jaid asszinkronban?????Dugd át valamelyiket másik slotba,kivételesen váltott szinel kell duálban hajtani, a BIOS-ban nem tudsz álligatni.A procid steppingje??????Igen,eszembe jutott,rakd a RAM feszt stabil 2.1V-re akkor mgszünik a problémád,az összes P35-ös lap hajlamos alulfeszelni a RAM-okat automatán...
Valaki viszont azt megmondhatná nekem hogy hogyan kell Command Rate 1T-be rakni a RAM-okat... :U

[ Szerkesztve ]

(#88) karmester válasza TTomax (#87) üzenetére

karmester
(senior tag)
LOGOUT blog

Command Rate 1T-be rakni nem érdemes a ramokat, még a tuningosokat sem... tele van erről szóló szakirodalommal az internet... :)

(#89) creed13

creed13
(tag)

Hellosztok!
Én is beújítottam egy ilyen MSI lapot, itt van egy jó kis teszt róla.Az újraindítást azért csinálja, mert detektálja a memot, vga-t a procit, a proci sebességét, stb.Ez normális, mert volt egy Abit lapom, és az első indításnál az is ezt csinálta és az MSI honlapon is írták.Nekem egy olyan gondom lenne, hogy ezelőtt s939-es rendszerem volt, és ahhoz képest ez a 775-ös rendszer 2x annyi idő alatt bootol, mint akkor, ez mitől lehet?Pedig a wincsik maradtak ugyan azok.És az egész mintha érezhetően lassabb lenne töltések szempontjából... :F

Ha én éhes vagyok, akkor neked nem lehet igazad!

(#90) vi.lenin válasza creed13 (#89) üzenetére

vi.lenin
(újonc)

Újratted a Windows-t?

(#91) creed13 válasza vi.lenin (#90) üzenetére

creed13
(tag)

Persze, új win, minden intel driver fent van.

(#92) t_ferenc válasza TTomax (#87) üzenetére

t_ferenc
(őstag)

azért nem szinkronban hajtom a ramot meg a procit mert akkor nem tudnék akkorát húzni a procin.

a dual működéssel nincs gondom.

a procim e2160 oem rev L2 stepping 2 a cpu-z szerint

a ramokat mindjárt berakom stabil 2,1V-ra. remélem ez majd megoldja a problémát. szólok, amint tudok valamit.

(#93) TTomax válasza karmester (#88) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Látod ez nekem uj...utánna kell hogy nézzek...nekem eddig a RAMjaim jobban hasitottak 1T-be...everest szerint...

(#94) TTomax válasza t_ferenc (#92) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

gyári hütövel nyomod???tápod elég??? sokminden lehet még... de remélem RAM volt...

(#95) t_ferenc válasza TTomax (#94) üzenetére

t_ferenc
(őstag)

hűtő cooler master hyper tx2
táp 400W-os

prime95-ben és orthos-ban is a blend teszteknél ír ki hibát.

(#96) lac1

lac1
(újonc)

Halló,

hát először is mindenki nézze meg a BIOS revízióját, nekem a dec. elején vásárolt lapkán 1.4-es volt, a legújabb pont az 1.6-os. Nem gáz, live frissítés felrek-beállít, ripsz-ropsz itt az új BIOS..
És a ligutolsó javítás ép a CPU mikrokód...

És:

mindenki nézze meg, hogy nem-e azt csinálja ez a lapkája mint nekem. Mert: ha túlhajtom, akkor a BIOSban beállított és a POSTben mutatott érték nem egyezik meg a winows alatt használt everest, CPU-z, stb. programokban detektált BUS SPEED és proc. órajellel. A régi biosban 20 MHz-el csalt a bus speed, új biossal már "csak" 12-őt.

[link]

És én hülye, nem látom, hogy hol kell engedélyezni a proci fesz emelését, mert a BIOS-ban minden szürke...
Segítsetek ...

(#97) creed13

creed13
(tag)

Srácok, ti felszoktátok rakni windows telepítésnél floppy-ról a RAID/SATA drivert?Mondjuk én nem használom RAID-ben a wincsim, és ezért nem is szoktam felrakni, de lehet, hogy ezért lassúak? :F

(#98) juhit

juhit
(kvázi-tag)

Hello

Na most legyetek okosak: :)

http://www.ocztechnology.com/products/cooling_products/ocz_vendetta_cpu_cooler

Ez a hűtő befér a Neo2-FR lapba?

Sajnos sehol nem láttam olyan számadatokat, ami az alaplapon lévő szabad hely(heatpipe mellett) nagyságát jellemezné.

Segítsetek plíz, mert nem akarok potyára kiadni érte ennyi pénzt.

(#99) FsR

FsR
(újonc)

Sziasztok!
MSI P35 NEOCombo-FI alaplapról tud valaki mondani valamit?

(#100) csjoska válasza FsR (#99) üzenetére

csjoska
(lelkes újonc)

Csá! Tesztek vannak róla a neten (google), meg itt a PH-n is: MSI P35Neo-Combo A lap biosa nem áll a helyzet magaslatán, ahogy az MSI-nél megszokhattuk. Én most vettem sima Neo-t. DDR3-am ilyen árak mellett sokáig nem lesz, és mire lemegy az ára, addigra úgyis új lapot vennék. Szerintem felesleges a Combo.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.