A CnQ val az a jó, hogy nem kell alapfeszt használni hozzá. A fogyasztása alapfeszen idle-ben CnQ-val mondjuk 8W-10W lehet, a +13.3% -os (brutál) fesz emeléssel meg 11-12W, tehát alig van különbség. A difi full terhelésnél jön ki, amikor a lap ráadja a teljes feszültséget. Az én procimnál ez a különbség akár 30W is lehet mondjuk egy környezetbarát alapfeszen 2400Mhz és egy tuningolt 2800 Mhz között. Másrészt nálam az idő zömében alacsony terhelés megy, amit simán elvisz 1300Mhz-n a CnQ és csak néha kell emelnie, akkor viszont jól jön a teljesítmény többlet.
Szerintem próbálj meg +6,6% vagy +10%-ot CnQ val, ha nem full terheled egész nap, ugyanolyan halk, mint alapon.
A táp kiakadást nem tudom, ilyet még nem hallottam. (esetleg tápegység kompatibilitási hiba?)
A CnQ skálázása viszont szerintem így normális ahogy van. Én úgy tudom, felesleges neki szorzót állítani, mert a default érték alapján megy. Ez viszont nem különösebben gáz (illetve a ramok miatt az egy kicsit). Szóval az FSB-vel meg a feszekkel kell játszani és megy ameddig megy. Nálam alapfeszen 2500 Mhz a határ (a szorzóm nekem is 10,5), utána viszont muszáj emelnem, 2700 Mhz-hez már +10% kell, 2800 Mhz-hez meg már 13,3%. (mindezt CnQ-val)
A lap egyébként elég jól bírja a tuningot. Most épp a 267 Fsb-t tesztelem, illetve melózok vele és teljesen ok. A HT minimális fesz emeléssel még itt is elmegy 1:1-ben vagyis 1335 Mhz-n. Ennek mondjuk túl sok haszna nincs, de azért szép. A ramokat persze le kell osztani 667-re, hogy 400 Mhz-en fussanak.
[ Szerkesztve ]
''Azt értem, HOGYAN csinálják, de nem értem, hogy MIÉRT.'' ... 1984