Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#201) CPT.Pirk válasza Egykicsipank (#200) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

az átlagos sp2-es windózban nincs benne az SATA driver, azt floppy-n kéri a kék képernyő alatt... (CD-n nem mükszik a cucc, csak floppy-n) -keress rá google-ben, biztos találsz a vinyódhoz sata drivert...

nekem olyan windóz XPSP2-őm van, amiben ez benne van...

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#202) CPT.Pirk válasza CPT.Pirk (#201) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez a link ugyan a raid -el foglalkozik, de kitérnek benne a te problémádra... [link]

előző hsz-ben elirtam, nem az sata hanem raid/scsi meghajtó akart lenni...

[Szerkesztve]

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#203) zso73 válasza LALA_kiraly (#197) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elvileg az a nagy teljesítményű procik miatt van.Nem minden lap indul el nélküle.Az enyém spec elindult,de inkább lecseréltem a tápot.Vegyél egy átalakítót a tápodhoz!

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#204) LALA_kiraly válasza zso73 (#203) üzenetére

LALA_kiraly
(őstag)

Hol lehet ilyet kapni? Most vettem egy maxpow tápot 1év garral, szinte ingyen. Csak sajna nincs rajta P4 csati. Esetleg ha tud ilyet vki szóljon légyszi ;)

A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...

(#205) zso73 válasza LALA_kiraly (#204) üzenetére

zso73
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem bármelyik szt. boltban.

"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."

(#206) Norbi14

Norbi14
(senior tag)

Sziasztok
Nekem egy MSI 848P Neo-v alaplapom van.Tudja-e valaki hogy az AGP/PCI frekit hogyan kell fixre állítani?Egyeltalán lehet-e?Mert én nem találtam meg...

LG Optimus Black

(#207) Norbi14

Norbi14
(senior tag)

senki? :( :(

LG Optimus Black

(#208) Egykicsipank válasza Egykicsipank (#200) üzenetére

Egykicsipank
(kvázi-tag)

Hüüü, sikerült megoldani! Mondjuk elég kacifántos módon, majd valamikor leírom hogy. Köszi a segítséget! :))

(#209) BobChemistry

BobChemistry
(őstag)

k7n2 delta2 platinum tulajoktól érdelklődnék, hogy náluk mennyire melegszik a proci? mármint elképzelhető-e, hogy félremér az alaplap? pl idle állapotban 33 fokos, majd winamp közben 45-48 fok, kikapcsolom a winampot, kb. 2 sec múlva ismét 33 fok, miközben a borda kézmeleg...

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#210) BobChemistry válasza Norbi14 (#207) üzenetére

BobChemistry
(őstag)

ez nem az a topik...

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#211) Norbi14 válasza BobChemistry (#210) üzenetére

Norbi14
(senior tag)

Mivel nem találtam MSI 848P neo-v topikot ezért ide írtam mivel ez MSI topik.
sorry

LG Optimus Black

(#212) Egykicsipank válasza BobChemistry (#209) üzenetére

Egykicsipank
(kvázi-tag)

Nekem ilyen lapom volt amíg egyik napról a másikra meg nem halt... :((( Érdekes dolog, én ilyet nem tapasztaltam, nekem mindigis 50 körül volt Sempron 2800+ -om.

egy előbbi kérdésre: Miután meghalt a lapom a déli hídra egy másodpercre is rátettem az ujjam már kaptam el olyan forró... Lehet a tönkremenetele előtt is ilyen meleg volt, nem tudom. (de szvsz túlságosan is meleg)

[Szerkesztve]

(#213) szjoci válasza BobChemistry (#209) üzenetére

szjoci
(senior tag)

nekem a 2,8-as bartonom 45 fok körül van idle-ben 1.55V-on. Ha megpörgetem valami játékkal vagy megkínzom picit valami CPU benchmarkkal akkor felkúszik 55 fokra, de ''egy'' winamp max 5%-ra terheli a procim szóval szinte idle-ben van.
Szerintem a lap mérhet félre, az a 45-46 fok lehet a reális érték (gondolom én)

(#214) radírfej válasza szjoci (#213) üzenetére

radírfej
(senior tag)

az egész jó... a bartonok nem 1.65v mentén mérkőznek? már nem emlékszem, de az én 2500+ om alapon 41-42 fokot nyomott, 2000 mhz en, alapfeszen 42-43 at, terhelve 52-53 at.
a gigabyte lap 65 fokosnak mérte alapon (GA 7NL 400, vagy valami ilyesmi volt...), a Biostar M7ncd pro úgy 20 fokkal kevesebbet, ami rálisabbank tűnt.

másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.

(#215) szjoci válasza radírfej (#214) üzenetére

szjoci
(senior tag)

de, csak lejjebb van véve a fesz hogy hűvösebb legyen a proci

(#216) Egykicsipank válasza Egykicsipank (#208) üzenetére

Egykicsipank
(kvázi-tag)

Na leírom hogy sikerült feltelepítenem az XP-t a vinyómra, hátha valakinek még hasznára válik. Natehát mint kiderült a megformatált SATA vinyó dinamikus és egyszerű partícióra volt állítva. Márpedig ezt az XP nem komálja (bár gratt neki h ilyenbe formatálta alapból). Na ezeket át kellett állítani Alapvető és elsődlegesre. Én DOSba (parancssor) csináltam, mert winbe nem nagyon akart menni, de ha jól tom ugy is lehet. Na miután sikerült, az ikszpé telepítésénél kellett egy SATA driver (meg nem tudom mondani honnan szedtem miután legalább 100at leszedtem, de ha valakinek kéne elküldöm) és láss csodát, felismerte. :C

[Szerkesztve]

(#217) danixxx

danixxx
(újonc)

Egy kis segítség kellene:
a minap egy Athlon nem XP procit teszteltem a k7nf2 deltámban, előszörre simán bootolt, xp bejött, de kicsit meleg volt (45°). Ezért egy picit visszább akartam venni az alapbeállításokból, csak amíg tesztelem, és rájövök, mit tud. Amikor beléptem a BIOS-ba, a kép szétcsúszott, a BIOS kifagyott, majd ezzel a lendülettel meghalt a lap.
Azóta próbáltam másik procival beinítani, de semmi. A proci csak kézmeleg (hűtő nélkül).
Arra tippelek, hogy a bios annyira visszavette a feszültségét a procinak (az érzékelt melegedés miatt), hogy az már be sem indul.
Ja, és semmilyen SAFE-mód, ill. BIOS reset nem segített ezidáig.
Van valakinek valami ötlete, hogy javítható-e a dolog, vagy dobjam ki a lapot?
Előre is köszi.

(#218) sto1911

sto1911
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Vettem egy usb 2.0as mp3 lejatszot, de masolni csak 3-500 kb tal enged ra. Masik gepen meg megy ra 5-6 megaval is. Az alaplap papirjai szerint van rajta usb 2-es csatolo, be is van kotve, megsem megy.

Msi k7n2 delta-l alaplap, windows xp sp2-vel. Nem kell hozza kulon driver ugye?

Az adatlapomon levő gép eladó lehet, vízhűtéssel + pumpa nélküli vízhűtés is! Érd. privátban!

(#219) szjoci válasza sto1911 (#218) üzenetére

szjoci
(senior tag)

a biosban be van kapcsolva az USB 1.1 + 2.0 ?

(#220) sto1911 válasza szjoci (#219) üzenetére

sto1911
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen be van kapcsolva az Usb 1.1+2.0 biosban. Vegigneztem az osszes portot, de semmi.

Az adatlapomon levő gép eladó lehet, vízhűtéssel + pumpa nélküli vízhűtés is! Érd. privátban!

(#221) Ulrik

Ulrik
(kvázi-tag)

Van egy ilyen lapom, es hat vettem bele egy 160Gb pata WD vinyot es hat 1-2 napnal tovabb nem birja az xp-t, allandoan meghal mikor a xp-t berantana bootolaskor. Meg fagyogat nem tom mi lehet a baj, tap, kabelek rendben. Vinyo 30 fokos, elotet egy 80-as maxtor volt semmi baj nem volt vele, vki tudna segiteni ebben, vagy van esetleg vkinek hasonlo meretu vinyoja ilyen lap alatt, help pls. :F

[Szerkesztve]

(#222) N_A_S

N_A_S
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok. Ma vettem egy ilyen lapot. Mi az a Do not remove, when using bluetooth matrica az egyik USB-n? Azt ne szedjem le? Bekapcsolasnal a ledek felvaltva pirosan es zolden vilagitanak majd mindegyik beall zoldre . Akkor nincs semmi para?

Hirdetéseim =>> http://tinyurl.com/734ocfp | Google Nexus S with Apex ROM

(#223) Bubu79 válasza N_A_S (#222) üzenetére

Bubu79
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hali!

A felirat azért van rajta, mert a gyári Bluetooth adapter valszeg azt az adott USB-t használja, ezért ha beteszed a nevezett adaptert, akkor még egy eszközt ugyanarra a portra nem rakhatsz rá.

A LED-ek jelentéséről bővebben a kézikönyvben olvashatsz ;)

Szerk.: Ha nem használsz Bluetooth eszközt ( vagy legalábbis nem a gyárit, hanem mondjuk egy külső dongle-t ), akkor nyugodtan szedd le a matricát, és használd azt a portot is...

[Szerkesztve]

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#224) N_A_S válasza Bubu79 (#223) üzenetére

N_A_S
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszönöm a segítséget. Nem adtak hozzá bluetoothot meg kézikönyvet sem, használtan vettem, de a D Bracket még ki se volt bontva :) Elég újszerű a lap.
Neten hol találom meg a ledek jelentését?
A 4 zöld az gondolom az jelenti h nem talált hibát, így van?
Amúgy ez a húgom gépe és csak azért vettem neki ezt a lapot h dualban menjen neki a 2 512es ramja, ami eddig elvileg működik (bios szerint) bár még windows nincs telepítve.
Egy 1800+ os Palomino van benne, lehet később ez is cserélve lesz. Meg lehet tuningolni valahogy ezt a procit, vagy nem igazán érdemes? (szorzót lehet ennél a típusnál állítani, vagy csak FSB emelés van?)
Amúgy a ramok most 400on mennek dualba a lapban, a régi GIGABYTE VIA KT400-as lapba csak 333on mentek, pedig biosfrissítéssel az is tudta a 400on kezelni a ramokat - szerintem a proci miatt nem engedte a 400at...

[Szerkesztve]

(#225) N_A_S

N_A_S
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Már megvan a leírás

(#226) Bubu79 válasza N_A_S (#224) üzenetére

Bubu79
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem írtad a pontos típust ( K7N2 Delta-ból van egy pár verzió... ), ezért csak ezt tudom linkelni Neked: [link] Itt letöltheted a lap manualját ;)

A 4 zöld tényleg azt jelenti, hogy rendben van minden, de ettől sokkal részletesebb jelentést tud adni a lap baj esetén, ezért nem rossz funkció.

A proci szorzóját alapban nem tudod emelni, mert lock-os...( a bridge-ekkel kell variálni, de ha a keresőbe belököd, hogy athlonXP tuning, szerintem köp egy pár találatot rá ;) )
A palomino mag nem egy tuning bajnok ( nekem 2000+-om volt, de nem húztam.. ), de az FSB emeléssel lehet próbálkozni.

A VIA a KT400-nál azért nem vállalta hivatalosan a 400-as FSB-t, mert egyes memóriákal nem volt hajlandó együttműködni, de eredetileg ahhoz szánta a lapkakészletet.

Szerk.: Lassú vagyok, mint a lajhár... - mindegy, már nem szedem ki a linket...

Szerk2.: [link] Ezeket hozta a tuningra - elismerem, nincs egy rakás ( így legalábbis... )

[Szerkesztve]

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#227) N_A_S válasza Bubu79 (#226) üzenetére

N_A_S
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszi szépena segtséget :R . Amúgy nekem is az volt a tapasztalatom h 140 körül bírja az FSB (annyi mint halottnak a csók) de azt hittem h a lap fogja meg (mármint a régi). Ezek szerint nem. Lehet érdemes lenne beruházni valami sempronra vagy bartonra. Amúgy MSI K7N2 Delta-L. Már csak egy kérdésem van. Mért van fordítva a legalsó PCI? Valami speckó MSI kártya megy oda vagy mi?

(#228) Bubu79 válasza N_A_S (#227) üzenetére

Bubu79
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen, az egy spéci foglalat, ACR kártyákhoz ( ezek egyben kezelnek LAN-t, modemet, audiót, és DSL kártyát is ) - még sosem találkoztam bele való kártyával...

A procit érdemes lehet megnézni itt a PH! apróban, időnként előfordulnak Barcik is. Az enyémben egy 2800+-os Sempron dohog, nagy megelégedésemre, de persze egy barcival elégedettebb lennék - de mivel a teljes cserén gondolkodom - A64-re váltok majd - így nekem a barci már kimarad ;)

[Szerkesztve]

(#229) N_A_S

N_A_S
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Próbáltam feltenni a windózt de nem igazán sikerült. Amikor restartol azutan mindig ujrainditja a telepitest mint valami vegtelen ciklus, es ha HDD-rol akartam bootolni nem sikerult. Most nyomtam egy bios resetet, meg beletettem az én egyik ramomat és megy. Lehet h nem szereti a húgom ramjait?

(#230) Bubu79 válasza N_A_S (#229) üzenetére

Bubu79
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen, előfordulhat... milyen RAM-ok?

Dualban nem minden RAM-ot hajlandó elviselni a lap, de jobbára a BIOS frissítés megoldja a problémát... ( persze csak ha nem az elérhető legfrissebb van a lapban.. )

[Szerkesztve]

(#231) N_A_S válasza Bubu79 (#230) üzenetére

N_A_S
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hiviewell - hynix chipes. 5.7es bios van

(#232) Bubu79 válasza N_A_S (#231) üzenetére

Bubu79
(PH! addikt)
LOGOUT blog

5.9-es az elérhető legfrissebb [link]

A memóriát célszerű lehet előtte memtest-tel végigtesztelni, hogy nem hibás-e.

A BIOS frissítést csak stabilan működő memóriával végezd el, nehogy kifeküdjön a lap.
Érdekes, mert általában a Samsung memókra szokott háklis lenni ( bár nálam megy rendesen ) :F

Nem állítom, hogy biztosan segít, de ez is egy lehetőség...

(#233) gacsoi

gacsoi
(fanatikus tag)

Hali Jónép!
Ha valaki tudna nekem segiteni MSI alaplappal
kapcsolatba, kérem jöjjön az MSI k7n2g fórumra.
előre is köszi

(#234) LALA_kiraly

LALA_kiraly
(őstag)

HELP!
A netes gépembe van ilyen lap. Idáig sempronnal kínlódtam, gondolván hogy nem támogatja lecseréltem. De csak nem. A probléma: 2000es proc alap 133on elindul megy 1-2 percet, azután restart, de ezután be se tudom kapcsolni a gépet, csak lekapcsolás után. 100as fsb-n meg megy... Sempinél ez 166on nem ment, csak 133on.
HELP!

A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...

(#235) Bekre Pál válasza LALA_kiraly (#234) üzenetére

Bekre Pál
(fanatikus tag)

Bios frissítés? :F

|Gigabyte EP45-DS3|c2d E8500|CM Hyper TX2|2x1 CSX 1066|ASUS HD4850 Glaciator|CM690|Samsung Spinpoint F1 750|Samsung 203B|Razer Diamondback Plazma|---->>>Mobil:SGS 2.2.1

(#236) Abri

Abri
(senior tag)

Van itt vkinek k7n2 delta2-lsr -je?
Segítség kellene. :O

------------------Új hardverekért Budapest és környéke ne érdeklődjön!!!!KÖSZÖNÖM. -------------------------- Írd meg mi érdekel, sokmindent hírdetek. -----------------------

(#237) zaba

zaba
(fanatikus tag)

Nekem is az a bajom, hogy nem működik az USB 2.0-ban.
A lap K7N2 Delta L, MS-6570 ver 1.
Phoenix-Award Bios W6570MS v5.6 (11/07/03)

hallottam olyat, hogy lehet az előlapi usbport hibája, hogy rossz a huzalozás,
lehet, hogy sp1 telepítés után le kell irtani az usb portokat és újra felismertetni vele, de ezt pl hogyan kell?

Egyéb ötlet a probléma megoldására? Nagyon zavar, mert így nem lehet az USB-s tv tunerrel rögzíteni.

Red meat can kill ya'. Enjoy!

(#238) MooN00

MooN00
(senior tag)

Bocs hogy ide írom, de nem találtam megfelelő topicot.

Nekem egy MSI KT6V K7-es alaplapom van, és azt szeretném megtudni, hogy ez támogatja -e a PCI-e videókártyákat ?

Mert mintha lenne benne 5 PCI hely, de ez nembiztos.
VALAKI help plz.

(#239) zaba válasza zaba (#237) üzenetére

zaba
(fanatikus tag)

Az USB-s probléma frissítésére rájöttem: Live Update 3 frissítése, Bios frissítése és Safe modeban összes USB-s slot eltávolítása, majd a rendszer által való automatikus felismertetése megoldás a problémára.

Következő kérdés, hogy mi a legnagyobb proci, ami még belefér? MHz-re értem, nem kilo-ra.

Mivel nincs SATA port rajta, és egyre kevesebb a 40 GB winyó, mi a tanácsotok?

[Szerkesztve]

Red meat can kill ya'. Enjoy!

(#240) Norbyte

Norbyte
(kvázi-tag)

Sziasztok,
lenne egy kérdésem.

Olyan a gép, mintha az IDE vezérlő elszállt volna.
A Windows elindulna, de csak addig amig ''DOS'' módban futna (csökkentett mód eleje).
Live CD-k sem indulnak, mikor már cache-be mennének a cuccok.
Floppy-ról lehet bootolni, formázni, de telepíteni már semmit.
A chipset-ek qrva forrók (mindkettő. a hűtőbordás és a csak marticázottak is), sőt a FET-ek is forróak. Semelyik kondenzátor nem púpos.
Memóriák jók, proci hüvös (50°C) az alaplap BIOS szerint 45°C-os.
Az viszont furi, hogy a BIOS csak néha látja pár pillanatra a proci hűtőt.

Ma vettem tápot, 450-es Chieftec-et, szóval ez nem lehet gond. A 6800GT-m is ma jött meg szervízből, mert azt gyanítottam azért fagy a rendszer. De nem, az jó.

Szóval az alaplap lehet részlegesen döglött? :O
1. Mit tegyek?
a. vegyek új alaplapot (már nem drágák, gondolom)?
b. Van valakinek eladó olcsón?
c. van egy eladó XP-M 2600+ (megy 1,6V-on 11,5*200-at) és egy AGP-s 6800GT.

Help, help, help!!!

(#241) Miskiri

Miskiri
(újonc)

Hi! Hogy lehet a core feszültséget 1,5V alá vinni? Eddig 1,55-el ment, de meleg a procim ebben a jó strandidőben.

(#242) Bekre Pál

Bekre Pál
(fanatikus tag)

hali, bocsi az offért de velekit hátha érdekel. :D

[link]

|Gigabyte EP45-DS3|c2d E8500|CM Hyper TX2|2x1 CSX 1066|ASUS HD4850 Glaciator|CM690|Samsung Spinpoint F1 750|Samsung 203B|Razer Diamondback Plazma|---->>>Mobil:SGS 2.2.1

(#243) kiborg

kiborg
(fanatikus tag)

Hali!

Valaki beleültözött már olyan problémába, hogy ha kikapcsolta a gépet, akkor az USB-s eszközök tápellátása nem szünt meg ?
Valahogy ki lehet ezt kapcsolni ?
Azt még csak-csak etűrtem, hogy éjszaka az egér vörösen világított, de azt, hogy a bluetooth éjszaka baromi fényerővel kéken villog, na azt már nem !
Valaki valami 5letet ?

Ha kikapcsoláls után kihúzom majd visszadugom ugyanoda, akkor már asszem nem villog.

Kiborg

Ésszel él az ember - mondá a kannibál!

(#244) kiborg

kiborg
(fanatikus tag)

up

(#245) szjoci válasza kiborg (#243) üzenetére

szjoci
(senior tag)

csukd be a szemed ha aludni akarsz ;]

szerintem nem lehet lekapcsolni

[Szerkesztve]

(#246) kiborg válasza szjoci (#245) üzenetére

kiborg
(fanatikus tag)

Ja, de mivel alvószobána van a gép, a TVzést is zavarja kék villózás. Mindig asziszem, hogy jön rex vagy a kobra11,5 vagy mittudomén.

Szóval egyéb 5let ?

Kiborg

(#247) (Bundás) válasza kiborg (#246) üzenetére

(Bundás)
(PH! kedvence)

Elvileg jumperrel le lehet tiltani, nézz szét az alaplap kézikönyvében ez ügyben, vagy szigszalag a kékfogra, minek világítson! :D

(#248) kiborg válasza (Bundás) (#247) üzenetére

kiborg
(fanatikus tag)

Utobbi már nekem is eszembe jutott ! :D

De kicsit morbid nem ?

lvégre úgyis indulni akarok majd a modding kiállításon, ez lesz majd a fő látványosság :))

Kiborg

(#249) LALA_kiraly válasza kiborg (#248) üzenetére

LALA_kiraly
(őstag)

Nekem nem világít... Nem tom mit csináltál. Próbáld átdugni másikba, igatítsd meg a tápcsatikat, vagyha ígyse, takard le (vagy be)

(#250) kiborg válasza LALA_kiraly (#249) üzenetére

kiborg
(fanatikus tag)

Semmit nem csináltam, csak bedugtam.
Az egerem is USB-s az is világít.
Ha kikapcsolva kihúzom és visszadugom, akkor már nem.
Nincs BIOSban valami opció, hogy kikapcsolni esetleg az USB-t hogy ne reagáljon kikapcsolt állapotban a baktatásra ? (arran gondoltam, esetleg olyan eszköz ami be tudja kapcsolni a gépet USB-n keresztül ) hason a wake-on-lan ra csak USB-n
Vagy nincs ilyen ???

Kiborg

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.