Hirdetés

2012. február 10., péntek

(#1) Rocco

Rocco
(lelkes újonc)

létezhet az, hogy gyengébb teszteket produkál ez a deszka : MSI K8N Neo Platinum/Athlon64 2800+ proci, mint egy Athlon xp2500+? Vagy, valami baja van?
Mikor betettem a gépbe, csak rátettem a régi windowsra egy újat. De, folyton újraindulgatott, az explorer álladóan hibaüzenettel bezárt, volt néhény kékhalál is.

Most, legyalultam a C:\ -t. első dolgom volt a SandraSoft. De, meglepődtem, mikor olvastam a tesztértékeket.Az Operton, az Athlon Xp, Intel P4 2800-asok szét gyalázzák!

Valamit lehet variálni a biosban, vagy vigyem vissza?

Nem Fogok Dárendbézre Dudorogni!

(#2) somodisoma

somodisoma
(senior tag)

Tuti, hogy ott valami gond lesz. Valami sebesseget nem jol allitottal, vagy valami hardware hiba. (lehet RAM is.) Vagy csak valamit elneztel... :DD

A Világ IQ-ja állandó, csak egyre többen vagyunk rá!

(#3) Rocco

Rocco
(lelkes újonc)

Most, azon gondolkodom, hogy a ramokat /Samsung/ át pakolom másik slotba. Hátha, ez segít.
Bár, game közben jobban fagyogat. Lehet, hogy a VGA-val /Asus Nvidia5200/ lesz a gond.

Pedig, a biosban, minden frankó. Mikor a HT-t 200Mhz ről 235-re állítottam, akkor, nemis volt rossz a teljesítménye.

[Szerkesztve]

Nem Fogok Dárendbézre Dudorogni!

(#4) SpiT

SpiT
(tag)

up! :)

Winbond BH-5 rlz ;]

(#5) Frenky89

Frenky89
(őstag)

Hi!

Valaki meg tudja nekem mondani hogy milyen SATA/RAID vezérlő van a lapon? (platinum verzió)

Jah és ennek a nagyszerű lapnak csak ez a topicja van?

(#6) Frenky89

Frenky89
(őstag)

UP

(#7) nemtommi válasza Frenky89 (#5) üzenetére

nemtommi
(őstag)

Lehet rosszul, de úgy tudom, az nforce3 250Gb chipset tartalmazza a RAID vezérlőt.

(#8) HERR Z válasza Frenky89 (#5) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

0, 1
5-öt nem tud

(#9) ABnormal

ABnormal
(őstag)

Bővebben: link

legeslegújabb 2.15-ös bios,csak saját felelőséggre :D

hoppá,most nem tudom,hogy ez az ujabb fsr-hez van-e csak...inkább ne rakja fel senki!

lehet,hogy ez csak az ujabb fsr lapokhoz jo? inkább ne rakja fel senki.

[Szerkesztve]

http://href.hu/x/ggsb <-- eladó cuccaim ,Gyerekek,értem én,hogy válság van,de miért kell drágábban adni a fórumon a cuccokat mint a kiskerben?

(#10) Old fox

Old fox
(tag)

Szerintetek az MSI K8N Neo Platinum (MS-7030) alaplap melyik biosszal a legtuningolhatóbb, s a legstabilabb.

Bioshibás, s egyébb rossz elektronikai cuccok életrekeltésében tudok segíteni. ........szaktanácsadás: google.hu

(#11) Frenky89 válasza Old fox (#10) üzenetére

Frenky89
(őstag)

Eddig én az 1.55 bétát találtam a legjobbnak.

HERR Z: nem erre gondoltam hanem hogy milyen chip kezeli a cpufoglalat melletti 2db natív SATA portot? Már feltúrtam az egész Google-t és sehol nem találtam hozzá x64-es drivert! :O

Jah és 2*512MB-ot még mindig nem szeresse DDR500-on! :O

(#12) ABnormal válasza Frenky89 (#11) üzenetére

ABnormal
(őstag)

nálam gond nélkül megy 2*512 kingmax hc 500-on...

http://href.hu/x/ggsb <-- eladó cuccaim ,Gyerekek,értem én,hogy válság van,de miért kell drágábban adni a fórumon a cuccokat mint a kiskerben?

(#13) Frenky89 válasza ABnormal (#12) üzenetére

Frenky89
(őstag)

Én a procimra gyanakszom, a lap nemhiszem, hogy ilyet csinálna.

Neked mennyit megy a 3000+?

(#14) ABnormal válasza Frenky89 (#13) üzenetére

ABnormal
(őstag)

2610 MHz ,9*290 ,1.45+10% volton...

(#15) Frenky89 válasza ABnormal (#14) üzenetére

Frenky89
(őstag)

Akkor ez 62W-os DTR, ugye?

Szép eredmény. :C Na látod az én procim meg már 10*240-en sem stabil és ha két memót rakok mellé akkor meg már 10*230 is sok neki még 1,7V-tal is. :O :F

(#16) ABnormal válasza Frenky89 (#15) üzenetére

ABnormal
(őstag)

igen,ez olyan proci :)

(#18) SpiT

SpiT
(tag)

Ez nem annak a lapnak a topicja! :) Mégcsak nem is 939-es lap! ;)
[link]

Winbond BH-5 rlz ;]

(#20) SpiT

SpiT
(tag)

Mivel 939-es lapod van, ezért 939-es proci lesz benne! ;]

Winbond BH-5 rlz ;]

(#23) SpiT

SpiT
(tag)

Úgyértem az a lap nem 939-es amiről a topic szól! ;)

Winbond BH-5 rlz ;]

(#25) Kalandor

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

mennyira finnyás ez a lap a ramokra?

Samsung TCCC vagy TCC4 megfelelő?

Mindent szabad tinéktek, de nem minden válik javatokra (Szent Pál)

(#26) ABnormal válasza Kalandor (#25) üzenetére

ABnormal
(őstag)

[link]
ezt nézted már?

(#27) Kalandor válasza ABnormal (#26) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

igen, de nincs benne samsung

(#28) HERR Z válasza Frenky89 (#11) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nf3 kezeli mindet....

(#29) HERR Z válasza Kalandor (#27) üzenetére

HERR Z
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

anno próbáltam tccc-t az 460-480-at ment...és időzítést is vitte szal nem volt vele baj

(#30) Kalandor válasza HERR Z (#29) üzenetére

Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

közben megnéztem, és tcc4-em van :(

(#31) ABnormal

ABnormal
(őstag)

tudja valaki tutira,hogy melyik biosban lehet adni +18%-ot a vcore-nak pluszban? nincs kedvem sorra flash-elgetni az összes biost :)

(#32) Slax válasza ABnormal (#31) üzenetére

Slax
(senior tag)

Csak szűkiteni tudom. Vagy az 1.55-ös, vagy az 1.56-os moddolt bios. :F Mert gyáriban még nem találkoztam ennyi plusszal.

''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie ''

(#33) ABnormal válasza Slax (#32) üzenetére

ABnormal
(őstag)

köszi,majd megnézegetem...a legnagyobb gáz,hogy még az msi is azt mondta,hogy valamelyik biosban nézzem meg... :( habár amilyen emberek dolgoznak ott...azt írták vissza,hogy sajnos az alaplapom nem támogatja a mobil procikat :D én meg írtam nekik,hogy akkor jó,csoda történt,mert több hónapja használok mobilporocit a k8n neo platinumban :D

(#34) Slax válasza ABnormal (#33) üzenetére

Slax
(senior tag)

Ez jó, tetszik :)), szép, még saját maguk sem tudják, mire képes a lap. Mellesleg, ha rátalálsz egy jó voltmodra ehhez a laphoz, ne tartsd magadban. ;]

''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie ''

(#35) Frenky89 válasza HERR Z (#28) üzenetére

Frenky89
(őstag)

SATA drivert már találtam x64-hez, de most meg a drágaságom lett ''beteg'' :O :O
[link]
[link]

[Szerkesztve]

(#36) Gyeki válasza Slax (#32) üzenetére

Gyeki
(újonc)

Helló!
Te mit állítottál a biosban?És mennyivel tudtad húzni?
És a legújabb 1.9-es BIOS miért szar????

(#37) Slax válasza Gyeki (#36) üzenetére

Slax
(senior tag)

Üdv.
Mármint mihez mit? Mert tuninghoz sok mindent, és nem 10 perc telt el közben. Nézzük csak, visszavettem a ht-t 4*-ről 3*-ra, a szorzót első körben hagytam 9*-sen, az fsb-t emeltem 255-ig, vcore 1.55, ram 1,65, agp békén hagyva, c&q bekapcsolva, ramnál mivel 400-as kingmaxom van azt 166-ra raktam, 1t mellett 2,5, 3, 3, 6. Megnéztem még úgy is, hogy a fenti listából csak annyit változtattam, hogy a szorzót 8,5-re raktam, az fsb-t 271-re, ht maradt 3*-os. Első körnél 2295 Mhz stabil, másodiknál 2304 Mhz a vége (alapórajel 1800 Mhz). De egyszer ráteszem a kezem 500-as vagy nagyobb ramra. ;]
1.9-es bios. Azért, mert majdnem kinyírta a lapomat. Nem egyszer frissítettem már a biosát ennek a lapnak, de most majdnem uniflash lett belőle. Sok opció eltűnt belőle, a ram beállításoknál pedig olyan időzítéseket is lehetett állítani, amikhez baromira semmi közünk, a lapunk meg nem teljesen képes rá. Ilyen részletes rambeállításokat csak a dfi nf3-as lapjánál láttam, de ott sem piszkálta senki. Itt meg egyenesen értelmetlen.

(#38) Slax válasza Slax (#37) üzenetére

Slax
(senior tag)

Hoppá, javítás, a ram 2.65 volt.

(#39) ABnormal

ABnormal
(őstag)

van 2.1-es official bios...

(#40) Slax válasza ABnormal (#39) üzenetére

Slax
(senior tag)

Hol?
Megvan.
Megvárom az első véleményeket. :DDD

[Szerkesztve]

(#41) Slax

Slax
(senior tag)

Biosok itt [link], itt [link] ( neo1 a neo platinum), itt mindenféle [link], és egy nagy topik [link] ( francia, de részletes első hsz, sok link, kép).

(#42) Gyeki válasza Slax (#37) üzenetére

Gyeki
(újonc)

Na szóval!
Az miért van hogy én nem bírom állítani a szorzót?
TwinMos ramom van!Lehet hogy ez a probléma!
De most az alap 1600 helyett 1850-en megy!Jó ez is,csak jobb lenne még több!

(#43) Slax válasza Gyeki (#42) üzenetére

Slax
(senior tag)

A sempron klub [link]. A válasz odaát van.

[Szerkesztve]

(#44) Smoothy

Smoothy
(kvázi-tag)

Hali!

Nem tudom ki mennyire, használja a Core Center nevű programot, nálam a Windows elindulásakor beindul a riasztó minden különösebb ok nélkül, nem mindig csak hébe-hóba. A Fan speed alarm kikapcsolva, a Temp alarm is elég magas értékre van állítva. A CPU fan 6\8 speedn. A bal oldali panelen, minden alapon.

Ha valakinek van valami tapasztalata, megosztaná velem?

Üdv: Smoothy! Ha írtam volna már, sorry!

(#45) ABnormal válasza Smoothy (#44) üzenetére

ABnormal
(őstag)

akkor szokott beriasztani ha a core center használata előtt használtad az everestet... szerintem ne használd a core centert,nem jó semmire...az msi forumán is mindenkit lebeszélnek a használatáról...

(#46) Slax válasza ABnormal (#45) üzenetére

Slax
(senior tag)

Ja, szerintem is hülye egy progi. Inkább az MBM/Everest.

(#47) ABnormal válasza Slax (#46) üzenetére

ABnormal
(őstag)

probaltad az uj biost? :) ;]

(#48) Slax válasza ABnormal (#47) üzenetére

Slax
(senior tag)

Nem. Túlságosan besz@rtam az 1.9-estől. :DDD

(#49) Gyeki válasza Slax (#48) üzenetére

Gyeki
(újonc)

Ne próbáljátok ki az új BIOS-t,instabil és nem szereti az overlocking-ot!
Inkább marad az 1.9-es!Nekem eddg ez vált be a legjobban!

(#50) Slax válasza Gyeki (#49) üzenetére

Slax
(senior tag)

Szóval ez is ratyi? :F

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.