Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#201) IxSzDé

IxSzDé
(lelkes újonc)

Helló all!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ez az összeállitás is tuti lenne???

MSI K9N Ultra-2F
AMD Athlon64 X2 4600 2x512kb AM2
1GB/800MHz DDR-II Kingmax PC2-6400
Sapphire Radeon X1950PRO 256M GDDR3 PCI-E DUAL DVI-I

Szerintetek ez igy korrekt lenne???

by.: BraziŁ <--

(#202) Peti20 válasza IxSzDé (#201) üzenetére

Peti20
(tag)

Állítólag ha 2 memória modul van egymás mellett és dualban mennek tehát 2*512 akkor az gyorsabb, mint 1 giga...

:)

(#203) Salvatore válasza IxSzDé (#201) üzenetére

Salvatore
(tag)

Jah korrekt, nyugodtan megveheted.
Jó a ram egybe a későbbiekre nézve. Dual channel játékok alatt alig számít.

A pénz nem boldogít, csak amit veszel rajta...

(#204) Peti20

Peti20
(tag)

Valai a #198-asomra???

(#205) IxSzDé válasza Salvatore (#203) üzenetére

IxSzDé
(lelkes újonc)

Köcce!

by.: BraziŁ <--

(#206) Kaics válasza Peti20 (#199) üzenetére

Kaics
(fanatikus tag)

Bocs, de ha nem nézek be akkor tuti hogy írtok, ha benézek akkor meg kihalt minden.

Stabilan megy most már egy jóideje, minden nap reggeltől estig. 800-as RAM-jaim legalább használatban vannak. Bár terhelés nélkül a C'n'C-nek köszönhetően átvált automatikusan 1200 MHz-re.

A chipset nálam is tűzforró. Nem kell megfogni. Ártani nem árthat egy rendes hűtő, de szerintem felesleges - főleg ha van légmozgás.

Ha úgy érzed, akkor a RAM-okra is rakhatsz valamit. (Revoltec-nél olcsóbbat is kapsz.) Én úgy vagyok vele, hogy vagy van rajta gyárilag, vagy nem lesz rajta, mert nem akarom megkarcolni.

(#198) Szerintem egyszerűen nem működik az a csati. Még nem is figyeltem hogy 3 van. :)

Fus Ro DAH! XD

(#207) Peti20 válasza Kaics (#206) üzenetére

Peti20
(tag)

Működik az mostmár, csak mondom egy ideig nem pörög aztán meg elkezd, gondolom ez a hőszabályzás, de csak az a 3-tűs csati :F :F
És kösszi a válaszokat... :D

[Szerkesztve]

(#208) Peti20

Peti20
(tag)

Sziasztok!! Lenne egy BIOS-os kérdésem ehhez a laphoz..... A következő helyeken mit tudok állítani???
H/W MONITOR--------> CPUFAN1 MODE SETTING-------> THERMAL CRUISE, vagy STEP SMART FAN...

A következő homály, ugyanígy a H/W MONITORON belül van, két opciója van, enabled, disabled... és CHASSIS INTRUSION a neve......
------> ez nálam azt jelenti, hogy bele enterezünk.... :D :D
Előre is köszi... :R

(#209) Kaics válasza Peti20 (#208) üzenetére

Kaics
(fanatikus tag)

CPUFAN1 Mode Setting:

''Step Smart Fan'' - Itt beállíthatod, hogy a különböző hőmérsékletek függvényében, milyen léptékben növelje a rendszer a CPU hűtő sebességét - ''step''.

''Thermal Cruise'' - A rendszer automatikusan irányítja a CPU hűtő sebességét, az aktuális hőmérséklet függvényében, egy adott intervallumon belül tartva a hőmérsékletet. Benne van a nevében: ''thermal''.

Chassis Intrusion: Ez elvileg jelzi, ha a számítógép burkolatába behatolás történt. Ha jól tudom, van hozzá érintkező az alaplapon. Hacsak nem egy cégnél, vagy a nemzetbiztonságnál van a gép, nem tulajdonítanék neki nagy jelentőséget. ;]

Fus Ro DAH! XD

(#210) Peti20 válasza Kaics (#209) üzenetére

Peti20
(tag)

köcce

(#211) Lámék

Lámék
(lelkes újonc)

A chipset hűtőjét le lehet cserélni komolyabb barkácsolás nélkül (valami boltban megvehető megoldásra, pl zalman hűtőre), vagy a lyukak annyira rosszul vannak elhelyezve, hogy erre semmi esély? :F

-Kezdünk kicsit neheztelni! -Kezdünk bizony!

(#212) Kaics válasza Lámék (#211) üzenetére

Kaics
(fanatikus tag)

Tutira ki lehet cserélni, de ahhoz előbb meg kell venni és meg kell nézni, hogy milyen jó rá! ;]

Fus Ro DAH! XD

(#213) Dassler

Dassler
(őstag)

Az integrált hangkariját használja valaki? Esetleges vélemény?

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#214) Kaics válasza Dassler (#213) üzenetére

Kaics
(fanatikus tag)

Kezdetektől fogva az integrált hangkarit használom. Szükségtelennek tartom külön hangkártya használatát.

Fus Ro DAH! XD

(#215) muveszur

muveszur
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hello! van egy ilyen lapom+ 8800gts 320+ x2 4800+ brsibane és az a gondom, hogy ha elinditok egy játékot, leáll a rendszer. 550w chieftec táp van benne amugy. nos van valakinek valami ötlete? a 3dmark teszt vga része simán lefutott, de a cpu-nál lekapcsolt a rendszer... az alaplapi érzékelők szerint 104 fokos volt a 1. cpu mag. (ez lehetetlen, akkor már rég elfüstölt volna). ezenkivűl 55 fokos az alaplap. szerintem ez sok. Lenne valakinek ötlete??? HELP plíz , F1,F1!!!

Samsung Galaxy S és Galaxy S II segítségnyújtás elsősorban Debrecenben!

(#216) drk88

drk88
(újonc)

Helo

csak azért irok mert most veszek egy ilyen lapocskat és van 2 ides cuccom 1 dvd irom meg egy vinyom ezt a kettőt ugy még rábirom kötni? :S

(#217) Kaics válasza muveszur (#215) üzenetére

Kaics
(fanatikus tag)

Kettőt és könnyebbet! BIOS refresh. Ha az sem segít, akkor lehet próbálgatni más gépben az alkatrészeket. Legrosszabb esetben lapcsere.

drk88: Elvileg pont 2 darab IDE drive-ot tud kezelni. :U

Fus Ro DAH! XD

(#218) muveszur válasza Kaics (#217) üzenetére

muveszur
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hello! Lapcsere lesz! de ez számomra a legjobb eset :DDD .Köszi!

Samsung Galaxy S és Galaxy S II segítségnyújtás elsősorban Debrecenben!

(#219) cl.aci

cl.aci
(tag)

Sziasztok.
Érdeklődnék vkinek van tapasztalata arctik cooling freezer 64 pro hütővel?
elfér alapon, és a hőfokmérés normálisan működik, mert nálam néha elszált értékeket mutat az alplapi hőfokra :Y Néha melegebb mint a proci :(

[Szerkesztve]

(#220) mgoogyi

mgoogyi
(tag)

Hali!

Elég felemás tapasztalatok vannak a lapról, mindenkinek megoldódtak vele a gondjai,
vagy van aki meggyőződött róla, hogy szar?

"nem baj, hogy lassan haladunk, mert nem biztos, hogy jófelé"

(#221) mgoogyi

mgoogyi
(tag)

Volt aki cserélt chipset hűtést?

Meg ezen hogy vannak a chipsetek elhelyezve, az a böhöm nagy borda lefedi az északit meg a délit is? Mert minden alaplapon, amit eddig láttam, azon simán kiszúrom itt a déli amott meg az északi.

(#222) Dassler válasza mgoogyi (#221) üzenetére

Dassler
(őstag)

Az AMD-s lapokon nincs klasszik értelemen ven északi és déli híd, egy chip van rajta. Amúgy elég forró, de 40-es ventit rá lehet pakolászni. Én nem raktam rá semmit, így csak annyi hátránya volt, hogy vagy kétszer is megégette az újjam :) ha jól szellőzik a z egész konfig, akkor elvan.

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#223) Dassler

Dassler
(őstag)

Amúgy fel lett pattintva az 1.6-os BIOS, meg újra összarakva az egész gép. Állítólag emgszűntek a RAM gondjai, 7en hozom haza.

(#224) mgoogyi válasza Dassler (#222) üzenetére

mgoogyi
(tag)

40 mm-es ventit rá lehet rakni a gyári hűtőbordára?

(#225) Dassler válasza mgoogyi (#224) üzenetére

Dassler
(őstag)

Igen, rá lehet operálni.

(#226) mgoogyi válasza Dassler (#225) üzenetére

mgoogyi
(tag)

Hát majd akkor megteszem :)) , bár azóta beszereztem egy k9n platinumot, de hát
annak is ugyanez a gondja. Bár még egyenlőre nincs meg minden alkatrész :O

(#227) Kaics válasza Dassler (#223) üzenetére

Kaics
(fanatikus tag)

Még sohasem frissítettem semmit rajta, pedig már a második pár RAM van benne. Nagyon kifogtam. ;]

Fus Ro DAH! XD

(#228) Dassler válasza Kaics (#227) üzenetére

Dassler
(őstag)

Kezdők szerencséje :P Én a Pentium 100-asom utáni összes lappal szívok egyet mindig.

(#229) Csitti

Csitti
(újonc)

Segítségeteket kérném! A mai nap beletettem 4x1GB-os 800MHz-es Kingmax memóriákat, de a gép csak 3,25GB-ot ismert fel belőle. Kipróbáltam a modulokat egyesével, párosával, hármasával, a megfelelő értékeket (1GB, 2GB, 3GB) mutatta a gép, de ahogy újra betettem egyszerre mind a 4-et, újra csak 3,25GB-ot kezelt a 4GB-ból. Segítségeteket előre is köszönöm!

(#230) Kaics válasza Csitti (#229) üzenetére

Kaics
(fanatikus tag)

BIOS refresh v. lapcsere. :U

Fus Ro DAH! XD

(#231) mgoogyi válasza Csitti (#229) üzenetére

mgoogyi
(tag)

A k9n platinum leírásában is benne van, hogy csak 3,xx + giga memóriát mutat, hogy ha ilyen sokat raksz bele. Igazából nem mutatja a 4 gigát... Viszont azt nem tudom, hogy ennek ellenére kihasználja-e...
Én eladnám az egyiket belőle, szerintem felesleges. Bár nem tom, mire használod.

(#232) Kevin84

Kevin84
(újonc)

Sziasztok.

Nos velem is előfordult mivel a cégnél több mint 10 ilyen lapot használunk. Megoldás: 1.6-os BIOS. Ha felraktad van valami Memory Hole nevű sor a BIOS-ban ha azt bekapcsolod (bár nem tudom miért kell mert régen ez a kapcsoló 15MB felett tiltott minden nemóriát) akkor a lapod induláskor kiírja a 4gb-ot de a windows már csak 3,25-öt fog prezentálni XP alatt. Pár gépen Vista Business 32-bit van ott is 3337MB a jelzett memória mennyiség. Odáig még nem jutottam el, hogy windows hiba-e és egyébbként használja, vagy tudomást sem vesz a többiről. Állítólag (ez nem személyes tapasztalat) 64-bites oprendszernél már mennie kell 4gb ramnak is akadásmentesen.

[Szerkesztve]

''Vén kúrva vagyok már a szakmában!''

(#233) Kaics válasza Kevin84 (#232) üzenetére

Kaics
(fanatikus tag)

Na, mit mondtam?! ;]

Fus Ro DAH! XD

(#234) Csitti válasza Kevin84 (#232) üzenetére

Csitti
(újonc)

Bekapcsoltam a Memory Hole-t a BIOS-ban, és most már látja az alaplap a 4GB RAM-ot. Ezek után elképzelhetőnek tartom, hogy az XP nem bírkózik meg ennyi memóriával.

(#235) .:Kristian:.

.:Kristian:.
(PH! addikt)

Ma rászereltem egy kis ventit a bordára, hosszú távon jobb így. Így már nem lehet érezni, hogy forró lenne. [link]

Eladó dolgaim: http://href.hu/x/gt9y || Ha privátban érdeklődsz valamelyik eladó termékem iránt, először is köszönj, másodszor pedig jelöld meg, hogy mi érdekel. Köszönöm!

(#236) Kaics válasza .:Kristian:. (#235) üzenetére

Kaics
(fanatikus tag)

Ugye, nem is olyan nehéz felrakni a meglévő bordára egy ventit! :C

Fus Ro DAH! XD

(#237) .:Kristian:. válasza Kaics (#236) üzenetére

.:Kristian:.
(PH! addikt)

meglepően könnyű volt :C

Eladó dolgaim: http://href.hu/x/gt9y || Ha privátban érdeklődsz valamelyik eladó termékem iránt, először is köszönj, másodszor pedig jelöld meg, hogy mi érdekel. Köszönöm!

(#238) Dassler

Dassler
(őstag)

Na valahogy megoldódott a memória gondom. Segítséggel. BIOS fresh, RAM ki-be és már működött is. ...elenben a 8800-as keresz lelóg a lapról, meg áthalad az nb hűtő felett is, szal nemtom, mennyire lesz jó/rossz hatással az amúgyis forrófejű bordára...Amúgy nem teljesen ide tartozik, de ha már így benne vagyok a pötyögésben házat kell cserélnem, mert a vga ütközik a vinyókkal :)) (Antec SLK3000B)

[Szerkesztve]

(#239) mgoogyi

mgoogyi
(tag)

Üdv!

Nekem egy k9n paltinumom van, és a következő a kérdésem:
Van egy ún pw2, meg egy pw3 12V-os dugasz.
Az egyik a szokásos procinak való extra dugasz, négyzet elrendezésű, a másik meg ugyanolyan, mint ami a táp 12V-os ágaihoz kell. Ez utóbbi mire való?

A másik gondom pedig az, hogy - 44 fokosnak mutatja a procimat. :F Ez mitől lehet?

Üdv, Googyi

(#240) DeejayJOHNY

DeejayJOHNY
(újonc)

Hali! Nekem kb. 3 hónapja van K9N-Neo F nevű alaplapom.Semmi gond nincs vele,tökéletesen működik.A-Data Vitesta RAM-okkal használom (2x512MB 533 MHz @ 665 MHz),egy 3000+-os AMD Athlon64-gyel (ami @3500+ :) (Tehát egy kis szoftveres tuning is került a rendszerbe... :D )
Na szóval a Legújabb Everestben ezeket az eredményeket hozza:

Memória olvasás: 7057 MB/mp (3.hely) ;)
Memória írás: 6287 MB/mp (1.hely) :R :Y :C
Memória másolás: 6118 MB/mp (1.hely) :R :Y :C
Memória késleltetés: 57.7 ns (4.hely) :)

Szerintem a MSI-K9N-Neo F a király a középkategóriában (Bár lehet hogy a drága RAM-jaim dobnak rajta ennyit...) :DD Üdv.: DeejayJOHNY : . :DD

(#241) Dr. Romano

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hali Mindenki!

Haverom vett egy ilyen deszkát A64 X2 3600+-os cpu-val, de amint indul a gép valami ilyen üzit ír ki:

''Warning: Unknow Processor Revision
The processor installed in your system are of an unknow revision...''

És innen csak az F1-el tudok tovább lépni, ja és a BIOS sem ismeri fel a cpu-t.
Szerintetek mit kéne csináljunk? :F

(#242) Kaics válasza Dr. Romano (#241) üzenetére

Kaics
(fanatikus tag)

Még mindig BIOS refresh! :o

mgoogyi: A hosszúkás elrendezésű csatolóba egy hosszúkás dugasz megy. :D Extra powa' a lapnak.

Azért mutatja, hogy 44 fokos a procid, mert annyi. :)

[Szerkesztve]

Fus Ro DAH! XD

(#243) Dr. Romano válasza Kaics (#242) üzenetére

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jaja! Most már megoldottuk a bios frissítésével. :)

(#244) Dyno

Dyno
(PH! kedvence)

4400+-os proci hogy muzsikálna ebben a lapban ja és van valami komolyabb negatívuma a lapnak :F lehet hogy nekem egy ilyenre esne a választásom :R

(#245) ates84 válasza Dyno (#244) üzenetére

ates84
(kvázi-tag)

MSI K9N Neo-F helyett én - ha lehetséges - MSI K9N Ultra 2F-et vennék [link] - csak kicsit drágább mint az előbbi, de újabb chipset van rajta.

Csak vélemény... De egyik lap sem rossz!

AMD Phenom II 720 BE | AC Freezer 64 Pro | ASUS M4A78 PRO | GEIL Ultra 4096mb | SAPPHIRE HD4850 Vapor-X 512mb | SAMSUNG SATA2 500gb | SAMSUNG SH-S223 | GIGABYTE SuberB 460w | GIGABYTE GZ-X1

(#246) Dyno válasza ates84 (#245) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

Húú köszi szépen nem rossz igaazad van de ettől a laptól a K9N Neo-F-től miben tér el :F :R

(#247) Dassler válasza Dyno (#246) üzenetére

Dassler
(őstag)

Ezen 570-es chip van, különbségeket lásd az ezen chipset családot ecsetelő cikkekben pl itt a ph-án. Amúgy a tápcsatija szerencsésebb helyen van - bár a kieg. csati szar helyen van -, van még egy plussz 4 pines tápcsati a PCIe16x felett, 2-vel több rajta a sata csati meg egyel több a slot, valamint ez picit nagyobb (teljes méretű ATX), mint a NEO-F. Amúgy minden más ugyanaz, mind2 lapnál. A bordája ua. szal valszeg ugyanúgy melegszik, valamint alacsonyabb építésű cpu hűtővel gondok lehetnek a RAM-ok végett - tapasztalat. Nem kell valakinek egy Thermalright XP-120 AM2 kerettel és egy Scythe 120mm-es 21F típusú ventivel? Erre a lapra nem ajánlott :))
Sztem ebből a termékcsaládból az olcsóbbak közül ez: [link] még a legjobb építésű, de nagyobb vga-kkal gond lehet, ha mind a 4 sata csaatit használni szeretné vki. Viszont a tápcsatik legalább végre normális helyre kerültek és egy kicsit normálisabb hűtőbordát kapott.

[Szerkesztve]

(#248) Dyno válasza Dassler (#247) üzenetére

Dyno
(PH! kedvence)

A 4pines tápcsati ezeken a lapokon a gigabyteokon is van ilyen csati azokat mindig bekell dugni :F jah szavaidból úgy vettem ki mintha nem ajánlanád :F :R

(#249) Madmax81 válasza Dassler (#247) üzenetére

Madmax81
(fanatikus tag)

Hali
Szerintetek jelent valamilyen töbletet Az 570 chipset mint az 550 -es alapon, ha mondjuk nincs húzva a gép ???

1956-2010 07.22 Varga László

(#250) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Az MSI K9N Neo-F és a MSI K9N Ultra-2F között mi a lényeges különbség? Chipszet?

Eladó komplett irodai PC. http://hardverapro.hu/apro/elado_komplett_irodai_pc/friss.html

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.