Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#351) thebigplaton

thebigplaton
(újonc)

THX mindegyikőtöknek...

hát majd azért meglássuk hogy mivel fog többert nyyujtani a 2.0 de jó lex ez is még egyenlőre ere voltam igazából kiváncsi hogy kb ebbe a lapba hogy futna egy nvidia laphoz képest de szerintem kb ugyanaz a szint csak nem sokan vesznek vettek ilyen lapot és még olyan hogy ATi lapba nVidia kari még nemigen van tesztekbe se meg hát így hogy "szar" a lap egyértelmű hogy kételyek támadnak bennem hogy ki fogja e hajtani namármost ha egy sima SLI ready K9N SLI Platinum ad a PCI-E-nek 28 szálat ez meg össz visz mindennek ad ( ha nem használja a második expresset az ember akkor csak a masternek) 40 szálat akkor biztos hogy valaien szinten menni fog a lap és a VGA kombója...

De továbbra is hagsújozom ha valaki talál linket vagy már tapasztalt ilyen párosítást és le tudná írni hogy kb milyen szinten mennek rajta a cuccok akkor az kérem tegye meg!!

És az eddigi hozzászólásokért bigthx!!

[ Szerkesztve ]

(#352) Asmodeus01

Asmodeus01
(lelkes újonc)

Up :)

(#353) Asmodeus01

Asmodeus01
(lelkes újonc)

Ne haljon már ki ez a topic.
Nekem is ilyen lapom van(még nem teljes a konfig), de szeretem olvasni a hsz-eket olyanoktol akiknek megy,.Mindig megtudok valami okosat itt.De azt sem hiszem el hogy minden msi full szar lenne, nekem több barátom is msi-t használ, és nem panaszkodnak,ök javasolták ezt a márkát.

[ Szerkesztve ]

(#354) katt777 válasza Asmodeus01 (#353) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nyilván nem próbálnak minden lehetőséget kiaknázni a lapjukból, másrészt még az MSI-nél is előfordulhat, hogy valamelyik lapjukhoz használható bios-t adnak ki.
Én, ha ma vásárolnék lapot, UltraDurable Gigabyte-ba ruháznék bele, és vsz. az is lesz, csak még kérdéses, hogy 790X v. X38. Szóval én továbbra sem javaslom, a korábbiak miatt:
1. Kisebb procival 1.5-ös bios a jó, de akkor csak 2 GB RAM-ot használhatsz.
2. Több RAM-hoz 1.7 v. 1.8-as bios kell, és erősebb proci, különben a memóriasebesség elvész valahol az entrópiában. Tudtommal erre még senki nem talált megoldást.
3. 2db-nál több RAM-modul használatakor bios-frissítés v. CMOS clear után vagy 10 p-es várakozással, és hibával indul a lap, vagy le kell húzkodni a SATA drive-okat.

Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

(#355) TomBoy1986 válasza Asmodeus01 (#353) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem is már a 2. MSI lapom a mostani, s semmi problémám nem volt velük. Mindent ki kell ismerni. Ez utóbbi pedig igazán jól sikerült -- no problem.

Ami nem volt nekem sem túl szimpi, hogy a régi lapoknál túl kis méretű BIOS-t használtak, s így nem tudtak Phenom támogatást biztosítani :(

katt777:

Ennél K9A lapnál ténylegesen sokkal több probléma van, mint amivel én a két lap esetében összesen találkoztam. A te helyzetedből értem, hogy csalódtál benne, sajnos elképzelhető, hogy rossz típust fogtál ki :( (típus, s nem példány).

[ Szerkesztve ]

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#356) katt777 válasza TomBoy1986 (#355) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nagyon úgy rémlik, neked is régebbi bios-okkal kellett kísérletezned anno a régebbi lapoddal, mert több is rossz volt.
Egyelőre nekem elég annyi, hogy jelen bios-szal, jelen procival OK-s a lap, és együttérzek azokkal, akiknek a kisebb procikkal elvész a memória-sebességük, emiatt nem tudnak 2GB+ memóriát használni, vagy variálni a HT sebességgel. Szerencsére azt bírja a lap, hardveresen tényleg jó, de cseszheti az ember, ha a gyártó tojik rá teljeskörűen használható bios-t készíteni hozzá. Az meg egyik tulajt sem érdekli sztem, hogy miért nincs Phenom támogatás. Ez is a fogyasztó leszarása, már elnézést. Magyarán minimumból hozzuk ki a lapot, aztán a delikvens fejlesztés helyett majd vehet egy újat. Na, ezért fogok Gigabyte-ra váltani. Drágább, de jobb a felszereltsége, jobb a felhasznált anyagok minősége (kondik, pl.), jobb a chipset hűtése (OK? ez sem melegszik nagyon), stb.

Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

(#357) TomBoy1986 válasza katt777 (#356) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Így van, nálam a K9N Ultránál a 3.5-ös BIOS-t követően az első normális a 3.9-es...

Gigabyte-ról se jót se rosszat nem tudok mondani, szerintem korábban írtam már neked, hogy az MSI és a Gigabyte között kellett döntenem tavaly, s én felszereltség alapján választottam, amit választottam. Manapság az már nem olyan különböző (nincs 2db LAN...), de a mostanimnál meg az ár volt az, ami a konkurens lapokat a földbe döngölte. Gigáéknál például ennyi pénzért szépen el is búcsúzhattam volna a 790X-től és vele együtt a CF-től is.

Igaz, olcsóbb ~1000 HUF-fal.

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#358) BIZ0906

BIZ0906
(kvázi-tag)

Hy. Mikor berakom a telepítő cd-t akkor bejön a vezérlőpultban lévő rendszer>hardver rész. És utánna a cd-n lévő válastási lehetőségek. Ez normális, vagy hiba? És az ATi system drivert nem tudom felrakni mert valami standard vgaban akarja felrakni ez mitől van? meg az AMD Away sem teszi fel rendesen az exéből indítva mert nem támogatott nyelvtipust ír ki. kb. ennyi mi lehet a gond vagy ez így jó?

www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

(#359) BIZ0906

BIZ0906
(kvázi-tag)

Vagy a sorrend is számít? Vagy a biosban kell valamit beállítanim hogy jobban menjen?

(#360) BIZ0906

BIZ0906
(kvázi-tag)

Nektek formázás után hogy megy az alaplap telepítés? Mit kell csinálni?

(#361) Bohus válasza BIZ0906 (#360) üzenetére

Bohus
(kvázi-tag)

Alaplapi CD-t felecsde! MSI honlapjáról töltsd le a legfrissebb drivereket, azokat használd. Sőt, a hangkari driverét jobb ha egyből a realtek honlapjáról húzod le. (Ne lepődj meg, mindkettőről halál lassan csorog a bitfolyam.) ATI system driver egy nagy tuskóság, 90%-ban az ATI vga driver tesped benne, de ajánlott feltenni a chipset driver miatt. Ha CCC nélküli ATI driver-t akarsz használni - én azt használok - akkor a www.ngohq.com-on keresd.
Op. rendszer sokmindent felismer, a maradék telepítésének sorrendje közömbös. Ha a vezérlőpult>rendszer>hardver>eszközkezelőben már nem látsz sárga fekiáltójeleket, akkor végeztél.

Nincsen egyenes, minden sréh, sz@r az egész mindenség...

(#362) R.P. válasza BIZ0906 (#358) üzenetére

R.P.
(fanatikus tag)

Az AMD Away drivernél kell csinálni egy parancsikont az exe-re (jobbgomb), és a parancsikon tulajdonságaihoz be kell írni a cél mezőbe hogy /el

nekem így néz ki: "D:\Archív\Driver\AMDAway Driver\setup.exe" /el

Üdv!

Olvassátok! http://footer.hu - kulturális magazin

(#363) BIZ0906

BIZ0906
(kvázi-tag)

(#362) (#361)

Köszönöm a válaszokat akkor jól csináltam ezekszerint :) még egyszer THX

(#364) katt777 válasza R.P. (#362) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

De hogy ez mennyire felesleges! Nálam legalábbis megtalálja a driver-t ha kijelölöm a könyvtárát, ahonnan telepíteni kell. Vista alatt meg setup.exe. Vagy fordítva? :F Már rég telepítettem újra a rendszert.

(#365) katt777 válasza Bohus (#361) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Külön is tölthető le ATI SB driver.
CCC meg nekem éppen muszáj az új VGA-hoz, mert AT, ATT sem megy, RT is csak hibával, eddig én is elvoltam nélküle. Szóval ez VGA-függő.

(#366) katt777 válasza BIZ0906 (#363) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Alaplap driverei (SB600 + Away) után célszerű feltenni az AMD processzor drivert, valamint a dual-core optimizert (2007 aug. a legfrissebb), hogy tökéletesen működjön a rendszer, aztán a többit.

(#367) BIZ0906 válasza katt777 (#366) üzenetére

BIZ0906
(kvázi-tag)

Tthx a segítséget.

(#368) R.P. válasza katt777 (#364) üzenetére

R.P.
(fanatikus tag)

Ezt kérdezte, hát megmondtam, szerintem gyorsabb :)

Milyen az új VGA? 3DMark-ot tudsz mondani?

(#369) Asmodeus01

Asmodeus01
(lelkes újonc)

UP :)

(#370) katt777 válasza R.P. (#368) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Tesztoldalam. :D Bő 1 hétig nem volt netem, most kölcsönben van itt egy mobil-antenna, aztán még a héten talán lesz megint.

(#371) R.P. válasza katt777 (#370) üzenetére

R.P.
(fanatikus tag)

Na, ez szép. Azért még ez a kártya sem annyira durván procilimites, pláne hogy ez 3DMark. Haveromnak Sapphire 2900Pro-ja van, 512Mb-os, 256 bites, és neki 500Mhz tuning a 3Ghz-es Pentium4-én ég-és-föld. Legalább 10fps TDU-ban.

Szóval én nem gyúrnék még új procira a helyedben :)

(#372) katt777 válasza R.P. (#371) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az okfejtéseddel az a probléma, hogy 3,5GHz-en járatott C2D-vel még mindig van 3D-teljesítmény-növekedés (3GHz fölött nálam kb. 30 pont 100 MHz-enként), szóval van itt még gyúrási lehetőség. (Durva mondjuk a 100 SM2/HDR pont/100MHz lenne, na az tényleg procilimit.) De egyelőre a 2. karira gyúrok, ami már megvan, csak elmenni nem tudok érte BP-re, futárnak meg nem fizetek 3500Ft-ot. :W

(#373) Bohus

Bohus
(kvázi-tag)

Nem a lapra tartozik, csak úgy az MSI-re, PH! teszt lehúzta az MSI X48C Platinumot, meg MSI P7N Diamond is, tuningra alkalmatlan minősítést kapott. Pár évvel ezelőtt ha egy 200MHz-es alap buszsebességű lapnak 250-es FSB-t engedett a bios, mérget lehetett rá venni, hogy ha proci + memó bírja, akkor a lap is bírni fogja. Na és ma? A K9A-m 280MHz-nél behal, holott elvileg a 400-at is vinni kellene. Ilyenkor van az, hogy legszívesebben felkoncolnám az összes kibaszott marketingest, akiket azért fizetnek, hogy meggyőzzenek minket, hogy márpedig a szar igenis finom, és győrjék is le a torkunkon.

Nincsen egyenes, minden sréh, sz@r az egész mindenség...

(#374) katt777 válasza Bohus (#373) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

De azért legyűrték, nem?
Ha jó lenne egy termék, nem kéne az eladásához marketing. Ott a Ferrari: versenyez, nyer, és ezt a technológiát megkapod közútra (más autógyárakkal ellentétben). Nem kell reklám.
Aztán megveszed a szar terméket, megválasztod a tolvaj politikust, és még el is hiszed, hogy ez milyen jó neked, amíg észre nem veszed, hogy használhatatlan, amit vettél, és csak a zsebed lett üres.
Marketing = lopás legálisan.
Én most selejteztem ki egy rakat játékot különböző okokból, de a lényeg mindnél az, hogy jó marketinggel szemetet kaptam játékmenetet illetően pl., vagy más szempontokból. Szóval az MSI messze nincs egyedül.
Lapnak bőven jó egy felszereltebb X38-as Giga v. ASUS.

(#375) BIZ0906

BIZ0906
(kvázi-tag)

[Itt] ha az Optimized-et válastom akkor nem biztos hogy stabilan fog menni a rendszer? Vagy pont hogy igen? Ezt nem vágom :(
?

(#376) BIZ0906

BIZ0906
(kvázi-tag)

MSI K9A2 CF deszkánál, hogy van CF támogatás ha az egyik x8-os a másik x16 ?
Ez gyengébbé teszi a x16-est nem?

1 x PCI Express x16 ( Crossfire támogatás )
1 x PCI Express x8

(#377) katt777 válasza BIZ0906 (#375) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Stabil lesz, csak levesz HT-t és RAM-ot, állítsd manuálisan.
Másik 1 szerű: 1 kari 16X sebességen megy, 2 meg mindegyik 8X-oson. Platinumok 2x16X-osak, ha jól tudom.

(#378) BIZ0906 válasza katt777 (#377) üzenetére

BIZ0906
(kvázi-tag)

thx a választ :)

(#379) james

james
(fanatikus tag)

Ez egy elég érdekes thread a miért is nem támogatja a Phenomot kérdésre...
http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=114559.0

Egyrészt lehet lesz Phenom X2 támogatás (talán 45nm is), másrészt lehet a 8mb bios duma csak porhintés.

"There is a difference, GB uses Award BIOS, MSI uses Ami bios.
That could be the entire difference.
But as said, we don't have the answers, we don't know why some small boards do and others don't."
:W

''Azt értem, HOGYAN csinálják, de nem értem, hogy MIÉRT.'' ... 1984

(#380) katt777 válasza james (#379) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kicsi bios-memória méret (nem fér bele az új), tudtommal, egyébiránt ha valami soha nem érdekelt, az az, hogy miért NEM végzi valaki megfelelően a munkáját. MSI szar, feledve. Legközelebb GB lesz.

(#381) katt777

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Egy jó pont a lapnak:

CF, CPU- és VGA-tuning, minden tökéletesen megy. Sajna a 2x512-es procik mem-kezelési hibáján (1.5 fölött, ha jól emléxem) ez nem változtat.

(#382) james

james
(fanatikus tag)

A tag épp azt feszegeti, hogy a konkurencia meg tudja csinálni kisebb biossal is, leginkább az Asusra hivatkozik, erre volt az egyik utólsó válasz, hogy de annak más gyártótól van a biosa, ami hmm. elég gyenge válasznak tűnik.

Ez max annyiban érdekes, hogy egy esetleges késöbbi bios lehetőségét veti fel, meg persze, ha az derülne ki, hogy az MSI "szándékosan" csinálja az egészet, akkor az erősíti az MSI felejtős életérzést. Egyébként ezt is felveti a srác, miszerint azért hanyagolja a régi lapokat a cég, hogy előtérbe nyomja az újakat. Ez pl. tetű dolog lenne.

A Gigában egyetértek amikor ezt vettem a GB extra durable szériája volt a másik jelölt és valószínüleg az lesz a következő lapom is.

(#383) james válasza katt777 (#381) üzenetére

james
(fanatikus tag)

Nálam továbbra is van az az idióta véletlenszerű lefagyás a relic gamek alatt. Már megpróbáltam egy MS memória lapozós patch-et is, ami stabilizálná az intenzív AGP PCI-E alakalmazásokat, nagyon nem segített. Attól idegestő, hogy tegnap kb. 40 perc után fagyott ki ugyanazon a pályán ahol addig ment. Tehát normálisan tette a dolgát semmi új effektet nem kapott de egy idő után véletlenszerűen elszállt. Hozzáteszem, hogy ehhez visszavettem az órajelet 2700-ról 2500 ra, a ramokat is visszavettem eggyel kisebb beállításba, de a feszeket meghagytam.

Most van egy olyan sanda gyanúm, hogy az említett 1.5-1.8-as bios memória anomália összefügg ezzel a lefagyás dologgal. Meglehet a lapban van valami hiba, ami bizonyos processzoroknál (brissbane?), nagy ritkán bizonyos alkalmazásokban memória zavarokat okoz és ezt próbálták orvosolni az extrém lassú késöbbi biosokkal.

Még esetleg előfordúlhat, hogy hálózati zavar van az egész mögött, de ez szerintem kevéssé valószínű, a rendszer elég jól viseli az áramingadozásokat. Volt egy olyan esetem is, hogy egy pillanatra teljesen elment az áram, vilany sötét, monitor kikap, rooter szintén, de a lap nem fagyott ki. (persze lehet, hogy csak a Zalmann táp miatt van de akkor is szép)

(#384) katt777 válasza james (#383) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

2MB cache-sel nincs probléma, jó, hogy lecseréltem a 4200+-omat. Aztán meg AMD fronton nem fogok maradni, ha csak a következő 1 évben nem durrantanak valami nagyot, de a Phenomokat látva ezt erősen kétlem. Egyelőre jó a konfigom így, ahogy van.
Visszatettem az 1.7-es biost, ha már az egyik vista frissítés szétcseszte partícióstul az egész vinyómat, és attól kezdve működik a Nero BackItUp rendszerindítója, amely az 1.8-assal mindig lefagyott. Ez csak egy újabb észrevétel a K9A bios-aival kapcsolatban. Még jó, hogy nekem az 1.7-es ugyanolyan OK.

(#385) james válasza katt777 (#384) üzenetére

james
(fanatikus tag)

Ja a Phenomok nem túl erősek, de mondjuk nem is az a legnagyobb bajuk, hanem az elszállt fogyasztás különösen a Penryn vonalhoz viszonyítva. Esetleg 45nm-en még dobhatnak egy nagyot, 4Ghz 45W pl. de ehhez majdnem csoda kellene...

Közben megnéztem megint az 1.8-assal, a Relic problémát. Sajnos vagy szerencsére ugyanúgy jelentkezik, szóval első körben nem az van amire gyanakodtam, bár a memória lassulás persze továbbra is gond és érthetetlen.

"Ez csak egy újabb észrevétel a K9A bios-aival kapcsolatban." Remek. Tényleg hanyagolni kell ezt a céget, akkor talán megértik mit jelentene a costumer care.

(#386) katt777 válasza james (#385) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azért a 6000+-omhoz nem olyan elszállt a fogyasztásuk, még ha ez 89W-os is. Kódjele szerint ugyan állítólag 125, de Sandra meg ragaszkodott a 89-hez. Csak hát a teljesítmény... Én ugyan nem váltok 3GHz-es prociról 2,2-esre, mert akkor minden alkalmazásnál (pl. játék) szívok, amely csak 2 magot kezel.

(#387) james válasza katt777 (#386) üzenetére

james
(fanatikus tag)

Meg a korábbi Nortwoodomhoz képest sem, pár hete mértem minimum 125W terhelve de üresben is 20-30W körül lehet. A Phenomot meg mindenki a Penrynhez hasonlítja, meg én is, ami engem zavar az a CnQ val mért 130W körüli rendszer fogyasztás, a mostani cuccom ezzel szemben hetven pár watt és kvázi hangtalan. Szerintem a te procid sem fogyaszt ennél sokkal többet CnQ-val, terhelve meg majdnem mindegy. Az a meglepő, hogy a jelenlegi Phenom-verzó visszavett órajelekkel, visszavett fesszel meg a legfejlettebb gyártástechnológiával, CnQ-val is valami 40-60W körül eszik, ez elég érthetetlen.

"Én ugyan nem váltok 3GHz-es prociról 2,2-esre, mert akkor minden alkalmazásnál (pl. játék) szívok, amely csak 2 magot kezel." Ez egyértelmű én se tenném. Onnan kezdene érdekes lenni, ha a Phenom elérné a 2.8-3Ghz-t és mindezt egy szolidabb fogyasztás mellett. Persze ha ehhez lapcsere is kell, akkor már nem is ez lesz a kérdés, hanem hogy Phenom vs Penryn 2 vs 4 mag, meg az ár-érték arány. Ez kb. őszre belátható lesz. Addigra remélhetőleg lesz már valami 45nm-es teszt a Phenomról, meg talán biztosabbat lehet tudni a mi biosunkról is. A jelenlegi kilátások szerint lapcsere és Penryn, de nem kizárt, hogy Phenom, ha olcsó és kellőképpen ütős lesz.

Egyébként szerintem a te procid elég erős a mai programok töbségéhez. Nálam ugye 2,7Gigán megy egy Brissbane de nem érzem, hogy lassú lenne. Egyedül 3D renderingben tudnék elképzelni erősebb procit, de minimum dupla teljesítmény kellene, +10 +20% ért nem éri meg váltani még ott sem. Játékokban meg az egész relatív. Az említett Nortwoodos gép az öcsémnek ment, aki főleg játékra használja. A Nortwood (2,7Ghz mert már kicsit öregecske) tényleg lassú, ennek ellenére simán viszi a legtöbb stratégiát, meg FarCry-t is akadásmentesen. Az hogy 40-80-90 frame, meg alig érzékelhető a gyakorlatban. Mondjuk egy játék volt, ami megfektette, a Supreme Commander, itt a frame rate lement 6 körülire de átlagban is 20-24 volt az üres terep felett. Ennek ellenére még ez is játszható volt, nyomtam vele pár pályát, hogy megnézzem érdemes-e egyáltalán fennhagyni a gépen, de nem volt rossz, igy maradt. Amúgy a neten nézegettem, hogy a pont a SupCom az egyik játék, ami rendesen kihasználja a többmagos procikat, nemcsak a kétmagost, de a négymagost is nagyon meghálálja. (a több száz AI egység kezelése finom feladat)

(#388) katt777 válasza james (#387) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sajna a procim nagyon szűken elég a 3870CF alá, nagy felbontáson és magas grafikával pedig némelyik újabb játék hajlamos belassulni (mondjuk eddig csak C szívatott, de az meg amúgy is síxar). Nálam is a Penryn néz ki, mire cserélni kell, sztem bagóért lehet E9600-ast és X380-as lapot venni majd. AMD-nek annyi, én már nem bízom benne.

(#389) james válasza katt777 (#388) üzenetére

james
(fanatikus tag)

"sztem bagóért lehet E9600-ast és X380-as lapot venni majd. AMD-nek annyi"
Most néztem valakinek olcsó inteles gépet (hihetetlen) és tényleg az. Alaplapok már 10K tól vannak, talán nem is a legrosszabbak E2180-as meg 16K körül és az a vicc hogy még ez a proci is simán gyorsabb azonos órajelen a Brissbane-nél, mintegy 10%-al (mondjuk nem mindenhol, van ahol majdnem egál), miközben full terhelésen (2.7gigán) sem fogyaszt többet 40 wattnál.

Hogy az AMD-nek annyi lenne... szerintem még nem. Irodában, laptopban bőven megfelelnek a gépeik (CnQ nagyon jó), sőt ha az integrált grafikus megoldást nézzük, akkor messze lelépik az intelt, talán az NV-t is. Ami a csúcs szegmenst illeti, ott persze eléggé le vannak maradva, sajnos nemcsak architekturális szinten, hanem a gyártástechnológiával is. Már az AMD 65nm-e is rosszabb volt a Intelénél, az Intel 45nm-e meg még a vártnál is jobban sikerült, mondhatni egészen elképesztő amit kihoztak belőle. Hát kb. ezt a szintet kellene elérniük, különben tényleg le lesznek mosva és marad nekik a legolcsóbb szegmens. Kár lenne értük...

(#390) katt777 válasza james (#389) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kár, hogy engem éppen az a szegmens izgat, amelyben az AMD szar. :O

(#391) james válasza katt777 (#390) üzenetére

james
(fanatikus tag)

Hehe. Viszont, ha máshol húznak lehet több pénz jut a csúcsszegmensre és fejlesztésekre is. Önmagában a csúcs pl. nem is tartaná el a céget, kb. ahogy a Sun meg a többi hasonló "csúcs" szerver cég vergődik ahogy látom. Egyébként még nem írnám le őket, a hátrányuk egyáltalán nem perdöntő. Mondjuk az a 10% simán összejött nálam (igaz minuszban) a rossz ram késleltetések miatt, 3D markban pedig még több is kijött a game tesztekben. Szóval, a relatíve Intel előny egy része apróságokon is múllhat, amit vagy tudnak javítani vagy nem. A 45nm egy lehetőség, a mostani Phenom szerintem nemcsak azért gyenge ennyire, mert amúgy gyenge az egész, hanem valószínüleg visszafogja a nem túl erős 65nm-es technológia. Arra is gondolok pl. hogy a Brissbane-ek cash késleltetése is gyengébb, mint a Windsor-nak, nem számítva, hogy nincs benne annyi cash, ami az Intelt nézve pl. nem is logikus. Ők a kissebb csikszéllel emelik a Cash-t is, mert belefér...(meg egyébként is jó) Ha csak azt nézem, hogy az AMD 65nm-es procija kevésbé húzható mint a 90nm-es, emellett kisebb cash van benne, sőt ami van az is lassabb, akkor ez egy röhej. Ezért gondolom, hogy ha normálisan összehozzák a 45nm-et, akkor az sokkal jobb is lehet, mint amit ma le lehet vezetni az ismert 65nm technológiából, mert az inkább zsákucca volt nekik.

Csak érdekességképpen 667-es időzítés 4,4,4,12, 1T vs 400-as 5,5,5,18,2T (3Dmark2003 repülős game hanggal 8500Gt-n), 86.8 vs 63.4 frame ami 27% csökkenés vagy 36%-os növekedés a nézőponttól függően. (Persze tuningolva szóval a 667 az közel 800)

(#392) katt777 válasza james (#391) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Bár lenne jó nagy cash a prociban, akkor talán ingyen volna! :Y Sztem te a cache-re gondolsz. :DDD
A kisebb cache-es procik tényleg elszálltak itt az újabb bios-okkal, az enyém viszont (Windsor és 2MB cache) nem.
AMD már annyi zsákutcát talált, hogy várost építhetne belőle. ;]

[ Szerkesztve ]

(#393) james válasza katt777 (#392) üzenetére

james
(fanatikus tag)

Ja cache :DDD

Gondoltam veszek én is egy Windsort csak most már nem igazán éri meg. Amikor a Brissbane-t választottam, akkor még nem ismertem a CnQ-t és gondoltam nem árt ha nem hangos a gép. Persze azóta kiderült (számomra is), hogy teljesen mindegy milyen proci van benne, CnQ-val úgy is 10W alatt vagy körül fogyaszt, ami kvázi hangtalan. Most már mindegy, őszig kibirom ezzel, hacsak nem döglik be addig, mert ma is dobott egy kékhalált, csak nem tudom mi az oka mert elég rendszertelenül csinálja, talán kozmikus sugárzás vagy mi lehet...?

Ja volt zsákucca is bőven de azért voltak elég szép úttörő ötleteik is szépszámban. A másik oldalról, meg az über zsákucca a Prescott volt, nagyon gáz és mégis el bírták adni. Ehhez képest teljesen hihetetlen amit mostanában művelnek ill. gyártanak, le a kalappal.

(#394) katt777 válasza james (#393) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Rosszul van beállítva a rendszered. XP/Vista managerrel hangold be, és pucold ki.

(#395) james válasza katt777 (#394) üzenetére

james
(fanatikus tag)

Köszi a tippet, nem kizárt hogy ez a helyzet. Ezt a progit még nem ismertem remélem beválik. :R

(#396) katt777 válasza james (#395) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha nem segítene, telepíts újra mindent, és utána állítsd be vele. ÁÉn jó pár segédprogit kipróbáltam, de messze ez a legjobb.

(#397) james válasza katt777 (#396) üzenetére

james
(fanatikus tag)

Mi ennek a proginak a pontos neve, vagy a gyártója, esetleg verziószám? Kerestem a neten de elég kaotikus...

(#398) katt777 válasza james (#397) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Yamicsoft
Skacok, mindenkinek ajánlom, hogy töltse le az MSI oldaláról a DualCoreCentert!!!

(#399) james válasza katt777 (#398) üzenetére

james
(fanatikus tag)

Köszi a linket. A progi talált vagy 1600 problémát a registryben, ezek egy része javíthatónak tűnik, de sajnos vannak olyanok is amik veszélyesnek látszanak, ezért nagy valószínüséggel újra kell rakjam a rendszert... :O Egyébként tényleg jó cucc, jól jött volna korábban is, kösz mégegyszer.

(#400) katt777 válasza james (#399) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem kerested korábban.
Egyébként tényleg jó állapotban lehetett a rendszered, ha 1600 hibát talált. :DDD
Menthetsz registryt, vagy kizárhatsz ágakat a pucolásból, ha tisztítani akarsz.
Én amúgy simán CCleaner-t használok végig, a telepítések során, és amikor már a full rendszerem le van mentve, akkor pucolom ki, és hangolom be XPManagerrel, biztos, ami biztos. Jó pár szívás miatt én mentek partíciót tiszta XP SP2 install (+szükséges frissítések, hotfixek viszont nem) után, driverekkel (VGA-t nem), komolyabb programokkal, majd 3rd party programokkal is, így bármi gáz/frissítés van, van honnan újraindulni.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.