Vagy a táp 4 pines csatiját dugod a lapra, vagy azt amit bekarikáztál.
[ Szerkesztve ]

Vagy a táp 4 pines csatiját dugod a lapra, vagy azt amit bekarikáztál.
[ Szerkesztve ]

Lényegében tápellátási feladata van, ha nincs 4 pines csati a tápodon.

kösz
Eladó Mission mv-8 cinema pack, érdeklődni pm-ben.

Neeem!
Olvasd el az angol szöveget!
Az a csati a VGA tápja... Szerintem.
"Manual: (elég gyenge vagyok angolból)
"ATX 12V Power Connector: POWER1 / JPWR1
The POWER1 12V power connector is used to provide power to the CPU. And the
JPWR1 12V power connector is used to provide power to the PCIEX16 graphics
card.""
http://www.flickriver.com/photos/4ceberg/

A 4-8 pines csatira is ugyanezt irja, tehát ugyanazt a célt szolgálja mindekettö.
Azt viszont nem irja a manuál hogy egyszerre kellene használni mind a két csatit!!

Én meg fordítottam az idézett szöveget.
De ha működik nélküle, akkor nyilván jó.

Tenyleg azt írja rá a manuál hogy ATX 8pin connector....én eddig azt hittem CF-hez kell.
Azert....szep ez a lap...mondhat nekem akárki akármit....
[ Szerkesztve ]
"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

Most jöttünk rá,erre a csatira akkor van szükség ha egy 4magos procit raksz a lapba,és nincs a tápodon 8pines ATX csati akkor feldugod a 4et meg ez a másik molexet....
"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

Sziasztok!
Kb 2-3 hete vettem egy Neo2-FR lapkát. Kicsomagoltam és szépen beleépítgettem a friss rendszerembe. Vettem hozzá egy mégszebb E4500 2,2-es C2D procit. Ezen kívűl beletuszkoltam még 4db 1GB-os CL4-es Corsair ramocskát hogy szép hangja legyen.
Az eredmény az lett, hogy szépen muzsikál a drága, de amikor megpróbáltam tuningolni, elég sűrűn játszotta el nekem a "kékhalál" című híres nótácskáját.
Tudni kell rólam, hogy nem vagyok nagy hardveres. Érdeklődni szeretnék, hogy merre találok információt arról, hogy mennyire, milyen feszen, milyen memoria beállításokkal, hogy tudom húzni a procimat?
Esetleg, hogy tudom megállapítani, hogy mennyi a max, lehet - e egyáltalán tuningolni valamennyit is stabilan?
Köszi a Válaszokat

UP! 

szerintem a procid topikjában kérdezd
ott biztos tudnak válaszolni. Én nem tudom mit bir az E4500

Köszi szépen! 

Szia!
Sajnálom hogy csak most olvastam hogy ilyen lapot tervezel venni, mert akkor lebeszéltelek volna róla. Nekem is ilyen lapom van (E6750-es procival) és egyszerűen szar (legalábbis az enyém). BIOS: 1.1, 450W Chieftek táp. 2x1 GB Kingmax, Memtest 7szer hiba nélkül lefutott.
Ma reggel be sem akart kapcsolni (pontosabban bekapcsoltam, jött a 3 ki-bekapcs majd "ment" de se kép se hang). Nagynehezen (újraindítások, táp kikapcs stb) után fogadott a piros kiirás hogy elszartam a bios beállításokat (semmit nem állítottam). A safe beállítás kiválasztása után a procimat hirtelen 3,7 GHz-en akarta nyomatni...mondhatom szép.
Ja és mindezt úgy hogy előzőleg ment szépen, XP-ben startmenü restart (!!) után 3x kikapcs-bekapcs és halál. Mondanom sem kell semmit nem állítottam a BIOS-ban, egyszerűen csak újra akartam indítani. Semmi tuning. Ráadásul az MSI (!!!) 8600 GTS-emet sem szereti, mert azzal meg minden első bekapcsolásnál fagyott az nvidia és a gyári cd-és(!!!) driverrel is. A legfrissebb gyári driverrel egy darabig nem csinálta, azóta néha néha. VGA-ra boltos azt mondta semmi baja (ez persze nem jelent semmit).
Kölcsönvett Gigabyte 7600 illetve Gigabyte 8600GT-vel nem csinálta. (VGA-ra rá volt dugva a tápcsati.
Másik probléma a Gigabit LAN kártya. Szintén szarakodik, perceket kell szenvedni mire két gép látja egymást és megy a ping (újraindítás / Autonego / 100 Full / 100Half kombó hegyek mindkét gépen aztán egyszercsak megy). Aztán ha ez megvan és kikapcsolod a gépeket, másnap ugyanez, pedig a beállításokat nem felejti el. nem vagyok láma, PCI-os 100-as kártyával 1 perc alatt belövöm.
Pesze mindkét gép kiírja hogy csatlakoztatva, de semmi nem megy.
Szóval én a saját tapasztalataim alapján mindenkit óva intek ettől a laptól, sőt szivem szerint az MSI-től úgy álltalában.
MSI P35Neo3 | Core2Duo E6750 @ 3.00 Ghz | 4x1GB Kingmax DDR2 1066Mhz @ 1000Mhz | ASUS HD4850 512 DDR3 | 2x500GB Samsung SATA2, 1x1500GB WD SATA2

Hogy járatod a procidat?
8*400-on mondjuk? Vagy el van állítva a szoorzó?

Szia.
Semmi Tuning. Proci: 333*8 RAM: 800Mhz jelenleg.
Most sikerült bekapcsolni, és nem rosszalkodott még eddig(lekopog). Eléggé kiszámíthatatlan.
MSI P35Neo3 | Core2Duo E6750 @ 3.00 Ghz | 4x1GB Kingmax DDR2 1066Mhz @ 1000Mhz | ASUS HD4850 512 DDR3 | 2x500GB Samsung SATA2, 1x1500GB WD SATA2

Tedd 100 mhz fixre a pciex sebességet mert az nagyon bekavarhat!!

Ma reggel gép bekapcs -> Windows betölt -> Gép újraindul
Ezt eljátszotta 4-5ször, utánna bementem a biosba és csináltam egy save&exit-et utánna működött. Hogy is van ez?
Én sem vagyok túl elégedett a lappal 

Ramok mennyin futnak? Visszaosztottad öket?
2.0v min kell nekik tuning mellett a stabil futáshoz.

A ramok 800MHz -n futnak CL4-be(semmi tuning), AUTO-n van a feszjük.
Most nincs húzva a gép, vagyis amikor elkezdett ujraindulgatni akkor sem volt.
Igazából a fő probléma tényleg a stabilítás... néha érthetetlenül viselkedik... 
"Visszaosztottad öket?" - ezzel mire céloztál ? (nem vagyok tul nagy hardveres/tuningos)

auto feszt a memoknál nem ajánlanám, 2.0v meg nem árt nekik, stabilabbak lesznek töle.
Az élettartalmukat nem befolyásolja.

Visszasosztás azt jelenti , hogy a ram cpu ratiot lejjebb veszed.
Pl. ha 800-on fut a bios szerint viszont nincs tuning ramod akkor visszaveheted 667 ill 533mhz-ra és addig emeled a cpu fsb-t amig a ram vissza nem éll 800-ra, vagy kicsit fölé ha birja.

Áhá értem, igen ezt próbáltam, vagyis emeltem az fsb-t és utánna osztottam vissza a ramot 7xx-re. A fesz maradt AUTO-n lehet akkor ez is problémát jelentett (alaplapi feszt sem emeltem). Köszi az infó majd kipróbálom.

Picit szinte mindenen lehet emelni, a mai hardwerek szerintem alul vannak feszelve, pláne a ramok és a proci, a jobb fogyasztás miatt merthogy az emberek 75%-a nem játékra veszi a pcjét.
A proci is megtáltosodik egy kis + fesztöl, a ramok meg stabilabbak lesznek.

lehet hülye kérdés, de mért 3-tól kezdődik a sata-k számozása? hol van az 1-2? (Neo2-fr)
Elvileg, ha a legelsőbe dugom a vinyót, akkor kellene a leggyorsabban betöltenie a winnek? Hallottam valahol, de szerintem ezen nem sok múlik.

Az alaplap hátlapján van kivezetve az esata 1-2.
Ezért van a lapon 3-tol felfelé.

aha, szal az lenne az 1-2
kösz

Mennyi lehet a max fsb a neo2 fr lapokkal?
idáig 501-es fsb-ig merészkedtem de mennék még feljebb.

én egy beteg pillanatomban 520 körül is megpróbáltam, de nem indult be... 500 az ment stabilan, memória írás-ovasást meg is dobta rendesen. Egyébként 400on használom. Már nem bántom, megfelel így tökéletesen...

Tartosan én is "csak 3400mhz-n " használom az e6550 procimat 3500-ra csak 3dmarkok alatt
huzom fel.
E fölött meg még nem is probáltam.

a 3400 az milyen szorzóval megy ennél?

7x486
7x501-en még tuti hogy stabil.

500as fsb környékén mennyit adsz az NB-nek?

Nem tudom pontosan, mert melohelyen vagyok most, de 1.6v ra emlékszem de lehet hogy hülyeséget irok, majd holnap megnézem pontosan.

Valamit nem igazán értek... ha alapon használnám a procit, akkor a core tempből kiolvasott VID értéket ajánlott beállítani fesznek ugye? Ez nálam asszem 1.0375 ha jól emlékszem (mondjuk terhelés alatt láttam már felugrani 1.1-re amit nem nagyon tudok hova tenni, azt hittem az állandó) Na és az a gondom, hogy a biosban a lap 1.2xxx valamennyit állít be (szürkével írja, asszem az defaultot jelent) ... és attól csak feljebb birom tenni, lejebb nem, holott sokkal kevesebb fesszel is mehetne!
Örülnék, ha valaki mondana erre valami okosat! Thx!

Nem lehet alulfeszelni ezekkel az MSI-kel, az én sima P35neo-F-emmel sem.

értem. auto beállítást nem is láttam (mármint pl vCore-nál)... vagy van? (nem mintha auto-ra raknám)

Eléggé zavar ez a fesz dolog, hogy nem birom belőni normálisan.
biosba 1.22 van, szürkével, az a minimum... (de volt már h minimumnak 1.15öt írt szürkével, aztán legközelebb beléptem biosba már megint 1.22)
Na szóval 1.22 van biosba, cpuz szerint 1.14, terheléskor pedig felmegy 1.2re is. fölé nem igazán láttam még... ezt a lap önkényesen csinálja, vagy azért mert be van kapcsolva az EIST?

Mert terheléskor "felvált", nem csak szorzóban, hanem feszben is. Az energiatakarékos mód fesze kisebb, mint a terheléskor lévő fesz. Azt hiszem, talán 0,2V-ot vesz vissza?!

ha kikapcsolnám az EIST-et akkor nem ugráltatná a feszt? 

Akkor elvileg nem, de egy minimális változás akkor is lenne, mert ha elkezd dolgozni a proci, akkor persze jobban megszívja a tápellátást. Ezt nevezik "Vdrop"-nak. Alaplaptól fögg, hogy ez mennyi.

Megnéztem az nb feszt, 1.400v fixre állitva nekem elég volt az 501-es fsb-hez.

hétvégén megpróbálom én is szerintem, hogy meddig megy el
Csak NB feszt emeltél?
Mi az az érték ami főlé nem ajánlott menni? Kinyírni azért nem szeretném 

proc feszt is emeltem 1.412v-ig.

hi!
Ilyen(MSI P35 Neo2-FR) lapot készülök venni tunning nem lessz.De Sli be lehet hogy beruházok.
Tudtok valami rosszat/jót mondani róla?
jah a gépem ilyen lessz benne:
-e8400+CM tx2
-3gb Kingmax 1066mhz
-corsair VX450
-Gainward 8800gt golden sample SLI
[ Szerkesztve ]
Az élet 10% a ponthatár alatt kezdődik!
Akkor rossz lapot néztél ki...egy P35 se tudja az SLI-t...

Csak crossfire támogatás van a lapnak, az is csak lájtos modban.

Hat ezt kicsit elnézted 

Meg azt se felejtsétek ell ,hogy ennek a lapnak az egyik speckoja a hihetetlen energia takarékos üzemód!Én auto modban használom egy 4 magos procival és stabilan megy semmi bajom vele!De valószínű nektek van igazatok ,hogy ha hozzá piszkálunk akkor jobban megy!De ha igy is max grafikával játszok akkor minek zaklatni!!