Szerintem Windowst kellene váltanod. Mert - bár nekem sima CF van - de én még csak formázást sem hajtottam végre, s mégis simán működik. Gyorsabban áll fel a Win, mint az eddigi gépeimen, szóval nincs ilyen problémám sem.
Viszont nincs Audigym (mondjuk nem is hiányolom), így ebben nem tudom mi lehet a gond. Azonban a régebbi alaplapomnál (MSI K9N Ultra) volt olyan, hogyha már egyszer telepítettem a rajta lévő két int. hálókártyát, s utána a BIOS-ban letiltottam, akkor nem volt hajlandó a Windows elindulni. Ez a probléma megszűnt, mikor formáztam, s még install előtt letiltottam a BIOS-ban két kártyát. Szóval lehet, hogy nálad is ez a probléma, a megoldás pedig a formázás előtti letiltás.
"Ezek szerint a sima CF-nél nincsenek bootolási és stabilitási problémák?"
Sem azok, sem pedig a készenléti állapottal nincsenek gondok tuningolt állapotban sem. Viszont mivel nem formáztam, így egyelőre nem működik a C'n'Q 
Ha pedig formázol, akkor ajánlom a 64bites XP-t, mert gyorsabb, s sokkal kevesebb nyűg van vele, viszont mindenhez előtte be kell szerezni a drivereket netről, mert nagy valószínűséggel nem lesz a gyári CD-ken.
[ Szerkesztve ]
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300