Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#51) Satan_Claus válasza Gyuri27 (#50) üzenetére

Satan_Claus
(senior tag)

Ja, a DFI is 55, bár használtan.

Védd az állatokat! Egyél embert.

(#52) Gyuri27 válasza Satan_Claus (#51) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Szerintem az is sok. Mert veszel egy normális deszkát kb. 35k a maradékot v jobb procira költöd v egy giga vizhütésre. Máris dombon a tanya.
Szerintem.

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#53) dag

dag
(tag)

Nem akarja valaki eladni a K9A-ját ? :)) :DD

A gép forog, az alkotó pihen...

(#54) Drilla

Drilla
(lelkes újonc)

Hali!
most rendeltem az új cuccaimat: x2 4200+(''dupla magvas'' :DDD ), MSI K9A, x1950Pro 512MB, 1GB DDR2/800.
péntekre jön meg :DD

[Szerkesztve]

''a memória minél inkább, annál sőt!''

(#55) Bohus válasza Drilla (#54) üzenetére

Bohus
(kvázi-tag)

Igen, ár/érték arányban fasza rendszer lesz, ha új gépet kellene összeraknom, ugyanezeket a komponenseket választanám.

KÉRDÉS: K9A tulajok hangerőbeállítások felvételi tulajdonságainál, tudjátok állítani a csúszkákat? Mert én bizony nem. Engedélyezni-letiltani lehet őket, de kb 3/4 állásban a CD hangerő-, mikrofon-, vonali hangerő csúszka egyaránt be van fagyva.
TV-tuneres v. külső forrásos felvételeim túlvezéreltek lesznek, ezért bosszant a dolog :((( .
Utánajártam egyéb fórumokon, egyértelműen a Realtek a ludas a dologban, mert más lapoknál is jelentkezik, ahol Realtek hangrendszer van integrálva.
Amivel eddig próbálkoztam: driverek 1.55-1.59 ig MSI v: Realtek saját: nem segít. MS KB888111 javítócsomag telepítése sem oldotta meg a gondot, ráadásul utólag rájöttem hogy felesleges, mert az újabb driverebe bele van építve. Egyéb fórumokon is felhasználók tucatjai várják a megoldást, ami egyenlőre nincs.
Ha van valakinek épkézláb ötlete, kérem jelezze :F .

Nincsen egyenes, minden sréh, sz@r az egész mindenség...

(#56) Satan_Claus válasza Bohus (#55) üzenetére

Satan_Claus
(senior tag)

PCI hangkártya ;]

(#57) Gyuri27 válasza Satan_Claus (#56) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Gondolom nem az fáj neki. Hanem 2007-ben egy 35k-s deszkától (föleg ha msi) elvárható, hogy menjen rendesen a cucc. :W
Vagy nem ?

(#58) Satan_Claus válasza Gyuri27 (#57) üzenetére

Satan_Claus
(senior tag)

Igen, de ez az egy épkézláb ötletem volt. :B

(#59) Bohus válasza Gyuri27 (#57) üzenetére

Bohus
(kvázi-tag)

Ahogy mondod. Egyébként nincsenek nagy igényeim hangzás terén, most egy Logitech Z3-as hangfalszettet használok, ami szépen szól, gondom csakis a felvétellel van. Ha viszont már arról van szó, hogy a lap ''Platinum'', és ezt meg is kellett fizetni, akkor elvárható lenne egy 'boot device popup' menü is, hogy ne kelljen örökké bemászni a BIOS-ba, a boot sorrend módosításáért. Egy átlagfelhasználót ez valószínűleg nem zavar, de egy rendszergazda v. tuningos gyakran nyúl pl. memtest-, grub-, DriveImage stb... floppy v. pendrive után is. A legutolsó 2 lapom (Abit, Biostar) tudta ezt, és még csak az AMIbios-t sem okolhatom, mert a munkahelyen a belépőszintű ASUS lapokban (szintén AMI) megvan ez a lehetőség. Divatos kifejezéssel élve ezt kifelejteni, böszmeség volt az MSI részéről. Mindezek ellenére jó ár/érték arányúnak tartom a lapot, és (egyenlőre) nem bántam meg, hogy megvettem.
Egyébként - talán nevetséges - azért választottam ezt a deszkát, mert egyrészt AMD párti vagyok (semmi bajom az Intellel, volt már, és még lehet is Inteles gépem), és a hátlapi panelen van COM port, erre tudom kötni a Pinnacle PCTV-m infravevőjét. Manapság már ezt is lespórolják a gyártók. Ufff.

[Szerkesztve]

(#60) Sdi válasza Bohus (#59) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

Hali

Milyen procid van ? Ha X2-es, légyszíves küld már meg a lapban, hogy mit bír, nagyon kiváncsi lennék rá. / Ha nem tartod pofátlanságnak a kérést. /

[Szerkesztve]

Giants az isten :)

(#61) Bohus válasza Sdi (#60) üzenetére

Bohus
(kvázi-tag)

Mit bír? Tuningra gondolsz? Sima 3200+ van a lapban, ami 9*266MHz-n fut. Nem sokat játszom, igazából nincs kihasználva a gép, PCI-e miatt váltottam. BOINC mindig fut, 100% terheltség mellett 33C a CPU, ha a vidkari is fűt mellette, akkor 35C, Idle 28C (nincs oldallap a gépen).

(#62) Sdi válasza Bohus (#61) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

Köszi, igen a tuningra gondoltam, de ezek szerint ez sem tud többet az enyémnél / legalábbis ebben /.

(#63) -=shitty=- válasza Sdi (#62) üzenetére

-=shitty=-
(fanatikus tag)

Szia! milyen eredény lenne neked jó?

(#64) Sdi válasza -=shitty=- (#63) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

Min. 290 feletti stabil fsb. De inkább több. Léghűtéssel és nem extrém / 1,55-1,6V / fesszel.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#65) -=shitty=- válasza Sdi (#64) üzenetére

-=shitty=-
(fanatikus tag)

nekem csak sajna vízhűtésem van! :(

(#66) Bohus

Bohus
(kvázi-tag)

Sata Hot-Swap működik valakinek? Melóhelyen Win2003 Server alatti gépbe (Vipower ATA keret, Abit Serillel SATA-IDE átalakítóval, vmilyen 939-es szintén MSI lap) bedugom a rack-em, eltávolítható eszkönként felismeri a vinyót. Ugyanez otthon a K9A-val nem működik. Bios-ban variáltam Legacy IDE - Native IDE, de mindhiába. Hidegindítás után persze látja, de Hot-Swap módra szeretném rábírni. Tipp?

(#67) padre71 válasza Bohus (#55) üzenetére

padre71
(tag)

Hali!

Nekem egy MSI K9N Platinumom van és szintén a felvételi beállításoknál csak letiltani lehet, de a csuszkát állítani nem. Realtek saját mixerében sem. Nagyon zavaró mert a tv tuner kátyámat nem tudom használni. A hangbemenetbe csatlakozik a tuner hangkimenete, de a tv kártya (Pinnacle PCTV Pro) nem lát eszközt ( bár a hangbeállításoknál mozog a hangerőkijelző). Nincs hang. :W
Már azt gondoltam hogy szar a lap, de ezek szerint egyenlőre nincs megoldás. :O
Én is próbáltam már mindent, de nincs eredménye. Valakinek közben sikerült orvosolnia a hibát? :U

(#68) -=shitty=-

-=shitty=-
(fanatikus tag)

Gyerekek!
Létezik hogy belassitja a gépem az új driverek!?? mert mióta a LiveUpdate 3-mal frissitettem azóta mintha lassabb lenne a rendszer! mások is tapasztaltak hozzám hasnonlót? :F A másik hogy a letöltöttem az állitólag legujjabb biost és nem birom win alatt frissiteni rányomok a startra és semmi! (minden futó program bezárva ami nem kell!) létezik hogy csak floppyval lehet frissiteni? hol élűnk? ez modern világ hogy csak floppy! :O

(#69) padre71 válasza -=shitty=- (#68) üzenetére

padre71
(tag)

Én ki szoktam írni egy cd-re, onnan frissítek. A neroval csinálok egy boot lemezt és felírom mellé a két fájlt ami kell hozzá. Eddig mindig sikerült. :D

(#70) Bohus válasza padre71 (#69) üzenetére

Bohus
(kvázi-tag)

Így van, és sem ajánlom a Live update-et, az MSI szerverei egyébként is gusztustalanul lassúak. Akinek van FAT32 partíciója, annak még cd-sem kell írnia, boot DOS floppyról, átugrani a FAT partícióra, és már mehet is a frissítés.

(#71) -=shitty=- válasza Bohus (#70) üzenetére

-=shitty=-
(fanatikus tag)

Ezt most a bios frissitésre értitek vagy a szoftverekre (híd,kari stb...) hogy kiirjátok cd-re? ha meg az utóbbi akkor pls valaki hogy floppyn kívűl lehet e másképp?(nem bízok a floppyban)

(#72) padre71 válasza -=shitty=- (#71) üzenetére

padre71
(tag)

Én a biost szoktam cd-ről frissíteni, mivel nincs FDD-m. Úgy is lehet, hogy csinálsz egy boot cd-t és a bootolás után a vinyón elindítod bios író exe-t. A szoftvereket én le szoktam tölteni, kicsomagolom aztán feltelepítem. Biztonságosabb és gyorsabb.

(#73) -=shitty=- válasza padre71 (#72) üzenetére

-=shitty=-
(fanatikus tag)

Megoldottam, kértem kölcsön egy floppymeghajtot azt goo! :W bár félek tölle de végül is sikerült az 1.5 felment rá a 6.floppy után mivel mindegyikkel volt valami baja.
Még szerencse hogy van itthon egy rakat floppym! :) maga a biosban semmi ujjat nem találtam még idáig a bootolása a gépnek szép msi-s belépöt kapot de csak ennyi lenne a változás :F :)

(#74) ftc válasza -=shitty=- (#73) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

az az öregben is benne volt csak mindeki kikapcsolja ....

ha elolvasod a mellé rakott txt akkor kiderül mit is csináltak benne....

(#75) -=shitty=- válasza ftc (#74) üzenetére

-=shitty=-
(fanatikus tag)

akkor nem nézted végig rendesen mert nem a rendes bootlogo-ra gondolok hanem azon kivül van egy másik logo!

(#76) -=shitty=- válasza ftc (#74) üzenetére

-=shitty=-
(fanatikus tag)

én kérek elnézést! télleg bootlogo csak elég fura volt hogy ilyen rövid ideig van! :W

(#77) rx 1950 fan válasza -=shitty=- (#76) üzenetére

rx 1950 fan
(újonc)

Sziasztok.

Kb. 1 1/2 hónapja írtam ide utoljára és tegnap eljött a várva várt pill amikor is gépembe krült a csoda : msi k9a plat. 2 db msi rx1950 pro kari szakít bent crossfire üzemmódban.
Aki két ati kártyát akar üzemeltetni annak csakis ezt az alaplapot tom ajánlani. Best of.
Üdv Mindenkinek.

:R

(#78) -=shitty=- válasza rx 1950 fan (#77) üzenetére

-=shitty=-
(fanatikus tag)

:R :R :R

(#79) -=shitty=-

-=shitty=-
(fanatikus tag)

Hi! gyors helpre lenne szükségem!
nem tom kivel fordult már elő ez a ''hiba'' de engem nagyon idegesit! a lényeg ha zenét akarok halgatni valamikor nagyon faxán megy a musica szépen is szól meg erőteljesen a másik eset hogy isszonyat ramaty a hang a mélyláda úgy szól mint ha kilöttem volna és hang is hullámzik! ez mind a media playernél mint a winamp-nál eljácca! mitől lehet? lehet hogy nem fekszik a drivernek a vista?? :W én már csak erre tok tippelni! pls help! :R
u.i: nem tom ki rakott már fel vistát a gépéré de nektek sincs equalezer a realtek hd audio vezérlőjében?? xp alatt még volt! hazudok vanni van de nem a csúszkás verzijó hanem csak simán pop,rock,... meg ilyenek!

[Szerkesztve]

(#80) -=shitty=- válasza -=shitty=- (#79) üzenetére

-=shitty=-
(fanatikus tag)

valaki segitsen már pls!4!!!

(#81) IxSzDé

IxSzDé
(lelkes újonc)

Hy all!

Az érdekelne, hogy a K9A Platinium lapba milyen memoriát tettetek ''használtok'' ??????
Giel ULTRA 1024MB 800Mhz Kit-es el jól müxene???

Jah és ez a kártya megér 31.510 Ft-ot????????????
Vélemények,tapasztalatokat várok!
Elöre is kösszi!!!

[Szerkesztve]

by.: BraziŁ <--

(#82) Bohus válasza IxSzDé (#81) üzenetére

Bohus
(kvázi-tag)

Nekem pont ilyen van benne. Hibátlan.

(#83) IxSzDé válasza Bohus (#82) üzenetére

IxSzDé
(lelkes újonc)

Köcce az infot!

by.: BraziŁ <--

(#84) jino

jino
(újonc)

hi all!

Szerintetek MSI k9a platinum vagy ASUS m2n-e sli deluxe???

Nem vok se geforce sem ati párti!! lényeg h az alaplap stabil és jó legyen!

Ja és kevés az 1000 fsb?? az asus-on 2000van!! ui: sosem tunningolok semmit!!

köszi előre is a választ!!!

Asus M2R32-MVP AM2 ATI CrossFire Xpress 3200 + SB600 , AMD X2 5600+ , Kingmax ddr2 800mhz 2gb , Asus x1950xt 256mb , UlrtaPower 470W Alu atx Dual Fan

(#85) jino

jino
(újonc)

ja és még annyit h szerintetek milyen az MSI k9a plat?? mi jóra és mi rosszra számíthatok??? nem fogom megbánni ha megveszem??

Asus M2R32-MVP AM2 ATI CrossFire Xpress 3200 + SB600 , AMD X2 5600+ , Kingmax ddr2 800mhz 2gb , Asus x1950xt 256mb , UlrtaPower 470W Alu atx Dual Fan

(#86) Sdi válasza jino (#85) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

Ha nem tuningra veszed működő képes cucc. Attól függ mennyiért jutsz hozzá, ha 25 körül akkor inkább vedd meg ennek az ASUS változatát ugyanannyiért. Az MSI egy kicsit gyenge lapot rakott össze ehhez a chip-hez, sokkal több lenne benne.

(#87) jino

jino
(újonc)

az a baj h debrecenben csak msi van 33ért!!!

SAPPHIRE Pure Crossfire 3200 AM2 RD580 sehol sincs!!!!! pedig most egy ilyen is érdekelne!!! esetleg rendelek......

(#88) Zoli329 válasza jino (#87) üzenetére

Zoli329
(PH! addikt)

Az jó lap, olyat én is szeretnék :)

Pecsét és aláírás nélkül is hiteles...

(#89) Sdi válasza jino (#87) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

Innen [link] az ASUS-t meg tudod rendelni 25K-ért, postával, vagy futárral sem 33K és sokkal jobb mint az MSI.

(#90) jino válasza Sdi (#89) üzenetére

jino
(újonc)

köfi :) akkor most asus vagy sapphire a jobb? :F

[Szerkesztve]

(#91) Sdi válasza jino (#90) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

Erről még nem láttam össze hasonlítást, de a Sapphire sokak vágya, exkluzív lap, legalábbis kinézetre.

(#92) Gyuri27 válasza Sdi (#89) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

A bazárokban lehet msi-t találni 25k-ért. Ha valaki mégis azt akarja.

(#93) Sdi válasza Gyuri27 (#92) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

Való igaz, csak szerintem nem éri meg és ez most már sajnos személyes tapasztalat.

(#94) Gyuri27 válasza Sdi (#93) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

De a lehetőséget ne vonjuk meg másoktól.
Mennyit ment a birsalmával?

(#95) Sdi válasza Gyuri27 (#94) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

280 körül, de ha tuningolom különböző problémák lépnek fel, pl. a hálókártyákkal. Nem egy túl sikerült lap ez.

(#96) Gyuri27 válasza Sdi (#95) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Ismét tanultam. :R
Sajnos a te károdon. Lehet, hogy a lapgyártók elhanyagolták az am2-t?
Mert nem hiszem, hogy nv-amd chipszetekből ennyit lehet kihozni! Tiszta via meg sis.
A nf 4-et ne vegyük ide mert nem ehhez készült és már öreg is. :DDD
Természetesen tisztelem a kivételt.

(#97) jino

jino
(újonc)

nem sok jót hallottam erről a lapról.. az asus m2r32 jobb fórumozók szerint!!! de a ph teszten meg jobb eredményeket ért el az MSI!!!!!!! na akkor most mi vaaaaan???? :F :F :F :F :F :F :F :F :F :F

[Szerkesztve]

(#98) Sdi válasza jino (#97) üzenetére

Sdi
(PH! addikt)

Nagyon jó lapod van, ne idegeskedj. De ha esetleg nem tetszik szívesen cserélnék veled.

(#99) reset

reset
(senior tag)
LOGOUT blog

Hali!
Mi ez a tunyaság?
Most készülök venni egy ilyen alaplapot. A végén még meggondolom magam...

:DD

(#100) reset

reset
(senior tag)
LOGOUT blog

Upsz...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.