Kösz a gyors választ, sajnos nem nyugtattál meg..
Jelenleg ez a legolcsóbb viszonylag naprakész rendszer összerakásának a lehetősége nálam. Te magad frissítteted a lap biosát vagy szakemberre bíztad?
Valakinek egyébként sikerült stabil nem húzott gépet összetenni k9a2 cf lappal és phenomII x3-mal? Jó lenne egy-két pozitív tapasztalatot is hallanom az akció előtt.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Hirdetés
foxehole
(újonc)
Nekem holnap jön egy 7750BE proci,ami szintén K10-alapú Phenomll-es,csak le van tiltva 2 mag.1.8-as biosszal nem lehet semmi gond,mindenképp frissítened kell.Olvass utána,vagy itt a topikban előbbre. 
[ Szerkesztve ]
"NNNNa...?Mi van...?EEEEgyüttek müvelllődni...?Jó alapossan beszopni a kulllturát...?" http://www.youtube.com/results?search_query=bakosgabor57&search_type=&aq=f
Beraktam az x2 7750BE-t,és tökéletesen működik minden elsőre,F8-as bios.
"NNNNa...?Mi van...?EEEEgyüttek müvelllődni...?Jó alapossan beszopni a kulllturát...?" http://www.youtube.com/results?search_query=bakosgabor57&search_type=&aq=f

foxehole
(újonc)
Gratula hozzá remélem én is hasonlókról tudok majd beszámolni, a hét végére v a jövő hét elejére várható a a lapomba a Phenom II x3 720-as 
Ne felejts biost frissíteni,1.2-es nem lesz jó!!!

foxehole
(újonc)
Kösz a figyelmeztetést nem fog elmaradni! Egyébként van valamilyen spec.driver a Phenom x3 szériához? Az Amd oldalán semmit se találtam..
Ezt nem tudom,de ha nem találtál,akkor valószínűleg nincs.
Ilyet látott-e már valaki?CPU Ratio -- duplán a biosban
Mikor beraktam a 7750-et rögtön feltűnt,csak eddig nem foglalkoztam vele:![]()
Lehet TomBoy tudná mi ez?
[ Szerkesztve ]
(#959) TomBoy1986 válasza bakosgabor57 (#958) üzenetére
Nem emlékszem, hogy láttam volna ilyet sima Phenomom esetében, de gondot biztos nem okoz a kétszeres kijelzés.
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300
(#960) bakosgabor57 válasza TomBoy1986 (#959) üzenetére
Semmi gond vele,viszont a magok hőszenzorai valószínűleg rosszak,ezen nem lehet segíteni,---->x2-esek klubja topik. 
(#961) TomBoy1986 válasza bakosgabor57 (#960) üzenetére
A magokkal nem kell foglalkozni, hanem csak a sima CPU hőmérséklettel. Az egyrészt magasabb, másrészt pedig reálisabb is.
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300
(#962) bakosgabor57 válasza TomBoy1986 (#961) üzenetére

westcoastog
(PH! addikt)
k9a2-cf-ben hol tudok a memória időzítésekkel játszadozni 
4x1gb geil value 890mhz körül cl5-ben 2v-n jelenleg, megpróbálkoznék a cl4-el 
[ Szerkesztve ]
(#964) bakosgabor57 válasza westcoastog (#963) üzenetére
Ezt hogy érted?Nem ismered a bios-t,vagy mi?
(#965) westcoastog válasza bakosgabor57 (#964) üzenetére

westcoastog
(PH! addikt)
de de memória időzítéseket még nem állítgattam benne, csak hogy hol kell azt állítgatni a cell menün belül, és elnézést hogy hülye vagyok hozzá
megyek és túrok a biosban magamnak..
[ Szerkesztve ]
(#966) bakosgabor57 válasza westcoastog (#965) üzenetére
A túrás jót tesz! 

cl.aci
(tag)
Sziasztok.
De nagy a csend errefelé
kicserélték a lapomat garanciálisan, expertnél. Minden szép és jó, csak ép ugyan az a baja mint eddig volt nem látja a 4 Gb memóriát és a vincseszteret sem ismeri fel néha
jövö héten küldöm nekik vissza kenjék a hajukra, és adjanak helyette normális lapot.
Hát akkor az összes sz.r lapot Neked küldték el.
Nekem míg megvolt, semmi gondom nem volt vele. Ha jól tudom még most is vígan teszi a dolgát hibátlanul (a volt procimmal is) az új gazdájánál.
Shatter Your Limits --> Intel® Core™ i7 2600K °°°° Tuningeredmények: http://cpu-tuning.joruska.com °°°°

SipiBcs
(őstag)
Sziasztok!
P45 Neo F lapom van, de azért bátorkodom betérni hozzátok, mert nagyon kihalt az a topic. Remélem mint márkatárs, kapok segítséget a problémámra. Fél éve hajtom az alaplapom, nincs gondom vele, viszont most jöttem rá
, hogy tele vagyunk bios frissítésekkel. Nekem még az alap 1.0 bios van fent, miközben már vígan használhatnám az 1.9-est.
Használhatnám..... Ha menne a Live update...
Rendszerlemezes frissítés kizárva, nincs kislemezmeghajtóm. Az USB kulcsos megoldást meg körülményesnek tartom, sok benne a "valószínúlegműködik" lehetőség. Nem vagyok guru, ezért keresem a legegyszerűbb megoldást. Irdatlan mennyiségű fórumot, utalást elolvastam és egy dolog szembetűnik: NAGYON EL TUDOM CSESZNI az alaplapomat.
Ezt nem szeretném.... ugye... 
A Bios Live Update el is indul, bezáratja a programokat, majd mikor a dos ablakhoz ér, akkor "error command" hibaüzenettel megszakítja a végrehajtást. Mi lehet a gond? Lehet túl nagy neki az upgrade (1.0-ról 1.9-re)??
Köszönöm a választ/válaszokat! 
CoD Modern Warfare 2 Steam nick:SipiHun74; CoD4: |SoH| S!pi A dicséret olyan mint a bor. Az erős ember még erősebb lesz tőle, a gyenge pedig megrészegül.
Lehet az a gondja. Egy próbát szvsz mindenképp megér a régebbi biosra frissítés
androbit.org | Ha két lehetőség közt nem tudsz dönteni, csinálj egy harmadikat.

SipiBcs
(őstag)
Sajnos a MSI live update 3 automatikusan az 1.9 es biost dobja fel lehetőségnek, az pedig megakad a dos ablaknál. a kiírás: error: bad command
Az új driver-ek, utility-k csont nélkül felmentek, bár ha jól láttam, azok egyenesen win telepítővel épültek be.
A manuális bios frissítést nem próbálgatom, mert nem értek hozzá. Nem csináltam, mi több nem is láttam, hogy miként kell.
Tudatlanságom miatt nem kockáztatom a lap kukába juttatását. Majd megkérek egy hozzáértőt!
Bár ha valakinek van tippje erre a dos hibára, megköszönöm, ha válaszol! 
CoD Modern Warfare 2 Steam nick:SipiHun74; CoD4: |SoH| S!pi A dicséret olyan mint a bor. Az erős ember még erősebb lesz tőle, a gyenge pedig megrészegül.

regger
(senior tag)
Tűzfal, vírusírtó legyen kikapcsolva, Vista alatt az UAC is. Más ötletem nincs.
[ Szerkesztve ]

SrAc 1139
(kvázi-tag)
a wincsid lehet hogy azért nem látja mert meg van törve a kábel és néha érintkezik néha nem... vagy csak simán haldoklik a wincsi...

mistyc0
(újonc)
Sziasztok.Volna egy kérdésem .Van egy ilyen MSI K9 A2 CF-lapom és összerakáskor Win telepités közben és után sajna a proci ventillátor nem lassul egyfolytában ezerrel hajt .
Hol tudom beállitani hogy csak akkor hajtson ha tényleg szükséges mert leviszi a cug a fejem
Amugy jo kis lap volna ....
BIOS-ban a monitoring résznél lehet ezt beállítani, amennyiben 4 pines (PWM-es) a ventid. Beállítasz egy kívánt hőfokot és hozzá egy megfelelő százalékos értéket (nálam pl. 45°C és 37.5% a választott beállítás).

SipiBcs
(őstag)
Msi lapoknál a biosban merre keressem azt az opciót, hogy ha nem használom a procit, akkor vissza veszi az órajelet?
Sajnos a bios frissítése még mindig nem sikerül, még manuálisan sem. 
[ Szerkesztve ]
Cell menü
Kimérte-e valaki a K9A2CF max FSB-jét?
[ Szerkesztve ]
K9A2 CF BIOS v1.9:
- Update CPU module.
- Update PXE ROM.
- Improve memory compatibility.
- Improve system performance.
Próbálta már valaki,hogy pontosan mit is dolgoztak át?
[ Szerkesztve ]

Tomko78
(fanatikus tag)
Helosztok tudnátok segiteni hogy biosban hogy kell beállitani hogy cd bootoljon mert egyszerüen nem jövök rá 
Bal második / Boot settings és az elsőn asszem entert kell ütni, majd kiválasztani a CD-t.
[ Szerkesztve ]

Tomko78
(fanatikus tag)
mert az elsön van a cd de f10 nyomom erre nem csinál semmit hanem betölti az xpt 

Tomko78
(fanatikus tag)
csak a boot sequence ben lehet állitani 1 a dvd iro 2 a hdd és 3 a flopy vagy mi de sehogy se akarja elinditani :S
Miért nyomsz F10-et? A CD-ről bootolásnál időnként meg kell nyomni egy gombot is, amire felhívja a figyelmet, különben megy tovább a HDD-re.
[ Szerkesztve ]

Tomko78
(fanatikus tag)
mert a réginél azt kelletet f10 akkor indult ujra és akkor kezdte el telepiteni az xpt MSI K9Neo volt de ez a MSI K9A2 Platinum nekem magas
(#987) bakosgabor57 válasza TomBoy1986 (#980) üzenetére
Ránéztem a Live Update-re az 1.9 miatt és az MSI-re jellemzően ezt dobta
Szerintük az 1.8-nál újabb az 1.8 
(#988) TomBoy1986 válasza bakosgabor57 (#987) üzenetére
Én feltettem. Ki lehet kapcsolni a TLB patch-et például. De vissza kellett tennem az 1.8-at, mert egyszerűen nem volt hajlandó a gép elindulni, ha az USB portra rá volt kötve a kormányom.
Azt csinálta, hogy elindult, majd leállt. Aztán gombnyomás nélkül újra elindult, aztán megint leállt. Ezt folytatta, amíg meg nem nyomtam a táp hátulján a hülyegyerek gombot. Már úgy voltam, hogy elbaszta a bios a lapot, de végül rájöttem 
Ám ha csak egér volt rákötve, akkor nem volt gáz 
Azt elfelejtettem megnézni, hogy a feszültségek osztása finomabb lett-e...
[ Szerkesztve ]
(#989) bakosgabor57 válasza TomBoy1986 (#988) üzenetére
Hát...ja.Erre értettem a jellemzően MSI-t,a supportjuk már-már botrányosnak nevezhető.
Ezek után azt hiszem kihagyom az 1.9-et
A feszültség léptetés finomítása pedig nagyon elkelne. 
És megkérdezném tőled is,tudsz-e a lap FSB max-áról?
[ Szerkesztve ]
(#990) TomBoy1986 válasza bakosgabor57 (#989) üzenetére
K8-as A64-gyel 305 felett van, mert annyin használtam. Viszont K10-zel még nem sikerült 250-nél magasabbat elérnem az NB/L3 szorzó állíthatóságának hiánya miatt.
Egyébként szerintem nem olyan rossz a supportjuk - pláne ha más gyártókat is figyelembe veszek, akkor még mindig a legjobbak között van. Vegyük azt pl. hogy ezt a lapot már több mint másfél éve vettem, s még mindig támogatja a legújabb CPU-kat is, ami szerintem nem rossz. A DKA-nak pedig nem nagyon lehetne jobb a BIOS támogatása.
Majd felrakom még egyszer az 1.9-et, most már hogy tudom, hogy mi is a problémája, s megnézem mit változtattak még, mert érdekel az a rész, hogy növelték a rendszer teljesítményét - bár egy AGESA update jobb volna ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
(#991) TomBoy1986 válasza TomBoy1986 (#990) üzenetére
Na szóltam az MSI-nek: [link]
Aláírták, másnál is jelentkezett továbbítják a problémát, s vélhetően megoldás is születik: [link]
(#992) bakosgabor57 válasza TomBoy1986 (#991) üzenetére
Az a része tetszik,hogy majd értesítenek,amint lehetséges.Igen,majd ha kész az 1.10. 
Lehet rájöttek valamire,és a Live Update nekem már fel sem ajánlja az 1.9-et?
[ Szerkesztve ]
- Update CPU module
(#994) TomBoy1986 válasza TomBoy1986 (#993) üzenetére
Felraktam és megoldódott az USB-s probléma vele 

Slampa
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Felraktam a live update 3-al az1.9 biost, és a gép azóta folyamat újraindul.Kérdésem az lenne hogy tudom felrakni a1.8-at vagy az 1.A-t kislemezről vagy pendrive-rol?
''Meine Ehre heist Treue''
Ha esetleg ~5 hsz.-t visszaolvasnál...
A BIOS-flash mikéntje meg fent van az MSI honlapon, benne van az alaplap leírásában...
[ Szerkesztve ]
1.9-nél ki kell húzni az USB-ket,csak úgy tölt be a Windows.
Az 1.A(tul.képp. 1.10,Everest és CPU-Z is ennek írja) is Live Update-elhető.
[ Szerkesztve ]

Raven18
(lelkes újonc)
Hello
msi k9a2cf alaplapom van , és nem olyan régóta van a géppel egy probléma , miszerint , ha bekapcsolom , akkor a gép ugyan bekapcsol , de se kép se hang , a rendszer nem tölt be , és a videókártyán is világit egy kis piros led.csak akkor müködik , ha lekapcsolom a tápot , majd vissza , akkor elindul (talán) ez lehet alaplapi probléma is? 
köszi

Milka 78
(őstag)
Tiszteletem!Bocsi,hogy itt kérdezek,de sehonnan nincs válasz.Hátha itt...Használ valaki MSI 770 c-45-ős lapot esetleg c-35-öst?Nagyon érdekelnének a tulajdonságai,megbízhatósága,bios,stb...
Előre is köszöntem!
--Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!--

tomcat33
(tag)
Sziasztok! Van valakinek ötlete , hogy hol lehetne a procihűtő rögzítőkeretét pótolni? Letört az egyik oldali rögzítőfül. 3 hét után most kaptam vissza szervízből és szerintem ott bakták el , de természetesen ott nem néztem.

Phenom II 955BE@3,7 GHZ , MSI 790FX-GD70, 2 X 2GB A-Data DDR3 1600, Sappire HD5870 Vapor-X , CHIEFTEC CFT-750-14CS, Extremengine 3T Black