Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#401) bakosgabor57

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

Szasztok!
Érdemes lenne-e lecserélni az MSI K9AG Neo 2 Digital lapomat egy MSI K9A2 CF-re?A mostani lap nagyon nem bírja a tuningot,a jövendőbeliről meg elég sok jót olvastam.

"NNNNa...?Mi van...?EEEEgyüttek müvelllődni...?Jó alapossan beszopni a kulllturát...?" http://www.youtube.com/results?search_query=bakosgabor57&search_type=&aq=f

(#402) james válasza katt777 (#400) üzenetére

james
(fanatikus tag)

Hát igen, vannak gondok az biztos. :DDD Most azon gondolkodom, gyomlálás vagy komplett újratelepítés...addig is megy a backup.

''Azt értem, HOGYAN csinálják, de nem értem, hogy MIÉRT.'' ... 1984

(#403) bakosgabor57

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

Bocs, hogy/élek/ittkeresgélek,de a K9A2 CF-hez ez a topik áll legközelebb.

"NNNNa...?Mi van...?EEEEgyüttek müvelllődni...?Jó alapossan beszopni a kulllturát...?" http://www.youtube.com/results?search_query=bakosgabor57&search_type=&aq=f

(#404) katt777 válasza bakosgabor57 (#403) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én nem veszek többet MSI-t, az 7szentség. Valaki az aláírásomba is beletette. ;]
Sztem Gigabyte lapoknak nézz utánuk, van pár jó AM2+-os. Igaz, AMD-t sem vennék a mai felállás szerint, mert hasonló árban Intelt is találsz, amely némi tuninggal szarrá veri az AMD-ket. Olvasni egyébként a miénkről is lehet jókat, csak aztán jön az a fránya gyakorlat... Egyébként jól bírja a tuningot, ha megfelelő bios-t találsz a procid alá (legföljebb nem kezel 2GB+memóriát ;] ), de nem úgy, mint egy P35-ös, és főleg egy C2D.

[ Szerkesztve ]

Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

(#405) bakosgabor57 válasza katt777 (#404) üzenetére

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

Föladtad a leckét.Amúgy THX.

[ Szerkesztve ]

(#406) katt777

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Visszaszívtam: SENKI NE HASZNÁLJA A DUALCORECENTER-t!

Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

(#407) Asmodeus01 válasza katt777 (#406) üzenetére

Asmodeus01
(lelkes újonc)

szia
mi a baj vele?? mit sikerült összehozni vele?

(#408) katt777 válasza Asmodeus01 (#407) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Gondol egyet, és lekapcsolja a CPU-hűtést, vagy csak simán lefagyasztja az egész rendszert egy hangos pukkanás kíséretében (szívbajt is kaptam majdnem), nem is indult újra, ki kellett kapcsolnom egy negyed percre, hogy kiheverje a sokkot. Más lapokban vagy indul, vagy nem, más hibákat produkál, vagy szintén megbolondítja az OS-t. A poén, hogy mindegyik lap rajta van a DCC támogatottsági listáján (még AM2+-osak is, amelyekhez elvileg készült). :Y Ja, és bios-ban lekapcsoltam a vezérlő beállításokat, mert azt rögtön jelezte, hogy nem tetszik neki, és így is produkálta a hibákat. Szóval olyan, mint a biosaink: valami műxik benne, de a többi egy rakat szar.

[ Szerkesztve ]

(#409) katt777

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

GB EP35-DS3 + E6750 annyiba kerül, mint egy K9AP+A64X26000+. Király. :W És ha a tuninglehetőségeket nézzük... :C Szvsz AMD! :(

[ Szerkesztve ]

(#410) james válasza katt777 (#409) üzenetére

james
(fanatikus tag)

Sajnos nem kell ehhez E6750, mert még az E2180 stb. is gyorsabb (itt a cache mérete pariban van a brissbane-el, azt mégis). Ráadásul az Intel procik nem kényesek a ramra sem annyira, igaz lassabb is ez a részük, de emiatt olcsóbb lappal ill. rammal is jól mennek.

Azóta újraraktam az egész rendszert és max tuninggal nyomatom, Bios 1.5 - 4,4,4,12 1T + 1300-as HT, 260 FSB/667 Egyenlőre úgy tűnik a korábbinál jóval stabilabb a rendszer, de még kell idő, hogy kiderüljön hol vannak a határai. Sajnos a videó probléma ugyanúgy fennáll a Company os Heroes alatt, legutóbb 10sec alatt fagyot ki... :(

(#411) BIZ0906

BIZ0906
(kvázi-tag)

AMD Athlon 64 Processor Driver a cd-ről feltett drivert letörőltem de mikor fel akarom rakni azt amit az msi oldalárol szedtem le kiírja hogy törőljem le a régit. Mot akkor mivan? :F Rendesen szedtem le a Programok eltávolitása hozzáadásánál. Help ha van

www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

(#412) katt777 válasza BIZ0906 (#411) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Driver Sweeper
Registry pucolás.
AMD procidrivert megkeresni (a 12MB-osat)

(#413) katt777

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Senki ne vegyen CF-höz ilyen lapot, de amúgy CF-öset se. Sz.pás. Lásd itt. Nagy átb.szás az egész. Most már látom, hogy volt időm saját kezűleg kitesztelni, és nem a manipulált tesztekből kell téves következtetést levonnom, ami aztán pénzkidobáshoz vezet (lap és +1 VGA).

(#414) katt777 válasza james (#410) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

E8200 is jó lenne, aztán, ahogy néztem, mennyit kéne rádobni, hogy nem sokkal gyorsabb gépet kapjak, úgy fest, inkább majd 8800GTS-be ruházok be, ha sikerül mind2 3870-esemet eladni. Annak legalább van teljesítménye.
Minek játszol vacak játékokkal? ;] Ha valamit utálok, az az előre felépített pályás, stratégiainak nevezett szívatás, amelyet játéknak adnak el, és a program úgy csal, hogy az ember csak néz, mint a mozuban. Taktikai játéknak még elmennek az ilyenek, amúgy nálam nem rúgnak labdába. Az meg már nonszensz, hogy a CoH patch-ei több GB-ot tesznek ki, mint maga a játék. :Y

(#415) BIZ0906 válasza katt777 (#412) üzenetére

BIZ0906
(kvázi-tag)

thx :)

www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

(#416) james válasza katt777 (#414) üzenetére

james
(fanatikus tag)

Ja egyenlőre a videó látszik a legjobb fejlesztésnek, meg tovább is vihető a következő platformra. Bár szerintem a crossfire 3870 sem rossz önmagában, nekem pl. sokáig elég lenne. ;)

Ami a CoH-ot illeti, szerintem nem rossz game, bár biztos lehetne jobbat is csinálni a műfajból, relatíve jó stratégia, kifejezetten szép látvánnyal. Sajnos mivel fagyik, az enyhe túlzás hogy élvezet vele játszani, inkább csak kihívásként próbálok rájönni, mi lehet a baja. Egyébként az is a gond, hogy a többi relic játékkal is ugyanezt csinálja, tehát nemcsak egy játék esik ki, hanem egy csomó.

A multkori öröm a rendberakott rendszer felett sajnos kissé korai volt. Másnap levergődött a netről a 350megás adobe frissítés. (Ugye az új install programnak újra le kellett tölteni az updateket és beletelt némi idő.) Ezután viszont megint általános lett a kékhalál elsősorban természetesen az Adobe CS3-al, különösen task váltások ill. párhuzamos program használat közben (gyak. mindig). Tuning vissza alapra, de sajnos ugyanaz... :O Visszaemlékezve valószínüleg a régi rendszeren is az utólsó update-től jöttek elő a gondok, csak akkor nem figyeltem fel rá. Ez tippelve memória elérés hibának látszik, csak közben nem mérhető, sem orthos, sem memtest, sem everest, meg a 3D render progi is jól működik, ami szintén elég kényes. A 3Dmark 2003 is többszőr lement 20x loopban hibátlanul. De közben az is nehezen elképzelhető, hogy a félmilliós Adobe szoftver ennyire hibás lenne, gyakorlatilag használhatalan, akkor mégis inkább a lap esetleg a proci...? :W

(#417) katt777 válasza james (#416) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha a CF-et nem tartod rossznak, akkor látogass el a tesztoldalamra, aztán felejtsd el az egészet.
CoH azért még mindig csak taktikai játék, stratégia mondjuk az IG2, vagy a Master of Orion, esetleg a Civilization 4. Te elindulsz, a gép is elindul, aztán lesz belőle valami, ahogy játszol (persze ezek is csalnak már manapság).
Miért nem töltöd ki a cuccokat az adatlapodon?
Sajna a legnagyobb gyártóknál is előfordul, hogy annyira fejlesztenek újabb hardverekre, hogy elmarad a régiek támogatása. CF-ből pl. egy pár progi pl. megy X38-as chipsettel, nálam meg nem, de a 8.3 Catalyst önmagában is jó példa erre.
Update-ekben jobb nem bízni (lásd még: Windows hotfix-ek).

(#418) james válasza katt777 (#417) üzenetére

james
(fanatikus tag)

Ok, majd megnézem mi a gáz a CF-el. Elvileg mintha efelé menne a fejlesztés, X2-es gpu-k etc. szóval elvárható lenne, hogy működjön rendesen.

Ezt a stratégiai csalást hogyan érted? Nekem eddig csak direkt bénázás szúrt szemet, persze ez is idegesítő, bár ettől épp hogy könyebb nyerni. Abban mondjuk egyetértek, hogy a CoH is inkább taktikai játék de abban szerintem elég jó. Első sorban a hangulata és az életszerű terep asztal jellege a poén. Nem rossz ahogy a tankok ledöntik a különböző tereptárgyakat, vagy szétlőnek egy-egy épületet. Ami még elég jó benne, hogy egy tankot kézi fegyverekkel, vagy MG-vel sem lehet leszedni, ahogy kb. az életben és általában a fegyverek hatása és a fedezékek védelme is elég reális. Egyébként én bírom a hagyományosabb stratégiákat is, az IG2 is megvolt, korábban az egész Panzer széria, viszont a Civi kimaradt.

Beírtam az aktuális cuccokat, előszőr mikor regeltem nem nagyon érdekelt, aztán úgy felejtődött. :B

"Update-ekben jobb nem bízni (lásd még: Windows hotfix-ek)." Eddig az adobe-vel nem voltak ilyen gondjaim, de úgy látszik mostantól lesznek. Jobban utána néztem a hibának és Page file corrupcióra hivatkozik, amire gyanakodtam. Más progikkal is próbáltam előidézni de nem sikerült, úgy hogy valószínű az Adobe a hibás. Most próbáltam rákeresni, de nem találtam referenciát erre a kérdésre, úgy hogy muszály lesz írni nekik, persze telefonos ügyfélszolgálat sincs.

(#419) katt777 válasza james (#418) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

1 dolog, hogy mi lenne elvárható, és egy másik, hogy mekkora ívben tojnak a felhasználók fejére.

Az a csalás az, hogy az ellenségnek AI helyett egy felépített világa és túlereje van, te meg kezdhetsz építkezni, aztán vagy utoléred, vagy nem, és ált. csak a programozók által elképzelt módon győzhetsz. Ezt FPS-ben is utálom. Látod, belső nézetből nem lenne rossz a CoH, amennyiben a játék jó. Ilyen volt már Republic Commando, Outbreak, stb.
Sajna a rendes stratégiák is csalnak (de más játékok is akár már normál szinten, és pofátlanul, pl. MOH Airborne, CoD4), egy barátom, aki nehéz szinten is lenyomta IG2-t pontosan kiszámolta, hogy a játékosnak egyszerűen lehetetlen azt felépíteni, amit a gép felépít, de ez van Master of Orionban is. Igazából utoljára akkor voltak normális játékok, amikor a készítők még a saját szórakoztatásukra (is) dolgoztak, nem csak kaptak egy munkát, aztán igyekeztek mielőbb túl lenni rajta. Én rühelltem a taktikai/stratégiai játékokat, de IG1 elvarázsolt, lassan fel kell tennem valami virtuális PC-t a gépemre (vagy DosBox-ban megoldani), mert már nagyon hiányzik. Kalandnál KotOR térített meg, és Oblivionban máig el vagyok veszve. Látod ezek gonddal megírt, király programok. Sosem feledem, ahogy KotOrban benyaltam mindkét Sithnek, végrehajtva a küldetéseiket, látszólag egymás ellen is, aztén a végén estek pofára, hogy úgy döntöttem, mindkettejüket kiiktatom (persze alig éltem túl a küzdelmet egyszerre 2 Sith lord ellen). És nem volt olyan, hogy ezt a tervezők nem engedik meg. Ilyen játékra az ember szívesen ad ki pénzt.

Mi a francnak használsz pagefile-t? Csak lassítja a gépet és kismillió hibát okozhat. (Esetleg vinyó hiba van, azért corrupt?) Szóval nem is feltétlenül az Adobe a hunyó.

A muszájt, légyszí, írd helyesen, mert borsódzik tőle a hátam. :R

(#420) james válasza katt777 (#419) üzenetére

james
(fanatikus tag)

"Az a csalás az, hogy az ellenségnek AI helyett egy felépített világa és túlereje van" Mondjuk ez igaz általában. A legjobb gameket mi is egymás ellen szoktuk nyomni az öcsémmel, amikor még ki mert állni ellenem ;] (Az egyik legjobb poén az volt, amikor a Panzer valamelyik részében (körös játék), Amerika Német invázióját játszottuk felváltva mindkét oldalról.) A gép sajnos általában irtó bénán kombinál, de ez is változik játékról játékra, illetve másképp próbálják palástolni ezt a problémát. Pl. ebben a CoF szerű stílusban nem is ez a vonzó, inkább a hatékonyság, a realitás és a kaland. Kezdőként pl. simán lemészároltattam 4-5 szakaszt egy ház elfoglalásával ahol volt pár beágyazott német géppuskás, sajnáltam őket, de hát ilyen a rossz commander. Ilyenkor az a kihívás, hogy az ellenség kiépített de védekező állásait a lehető legkisebb veszteséggel és leggyorsabban csinálja meg a játékos, esetleg lehet fordítva is. Elég izgi, amikor bejelentik, hogy jön egy ellentámadás és van rá húsz perce az embernek, hogy beássa a csapatait, elhelyezze a nehézfegyvereket, aztán ha rosszul dönt vérfürdő.

Én egyébként bírom az FPS-eket is, de ott inkább a grafika meg a hangulat amit szeretek. Maga a gyilkolászós része ált elég unalmas, mert AI ott sincs igazán. Az meg ugyanúgy elkedvetlenítő, hogy az AI hiányát a többszörös túlerővel próbálják egyensúlyozni, afféle Rambó feelinggel. A KotOR-t meg az Obliviont még nem ismerem, de most akarok szerezni vagy venni, egy jobb FPS-t, lehet ezek közül lesz az egyik. A másik terv a Biosock lenne, a Crisyst meg kényszerüen kihagyom, úgyse menne nálam.

A page file sajnos kötelező, lehet 4Giga rammal már nem kéne, de kettőnél még egy csomó program nem fut rendesen. Nálam lévén a gépen sok munka is fut, muszáj egyszerre több programmal dolgoznom. Egyenként persze elmennek a programok most is, csak ez meg durván lassítja a munkát kb. 100%-al. A winyót kizárnám, az új rendszert direkt egy régi jól bevált Seagatre tettem, meg a többi programmal sincs gond. Ez vagy egy alaplap hiba lehet, ami csak egy speciális adobe optimalizációnál jön elő, vagy simán elcseszték a legújabb patch-et. Egyébként ha más nem lesz leszedem az összes frissítést, azt egyenként visszatéve megnézem melyik a problémás. Nem túl elegáns megoldás, de biztos működik.

Az egyébb hibákért előre is bocs, igyekszem tartani a szintet, de nem vagyok túl jó benne. ;)

(#421) katt777 válasza james (#420) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

KotOR 1-2 mindkettő (egyik sem FPS!!! - több fős csapatot irányíthatsz közeli nézetből, de ennek ellenére imádtam) 3990 FT-ért kapható, Oblivion GOTY (benne a 2 küldetéslemezzel) 6990Ft, szóval egy új Halo2 áráért kapsz 3 király játékot! Bioshock-ot ki ne hagyd, főleg az 1.1-es patch-csel, amelyben új plasmidok vannak. Nekem nagyon bejött. Szerencsére van pár game, amelyben nem hülye az AI.
Oblivionra kukkants rá a tesztoldalamon, vagy a téma topicjában. Ezzel a game-mel elleszel hónapokig, az tuti. Kiegészítőkkel meg valami hihetetlen élmény (nem mintha alapból nem az lenne, de ha már látja az ember...).
Az összes fenti játékot csak ajánlani tudom, játékélményben, hangulatban, mindenben.
XP-n elég 2GB RAM lapozófájl nélkül, de még Vista alatt is csak FEAR-nek kellett nálam, azóta meg van, szóval nem tudom, másnak kéne-e.
Miért nem csinálsz egy játékos Felhasználót magadnak? Aztán hadd szóljon! A 8500GT azért elég felejtős, legalább egy 1950XT-t odatehettél volna. Sztem érdemes lenne egy CM-hűtős Galaxy 8800GT-re lecserélned 45k-ért.

[ Szerkesztve ]

(#422) Kukti

Kukti
(tag)

Sziasztok.

nos az elmult pár nap igen tanulságos volt számomra és már teljesen összezavarodtam.

novemberben vettem meg a K9A-P lapomat és akkor még azt hittem "hűde jó", tegnap viszont vettem bele még 2*1Gb memóriát (összesen most 4*1Gb) és minden összejött amit leírtatok.
fagyás lassulás. nem akartam húzni sohasem semmit csak annyit vártam el tőle hogy normálisan működjön. most ráraktam az 1.8 as biost és ugyanolyan rossz és megbízhatatlan.
márha eggyáltalán hajlandó bebootolni. :( :O
úgyhogy megpróbálom kicserélni. mert már kezdem unni hogy csak 2*1Gb al megy rendesen :W

amit kérdezni szeretnék hogy milyen lapot ajánlatok helyette ami passzolna a procimmal, és kezel 4*1Gb memóriát rendesen?

Gigabyte MA790X-DS4 egy ilyenen gondolkodom annyit ajánlottátok a Gigabyte-ot
vagy az ATI chipset et is felejtsem el?

mindezt egy 4800+ os Athlon X2-essel használnám mert most nem tudom a teljes gépet kicserélni.

Vagy várjak amíg eltudom adni az egészet úgy ahogy van azt menjek át Intel-re?

Válaszaitokat előre is köszönöm

(#423) katt777 válasza Kukti (#422) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ATI chipsetet, meg a duál VGA-t is felejtsd el (utóbbiról lásd tapasztalataimat itt).
1.8-as és 1.7-es bios-nak jónak kellene lennie (kiseb AMD procik tuningolását leszámítva), mert támogatjág a 4GB RAM-ot, szóval RAM-hibád is lehet ám! Boot-olás összejön, ha vársz egy kicsit, csak elsőre bios-hibaüzenetet kapsz, aztán menni fog. Vagy nálam pl. le kellett húzni a SATA vinyókat, és akkor rögtön bootolt flash után.
Giga EP35-DS3 nagyon jó kis lap és olcsó, egy kisebb Intel procit is simán feltuningolhatsz benne. Esetleg AM2+-ból is beérheted 1 VGA-s lappal.

(#424) TomBoy1986 válasza Kukti (#422) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A 790-es lap jó lesz. Semmi baj sincs velük. Nekem is - bár nekem MSI K9A2 van - de 4x1GB megy a gépben gond nélkül. Everest szerint egyáltalán nem is lassú, úgyhogy ajánlom ezt, ha 20K körül keresel lapot. Ha drágábban, akkor meg jó lesz a Giga lapja is. Nézz át esetleg a topicjába az enyémnek, ott le vannak írva az eddigi tapasztalatok.

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#425) Kukti válasza katt777 (#423) üzenetére

Kukti
(tag)

Igen megy az 1.8 as biossal a 4Gb de nagyon vacakol. ha bekapcsolom a Quick boot ot akkor még viszonylag gyorsan átlép rajta de a nélkül lassú.
Memória hibára gyanakodtam én is de aztán a linuxos teszt azt mondta hogy nincs baj szal kizárom. (persze másik gépben teszteltem)
Egyenlőre most kivettem 2Gb ot és így nagyon szépen megy.
Kipróbáltam a húzást is és a 4800+ as procim simán ment 3000en :D (alapból 2500)
Szerintem még alszom rá eggyet aztán meglátjuk.

A cf tesztjeid és írásaid is olvastam és eléggé meggyőztél. bár mivel kezdő vagyok e témában nincs nehéz dolgod ;)

úgyhogy most keresek valami lapot ami 1 vga és tuti bios :D aztán kivesézem, majd döntök.

(#426) Kukti

Kukti
(tag)

ja egyébként nektek is 3360mb ot ír ki 4gb memóriára??? mert nekem igen :(

(#427) Asmodeus01

Asmodeus01
(lelkes újonc)

mostmár csak az a kérdés hogy 4*1 GB-al hisztizik csak vagy a 2*2GB-al is?

(#428) Kukti válasza Asmodeus01 (#427) üzenetére

Kukti
(tag)

Erre én is kíváncsi vagyok mert ha ez megoldaná a problémát rohannék cserélni :D

(#429) Kukti válasza Asmodeus01 (#427) üzenetére

Kukti
(tag)

fönntebb találtam egy hozzászólást aki ilyennel próbálkozott de hogy mi lett az eredmény azt nem :(

(#430) katt777 válasza Kukti (#425) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az XP csak 3GB-ot lát + a VGA memóriáját.
Lehet, hogy csak nem mennek együtt a RAM-párok. Nézted simán a másik párral is? Mert akkor az összhang nincs meg köztük. Nekem eszerint szerencsém volt ebben.
Viszont 2 pár RAM-mal a tuning nem kevés gondot tud okozni.

(#431) Asmodeus01 válasza Kukti (#429) üzenetére

Asmodeus01
(lelkes újonc)

hát akkor nincs más hátra : megkell várnunk katt777 mester :R válaszát,,hátha ö tudja a tutit.

(#432) katt777 válasza TomBoy1986 (#424) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

2 féle AMD chipsetes lap van: amelyik hibásan működik, illetve amelyik majd fog. Csak egy megfelelő Catalyst driver kell hozzá, ami, lássuk be, előbb-utóbb bekövetkezik. Vazz, még mindig nem próbáltam ki az XG 8.3-as driverét. :W

(#433) Asmodeus01 válasza katt777 (#430) üzenetére

Asmodeus01
(lelkes újonc)

hopp,,,megint gyors voltál,, :C

(#434) katt777 válasza Asmodeus01 (#431) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

2x2GB-tal kisebb az esély a hibára (csak 1 pár slotot használsz). De mint mondtam, nekem megy 4x1GB-tal is, ráadásul nem is egyforma a 2 pár. :U Viszont 6000+-om van, ami már jelentett különbséget e topicban a kisebb cache-es procikhoz képest, legtöbbször éppen a működőképességet illetően.

[ Szerkesztve ]

(#435) james válasza katt777 (#421) üzenetére

james
(fanatikus tag)

Gratula a tesztoldaladhoz, érthető és hasznos. A CF tényleg kiábrándító, elég nagy szemétség a gyártók részéről, pedig egy driver megírása nem akkora falat, ha egy gigacégről van szó, mint pl. az AMD. Én is kacérkodtam egy darabig, de aztán a 8500Gt-lett afféle átmeneti megoldásként, épp nem volt még kis fogyasztású ennél erősebb kártya a piacon, nagyon hangosabbat (most passzív) meg nem akartam venni, mert minnél halkabb gépet akartam összehozni. Egyébként eddig nem volt lassú igaz, hogy CRT lévén le tudom vennia felbontást akár 800x600-ra és még ott is szép. Késöbb valamilyen ATI ra cserélném, de lehet, hogy ez változik, még nem néztem utána.

Köszi az tippeket, tetszik az Oblivion, valószínüleg ez lesz.

A lapozófile csak a melóhoz kell, de igaz csinálhatnék egy külön lapozó nélküli usert, majd megnézem lehet, hogy a CoF is emiatt fagyik.

Muszáj megkérdeznem, hogy az író Katona Attila is te vagy? (már ha nem titkos az infó).

(#436) james válasza Kukti (#422) üzenetére

james
(fanatikus tag)

Nem tudom, hogy próbáltad-e, de érdemes megemelni a ramok feszültségét. A default 1.8 V bizonyos ramoknál kevés lehet, nálam 2V -tól lettek stabilak a korábbi ramjaim (Kingmax Mars 800-as).

(#437) Kukti válasza james (#436) üzenetére

Kukti
(tag)

a kingmax 1.8 at kér a gyári honlap szerint. 2őt nem mertem adni neki de 1.95 ön asszem fagyott és nem bootolt. felhúzom 2 őre tuning nélkül és megnézem.

igen most 4800+ os proci lehet kevéske neki. érdemesebb lenne nekem is váltani egy nagyobbra?
talán tudok próbálni egy 5600+ ost akkor leeelenőrzöm

(#438) james válasza Kukti (#437) üzenetére

james
(fanatikus tag)

"a kingmax 1.8 at kér a gyári honlap szerint" Én is onnan néztem, de nálam azon még fagyogatott minden tuning nélkül, teljesen gyári beállításokkal. 2V-on szerintem simán használhatod, esetleg tehetsz rá egy passzív bordát a biztonság kedvéért, kb. 800Ft körül már vehető.

Egyébként milyen beállításokkal megy? Szorzó, ramfeki, meg ott vannak az autó dram paraméterek, azokat állítgatod, vagy hagyod defaulton? Pl. az 1T Kingmaxon szerintem felejthető, azt hiszem a lap pl. ezt adja defaultként, ami nem jó. Ezt be kell fixálni 2T-re.

(#439) TomBoy1986 válasza katt777 (#432) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez egyszerű fikció.

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#440) Kukti válasza james (#438) üzenetére

Kukti
(tag)

igazság szerint az fsb vel próbálkozok mert a ram időzítéseket hogy mit miért hogyan még nem mertem piszkálni szóval maradtak defaulton esetleg a ram frekit állítgatom még azt nézem mikor hogy megy :D

igen aki nem vérprofi az egyszerű józan paraszti ésszel próbálkozik, ;)

de csak így tanul a tinó :D

(#441) james válasza Kukti (#440) üzenetére

james
(fanatikus tag)

"defaulton esetleg a ram frekit állítgatom még azt nézem mikor hogy megy" Ez itt kevés lehet, de nem benned van a hiba. Én is hetekig szívtam mire kitököltem a jó beállításokat.

Egyrészt a lap érzékeny a ramra, vagy maga az AMD technika nem tudom, másrészt a Kingmax sem a legjobb ramféle, vagy csak a kettő együtt nem müködik rendesen, szóval kell pár kézi beállítás, ha stabilan akarod futtatni, ha tuningolsz akkor meg mindenképp állítani kell.

Először azt javaslom a default értéken próbáld beállítani, vagyis hagyd meg a procit 2500-on, ami 200 Fsb. A ramokat két helyen lehet finomhangolni, az első bal oldali menüsorban a harmadik menü felülről Advanced Chipset setup. Normálisan 4 Auto érték van beírva ezeket fentről lefelé 5/5/5/18-ra állítsd. Az ennél fontosabb beállítás a cell menüben található alul a ram frekvenciája környékén. Adjust DDR Memory Frequenzy. Ha nem tuningolsz hagyhatod Default értéken, ami ált 800 (ha ilyen ramod van ha nem akkor passz), de ha emeled az FSB-t akkor mindenképp tedd 667-re. Pár sorral lejebb van egy picit rejtett menü az Advanced Dram beállításokkal, amire ha rámész kijön egy ablak, végig AUTO értékekkel. Ezeket lehet ovatosan megpiszkálni (ovatosan mert esetleg nem bnootol), amit javaslok az nálam egy bevált, nem gyors de stabil beállítás. Felülről lefelé: Auto/Auto/5/6/3/5/2T/Auto
Esetleg: 23T/Auto/5/5/3/5/2T/10ns ez kicsit gyorsabb, de lehet instabilabb.
Ezek közül a legfontosabb a 2T, mert ez gyárilag 1T és az Kingmaxon nem müködik jól.
Ezek a beállítások nálam a 260-as Fsb-t is elvitték, igaz csak kétszer 1 Gigával és természetesen 667-es ramfreki beálítással.

(#442) Kukti válasza james (#441) üzenetére

Kukti
(tag)

igen ezzel próbálkozom éppen most és elég jól tűri.
kapja folyamat a 2V ot a memória és még csak 2*1 Gb van benne.
jelenleg a memória Effektív órajel 965 MHz ami Valódi órajel 482 MHz (DDR)
HyperTransport órajel 967 MHz az FSB pedig 242 MHz
a proci így bírja az 2894MHz et persze a szorzót visszavettem

most megnézzük ezzel a beállítással hogy megy 4*1Gb

egyébként köszi a helpet igyekszem okosodni :D

(#443) katt777 válasza TomBoy1986 (#439) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A jóslataim, sajnos, gyakorlatilag mindig bejönnek. :R Csak a reményeimben csalódom. :O

[ Szerkesztve ]

(#444) katt777 válasza james (#438) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kösz az elismerést. :R Pár embernek már tudtam segíteni, és remélem, nem keveset megkímélek attól, hogy a "komoly" teszteknek befőlve CF-be ruházzanak be. Nem véletlenül kiválogatott játékokkal tesztelnek, kiválogatott konfigon.
Kingmaxaim 1.95V_on szaladtak 944MHz-en.
HT-től ne félj, a lapunk bírja 1200 fölött is gond nélkül.
Cserélj 8800GTS-re, ha jó hűtésű, gyors kari kell, ha nem, akkor 8800GT-re, de vigyáz, hogy a ref-hűtésből még csak a Leadtek alkalmazza az újat, szóval a többi tojássütő lesz (vagy -daráló, ha a CM ventiseket vesszük. :DDD
Info nem titkos, én vagyok én. :DDD :R

[ Szerkesztve ]

(#445) Kukti

Kukti
(tag)

nos gyorsba most ez született meg hála az időzítéses tanácsaidnak :D

<a href='http://data.hu/get/168043/kukti_eredmenye.png.html'>
http://data.hu/get/168043/kukti_eredmenye.png
</a>

szerintetek így jó? vagy lehetne jobb is?

(#446) Kukti válasza Kukti (#445) üzenetére

Kukti
(tag)

áááá nem tudok linkelni rendesen csak be kéne járni web programozásra ;)

(#447) Kukti

Kukti
(tag)

[L:%3Ca%20href='http://data.hu/get/168043/kukti_eredmenye.png.html'%3E][link][/L]

talán így sikerül

(#448) Kukti

Kukti
(tag)

[L:%20%20%09%20http://data.hu/get/168043/kukti_eredmenye.png.html][link][/L]

ez az utsó próbálkozásom linkelni ha nem jön be akkor sry mindenkitől a lámázásomért. :(

:W

(#449) katt777 válasza Kukti (#447) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jó lenne képet linkelned (nem letöltést), azt nem baromi nagy png, hanem jpg formátumban, és a Kép gombbal próbálkozva, valahogy így.
Addig viszont szaporíthatod a hsz-aid számát. :P
De hoffman_ és társai majd megmondják, hányas számú hsz-ban magyaráztam el aprólékosan, hogyan műxik az ilyesmi, elég sokat nézegették anno. ;] :R

[ Szerkesztve ]

(#450) Kukti válasza katt777 (#449) üzenetére

Kukti
(tag)

eredmény

így??? :D

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.