Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#51) Chaser válasza Peetee(tm) (#44) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Minden ramot vissza lehet osztani, érdekes lenne ha nem lehetne...
Cl4-es geil ultra vagy dragon AMD alá jó és olcsó választás.

New world...old thinking...IBM T60;)

(#52) Csiborbogár válasza AusWolf (#41) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Nyugi, nekem ilyen lapom van, és benne volt a két híd. :K
Más is volt bent még.

Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit

(#53) Peetee(tm) válasza Chaser (#51) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

igaz-igaz, de van olyan ram amit akkor már alig lehet tuningolni. ezért lettem volna kíváncsi milyen ramot érdemes venne manapság. :R

Az életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)

(#54) AusWolf válasza Csiborbogár (#52) üzenetére

AusWolf
(senior tag)

Köszönöm szépen az infót. :R Akkor már tényleg csak a pénzt kell előszedni. :D :(

Assimilate this! --- http://www.infowars.com/ --- http://prisonplanet.tv/

(#55) Chaser válasza Peetee(tm) (#53) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az én ultráim 900@cl4-et 2V-on viszik, tovább nem is néztem..best buy:)

New world...old thinking...IBM T60;)

(#56) t.imi

t.imi
(senior tag)

itt egy kis infó
aki tudni szeretné hogy mit meddig lehet állítani a lapban. Van a biosba egy pár opció, amiről még nem is hallottam :B

[ Szerkesztve ]

(#57) TomBoy1986

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszönöm a válaszokat!

Viszont újabb kérdésem lenne a tulajokhoz, mert úgy néz ki, hogy egy átmeneti CPU-t fogok venni a laphoz, valószínűleg egy Sempron 1100-at.

A kérdés, hogy mekkora FSB-t lehet elérni a lappal? Képes a 300MHz-re? Vagy esetleg többre, mert a CPU-nak csak 9.5-es szorzója van?

ITT EGY ANGOL REVIEW A K9A2 CF LAPHOZ!!!

[ Szerkesztve ]

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#58) Csiborbogár válasza TomBoy1986 (#57) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Írtam már neked, hogy 600MHz a végső fsb beállítás a bios szerint.
A proci, amit veszel ezt biztos nem fogja vinni. Hogy mennyit bír, azt neked kell kitesztelned.

Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit

(#59) TomBoy1986 válasza Csiborbogár (#58) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tudom hogy írtad, de azt is tudom, hogy a másik MSI lapomban 425 MHz van írva, s ennek ellenére 270 MHz felett nem indul el - hiába veszek mindent vissza.

Csak ezért kérdeztem :B

De idő közben BE-2350 lett a Sempronból. Elvileg szerdán meg is lesz :)

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#60) Peetee(tm) válasza t.imi (#56) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

Épp ezt linkeltem be tegnap én is! Azért köszi! :C

(#61) HERR Z válasza TomBoy1986 (#59) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ocworkbech-en volt annó novemberbe kép, hogy a lap 400-as fsb-t vitt

(#62) TomBoy1986 válasza HERR Z (#61) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszönöm! Akkor megnyugodtam teljesen :) :R

Nincs több kérdésem.

Elvileg szerdán érkezik ;]

(#63) t.imi

t.imi
(senior tag)

Tud valaki egy tuti bios beállítást ehhez a laphoz x2 3800 proccom van? PL a HPET enabled v. disabled, stb..
Köszi :R

(#64) Oliverda válasza t.imi (#63) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

HPET disabled

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#65) TomBoy1986 válasza Oliverda (#64) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ennek alapján én bekapcsolnám.

Bár haszna csak Vista és Linux alatt van.

(#66) cl.aci válasza t.imi (#63) üzenetére

cl.aci
(tag)

Ha szivni akarsz akkor kapcsold be, nekem majdnem win reinstal lett a bekapcsolása után, de a telepítő is kékhalált dobott tőle :W , kikapcsolás után a win ment mint karikacsapás ujratelepítés nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#67) Csiborbogár

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintetek az mitől lehet, hogy ez az alaplap nem engedi telepíteni a sima egyszerű SP2-es winfost? :F
Egyszerűen kiírja, hogy nem bootlemez. Ugyanez az oprendszer KN9Ultra alatt felment.

(#68) t.imi

t.imi
(senior tag)

Köszi, akkor hagyom úgy ahogy van, ezek szerint a cd-n lévő driverekkel volt baja, olyan lassan állt fel a rendszer :F
Újra felraktam az xp-t, most úgy néz ki hogy jó, bár emelt fsb-vel mindig kékhalál volt a telepítés elején.

(#69) t.imi válasza Csiborbogár (#67) üzenetére

t.imi
(senior tag)

Nálam is elég lassan települt, asrock nf6g alatt gyorsabb volt, csak egy tipp esetleg a meghajtót átrakni masterről/slavera?

(#70) Csiborbogár válasza t.imi (#69) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

SATA wincsire akarom felnyomni, és próbáltam a CD-ROM-t masteren, és slave-n is, de eredmény nélkül. Egy N-Lite-al megrostált winfos felmegy, de rettentően instabil, és lassú, valamint más anomáliákat is csinál. :F

(#71) t.imi válasza Csiborbogár (#70) üzenetére

t.imi
(senior tag)

Akkor passzolom sajnos, nálam is sata HDD van + dvd-rw, gyári xp biztonsági másolat, azza bebootol.
Egy bios frissités v. F7 a biosban és újra beállítani :F

(#72) cl.aci válasza Csiborbogár (#70) üzenetére

cl.aci
(tag)

ted bele a sata meghajtót a winbe, telepítő cdn megtalálod utána simán felmegy, legalábbis nekem uttána nem volt semmi baj vele, Viszont amig nem fésültük bele egy másik gépen a drivert adig az istenért nem akarta az igazságot :K nlite az használ neki :DD

t.imi: wint ne tunigolva telepítsd, akkor talán nem lesz baja :K

[ Szerkesztve ]

(#73) Djopci

Djopci
(kvázi-tag)

Most akkor nemlehet ilyen alaplapos konfigra Xp -t telepiteni? vagy ha igen akkor meg instabil??

(#74) cl.aci válasza Djopci (#73) üzenetére

cl.aci
(tag)

Lehet, nekem is az van rajt. Csak akkor van baj, ha SATA vincseszterre telepíted, ahoz kell a driver, vagy telepítés elején F6 és kislemez a driverrel, ha csináltál mielött a lapot cserélted, vagy nlite progival beteszed a winbe a drivert az alaplap telepítőlemezéről, PATA vincseszterrel nincs ilyen gond, arra simán felmegy.

(#75) Djopci válasza cl.aci (#74) üzenetére

Djopci
(kvázi-tag)

köszike a magyarázatot! Mostmár értem...

(#76) t.imi válasza cl.aci (#72) üzenetére

t.imi
(senior tag)

3x-a nem úgy csináltam, másik lapon röhögve felment, a kicsike ilyen finnyás :)

(#77) Peetee(tm)

Peetee(tm)
(fanatikus tag)

Tegnap sikeresen szert tettem egy MSI K9A2 CF-F -re
hamarosan tapasztalatozok...,de eddig agyon ott van a kicsike! :DD

(#78) Bagira01

Bagira01
(PH! kedvence)

MSI K9a2 Platinum lapot lehet visszafele flashelni :F

Hirdetéseim--http://href.hu/x/d4ev---TRU120ex, Cav W320 mélynyomó eladó

(#79) t.imi válasza Bagira01 (#78) üzenetére

t.imi
(senior tag)

Floppyról biztos, azt nyomod rá amelyiket akarod:)

Haszál valaki ebben a lapban 8800gt-t, működik benne rendesen?

(#80) cl.aci válasza t.imi (#79) üzenetére

cl.aci
(tag)

Hát a 7600gt az működik bent, gondolom akkor a 8800gt is :DD

(#81) t.imi válasza cl.aci (#80) üzenetére

t.imi
(senior tag)

Akkor langyosodik, köszi :)

(#82) TomBoy1986

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A tegnapi nap kézhez kaptam az MSI K9A2 CF lapom. Be is szereltem, s minden frankón működik - még a windows-t sem kellett újratennem, hanem csak lecseréltem az NV-s drivereket ATI-kra :)

Ja, s CPU-t is vettem, előtte egy 89W-os TDP-s 90nm-es Windsor 4200+ volt. Elsőre annyi a tapasztalatom, hogy 10°C-vel kisebb a hőmérséklete ugyanazon körülmények között a BE-2350-nek (ez egyelőre csak alapórajeles érték, s terheletlen).

(#83) TomBoy1986

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kérdésem lenne:

Működik valakinek a C'n'Q?

Mert nekem annak ellenére nem működik, hogy a BIOS-ban engedélyeztem, és a minimális energiagazdálkodási profilt beállítottam. Nem hinném, hogy elfelejtettem volna valamit, mert a másik X2-n működik.

(#84) cl.aci válasza TomBoy1986 (#83) üzenetére

cl.aci
(tag)

driverét feraktad? nálam simán szabályozza + 1.4 V van beálítva bioszban procifesznek, de így is simán szabályozza az orajelet és a feszt is, evereszt legalábbis ezt mutatja.
Mod: pedig a procit felrámtottam 2.9 GHz-re, de ha nem kel a kraft akkor simán visszaveszi 1,2-re Az fsb 242-n van.

[ Szerkesztve ]

(#85) TomBoy1986 válasza cl.aci (#84) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pedig az fent van, csak mivel nem formáztam újra a gépet - hanem csak a drivereket cseréltem, ezért lehet hogy nem működik megfelelően.

Majd felteszem újra a drivert, s megnézem.

(#86) cl.aci válasza TomBoy1986 (#85) üzenetére

cl.aci
(tag)

Szia.
Egy kis brutaliti tuningot vetettem be fsb:265 cpu szorzó: 11 memória visszaosztva 667-re, na így már nekem se megy a c'nq', gondolom nem szereti a fixre belőt cpu szorzót :DD . Ha te is fix cpu szorzót használsz, akkor gondolom ez miatt nem megy az energiagazdálkodás.

(#87) cl.aci válasza cl.aci (#86) üzenetére

cl.aci
(tag)

itt a link egy képről, tovább nem merem nagyon cibálni mert a kingmax 800 ramok nem éppen tuningbajnokok :D ,na meg a 3800+ban sincs már annyi tartalék. :C

(#88) cl.aci válasza cl.aci (#87) üzenetére

cl.aci
(tag)

bocsi itt már tényleg meg tudod nézni, elszurtam a linkelést :B

(#89) TomBoy1986 válasza cl.aci (#86) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi!

Én is tuningoltam egy kicsit: LINK

(#90) Csiborbogár

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Nektek is ilyen lassan bootol? Meghalok mire elindul.
Eddig azt hittem winfos hiba, de már többedik verziónál is ezt csinálja.
Most már a driver CD-ről sem akarta alindítani az alaplapi drivert, mert szerinte valami hiányzik... :F
Most megpróbálom MSI-éknél, hátha van valami jobb.

(#91) Bagira01 válasza Csiborbogár (#90) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Nekem egy phenom 9500 van egy msi k9a2 platinum lapba. Egy óra mire kikapcsol a gép, legalábbis e2180+p35-ds3p-hez képest :U

(#92) Csiborbogár válasza Bagira01 (#91) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Na ja.
Most érzem csak igazán, hogy mekkora hátrányban van az ATI/AMD.
Nforce-os lapokkal pikk-pakk ment minden... :O
De akkoris működni fog rendesen! :(((

(#93) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nálam teljesen jó a sebessége induláskor és leálláskor is. Persze nekem nem MSI-m van. :D

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#94) Bagira01 válasza Oliverda (#93) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Furcsa hogy a húgom gépénél is pont ez van, sempron+msi lap :DDD

[ Szerkesztve ]

(#95) Csiborbogár válasza Oliverda (#93) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Apámm! DFI?
Hány milla volt? :Y

(#96) Oliverda válasza Csiborbogár (#95) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

0,05

(#97) ftc válasza Csiborbogár (#92) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Arrol meg az AMD nem tehet,hogy MSI ilyen lapokat ad el :U

(#98) Bagira01 válasza Oliverda (#96) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Végülis ha úgy vesszük annak az árnak 30%-ból van működő lapom :DDD Legalábbis eddig úgy tűnik :U

[ Szerkesztve ]

(#99) TomBoy1986 válasza Csiborbogár (#90) üzenetére

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Amennyiben a Windows elindulásakor áll, azaz pl. az üdvözlőképernyőnél, akkor az a probléma, hogy az Ethernet vezérlő hálózati címet akar lekérni, s mindezt minden egyes újraindulásnál.

Ezt statikus IP cím beállításával könnyedén javíthatod.

(#100) Csiborbogár válasza TomBoy1986 (#99) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Nem, az üdvözlőképernyő elindulása után, a winfos betöltése előtt megjelenik egy fehér csík alul, majd kapcsol egyet a monito, elkezd jönni a winfos csík, és az is eltart vagy 10mp-ig. Összesen van vagy 24-28mp mire betölt. :F

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.