Meg a korábbi Nortwoodomhoz képest sem, pár hete mértem minimum 125W terhelve de üresben is 20-30W körül lehet. A Phenomot meg mindenki a Penrynhez hasonlítja, meg én is, ami engem zavar az a CnQ val mért 130W körüli rendszer fogyasztás, a mostani cuccom ezzel szemben hetven pár watt és kvázi hangtalan. Szerintem a te procid sem fogyaszt ennél sokkal többet CnQ-val, terhelve meg majdnem mindegy. Az a meglepő, hogy a jelenlegi Phenom-verzó visszavett órajelekkel, visszavett fesszel meg a legfejlettebb gyártástechnológiával, CnQ-val is valami 40-60W körül eszik, ez elég érthetetlen.
"Én ugyan nem váltok 3GHz-es prociról 2,2-esre, mert akkor minden alkalmazásnál (pl. játék) szívok, amely csak 2 magot kezel." Ez egyértelmű én se tenném. Onnan kezdene érdekes lenni, ha a Phenom elérné a 2.8-3Ghz-t és mindezt egy szolidabb fogyasztás mellett. Persze ha ehhez lapcsere is kell, akkor már nem is ez lesz a kérdés, hanem hogy Phenom vs Penryn 2 vs 4 mag, meg az ár-érték arány. Ez kb. őszre belátható lesz. Addigra remélhetőleg lesz már valami 45nm-es teszt a Phenomról, meg talán biztosabbat lehet tudni a mi biosunkról is. A jelenlegi kilátások szerint lapcsere és Penryn, de nem kizárt, hogy Phenom, ha olcsó és kellőképpen ütős lesz.
Egyébként szerintem a te procid elég erős a mai programok töbségéhez. Nálam ugye 2,7Gigán megy egy Brissbane de nem érzem, hogy lassú lenne. Egyedül 3D renderingben tudnék elképzelni erősebb procit, de minimum dupla teljesítmény kellene, +10 +20% ért nem éri meg váltani még ott sem. Játékokban meg az egész relatív. Az említett Nortwoodos gép az öcsémnek ment, aki főleg játékra használja. A Nortwood (2,7Ghz mert már kicsit öregecske) tényleg lassú, ennek ellenére simán viszi a legtöbb stratégiát, meg FarCry-t is akadásmentesen. Az hogy 40-80-90 frame, meg alig érzékelhető a gyakorlatban. Mondjuk egy játék volt, ami megfektette, a Supreme Commander, itt a frame rate lement 6 körülire de átlagban is 20-24 volt az üres terep felett. Ennek ellenére még ez is játszható volt, nyomtam vele pár pályát, hogy megnézzem érdemes-e egyáltalán fennhagyni a gépen, de nem volt rossz, igy maradt. Amúgy a neten nézegettem, hogy a pont a SupCom az egyik játék, ami rendesen kihasználja a többmagos procikat, nemcsak a kétmagost, de a négymagost is nagyon meghálálja. (a több száz AI egység kezelése finom feladat)
''Azt értem, HOGYAN csinálják, de nem értem, hogy MIÉRT.'' ... 1984