Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#301) aya válasza Tamoo (#300) üzenetére

aya
(őstag)

Vagy a táp 4 pines csatiját dugod a lapra, vagy azt amit bekarikáztál.

[ Szerkesztve ]

(#302) aya

aya
(őstag)

Lényegében tápellátási feladata van, ha nincs 4 pines csati a tápodon.

(#303) Tamoo válasza aya (#302) üzenetére

Tamoo
(Arcképgyáros)

:K kösz

Eladó Mission mv-8 cinema pack, érdeklődni pm-ben.

(#304) forceberg válasza aya (#301) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

Neeem!
Olvasd el az angol szöveget!
Az a csati a VGA tápja... Szerintem.
"Manual: (elég gyenge vagyok angolból)
"ATX 12V Power Connector: POWER1 / JPWR1
The POWER1 12V power connector is used to provide power to the CPU. And the
JPWR1 12V power connector is used to provide power to the PCIEX16 graphics
card."
"

http://www.flickriver.com/photos/4ceberg/

(#305) aya válasza forceberg (#304) üzenetére

aya
(őstag)

A 4-8 pines csatira is ugyanezt irja, tehát ugyanazt a célt szolgálja mindekettö.
Azt viszont nem irja a manuál hogy egyszerre kellene használni mind a két csatit!!

(#306) aya

aya
(őstag)

Alaplap leirása 2-9 bekezdés.

(#307) forceberg válasza aya (#306) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

Én meg fordítottam az idézett szöveget.
De ha működik nélküle, akkor nyilván jó.

(#308) TTomax válasza Tamoo (#300) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Tenyleg azt írja rá a manuál hogy ATX 8pin connector....én eddig azt hittem CF-hez kell.
Azert....szep ez a lap...mondhat nekem akárki akármit....

[ Szerkesztve ]

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#309) TTomax válasza TTomax (#308) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Most jöttünk rá,erre a csatira akkor van szükség ha egy 4magos procit raksz a lapba,és nincs a tápodon 8pines ATX csati akkor feldugod a 4et meg ez a másik molexet....

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#310) fenixke

fenixke
(újonc)

Sziasztok!

Kb 2-3 hete vettem egy Neo2-FR lapkát. Kicsomagoltam és szépen beleépítgettem a friss rendszerembe. Vettem hozzá egy mégszebb E4500 2,2-es C2D procit. Ezen kívűl beletuszkoltam még 4db 1GB-os CL4-es Corsair ramocskát hogy szép hangja legyen.

Az eredmény az lett, hogy szépen muzsikál a drága, de amikor megpróbáltam tuningolni, elég sűrűn játszotta el nekem a "kékhalál" című híres nótácskáját.

Tudni kell rólam, hogy nem vagyok nagy hardveres. Érdeklődni szeretnék, hogy merre találok információt arról, hogy mennyire, milyen feszen, milyen memoria beállításokkal, hogy tudom húzni a procimat? :F Esetleg, hogy tudom megállapítani, hogy mennyi a max, lehet - e egyáltalán tuningolni valamennyit is stabilan?

Köszi a Válaszokat
:D

(#311) fenixke válasza fenixke (#310) üzenetére

fenixke
(újonc)

UP! :O

(#312) Tamoo válasza fenixke (#311) üzenetére

Tamoo
(Arcképgyáros)

szerintem a procid topikjában kérdezd ;) ott biztos tudnak válaszolni. Én nem tudom mit bir az E4500

(#313) fenixke válasza Tamoo (#312) üzenetére

fenixke
(újonc)

Köszi szépen! :K

(#314) Zoleeca válasza mAtech (#285) üzenetére

Zoleeca
(újonc)

Szia!

Sajnálom hogy csak most olvastam hogy ilyen lapot tervezel venni, mert akkor lebeszéltelek volna róla. Nekem is ilyen lapom van (E6750-es procival) és egyszerűen szar (legalábbis az enyém). BIOS: 1.1, 450W Chieftek táp. 2x1 GB Kingmax, Memtest 7szer hiba nélkül lefutott.

Ma reggel be sem akart kapcsolni (pontosabban bekapcsoltam, jött a 3 ki-bekapcs majd "ment" de se kép se hang). Nagynehezen (újraindítások, táp kikapcs stb) után fogadott a piros kiirás hogy elszartam a bios beállításokat (semmit nem állítottam). A safe beállítás kiválasztása után a procimat hirtelen 3,7 GHz-en akarta nyomatni...mondhatom szép.

Ja és mindezt úgy hogy előzőleg ment szépen, XP-ben startmenü restart (!!) után 3x kikapcs-bekapcs és halál. Mondanom sem kell semmit nem állítottam a BIOS-ban, egyszerűen csak újra akartam indítani. Semmi tuning. Ráadásul az MSI (!!!) 8600 GTS-emet sem szereti, mert azzal meg minden első bekapcsolásnál fagyott az nvidia és a gyári cd-és(!!!) driverrel is. A legfrissebb gyári driverrel egy darabig nem csinálta, azóta néha néha. VGA-ra boltos azt mondta semmi baja (ez persze nem jelent semmit).
Kölcsönvett Gigabyte 7600 illetve Gigabyte 8600GT-vel nem csinálta. (VGA-ra rá volt dugva a tápcsati.

Másik probléma a Gigabit LAN kártya. Szintén szarakodik, perceket kell szenvedni mire két gép látja egymást és megy a ping (újraindítás / Autonego / 100 Full / 100Half kombó hegyek mindkét gépen aztán egyszercsak megy). Aztán ha ez megvan és kikapcsolod a gépeket, másnap ugyanez, pedig a beállításokat nem felejti el. nem vagyok láma, PCI-os 100-as kártyával 1 perc alatt belövöm.

Pesze mindkét gép kiírja hogy csatlakoztatva, de semmi nem megy.

Szóval én a saját tapasztalataim alapján mindenkit óva intek ettől a laptól, sőt szivem szerint az MSI-től úgy álltalában.

MSI P35Neo3 | Core2Duo E6750 @ 3.00 Ghz | 4x1GB Kingmax DDR2 1066Mhz @ 1000Mhz | ASUS HD4850 512 DDR3 | 2x500GB Samsung SATA2, 1x1500GB WD SATA2

(#315) forceberg válasza Zoleeca (#314) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

Hogy járatod a procidat?
8*400-on mondjuk? Vagy el van állítva a szoorzó?

(#316) Zoleeca válasza forceberg (#315) üzenetére

Zoleeca
(újonc)

Szia.

Semmi Tuning. Proci: 333*8 RAM: 800Mhz jelenleg.
Most sikerült bekapcsolni, és nem rosszalkodott még eddig(lekopog). Eléggé kiszámíthatatlan.

MSI P35Neo3 | Core2Duo E6750 @ 3.00 Ghz | 4x1GB Kingmax DDR2 1066Mhz @ 1000Mhz | ASUS HD4850 512 DDR3 | 2x500GB Samsung SATA2, 1x1500GB WD SATA2

(#317) aya válasza Zoleeca (#316) üzenetére

aya
(őstag)

Tedd 100 mhz fixre a pciex sebességet mert az nagyon bekavarhat!!

(#318) fenixke válasza Zoleeca (#314) üzenetére

fenixke
(újonc)

Ma reggel gép bekapcs -> Windows betölt -> Gép újraindul
Ezt eljátszotta 4-5ször, utánna bementem a biosba és csináltam egy save&exit-et utánna működött. Hogy is van ez? :F
Én sem vagyok túl elégedett a lappal :(

(#319) aya válasza fenixke (#318) üzenetére

aya
(őstag)

Ramok mennyin futnak? Visszaosztottad öket?
2.0v min kell nekik tuning mellett a stabil futáshoz.

(#320) fenixke válasza aya (#319) üzenetére

fenixke
(újonc)

A ramok 800MHz -n futnak CL4-be(semmi tuning), AUTO-n van a feszjük.
Most nincs húzva a gép, vagyis amikor elkezdett ujraindulgatni akkor sem volt.
Igazából a fő probléma tényleg a stabilítás... néha érthetetlenül viselkedik... :(((

"Visszaosztottad öket?" - ezzel mire céloztál ? (nem vagyok tul nagy hardveres/tuningos)

(#321) aya válasza fenixke (#320) üzenetére

aya
(őstag)

auto feszt a memoknál nem ajánlanám, 2.0v meg nem árt nekik, stabilabbak lesznek töle.
Az élettartalmukat nem befolyásolja.

(#322) aya válasza fenixke (#320) üzenetére

aya
(őstag)

Visszasosztás azt jelenti , hogy a ram cpu ratiot lejjebb veszed.
Pl. ha 800-on fut a bios szerint viszont nincs tuning ramod akkor visszaveheted 667 ill 533mhz-ra és addig emeled a cpu fsb-t amig a ram vissza nem éll 800-ra, vagy kicsit fölé ha birja.

(#323) fenixke válasza aya (#322) üzenetére

fenixke
(újonc)

Áhá értem, igen ezt próbáltam, vagyis emeltem az fsb-t és utánna osztottam vissza a ramot 7xx-re. A fesz maradt AUTO-n lehet akkor ez is problémát jelentett (alaplapi feszt sem emeltem). Köszi az infó majd kipróbálom.

(#324) aya válasza fenixke (#323) üzenetére

aya
(őstag)

Picit szinte mindenen lehet emelni, a mai hardwerek szerintem alul vannak feszelve, pláne a ramok és a proci, a jobb fogyasztás miatt merthogy az emberek 75%-a nem játékra veszi a pcjét.
A proci is megtáltosodik egy kis + fesztöl, a ramok meg stabilabbak lesznek.

(#325) Tamoo

Tamoo
(Arcképgyáros)

lehet hülye kérdés, de mért 3-tól kezdődik a sata-k számozása? hol van az 1-2? (Neo2-fr)

Elvileg, ha a legelsőbe dugom a vinyót, akkor kellene a leggyorsabban betöltenie a winnek? Hallottam valahol, de szerintem ezen nem sok múlik.

(#326) aya válasza Tamoo (#325) üzenetére

aya
(őstag)

Az alaplap hátlapján van kivezetve az esata 1-2.
Ezért van a lapon 3-tol felfelé.

(#327) Tamoo válasza aya (#326) üzenetére

Tamoo
(Arcképgyáros)

aha, szal az lenne az 1-2 :U kösz

(#328) aya

aya
(őstag)

Mennyi lehet a max fsb a neo2 fr lapokkal?
idáig 501-es fsb-ig merészkedtem de mennék még feljebb.

(#329) Tamoo válasza aya (#328) üzenetére

Tamoo
(Arcképgyáros)

én egy beteg pillanatomban 520 körül is megpróbáltam, de nem indult be... 500 az ment stabilan, memória írás-ovasást meg is dobta rendesen. Egyébként 400on használom. Már nem bántom, megfelel így tökéletesen...

(#330) aya válasza Tamoo (#329) üzenetére

aya
(őstag)

Tartosan én is "csak 3400mhz-n " használom az e6550 procimat 3500-ra csak 3dmarkok alatt
huzom fel.
E fölött meg még nem is probáltam.

(#331) Tamoo válasza aya (#330) üzenetére

Tamoo
(Arcképgyáros)

a 3400 az milyen szorzóval megy ennél?

(#332) aya válasza Tamoo (#331) üzenetére

aya
(őstag)

7x486
7x501-en még tuti hogy stabil.

(#333) Tamoo válasza aya (#332) üzenetére

Tamoo
(Arcképgyáros)

500as fsb környékén mennyit adsz az NB-nek?

(#334) aya válasza Tamoo (#333) üzenetére

aya
(őstag)

Nem tudom pontosan, mert melohelyen vagyok most, de 1.6v ra emlékszem de lehet hogy hülyeséget irok, majd holnap megnézem pontosan.

(#335) Tamoo

Tamoo
(Arcképgyáros)

Valamit nem igazán értek... ha alapon használnám a procit, akkor a core tempből kiolvasott VID értéket ajánlott beállítani fesznek ugye? Ez nálam asszem 1.0375 ha jól emlékszem (mondjuk terhelés alatt láttam már felugrani 1.1-re amit nem nagyon tudok hova tenni, azt hittem az állandó) Na és az a gondom, hogy a biosban a lap 1.2xxx valamennyit állít be (szürkével írja, asszem az defaultot jelent) ... és attól csak feljebb birom tenni, lejebb nem, holott sokkal kevesebb fesszel is mehetne! :F Örülnék, ha valaki mondana erre valami okosat! Thx!

(#336) forceberg válasza Tamoo (#335) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

Nem lehet alulfeszelni ezekkel az MSI-kel, az én sima P35neo-F-emmel sem.

(#337) Tamoo válasza forceberg (#336) üzenetére

Tamoo
(Arcképgyáros)

értem. auto beállítást nem is láttam (mármint pl vCore-nál)... vagy van? (nem mintha auto-ra raknám)

(#338) Tamoo

Tamoo
(Arcképgyáros)

Eléggé zavar ez a fesz dolog, hogy nem birom belőni normálisan.
biosba 1.22 van, szürkével, az a minimum... (de volt már h minimumnak 1.15öt írt szürkével, aztán legközelebb beléptem biosba már megint 1.22)
Na szóval 1.22 van biosba, cpuz szerint 1.14, terheléskor pedig felmegy 1.2re is. fölé nem igazán láttam még... ezt a lap önkényesen csinálja, vagy azért mert be van kapcsolva az EIST?

(#339) forceberg válasza Tamoo (#338) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

Mert terheléskor "felvált", nem csak szorzóban, hanem feszben is. Az energiatakarékos mód fesze kisebb, mint a terheléskor lévő fesz. Azt hiszem, talán 0,2V-ot vesz vissza?!

(#340) Tamoo válasza forceberg (#339) üzenetére

Tamoo
(Arcképgyáros)

ha kikapcsolnám az EIST-et akkor nem ugráltatná a feszt? :B

(#341) forceberg válasza Tamoo (#340) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

Akkor elvileg nem, de egy minimális változás akkor is lenne, mert ha elkezd dolgozni a proci, akkor persze jobban megszívja a tápellátást. Ezt nevezik "Vdrop"-nak. Alaplaptól fögg, hogy ez mennyi.

(#342) aya válasza Tamoo (#333) üzenetére

aya
(őstag)

Megnéztem az nb feszt, 1.400v fixre állitva nekem elég volt az 501-es fsb-hez.

(#343) Tamoo válasza aya (#342) üzenetére

Tamoo
(Arcképgyáros)

hétvégén megpróbálom én is szerintem, hogy meddig megy el ;]
Csak NB feszt emeltél?
Mi az az érték ami főlé nem ajánlott menni? Kinyírni azért nem szeretném :U

(#344) aya válasza Tamoo (#343) üzenetére

aya
(őstag)

proc feszt is emeltem 1.412v-ig.

(#345) Theodolit

Theodolit
(tag)

hi!
Ilyen(MSI P35 Neo2-FR) lapot készülök venni tunning nem lessz.De Sli be lehet hogy beruházok.
Tudtok valami rosszat/jót mondani róla?
jah a gépem ilyen lessz benne:
-e8400+CM tx2
-3gb Kingmax 1066mhz
-corsair VX450
-Gainward 8800gt golden sample SLI

[ Szerkesztve ]

Az élet 10% a ponthatár alatt kezdődik!

(#346) Gorneck23 válasza Theodolit (#345) üzenetére

Gorneck23
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Akkor rossz lapot néztél ki...egy P35 se tudja az SLI-t...

(#347) aya válasza Theodolit (#345) üzenetére

aya
(őstag)

Csak crossfire támogatás van a lapnak, az is csak lájtos modban.

(#348) TTomax válasza Theodolit (#345) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

Hat ezt kicsit elnézted :))

(#349) Joci17 válasza Tamoo (#338) üzenetére

Joci17
(lelkes újonc)

Meg azt se felejtsétek ell ,hogy ennek a lapnak az egyik speckoja a hihetetlen energia takarékos üzemód!Én auto modban használom egy 4 magos procival és stabilan megy semmi bajom vele!De valószínű nektek van igazatok ,hogy ha hozzá piszkálunk akkor jobban megy!De ha igy is max grafikával játszok akkor minek zaklatni!!

(#350) Joci17 válasza Joci17 (#349) üzenetére

Joci17
(lelkes újonc)

UP a lapnak!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.