Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#301) szrobi66

szrobi66
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, 3 napja böngészem a googlet, és a fórumokat, és valamilyen szintü előrelépést eddig Bubu79 (185ös) 2006os hozzászólása hozott eredmènyt.
Szóval bedöglött a gépem, havertól vettem egy MSI K7N2es alaplapot, kiderült, hogy a vinyó volt szar, garanciába kicserélték 160as Samsungot 500as-ra 2000ft ráfizetéssel.
Itt jöttek a problémák... az új vinyó SATA-s, és sehogy sem látja az xp a vinyót, vagyis amióta rátaláltam a hozzászólásra, ahol leírta a RAID BIOSában (ctrl+f) való beállítást, azóta a lemezfelügyeletnél látom a vinyót, de arra xp-t telepíteni ugyanúgy nem tudok, telepítèsnél nem látja.
Most egy 5Gb-s vinyóval üzemel a gépem, mert az 500ast nem tudom belőni.
SATA Drive-al is próbálkoztam, az nLite nevű progival beépítettem az xp-be, de semmi. BIOSt próbáltam frissíteni, de a Live update4 nem hajlandó letölteni (download fail) a DOS-os megoldáshoz hülye vagyok, és normális leírást sem találtam. Még jumperelni is próbáltam a vinyót, de többen mondják, hogy SATA-sat nem kell. Apropo, a BIOS sem látja a vinyót.
Teljesen meg vagyok főve... Lenne valami ötletetek, hogy hogyan lehetne használatra bírni a HDD-t?? Előre is köszönöm!!! Üdv.: Robi

(#302) Kvazár válasza szrobi66 (#301) üzenetére

Kvazár
(őstag)

Ha telepíteni szeretnél satás vinyóra xp-t azt úgy teheted meg, hogy a sata driverét floppy-ra kimásolod, és ezt a lemezt akkor kell használni, miközben az xp telepítő még betölti az összetevőket.

Miután a gép elkezd az xp telepítőről bootolni, alul menni fognak szövegek, és amikor ezt kéri, akkor megnyomod a hozzá tartozó gombot, és máris beolvassa a lemezről, majd megy is tovább a telepítés.
A feliratok elég gyorsan változnak az elején, ha lemaradnál róla, nyomd meg a resetet, és kezd újra.

Nem tudom a mérethatárt, de nekem volt egy sata I-es vezérlő karim, ami sata III-as vinyóimat nem akarta látni, ezt a biosának a frissítésével oldottam meg. Így vígan látja a terrás vinyókat. Ekkor a sata vezérlőt kellett frissíteni, és nem gépet.

Üdv.

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/emtu

(#303) szrobi66 válasza Kvazár (#302) üzenetére

szrobi66
(fanatikus tag)

Köszönöm, így is meg fogom próbálni, erröl tudnál valami linket kűldeni? Mit szedjek le, és mit másoljak flopira? nLite-val tettem az xp telepítőbe sata driveot, több helyen olvastam, hogy úgy is meniie kellene, de semmi. Bios cserét is megcsinálnám, de Live updplateval nem megy, esetleg a dos-os megoldásra van valami leírás? Koszi! :R

(#304) Kvazár válasza szrobi66 (#303) üzenetére

Kvazár
(őstag)

Az én lapomon nem volt sata vezérlő, így én egy ilyet vettem: SiI3114

Pontosabban mondva olyat amin ilyen a vezérlő chip.
Ott mindent megtalálsz hozzá.

Nálad pontosan mit csinál? :F
A nálam a pontos hiba jelenség az volt, hogy amikor a sata eszközöket fel kellett volna ismernie, akkor megállt az egész, és nem bootolt tovább. Ha neked is ezt csinálja, akkor nézd meg a sata vezérlőd típusát, és keres hozzá biost.

Ha csak simán annyi a gondod, hogy látni látja, sata menüben (és nem ott ahol az ide cuccok vannak), csak épp wint nem tudsz telepíteni, akkor mint írtam semmi ördöngösség. A hozzá tartozó drivert floppyra kimásolod, majd a megfelelő időben alul látni fogod, hogy mit kell csinálni.

lépési sorrend:
-gép on
-xp be
-floppy be
-xp kéri nyomj meg egy gombot
-figyelsz! és amikor írja, hogy külső sata driver, akkor ott leírt gombot megnyomod
(-talán nyomkodni kell még egy kicsit )
-megy tovább, és innentől kezdve mindent ugyan úgy kell csinálni mit egy sima telepítésnél

Ha biost akarsz frissíteni, akkor az oldalon van a leírás hozzá.

Üdv.

(#305) szrobi66 válasza Kvazár (#304) üzenetére

szrobi66
(fanatikus tag)

Most éppen a bios frissítést próbálom, mert a SATA-ra a biosban még csak megjegyzést sem találok. Eddig egyféleképp láttam a vinyót: számítógépfelügyelet/lemezfelügyelet. Ezt is azóta, amióta a RAID biosában (ctrl+f indításkor) beállítottam egy Arry-t. az alap bios egyáltalán nem látja, és SATA állítási lehetőség egyáltalán nincs. Már csak a BIOS frissítésre tudok gondolni.

[ Szerkesztve ]

(#306) Kvazár válasza szrobi66 (#305) üzenetére

Kvazár
(őstag)

Az alaplap biosának frissítése teljesen felesleges, de ártani sem árt.

A sata vezérlő biosa a te esetedben teljesen külön van.
Amikor a gép bootol, akkor van egy satás rész, ahol kiírja a sata vinyókat, és egy billentyű kombinációval bele is tudsz lépni. Nem de?!

Már működő win alól láttad a vinyót?
Ha igen, akkor csak a floppys telepítős módszered van, ha arra szeretnél wint tenni.

Satás vinyóra mindig így kell, azzal az eltéréssel, hogy a vista, meg a win7 már pendriveról, és cd-ről is képes beolvasni. De ott is külön kell.

Üdv.

(#307) szrobi66 válasza Kvazár (#306) üzenetére

szrobi66
(fanatikus tag)

Amióta a RAID biosában beállítottam (bootolásnál ctrl+f) azóta a számítógépfelügyelet/lemezfelügyeletben látom (sehol máshol)
Próbálnám flopyról, de valószínü döglött, mert flopy formázásnál azt írja, hogy windows nem tudja befejezni a formázást :( Megint nLite-val próbálkozom...

(#308) Kvazár válasza szrobi66 (#307) üzenetére

Kvazár
(őstag)

Egy képernyő képet tudnál küldeni a számítógépfelügyelet/lemezfelügyeletről.
Lehet csak meg kell particionálni, és máris príma lesz.
Ha nincs partíció kialakítva rajta akkor sem látod sehol máshol, csak ott.

De mi a végső célod vele? Op.-ot akarsz rátenni, vagy csak simán háttértárnak szeretnéd?
Üdv.

(#309) szrobi66 válasza Kvazár (#308) üzenetére

szrobi66
(fanatikus tag)

ebben az esetben hogyan tudom formázni, particionálni??
Csak ezt a vinyót akarom használni, oprendszert akarok rá telepíteni.
Alap biosban nem látom a vinyót, csak a RAID biosában, ott ráállítottam egy Arry-ra.
Teljesen meg vagyok halva, csináltam nLite-val mégegy lemezt amibe + driveokat fésültem, de semmi, xp telepítésnél ugyanúgy nem látja... Kezdem feladni :(

(#310) szrobi66

szrobi66
(fanatikus tag)

(#311) szrobi66

szrobi66
(fanatikus tag)

közben elkezdtem formázni elsődlegesre...

(#312) Kvazár válasza szrobi66 (#311) üzenetére

Kvazár
(őstag)

Neked az a lapod van amiben saját sata vezérlő van, vagy neked is külön van?

Ha az lefutott, akkor látni fogod, de csak most. Xp telepítésnél nem, de sima háttértárnak már jó lesz.
Egy Hd sentinellel azért megnézném a helyedben, hogy jó-e.

Itt találsz drivereket, és leírásokat a lapodhoz:[link]

Egy everesettel meg is tudod nézni, hogy neked melyik delta van.

(#313) szrobi66 válasza Kvazár (#312) üzenetére

szrobi66
(fanatikus tag)

innen szedtem le a drivereket. alaplapom: MSI K7N2 Delta-ILSR (MS-6570G)
akkor nincs ötleted, erre hogyan tudnék xp-t telepíteni? :O
Van Hiren's boot-om, de az sem látja :(
Nagyon köszönök mindent, nagyon rendes vagy!!! :R :R
Hétvégén le tud jönni egy informatikus haver, majd megnézi... utolsó nap volt amit rákúrtam. bár 9re hoznak egy másik flopy drive-ot, még azzal megpróbálom az f6-os megoldást. Kösz mégegyszer a segítséged!!! :R

(#314) Kvazár válasza szrobi66 (#313) üzenetére

Kvazár
(őstag)

ok üdv.
kalappal

(#315) dzsambo válasza szrobi66 (#313) üzenetére

dzsambo
(kvázi-tag)

A promise raid vezérlőjét töltsd le és azt másold ki egy flopira, azzal menni fog. Én is sokat kínlódtam vele mire sikerült. Ja és a smart adatokat nem tudod majd olvasni a vinyóról. Sok sikert.

(#316) Pl4y

Pl4y
(újonc)

Sziasztok!

Nálam is fent áll ez a probléma. Akármit dugok a SATA csatlakozóra az alaplapon (pl. DVD rom-ot, Vinyót) nem látja, sem a BIOS, sem a Win7.
Esetleg erről az utolsó megoldásról kicsit bővebben?!
Természetesen minden más megoldást is várok.

Üdv.Pl4y

[ Szerkesztve ]

(#317) fbeni91 válasza dzsambo (#315) üzenetére

fbeni91
(lelkes újonc)

Valaki mondjon valamit erre nekem!!

Most szereztem egy MSI K7N2Delta alaplapot! nincs sata vezérlő rajta, sem sata csati! csak ide! de majd forrasztok bele! ám de viszont! épp netezek, procihűtő hideg, minden már langyos! és egyszer csak újra indúlt a géép! miért?? :S :S :S Olyan mintha reset gombot nyomtam volna! közben attól kilóméterekre vagyok! XD

Választ S.O.S-ben várom! köszönöm! :S :S Üdv.

(#318) fbeni91 válasza dzsambo (#315) üzenetére

fbeni91
(lelkes újonc)

üdv. lenne egy msi k7n2 delta alaplapom, csak ide van rajta! És tegnap óta azt csinálja h bekapcsolom majd a második képen anyit ír ki a delective xy.. IDe!! ez mit jelent??? 10 percre hagytam magára a gépet. és ez a kéép fogadott! vinyók pörögnek, minden oks, minden jól melegszik ahogy kell. de ennél az ablaknál ki is fagy a gép!! mi lehet? ide vezérlő meghalt volna? vagy mi történt?? :S :S

válaszotokat köszönöm. :S

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.