Ha valakit érint K9A2 CF újabb bios (1.6)
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
LOGOUT.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
"NNNNa...?Mi van...?EEEEgyüttek müvelllődni...?Jó alapossan beszopni a kulllturát...?" http://www.youtube.com/results?search_query=bakosgabor57&search_type=&aq=f
(#503) bakosgabor57 válasza bakosgabor57 (#502) üzenetére
MSI-nél valami gebasz van,nem műxik a Live Update.
"NNNNa...?Mi van...?EEEEgyüttek müvelllődni...?Jó alapossan beszopni a kulllturát...?" http://www.youtube.com/results?search_query=bakosgabor57&search_type=&aq=f
(#504) TomBoy1986 válasza bakosgabor57 (#503) üzenetére
A Live update-tel elég veszélyes BIOS frissíteni. Szerintem DOS-ból csináld.
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300
(#505) bakosgabor57 válasza TomBoy1986 (#504) üzenetére
Már megtörtént(megszűnt a gebasz)!Semmi gond nem volt(ez volt a harmadik Live Update-m),amúgy semmi észrevehető változás,tuningok ugyan úgy mennek...stb
[ Szerkesztve ]
(#506) bakosgabor57 válasza TomBoy1986 (#504) üzenetére
Tudom,és kösz a figyelmeztetést,de elég stabil a net-kapcsolatom(UPC),meg az egyebek is.Amúgy a UPC elmehet a csipába,mert júniusban jön a DIGI-kábel,1/3 áron!
(#507) TomBoy1986 válasza bakosgabor57 (#506) üzenetére
Na én is feltettem, s beállítottam ugyanúgy az 1.5-össel teljesen stabil beállításokat. A gép el sem indult 1.-re.
RESET
Elindul, na mondom jó, akkor megy. Megnéztem CPU-Z szerint 860MHz-es CPU volt.
Ennek köszönhetően visszatettem szépen az 1.5-öst.
Viszont javították az elírt időzítéseket 
[ Szerkesztve ]
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300
(#508) bakosgabor57 válasza TomBoy1986 (#507) üzenetére
Faxa!Én automatice visszaraktam a régi tuning beállítást,időzítésekkel ...stb..Most,hogy írod látom a BIOS-ban,hogy tényleg kijavították a Tras-beállítást. 

camper
(újonc)
Mi ez a secure virtual machine (svm) a biosban? Erre eddig nem figyeltem fel, alapértelmezetként engedélyezve volt. Én kikapcsoltam, semmi se történt.
Olvasgatom pár oldalon hogy mi a lényege de igazából nem lettem okosabb.
Egyébként meglepödnék ha netfüggő lenne a bios frissités. Szép is lenne ha elmegy a net akkor tönkremegy a lapod. Letölti, majd a többit már merevlemezröl intézi.
[ Szerkesztve ]
(#510) bakosgabor57 válasza TomBoy1986 (#507) üzenetére
Mégsem stimmel valami.CPU frekvencia és RAM valami egészen más értékeken megy.
(#511) bakosgabor57 válasza TomBoy1986 (#507) üzenetére
Na én is sürgősen visszaraktam az 1.5-öt.
camper:nálad mi újság az 1.6-os BIOS-al?
[ Szerkesztve ]
(#512) TomBoy1986 válasza bakosgabor57 (#511) üzenetére
Szerintem ebben az 1.6-ban nagyon kijavítottak valamit 
(#513) bakosgabor57 válasza TomBoy1986 (#512) üzenetére
Akkor most kinek a készülékében van a hiba,a miénkben vagy az MSI-ében?
Bármit csináltam,még a default beállításokat sem akarta.
[ Szerkesztve ]

camper
(újonc)
Nálam minden okés, nézegetem amit mondtok, de nálam semmi gond.
Mondjuk minden alapon 5000+ cpu gyári default, 13x; 2600Mhz, szépen mutatja a hőfokokat, 4pines gyári cpu ventit is irányitgatja. Biztos össze-vissza tuningoltátok szegény lapot. Mit nézek, mi nem jó nálatok?
Mi ez a secure virtual machine? Valaki mondja már meg pls, mi a lényege? Kell ez nekem vagy sem? Cpu támogatja az everest szerint de lövésem sincs mi ez.
Bár BIOS-frissítést illik default-on csinálni,sztem az előző tuningok kavarhattak be.Lehet az XP csinált belőlünk hülyét?

cl.aci
(tag)
Sziasztok.
Csodálatos ez az 1.6-os bios, nem tuningolva frisítettem és utánna elég küzdelmes volt visszahozni a vistát, ugyanis xp alól frisítettem updateval
na utánna csodálkoztam mert van pár érdekes dolog, elméletileg 200 alá nem lehet menni evvel a lappal na az MSI-nek sikerült ezt a problémát megoldani biosban beállított 231 "fsb" és más érdekeségek na ezt magyarázza meg valaki 
Sztem egy jó nagy csodálatos valagba rúgást érdemel az MSI.
[ Szerkesztve ]
Ugyanez a hiba volt nálam is.
157 MHz-es FSB 

camper
(újonc)
Most mindenki visszaváltott 1.5-re? Nálam semmi gond, vistán everest helyesen mutat mindent és nem tapasztalok semmi problémát. C'n'Q nálam nem aktiv, nem lehet azzal bénázik valamit az új bios?
Lehet, de én meg azt használom az 1.5-tel tuning mellett is.

LALA_kiraly
(őstag)
Haver átjozta a 3870-esét az én 50-esem mellé. Állítólag megy CF-be, de ebbe a lapba nem. Mindent megpróbáltunk, semmi...
A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...

camper
(újonc)
Pedig mennie kéne, nemrég láttam egy tesztet ahol épp ez volt a párositás. Hogy milyen lapban azt sajnos nem tudom.
(pörgessük fel a topicot: mondjuk meg campernek, hogy mi a fene az a secure virtual machine a biosban)
[ Szerkesztve ]
Én nagyon szeretném megmondani, de fogalmam sincs. Hagyd bekapcsolva ![;]](/dl/s/v1.gif)
VANTAGE EREDMÉNY: [link]
(#524) LALA_kiraly válasza TomBoy1986 (#523) üzenetére

LALA_kiraly
(őstag)
No már ilyen is van?
Azt se tudom jó-e
A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...
(#525) TomBoy1986 válasza LALA_kiraly (#524) üzenetére

Segítek, már lista is van: [link]
Amúgy azóta javítottam. Nézz be a Vantage topicba.
-Megvédi a virtuális géped- vili? 

camper
(újonc)
Bekapcsoltam, semmi se változott. De ha felrobban a gépem vagy ilyesmi ti lesztek a hibásak 
(#528) LALA_kiraly válasza TomBoy1986 (#525) üzenetére

LALA_kiraly
(őstag)
Megnéztem én is:
3DMark Score
P3147 3DMarks
CPU Score
4394
Graphics Score
2875
(#529) TomBoy1986 válasza LALA_kiraly (#528) üzenetére
Igyen 400 pont, ha ezt teszed fel a jelenlegi drivered helyett: [link]
A robbanás az az egy,ami ellen nem hatásos.
Amúgy phingom nincs,mire való!

Peetee(tm)
(fanatikus tag)
valaki nem tudna sagíteni abban, hogy hoél tudnék venni hoszabb cf-hidat?
mert vettem kéz alol egy K9A2 Platinumot, de a srác álítása szerint a rövideket kapta hozzá. Sztem átvágott, vagy tud valaki valamit erről hogy ehez a típushoz milyen cf híd jár?
elvileg ilyen kelett volna hozzá: CF Bridge
Az életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)
(#532) bakosgabor57 válasza Peetee(tm) (#531) üzenetére
Ezen nem kell meglepődni,főleg,hogy kéz alól vetted/még jó,hogy a rövidebbet megkaptad,amit esetleg el tudsz cserélni valahol/.Én a látszólag bontatlan K9A2 CF-dobozban nem is találtam CF-hidat,amire az volt a válasz,hogy ő is így kapta(bontatlanul).Nagyon kilógott a lóláb,mert lelki szemeimmel láttam,csak úgy dagadnak a zsebei a CF-hidaktól!
[ Szerkesztve ]
(#533) TomBoy1986 válasza bakosgabor57 (#532) üzenetére
Én boltban vettem 3 év garival, de nem járt hozzá CF híd.
(#534) bakosgabor57 válasza TomBoy1986 (#533) üzenetére
Igazad van,honlapjukon nincs a tartozékok között.Ezek szerint a VGA-kból kiszedett CF-hidaktól esett le majdnem a gatyája. 
Akkor viszont Peetee(tm) jól járt mert ingyen kapott két olyat,amit el-vagy be tud cserélni.
[ Szerkesztve ]
(#535) Peetee(tm) válasza bakosgabor57 (#534) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)
A srác állítása szerint, csak akkor kell a hoszú híd hozzá, ha winXP-vel akarom hajtani őket, mert akkor kell a távolabbi slotba rakni a másik kártyát.Viszont ha vista oprendszert rakok akkor meg a közelebbibe, mert a vista csak úgy hajlandó használni.
Elmondása szerint ezt a boltban mondták neki a szervizes emberkék. szal kalap kabát.
Majd ha ismét lesz egy hasonló vga, vagy veszek másikat akkor próbálkozom újra. Addig meg agyalok, érdeklődök, vagy próbálok cserélni, venni, stb...
az alaplapi leírás szerint csak akkor fog működni ha az 1-es és 4-es slotba rakom a karit. Valami lehet bene, mert akkor most nem írtam volna ide...

Peetee(tm)
(fanatikus tag)
Előtte nekem is sima K9A2 CF-F volt és én is kaptam hozzá 1db rövid Cf hidat, olyat amilyet a kártyák mellé csomagolnak.
(#537) TomBoy1986 válasza Peetee(tm) (#535) üzenetére
"2. If you intend to install TWO graphics cards for Cross Fire mode, make sure
that:
a. these two graphics cards are of the same brand and specifications;
b. these two cards are installed on both mazarine PCIE x16 slots.
3. If you intend to install only ONE graphics card, make sure that:
a. the graphics card is Installed on first mazarine PCIE x16 slot (PCI_EX1);"
Azaz mindenképp a hosszú fog kelleni, oprendszertől függetlenül.
(#538) Peetee(tm) válasza TomBoy1986 (#537) üzenetére

Peetee(tm)
(fanatikus tag)
Akkor megszívtam.
veszek x2-t
vagy ha lehet CF hidat
Üdv!
Valaki találkozott már ezzel a problémával...?
Felrakom a Vista-t, meg a drivereket, és tök véletlenszerűen (5 perc -- 1 óra használat után) bejön a kék halál, hogy "Physical Memory Dumping" és ennyi. Valaki írjon pls, hogy mi lehet a baj, mert megőrülök.
A konfig: MSI K9A2 platinum V2 alaplap, 2*2giga DDR800, GeForce 9800GX2 vga, AMD Phenom 9600+ 4 magos procc.
Volt már memória csere, de az új memóval is ugyanaz a hibajelenség.
Köszi a helpet előre is!
(#540) TomBoy1986 válasza csabyka666 (#539) üzenetére
Túl alacsony memória feszültség?
(#541) csabyka666 válasza TomBoy1986 (#540) üzenetére
Lehet, mert benyomom BIOS-ban 800-ra, de a winfos 667esnek látja. Azt hol tuom tolni neki?
Köszi!
(#542) TomBoy1986 válasza csabyka666 (#541) üzenetére
Cell menü/ DDR voltage és a + vagy - gombokkal változtathatod.

camper
(újonc)
Jó kis konfig, akarsz cserélni látatlanban?
Alulméretezett vagy gyengélkedő táp?
Köszi a helpet mindenkinek! Holnap kipróbálásra kerül ez is.
Táp nem hiszem, hogy gyenge lenne, 850W-os...
hali!
kellene egy kis sürgős segítség!
A köv a gondom: van egy K9A2 CF lapom... megjelent az msi honlapján az 1.6-os bios.. felraktam.. kár volt....
Azóta ha alap beállításokon megy a phenom 9500-am, akkor 11X200 =2200 eddig nincs gond... de ha az FSB-t akár 201-re átállítom, akkor már isten tudja hogy ha elindul wondows everest és cpu-z meg ovedrive is 1400 mhz-et ír, vmit a ramokra is 300 mhz-et...
vkinek ötlete? vagy hogy hogyan tudnám visszatenni az 1.5-ös biost?
az a baj még, hogy csak live updattel tudom windwows alól flashelni, kül. csak dos alól lehetne, és mivel se flpppy-m, se bios boot lemezem, így ez a megoldás nem jön be!
Köszi előre is a segítséget!!
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni! de próbáltátok már földdel?! :) - Fiber Power 120/10 mbit

cl.aci
(tag)
Szia.
Nézd meg a pogram filesba keres setap mappát elméletileg oda tölti le a telepitett MSI progikat. A külömböző biosok külön mappákban vannak.
köszi, sikerült visszaraknom az 1.5-öst, de azzal is ezt csinálta, végül 10.5 -re vettem a szorzót, és így már működött.... nem értem mitől van ez, de most úgy néz ki jó!
azért többet várnék az msi-től, nem egy szutyok bios-t, ráadásul a phenomoknál már rég tudni a TLB hibáról, de még mindig nincs bios frissítés msi lapokra, amivel lehetne kapcsolgatni a TLB patch-t....
egyébként ezzel a biossal meg az volt a bajom, hogy ha tuningolva volt, néha bekapcsolás után nem kapcsolt be a monitor, nem pittyent, csak reset gomb után indult a rendszer... vannak itt érdekes problémák.... 
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni! de próbáltátok már földdel?! :) - Fiber Power 120/10 mbit

Madmax81
(fanatikus tag)
Hali
Segitséget szeretnék kérni ??
Van egy Msi K9A2 CF alaplapom és szeretném megtudni hogy X2 6400+ vagy egy X4 9850 procit tudna működtetni ,
Csak azért kérdezem mert valami táp gondok voltak a nagy fogyasztású procik miatt , ha jól tudom ???
1956-2010 07.22 Varga László

cl.aci
(tag)
Szia.
Ha rev 2-es akkor igen, ha nem akkor valószinüleg nem mivel csak négy fázisu a tápáramköre a procinak, hozzáértők szerint ez kevés mint halotnak a csók a 125 W-os prociknak. Egyébként az MSI a nem támogatott procik közé sorolja mind a ketőt a rev 1-es lapoknál.