Van egy elég nagy gondom, megvettem az MSI K9N Neo-F alaplapot, hozzá egy AM2-es 3800+ -os procit és mellé egy Zalman CNPS9500 AM2-t de valahogy nem kompatibilis az alaplappal, valaki nem tud valami megoldást?!?!
Köszi
Rolee - Ár/érték a fontos!

Van egy elég nagy gondom, megvettem az MSI K9N Neo-F alaplapot, hozzá egy AM2-es 3800+ -os procit és mellé egy Zalman CNPS9500 AM2-t de valahogy nem kompatibilis az alaplappal, valaki nem tud valami megoldást?!?!
Köszi

Már vissza is vontam az előző hozzászólást, én voltam a láma.
A problem megoldva, csak kicsit elnéztem az install movie-t.
Zalman forever!

Hello mindenkinek.
Ma vettem egy ilyen lapot, 2db 1g-s PQi ramot, 4000+ X2-es AMD procit. Sajnos több problémám is van. Az első hogy az egyik memória ha benntvan akkor már nem indul el a gép, mondjuk ez no para, megy vissza remélem csere is lesz. A nagyobb gondom hogy bootolásnál a North Bridge : Unknown Revision, majd később egy !!!Warning : Unknown Processor Revision!!! hibával szépen megáll az élet, f1 resumeval megy csak tovább. A bios felismeri a procit, de erről gőzöm sincs hogy mi lehet minden egyes bootolásnál. Kerestem bios frissitést is de furcsa módon nincs fennt az MSI honlapján bios ehhez a laphoz
A memet ugyis kell vinnem vissza, vigyem vele együtt a lapot is, vagy esetleg van valami ötletetek?

Mérget nem vennék rá, de itt találsz BIOS frissítéseket: [link]
Fus Ro DAH! XD

Októberben vettem ezt a lapot, azóta használom probléma nélkül. A biost kétszer frissítettem az MSI Live Update progival. Ez windows alatt frissíti a biost, ha nem félsz ettől a módszertől akkor ez is egy megoldás.

Megérte frissíteni? Észrevettél valami változást?
Fus Ro DAH! XD

nekem van egy msi k9n ultra lapom 14k-ért valaki nem akarja megvenni?? biosfrissitve..

Köszi az oldalt, valszeg jók azok a biosok amik ott vannak, csak az a gond hogy 1.6os van fennt jelenleg is gyárilag. Régebbi alaplapom frissitettem igy windowson keresztül, csak mivel most a mem is rossz ezért nem igazán jutok el windowsig
Köszi azért a tippeket majd kitalálunk valamit.

Pöttyet eltévedtél! 
Fus Ro DAH! XD

Memória ''zavar'' elképzelhető. ''Hagyományos'' memóriákkal nem tudod kipróbálni?
Fus Ro DAH! XD

Semmi különöset. Azért próbáltam frissíteni mert recseg benne az Audigy 4 hangkarim, sajnos ez nem változott.

Tervbe vettem egy komolyabb hangkártyát magam is, de ezek után átgondolom újra a dolgot. Az alaplapival tulajdonképpen nincsenek gondjaim.
Fus Ro DAH! XD

Sziasztok!
Kéne egy kis segítség:
Ez a második ilyen lapom, az első elsőre eldurrant, úgyhogy úgy néz ki nincs szerencsém. 
A gond a következő: 2 hónapija stabilan ment, gondoltam kipróbálom mennyire tuning barát. Memóriát visszavettem, hogy a procit tudjam húzni. Emeltem is szépen 208,216Mhzre. Aztán 224nél gondoltam adok neki még egy kis feszt is és felraktam 1,9V-ra. Na mármost azóta nem hajlandó bebootolni. Próbáltam bios cleart, PCI-os videókarival elindítani, vinyónélkül, hálózatnélkül, néztem az elemet, jumpert semmi. Van valakinek ötlete hogy mit tehetnék még? Lehet hogy az a kis fesz emelés teljesen haza vágta volna?
Ha valakinek bármilyen ötlete van pls mondja, mert ha megint vissza kel vinnem a lapot, valami mást fogok helyette venni. Kár pedig jó kis lap....
előre is köszi
ja a konfig:
Amd 3500+, kingmax 512Mb 800Mhz,Galaxy GF 7600GS, 160GB Seagate, 350es táppal

Nem nagyon értek a tuningolás ''művészetéhez'', ezért nem is csinálom, de szerintem ennek annyi.
Egyébként, milyen házban tartod és milyen táppal használod?
[Szerkesztve]
Fus Ro DAH! XD

Gondolod hogy 1tizednyi fesz. emeléstől tönkre vágtam volna a lapot?
Na ne má, ennyi emelést szerintem simán bírnia kéne. 
Amúgy egy foxconn házban vannak a cuccok egy 350es táppal és 40 fok fölé még nem ment a proci, akármit csináltam.
Más ötlet valaki?

Milyen gyártótól van a táp?
Fus Ro DAH! XD

Nemtudom, a házzal jött, de nem hiszem hogy köze lenne a dologhoz. Valószínűleg kinyírtam a procit... 
Milyen procit lenne most érdemes venni? (Azonkívül hogy minél nagyobbat
)
Megéri már 2 magosat venni?

Sziasztok!
Szeptember óta nekem is egy k9n neo van..
jó kis lap,különösen tetszik az indításkor F11-re előjövő boot választó
Tuningot nem eröltetem,mivel az asus a7n8x lap bios után ennek a lapnak nagyon fura a biosa 
LG Optimus 2X P990 CM-7-11142011-Nightly /Telenor/

Na végül is kiderült mi a baj: tönkre ment az alaplap 
A második 2 hónap alatt. Ilyen antituning lapot én még nem láttam. Soha többé MSI!!
Ha elfogadtok egy jó tanácsot: óvakodjatok a tuningtól. Komolyan.
hali

Igen, már az elején kiderült, hogy ez nem arra van, hogy tuningoljuk. Egyébként nem is látom értelmét. Még egy A64 3000+ mellé sem tudsz olyan videokártyát belerakni, amivel ne menne minden tökéletesen. Akkor meg minek?
Egyébként az MSI szerintem azért nem olyan rossz.
Fus Ro DAH! XD

Mondjuk konvertáláshoz, tömörítéshez. Nem csak játékra jó a PC 

Konvertáláshoz, tömörítéshez a Core2Duo ajánlott. De 1 GB memória sem árthat!
Mellesleg én 3ds max-ra használom leginkább.
[Szerkesztve]
Fus Ro DAH! XD

Boccs, de most azért nem fogok platformot váltani, meg 40ropiért procit venni 
Viszont a ram már tervben van 

Üdv!
Egyik ismerősömnek ilyen lapja van, 3500ös A64-el, Kingmax? Mars 667-es ramokkal. Hogy álljon neki a tuningolásnak? Az normális ha a ramjai alapból csak 631en mennek? Nem nagyon vagyok otthon Am2 tuningban, mennyire különbözik ez 939-től?
Üdv Emu

Sziasztok! Vettem egy új konfigurációt! MSI K9N Neo alaplappal, AMD Athlon 64 X2 procival! Féligmeddig már megbántam, mivel bootolsánál a következőt irja ki:
North Bridge : Unknown Revision, !!!Warning : Unknown Processor Revision!!! És csak F1 resuméval tudok tovább lépni! Windows cd-t nem tudok bebootolni (ezt sem vágom hogy miért) ! Szerencsére volt 1 vinyóm amin csak rendszer volt! Erre feltettem az alaplapi drivereket, hogy orvosolja a problémát (gondoltam jóhiszeműen)! Itt találtam is egy megoldást MSI Live update 3, megis találtam a bios frissítést, ahol le is irják hogy orvosolja a proci hibát, pont ami nekem van. Hurrá! Online bios frissítést elindítom, de bassza megcsinálni simma error üzenettel!!! Ez lenne a problémám!

Basszus!
Dettó ugyanez van spanomnál is pár napja.
Unknown processor revision
Meg minden detto amit leírtál! Ez mi? Nem tudjuk frissíteni a biost!
HELP!!!
AMD Phenom II 720 BE | AC Freezer 64 Pro | ASUS M4A78 PRO | GEIL Ultra 4096mb | SAPPHIRE HD4850 Vapor-X 512mb | SAMSUNG SATA2 500gb | SAMSUNG SH-S223 | GIGABYTE SuberB 460w | GIGABYTE GZ-X1

Mint azt korábban többen megjegyeztük, a lap nagyon gyenge tuning-képességgel bír. Nem ajánlom. Az én 800-as RAM-jaim pedig a 3000+ - os prockómmal 720-on megy. Ez normális. Nem volt még S939-es lapom. 
Fus Ro DAH! XD

A BIOS frissítésénél konkrétan milyen ERROR üzenetet ír ki?
Fus Ro DAH! XD

Na akkor leírom hogy volt:
MSI LIVE Update 3-mal letöltöttük a legújabb bios-t. Ezt elindítottuk és lehet választani hogy dos mode-ban (kis floppy kötelező) vagy windows alól frissítse. Nyilván a windows-os frissítési módot kiválasztottuk.
Amikor az update-elés elindul bejön egy parancssoros ablak, ahol a címsorban szerepel hogy update meg minden és kiírja ezt:
Error : Unknown Command
AMD Phenom II 720 BE | AC Freezer 64 Pro | ASUS M4A78 PRO | GEIL Ultra 4096mb | SAPPHIRE HD4850 Vapor-X 512mb | SAMSUNG SATA2 500gb | SAMSUNG SH-S223 | GIGABYTE SuberB 460w | GIGABYTE GZ-X1

Már dolgozom az ügyön. Egyelőre a hagyományos BIOS frissítést tudom javasolni.
Fus Ro DAH! XD

Hurrá!!! A Bios frissítés megoldotta a problémát a bootolásra és a proci felismerésre is! Most 1.6 Bios van fennt! A megoldás annyi hogy, az MSI update programnál lehet választani, hogy online frissítse a biost vagy pedig lemezről! Online megoldásnál ''unknown command, error'' irt ki es szart sem csinál, viszont a lemezes megoldás bejött! Szóval ha valakinek ilyen problémája lenne csinálja lemezről a Bios frissítést!

A jól bevált módszer. Örülök, hogy ez is megoldódott! 
Fus Ro DAH! XD

üdv!
Van még 1 ilyen lap, ennél van egy kis gondom. Mégpedig az, hogy a 2-es slotban nem látja a memóriát. Végig próbáltam a RAM-okat, másik slotban működnek. Lap csere vagy BIOS frissítés segíthet? (2006.11. gyártású)
Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

Ezt aztán végképp nem tudom megmondani.
Mi a memória márkája?
Fus Ro DAH! XD

GEIL. Másik gépben megy. Sőt, ezen a lapon, másik slotban is megy.
Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

Nagyjából azok a lehetőségek, amiket már te is írtál. BIOS refresh vagy lapcsere. Próbálj másik fajta RAM-ot is ebben a SLOT-ban! Ha az sem megy akkor kicserélik, ha megy, akkor nem hinném.
Fus Ro DAH! XD

Épp most bugáztam más RAM-okat, majd megpróbálom azzal is. Kösz a segítséget

NM. Kiváncsian várjuk a fejleményeket. 
Fus Ro DAH! XD

u.a. a probléma ezekkel is...szal valszeg lap

Nya, szereztem még egy pár RAM-ot. A 2-es slotba benyomva müxik mind2, de egy idő után (3 perc) fagy a gép. Viszont 1-2 slotban egyszerre megint csak 1024-et lát. Sóval sztem továbbra is a lap a ludas, már a 3. fajta RAM benne, ugyanaza a gond.

Nagyon valószínű. Mennyi idő alatt cserélik ki?
Fus Ro DAH! XD

Max 2 hét. Ez akkor van, ha nincs raktáron, amúgy azonnal.

Szerintem érdemes kivárni. Ha egy jót kifogsz, elégedett leszel te is. 
Fus Ro DAH! XD

Egy másik gépben van egy ilyen, azzal semmi baj

Hali!! Nekem is volt problémám a memóriákkal, mert vettem egy új procihűtőt és az egy kicsit szélesebb volt, mint a gyári, ezért át kellett rakni a memóriákat. Az 1.-es slotba nem tudtam rakni, a fenti probléma miatt, így megpróbáltam, hogy berakom a 2-es és a 4-es be, mert azt hallottam úgy mennek dual-ban, bebootol, floppy-hibát jelez, de meg tudtam nézni, hogy mit ír a memókra és nem dual. Reset, kikapcs. Beraktam a memókat a 3-as 4-es slotban, de akkor nem akart elindulni a gép, felpörög minden de nem bootol tovább, kikapcsolom, megmozgatom a memókat, hátha valami érintkezési hiba, újraindítom megint ugyanaz. Ezt eljáccottam 5-6-szor, aztán eccer csak elkapta és bebootolt és mennek dualban. Azóta jók.... Egyébként 2 db 512 megás 667 megaherzes Kingmax-om van. A procim egy A64-es 3000+-os... Ja és a memóriáim olya 11% os húzás után mennek 667 megaherzen. A procim alapból 1800 mHz-en jár, húzással 2000-en, ezt úgy értem el, hogy az FSB-t 200- ról 222-re raktam fel... A kérdésem az, hogy szerintetek mennyit bírna, még, most nagyon stabil....
Bocs ha hosszú voltam, és ha valakinek vannak tapasztalatai ilyen téren akkor megoszthatná!!
Előre is köszi
:)

Hello!
Nekem is ez az alaplapom van... Februárban vettem... Ma elhatároztam, h felhúzom a procit... X2 3800+ (korábban az XP procimat szét tudtam húzni), úgyh ma nekiláttam... De majdnem elszállt az egész. Csodával határos módon a rendszert vissza tudtam állítani, de valamikor még így is ha bekapcsolom a gépet egyfolytában újrabootól... miután alap órajelen ketyeg a proci... Szerintem valami így is elszúródott benne. Szóval klassz az alaplap meg minden, de tuningra tényleg el kell sajnos felejteni... 

Úgy tudom, hogy a memória-foglalatok színe egyáltalán nem számít. Mindig az egymás melletti slot-okban mennek dual-ban a RAM-ok (1-2; 3-4). 
Egy ideje 2160 MHz-en járatom az 1800-as prockómat és minden rendben. 
[Szerkesztve]
Fus Ro DAH! XD

Hali!!
Lenne egy másik problémám...
A lapon van 3 darab 3 tűs csatlakozó, kettő van a proci környékén, szinte egymás mellett..
A procihűtőm cseréje után rádugtam a prociventi 3 pines csatiját az egyik alaplapi csatira és amikor elindítottam még nem raktam fel az oldallapot és a procchűtő ventim azt csinálta, hogy olyan 5 másodpercenként újraindult, tehát felpörög leáll majd újraindul, átdugtam a másik mellette lévő csatlakozóba ott jó volt, de van egy 8 centis házhűtő ventim azt dugtam bele a problémás csatiba, ott is azt tapasztaltam, csak a házhűtő ventivel... Már egy ideje nem dugtam be a napokban úgy voltam vele, hogy egy próbát megér. Most először el se indul először, de amikor megy egy ideig a gép akkor már beindul...Elvileg hőszabályzott a venti ( Arctic Cooling valami 8 centis, extra halk) sztem ezért kapcsol be egy bizonyos hőfok után... De szerintetek mért csinálta azt a bekapcsol-elindult????
köszi

Ja és nekem is ugyanolyan lapom van, meg procim, az a 2160 megaherc stabil??? Mióta megy neked így??? Bírja a lap??? Csak mert én már egy jó ideje 2000-en hajtom a proccom és a 667 megás ramjaim ilyen FSB (222) mellett mennek a gyári értéken (667)..
Ja és nekem a csipszetem eléggé forró, múltkor jól meg sütött, kéne rá szerinted valami komolyabb aktív hűtés??? Ja és a ramjaimra vegyek valami passzív bordát??? 1800-ért per darab tudnék venni Revoltec rezet....
köszi
[Szerkesztve]