Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Asycid

    tag

    válasz Narris #17721 üzenetére

    Szia!
    Pont ilyet vettem vagy 2 hónapja, a tapasztalataim eddig jórészt pozitívak.
    1600-as felbontásban mindent elvisz _szinte_ maxon. Az, hogy a ventit fel lehet pörgetni maxra egy gombnyomással, ismét csak pozitív, mindig használom ha játszom, bár nekem turbo boost nélkül ugyan (nincs 1 FPS plusz se egyik játéknál se, ha engedélyezem a turbot, mivel a GPU a szűk keresztmetszet), de sose érte el még a 90 fokot, általában 86-87-nél tetőzik még akkor is, ha nem nyomom be a venti boostot.

    A hangminősége eddig mindent ver nálam. Nem hittem volna, hogy fogok mélyeket hallani valaha egy laptopból.

    Az anyagminőség... hát, műanyag, kiscsit tejfölösdoboz, enyhén "selymes" tapintással, de viszonylag kemény és rugalmas. Vigyázni kell rá, nem kell dobálni, akkor nem lesz baja. A fedőlap gyűjti az ujjlenyomatot, de könnyű tisztítani is. (megjegyzem, hogy az emblémán is van fólia, úgyhogy ne ijedj meg majd- mint én tettem- mikor el kezd hámlani, az csak a védőfólia lesz :) ).

    A monitor egész jó, nem színeződik/ fakul vészesen ha fura szögből nézi az ember (bár sose értettem egy laptopnál ez miért mérvadó, mikor 99%-ban totál szemből nézi az ember), bár tudni kell, hogy nem IPS. Kissé sárgás a gyári kalibrációja. Felhívom a figyelmed, hogy 1920x1080-as a natív felbontás, és a windows (8.1 és 10 is) egészen kretén módon skálázza... sokminden homályos marad a 125%-os windowsos nagyítás miatt. Persze vissza lehet venni 100%-ra, csak akkor meg nagyon apró lesz minden. Linux természetesen tökéletesen meg tudja oldani ezt a nehéz feladatot (ez a Microsoftnak egy rossz pont, nem a laptopnak).

    A billentyűzet egészen merev, határozott nyomásponttal rendelkezik.

    SSD-t én is tettem bele, ez volt az első dolgom, hogy kihasználjam az mSATA lehetőségeit, de tudnod kell, hogy garanciavesztés nélkül csak úgy lehet, ha dobsz egy e-mailt a hazai megbízottaknak (albcomp). Nekem pár óra után jött a válasz, hogy megbonthatom, és ha szervizelni kell, akkor csatoljam a mailt is amit írtak... ja, csak azért, mert a garanciamatrica az egyik csavaron pihen :)
    A Wi-Fi eléggé meggyőző erősségű (Intel Dual Band Wireless-AC 3160 van benne).

    Extraként még megjegyezném, hogy BIOS-t egyelőre nem tudom hogy lehet frissíteni ha kéne, mivel nincs ez a típusú gép az MSI honlapján, illetve a BIOS-ból is hiányzik az a menüpont, aminek az MSI hivatalos oldalán található leírások szerint ott kéne, hogy legyen. Egyelőre nem probléma ugyan, de azért nem ártana tudni.

    Ha bármi kérdésed még felmerülne, nyugodtan írj, próbálok majd nem elfogultan segíteni!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák