Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#151) Bekre Pál válasza LALA_kiraly (#150) üzenetére

Bekre Pál
(fanatikus tag)

elég ha a jumpert 100mhz es fsb állásba állitod, és bekapcsolsz, biosban a megfelelő fsb-t beállítod és már megyis a gép, aztán kikapcs, jumper vissza és kész.
igy nem kell huzogatni, cmost törölni stb....stb....

|Gigabyte EP45-DS3|c2d E8500|CM Hyper TX2|2x1 CSX 1066|ASUS HD4850 Glaciator|CM690|Samsung Spinpoint F1 750|Samsung 203B|Razer Diamondback Plazma|---->>>Mobil:SGS 2.2.1

(#152) Tom5 válasza LALA_kiraly (#150) üzenetére

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

atyagatya... :O :O

"Nem vagy szép. Ez nem érdekel. Az erőd a szépséged. Az erőd a hatalmad. Ez a valóságod. Ez a Te világod."

(#153) G.Zs.

G.Zs.
(senior tag)

Nemrég vettem K7N2 DELTA-L-t,és én is napokig szenvedtem, a beállításokkal(fel kellene akasztani aki azt az FSB100/133,166,200 jumpert kitalálta).Most már majdnem minden jó,csak az IRDA portomat nem tudom működésre bírni. Egy saját készítésű TFDS4500-al
próbálkozom ami évekig tökéletesen ment ASUS A7V333-ban,majd ABIT NF7-ben is. Tudna valaki segíteni,milyen beállításokkal kellene működnie?

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#154) brd válasza G.Zs. (#153) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Ha a BIOS-ban a com2-t megfelelően beállítottad, akkor nincs ötletem, mert IRDA-t sosem használtam a lapon.

One trend a day keeps the doctor away

(#155) VogrOn. válasza G.Zs. (#153) üzenetére

VogrOn.
(tag)

szerintem jó dolog az fsb jumper, ugyanis ha pl tulhuzod a procit akkor inditásnál full fekete képernyő jön be, nem reagál semmire, igy a biosba sem tudsz belépni visszaállitani az órajelet, nah most ott a jumper átteszed egy másik tűre, leveszi az fsb-t 100ra vagy 133-ra igy betudsz lépni a biosba visszaállitani a cuccost ;)

AMD Atlon XP 3200+ ; MSI K7N2 Delta ILSR ; 2x512 Kingston 400MHz DDR, 200Gb+120Gb+20Gb HDD; ATI Radeon 9800PRO; LG DVD-RW 16X

(#156) VogrOn.

VogrOn.
(tag)

amugy ahoz h tudjam használni az irDA-t a lapon kell vmi kiegészitő cuccos nemde? :)

AMD Atlon XP 3200+ ; MSI K7N2 Delta ILSR ; 2x512 Kingston 400MHz DDR, 200Gb+120Gb+20Gb HDD; ATI Radeon 9800PRO; LG DVD-RW 16X

(#157) brd válasza VogrOn. (#156) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Nos, igen, egy IRDA (adó)vevő kifejezetten sokat segít. ;)

(#158) G.Zs. válasza VogrOn. (#156) üzenetére

G.Zs.
(senior tag)

Nem a jumperrel van a gond,hanem azzal,hogy más alaplapokon ezt a Clear CMOS jumperrel együtt oldják meg. Egyébként az volt a gond,hogy alapból 100-as állásban volt,én pedig még nem néztem hogy mire való,mert leírást csak később kaptam.De addigra már rájöttem. Az infrámhoz semmiféle kiegészítő cucc nem kell. A működést jelző led villog rendesen(ha rosszul kötöm be,akkor nem villog),de nem látja a gép a telefonomat.

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#159) KisBundi

KisBundi
(senior tag)

Nekem úgy tűnik meghalt ez a lap. :O Egyik pillanatról a másikra megfagyott.Amikor újraindítottam fekete képernyőt kaptam. A D-LED-ek közül a két fölső led világított piosan ami a processzor meghibásodását vagy nemlétét jelenti. Má próbáltam mindent (Clear CMOS, FSB állítás jumperrel), sőt kivettem a gépből a lapot ás kipróbáltam más CPU-val is de ugyanaz. A proci az biztos jó mert kipróbáltam egy másik gépben is. Őszeraktam úgy hogy csak egy memória és egy PCI-os VGA van még bene de ugyanaz. Nem is sípol csak beindul oszt kész. Tud valaki valamit erről? :F

Acer Extensa 5630G ATi Mobility HD3650, Motorola Defy + Sennheiser CX300

(#160) G.Zs.

G.Zs.
(senior tag)

Sikerült megoldani. Kontakthibás volt az infra. Végre jó minden. :D

(#161) LALA_kiraly

LALA_kiraly
(őstag)

Hali! Most kaptam 2400+-os sempront a k7n2 delta-L lapomba. A probléma, hogy hiába állítom 166ra az fsb-t újra indul. Ha visszaveszem 133ra akkor megy, de csak 1500+-t ír.
A dobozon még nincs sempron matrica, haverén meg van. Szerintetek nem támogatná, vagy más a probléma???

A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...

(#162) Peet210

Peet210
(őstag)
LOGOUT blog

Üdv

Van nekem egy MSI 915P/PL Neo alaplapom (nem K7N2 ezért bocs hogy ide írom).Szóval az a problémám hogy a BIOSban nem találom, hogy hol lehet állítani a cpu
feszt.Elméletileg a Cell menuben kellene lennie de ott nincs.Ha tudtok légyszi segítsetek.
Kösz.

Kiadó lakatlan szigetet keresek azonnali átköltözéssel.

(#163) KisBundi válasza LALA_kiraly (#161) üzenetére

KisBundi
(senior tag)

Szerintem egy kis feszemelés kéne neki. :D

(#164) KisBundi válasza LALA_kiraly (#161) üzenetére

KisBundi
(senior tag)

De ez függhet a memóriáid tipusától is. :)

(#165) KisBundi

KisBundi
(senior tag)

Némelyik memória nem bírja még a 333 Mhz-et sem hiába az van rá írva. :(((

[Szerkesztve]

(#166) Bekre Pál válasza LALA_kiraly (#161) üzenetére

Bekre Pál
(fanatikus tag)

Próbálj felrakni ujj biost, mert csak a legujjabak támogatják a sempronokat, hátha az a baj!

|Gigabyte EP45-DS3|c2d E8500|CM Hyper TX2|2x1 CSX 1066|ASUS HD4850 Glaciator|CM690|Samsung Spinpoint F1 750|Samsung 203B|Razer Diamondback Plazma|---->>>Mobil:SGS 2.2.1

(#167) Bubu79 válasza Bekre Pál (#166) üzenetére

Bubu79
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha nem támogatná a Sempront, akkor a D-Bracket processzor hiba üzenettel megállítaná a post-olást
Nekem is ez volt a gondom, amikor a 2000+-os AthlonXp-t ki szerettem volna cserélni a mostani 2800+ Sempronra ( a lapom K7N2 Delta ILSR ).
BIOS frissítés a régi procival ---> Sempron üzemel rendesen.

A frissítés segíthet, de szvsz valami más lesz a gubanc...

LALA_kiraly: ahogyan KisBundi is írja, ha esetleg 266-os DDR van a gépben, akkor előfordulhat, hogy amiatt fekszik ki.
Ha megnézed az időzítéseket, akkor az is okozhat gondot, ha túl szűkre van állítva - csinálj egy Clear CMOS-t, hogy alapba álljanak az időzítések.

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#168) KisBundi

KisBundi
(senior tag)

Lehet hogy a proci nem bírja a 333 Mhz-et, legalábbis alapfeszen nem. Szerintem egy kis +feszültség segítene rajta. :DD

[Szerkesztve]

(#169) VogrOn. válasza G.Zs. (#160) üzenetére

VogrOn.
(tag)

akkor magyarázd már el hogy hogy csináljam meg a infrát légyszives :D

(#170) LALA_kiraly

LALA_kiraly
(őstag)

Köszi a tanácsokat, próbálgatom. A memom egyébként 266os, de eddig ment 333on. A feszt megpóbálom, de a biosfrissítéstől félek. Nem veszok el a garanciám???

A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...

(#171) szjoci válasza LALA_kiraly (#170) üzenetére

szjoci
(senior tag)

Garivesztéssel nem hiszem hogy járna bios frissítés, viszont ha frissítés közben (köbö 10-20 sec) -ne adja istenke- áramszünet vagy áramingadozás van akkor ugrik a biosod -> a deszka is haszálhatatlan lesz. Persze ennek az esélye gyakorlatilag nullára redukálódik ha van egy szünetmentesed :))

(#172) LALA_kiraly válasza szjoci (#171) üzenetére

LALA_kiraly
(őstag)

Persze... Minden valamire való házba van. :B

(#173) G.Zs. válasza VogrOn. (#169) üzenetére

G.Zs.
(senior tag)

Bocs de rég látogattam meg ezt a topicot. Milyen infrád van?

(#174) CPT.Pirk

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

mire figyeljek, ha belevágok egy 2800+ -os sempront?

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#175) brd válasza CPT.Pirk (#174) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

A friss BIOS-on kívül semmire.

(#176) CPT.Pirk válasza brd (#175) üzenetére

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

sajna előző tulaj nem frissÍtette a biost mert: ''minek'' -nekem meg proci nélkül egyenlőre nemmegy...

többi alaktrész: 512 ddr400 Infineon
Gainward 6600GT

Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

(#177) CPT.Pirk

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

7UP!

Most akkor ha belevágok egy Sempront a lapba (gyári bios van benne) akkor számÍthatok arra, hogy megfog szivatni?

(#178) CPT.Pirk

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Skacok, fontos!!!

7UP!

pls válaszoljatok a fentire...

(#179) TomDog válasza CPT.Pirk (#178) üzenetére

TomDog
(tag)

Rakd fel a legujjabb biost tuti nem lessz baj

És a fö kérdés: Ha az összes férfi ugyanolyan, akkor a nök miért válogatnak

(#180) Dufresne válasza CPT.Pirk (#178) üzenetére

Dufresne
(PH! addikt)

[link]

Back to the field!? www.utv.hu

(#181) CPT.Pirk

CPT.Pirk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tegyek fel új biost, csak nincs bele proci még...

(#182) vidobali

vidobali
(tag)

Sziasztok

Egy MSI K7N2 Delta ILSR lap tulaja lettem, két gebacom van, amire segitséget várnék

1. Hogy tudom munkára bírni a 3. IDE csatit, ugyanis ha rákötök egy hardvert nem ismeri fel, sem master sem slave jumpereléskor sem. Biosban nem találtam rá állítási lehetőséget.

2. Egy Athlon XP 2000+ melozik a lapban, de alaból csak 1,24GHz-et jelenit meg a BIOS. Én ugy tudom a 2000+ alapból, huzás nélkül 1,7GHz-n dolgozik. Szal egy kicsit keveslem. Bár lehet az a gáz, hogy 5 venti, 2 DVD wrinter és 2 vinyó is van össz 300W-os tápon? Lehet nagyobb táp kéne, hogy kapjon normálisan feszt a proci?

Help :O

MacBook Pro 8.1 , iPhone 4s

(#183) vidobali

vidobali
(tag)

Hát azzal tisztában vagyok, hohy nem egy ''trdendi'' :D alaplap, de azé csak van valakinek egy ilyen, aki megszán és ad 1-2 infót :B

(#184) vidobali

vidobali
(tag)

érdemes ide járni...... :(

(#185) Bubu79 válasza vidobali (#182) üzenetére

Bubu79
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hali!

Ugyanilyen lapom van és már pár dologgal találkoztam nála ;)

Tehát vegyük sorra a kérdéseket:
1. a harmadik IDE csati a RAID vezérlő része, mint ilyen csak vincsesztereket képes kezelni.
Csak akkor fogod látni a rádugott vinyót, ha belépsz bootoláskor a RAID vezérlő saját BIOS-ába <Ctrl+F>-fel.
Bár csak egy eszközt pakolsz rá, mégis létre kell hoznod egy Array-t rajta ---> Auto setup, ezután létrehoz egy kötetet, amit a BIOS-ban ( a lap BIOS-ában ) nem fogsz látni, sőt a Windowsban is csak az után, hogy felraktad a FastTrak drivert a RAID vezérlőhöz.
Érdemes szem előtt tartani, hogy akár adatvesztés is előfordulhat a kötet létrehozásakor, tehát érdemes megnézni, hogy milyen veszendő adatok vannak a vezérlőre kötendő vinyón... ( nem jellemző, de a bumbus sosem alszik ;) )
Ez után a Windows-ban úgy tudod majd használni, mint egy normál vinyót, de az Everestben pl. nem fogod látni a SMART adatait, mert a RAID vezérlőről nem beolvashatóak :(
Ha további dolgok érdekelnek a RAID-del kapcsolatban, akkor az alaplaphoz kapott zöld füzetből informálódhatsz ;)

2. Tedd fel a BIOS-ban az FSB-t 133-ra ;) Ha táp gondod lenne, akkor a gép újraindulgatna... ( Remélem a táp nem Vargáné és Tsa... )

Szerk.: Pusztulat a helyesírásom...

[Szerkesztve]

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#186) vidobali válasza Bubu79 (#185) üzenetére

vidobali
(tag)

Elöször is örök hálám, és köszönöm :R

1. A bökkenő az, hogy Bulk-ként vettem a lapot, azaz vadi új csak semmi sem volt hozzá csak a lap, igy sem driver cd, sem kézikönyv nem volt hozzá, az MSI honlapjáról töltöttem le kézikönyvet, meg drivereket, de ezt a ''FastTrack'' drivert nem találom.
Szal a lényeg, hogy az IDE 3-ra csak 1db vinyot lehet kötni és az sem veszélytelen, ha jól veszem ki a szavaidból.

2. sajna ha 133-ra állítom az FSB-t akkor windows botoláskor mindig újra indul a gép
ha vissza állítom akkor rendesen feláll a win, de a procit csak 1,24GHz-nak ismeri fek. A Táp.... hát azért nem Vargáné és Tsa, de csak egy fokkal jobb, Codegen 300W. Szal azt javaslod érdemes egy 400W-at beszerezni, hátha az megoldja?

Még1X köszi a helpet :R

(#187) Bubu79 válasza vidobali (#186) üzenetére

Bubu79
(PH! addikt)
LOGOUT blog

FastTrak 376/378 driver : [link]

A tápnak nem a teljesítményével van gond, hanem a minőségével ( nekem csak azért van még a gépemben a Codegen 350-ese, mert átkondiztam, de már így sem húzza sokáig, FSP 350 lesz a helyén...)

Ja, és természetesen rakhatsz a vezérlőre több vinyót is, de akkor kötetként fogja kezelni - vagy összefűzi egy meghajtónak, vagy gyorsabbá teszi az elérést azzal, hogy tükrözi a két meghajtót egymáson. A jumpereknek a PATA részen természetesen itt is megmarad a funkciója ;)

[Szerkesztve]

(#188) vidobali

vidobali
(tag)

Most végig böngésztem ezt a letöltött kézikönyvet, ebben egy árva kukkot nem írnak RAID vezérlökről IDE3 csatiról, driverről sem, más kézikönyvet meg nem találok az MSI oldalon csak ezt: K7N2 Delta Series - MS-6570 (v1.X) ATX Mainboard , ebben meg semmi help nincs erről :F

(#189) Bubu79 válasza vidobali (#188) üzenetére

Bubu79
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez egy külön kis könyvecskében van leírva, az alaplap kézikönyve mellé volt csomagolva a dobozban. :(

Én sem találom :(

[Szerkesztve]

(#190) vidobali válasza Bubu79 (#189) üzenetére

vidobali
(tag)

Ok, akkor azért nem találom ebben, az meg nekem alapból nincs, mivel bulk az alaplap.

nah mindegy az alapján amit leírtál és a driverrel (külön köszönet érte) már valamire jutok ezzel, a másik a 2000+ XP-t meg elöször megprobálom egy jobb táppal hátha az, ha nem akkor elkezdek játszani az FSB-vel, remélem sikerül épségben tartani a procit :B

még1x köszönöm a segitséget

(#191) Bubu79 válasza vidobali (#190) üzenetére

Bubu79
(PH! addikt)
LOGOUT blog

;) Máskor is.

(#192) Ulrik

Ulrik
(kvázi-tag)

Üdv!

Nekem is van egy delta L lapom, 10k-rt el lehet passzolni, vagy mennyit ér mostanság egy ilyen lap?

(#193) Bekre Pál válasza vidobali (#190) üzenetére

Bekre Pál
(fanatikus tag)

Hali, néz utánna, mert a Raid os verziónak a neve Diamond, ha nem tévedek, ilyen kézikönyvet keress.

(#194) Bekre Pál válasza Ulrik (#192) üzenetére

Bekre Pál
(fanatikus tag)

Szerintem 10K az jó ár. Sajnos megöregedett már a Socket A. :(

És szerintetek mennyit ér egy proci, ami 2500+, (1833Mhz) de huzva 2380Mhz et bir ( Ez olyan 3500+ os lenne ha lenne)? :U

Szerk: Ja és 2200mhz et még alapfestzen, a Max pedig +0.5 V, de lehet még több Volttal még többet ki lehetne szedni belőle.

[Szerkesztve]

(#195) LALA_kiraly válasza Bekre Pál (#194) üzenetére

LALA_kiraly
(őstag)

Milyen magos? Sztem kb 12k. Ha baron, akkor +1-2k. De ahogy mondtad, az ideje lejárt. 462->754->939->itt az m2

(#196) magi20

magi20
(senior tag)

sziasztok......én is msi tulaj lettem k7n2 delta....benne egy barton proci.....van egy kis gondom szerintem de lehet hogy nem az nem tudom.....tehát eddig volt egy asus a7n8x-x-em.....abban az everst látott egy olyat hogy cpu,,valamint cpu dióda.....sosem tudtam hogy melyik a végleges...mindig azt néztem hogy a cpu dióda ne menjen 60 fok fölé...kb-ra...viszont amikor átraktam a proci...láttam hogy a socket a fogalat közepén az alaplapon van valami kis hosszúkás pöcök gondolom az lehet valami érzékelő??????az a pc alert egy rakás szar amikor 47fok hoz ért a proci sípolt meg minden..leszedtem szerintem egy rakás szar...de most az everestben nincs cpu dióda...csak cpu....és az meg most 47-48 fok.....egy falcon 2van rajta.....mert ha ez a cpu 50fok körül mozog akkor a dióda elvileg 60 fölött lenne..akkor most mi van?melyiket nézzem?????vagy szarúl raktam fel a hűtőt???bár nem hiszem....a maradék hűtőzsírt újból rá raktam a magra....
please help thx

Deadly Dose--------»DD«`Obi1one´ź---------Fear Combat

(#197) LALA_kiraly

LALA_kiraly
(őstag)

Nem tudjátok véletlen mennyibe folyásolja be a gépet, ha nincs a tápon p4 tápcsati(az a 4es) ?

(#198) szjoci

szjoci
(senior tag)

Szermusztok!

Az normális dolog ha a déli hidam marha forró? Konfig az adataimnál, de nem véletlen írtam ide. Az ujjamat pár másodpercig tudom csak rajta tartani :((( Dobjak rá valami hűtőt vagy ez normális? :F

(#199) LALA_kiraly válasza szjoci (#198) üzenetére

LALA_kiraly
(őstag)

Semmi baj sincs, nekem is olyan :D Ha félsz rakj rá vmi olcsó passzívot.

(#200) Egykicsipank

Egykicsipank
(kvázi-tag)

Sziasztok! Nekem Delta ILSR -em van. Szeretnék egy Samsung SATA-s vinyóra XP-t installálni, de sehogy se megy:( A vindóz installer nem látja a meghajtót, pedig minden oké vele, le van particionálva stb. Valakinek sikerült? :O még a gyártónak is küldtem ímélt de nem sokat tudtak mondani... :(((

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.