Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#51) Bekre Pál válasza Fjoe (#50) üzenetére

Bekre Pál
(fanatikus tag)

köszi a linket, a problémádról csak annyit hogy próbálj felrakni egy ace megacodecpack uj verzióját!!
Sztem nem a vga a ludas

|Gigabyte EP45-DS3|c2d E8500|CM Hyper TX2|2x1 CSX 1066|ASUS HD4850 Glaciator|CM690|Samsung Spinpoint F1 750|Samsung 203B|Razer Diamondback Plazma|---->>>Mobil:SGS 2.2.1

(#52) Fjoe válasza Bekre Pál (#51) üzenetére

Fjoe
(tag)

Okés, bár a codec-es topikban pont erre jutottak a srácok, hogy lehet hardver hiba. Próbáltam már mindenféle kodeket...Sztem Winfos újratelepítés lesz belőle....

(#53) Tom5 válasza Fjoe (#52) üzenetére

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát igen...a windows újratelepítés sok(k) mindent megold!Utána szerintem tegyél fel klmcodec pack-ot!Amióta nálam ő van fent megszűntek a DivX,lejátszó,felirat,stb problémáim... :R

"Nem vagy szép. Ez nem érdekel. Az erőd a szépséged. Az erőd a hatalmad. Ez a valóságod. Ez a Te világod."

(#54) Fjoe válasza Tom5 (#53) üzenetére

Fjoe
(tag)

Hát sajna nálam nem oldódott meg. Ugyanaz a hiba. Ugyanilyen ''szép'' a kép.
De pl érdekes az is, hogy ha rendszervisszaállító menübe megyek, ott is a felső és az alsó kék szegély ugyanilyen sárga, rózsaszín pixeles.
A VGA kártyámnak elvileg semmi baja, csütörtökig frankón működött a régi ABIT lapomban.

(#55) Bekre Pál válasza Fjoe (#54) üzenetére

Bekre Pál
(fanatikus tag)

Most cseréltél lapot???

|Gigabyte EP45-DS3|c2d E8500|CM Hyper TX2|2x1 CSX 1066|ASUS HD4850 Glaciator|CM690|Samsung Spinpoint F1 750|Samsung 203B|Razer Diamondback Plazma|---->>>Mobil:SGS 2.2.1

(#56) szjoci

szjoci
(senior tag)

én ma fogok egy k7n2 delta2 platinumra váltani, remélem nem lesz semmi gond... szurkoljatok :D

(#57) Fjoe válasza Bekre Pál (#55) üzenetére

Fjoe
(tag)

Igen csütörtökön kaptam meg ezt. Az eladó srácnál hibátlanul működött!!!
Az 1ik számtekes haverom szerint vszínű hardveres vga hiba lehet, de neki is mondtam, hogy sztem a kártyának semmi baja! Szóval kezdek 1kicsit rohadtul ideges lenni......

(#58) Fjoe

Fjoe
(tag)

Yah és esetleges BIOS frissítés segíthet szerintetek?

(#59) Bekre Pál válasza Fjoe (#57) üzenetére

Bekre Pál
(fanatikus tag)

Ja, a karit kipróbáltad más más lapban???
Szerintem a bios a legfrissebb, de sztem a nem az a bűnös!!

(#60) Fjoe válasza Bekre Pál (#59) üzenetére

Fjoe
(tag)

Persze, a régi lapomban gond nélkül megy.

(#61) Bekre Pál válasza Fjoe (#60) üzenetére

Bekre Pál
(fanatikus tag)

Akkor szerintem nem tudom :O :DD ,
macerás dolog, az al aplapot kipróbálnám máshol is csak ugye ez nagy meló.

(#62) szjoci

szjoci
(senior tag)

Halihó! Természetesen eme deszkacsere (K7N2 delta2 platinum) nálam se ment problémamentesen... Tegnap 9 körül összepakoltam, elindult, winfos xp behalt 0x00007B hibával (háttértároló vezérlőjével van valami kínja :F ) gép újraindít, majd ugyanaz a hiba mint ahogy fjoe sosrtárs irogatta a topic elején... Fekete képernyő, wincsi pörög, gép nem indul... Szétszerel, összepakol, gép indul, BIOS megnéz, állítgat, elment, gép ismét nem indul. És ugyanúgy a D-bracket 1 zöld és 3 piros jelzésen állt mint fjoe-nál. Utána rájöttem hogy ha kikapcsolom a tápot majd vissza akkor elindul a gép, viszont ezt minden egyes újraindításkor el kell követni... Végső elkesereredésemben csináltam a BIOS-ban egy Load Optimal Settings-et és lőn csoda, indult a gép minden indításkor (persze winfos még nem megy) Ez elég érdekes volt számomra mert mindent visszaállítottam ugyanúgy ahogy az elején volt és akkor sem reprodukálta azt a nem indulós dolgot :F . Ezekután megpróbáltam a winfost felpakolni, de állandóan befagy (amikor tölti be a vezélők drivereit az elején). Érdekes hogy a Linuxot simán fel tudtam pakolni és műxik rendesen... Ha valakinél jelentkezett ez a winfos telepítés hiba írjon már hogy hogyan sikerült megoldania... Tippeket is várok :) 1/2 5 ig melózom, addig meg kellene oldani a problemát :) Jah mégegy dolog: rádiós billem van aminek a vevő részén (PS2-be van dugva) van egy led ami villog ha van forgalom, de amikor lefagy a telepítő akkor ez a villogás köbö 1/3-os sebességre vált vissza... :F bocsi hogy hosszúra sikeredett a ''problémám'' leírása de remélem végigolvassátok és javallotok valamit...

[Szerkesztve]

(#63) Bekre Pál válasza szjoci (#62) üzenetére

Bekre Pál
(fanatikus tag)

Hali joci :)

Véleményem szerint a memória a ludas, milyen memóriád van? duálban megy? mert ha igyen, próbáld meg single-ben is, tehát az azonos szinűbe mind a 2-t. Vagy : csak az egyik memóriát rakd be és nézd meg megy -e?. Szerintem 100% hogy a memó a ludas. Én már többször jártam igy. :O :DD

(#64) szjoci válasza Bekre Pál (#63) üzenetére

szjoci
(senior tag)

Próbáltam már 1 modullal is, de hazamegyek még próbálkozom azért... Egyébként duálba van 1 samsung és 1 PQI 512M DDR400-as. Csak a winfos kényes a memre, más oprendszer (linux) meg lexarná?? Érdekes dolgok ezek.. :F

[Szerkesztve]

(#65) Fjoe válasza Bekre Pál (#63) üzenetére

Fjoe
(tag)

Igen én is a memókra gyanakszom, mert a vga-s problémámon kívül a memóriákkal is szívok... Most pl. ugyanazzal a memókkal nem tudom feltenni ismét a rendszert mert állandóan kifagy kék halállal, miután betöltötte a winfos installáló az illesztőprogikat.
Aztán én csak single-ben próbáltam, utána mind1iket külön is (1esével), de akkor is ez volt.
A vga dologban meg sztem lehet az XP a ludas? Játékot próbáltam tegnap (amíg memó miatt kifagyott), CoD2, NFS:MW, és itt nem volt 1etlen pixelhibás felület sem... Érdekes, hogy ezek a képek windózos progiknál (explorer, media player) jön elő, illetve bizonyos windóz által kezelt videofájloknál (wmv, avi). Szóval én az XP-mre tippelek. Más kérdés, hogy nem tudom újrattenni a rendszert a memók miatt!

(#66) Fjoe

Fjoe
(tag)

Yah és még vmi, találtam hozzá frissebb BIOS-t, viszont ez B3-tól B5-ig számozott. Gondolom ezek Béta verziók vagy nem? A másik, hogy nem mertem megcsinálni a BIOS frissítést, így, hogy állandóan megvadul a gép a memók miatt.

(#67) Bekre Pál válasza Fjoe (#66) üzenetére

Bekre Pál
(fanatikus tag)

Nemtudom, lehet üldözési mániám van, de nálad is tuti a memó a gond, próbáld ki más típussal, kérj kölcsön, vay nemtudom, a win biztos nem gond, de épp erről ''jöttem'' rá a memó gondra, mert a win nagyon érzékeny arra ha az alaplap nem szereti a memóriát.

Biost a www.msi.com.tw -ről szedj le ott csak jó biosok vannak.

(#68) Bekre Pál válasza szjoci (#64) üzenetére

Bekre Pál
(fanatikus tag)

Szerintem nem csak s dóz érzékeny erre, azért ne menj át pinguba :DD
Próbálgasd a memókat!!

(#69) Fjoe válasza Bekre Pál (#67) üzenetére

Fjoe
(tag)

Lenne még 1 olyan kérésem, hogy én sajnos nem kaptam se driver cd-t a laphoz, se olyan floppyt, amin elvileg a SATA driverek fenn vannak. Esetleg el tudnád nekem küldeni a floppyt pl. iso-ban? A driver cd-n lévő cuccokat már lesezdtem az msi oldaláról, a floppyról, viszont nem találtam semmit! Azért nagyon megköszönném, ha vhogy ez lehetséges lenne. A mail címem az adataimnál vannak.

(#70) Bekre Pál válasza Fjoe (#69) üzenetére

Bekre Pál
(fanatikus tag)

Hali, az enyém nem satás, amelyik haverjaimnak meg olyan van azok meg Bp - Miskolc on vannak, én pedig Szolnokról irok. Ha esetleg elnézel az msi honlapjára ott lehet hogy találsz. De később eltudom küldeni ha találkozok velük.

(#71) Fjoe válasza Bekre Pál (#70) üzenetére

Fjoe
(tag)

Okksa, sajna az msi oldalán nem találtam meg, bár nincs sata meghajtóm, viszont olvastam, hogy lehet ez sem tecchet a winfosnak, mármint, ha nem a saját drivert teszem fel.

(#72) Bekre Pál válasza Fjoe (#71) üzenetére

Bekre Pál
(fanatikus tag)

Áá nemhiszem, az csak akkor kell ha használod a meghajtót, ez tuti :DD

(#73) szjoci válasza Fjoe (#71) üzenetére

szjoci
(senior tag)

Nekem van floppym is hozzá, ha működöképes lesz a konfig. elküldöm ;)

(#74) plukacs7

plukacs7
(fanatikus tag)

Volt már rá képes bárki, hogy ebben a nyomoronc deszkában aszinkron hajtson egy olyan memóriát, ami erre elvileg képes? Konkrétan 200 fölé nem tudom kergetni a memóriákat, pedig DDR500-as modulok. Dualban hajtva. FSB 166-190 között mindenhol próbálva, összes osztóval, 228, 242, akárhány megaherz ram frekikkel (gyári időzítésekkel, bírnia kéne).

Eredmény: gép nem indul, monitor nem kapcsol be, jumperelés után igen, persze 100Mhz-en.

Ja, a ''partner'' egy 2600+ sempron, aminek olyan 2,1 gigaherz a teteje 1,75 volton.

''Legközelebb hozok puskát'', gondolta Stirlitz. ''Legközelebb???'', gondolta a medve.

(#75) szjoci válasza plukacs7 (#74) üzenetére

szjoci
(senior tag)

Én még szinkronban sem tudok egyenlőre... :O

[Szerkesztve]

(#76) plukacs7 válasza szjoci (#75) üzenetére

plukacs7
(fanatikus tag)

Azzeh...részvétem... Az enyém megy a húgom karácsonyi gépébe, nekem meg back to roots - Abit :D :D

''Legközelebb hozok puskát'', gondolta Stirlitz. ''Legközelebb???'', gondolta a medve.

(#77) Bekre Pál válasza plukacs7 (#76) üzenetére

Bekre Pál
(fanatikus tag)

Hali, a tulajdonságaimnál megnézheted, lehet húzni, szinkronban nekem megy, de lehet kifogtam az egyetlen proci+lap ot mert a baráti körben a k7n2 -sök közül neke mlehet rendesen megtépni a száját, de sztem még ez sem a vége.

(#78) plukacs7 válasza Bekre Pál (#77) üzenetére

plukacs7
(fanatikus tag)

LEírnád esetleg a bios beállításaidat? Nekem talán a szorzólockos Sempron zavar be? Mondjuk - elvileg - semmi köze hozzá. Szorzó 11X, FSB 190 mondjuk, a proci így megy 2090 Mhz-en, a ramok persze mennek 190-et szintén 6-3-3-2 timinggal, de én ki akartam próbálni, hogy mennek-e pld. 5/4 osztóval 235-öt. Kellene nekik, 500-as tuningramok.

Még egy próbát megér nekem, úgyis megy szombaton a lap az új gépbe, ajándékba :D

(#79) plukacs7 válasza Bekre Pál (#77) üzenetére

plukacs7
(fanatikus tag)

Ja, most látom hogy Barcid van, eleve 200-as, nem lockos.

Nekem aszinkronban kellene, csak a ramot, próba erejéig. De nem is oly fontos.

(#80) Bekre Pál válasza plukacs7 (#79) üzenetére

Bekre Pál
(fanatikus tag)

A bartonom 2500+ os 166(333) os fsbvel, 1833mhz es alapórajellel jött ki a gyárból, a biosban semmit nem állítottam, csak minden high performance -ra van állítva(mem időzítéseket lejjebb hozza meg még egy két kütyüt) adtam neki egy kis + feszt, 1.65 V a gyárija, 1.675 ön használom, ezért nem is melegszik jobban, :DD Lockos a drága, és ezálltal csak fsb-t húztam fel. A hütőm egy falconrock2 -es tehát nem nagy szám, csak van neki csinálva plexi oldallap, amiben van egy szélcsatorna, tehát mindíg friss levegőt kap a proci. de nagyon jól meglehetne húzni a procit egy jó, pontos táppal, és 1 jobb hűtővel. azért annakl örülök, hogy a proci alap órajelénél majdnem 1/3 al többel megy :B :DD
Everestben és játékban is előjön a húzás eredménye :DD

[Szerkesztve]

(#81) plukacs7 válasza Bekre Pál (#80) üzenetére

plukacs7
(fanatikus tag)

Ja, értem... Nekem is 166*11 =1833, de ez Sempron, 2600+ jelű és szintén lockos. Ugye nyilván kevesebb a cache benne. Nem is tudtam, hogy van lockos barton.

Hát kb. 2 nap múlva már a HT link, memória, szorzó szentháromsággal fogok szenvedni... Csak vettem tegnap ramot, és ki akartam volna próbálni, hogy tényleg megy-e 500on, mert kellene neki. De aszinkronban nem akar.

Talán ha beletennék egy jól húzható 200-as alapfrekijű Bartont, akkor működne a dolog. Amúgy én még ilyen háklis alaplapot nem láttam tuning szempontból (rontott kísérlet után legalább 2 reboot + jumperelés + bios állítgatás, míg életre kelted). Amúgy stabil mint atom.

(#82) Bekre Pál válasza plukacs7 (#81) üzenetére

Bekre Pál
(fanatikus tag)

Hát akkormár csak kibírod a a tuningot, abban aztá majd lehet húzni a memóriának is.
Egyedül a 3200+os barton jött 200as fsb -vel. Egyébbként gyártástól függ hogy valami lokos e vagy nem, (meddig csinálták lock nélkül) De remélem egyszer majd találkozunk az a64 es topikok egyikében. Sok sikert!!

(#83) plukacs7 válasza Bekre Pál (#82) üzenetére

plukacs7
(fanatikus tag)

Ja, azt majd alázol a 939-es dualcore-os 4000+oddal :D :D :D

(#84) Fjoe

Fjoe
(tag)

Sziasztok, nos a memó gondjaim 1előre megoldódni látszanak. 1 másik haverommal cseréltem, neki is Hynixjai vannak, de gondoltam 1 próbát megér.
Betettem elindul nincs fagyi, frankó!!! (Már csak a vga gond van..)
Viszont tettem 1 érdekes felfedezést!!!! Az miért lehet, hogy az Everest a Hynix memót
(Hynix HY5DU56822AT-D4) SAMSUNGNAK ismeri fel? Samsung M3 68L3223FTN-CCC-nek?

(#85) Bekre Pál válasza Fjoe (#84) üzenetére

Bekre Pál
(fanatikus tag)

Valósznű a samsung gyártotta a csippeket rajta :F :U
Plukacs, bár igy lenne :D :D :DD

[Szerkesztve]

(#86) Fjoe válasza Bekre Pál (#85) üzenetére

Fjoe
(tag)

Lehet, nem tudom. Viszont ezzel legalább normálisan megy.
VAN olyan aki esetleg radeon kártyával használja ezt a lapot? És milyen beállításokat csinált a BIOSban, hogy normálisan menjen neki? Mert a vga problémám még mindig adott...

(#87) Fjoe

Fjoe
(tag)

Asszem most jutottam el arra a pontra, hogy eladom ezt a lapot!!! Inkább addig visszateszem a KD7-et, azzal legalább ment minden normálisan.

(#88) szjoci

szjoci
(senior tag)

Nah, indulok haza, ha ma be tudok írni a fórumba akkor nyertem, ha nem akkor.. :O . Megpróbálok játszadozni a memekkel... Majd írom a fejleményeket... :U

(#89) Bekre Pál válasza Fjoe (#86) üzenetére

Bekre Pál
(fanatikus tag)

Az előző VGAm 96xt volt, másfél évig, és nem kellett állítani semmit. :(

(#90) Fjoe válasza Bekre Pál (#89) üzenetére

Fjoe
(tag)

akkor nem tudom végképp mitévő legyek.......
agp size-ot 128ra állítsam, ha 128megás a kártyám? bocs a hülyekérdésért, de már qrva ideges vagyok!!!!!!!

(#91) Bekre Pál válasza Fjoe (#90) üzenetére

Bekre Pál
(fanatikus tag)

Az nem azt jelenti, de nem kavarhat be semmi. Talán még az AGP Fastwrit Funkciót kapcsold ki v. be.

(#92) Fjoe válasza Bekre Pál (#91) üzenetére

Fjoe
(tag)

Azt már állítgattam. De semmi eredmény. Biost frissítettem semmi. Videókat ugyanúgy szarul játsza le. Ami feltűnt, hogy explorerben is bizonyos oldalakon szarul jeleníti meg a képeket. (pl. msn kezdőoldalon). DE ha letöltöm a képet, amit pixeles jelenít meg, és megnyitom windózos képnézegetővel, akkor normálisan lehet látni. Ez mi a ****tól lehet???

(#93) Bekre Pál válasza Fjoe (#92) üzenetére

Bekre Pál
(fanatikus tag)

Sajna joe, én nem tudok segíteni neked, :( ötletem sincs mi lehet a problem, itt már csak a piócás ember segíthet!! :DD :DD
Próbáld meg a vid.kártya topikban esetleg.

(#94) Fjoe válasza Bekre Pál (#93) üzenetére

Fjoe
(tag)

Okok, köszi az eddigi kitartást, és jó tanácsokat :)

(#95) KisBundi

KisBundi
(senior tag)

Van egy MSI K7N2 Delta ILSR alaplapom. Lehet ennél az alaplapnál szabályozni a ventilátor(ok) fordulatát? Akár más progival is. :F

Acer Extensa 5630G ATi Mobility HD3650, Motorola Defy + Sennheiser CX300

(#96) Fjoe válasza Bekre Pál (#93) üzenetére

Fjoe
(tag)

Még annyi, hogy próbáltam másik vga karit is a lapban (Geforce 4mx440-et), de ugyanaz a hiba. Szóval vmi alaplap gond lesz sztem.

(#97) pmheros

pmheros
(senior tag)

mivel másfél éve használok egy K7N2 Delta-L lapot így leírom a tapasztalataimat
szerette:
-noname GF2MX/MX200 64MB SD
-inno3D GF3Ti200@500 64MB
-inno3D GF4Ti4200 64MB
-PowerMagic Ati Radeon 8500Le 64MB
-Sapphire Ati Radeon 8500Le 64MB
-BBA Ati Radeon 9600Pro 128MB
-Leadtek GF FX5900XT 128MB
-Sapphire Ati Radeon 9800Pro 128MB
-Leadtek A6600Gt TDH 128MB

-az összes Socket 462 -es procit (Barton, T-bred, Palomino;; Sempront nem próbáltam)

-Samsung 256MB PC2700 8-3-3-2,5 az alatta lévő tesók bármelyikével Dual -ban (egyoldalas)
-Samsung chip-es 2x256MB PC2700(333MHz) Cl2,5 dual -ban (kétoldalas)
-Kingmax 1x512MB PC3200 8-4-4-2,5 (kétoldalas)
-TwinMos 2x512MB PC3200 8-3-3-2,5 dual -ban (kétoldalas)

lehet nem szerette:
-Sapphire Ati Radeon 9500 (+4 pipe, 256bit) nem indult vele(utána CMOS clear -ig mással sem)

Megj.:
-meghálálja ha az északi híd hűtése alá raksz pasztát, a gyári kevés lehet mint nálam[link]

hideg pizza, meleg sör

(#98) Fjoe válasza pmheros (#97) üzenetére

Fjoe
(tag)

Köszi a memókkal már nincs gond, csak ez a pixeles dolog zavar rohadtul. Videót nem tudok nézni még mindig!!! De, hogy miért csak divxesnél és wmv-nél csinálja? Mpget simán tudok nézni vele!!!

(#99) Bekre Pál válasza pmheros (#97) üzenetére

Bekre Pál
(fanatikus tag)

Hali,

a hid ''pasztázását'' jó hogy említetted. :R Megcsinálom, mert a proci gyakran 5-6 fokkal melegebb mint a NB. És ez azért durv :Y a.

[Szerkesztve]

(#100) szjoci

szjoci
(senior tag)

Re emberkék! Tegnap este már nem volt energy beírni, de sikeresen fellöktem a winfost, és megy minden szépen!!! :C Pedig nem csináltam semmit sem vele... :F Alapon van minden, 166Mhz-es FSB, a memók még most aszinkronban mennek 200-on DUÁLBAN!(ez viszont jó jel :) ) Majd ha holnap kijózanodom (évzáró buli 2-től :DDD ) megfingatom egy picit, kíváncsi vagyok hogy bírja a lap.

Szóval eddig minden jó, ahhoz képest hogy indult...

Fjoe, szerintem nálad valami szoftveres gubi van, szvsz nem lehet hogy explorerben összemákolja a képet, ha meg letöltöd akkor képnézegetővel jó. Legalábbis még nem olvasgattam ilyenről... :F Kitartás ;)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.