ok beismerem buta vagyok kérem a hsz számát vagy egyszerűbben egy linket 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Kukti
(tag)

james
(fanatikus tag)
Hát ez a 965Mhz nekem soknak tűnik, ha bírja akkor jó, de esetleg ez is lehet egy hibaok. Nálam nem sikerült a 800-as Kingmaxokat lényegesen 800 fölé vinni, semmilyen beállítással. Szóval ha továbbra is instabil akkor tedd vissza az "Adjust DDR Memory Frequenzy"-t 667-re. (talán kivéve ha 1066-os ramjaid vannak, azokat még nem próbáltam)
Egyébként is a lap csak 800-at támogat hivatalosan, a négy modul meg plusz kihívás, plusz hibaok.
''Azt értem, HOGYAN csinálják, de nem értem, hogy MIÉRT.'' ... 1984

james
(fanatikus tag)
Elismerésem, nagy scifi rajongó voltam meg vagyok az öcsém meg mostanában barátkozik az írás gondolatával, szintén scifi témában, majd ajánlom neki az oldaladat. 
elképesztő az a plágium ügy is, tetü egy dolog

Kukti
(tag)
igen amikor csak 2*1 Gb volt benne bírta, gyorsban "kitömörítettem" egy HD filmet 7.3 Gb és nem volt gond vele. (lehet mert csak store volt és nem tömörített)
nem 1066 os kingmax hanem síma 800 as de amikor 4 en voltak már nem bírta úgy. mert egy síma ventri és mozilla alatt kifagyott csúnyán
Kösz az együttérzést.
Jó tanulópénz volt, ha már igazi nem is. Csak voltál? (Bár tény, hogy lassan mindent eláraszt a szemét, mert a jobbak inkább hagyják a fenébe, így leginkább a pénzes tehetségtelenek jutnak szóhoz, lásd: MAGUS.)
Számomra furcsa ez a Kingmax tuningolhatatlanság.
Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com
4GB RAM-ot az elérések miatt másképp (és némileg lassabban) kezel a rendszer, de pusztán attól nem lehet baja. RAM-hibának kell ott lenni (vagy alaplapnak).
Kép linkelés:
Kimásolod a linket egy másik ablakból, aztán itt a hsz-ban a kép gombra kattintasz, és beilleszted a linket. Így beszúrsz pl. egy kis képet. Aztán a másik ablakból kimásolod a nagy kép linkjét, ebben meg kijelölöd a képet (IMG tagok!), majd a Link-re kattintva bemásolod a linket. Ennyi az egész.
Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com
Azt is jósoltad, hogy rossz lesz a mostani lapom, mert MSI, s mégsincs semmiféle "BIOS-anomália" - mert MSI 
Ja és még mielőtt azt mondanád, hogy majd Phenommal lesz, közlöm hogy már most is használják azzal a lapot a topicban s teljesen jól működik vele 
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300
Lesz még új bios....
És persze mihelyst megpróbálnád a CF-t, vsz. nálad is előjönnének azok a hibák, amelyek nálam. Tehát attól, hogy nem tudsz róla, még lehet benne hiba. Vagy majd lesz egy új driverrel. Az idő engem igazol.
De mintha BE procikkal lett volna valami gáz.
Számomra részletkérdés, mert én az AMD-t leírtam, és nem érdekel, hogy az MSI-nek ehhez mennyi köze van a szar bios-aival együtt. Nem kockáztatom meg +1x. Csak a hülye nyúl bele kétszer a tűzbe. 
Ja, és Jericho-ban is hatástalan a CF, pedig egyes tesztek szerint támogatja. Igaz, dolgozik mind2 kari, mint Oblivionban, csak a hatása ZERO.
[ Szerkesztve ]
Nincs gáz a BE procikkal. Nyugodtan járatják 2-en is 3GHz felett. CF-em még nincs, előbb Phenomom lesz. 
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

james
(fanatikus tag)
Ma is kedvencem a scifi, csak nemigen van időm olvasni. (Persze mozi, vagy TV továbbra is)
A Kingmax nekem is furcsa volt, de lehet, hogy csak kivételesen gyenge modulok voltak. Azóta beraktam őket egy C2 gépbe és ott vigan elmennek, igaz ott meg alig kapnak terhelést mert a mem átvitel 800-on is csak 5-6000 körül alakul. A Kingston-om viszont eddig remekül bevált, leszámítva a CS3 fagyást, de az valószínüleg nem a ram hibája. Ezzel sem tudok nagyon magas órajeleket elérni (ezt továbbra sem értem) viszont nagyon erős időzítéseket bír, amivel elég szépen kompenzál. (Próbáltam már 2,2V-on is, de ott sem vitte a 975Mhz-et, még majd megpróbálom egyszer 2.3V on, mert érdekel hogy lenne-e értelme, de igazából az lenne ütős ha sikerülne 1066-on használni cl4-ben, 1T vel, ...nem tudom van-e ilyen modull egyáltalán)

Kukti
(tag)
Nos nem hittem a linuxos tesztnek hátha a lappal van baj ezért beleraktam a 4Gb memóriát felhúztam az FSB -t 240-re a memória modulokat 800 as ra állítottam + maradtak a kapott stabil időzítések meg a 2V-t.
Memtest-86 v3.4 -el végeztem a tesztet floppyról bootolva egyből.
A teszt futási ideje 2óra 14perc volt és hiba nélkül teljesítette.
ECC alapból ki volt kapcsolva bár nem tom mire szolgál 
utána viszont elkezdtem nézegetni a Memtest menüjét miket lehet még választani, de mivel nem találtam semmi számomra érthetőbb tesztet az alap lefutottnál ezért csak nyomtam egy síma reset/w default opciót hogy biztos ami biztos menjen le mégegyszer. a 3as vagy 4es teszt alatt viszont megkaptam a szép színes karakterekből álló villogó képernyőt 
ezen felháborodva az FSB -t visszaraktam 200 ra és kezdtem előről de most egyből az előbb említett opciót indítottam hátha nem azt indítja magától. most is fut már 20 perce de eddig semmi hiba.
Vajon a második próbálkozásnál tuningal mi lehetett a baj?
ja és még valami most a memtest azt írja ki hogy : RAM 418MHz (DDR837) pedig az FSB 200 ra lett visszahúzva és csak a 2V-t meg a kapott időzítések vannak belőve.
Melyik bios is ez? Nálam valamelyik olykor elfelejtette az átállítást.
Pedig megnézhetnéd a CF-et nálam szarakodó játékokkal (oldalamon), hátha az 580X chipset a gáz (ill. a drive, mert az nem támogatja).
Ha tudok majd szerezni olcsón (nyár körül), akkor biztos veszek egyet. De itt a környezetemben nem nagyon ismerek olyat, aki komolyabban foglalkozna számítástechnikával, szóval egyelőre ezt csak jegelni tudom 

Kukti
(tag)
1.8 as bios megy most és nem felejtette el átállítani az fix mert utána ellenőriztem.
most új rendszert rakok mert a vista begajdult és szerintem nem az állítgatás miatt.
(ha nagy sebességgel töltök le ftp ről akkor kifagy de csak akkor. kicsit fura.)
ja meg még amit észrevettem ha tuningolva van a lap akkor betöltés után mindíg megkeresi újra a csatlakoztatott jack dugókat és kiírja hogy mit csatlakoztattam holott hozzá sem volt nyúlva
érdekes.
Zizi az a lap, vazze!
Miért nem kapcsolod ki az auto-érzékelést?
Vistában biztosan nem tiltottad le a frissítéseket, és MS-ra mászkál nézegetni meg adatokat kiadni, ami meg megborítja a letöltést.
Gondoltam, kérsz egyet kölcsön. Én sajna nem tudtam, és hittem a teszteknek. Skac meg szőrén szálán eltűnt, aki megvette volna az egyiket, pedig zsír új, és amióta megnéztem a CF-t, már nincs is a gépben. Egyébként nemsokára teszek föl videókat Oblivion topicba, mit művelt az ATT, fingom nincs még, mitől, mert 3D beállításoktól függetlenül műveli. Érdemes megnézni, nagy poén.
(Már töltődnek felfele.)
Nálam az ATT-vel volt úgy, hogy azonnal kilépett a COD4-ből az X1950XT. A 2D/3D miatt...
Sajnos nincs erre ismerősöm, akinek 3870 lenne. Különben szívesen megnéztem volna.
Hát, pedig erre van 1. Tudod, ha valaki visszaigazolná, hogy pl. egy 790X-es lapban nem ilyen gáz módon megy, vagy megy egyáltalán, akkor az még nem lenne olyan nagy összeg cserélni. De így bukó a kari, ha csak el nem teszem, hogy 3 év múlva a lehasznált helyett legyen egy b.szott lassú új karim...
Nézd meg az Oblis videókat, tényleg!
Esetleg küldhetnél egy gyors üzit, hogy neked lejön-e az első, mert ott van a szerveren, mégis azt írja ki, hogy nincs ott.

[ Szerkesztve ]

Kukti
(tag)
igen fönn van a videó legalábbis az első nekem lejött 
Most módosítottam a nevet meg a linket, és jó. Érdekes, mert a 2. és a 3. is ugyanúgy ment föl, és semmi gondjuk. Ez a freeweb szelleme. Remélem, tetszenek majd!

Kukti
(tag)
Ez egész jó. 4200+-om +500MHz-et ment, de már túl meleg volt gyári hűtéssel.
Így gondoltad, nem?

Kukti
(tag)
Igen
de legalább már a linkelés ment nekem is 
ha stresszelem a cpu-t everest alatt akkor viszont hamar felugrik 69 fokosra szóval valószinű hűtő csere lesz ebből. mert eddig csak a gyári hűtő van a procin.
Kár, hogy messze vagy, így a pk. miatt nem érné meg, pedig van egy eladó 6000+ hűtőm. Így marad a HTX2, nálam ez úgy hűti a tuningolt (igaz, csak 7% jön ki a prociból) 6000+-t, hogy munka közben (CnQ mód) le is áll a venti, szóval semmi zaja. Amúgy a 2x ennyibe kerülő hűtőknek nagy terhelésen +3-5°C lenne a teljesítményük, szóval nem éri meg nagy hűtőt venni.
Most már csak a kép linkjét kell kimásolnod a belinkelt oldalról, és beilleszteni ide a KÉP gombbal.

BIZ0906
(kvázi-tag)
Eddig eljutottam de amikor újraindulok akor nem indúl simán újra hanem elkezdi állítgatni magát majd kiírja hogy nem jó MHz 4800+ 2,5GHz felhúztam 3GHz-ra. Hogy lehet beállítani hogy simán újraindúljon és ne keljen alapba állítani?
Mármint kell valamit külön beállítani engedélyezni, hogy menjen?
[ Szerkesztve ]
www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
Úgy, hogy visszaveszel a tuningból.
+fesz-szel próbálkozhatsz, HT-t vinnie kell. Esetleg RAM-ok visszaosztása, de úgy meg az lesz lassú, szóval inkább a CPU-ból vegyél vissza. 2800-2900MHz-et kell annak stabilan tudnia, ha nem egy gyengébb darabot fogtál ki. Ja, és a "kis" proci miatt 1.5 fölötti bios is becseszhet, ha viszont 2GB+ feletti RAM-od van, akkor muszáj lesz 1.7-est használnod, vagy 1.8-ast. Az adatlapod kitöltése segíthetne NEKED. 

BIZ0906
(kvázi-tag)
1.8-as bios van de tényleg megy úgy hogy a ramot 667-re veszem de akkor megy 800-on legalábbis azt írja, minden esetre így simán újraindúl utánna meg megy. De még finomítgatom thx a segítséget

[ Szerkesztve ]

Kukti
(tag)
Hali visszatértem 
szóval nekem úgy sikerült elérnem a látott eredményt hogy a memóriákat pontosan időzítettem. Advanced Chipset setupban 5/5/5/18-ra állítsd a memóriát (ha te is kingmaxot használsz nekem ez jött be). Az időzítéseket pedig Auto/Auto/5/6/3/5/2T/Auto a DRAM settingsben. (ezeket james -től kaptam itt leírja rendesen==> link
aztán a memóriának adtam 2V ot nem 1.8 at ahogy a lap alapból ad neki majd az fsb-t fel 240re. a proci kapja a +6,6% feszt a memóriák pedig maradtak 800MHz en. nekem így stabilan megy a gép csak melegszik. most van folyamatban a hűtés megoldása de ha meglesz akkor a fenti sebességen fogom hajtani. 
a másik amit észrevettem miután beállítottam az időzítéseket, hogy nem "gondolkodik" a gép a töltésnél ami az időzítések nélkül zavaró volt mégha max 10-20 mp időbe került is.
Lehetséges, hogy a memóriaidőzítések a megoldás mindenkinek aki 4Gb memóriát kíván használni?
Azért ez a tuning 6000+-szal nem jön be.
És minden RAM-időzítés átállítás CMOS-resetet kívánt.
Még mindig az a gyanúm, hogy a cache-méretek közti különbség a hiba oka.

BIZ0906
(kvázi-tag)
Akkor nálam bevált ez a 667 ram beálítás még kicsit feljebb tornászom de így most stabilnak tűnik. 

Kukti
(tag)
Nos büszkén jelenthetem ki, hogy sikerült, megcsináltuk. 
a proci 3Gh en megy 241es fsb vel, a memóriák 431MHz en (dualban 861)
HT 1206MHz.
a melegedés kerüléséről pedig egy HTX2 gondoskodik. (terhelés alatt sem megy fel 53 fok fölé.)
Nagyon szépen köszönöm srácok a segítséget 
P.S.: kép linkelését még gyakorlom egy másik fórumban 

S. Szabi
(fanatikus tag)
Az alaplap hány fokon ven neked ilyenkor? Gyári hűtésű?

Kukti
(tag)
na ezt most igy fejből nem tom mert hétvégén dolgozom úgyhogy majd hétfőn mérek és válaszolok.
de gyári hűtés + a házamban van 3 ventillátor szóval igenis meg nem is 

BIZ0906
(kvázi-tag)
Na mostmár nekem is ilyen a ramokat is 800MHz-en megy ami 960-on futtat 2.1V-al 1.9V-n nem indúlt el de egy kis fesz emelésével már stabilan és simán megy.
Egyenlőre 

Kukti
(tag)
Nos bocsi a késői válaszért, de kicsit el voltam úszva a melóval.
Az alaplap 32-41 fok között ingadozik terheléstől függően. szóval szerintem teljesen korrekt 

Bohus
(kvázi-tag)
Mostanság fagyogat a gépem. No nem sűrűn, hetente, kéthetente egy alkalommal. Persze húzva van, a 4000+ Brisbane 2800MHz-n fut, de stabteszt futhat rajta akár órákon át, akkor is stabil. Sajnos úgy néz ki, megint a lap a hunyó, elmondom mire gyanakszom:
Bios H/W monitor alatt a CPU core feszültség 1,256 - 1,336 V között mozog. Két percig néztem mereven a monitort, ez idő alatt ezek voltak a szélső értékek. Annak ellenére, hogy az alaplapi szenzorok gyakran igen pontatlanok, én ezt sokallom, 0.08 voltos szórás az nagy, különösen annak tükrében, hogy a bios-ban 0.025V-os lépésekben lehet a feszültséget állítani. Everest hasonló értéket mutat (1.26-1.33), a proci feszültség alapra volt állítva.
Örülnék ha egy páran megosztanátok velem, nálatok milyen szórást mutat a CPU core a bios-ban. Előre is kösz, addig visszeveszek egy picit az órajelből...
Nincsen egyenes, minden sréh, sz@r az egész mindenség...

Kukti
(tag)
nos nállam +6,6% ot kap feszültség téren a proci, így nem fagy. ha elveszem akkor igen.
nem értek hozzá túlságosan szal ha hülyeséget beszélek javítsatok, de szerintem valamennyire szabadon veszi a proci az áramot a teljesítménye függvényében. és mivel rendesen hajtod ezért szerintem nem para
1.100 - 1.350 V nállam ez az ingadozás van 

S. Szabi
(fanatikus tag)
Akkor jó Nekem is akörül van, én odaraktam hozzá egy 4cm-es kis ventit
Kössz

Kukti
(tag)
nekem egy 12cm-es van a ház oldalán ami tolja rá keményen meg a ház elejébe is raktam egy kis 6cm-es et hogy huzatos legyen, ami nekem tolja befele a meleget az a táp :S de még így is bírja a rendszer szépen.
szerintetek meddig lehet húzni egy 4800+ os procit? alap 2500 lenne most 3000-en pörög. próbálkozzak még feljebb?
mi éri meg jobban nagy FSB , vagy nagy proci órajel?
Nálam a 6000+ alapon mozog 1,32 és 1,37 között, szóval emiatt ne aggódj. A lapunk megfeszeli kicsit a procit, ha szükség van a kraftra (és ha csak biosban vagy, akkor sem egyenletes a rendszer teljesítménye). Amúgy nálam 3,2-n +3,3% fesz-szel megy, de CnQ-val, azzal meg aztán 1,1 és 1,4V között.
Ez már persze rendszer.
A 4200+-om anno 2700MHz-en teljesen stabil volt (RAM: 817, HT 1230), csak néha átlépte a hőhatárt, így 2600-on (RAM 944, HT 1181) használtam gyári pöcs hűtővel, mert ahhoz nem ilyen batárt adnak, mint a 6000+-hoz, amit csak a csöndesség kedvéért cseréltem még ezen is HTX2-re. Szóval próbálkozhatsz, ha van jó hűtésed.
Mindenkinek további jó szórakozást e "remek" alaplappal, részemről holnaptól visszatérek az Intel táborába, mert az AMD-ből elegem volt. 

Bohus
(kvázi-tag)
Sok sikert! Én csak az MSI-ből ábrándultam ki. Ha az Intel monopolhelyzetbe kerül, az nekünk felhasználóknak nem lesz jó. Az első PC-mben AMD K100 dolgozott, azóta (hellyel-közzel) márkahű vagyok. AMD Forever!!!!!
Nincsen egyenes, minden sréh, sz@r az egész mindenség...

Nwis86
(tag)
Hello öcsémnek ma hozta ki futár új alkatrészeket
Msi k9a platinum , Amd X2 6400+ , 2x1Gb Geil black dragon DDR2 800Mhz, Msi 8800 Gt 512mb, Chieftec 500W
összeraktam de valami nagyon nem oké :S teljesítménye kb 15% al jobb az aláírásomban lévő második gépnél
nfs ps 5fps, assasin creed crysis ép hogy mennek 20-30fps-t pl 3d mark 2005 be 9005 pont
átraktam vga-t aláírásomba lévő első gépbe és ott 19160 pont, szóval vga az jó.
Alaplapra tippelek mint hibaforrás, ép ezért is írok ebbe a topikba, vagy esetleg biosban kéne állítani valamit?? vagy valami driver lehet rossz
Az 1ébként lehet gond, hogy először tök rossz helyre dugdostam pover led, sw kábeleket, okozhattam-e ezzel kárt alaplapban? valakinek valami tippje hogy mi lehet a gond?
Asus P5E X38. C2D E8400. (4,2Ghz) 4x 1GB DDR2 1066Mhz Kingmax. Sapphire 4870 Silent Efficy. Samsung 2TB + 2x500Gb + 160Gb. Samsung SyncMaster BX2450L . Chieftec 650W. Aerocool AeroEngine 1

Nwis86
(tag)
lenne még 1 gond minden bekapcsolásnál kiírja még bootolás előtt, hogy nem érzékel ps2-es egeret... (usb-s van) és csak akkor megy tovább ha F1 et nyomok, ami nagyon idegesítő, ezt hogy lehet elkerülni? nézegetem biost de nem találtam semmi erre vonatkozó részt.
Asus P5E X38. C2D E8400. (4,2Ghz) 4x 1GB DDR2 1066Mhz Kingmax. Sapphire 4870 Silent Efficy. Samsung 2TB + 2x500Gb + 160Gb. Samsung SyncMaster BX2450L . Chieftec 650W. Aerocool AeroEngine 1

james
(fanatikus tag)
Szerintem a power led, sw kábelekből nem lehet baj, inkább valami bios vagy driver probléma lehet.
Először is meg kéne nézni, milyen bios fut rajta. 1.5 - 1.7 - 1.8
Aztán kellne egy everest memoria sebesség mérés, abból kiderülne hogy a ram része rendben van-e. Az everest sebesség tesztjeiben is elég jól kijön, ha valami nagyon nem stimmel. Amúgy elég sok ponton el lehet szúrni. Proci driverek, chipset driver, vga driver, esetleg rossz helyre tetted a videókártyát, vagy a ramokat, lehet a biosban is valami elállítás stb. Ahhoz, hogy be lehessen határolni a hibát végig kell mérni amit lehet, az everest eléggé jó erre a célra, a másik amit javaslok a CPU-Z. Ez egyszerűen mutatja, hogy az alapvető proci beállítások megfelelőek-e, órajel, CnQ, feszültség, illetve a ramokról is ad egy infót.
Az egér dolog elég bosszantó, 1.5-ös biossal még nem tudtam eltüntetni, de úgy emlékszem 1.8-assal már sikerült valahogyan csak már nem tudom hogyan. Rémlik nem egérre vonatkozó menű volt, hanem valami általános boot opció.

Nwis86
(tag)
A bios 1.8 as. everestre én is gondoltam fel is raktam lefutattam mindent hátha látok valami nagy eltérést a összehasonlító adatokkal, de semmi, proci szinte hajszálra megegyezik a everestben lévő adatokkal, memóriatesztek is jók, vga meg másik gépben ki lett próbálva és ott tökéletes volt. kilett próbálva csak 1 rammal úgyse változott semmi, majd holnap újratelepítem wnindowst, 1ébként alaplapon van 1 érdekes csatlakozó JPW2 oda kell valamit dugni??? és az nem lehet gond hogy ez a alaplap csak pci x rev 1.0 (16x) at támogat? vga meg rev 2.0 (16x)