Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#901) regger válasza TomBoy1986 (#900) üzenetére

regger
(senior tag)

Okés, köszi! :R

(#902) Piero89 válasza TomBoy1986 (#898) üzenetére

Piero89
(fanatikus tag)

Nem volt túlfeszelve a proci,majd holnap újrapasztázom és megpróbálom kitesztelni.

(#903) RODMAN6

RODMAN6
(újonc)

Sziasztok! Pendrive problémám van a lappal! Adott egy 8GB pendrive, de nem tudok rá másolni, kiírja hogy kevés a hely(le is lett formázva másolás előtt) Pedig 4gb-t akarok rámásolni. Mi lehet a hiba? Minden más legxarabb gépekkel simán működik. (alaplap: msik9a2 cf)

(#904) TomBoy1986 válasza RODMAN6 (#903) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor egyszerűen nem kompatibilis vele. Ilyen sajnos előfordul. Ha most vetted, akkor cseréltesd ki, ha nem, akkor :(

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#905) cl.aci válasza RODMAN6 (#903) üzenetére

cl.aci
(tag)

Szia.
Ajánlom figyelmedbe a 698-701 hszeket, nekem is ez volt a gondom a 8 Gb-sal, egy más típusura cserélve megoldódott a probléma.

(#906) RODMAN6

RODMAN6
(újonc)

Na, ilyenről sem hallottam még... ez elég gáz, ha adatot akarok valahova vinni és a géppel nem kompatibilis. Szerencsére nem az enyém a pendrive, csak adták h rakjak rá valamit.
És azt honnan lehet egyáltalán megtudni hogy mi mivel kompatibilis? hihetetlen....

(#907) cl.aci válasza RODMAN6 (#906) üzenetére

cl.aci
(tag)

Mint a fenti példából látod, csak egyes típusokkal nem hajlandó dolgozni normálisan, ugyanazon gyártó más típusú adattárolóját hibátlanul lekezeli. A kompatibilitással kapcsolatban azt tudom mondani, hogy próba cseresznye :DD , ilyen listáról nem tudok.

mod: nemrég voltam a boltban, ahol cserélték a cucott, állítólag másnál tökéletesen műkszik amit én visszavittem :F

[ Szerkesztve ]

(#908) cl.aci

cl.aci
(tag)

Sziasztok.
Tanácsot kérek, mitől van az , hogy egyik indításnál látja a winfos a 4 Bg ramot a másiknál meg csak 3,3-mat lát, a rossz modult lecseréltem, utána látta is a 4-et, de egy ideje hol ennyit lát hol 3,3-at :F .
Bios a legfrissebb van fent, az létezhet hogy a prociban a memvezérlő döglik meg hamarosan?
Köszi az ötleteket, és a válaszokat

(#909) TomBoy1986 válasza cl.aci (#908) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Na erre sajnos nincs ötletem. Max esetleg még a foglalatra gondolnék, hogy nem mindig jól érintkezik :(

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#910) cl.aci válasza TomBoy1986 (#909) üzenetére

cl.aci
(tag)

Szia.
Ha a foglalat lenne rossz akkor elméletileg nem is indulna el a gép, de meg sem mozdítom a gépet akkor is teljesen változó mikor menyit lát :Y

(#911) TomBoy1986 válasza cl.aci (#910) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sajnos nincs több ötletem. A CPU nem hinném, hogy hibás, legfeljebb a lap hülyéskedik... esetleg plusz feszültség nem oldja meg a gondot (mármint a RAM-nak)?

(#912) cl.aci válasza TomBoy1986 (#911) üzenetére

cl.aci
(tag)

848-on mennek 2,1-V-on hova feszeljem még? :DD

(#913) TomBoy1986 válasza cl.aci (#912) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor sehova. Max visszafelé ;]

(#914) Fecskendo

Fecskendo
(újonc)

Hello, azt szeretném megkérdezni, hogy MSI K9A2 cf lapom tudja kezelni AMD Athlon 64 X2 6000+ AM2 OEM vagy ezt AMD Athlon 64 X2 6000+ AM2 BOX? a BOX os tudom hogy hűtővel van de az OEM nem tudom mit jelent.

Előre is köszi az infot.

(#915) TomBoy1986 válasza Fecskendo (#914) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Milyen revízió a lapod? 1.0 vagy 2.0?

Mert ha előbbi, akkor csak a 89W-os verziót tudja kezelni, míg utóbbi megbirkózik a 125W-ossal is. Ez rá van írva az alaplapra, mielőtt megkérdeznéd. Ámbátor ezeknél jobb választás egy 7750BE, mert teljesítményben minimum ugyanott vagy (árban is hasonló), fogyasztásban alacsonyabb, s biztosan kezeli a lap (lévén 95W-os TDP osztályba tartozik).

Az OEM pedig az, amit nem szabadna, hogy külön árusítsanak, ez az un. rendszerintegrátorok számára eladott CPU (hűtő nélkül természetesen).

(#916) Kukk3r

Kukk3r
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Megtundá nekem mondani valaki hogy árban van e különbség a MSI K9A2 cf rev 1.0 és a rev 2.0 között? Mert én is ien lap vásárlásában gondolkodom. Válaszotok előre is köszönöm :)

U.I: ha esetleg tudnátok linket is küldeni a 2 ről azt nagyon megköszönném. :R

Ti nevettek rajtam mert más vagyok én nevetek rajtatok hisz mind egyformák vagytok :)

(#917) Fecskendo

Fecskendo
(újonc)

Hi,

MSI K9A2 cf lapon hogy tudom feloldani hogy tudjam a procit húzni a biosba?
Auto-ra van téve és nem lehet változtatni.

(#918) bakosgabor57 válasza Fecskendo (#917) üzenetére

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

Ráklattyansz a CPU FSB Frequency-re és billentyűzet + -
Kukk3r :szerintem kibontás után fogod megtudni,hogy mit kaptál,rev. szám ha jól emlékszem nincs rajta a dobozon,köv. képp. árban sincs különbség.

[ Szerkesztve ]

"NNNNa...?Mi van...?EEEEgyüttek müvelllődni...?Jó alapossan beszopni a kulllturát...?" http://www.youtube.com/results?search_query=bakosgabor57&search_type=&aq=f

(#919) Fecskendo válasza bakosgabor57 (#918) üzenetére

Fecskendo
(újonc)

Thx az infot, így már tényleg megy.

(#920) RODMAN6

RODMAN6
(újonc)

Sziasztok! Van egy kis problémám a géppel. Olyan 2-3 hetente azt műveli hogy először elmegy a hang (SB X-FI hangkártya) majd megáll az egérkurzor és lefagy az egész. Mikor újraindítom nem csinál semmit, csak villog a monitor stand by ledje, a ventillátorok zúgnak de beep jelzés sincs. Ha kicsit toszogtom akkor néhány percre jó, de megint jön a lefagyás. Nincs semmi húzva rajta.
De másnapra megjavul és megint tudom használni vagy két hétig normálisan, de ezt kéthetente eljátssza.
A táp szarakodna? Nem hinném hogy alaplapi probléma ha több hétig simán megy(k9a2 cf)

(#921) bakosgabor57 válasza RODMAN6 (#920) üzenetére

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

Látom nincs nagy mozgás a problémád körül.
Először is jó lenne látni,hogy mid van?>Adatlap
Kezdetnek csinálj egy alaplapi CMOS reset-et.
Alaplapi hang le van tiltva?

"NNNNa...?Mi van...?EEEEgyüttek müvelllődni...?Jó alapossan beszopni a kulllturát...?" http://www.youtube.com/results?search_query=bakosgabor57&search_type=&aq=f

(#922) RODMAN6 válasza bakosgabor57 (#921) üzenetére

RODMAN6
(újonc)

Cmos reset az megvan. Leírom részletesen mi a jelenség.
1. Kifagy a windows (megáll a nyíl, ezután semmi)
2. Nyomok egy resetet, nem bootol (monitor nem kapcsol be, beep nincsen - ezután minden újraindításkor ezt csinálja, power led sem világít)
3. 1 nap múlva ismét bekapcsolom, annyi előrelépés van hogy a power led világít de sem boot, sem beep.
4. Ha 2 nap után kapcsolom be már van boot, beep és indul. Kezdésnek ki is írja szép pirossal hogy túl sok cold reset volt, tegyem a biost defaultra. -Megcsinálom
5. Fasza, elindult! Jáccogatok netezgetek, az elmaradt windóz frissítéseket is felrakja, ezekután természetesen újraindítást kér, újraindításra klikkelek eredmény: sem beep sem boot. Utánna elölről az egész eddig leírt dolog.
(msi k9a2 cf, amd 6000+, 4gb ram, 9600gt, Táp:Gigabyte 460W)
Tápra gyanakszok mert valamikor SLI rendszerem volt és lehet hogy betett neki a 2 GF9600. Ram és Videókártya nem okozhatja. Marad az alaplap, táp vagy processzor.
12 éve van pc-m de ilyen jelenséget egynél sem tapasztaltam.

(#923) bakosgabor57 válasza RODMAN6 (#922) üzenetére

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem nem táp,inkább valami előző tuning,vagy valami más a biosban.Áramtalanítsd 5 percre,vagy elem ki,aztán próba,sokaknak bevált.
Bios frissítés?

[ Szerkesztve ]

(#924) RODMAN6 válasza bakosgabor57 (#923) üzenetére

RODMAN6
(újonc)

Teljesen default-on van a bios mert mikor elindul, kapásból kiírja hogy nyomjak f1-et a defaulthoz. Nem nagyon tuningolgattam, bár adtak a laphoz valami dual core center szarságot de 41 foknál magasabb hőmérséklete semminek sem volt. Jumperes cmos törlést is csináltam. Igaz most is a szóbanforgó géppel írom eme sorokat, kíváncsi leszek hogy újraindítás után megtehetem e ugyanezt. Vagy esetleg vírus lenne? A decemberi bios van fent legújabb 1.8 asszem

[ Szerkesztve ]

(#925) bakosgabor57 válasza RODMAN6 (#924) üzenetére

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

Nem tart semeddig,vagyis pont 5 percig,amíg áramtalanitassz.Dual Core Center(nagy xar)után is maradhatott valami.Meg egy registry pucolás se ártana.

[ Szerkesztve ]

(#926) lizakattila válasza RODMAN6 (#924) üzenetére

lizakattila
(senior tag)
LOGOUT blog

Hali!
Esetleg ram probléma nem lehet. Próbáld ki, hogy egyszerre csak 1 modult raksz be. Hátha ez segít.
Illetve még kipróbálhatod, hogy a bisoban semmit ne hagyj auton (feszek, órajelek, ram időzítések...), mindent állíts be manuálisan.

Shatter Your Limits --> Intel® Core™ i7 2600K °°°° Tuningeredmények: http://cpu-tuning.joruska.com °°°°

(#927) Piero89 válasza Piero89 (#902) üzenetére

Piero89
(fanatikus tag)

Nah a "majd holnap újrapasztázom" dologból 17 nap csúszás lett,de sikerült azt visszább is hűlt a proci,és stability test alatt se csinálta azt a fura dolgot az alaplap szóval most béke van,de érik bennem a lap csere nb szorzó állításának hiánya miatt.Esetleg vmi bios kókányolással nem lehetne ezt a funkciót beleoperálni a biosba?

(#928) KajakFéreg

KajakFéreg
(senior tag)
LOGOUT blog

Üdv minden kedves forumozónak!

Ugyebár a K9A2 CF-F lapon,az NB szorzót sajnos nemlehet állitani!
Én a 2100MHZ es X3 ommal 2530 MHZ ig jutok,tovább nem,valoszinű hogy amiatt van,hogy a NorthBridge szorzot nemlehet állitani,és az NB 2100 Mhz felett Instabil.
DE! A BIOS ba a HT szorzot 13 ra állitottam,és ezt vettem észre:

Az NB 3055 MHZ en fut.-.-" :W
Processzor és HT:

Megszeretném kérdezni,hogy ez mi a franc?
Ilyet még a világon nemláttam..-.-"

Előre is köszönöm! :K

[ Szerkesztve ]

//cнєѕтєя вєηηιηgтση

(#929) KajakFéreg

KajakFéreg
(senior tag)
LOGOUT blog

Mellesleg ez mégjobb:
:W :W

//cнєѕтєя вєηηιηgтση

(#930) KajakFéreg

KajakFéreg
(senior tag)
LOGOUT blog

Érdekes...Szoval ha vki tud..pls help me:)

//cнєѕтєя вєηηιηgтση

(#931) RODMAN6 válasza lizakattila (#926) üzenetére

RODMAN6
(újonc)

Nem lehet ram hiba, mert mikor nemindulós kedvében van a gép, és kiszedem az összes ramot, nem pittyeg (ahogy szokott mikor nincs benne ram). De ha "indulós" kedvében szedem ki őket akkor be sem áll a pofája. Valami elszállt benne, vagy táp, vagy alaplap. Holnap viszem megnézetni mert unom hogy 3 naponta tudom csak használni.

Most is erről írok amíg meg nem adja magát. Általában úgy kezdi el a gecciskedést hogy elromlik rajta a hang (elhalkulók és pattogósak a windows hangok. Ha elindítok egy zenét megáll a nyíl meg minden, és 2 napig csá mert nem indul. Sem beep, sem boot. Már bekapcsoláskor tudom hogy fog e indulni a gép, mert mikor nem indul olyan mintha lassulnának egy kicsit a ventillátorok (hangjukon lehet hallani hogy gyengül). Ha nem hallom ezt a lassulást, erőteljesen forognak a vencsik akkor tuti indul.

Hangkártya sem lehet mert ugyanígy jön elő alaplapi illetve X_fi hangkártyával is a hiba.

(#932) TomBoy1986 válasza KajakFéreg (#930) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem ilyen az 1.6-os BIOS-ban volt. Az meg egyszerűen rossz. Ha neked is az van fent, akkor az a hiba.

(#933) KajakFéreg válasza TomBoy1986 (#932) üzenetére

KajakFéreg
(senior tag)
LOGOUT blog

Az a gond,hogy nekem az 1.8 as BIOS van fenn:S

[ Szerkesztve ]

//cнєѕтєя вєηηιηgтση

(#934) TomBoy1986 válasza KajakFéreg (#933) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor meg, ha csak a HT állításra jön elő, akkor azt javaslom, hogy ne csináld. Egyébként, ha felfelé állítottad, akkor az lehet a gond, hogy valójában nem is állította, mivel a HT órajele nem lehet magasabb az NB-énél.

(#935) bakosgabor57 válasza RODMAN6 (#931) üzenetére

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

Kíváncsi vagyok az eredményre,cakk-pakk viszed a gépet?

(#936) aazimi

aazimi
(újonc)
LOGOUT blog

Hali!

Nekem egy c9a2 cf lapom van, de nem jöttem rá, hogy a 3400+-os sempront hogy tudnám 1,1 V-ról vagy kevesebbről menetni, mert alapból 1,25 V-on megy. Kérdés, hogy van-e értelme ilyen fesz mellett kisebb órajelen járatni a fogyasztás miatt, illetve hogy is lehet lefelé állítani, mert csak felfelé megy.

Köszi!

PÜ a biztos

(#937) KajakFéreg válasza aazimi (#936) üzenetére

KajakFéreg
(senior tag)
LOGOUT blog

Üdv!

Nincs értelme, az a 0,25 v= 400 forint honaponta?hát nemtudom de neméri meg az biztos :(

[ Szerkesztve ]

//cнєѕтєя вєηηιηgтση

(#938) KajakFéreg

KajakFéreg
(senior tag)
LOGOUT blog

Fiuk/lányok,cell menübe mi a D.O.T control és a Spread Spectrum?idáig még nem jutottam el:D

[ Szerkesztve ]

//cнєѕтєя вєηηιηgтση

(#939) KajakFéreg

KajakFéreg
(senior tag)
LOGOUT blog

Kicsit utánaolvastam,a spread spectrum megvan,de a D.O.T control sajnos nem:S

//cнєѕтєя вєηηιηgтση

(#940) bakosgabor57 válasza KajakFéreg (#939) üzenetére

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

Dynamic Overclocking Technology is an automatic overclocking
function, included in the MSITM’s newly developed Dual CoreCellTM Technology. It is
designed to detect the load balance of CPU and PCIE while running programs, and to
adjust the best frequency automatically. When the motherboard detects system is
running programs, it will speed up automatically to make the program run smoothly
and faster. When the system is temporarily suspending or staying in the low load
balance, it will restore the default settings instead.
Vagyis program függően szabályozza a cpu frekvenciáját.Tuninghoz ki kell kapcsolni(disabled)

[ Szerkesztve ]

(#941) cl.aci válasza KajakFéreg (#939) üzenetére

cl.aci
(tag)

és fagy tőle a gép mint atom. :DDD

(#942) westcoastog

westcoastog
(PH! addikt)

na most hogy vannak ezek a revíziós dolgok? mert mielőtt vettem iponból a k9a2cf-et rá is kérdeztem emailben hogy a legfrissebb verzió van e ami viszi a 125w-s procikat, erre 1 rev 1.0 ás lap jön de a dobozon rajta van hogy 125w cpu support és azóta már a legfrissebb bios-t is feltettem, tehát akkor ebben mennének a 125w-s proccok? megvagyok kavarva :F

(#943) bakosgabor57 válasza westcoastog (#942) üzenetére

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem igen

(#944) z83gnj

z83gnj
(újonc)

Hali!

MSI K9A2 CF alaplapom van! Nah az lenne a problémám vele, ha felrakom az gyári lan drivert, akkor böngészés közben újraindul! Xp SP3-at használok. Viszont ha leszedem a gyári drivereket, és az xp a sajátját pakolja fel akkor megy rendesen minden, és nem indul újra! Volt valakinek ilyen problémája? A legújabb driverekkel próbálkoztam!

Üdv.: Ákos

Samsung Galaxy 3 -> Google Nexus S (CM9 V7 patch 0) // Wayteq xTAB-70 (stock 2.3.4 v1)

(#945) westcoastog válasza z83gnj (#944) üzenetére

westcoastog
(PH! addikt)

nekem nemvolt ilyen gondom vele igaz én vistát használtam csak most xp-t kell a hülyeségeim miatt.. jah és sp3om és semmi gond nincs vele, az realtek saját driver-ével megy a lan :R

(#946) bakosgabor57 válasza z83gnj (#944) üzenetére

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem már nincs vele gondom,mert 3hónapja kb. meghótt az alaplapi lanom(asszony takarítás közben kirántotta belőle a dugót).Még garos a lap,de nem érdekel,inkább raktam bele egy hálókártyát 1k-ért. :D
Amíg jó volt nem volt ilyen gond a Realtek-driverrel.Szedd le MSI-től a legfrissebbet.

[ Szerkesztve ]

(#947) z83gnj

z83gnj
(újonc)

A legújabb driverrel is csinálta. Már végig próbáltam mindent! Most felraktram a vistát, megnézem azzal rendben lessz-e! Köszi a válaszokat!

Samsung Galaxy 3 -> Google Nexus S (CM9 V7 patch 0) // Wayteq xTAB-70 (stock 2.3.4 v1)

(#948) Darklyn válasza z83gnj (#947) üzenetére

Darklyn
(újonc)

A realtek honlapjáról (www.realtek.com) le tudod szedni a hozzávaló drivert, (downloads -> Communications Network ICs -> Network Interface Controllers -> 10/100/1000M Gigabit Ethernet -> PCI Express -> Software) link.

Célszerű inkább innen leszedni őket, mivel a legfrissebb driverek elöször mindig ide kerülnek ezekhez a hálókártyákhoz. (Audio drivert is találsz a realtek honlapján hozzá, a HD audio fül alatt)

Nekem MSI K9A2 CF és MSI K9A2 Platinum lapjaim vannak, nálam elég stabilan működnek, bár én nem húzgálom őket, alap órajeleken használok mindent bennük, ennek ellenére így is hatalmas telljesítményt képviselnek.

bRIOS: cukros || NE hívjatok rejtett számról! || Intel Vuvuzela Inside

(#949) foxehole

foxehole
(újonc)

Sziasztok egy kis segítség és megerősítés kéne. Szintén egy MSI K9A2 CF lap tulajdonosa vok és nem túl nagy szakértője a hardveres témáknak...
Elérkezettnek látom az időt egy proc cserére és már majdnem eladtam a lapom is és átpártoltam intelre :( (ami jelenleg egy 8400-es C2d esetén anyagi csőd), de megláttam az Phenom II-ről a teszteket! :C A kérdés a lapomba belemegy egy phenom II x3 720? Valaki rakott már össze ilyen konfigot?
A konfig jelenleg: MSI K9A2 CF rev1 Bios 1.2., Athlon x2 5200+ Brisbane, 2X1G Kingstone 800 ram, Sapphire HD 4830 512, FSP 400w
Ja és jelenleg egy Zalman 9500 am2 hűtő van a proc-on, ez elég lenne a phenomII-re vagy inkább a gyári hűtés?
Előre is köszönöm a válaszokat.

(#950) cl.aci válasza foxehole (#949) üzenetére

cl.aci
(tag)

Szia.
Elméletileg megy bent, gyakorlatilag a 710-esel alapon sem volt stabil a rendszerem, memóriahibákkal kékhalálozott amit a ram csere sem oldott meg. Jelenleg garanciális cserén van, bár az 5000 BE-vel sem volt jó a memóriakezelés, lehet hogy csak egyedi eset volt sok sikert hozzá. A biosból az 1.8-as kell hozzá mindenképpen.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.