Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#351) Rabbitf_24

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

K9N Neof V2 vel kinek milyen jó tuningeredményei vannka, tudom, hogy nem lehet, de mégis, aki próbálkozott, annak mi sikerült?

Fringe addict.

(#352) ungawa válasza Rabbitf_24 (#351) üzenetére

ungawa
(senior tag)

én még csak azt hallottam hogy antituning lapok ezek. lehet hogy cserélek benne procit, oszt nem tuningolunk

Mivé lett az adott szó és becsület itt? Mielőtt vásárolsz, nézd meg kitől, van adatbázis már! "Rajtam keresztüli" garival óvatosan.

(#353) buffet

buffet
(tag)

Sziasztok.Légyszi segitsetek.Egy targa laptoppom van,és újra telepités után nem találja az ezköz kereső a SM buszvezérlőt.Hiába rakom be a driverseket tartalmazó cd-ét.A géphez kapott CD-én sem találja.olvastam hogy le kellene tölteni valahonnét de sajnos nem tudom.Help..... A gépem adatai:alaplap Mobile AMD Athlon 64LV 200Mhz/10,20/3000 plusszos.alap lap neve,MSI mega Book M635 /ms 1029/. Bios tipusa,Ami-06,24,05.Kérlek segitsetek. :R

buffet

(#354) ungawa

ungawa
(senior tag)

a core centerben lehet állítani a cpu venti fordulatát

Mivé lett az adott szó és becsület itt? Mielőtt vásárolsz, nézd meg kitől, van adatbázis már! "Rajtam keresztüli" garival óvatosan.

(#355) Rabbitf_24 válasza ungawa (#352) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

hát én mostanában nem tudok procit cserélni...

Fringe addict.

(#356) juhi07

juhi07
(senior tag)
LOGOUT blog

HY
MSI k9n neo-f nél hogy kell hogy kell bios resetelni ???????
nagyon fontos !!

AMD X2 5000 BLACK EDITION |AC Freezer64 Pro | 2 x 1GB DDR800 KINGMAX |GIGABYTE HD4850 512MB| MSI K9N SLI | 250GB SATA2 16MB Buffer | Hitachi 1 TB Winchester | 400W Chieftec | Samsung SyncMaster 940nw (19'' TFT)

(#357) ungawa válasza Rabbitf_24 (#355) üzenetére

ungawa
(senior tag)

mivel vettem egy 4800+ procit, kicseréltük a 3600-ost.
viszont a hűtő maradt rajta és 3dmark06 alatt kifagyott, így kétesélyes a dolog: cpu vs vga hűtés

(#358) ungawa válasza juhi07 (#356) üzenetére

ungawa
(senior tag)

vedd ki az elemet

(#359) juhi07 válasza ungawa (#358) üzenetére

juhi07
(senior tag)
LOGOUT blog

az elem az a kis püanyag pöcök ugye???
Tudnél egy képet belinkelni hogy kell pontosan vissza tenni.

Elöre megköszönöm

AMD X2 5000 BLACK EDITION |AC Freezer64 Pro | 2 x 1GB DDR800 KINGMAX |GIGABYTE HD4850 512MB| MSI K9N SLI | 250GB SATA2 16MB Buffer | Hitachi 1 TB Winchester | 400W Chieftec | Samsung SyncMaster 940nw (19'' TFT)

(#360) ungawa válasza juhi07 (#359) üzenetére

ungawa
(senior tag)

ez most komoly :F
az elem az a kerek, fényes, valami a pci-e csatlakozó mellett.
kipattintod, vársz pár percet és visszapattintod

(#361) ungawa

ungawa
(senior tag)

na akkor egy másik kérdés: kellene mennie a Kingmax Mars-nak 1T-ben? mert ahogy átállítottam, kifagyott és csak CMOS reset segített :(((

(#362) Rabbitf_24 válasza ungawa (#357) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

stock hűtő volt? mert akkor lehet, hogy rosszul raktad rá, vinnie kellene a hűtőnek...
hány fokon volt?

Fringe addict.

(#363) Rabbitf_24 válasza ungawa (#361) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

hát elvileg a gyártál, vagy a memórián ott kellene lennie hogy alapbeállításon milyen iőzítéssel szalad, vagy ha tapasztalat kell, akkor a memóriás totyikba megmondják,
hogy meddig húzhatod....

Fringe addict.

(#364) ungawa válasza Rabbitf_24 (#362) üzenetére

ungawa
(senior tag)

gyári hűtő van rajta
60 fok körül
de úgy néz ki, hogy egy kis ram fesz emelés megoldotta a dolgot

(#365) Rabbitf_24 válasza ungawa (#364) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

alap 60°C vagy terhelés alatt, mert terhelés alatt OK, különben nem...
nekem 30°C van alapon, 43°C terhelve, ezek kb jó értékek,
de nekem Hyper TX van fenn hűtésnek, nem a stock hűtő

Fringe addict.

(#366) ungawa válasza Rabbitf_24 (#365) üzenetére

ungawa
(senior tag)

terhelés alatt volt annyi, egyébként 30 alatt

(#367) Rabbitf_24 válasza ungawa (#366) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

akkor oks, de azért lehet, hogy újra pasztáznám, 30°c difi az soknak tűnik, de hőfoknak jó...

Fringe addict.

(#368) ungawa válasza Rabbitf_24 (#367) üzenetére

ungawa
(senior tag)

orthos alatt ment fel ennyire
ez egy windsor magos 4800-as, most pasztáztuk

(#369) Rabbitf_24 válasza ungawa (#368) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

jah, az játék alatt kevesebb lesz, nézd meg...

Fringe addict.

(#370) juhi07

juhi07
(senior tag)
LOGOUT blog

nem oldodod meg a gond
Már csak az lesz hogy vissza viszem a gépet ahol vettem az alaplapon /2006 sept 30 vettem/ Akkor szerinttek menyibe kerül megcsinálni ?.
De nyuktassatok meg hogy meg lehet csinálni./Mert csak anyit csináltam hogy az fsb szép lassan huztam fel és elértem a 240 re és ekkor történ az egész/
Szerintettek ha vissza viszem a boltba akkor elmondjam a strory a huzásrol vagy nem??

[ Szerkesztve ]

(#371) misix

misix
(újonc)

Hali épp most tervezem egy MSI K9N -es kategóriájú alaplap vásárlása.
A kérdésem AZ , hogy az Nforcos chipsettel eggyüttműködnek-e az Atis videókártyák.

Köcce.

(#372) Rabbitf_24 válasza misix (#371) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

nekem működik :K

Fringe addict.

(#373) juhi07 válasza misix (#371) üzenetére

juhi07
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem is :)

(#374) End-ru válasza misix (#371) üzenetére

End-ru
(tag)

Szintén :K

„A mélység nem cél, hanem figyelem, türelem és önmagad csendje.”

(#375) End-ru válasza ungawa (#364) üzenetére

End-ru
(tag)

Neked megy a biosban a ram fesz állítás? Nekem nem lehet állítani. Ez vajon mitől függ?
Másnak tapasztalat?

(#376) Rabbitf_24 válasza juhi07 (#373) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

mekkora fsb értéket állítottál át 240-re, hogy megállt a gép?
előtte sikerült valamennyire felhúznod a procit?

Fringe addict.

(#377) Rabbitf_24

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

szóval seniken nincsenek tuningeredményei?

Fringe addict.

(#378) ungawa válasza End-ru (#375) üzenetére

ungawa
(senior tag)

amikor megvettem 1,95 volt, ezt vettük vissza 1,9-re. itt stabil

(#379) End-ru válasza ungawa (#378) üzenetére

End-ru
(tag)

Kicsit benéztem. Én is tudtam állítani, csak az alap beállítás szürke és a "+,-" -al tudtam változtatni az értékén. Nálam a min. 1,90, max 2,4 de ez nem biztos :F Megemeltem a memo feszt 2V-ra, de itt már se kép se hang.
Az 533-as Geil Ultra memoimat sehogy se tudom nagyobb teljesítményre sarkalni. Ezt betudhatom a lap biosának kevés beállítási lehetőségének?

(#380) cl.aci válasza Rabbitf_24 (#377) üzenetére

cl.aci
(tag)

Szia
Ha az MSI progival huzod, akkor 222 Mhz az fsb, ha bioszból, akkor it már elhalálozik.
A 3800+ os procit egyszer sikerűlt 2400 Mhz-ről felrántani 2800 környékére, de itt már nem igazán volt stabil. :W
Egyébként progival jobban huzható mint biosból :K
A meok feszemelése sem javított a helyzeten, amikor próbálgattam átlag napi 8 cmos clear volt az eredmény :W :O :DDD

juhi07: elméletileg 3 év gari van rájuk, legalábbis ahol én vettem. :C , de ha kihúzod a tápot a konektorból és csinálsz egy cmos resetet megoldja a problémát.

[ Szerkesztve ]

(#381) Rabbitf_24 válasza cl.aci (#380) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

azt mondod, hogy ha a dual core centerbe húzom, akkor stabil lesz,
és húzható?

nem próbáltam ki ezt a húzást, mert az egyik ventim vezetéke szar, és azt jelzi
hogy nem pörög, pedig igen..... és ilyenkor sípol mint állat....

és az a progi mindent lát?

Fringe addict.

(#382) cl.aci válasza Rabbitf_24 (#381) üzenetére

cl.aci
(tag)

A venti monitorozó részét kapcsold ki , vagy ved le az érzékenységét a legkisebbre, sz@rt se ér, a csuszkán lehet állítani hogy mikor sikítson 0 a legjobb érték akkor mindig csendben van :DD , a riasztás hangjét meg jobb gombos menüben tudod némítani :K . Az fsb-t meg azt hiszem max 11%-ig engedi húzni, de ott nekem atomstabil volt. mondjuk elég érdekes dolog töle, ha biosban felhuztad az fsb-t és elinitodd a progit,utána kikapcsolod valamiért akorr alap 200 Mhz-re ál be az fsb :F . a memok tápfeszét is tudod innen állitani, bár nekem 550-es csipkészletem van.

Ha hazaértem többet tudok mondani, ez a gép ami elött most ülök egy 1.6-os celeron :Y

[ Szerkesztve ]

(#383) cl.aci válasza Rabbitf_24 (#381) üzenetére

cl.aci
(tag)

te a sima core centert nem használod?
Én azzal probálkoztam

(#384) Rabbitf_24 válasza cl.aci (#383) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

én egyáltalán nem használtam, tudnál adni egy részeletes felvillágosíatást?

ha winbe megfagy, akkor is kell cmos reset? :F

Fringe addict.

(#385) cl.aci válasza Rabbitf_24 (#384) üzenetére

cl.aci
(tag)

nem kell, sima resetgomb a megoldás, nekem még nem sikerült meg fagyasztanom ezzel a pogival. A biosz beállításokhoz nem piszkál hozzá. jobb oldalon van a ventiszabályzó rész, a bal oldali fülön tudod emelni az fsb-t csak azt tudod állítani ami mellet a pötty sárga kat a pöttyre és ki választod a kívánt értéket, max 11%. A hangjelzést a kalapácsnál tudod leveni
még annyi hogy a bioszban beállított értéket nem veszi figyelembe, mindenképen 200-as
fsb-t vesz alapul és annak a 11%-át engedi max beálítíni :W

[ Szerkesztve ]

(#386) Rabbitf_24 válasza cl.aci (#385) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

akkor az énnálam egy 4400+ os procinál, ami 2300on megy lenne 2530MHz? :DDD

Fringe addict.

(#387) Rabbitf_24 válasza cl.aci (#385) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

jah és milyen verziójú dual core centert használsz?

Fringe addict.

(#388) Rabbitf_24 válasza cl.aci (#385) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

letöltöttem a legújabb dual core centert és nem indul..... :(((

Fringe addict.

(#389) cl.aci válasza Rabbitf_24 (#388) üzenetére

cl.aci
(tag)

én sima core centert használok, MSI Live Monitor szerint 2.0.2.4-est. Probáld a Live Monitorral friítetni a progikat. A dual core center nekem nem nyerte el a tetszésemet.

[ Szerkesztve ]

(#390) Rabbitf_24 válasza cl.aci (#389) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

core center? majd megpróbálom letölteni?

hogy jön ki hogy nem stabil a win? egyből fagy, vagy játék alatt?
minden gépindításkor be kell állítani a kívánt fsb-t vagy el is menti?

Fringe addict.

(#391) cl.aci válasza Rabbitf_24 (#390) üzenetére

cl.aci
(tag)

Elméletileg ezzel stabil, ha lefagy akkor egyből megál minden, ha feltelepítede a winel együtt töltődik be, utána azt hiszem azt a beálítást használja amit utoljára alkalmaztál.
A live monitorral csak a lapodhoz használható progikat, meghajtokat és biost tudod letőlteni,
mutatja, hogy milyen van a gépeden és melyik a legfrissebb.

[ Szerkesztve ]

(#392) Rabbitf_24 válasza cl.aci (#391) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

ha megfagy a beállítások miatt, akkor ugyanazt a rossz beállítást tölti
be legközelebb is? mert ez így nem lenne logikus.. :F

Fringe addict.

(#393) cl.aci válasza Rabbitf_24 (#392) üzenetére

cl.aci
(tag)

nem de nem fog megfagyni arra figyeltek az MSI-nél hogy csak stabil tuningot engedjen.
nekem systolnál fagyott meg, de valami 230-240 fsb közt. A core center enyit nem enged :O

(#394) Rabbitf_24 válasza cl.aci (#393) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

kb mennyit tudnék húzni egy 4400+os procin, ami 2300-on megy....
sztem 200fsb van nekem most alapból...

Fringe addict.

(#395) cl.aci válasza Rabbitf_24 (#394) üzenetére

cl.aci
(tag)

5 óra után tudok választ adni, akkor érk haza és megnézem.
222 fsb-vel stabil volt nekem, de erre a kérdésre már feljebb válaszoltál magadnak :DD
nem a procid lesz a korlátozó tényező, hanem az alaplap.

[ Szerkesztve ]

(#396) cl.aci válasza Rabbitf_24 (#394) üzenetére

cl.aci
(tag)

szia.
megnéztem 230 fsb-nél már nem bírja az iramot, kékhalál
225-öt még elméletileg birja clock gen progival próbáltam.

[ Szerkesztve ]

(#397) Rabbitf_24 válasza cl.aci (#396) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

köszi a segítséget, ma este kipróbálom.. :K

Fringe addict.

(#398) Rabbitf_24 válasza cl.aci (#396) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

core center azt írja ki, hogy nem ismeri az alaplapot..-
dual core center meg elindul, de végzetes hibával kilép.. :O

Fringe addict.

(#399) ktomek

ktomek
(fanatikus tag)

Segítség kellene!

Az a bajom, hogy tegnap vettem mégegy 1GB-os Kingmax 800MHz-es ramot, a jelenlegi ugyanilyen mellé, és eddig, az 1 gigával stabilan működött az X2 3800+ Windsor 2,3GHz-en, most meg így el sem indul a gép.... sőt! A legminimálisabb túlhajtásra (210-es "FSB" , alapfesz, cpu 10es szorzó, HT vissza 600-ra, memóriák vissza 667-re) sem hajlandó elindulni.
A két modul teljesen egyforma, mennek dual channel-ben.
Próbálkoztam cpu fesz emeléssel, de semmi eredmény... eddig 2300MHz-hez érderkes módon nem kellett.
Az alaplap MSI K9N Neo V2 (nf520), a legújabb BIOS-szal.
Amúgy minden alapon, mem 800 MHz, cpu 10*200MHz, HT 1000MHz működik szépen. (még jó...) A mem időzítések "auto"-n 5-5-5-5-18

Szóval miért működik a túlhajtás 1*1GB rammal, és miért nem 2*1GB dualban?

Próbálkoztam szoftveresen is az nTune-al, de az meg általában megfagy már induláskor...illetve: "ERROR: Unknown SEEPROM device. (devID:1420...)"

:O :O :O :O :O :O :O

(#400) Create. válasza ktomek (#399) üzenetére

Create.
(tag)

neked mennyire sikerült túlhajtani? Mert nekem is hasonló a konfigom beraktam 222MHZra az fsb ott még jó volt a következőnél már hibázott majd 222Mhz-n is sima ablakban befagyott pedig előtte ment prime, 3dmark, meg everest. Meg teljesen instabil az egész. Próbáltam a core centerrel is ott is ez volt a helyzet sz*rrá fagyta magát mindig.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.