Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Coolmat

    őstag

    Hinnye, de felpörgött a topik! Akkor pár észrevétel:

    Ismét csak tudom ajánlani a cikkemet: [link]
    Rengeteg kérdést megválaszol, és nem csak GX600-ra, hanem GX700-ra is értelmezhető nyugodtan (ugyanúgy kell azon is vga drivert telepíteni stb.).

    07_fecc_87: én a helyedben nem szenvednék a Vista-val, hanem csinálnék egy frankó XP telepítő cd-t, vagyis integrált SP3-al és AHCI driverrel. Ehhez kell az Nlite nevű program [link] (lehetőleg XP alól csináld meg az új felturbózott telepítő CD-t, erről bővebben itt olvashatsz), másrészt AHCI driver, amit innen tölthetsz le. Ha ez túl kínai lenne, akkor kérd meg egy hozzáértő ismerősödet, hogy dobja ezt össze neked. Ha csak simán új VGA driver kell, akkor a következő a teendő: töltsd le a driver sweeper nevű progit, töröld le az aktuális nvidia drivert, és indítsd el a windowst csökkentett módban. Ha ez megvan, akkor futtasd a driver sweepert, és pusztítsd le vele az nvidia driver maradékát. Ha ez is megvan, akkor indítsd el normális módban a windowst, és telepítsd az új nvidia drivert, amit letölthetsz innen (ez a Vista-s, XP alá ugyanezen az oldalon találhatsz drivert). Szedd le erről az oldalról a modded inf nevű fájlt is. Tömörítsd ki a drivert, és a kitömörített mappába másold be a külön letöltött inf fájlt. Telepítés után prímán kell futnia az új drivernek.

    Vranyek: AHCI drivert utólag úgy tudod feltenni, hogy elmész az eszközkezelőbe, és megkeresed az Intel ICH8/M Ultra ATA storage controllers drivert. Driver frissítésére nyomsz, akkor előjön a varázsló, ahol a következőket kell nyomni sorban: Windows update nem kell -> telepítsen a listából vagy adott helyről (haladóknak) -> Ne legyen keresés, magam választom ki a telepítendő illesztőprogramot -> Saját lemez -> Tallózás -> keresd meg a letöltött drivert (iAHCI.inf), a listából pedig válaszd ki az Intel ICH8M-E/M Sata AHCI controller nevűt (lehet kicsit más a neve, ha régebbi drivert használsz, amit fentebb is linkeltem, azzal ilyen néven fut). Ha sikerült telepítenie, akkor bekapcsolhatod az AHCI módot a BIOS-ban, és működnie kell ilyen módban is. Ne lepődj meg, ha újrainduláskor felteszi a régebbi ICH8-as Ultra ATA drivert is, mert az kell a DVD-nek még.

    Tuningosoknak: tapasztalataink szerint minden GX600 ill. 700 tulajnak 600+ core mhz-et és 450+ memória mhz-et sikerült tuninggal elérni, efelett már óvatosan próbálkozzatok, ha kis lépésekkel ellenőrzitek 3dmark-al a cuccot, és már elkezd szemetelni a kép (pixelhibák, csíkozódás stb.), akkor vegyétek vissza az előző még jó beállításra, és örüljetek az eredménynek :)
    3dmark 06 eredményem még 177.89-es driverrel 1280*800-ban: [link] és 1280*1024-ben (ez a natív igazából 3dmark 06-ban, csak külső monitor kell hozzá): [link]
    Ja és akkor már egy 05-ös is: [link]

Új hozzászólás Aktív témák