Valahogy a 89W-os 6000+ még mindig nincs...
Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com
Valahogy a 89W-os 6000+ még mindig nincs...
Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

Sziasztok!
Ezt az alaplapot össze lehet kötni ezzel a DVD íróval:
MSI K9N SLI-2F
Csatlakozói: 10x USB 2.0, 2x PCIEx1, 3x PCI, 6x SATAII, 1x ATA, SATA Raid, 2x PS/2, 1x serial port, 1x paralell port
DVD: NEC AD-7191A
Csatoló: E-IDE
Ha hülyeséget kérdezek, bocsi, de én nem nagyon értek hozzá! 
Köszi a segítséget!
No, akkor először is próbálkozz a lapod topicjában, az sokat segíthet.
Az 1 X ATA megjelölés azt jelenti a kiválasztott lapon, hogy 2 IDE eszközt tudsz rákötni. De ha a gyártó oldalán megnézed a képet, láthatod is.
Mindenesetre a helyedben sürgősen valamilyen más márkán kezdenék el gondolkodni.

Miért, mi a gond az MSI alaplappal?
(Tudom, hogy ez nem ennek a típusnak a topicja, de nem találtam pont ilyet.)
Az hogy nem képesek bios-t írni hozzá. Már több MSI alaplapnál ki van zárva pl. a Phenom támogatás, a szorzózár-feloldásról nem is beszélve. Egyebekről elég kicsit itt is visszaolvasni.
K9N-SLI topic tudtommal van, vagy Ultra? Ilyesmi. Csak a chipset miatt.
A biosaik hibái viszont chipset-függetlenek. 

Mért, más alaplapjukhoz sem írnak normális BIOS-t? Azthittem csak mi vagyunk kivételes helyzetben.
Olvassátok! http://footer.hu - kulturális magazin
A K9N Ultrával nincsen gond. Csak nem támogatja a Phenomot.
Leszámítva a 3.6, 3.7, 3.8-as BIOS-okat.
A 3.5-ös és a 3.9-es tökéletesen üzemel. (3.9 a legújabb)
[ Szerkesztve ]
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300
Szóval "szinte" semmi gond. Ennyiből a K9A Platinum is tökéletes.
Bizonyos procikkal, bizonyos bios-okkal megfelelő, ha sikerül eltalálnod a megfelelő kombót, Phenom meg szintén esélytelen. Szóval nem is tudom, mit szőrözök én itt.
Mellesleg épp X2 topicban olvasom, mások hogyan szívnak különböző MSI lapokkal. Szóval én semmiképp sem vennék, az már 8 szentség. ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
A Platinum nem kivételes minőséget és elbánást jelent, hanem komolyabb odafigyelést a biosok LQRására. Más lapokkal hanyagabbak, de ott is gondosan ügyelnek arra, nehogy jó munkát végezzenek.
Mert véletlenül ilyen munkát nem lehet végezni.
[ Szerkesztve ]
De azért remélem nem baj, ha én elégedetten használom, ugye? 
Szoktam ám én is látni azokat az írásokat. Egy dolgot meg kell tanulni. Ugyanúgy, mint az ASUS-nál, az alsó kategóriás termékek itt sem tuningbarátak. A legtöbben pedig mindenféle Neo-szarokat vesznek, mert az olcsó...
A topic lapja szvsz. kivétel, mert viszonylag drága volt mindig is (mondhatni csúcskategóriás), s mégis gondok vannak vele. A helyedben biztos én is hasonlóan állnék a dologhoz. Az én lapom sem alsókategória, inkább felső-közép volt a maga 22.5K-s árával tavaly januárban. Viszont nem is volt gondom lényegében semmivel. Tuning jól ment, BIOS-okat frissítgettem, tesztelgettem. Ennyi erővel az ATI-ra és az NV-re is lehet mutogatni, hogy hogy mer kiadni egy kártyát, amikor nem jó hozzá a driver 
A 2 barátomnak is szintén MSI lapja van, az egyik még S939-es, de a másik új K9AG Neo2-Digital. Ő nem tuningos lelkületű, így 6000+-ra nevezett be, s fagyás és kékhalál nélkül használja hónapok óta.
A Phenom támogatás, pedig mint ahogy korábban is írtam a BIOS méretétől függ elsősorban - pl. a fenti lap támogatja, s mint kiderült az MSI-nél nem alkalmaztak a szükségesnél nagyobb méretű BIOS-okat a régebbi kiadású lapokban. Egyébiránt a Phenomok támogatottságáról az AM2 lapokban:
Most AM2 Motherboards Not Phenom Ready
Szóval még mielőtt azt hinnénk, hogy az MSI az egyetlen, akinek a termékei nem támogatják...
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300
Nem, örülj neki, hogy jó.
Más gyártók is adnak ki rossz bios-okat, de legalább igyekeznek javítani.
K9AP is megy gond nélkül, csak esetleg (mint az 1.6) mindösszesen 1X HT sebességgel, amit a mezei user-loser nem vesz észre.
Mindenesetre az LG775-ös lapoknál győzik felsorolni, hányféle Intel proci megy velük gond nélkül.
Ha egy gyártó ezt BÁRMI okból nem képes biztosítani a kompatibilitást, vagy a minden szempontból üzemszerű működést (tuning nem számít), annak a terméke szar. Ennyi.
A jelen téma kiindulópontja, hogy a kisebb AMD (sima AM2-es) procikkal elszáll a memória sebességének egy jó része, pontosan ezt támasztja alá. És mióta is van piacon azegykori zászlóshajó megfelelő bios nélkül? 
[ Szerkesztve ]
Azt látom, hogy a topic lapjánál a BIOS frissítéseknél folyamatosan kellett javítani dolgokat.
Ellenben az enyémnél az utolsó 3 BIOS csak CPU ID-t adott, és az órajelkijelzést pontosította.
Most adtam túl hugom lapján (ASRock 4CoreDual-VSTA). Nos ez a lap teljesen instabil volt addig, amíg az Intel energiatakarékossági funkcióit el nem távolították belőle. Hát így is lehet javítani...
Olyan, mintha itt egyszerűen törölnék a C'n'Q-t.
[ Szerkesztve ]
Sztechben minden szart el lehet adni, legyen az hardver vagy szoftver. Kicsit olyan, mint az orvoslás: az emberek többsége nem ért hozzá, ezért bármilyen hülyeséggel meg lehet etetni. Más termékkel ezt nehezebb megcsinálni, de azért a gyártók próbálkoznak rendesen (pl. autóipar). 

Hamarabb regeltem, mint Te! 
De semmi baj! Mindig ez van... 
*szerk.: Köszi, ismerem az oldalt, csak azt hittem,h depo megbíható...de mindig rá kell jönnöm,h hinni a templomban kell... ;)

[ Szerkesztve ]
Mobilszámlák után %-ot kapni, minden hónapban? Igen. Írok ennek a srácnak egy privit, annyit megér.

hol volt, hol nem volt. én még mindig a halott biosu k9ap -mat próbálom feltámasztani de szarik rám. A számtech boltok nem vállalják hogy elküldik vissza az msi-hez még fizetős verzioban sem. Reménykedtem hogy 5-10 ezerért hátha meglehet csináltatni de ugylátom nem fog összejönni. A legközelebbi gyár az msi weblapja szerint ahol ujra lehet irni a biost benne az németországban van. És úgy fest a posta költség többe lenne mint egy új lap 
Van esetleg valakinek ötlete hogy mit csináljak a deszkával? de ne ieneket irjatok hogy kössem a seprü végére és mennyek vele havat lapátolni 
Mo-i forgalmazó?

szamtekboltokat hivogattam itt debrecenben. senki sem vállalt iesmit. Más MO forgalmazot meg nem tudok. az msi ,,magyar" weblapja nem sokat segit 

A K9A lapom előtt egy K9N volt nálam. Új konfig, minden részegység új volt, a lap indult, de kép már nem volt a monitoron, ill. a speaker sem csippantott ki semmiféle hibaüzenetet. A D-Bracket v. micsoda hátul kivillogta a hibakódot, ami szerint a bios volt a ludas. Elkezdtem túrni a netet, és ha jól emlékszem, az AMI-nak a honlapján volt egy infó, hogy halott lapnál fell kell írni egy floppy lemezre egy új bios-t átkeresztelve XY névre (szigorúan csak arra), és ha jól emlékszem semmi mást, és a lap indulás után automatikusan frissíti magának a bios-t. Kipróbáltam, és csodák-csodájára valóban elkezdett szöszmörögni a floppy, de sajnos nem oldotta meg a problémám. Ezekután visszavittem a lapot, és szó nélkül kicserélték a jelenlegi K9A-ra (nem volt több K9N). Mivel ez a lap is ugyanazt csinálta, már tudtam hogy más lesz a ludas (az egyik Geil Ultra modul okozta a hibát, de a lap -mint mondtam- mégcsak nem is sípolt, azóta sem hallottam ilyen memóról).
Na, a lényeg az, hogy Google barátunk segítségével keresd meg ezt az infót, és próbálj így bios-t frissíteni (én most 5-perc alatt nem bukkantam rá). Persze ha maga a flash-eeprom a hibás, akkor ez sem menti meg a lapodat, de egy próbát megér.
Nincsen egyenes, minden sréh, sz@r az egész mindenség...

Megtaláltam, ezek voltak a varázsszavak: google> change corrupt bios ami. Aztán klikk az első találatra, de az egyszerűség kedvéért a lényeget közzéteszem:
Recovery procedures for AMI BIOS
1. Download the latest version or your choose version of BIOS file for your computer or motherboard from the manufacturer’s support site.
2. Rename the downloaded file to AMIBOOT.ROM.
3. Copy the file to a floppy disk.
4. Insert the floppy disk to the floppy drive.
5. Turn on the system.
6. The system should automatically access the floppy drive (indicated LED will light up). If no floppy access occurs press and hold Ctrl-Home to force update. Follow any on screen instruction to restore and recover the good BIOS from the floppy disk.
7. When 4 beeps are heard or a reboot prompt you may remove the floppy disk.
8. Restart the computer.
Egy próbát megér, sok sikert!

Köszönöm szépen!!! megfogom próbálni ha szereztem egy am2-es procit és megirom majd hogy mi lett az eredmény 
Erre én is kíváncsi vagyok.

Tuningra adtam a fejem. Ne kérdezzétek melyik BIOS van fenn, mert nem tudom.
Beállítottam 1,350+3,3%-ot a proci feszültségének, de a Core Center, a CPU-Z és az Everest is csak 1,32-1,34-et mutat. Szerintem ez kevés a tuninghoz. Mennyi feszt kap most a proci?
AMD, ATI - the BEST
Terheléstől függően feljebb mehet az. Indíts el pl. egy stabilitástesztet Everestből. CnQ-t kikapcsolva is változó a feszültség.
Én azt vettem észre, hogy egy bizonyos szintig, ha auto-n hagyod a fesz értékeket, a lap automatikusan emeli a tuninghoz.

elérkezett az igazság pillanata.
hogy kiprobálhassa ezt az ami bios trükköt. hát sajnos az első csata eredménye 1:0 a halott bios javára. sajnos hozzá sem nyul kislemez meghajtóhoz. ha nyomva tartom a home+ctrl-t akkor se. Feljöttem netre körül nezni az ami honlapjan hogy hatha mas biosokhoz mas a trükk. ez egy 1999 .es 686 amibios ui44 6920. ennyi van a deszkára irva a bios helyére hátha mond valakinek valamit 

Sajnálom. Talán nem is a bios ment gallyra, hanem valami más nem működik a lapon. Ezt is ki lehetne deríteni, ha egy másik lapból áttennéd a bios chipet a tiédbe, de ez már elég nagy macera. Sajnos nincs más ötletem.

Csak összehasonlításként, neked mennyit megy a SuperPI 1MB?
Nekem anno a noname RAMmal, single channelben, 50s körül volt, most pedig a Geil Ultrával, CL5, CL4 26s.
3200-on csak nem akar nekem menni a cnq. 
[ Szerkesztve ]
Nincs superPI-m, nem is érdekel különösebben.
Hagyd auto-n a proci feszt, és tegyél az adjust-ba 6,6%-ot. Ezen tutira mennie kell (nekem csak a Vistához kellett, mert néha bizonytalan vol, XP tökéletesen ment 3200-on auto beállításokkal. Szorzót, HT-t (ezt 1000MHz-re állítsd, mert auto-ban leveszi!), RAM-okat ne vedd le, csak FSB-t emelj. Esetleg a spread spectrumot kapcsold le.
Geil is single channel? Amúgy egy dc konfig jobban megéri, mint sc drága ramokkal.

Nem, most dualban megy, nagyon érezhető volt a gyorsulás, kb. mindenben.
Most pedig megpróbálom.

Na, megpróbáltam, mindent úgy ahogy mondtad, és egyszer kékhalállal indult a Winfos, egyszer meg már bent a Winfosban fagyott merevre és indult újra.
Próbáltam 14*-es szorzóval is, de ott meg CMOS Clear lett a vége.
Szóval nem fog ez nálam menni.
Amúgy a Spread Spectrum az micsoda?
14X szorzót egyik K9AP lap sem bírja. Nálam a gép ment 13X253-on (3300), 13X246-on (3200), 15X220-on (3300), 15X213-on (3200), de 14X szorzóval kizárólag CMOS clear.
Egy bios beállítás. Arra találták ki, hogy kiegyensúlyozza a megugró fesz/fsb értékeket. Ha kikapcsolod, lehet, menni fog a tuning (ezt ajánlják ált.)
13X szorzókkal asszem nem ment CnQ.
Vagy a procid gyengébb, vagy a RAM-jaid vacakolnak.

Mindegy, jó lesz asszem így is. Most 2v-on, 4-4-4-12-ben, 1t-vel mennek a ramok, dualban, és 754-en, a proci alapon jár cnq-val, és Everest közel 9000-et olvas, írás ugyanennyi, késleltetés pedig 45ns körül alakul.
Szóval így nagyon jó nekem. 
Proci végül is mennyin megy?

3000-en. De basszus, szerintem még így is sok áramot kap a RAM (az alap neki a 2.1v 800Mhz-en) mert fagy a Firefox. 754-en, 2.1-volttal, nem lehet használni a Firefoxot. Azóta levettem a feszt 2.0voltra, de így is néha megfagy.
A tesztprogik nem észlelnek hibát, dse WinRAR, se Orthos, se semmi.
Megpróbálom 1.95-ön.
Nem értem én ezt a FF-ot. Amikor a 4200-om volt meghajtva, és 2V-on mentek a RAM-jaim, akkor sem volt semmi gondja. Próbáltad már lepucolni, és újratelepíteni? Vagy használsz swap file-t?

Szerintem csak az volt a gond, mert tegnap este levettem 1.95v-ra, és így most jó.
5000 megát tömörítettem WinRAR-ban, és nem talált hibát, szóval muszáj jónak lennie.
Még lehet hogy megpróbálom 754-en a 3-3-3-8-as időzítést, szerintem menne, és akkor közel olyan gyors lenne mint CL4-ben 800-on. Gondolom.
Vot már egyszer Winfos újrarakva azóta, és az újjal is ezt csinálja. Amúgy Firefoxban a saját profiljaimat szoktam mindig beállítani amit egy mappába elment, de ezek (3 van) mindegyike fagyott.
[ Szerkesztve ]
Kiegészítő okozná? Vagy fagy "üresen" is?

Igen úgy is. Csak a RAMok miatt lehet. De nem gond, majd egyszer szórakozom vele ha lesz időm rá.
Vajon az Opteronokhoz lesz BIOS? Én már azt sem hiszem, bár arra nem lenne akkora igény mint a Phenomra.
VGA csere után jobban tudom tuningolni a procimat! 1,4V+10% helyett 1,4V+3,3%-on 3350-et értem el, szal asszem jön egy komolyabb hűtő, és irány a 3,4GHz.
Mindenesetre Opteronokat még tesztelik. A remény hal meg utoljára. Mondjuk a 6000+ társaságában engem nem érdekel. örülök, hogy ez a proci/lap/bios kombó most normálisan műxik.

Egyáltalán: van már olyan VGA, amit ez a proci (6000+) nem hajt ki? Tudom, erről megoszlanak a vélemények, de nem 3DMark-ra gondolok...
Amúgy gyári hűtőd van? Nekem az, és 1000rpm-en néma, de már 1100-on egy borzasztó sípoló hangja van. 3000-en meg nincsen sípoló hangja csak szélzaj... De általában 1000-en pörög.
[ Szerkesztve ]
Van. Pl. a 3870, vagy a 8800-asok. Határeset, de nincs meg, mert kb. 30 pont még így is rájön az SM2/HDR eredményekre 100 MHz-enként, de nem 100 fölött, mint amikor tényleg kevés egy proci a VGA-hoz. Vélemény ide, vagy oda, 3DMark ezt szépen kimutatja. 1950XT-mmel pl. a nagy VGA teljesítmény-emelkedés 2600MHz-ig volt, onnantól minimális, 3GHz fölött pedig semmi, tehát van egy ilyen szűkebb sáv.
Gyári hűtő, igen. Néha beciripel, nem tudom, miért, de csöndes. 3800-as fordulaton már szép búgó hangja van, az alatt elviselhető. Ált. nálam is minimumon megy CnQ-val, most pl. 23/21/25 fok a cpu1/2/külső hőérték. Ez a melegebb külső hőm. azért most érdekes. 

Csá újra minden kedves és türelemmel bőven rendelkező K9A Platinum Tulajnak!
Régóta nem jelentkeztem új fejleményekkel ezen lap kapcsán viszont az eltelt 1-2 hónap alatt próbáltam egy két dolgot és bejött mind és büszkén álíthatom hogy most megy ez a lap rendesen!
1: 1.5-ös BIOS: Namármost aki játékra munkára hasznlja XP alatt és ráadásul a proci szorzó páros!! ezt tapasztalat!! az mindenképpen ezzel a bios-al jár a leges legjobban!!! Mivel tuningot engedi, és nagyon de nagyon mennek a ramok is vele 
2: Még az volt a problémám amit visszaolvasva több embernél is olvastam hogy csak akkor volt hajlandó elindulni a lap ha bios clear után lehúzta a HDD-ket...hát én most per pill minden egyes HDD-csatit letiltottam beleértve az PATA illetve a nemhasznált SATA csatlakozókat és a gépben levő kettő egyforma Maxtor 250Gb SATAII-es vinyót a SATA0 illetve SATA1-es portra dugva már nem csinálja a nemelindulást és alaplapi csipszethibára vagy bios hibára vonatkozó riasztást...
3: A játékok mostmár mennek rendesen néhol voltak fennakadások ( egyetlen egy esetben : Gears of War ) de ott is megoldódott a probléma a CPU diver (Version 1.2.2) és az Ageia Physx (version 2.7.4) megfelelő telepíttésével.
4: Diverek szempontjából a következő a tapasztalatom: alaplapi driverek közül mindenhez jó a global.msi.com.tw -n található legfrissebb diver (hang-LAN-READ de a bridge-khez való meghajtó diver nem ajánlott) az ati VGA hoz meg a laphoz inkább mindíg a game.amd.com -ról kell a legfrissebb drivert letölteni és installálni! ja és nemárt hozzá egy NET framework 3.0 amit meg a microsoft oldaláról lehet leszedni...
!!JA!!
És ha a CPU divert feltette az ember akkor már nem is kell CnQ (szoftveres hanem csak biosban be kell lökni) és nem is kell Core Center sem mivel ha egy restart után az ember benyomja az energiagazdálkozási lehetőségeknél hogy a gép minimális erőforrást használjon akkor autómatikusan lejjebb fog menni a hőmérséklettel együtt a szorzó is is meg a fordulatszám is!
Away drivert meg véletlen se tegyetek fel!!!mer az összekutyul mindent!
ÉS kérdés: Esetleg ha van valaki akinek dx10-es 8600 vagy (mégjobb lenne) 8800GT-je van ezen lapba vagy csak tudna támpontot adni a VGA ezen lapon való teljesítése alapján a K9N hez képest mérve akkor az legyenszíves írja le mer igazából akarok venni egy Bliss 8800GT 512Mb -ot ebbe a lapba de zsetonom egyenlőre nincs másik lapot venni! tom hogy ATI csipp meg nVidia VGA de akkor is tapasztalatokat vagy véleményeket PLS írjatok! mer azt tom hogy a 7xxx-széria ment vele rendesen konkrétan 7900GS meg 7900GTX de hogy egy 8800GT hogy megy vele az kérdés...(ja és mellette egy 5600+ x2 van benne 6000+-ra húzva 4x-es HT-el és 2GB kingmax 800-as memmel)
A válaszokat előre is köszönöm!!
A megosztott infók eddig is ismertek voltak, így viszont hiányosak, megtévesztőek, ha valaki a topik olvasása után mégis arra az elvetemült gondolatra jutna, hogy ő is ilyen lapot vesz.
Elfeledkeztél arról a FONTOS problémáról, hogy akinek 4GB RAM-ja van a gépben, az jó nagyot szív az 1.5-ös bios-szal (1.6-ossal meg más miatt, de szintén), szóval hozzátenném még ezt a teljesség kedvéért.
Vinyók nálam is SATA0-1-en vannak, és csinálja. PATA csati nem zavar be. SATA-t sem kell lehúzni, ha az ember kivárja azt a jó pár percet, amíg a rendszer átküldi a bios-hibaüzenetet. A hiba oka a 4db RAM, nem a vinyók, az csak tünet.
A legfrissebb realtek drivereket teszem fel, és ezek teljesen OK-k, mindemellett ajánlottak, mert előrébb járnak az MSI verziójánál, így több hibát javítanak (lásd a leírásuknál).
Akinek nincs PhysX kártyája, az ne a hardveres AGEIA-t tegye föl, hanem pl. a 7.09.13-as szoftvert.
NetF 3 egy rakás dolgot elcseszik a Windows-ban, szóval ajánlott a 2-es verziót használni (3-as amúgy is fölösleges).
AMD Away nem kutyul össze semmit, hanem a rendszer stabilitásához kell. Neked sem amiatt volt gondod sztem.
CnQ-t biosban lekapcsolva a CPU driver ugyan nem fog energiatakarékos módba menni! CoreCenter meg sosem kellett.
A lap, akármilyen ász AMD CPU-val, tökéletesen alkalmatlan egy 8800GT kihajtásához (magyarán a grafikai teljesítmény komoly része nem fog előjönni), még a 3870 is határeset 3,3GHz-en hajtott CPU-val (azaz van még benne szufla). Efféle VGA-cseréhez tehát válts Intelre, esetleg SLI chipsetes lappal.
[ Szerkesztve ]

THX a kijavíttást!így van 4 giga rammal nem fog menni az 1.5...vagyis csak hiányosan...
Node mondom az a problem hogy itt állok hogy lecseréljem az 1950-em egy 8800GT-re és csak a karit tom egyenlőre megvenni...
nem is ált számdékomban kihajtani fullosan de hogy kb PL crysis-ben menyit produkálna a lappal a GT...erre lettem volna kiváncsi és ha továbrais esetleg tud valaki mondani konkrétumot azt nagyon megköszönném...de mondom nem ez lenne a végleges később vennék hozzá egy sli-t de egyenlőre hogy menne ebbe a lapba a cucc erre lennék kiváncsi!
THX előre is!
[ Szerkesztve ]
Én egy 2. 3870-ben gondolkodom, de csak azért, mert Intel még nagyon drága (+60%), ráadásul rögtön lapot és procit is cserélni kéne. Remélem, jönnek a Penryn procik, aztán a C2D-k ára lezuhan a mélybe, mert az AMD töketlenkedésével tele a tököm.
Mellesleg egy 3870CF nagy felbontásban és magas minőségi beállítások mellett gyorsabb a 8800GT SLI-nél, erre sem árt gondolni.
[ Szerkesztve ]

Jó értem meg tudom én csak mondom pénz nincs nekem se hogy C2D-ba beleinportáljak ZS-t... és ATi karit megfogadtam mégegyszer nem fogok venni...ezért csakis 8800GT...vagy 512-es GTS ezért kérem ha kb tudnátok mondani egy olyat hogy az átlag SLi-s alaplaphoz képest melyen a CRYSIS Vista latt 1280-ba max-on ment 22FPS-t akkor ezzel a lappal menyit menne ez a kari? erre lennék kíváncsi hogy elgalább High-on menyen normálisan XP-alatt vagy legalább 1950-szintjét vigye...mer mondom idővel veszek úgyis egy normálisabb SLI-s alaplapot és lehet hogy procit is mellé csak nem akarok addig letenni a gamékról és ezért akarom kikérni mások véleményét is...mer ha 8800GT jön akkor 1950 passzolva lenne és visszafejlődni meg nemszívesen akarok tejesítményileg...
A válaszokat előre is kössz de hangsújozom ATi-ban többé már nem gondolkodom...
Szem próbálj jó áron beszerezni új GTS-t, mert 8800GT hűtése tré.
Crysis topicban érdeklődhetnél megfelelő konfig után.
Mindenesetre nálam ma csupán full HIGH beállításon úgy beszaggatott, hogy csak lestem. Amúgy, ha éppen nincs gebasz a pályán, 8800GT full HIGH-ra jó.
Crysis csalódás lesz. Eddig nekem jó volt, most jutottam el addig, hogy az egyik pályán az összes célpont eltűnt! (És már patch-elve van a game!) A semmiket kellett felrobbantanom (ezt javasolták C topicban, és működött!), jobbára a térkép ellenére csak találgatva, hol is van pontosan az adott célpont. Na, ennyit Crysisről, meg az áráról, amiért kapsz egy kupac, többféle értelemben is használhatatlan szemetet.
Mi bajod az ATI-val? Én nV-ról mondtam le, amióta ATI VGA-im vannak.

Bliss tipusu GT-t veszek mer az jól el van látva hüttéssel mivel második kártyahejet is elfoglalja...hát iggen az lex a baj hogy senki nem próbálta még szerintem ezt hogy ATi csipkészletü alaplapba nVidia karit beletenni...
Bár anno a PH is ezen lapot 7900GS-el tesztelte és néha néha jobban is muzsikát mint az K9N...vagy annak környékén nyomatta a karit...de hogy a 8800-as szériát hogy nyomatja az mai napig rejtéj és szerintem nem csak nekem...mer nem akarom hogy most kihasználja fullba mer ez még csak PCIE1.0 a 2.0 helyett tomtom de akkor is amit kiadott itt a PH teszten azt a 22Frame-et azt fogja vajon tudni az én lapomba vagy csak egy SLI ready alaplapba...??no mind1 átnézek a CRYSIS topicba és utánnajárok ennek a dolognak...
de ha ezenfellül valaki hozzá tud szólni tapasztalattal vagy gondolattal az kérem tegye meg!! és KAT777 köszi neked is a véleményeid!és ha tudnál még akkor várom szeretettel! 

Nos, én bepróbáltam egy 8500Gt-t ebbe a lapba. Mindössze egy problémával találkoztam eddig, de az elég súlyos, bár nem feltétlenül a vidkari hibája. A 3D markok simán lefutnak, végignyomtam újra tesztnek a FarCry-t high-ban, semmi fagyás. (A gép általában is nagyon stabil, pedig rendesen van terhelve, mostanában 2 giga körüli fotófeldolgozás ment, 3-4 nyitott alkalmazás mellett. 2GB rammal)
Szóval a hiba tipikusan a relic stratégiákban jön elő. Dawn War meg Company of Heroes amit játszottam, ill az utóbbit most félretettem, mert rendszertelenül fagy. Mindkét játékban ugyanaz tünet, game közben lemerevedik a kép és a hang is függőben marad pár másodpercig, aztán csak a reset segít. A fura az egészben, hogy bár látszólag mindkét game más, mégis tökéletesen ugyanzt a lefagyást hozza elő. Néha órákig elmegy máskor meg 20 percenként kiakad. Próbáltam az összes patch-et a gamekhez, a legújabb drivereket, megnéztem tuning nélkül, beton stabil beállításokkal is, de nem segített. Egyenlőre mivel nincs túl sok időm ezt vizsgálni, abban maradtam, hogy valami rejtett inkompatibilitás lehet. Sajnos pont mert rendszertelenül jön elő, mégcsak rendesen lokalizálni sem lehet a hibát, roppant bosszantó. A 8500Gt különben egy passzív hűtésű Gigabyte, amit azért vettem, mert halk, viszont azóta tettem már rá egy alig halható házventit, hátha a melegedés lenne a hiba, de persze nem az volt.
Egyébként én is hajlok rá, hogy ebbe a lapba rizikós egy NV karit venni, de lehet tévedek, ill. lehet nálam valami egyedi probléma van.
''Azt értem, HOGYAN csinálják, de nem értem, hogy MIÉRT.'' ... 1984
Figyu! PCI-E 1.1 v. 2.0 nem oszt, nem szoroz.
Attól sem lesz 1 fia FPS-szel sem többed, ha SLI-s lapot használsz.
1 nv karinak gond nélkül mennie kell a lapban, ahogy ATI karinak is SLI-sben, csak dupla VGA-t nem tudsz használéni, ha az más rendszerű.
Crysis sehogy nem fog normálisan futni 1 8800GT-vel akármilyen alaplapban, H v. VH beállatásokkal.