CSá all!
Először is mindenkinek köszönöm a segítőkészséget és már meg van a hiba és már orvosolva van!
REDGOLD
öszi külön is hogy segítséget adtál, viszont:
-az hogy ati alaplap meg ati VGA namármost belepróbátam a hugom 7600Gt-ét meg haver 8800GTS-ét és azza rezzenéstelenül ment minden enyit az egy gyártóról de nem ez volt a gond.
-a reinstall nálam format lassú NTFS formázással megy végbe és zsír újat teszek fel.de ez se oldott a problemen...
-elszoktam távolíttani mindíg előtte a Catalystet mielőtt telepítettem még a net framework-öt is elszoktam valamikor...a hangkarit meg felesleges mer az sehogy se tartozik ide...
-az összes driveremet mióta ATit használok az ATi.com utánna az ATi.AMD.com most viszont a game.amd.com-ról származik minegyik full és angol...de nem is ez volt a problem...
-általam szabályozott alkalmazásokat általában le szoktam redukáni minnél kevesebbre és csak azokat a dolgokat telepítwem amik igazán fondosak programok közül is a jól beváltakat és ami nem eszik sok memet...semmi memfelszabadíttót meg ilyesmiket nem dehát amikor az XP nem tudja leparíttani teljesen a 2Gb ramot akkor most mi eszik anyit?? 3D Studio 8.0-át meg nem használok gamé alatt
.jah a hangkari progija fut lenn tálcán meg az uTorrent oszt ende
.
-nincs mivel az IRQ-at még kézzel is kiosztottam mármint utánnaszámoltam és semmi mivel a bővíttőheyekbe az x1950pro-n kívül nem tettem bele semmi sőt csak satát használok így az IDE-ket meg mindent amit nem használok COM-Printer port meg hasonlók le is tiltottam hogy ne egye az IRQ-t...
a gépet mániákusan 3 hetente szigoruan darabjaira szedem és először mindent külön porolóecsettel leporolok utánna meg kompresszorral kifulyatom patyolat tisztára és telle van a gép szűrőkkel...ugyhogy ez se oldott meg semmit.
-A táp még tulságosan stabil is mivel hogy Q-tec bele van a tápnak és többágas, ezért mindent lead amit kell és minden ki lett mérve azon is és minden rajta olyan stabil mint a 6 dübelcsavarral feltett miniatür aqvarelantikkép
uyghogy ez se...
-nem a bios update alapol hanem ha belövöm frissítés után a biost újra akkor akárhányszor lövöm be a biost, ujraindításnál mintha be se álítottam volna semmit(BIOS:1.7)
-De nem azért írtam le ezekre a választ mer cinkelni akartalak sőt!!! nagyon de nagyon szépen köszönöm hogy írtad ezeket a dolgokat mer így legalább kitértem a táp meg a többi elenörzésére...
KATT777: Köszi neked is de:
-Csak a teljeset és a hotfix-et szedem mer abban van az alaplaphoz is driver ezt tudtam és a 7.10 csak a nagyon de nagyon noname karikkal nem kompatibilis de a tesztet valahol meg lehet találni az ATi honlapján.
-Az 1.6 az csak azért szar mer nem enged anyira tuningolni mint a régebbiek.Az 1.7 meg magyarul leírva egy FOS! Mivel a FENT említett hiba és a forum.msi.com.tw-n levő hesszekbő kiderül hogy nem igazán vált be az 1.7...ugyhogy aki még nem frissített 1.7-re az ne is tegye, aki frissített és jó az használja nyugottan de aki meg ugyanúgy jár mint én annar megen a korábbi version...
-nem rox az ALAPLAP!Az MSI az már rgy kicsit inkább olyan hogyismongyam nesztek vigyétek a meghajtóprogikat és Utility-ket hozzá oszt szarunk rá hogy milyen...de a deszka az príma!A táp az meg duplaágas 520W ennek már kell vinni kettő x1950pro-t CF-ben mivel anyit azért nem zabbant...és CF-es táp nincs max SLI ready az is anyit takar hogy külön ágon vannak a P5-ös csatik az ATX2.0 meg a 12V-os csati és külön van egy ág az egyik VGA-nak meg külön a másiknak...ugyhogy táp az faxa...
-Ramokat is teszteltem és 1,5 nap csont DOS aloli futtatott memteszt hibátlan lefutása után én már a ramokra se gyanakodtam...
Neked se azért írtam tényleg nagyon de nagyon köszi hogy megosztottad a véleményedet de ezt is csak azért írtam hogy mások kuljanak és válaszoljam a feltételezéseidre és tényleg nem félreértendőek és még egyszer kösz mindkettőtöknek!!!!!!!
DE A TÉNYEK:
-közel 14 éve foglalkozom Informatikával, évente rengeteg gépet összerakok rengeteg félét fajtát rengeteg különböző kategóiákban másoknak és magamnak is, de ilyennel még nem igen találkoztam mint most...vagyis hasonlóval már iggen de ilyennel még soha...
-Előre kijelentem mégegyszer hogy a hivatalos MSI fórumon is utánna lehet járni de a K9A Platinumhoz kiadott 1.7-es BIOS nagyon nagyon de nagyon rossz...bizonyos esetekben előfordul hogy sikerül elfogadtatni a lappal az 1.7-et de nagyon ritka...
-1.6 se a nyerő mivel tényleg nem tartalmaz semmi extra bios funkciót mint pl a HT emelés vagy feszemelések...
-ezért a hivatalos fórum az 1.5-öt javalja mióta kihozták...
-Én a hivatalos fórumon leltem meg az okot és próba szerencse meddig tart egy 1.5-ös frissítés...felment...restart belőttem a biost...WINFOS felélt a COD4-re rákattintottam 2x ahogy a rend mondja és full beálíttásoknál 1280x1024 full élsimíttás minden nem akar lejebbmennni 32FPS alá még ha füstbe vagy tűzbe is nézek...előtte meg uyganilyen grafon meg 9-11FPS-t produkált meg még ha levettem csontra a grafot meg 800x600 ugyanúgy 9-11 között ment...de most egyátalán még meg se rezzen de a többi játék is megjavult...
-a kettő hálókari is már normálisan müködik sőt együttműködik egymással!
-viszont az USB-s LGRW-met még nem sikerült letesztelnem de szerintem az is megy majd ha haver hazahozza akkor mindenképpen választ adok arra is...hogy mit csinál így 
Washwillah kérdésére: nálam uyganezt csinálta amikor egy usb ezköz volt a gépen (író) sőt újra is indult de le7 hogy a fileátnevezés megoldja a problemet!
Ugyhogy mégegyszer nagyon de nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget és tényleg bocs ha félreérthető voltam de tényleg a tájékoztatás iatt íírtam amit írtam és nem fikázódásból! 1.5BIOS POWA!!!
!!!!THX!!!!