Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#301) gyg

gyg
(újonc)

Üdv!

Lenne egy kis problámám, talán találkozott már valaki hasonlóval:

K9N Neo V3 alaplap
beépített hdd-n van windows (sata)
beraktam rackben egy másik winchestert, amin szintén volt windows
naszóval azóta azt írja indításnál, hogy:
"hiányzó NTLDR"
"ujraindításhoz ctrl alt del"
A rackben lévő vinyó le lett formázva, csak a beépített vinyón van windows.
Ha racket kiveszem teljesen jó..
Ha racket berakom, bármilyen winchesterrel, rögtön írja, hogy hiányzó NTLDR.. és csak F11 segítségével tudok a másikról bootolni.
Hogyan tudnám megcsinálni, hogy arról akara betölteni a windowst amin van is? :)

Előre is köszi a segítséget!

(#302) Lacika25

Lacika25
(tag)

Sziasztok!

Tenap raktam össze barátnőmnek a következő gépet: MSI K9N Neo V2, 2*512 MB/800 Mhz Kingmax, 80 GB Western Digital, NEC Sata DVD író, AMD Athlon 64 3800+, MSI 7300 GT 256MB/DDR2. Nagyon hasít a gép, elsőre indult is minden. A borda tényleg forró volt, de beraktam 1 db 8 cm-es ventiti hátra és azóta alig kéz melegebb. Felraktam rá Xp-t, kipróbáltam játékokkal és tesztekkel. Egyszóval nagyon faxa gép lett :C . Nem magamat akarom dícsérni, hanem a lapot, na és ersze a többi hardwer elemet.

Gigabyte GA-P61-USB3-B3, Intel Core i3 2100, 4GB Kingson RAM, ASUS HD6770 Direct CU 1GB, ACER monitor, 400 GB Samsung winchester, DVD író, FSP 350W-os tápegység, Cooler Master ház, Logitech EX110 billentyűzet és egér.

(#303) Dassler válasza gyg (#301) üzenetére

Dassler
(őstag)

A rack ATA vagy Sata?

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#304) Dassler válasza SteveButabi (#298) üzenetére

Dassler
(őstag)

Mondjuk nem rögtön 10%-os FSP tuninggal kéne neki ugrani :D de ennél a apnál sokra ne számíts. valami minimálisat lehet Volttal szórakozni, de ennyi.

[ Szerkesztve ]

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#305) Dassler válasza Rabbitf_24 (#297) üzenetére

Dassler
(őstag)

Átlagos, mint a többi lapra integrált. SB Live, nem driver gond? Esetleg pakold át másik slotba.

(#306) Rabbitf_24 válasza Dassler (#305) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

Legutolsó driver 2003 októveri, azóta nem írtak újabbat...

sokat lassít az alaplapi hangcucc?

Fringe addict.

(#307) Dassler válasza Rabbitf_24 (#306) üzenetére

Dassler
(őstag)

Hát akkor meglehet, hogy a driver miatt vannak gondok. A terhelés elég alkalmazás függő - meg perszze proci -. Egyik játékban 5% sincs a másikban meg akár 20 fölé is simán befigyel egy átlagos - mondjuk egy E4600 vagy X2 4600 - procinál.

(#308) Lacika25

Lacika25
(tag)

Sziasztok!

Gondom akadt a géppel. A dual Core center-ben rákattintottam az office gombra és az fsb felugrott 211 MHZ-re 200 MHZ-ről és kifagyott a gép, ezt méág eljátszotta mégegyszere aztán biosban ki kellett kapcsolnom a Q'n'C funkciót, most nem szabályoz semmit, viszont nem is fagy ki a gép. Légyszi segítsetek, hogy mit állítsak be, hogy ne fagyon le és állítsa is a frekvenciát.

Köszi!

Gigabyte GA-P61-USB3-B3, Intel Core i3 2100, 4GB Kingson RAM, ASUS HD6770 Direct CU 1GB, ACER monitor, 400 GB Samsung winchester, DVD író, FSP 350W-os tápegység, Cooler Master ház, Logitech EX110 billentyűzet és egér.

(#309) Dassler válasza Lacika25 (#308) üzenetére

Dassler
(őstag)

Sztem dual core center un/reinstall. Valami el van állítva, de mire kibogarászod...

(#310) Lacika25 válasza Dassler (#309) üzenetére

Lacika25
(tag)

Köszi!

Megpróbáltam mindent visszaállítani defaultra, fsb-t, feszültséget, egyet próbálkozom még, aztán meglátjuk, legközelebb nem nyomkodok rajta semmit :DDD

(#311) Lacika25

Lacika25
(tag)

DOT gomb mire való és a mellette lévő két kis le/fel nyíl, valami százalékos dolog van benne

(#312) Lacika25

Lacika25
(tag)

Most stabilnak tűnik a gép :), az FSB sem ugrándozik,ha VA-ra, vagy Office-ra, vagy Game-ra kattintottam, mindig vagy kevesebb lett, vagy több mint 200 MHZ. Viszont everesttel naplóztattam és azt vettem észre, hogy a mag fesz. változik 1.1 Volt és 1.35 Volt között, vagy ez a frekvencia változások miatt van? Kisebb frekvencia, kisebb feszültség?

Köszi előre a válasz(oka)t!

(#313) Dassler válasza Lacika25 (#311) üzenetére

Dassler
(őstag)

Gondolom, hogy százalékosan mennyit nyomjon. Amúgy fogalmam sincs :DD nem használom a Dual Core Centert

(#314) zsolti1990

zsolti1990
(lelkes újonc)

MSI K9N Neo-F V3 alaplap jó lessz szerintetek ehhez a géphez?
AMD Athlon64 X2 4800+ EE DUALCORE BOX Socket AM2
MSI GeForce NX8600GTS T2D256E HD OC PCX
MIDI ATX 400W PC-302 black
Apacer DDR2 2x 1GB 800MHz GOLDEN KIT
SAMSUNG 250GB 7200 8MB SP2514N
Várom a véleményeteket!!Ja és az alaplapnak van jó hűtése?

(#315) Lacika25 válasza Dassler (#313) üzenetére

Lacika25
(tag)

Ha nem használod a dual core centert, akkor is szabályozza a proci sebességét a lap?

(#316) Lacika25 válasza zsolti1990 (#314) üzenetére

Lacika25
(tag)

Hali!

Itt ez a link [link] , ez alapján nézd meg, de valószínű, hogy menni fog, habár a G2-es változat tesztelés alatt van. A többivel nem lesz gond, de nem értem, miért IDE-s winchestert akarsz használni, mikor támogatja a SATA II -öt, ráadásul csak 1 IDE csatolója van.. Hűtés része kicsit alul van méretezve, de hátulra 1db 8 cm-es venti és az is okés, vagy lecserélni nagyobbra a bordát. Egyébként stabil, de a tuningot nem bírja, ez tapasztalat és másoké is.

[ Szerkesztve ]

(#317) Rabbitf_24 válasza zsolti1990 (#314) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

Milyen tápot veszel bele (a márkájára vagyok kíváncsi..) ??

Fringe addict.

(#318) zsolti1990 válasza Rabbitf_24 (#317) üzenetére

zsolti1990
(lelkes újonc)

nincs márkája

(#319) zsolti1990 válasza Lacika25 (#316) üzenetére

zsolti1990
(lelkes újonc)

Milyen ventilátort ajánlasz az alaplapra?

(#320) Rabbitf_24 válasza zsolti1990 (#318) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

pedig legyen, mielőtt elfüstöl az új konfigod :K

fsp 8k 400Wos, márkás és jó is....

[ Szerkesztve ]

Fringe addict.

(#321) Rabbitf_24 válasza zsolti1990 (#319) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

lapodra bármilyen 4cm venti jó sztem, de ha halkan akardod működtetni, akkor csak borda legyen Zalman vmilyen, néz körül.

4cm venti nagy zajt csap.... :K

Fringe addict.

(#322) Dassler válasza zsolti1990 (#319) üzenetére

Dassler
(őstag)

Van egy eladó Thermalright HR-05 SLI :DDD , passzívan vígan elviszi, zsír új. Kicsit kompromisszumos, annyi, hogy egyik PCI slot nem használható, ha felrakod/vagy ha nem fullos - értsd 8 km hosszú - vga-t raksz bele, akkor fel lehet fordítva is szerelni, és akkor használható a PCI slot.

(#323) kelly7

kelly7
(tag)

Hello.

Ezekhez mit szóltok?

MSI K9N Neo-F V2
AMD X2 4000+ AM2
MSI 7300GT 256M PCI-E
512 kingston 800 mhz x2db
Samsung 160GB SATA

[ Szerkesztve ]

ASUS K53SV-SX078D Motorola Defy

(#324) Dassler válasza kelly7 (#323) üzenetére

Dassler
(őstag)

Attól függ, mire szeretnéd használni. Bár játékon kívül általános otthoni felhasználásra bőven elég, még sok is.

[ Szerkesztve ]

(#325) Dassler

Dassler
(őstag)

Nekem meg ma oylat csinált, hogy bootolásnál kiírja, hogy chacking NVRAM, aztán vagy 1-1,5 perc szünet, majd elindul a vindóz....???

(#326) Rabbitf_24

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

új v2-eshez írt biost feltette már valaki?

Fringe addict.

(#327) fkaresz

fkaresz
(kvázi-tag)

Üdv mindenki!

K9N Neo F (NForce 550) PCB 2.0-ás lapnál mily módon lehet biost frissíteni?
A honlap szerint már 3.3-as bios verzió a legfrissebb, de én a 3.0-ról sehogyan
sem tudok frissíteni. A live monitor és live update egyszerűen nem talál semmit
az alaplaphoz. :O Ha valaki tudna segíteni megköszönném!

(#328) ungawa

ungawa
(senior tag)

sziasztok
kinéztem egy K9N Neo V2-es lapot - nforce520- viszont az eddigi MSI K8-as lapokkal nem volt valmi jó tapasztalatom a tuningot illetően. ezt viszont nem ismerem. érdekelne, hogy milyen tapasztalatok vannak ezzel kapcsolatban

Mivé lett az adott szó és becsület itt? Mielőtt vásárolsz, nézd meg kitől, van adatbázis már! "Rajtam keresztüli" garival óvatosan.

(#329) Dassler válasza ungawa (#328) üzenetére

Dassler
(őstag)

Szvsz tuningra ezt si felejtsd el. Nem sok állítási lehetőség lehet benne, ahogy elnézem a speckóit meg a leírását.

[ Szerkesztve ]

(#330) ungawa

ungawa
(senior tag)

akkor egy másik kérdésem lenne: milyen ramot ajánlotok DDR800-as esetében, MSI nforce550 mellé, egy X2 3600-hoz?

Mivé lett az adott szó és becsület itt? Mielőtt vásárolsz, nézd meg kitől, van adatbázis már! "Rajtam keresztüli" garival óvatosan.

(#331) Lacika25 válasza ungawa (#330) üzenetére

Lacika25
(tag)

Kingmax az tökéletes, én is olyat tettem bele, gond nélkül egyből ment dual-ban, ráadásul olcsó is

(#332) Rabbitf_24 válasza ungawa (#330) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

nekem Corsair Twinx 800MHZ 2X1 GByte van benne, semmi gond nincs vele...

Fringe addict.

(#333) ungawa

ungawa
(senior tag)

köszi mindkettőtöknek
most Geil Ultrát kínálnak, de sztem nekem ez felesleges egy ilyen laphoz

(#334) ungawa válasza ungawa (#333) üzenetére

ungawa
(senior tag)

még valami. érdemes egyáltalán 800-as ramot venni?

(#335) Rabbitf_24 válasza ungawa (#334) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

igen, sztem sokat számít pl játéknál, de ha vmi olyan alkalmazásod van, aminek kell a gyors ram, akkor ez egy kincs....

[ Szerkesztve ]

Fringe addict.

(#336) ungawa válasza Rabbitf_24 (#335) üzenetére

ungawa
(senior tag)

azt mondod?
csak azt nem tudom - most váltok S754-ről, így nézzétek, hogy ennyi a kérdés :B - ha a proci 200-on megy, akkor elvileg a ramot is visszaosztja erre a sebességre? ha igen, akkor elvileg lehet egy kicsit szűkebb időzítéseket is beállítani vagy ehhez már plusz feszt kellene adni a ramnak?
illetve, mntha valahol azt is olvastam volna, hogy ezek az időzítések, amiket megadnak, nem alapfesz mellett mennek, hanem emelt mellett?
vagy ez már nagyon ramos kérdés és ott kérdezzem?

(#337) Rabbitf_24 válasza ungawa (#336) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

ha visszaveszed a frekit, akkor elmegy kisebb időzítéssel is feszemelés nélkül is sztem.
feszt semiképpen ne emelj, semmi szükség rá ebben az esetben, egyébként a gyorasaág döntő esetben a MHzen múlik, persze az időzítés se mindegy, de az ehhez jön hozzá...

Fringe addict.

(#338) csaabz

csaabz
(senior tag)

Hello!

Tervezem 1 MSI K9N Neo V3 alaplap vásárlását.
Eddig Abit alaplapom volt, aminek a flasmenu segítségével rendkívül könnyen lehetett frissíteni a BIOS-át.
Az MSI oldalain viszont nem találtam ilyet.
Akkor itt csak a régi, manuális frissítés működik?
Öcsémnek MSI K9N4 Ultra alaplapja van, most vette és ő is hasonló problémával áll szemben.

Előre is köszi!

World of Tanks - Forza 4

(#339) End-ru

End-ru
(tag)

Sziasztok!

Én is újdonsült MSI K9N V3 lap tulajdonos vagyok. Egyenlőre meg vagyok elégedve a lappal, beüzemelés során nem lépett fel semmi gebasz.
Egyetlen problémám, hogy nem működik a ház elején a fülhallgató kimenet.
Elvileg oda dugtam a zsinórt ahova a leírás mondja, de nincs hangja. Ha hátra dugom akkor egyből megjelenik a szoftverben, hogy valamit csatlakoztatta, ha a házba dugom akkor semmi.
Van aki használ előlapi hangkimenetet és volt vele problémája?
Köszi

„A mélység nem cél, hanem figyelem, türelem és önmagad csendje.”

(#340) cl.aci válasza csaabz (#338) üzenetére

cl.aci
(tag)

Szia.

MSI-nél van olyan progi amivel tudsz frisíteni mindent Live Update 3 :), elméletileg a biost és az összes alaplapi meghajtót frisíti az MSI honlapjáról. Bios frisítést winfos alól is tudja.

End-ru: Az alaplapon ha minden igaz van egy jumper, amit át kell dugni, ha használni akarod az előlapi hangkimenetet is, valahol a hátoldali alaplapi kivezetések alat keresd. A lap könyvében le is van írva valahol. :D

[ Szerkesztve ]

(#341) End-ru válasza cl.aci (#340) üzenetére

End-ru
(tag)

Keresgéltem mindenhol, de akkor most azonnal beleásom magam a "dzsámperek" világába. Ha lenne kreditem felajámlanék neked egyet.
Köszi a segítséget

(#342) End-ru válasza cl.aci (#340) üzenetére

End-ru
(tag)

Na, jumpert nem találtam, de mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg mindik alaposan, hogy a nem működő dolgai rendesen össze vannak-e kötve a többi alkatrésszel, sokat tud segíteni és sok idegeskedéstől kíméli meg magát az ember.
Már én se vagyok ideges :))

(#343) Rabbitf_24

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

új biost felrakta vki?

Fringe addict.

(#344) Rabbitf_24

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

és dual core center mindenkiél OK?

Fringe addict.

(#345) ungawa

ungawa
(senior tag)

érdemes valamit kezdeni a déli híd forrófejűségével? másik borda rá?

[ Szerkesztve ]

(#346) Rabbitf_24 válasza ungawa (#345) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

nálad hány fokos?

Fringe addict.

(#347) ungawa válasza Rabbitf_24 (#346) üzenetére

ungawa
(senior tag)

nem nálam van, gyereknél van. azt mondja: forró
az 150km-rel arrébb

[ Szerkesztve ]

(#348) Rabbitf_24 válasza ungawa (#347) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

házban van rendes szellőzés? elöl, hátul venti?

ha így se jó, akkor vesztek rá egy 4cmes ventit, rácsavarod,
és az sokat fog segíteni... :K

Fringe addict.

(#349) ungawa válasza Rabbitf_24 (#348) üzenetére

ungawa
(senior tag)

vettem egy 4cm-es ventit, holnap megy rá :R
+látjuk milyen lesz

(#350) Rabbitf_24 válasza ungawa (#349) üzenetére

Rabbitf_24
(őstag)
LOGOUT blog

OK én is veszek valszleg, de nekem mostanság nem megy 39°Cnl feljebb, uh. lehet, hogy csak nyárra fogok hűtést upgradelni,

jah, majd szólj, millyen lett :DDD

Fringe addict.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.