ja a bios nekem is 2.3-as asszem az a legújjabb
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
ktomek
(fanatikus tag)
Azóta rájöttem, hogy a ramokkal lesz a bibi. Habár mennek duálban, együtt nem lehet őket egy kicsit sem húzni. Külön-külön mindkettő STABILAN megy 235-ös FSB-vel. (visszaosztva 666-ra, de így asszem 750MHz körül) De, ha mindkettőt berakom, ugyanolyan beállításokkal még 5MHz-et sem lehet húzni rajtuk...nem értem... Pedig tök egyforma modulok.
Nekem a Dual Core Center teljes gáz volt... le is szedtem a csába'. Én inkább a biossal mókázom. Ja, és hadd idézzem magam máshonnan
:
Olvastam, hogy a K9N NEO V2-V3 lapok nem szeretik a tuningot... nos, ez így is van addig, amíg az eredeti BIOS-szal használod (tényleg szánalmas volt! el is keseredtem).
Aztán letöltöttem a legújabbat -ami asszem 2.3-as- és láss csodát, a lehetőségek tárháza nyílt meg előttem.
Teljesen megváltoztak a beállítási lehetőségek... szóval nem csak annyi, hogy mostmár azt hiszem, 380MHz-ig lehet állítani az FSB-t, hanem a feszültségek beállításai, a memóriák részletesebb konfigurálhatósága, külön PCI-E freki, külön HT, cpu-ddr frek. arány...stbstb. Szóval mostmár szeretem.
Ja, meg így mostmár "AM2+ ready"
live update-tel frissítetted a biost?
Fringe addict.

ktomek
(fanatikus tag)
Igen... de olvastam itt olyat, hogy valakinek nem működik a live update. Illetve, hogy nem lehet esetlegesen régebbi biost visszatölteni vele.
Egyébként lehet, mert alapból a ProgramFiles\Setup Files\MS-7369 v2.30 -ban található a Windowsos flash utility, ami mellé csak be kell tenni a kívánt biost (pl. A7369NMS.220) , és így manuálisan végrehajtható a dolog.
Szóval így kihagyható a live update, csak fel kell installálni+beszerezni mellé a kívánt biost!
kislemez tényleg kell hozzá? nekem nincs a gépben..
Fringe addict.

ktomek
(fanatikus tag)
Nem. Nekem sincs.
Az előbb éppen a Windows alatti bios frissítésről írtam neked.
(Amúgy kislemez a dos alatti frissítéshez kell, ami egyébként biztonságosabb.)
köszi, majd megpróbálom, ha tuningbarátabb lesz, már akkor megérte..

Fringe addict.

ktomek
(fanatikus tag)
Megéri...
Épp most húztam fel az x2 3800+ -t 4600+-ra ;) ...és 20 perce fut az Everest stabilitásteszt.

Create.
(tag)
Le tudnád nekem írni hogy pontosan miket is állítgattál rajta? Nagyon kezdő vagyok tuning terén és eddig csak fagyit kaptam mindig. Amúgy nem próbáltad ki hogy hogy megy ha nem 667-re teszed a ramot hanem 533-ra? Ja meg a gyári hűtőd van fent?

Create.
(tag)
meg memoriánál 2T-ről 1Tre raktad már?

ktomek
(fanatikus tag)
A memóriáim csak 2T-n mennek, mert ezek olcsók.
Jelenleg (mostanáig tisztázatlan okok miatt) 2x1GB -os 800MHz-es Kingmax ramjaim nem hajlandóak együttműködni, ha visszaosztom a szorzójukat. Tehát sem 667-en, sem 400-on nem hajlandóak elindulni együtt (küülön-külön igen!). Szóval kénytelen voltam 800-on hagyni őket, mellé emeltem az fsb-t 200ról 235-re. Így most stabilan megy a procim 2350MHz-en, a ramok 920MHz-en.
A HT alapból 1000MHz, ami nem nagyon bírná az fsb emelést (1000=fsb*5), ezért a HT frekit vissza kell venni 800ra (azaz 4szeresre a szorzót). Így 4*235= 950MHz-en megy, ami még 1000 alatt van, tehát biztonságos). A memeknek alap 1.9V-ról megemeltem 2.2V-ra a feszültséget, így képesek ilyen sebességgel működni. A proci fesz nekem alapon van (x2 Windsor 3800+ 1.3V)
Nem gyári hűtőm van, hanem Thermaltake TR2-R1. Ajánlom mindenkinek. A 85W-os Windsoromat nem engedi 47 fok fölé maximális terhelésnél, 2,4GHz-re húzva sem! Pedig a gyári hűtőjével alapon is 50fok körül működött.

Create.
(tag)
Köszönöm! 

RAiN91
(senior tag)
Hello
Nem találtam választ, hogy a NEO-f -et lehet e tuningolni (240 FSB, ramok beállítása, stb...?)
V2, V3 mat láttam, hogy BIOS updatevel jó. És a MSI K9N NEO-f?

cl.aci
(tag)
Szia.
nekem a clockgen proogival ezt sikerült el érnem

biosból nem nagyon sikerült húzni
most 1.9-es bios van fent a memok visszavéve 333-ra
[ Szerkesztve ]

cl.aci
(tag)
a képet nem igazán sikerült normálisan berakni itt a link
ezen stabil a rendszer 
[ Szerkesztve ]

RAiN91
(senior tag)
Köszi
BIOS-ból miért nem sikerült?

cl.aci
(tag)
pasz
, 220-as fsb-nél már nem botolt be nekem
, de prosza szerencse 

Create.
(tag)
tedd fel a v2.3-as bioszt azzal nekem bootolt 240fsb-én is csak az orthos valami hibát lehet feszt kellett volna emelnem, de azt meg nem akartam.

Create.
(tag)
ja most nézem hogy nektek sima neo van nem tudom mennyit befolyásol. az előzőt így visszavontam

cl.aci
(tag)
Kevés a gond a lappal
, én most viszem vissza gariba, hálókártya elhunyt, USB portok rosszalkodnak, de amúgy semmi gondja

Create.
(tag)
nekem sincs vele semmi bajom. tuning terén se.

ktomek
(fanatikus tag)
Nekem sincs. Fogjunk össze! 
[ Szerkesztve ]
honnan tudom letölteni azt a windowsos progit, amivel fel tudom tölteni a legújabb biost?
valaki belinkelné nekem?

Fringe addict.

cl.aci
(tag)
innen, vagy az MSI oldalán a live updatet onlinet választod, vagy innét, a lap alján. 
telepítés után elindítod a live monitort, átnézi a rendszert utána next gomb és már válogathatsz a lehetőségek közt. A bisban kapcsold ki a védelmet elötte, valamint a vírusírtót is, de a progi úgyis figyelmeztett erre. elindítani úgy tudod ha a bios fülre katintasz és ott mutatja a legfrissebb verziót, kat rá és már tölti is le, uttána autómatikusan telepíti, vagy nem
lapja vállogatja, volt már akinek nem jött össze. Egy próbát megér, elméletileg ezt a hibát javították 
[ Szerkesztve ]
köszi 
a netről töltős frissítés nem jött be, vagy a sima windowsos? 
Fringe addict.

cl.aci
(tag)
azt hiszem az a lap egy v3-as volt és semikép nem akarta frissíteni magát, ha jól emlékszem alap 3-as biosz volt rajt. Én Kb 3 napja frisítettem a biost 1.8-ról 1.9-re simán ment minden és win alól futtatam.
[ Szerkesztve ]

End-ru
(tag)
Nekem is sikerült egy kis tuningot elérni a lapocskával, a tapasztalatok a következők. Először nekem se ment az fsb állítás 210-nál feljebb, ezt orvosolták az előző hozzászólásokban a HT-t kellett visszább állítani, 1050 felett el sem indult a gép, amit ugye már 210 felett elér hamarjában. Na, ha ez megvolt akkor szépen lehet emelgetni, 235-ig fesz emelés nélkül ment, itt kezdett hibázni prim95 progi alatt. Az 533-as GEIL memoim így nem igazán voltak kihasználva. Tehát a szorzót visszaállítottam 10X -re, fsb-t emeltem 260-ra. A memók így 660Mhz felett dolgoznak 3-3-3-8 időzítéssel 1T-s beállítással, ami szerintem már nem is olyan rossz eredmény. Everest így a X2 4200+ procimat 5000+-nak látja (2600Mz), mondjuk kis fesz emelés kellett (1,35V), így satabilan működnek. A memok fesze 2V.
Még egy észrevétel, a szorzó visszaállítás csak akkor működött, ha a biosban a C'nQ funkciót kikapcsoltam, nem tom miért. Valakinek ötlet?
Biosom frissítve 2,3 verzió.
Üdv
„A mélység nem cél, hanem figyelem, türelem és önmagad csendje.”

ktomek
(fanatikus tag)
Lehet manuálisan is BIOS-t frissíteni Windows alól az MSISetup.exe programmal. Ezzel egy könyvtárba másold be az új BIOS-t, zárj be minden futó programot (erre figyelmeztet majd), és ennyi. Így, ha szükséges, akár régebbi BIOS-t is visszatehetsz.
ha jól értem csinálok egy vmilyen nevű könyvtárat, bemásolom az új biost, meg a
afud408.exe nevű file-t és már kész is?

Fringe addict.

End-ru
(tag)
Tájékoztatásképp megírnátok mennyi a memoriátok írási, olvasási, másolási, késleltetési ideje és persze milyen memotok van. Érdemes lehet 800 MHz-es memoriákra váltani, vagy nincs jelentős különbség.
Köszi

PreryQtya
(újonc)
Hali!
8074- az olvasás; 8426- az írás; 7005- a másolás; 52 a késleltetés
2x 1 GB Kingmax Mars 800 MHz-s modul
5-6-5-18 (alap időzítés)
x2 6000+ a proci.
de nem igazán értem, hogy a memókat miért csak 375 MHz-n hajtja, pedig a bios azt mondja hogy 800 MHz-n megy, de az everest meg csak 375-öt!Most melyik az igazi?
Vagy ez a dram/fsb arányból jön ki? 
''Nen az a bölcs aki mindent tud, hanem aki mások véleményét is elfogadja!''

Create.
(tag)
nekem meg a 12V-ból csak 7-et mér
nem mindig megbízható az everest se

Create.
(tag)
valaki megtudná mondani nekem hogy az 1.275V az sok a procinak vagy sem? most orthossal mértem már négy órát így és eddig stabil (2200@2552).

Create.
(tag)
Kingmax mars 800Mhz, 4200+ x2 proci
olvasás 5528, írás 5570, másolás 5425, késleltetés 54,1
ja nekem a proci tuningolva van és ezért a ramok nem érik el a 800MHz-t, még nem volt időm úgy beosztani

End-ru
(tag)
Köszi az eredményeket!
Az enyém olvasás 8096, írás 7399, másolás 7729, késleltetés 48,0 ns.
Geil Ultra 533 Mhz@647 Mhz, időzítés 3-3-3-8 CR1, proci 4200+@2590 Mhz.
Az eredmények alapján nem érdemes lecserélnem a memoimat, javulás teljesítményben nem lesz tapasztalható.
A 375 Mhz ha jól sejtem a valódi órajel, az effektív ennek a duplája lesz, vagyis 750 Mhz.

End-ru
(tag)
Nekem a 4200+ 1,35V-t kap, de Windsor magos! Ha jól tudom a bisalmák alacsonyabb feszen működnek.

End-ru
(tag)
Az AMD honlapján van egy összehasonlítgató táblázat, ami szerint a Windsor magos prociból is van egy nagyobb és egy kisebb fogyasztású.
http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUSideBySide.aspx?id=57&id=58
A nagyobb fogyastású 1,3-1,35V -on, a kisebb 1,2-1,25V -on üzemelnek. Ez lehet a tied és az enyém közti különbség oka.

danati
(senior tag)
Hali mindenki!
Alap 667 es memók 484-en mennek (968Mhz)
AMD Athlon 64 3000+ 1800@2421 Mhz
Link:[link]

End-ru
(tag)
Még egy összehasonlító táblázat:
http://www.tomshardware.hu/cpu/07q1/070108/index-06.html

End-ru
(tag)
Méghogy antituning lap 
Az időzítéseket azért még lehet javítgatni 

Create.
(tag)
akkor viszont nem sok az 1.275 V ha 1.2-és 1.25között van? amúgy 65W a fogyasztása windsor
H-F2

danati
(senior tag)
Szerdán jön a memóhűtő akkor az időzítések is királyak lesznek 

End-ru
(tag)
Valami progival nézed, vagy BIOS-ban?
Nekem az Everest az 1,35 helyett 1,34-et mutat. Ezek általában nem mérnek pontosan. Ha nem melegszik és nincs fagyi akkor nem hiszem, hogy érdekes.

End-ru
(tag)
Kíváncsian várjuk
Te is leírhatnád az olvasási, írási stb. eredményeid, had irigykedjünk.

PreryQtya
(újonc)
Hali!
Igen jól sejted! Az effektív 750, és ez érdekel hogy miért?
Azt látom a kiírásokon Dram/CPU 8, vagyis ha jól gondolom akkor itt vesz vissza de ilyesmi állítási lehetőséget a biosban nem találtam, igaz csak 3 napja van itt a szerkezet!Ezért lenne jó ha valaki megmondaná az okát!A régebbi (754-s ) lapommal ilyen nem volt!
Előre is köszönöm ha vali érdemben válaszol! 
''Nen az a bölcs aki mindent tud, hanem aki mások véleményét is elfogadja!''

End-ru
(tag)
Ebből a cikkből talán okosabb leszel:
http://www.tomshardware.hu/cpu/07q1/070108/index-03.html
Vagyis alapon sosem fog kereken 800 Mhz-en menni a memo a proci miatt, persze ha húzod a procit, akkor a memória is jóval gyorsabb lehet.

Create.
(tag)
A biosban állítottam be az 1.275-öt. 1.30 a legnagyobb amit itt beállíthatnék de ezt nem mertem
hát 60 fok felé nem ment egyik mag se, orthost 4 óráig futtattam addig nem volt semmi baj.

ktomek
(fanatikus tag)
ha jól értem csinálok egy vmilyen nevű könyvtárat, bemásolom az új biost, meg a
afud408.exe nevű file-t és már kész is?

öööö... én nem ezt írtam
Az afud408 a DOS-os frissítéshez kell. Mivel Win alatti frissítésről volt szó, így MSISETUP.exe