Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#101) Bekre Pál válasza szjoci (#100) üzenetére

Bekre Pál
(fanatikus tag)

Na végre valami jó hír! :C

|Gigabyte EP45-DS3|c2d E8500|CM Hyper TX2|2x1 CSX 1066|ASUS HD4850 Glaciator|CM690|Samsung Spinpoint F1 750|Samsung 203B|Razer Diamondback Plazma|---->>>Mobil:SGS 2.2.1

(#102) Fjoe válasza szjoci (#100) üzenetére

Fjoe
(tag)

Hát már a fene se tudja. ''Szakember'' mondta nekem azt, hogy vga hardver hiba. De mivel kipróbáltam másik kártyával is, és ugyanaz volt, sztem nem az. Max AGP port lehet, de ez csak tipp.

(#103) brd válasza KisBundi (#95) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Nem, semmilyen software-ből nem állítható ezen alaplapnál a ventik sebessége.

One trend a day keeps the doctor away

(#104) brd válasza Fjoe (#92) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Az mpeg-et mivel játszod le? Ugyanazzal a software-vel, mint a divx-et?
Szerintem a kártya overlay felülete lehet hibás (bár az explorer nem használja a képek megjelenítése közben, nem video volt az mégis?), vagy valamilyen codecgond van, de inkább az első.

(#105) KisBundi válasza szjoci (#100) üzenetére

KisBundi
(senior tag)

A proci nem nagyon komálja ha aszinkronba hajtod a memókkal! :(

Acer Extensa 5630G ATi Mobility HD3650, Motorola Defy + Sennheiser CX300

(#106) Bekre Pál válasza KisBundi (#105) üzenetére

Bekre Pál
(fanatikus tag)

Én ugy tudom, hogy ez csak a Via-s alaplapoknál lehet probléma.

|Gigabyte EP45-DS3|c2d E8500|CM Hyper TX2|2x1 CSX 1066|ASUS HD4850 Glaciator|CM690|Samsung Spinpoint F1 750|Samsung 203B|Razer Diamondback Plazma|---->>>Mobil:SGS 2.2.1

(#107) Fjoe válasza brd (#104) üzenetére

Fjoe
(tag)

Lejátszani ugynazzal próbáltam. Media Player, BS Player, Power DVD6. Mind1iknél ugyanaz. Explorernél jpg-eket nem jeleníti meg normálisan.
[link]
Kb.. így néz ki.
Viszont, ha lementem a képet utána már a windózos képnézegető is, jól jeleníti meg.
Az overlay felület sztem azért nem lehet hibás, mert akkor a másik kártyánál, amivel kipróbáltam, annál is ez lenne? Illetve semmi gond nincs 1ikkel sem KD7es Abit lapban!!!!

(#108) brd válasza KisBundi (#105) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

A procit marhára nem érdekli, mert ő az északi hídtól kapja a memória adatait. :) A teljesítmény szempontjából számít inkább, és az nforce2-es chipsetnél kapni aszinkron működtetéssel a legsiralmasabb eredményt, a via némileg jobb eredményt ad, de az igazi a szinkron hajtás, amellett értelme sem sok van a K7-es architektúránál aszinkronban hajtani, mert úgyis a proci a legnagyobb memória olvasgató/írogató.

(#109) Bekre Pál válasza brd (#108) üzenetére

Bekre Pál
(fanatikus tag)

akkor roszul tudtam :B :R

(#110) brd válasza Fjoe (#107) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Ja, hogy másik lapban működik rendesen? Az AGP sebességének csökkentése volt már próbából (8x-ról 4x-re)? Esetleg az AGP feszültségének legkisebb emelése?
Másik driver felteszem ki lett már próbálva (chipset, ill. AGP és VGA).

(#111) Fjoe válasza brd (#110) üzenetére

Fjoe
(tag)

4x-esre visszatettem, akkor némileg csökkent a ''kockák'' száma. Feszültséggel még nem próbálkoztam, alapból 66-on van asszem. Az vigyem még lejjebb??
Drivereket már próbáltam 1000félét. Szóval azért is érdekes, mert más alkalmazásnál nincs ilyen, se játékoknál, se mozillánál...

(#112) brd válasza Fjoe (#111) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Nem, a 66 az a sebessége, én a feszültségről beszéltem, ami 1.5 volt kellene legyen, de hátha kevesebbet ad az alaplap, ha tud ilyet, akkor próbáld meg 1.55-re állítani.

[Szerkesztve]

(#113) Fjoe válasza brd (#112) üzenetére

Fjoe
(tag)

Igazad van!!! Bocs, de már télleg annyira ideges vagyok, hogy ezek szerint hülyeségeket beszélek!

(#114) Fjoe

Fjoe
(tag)

Kipróbáltam, semmi változás. Most már tényleg back to the VIA (KD7 RLZ) lesz!!!

(#115) brd válasza Fjoe (#114) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Akkor valószínűleg az alaplap lesz a bibis (esetleg megint egy inkompatibilitási hiba...). Másik kártyával próbáltad már ezt a lapod?
Esetleg még meg lehet próbálni egy Load BIOS Defaults-ot, hátha van valami beállítás, ami az AGP-re, vagy a buszrendszerre vonatkozik és attól kergül meg a kártya.

(#116) Fjoe válasza brd (#115) üzenetére

Fjoe
(tag)

Másikkal is próbáltam ugyanez volt. Amúgy most kicseréltem az ABIT-ra, de nem szedtem le a rendszert, hanem csak uninstalloztam au nvidia drivereket. Feltettem a VIA drivereket, és ugyanaz a hiba. Sztem vmi windóz beállítás szállhatott el, amikor feltettem először az MSI lapra. Most újrateszem a rendszert az abit-ra és meglátjuk mi lesz.

(#117) Fjoe

Fjoe
(tag)

Yah és a legújabb: nem tudom leformázni a c:-t és feltenni az xp-t! Az abit alaplapom van bent és sorra jönnek elő a memória hibák!!!! Azokkal a memóriákkal amik 100%-an jól működnek!!!
Lehet vírus vagy ilyesmi? ált vmi page_fault üzentet vagy irql_less_or_equal üzenetet dob ki.
Ugyanezek az üzenetek voltak az msi lapnál is általában, bár ott mind1ik típusú memóriára ezt dobta ki, amit próbáltam.

(#118) brd válasza Fjoe (#117) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Miért nem megy a formázás és telepítés?
Milyen memóriahibák jönnek elő? Memóriatesztelés közben?
Vírus ilyen hibát nem nagyon okoz a winfosban, ez a 2 hiba leginkább a memória, ill. valamilyen eszköz driverének a hibáját jelzi, esetleg lehet CPU hiba is, de a CPU nem igazán hibásodik meg. :)

Tehát, ha egy másik lapon futó win-t akartál áttenni egy új lapra és nem jól csináltad, akkor okozhatja a problémákat egy, még a régi alaplaphoz tartozó driver, vagy esetleg szolgáltatás is.

(#119) Fjoe válasza brd (#118) üzenetére

Fjoe
(tag)

Értem. Ezek a hibák a rendszer futtatása során jönnek elő illetve akkor, ha installálni akarom a winfost. Elkezdi töltögetni, inicializálni az install fájlokat, utána kékképernyő rendszer leáll stb, stb....

(#120) Fjoe válasza Fjoe (#119) üzenetére

Fjoe
(tag)

Nagy nehezen sikerült formázni. Viszont most meg xpo-t nem tudok telepíteni. A következő hibát írja ki:
driver irql not less or equal
illetve írt már ki olyat is, hogy problémát talált és a károsodás érdekében leállt. Ezután memória beállításokat ajánlott, és azt hogy cseréljek videokártyát.
Most mi lehet a hiba? Ebben az ABIT alaplapban elvileg a memóriáknak semmi bajának nem kéne lennie!!!
Lehet a videokártyám döglött meg???

(#121) Manitou válasza Fjoe (#90) üzenetére

Manitou
(PH! kedvence)

Az agp size---> az azt jelenti hogy a rendszermemóból mennyi memóriát használhat fel a kártya ha elfogy a szufla a kártyában. Szvsz nem nagy külömbség van külömböző beállítások között, kivéve ha pl egy 8MB-os kártyáról van szó. :)

(#122) Fjoe válasza Manitou (#121) üzenetére

Fjoe
(tag)

Köszi, legalább ezzel is okosabb lettem, mert ezt valóban nem tudtam.

(#123) brd válasza Fjoe (#120) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Akkor kövesd az ajánlottakat, VGA csere, ha marad a hiba, akkor memóriateszt. Bár lehet előrevenni a memóriatesztet, az egyszerűbben kivitelezhető.

(#124) szjoci

szjoci
(senior tag)

Először is Boldog Karácsonyt mindenkinek :) Másodszor pedig az utóbbi 2 napban annyit izzadtam ezzel a lappal hogy asztem kivágom a píííbe. Próbálgattam huzogatni a prockót, de amin a régi lapom (asus a7v8x-x) még eldöcögött (180-as fsb, a szorzó az fix sajna (12,5)) ennél a deszkánál max 5 percig volt stabil a winfos állapota, utána úgy megfagyott hogy egy hideg reset segített csak rajta. Ez mondjuk a különböző tipusú ramjaim miatt lehetnek, de nincs kedvem már megint szétkapni a gépet, kivenni belőle az egyik ramot és próbálkozni.. Örülök hogy megy alapfrekin (166*12,5) végre normálisan :). Úgyhogy asszem ennyi így hirtelen eme lapról a véleményem... Na még majd bekukk, lehet hogy próbálkozok még 1-2 dologgal, na meg kíváncsi vagyok a kistársaim fejleményeire is ;) További kellemeset!!! :DD

(#125) Fjoe válasza brd (#123) üzenetére

Fjoe
(tag)

Nah végre fel tudtam tenni az xp-t!!! :)
Ha a load fail safe defaults ra mentem a biosban 1ből fel tudtam tenni mindent!!!
Viszont a következő vga karikkal próbáltam az xp installálását:
Connect3D Radeon 9550
Inno3D Geforce4 MX440
S3 Trio 64V2/DX (PCI vga!!!)
Viszont a szemetelős hiba mind1iknál előfordult!!! (Ugyanúgy windóz explorer, néhány ablak, illetve avi wmv videók és dvd formátum)
Haver áthozta a vinyóját 1 másik Windóz OP rendszerrel, (neki is nforce2es lapja van, csak Abit), betettük master-be elindít, és ugyanaz a megjelenítési hiba mind1ik kártyánál.
Memória hiba kizárva, már a 6ik féle memóriát próbálom a lapban és sztem a vga kari hiba is kizárva. Vmi op renszer vs. alaplap hiba lehetséges?
Amúgy akinek van ehhez a laphoz (msi k7n2 delta2 lsr) gyári driver cd-je és floppyja az dobjon 1 mailt, mert nagyon szükségem lenne ezekre!!!!
Végül boldog karácsonyt mindenkinek és szereléstől mentes új évet :) :) :)

(#126) brd válasza Fjoe (#125) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Hát, akkor amit ide nekünk eddig leírtál, az alapján hibás az alaplap (Friss windows, a BIOS a legbiztonságosabb beállításokkal, PCI VGA-val ugyanaz a hibajelenség...). Vissza a kereskedőnek, érvényesítsd a garanciát! :) Esetleg, még egy BIOS frissítés javíthat a helyzeten, ha van frissebb BIOS. Bár én ezzel az alaplappal még ilyen problémát nem láttam, bármilyen BIOS volt is beleírva.

(#127) Fjoe válasza brd (#126) üzenetére

Fjoe
(tag)

Igen én is erre gondoltam. Bios frissítést csináltam, de nem változott semmi. Az a baj, hogy használtan vettem a hwsw-n egy kereskedő sráctól. Próbáltam vele felvenni a kapcsolatot, de eddig még semmi.

(#128) szjoci válasza Fjoe (#125) üzenetére

szjoci
(senior tag)

az MSI Live update3-mal le tudod szedetni a drivereket, vagy ha nem vagy ennyire kényelmes lekaphatod magad is az MSi oldaláról. RAID-es floppyt átlökhetem emilben, de sztem azt is le lehet tölteni. Közben túrtam egy [link]-et a RAID-hez (G72-NVSA020 van a lemezre írva) ;) Bár nem értem hogy nforce2-es laphoz miért nforce3-as SATA RAID drivert adtak, bár lehet tudják mit csinálnak és ugyanaz kell hozzá... :F

[Szerkesztve]

(#129) Fjoe válasza szjoci (#128) üzenetére

Fjoe
(tag)

Köszi szépen, majd próbálkozom!

(#130) Fjoe

Fjoe
(tag)

Nah most aztán tényleg a Nagykönyv szerint telepítettem a gépem: friss Bios biztonságos beállításokkal, floppy, xp install, nforce2 driver install, catalyst install, DE semmi változás!!!!
AVI, WMV és DVD formátumokat totál sz@rul játssza le, szintén ilyen minőségű JPG képek EXPLORER-ben, és egyéb windózos ablakokban. Játszani ugyanúgy lehet, 1iknél se fedeztem fel hasonlót, igaz csak COD2-vel és NFS:MW-vel próbáltam.
MOZILLA-val netezni is tudok normálisan, az megjeleníti a képeket.
Lehet igaza lesz Brd kollegának és sz@r az alaplap. Már csak arra leszek kíváncsi, hogy a sráccal, akitől vettem, meg tudom-e majd beszélni a dolgot! Azért köszönöm mindenkinek a segítőkész hozzáállást, és a segítségeket is! Esetleg, ha van vkinek még itt nem szerepelt 5lete, az még ossza meg velem, hátha bejön. Bár már nem számítok erre!!! Bocs, csak nagyon elkenődtem a dolog miatt...

(#131) SworD!

SworD!
(tag)

sziasztok,
nekem is ilyen lapom van k7n2 delta-ilsr seria, 3000+sempron procival, 2*512 kingmax dualban 160gb sata hdd. tokeletesen megy mar 1,5 eve! igaz az elejen en is megszenvedtem vele amire kiismertem, de nagyon jol osszehaverkodtunk :)
udv.

"Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna." (George Eliot)

(#132) Fjoe

Fjoe
(tag)

Sziasztok, nos megoldódott a probléma, procit kell cserélnem!!!! A srác, akié volt a lap adta ezt a linket:
[link]
Erre nem is gondoltam volna. Viszont ezek szerint semmi baja az alaplapomnak!!!

(#133) brd válasza Fjoe (#132) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Bazzeg... de banális. Pedig ez is felmerült bennem, de úgy tudtam, hogy az overlay-t ez nem érinti, mindegy, örülök, hogy megoldódott a probléma! :)

(#134) Fjoe válasza brd (#133) üzenetére

Fjoe
(tag)

Hát valóban, de ugy ez bennem se merült fel. Viszont legalább, mostmár tudom, hogy nem vettem sz@rt (mármint lapot),. a procit meg vissza tudom cseréltetni :)

(#135) k2iller42

k2iller42
(kvázi-tag)

Üdv!
Nekem is ilyen lapom van én 2003-ban vettem, és szeretnék rajta bioszt frissíteni mert az új Inno6600(non gt) karimmal nem igazán akar 8x agp-n meg fast write ON módba működni!
Szóval melyik bioszt töltsem le a legfrissebbet? Vagy hát tudom láma kérdés de valaki le tudná nekem írni hogy hogy kell bioszt frissíteni?(ha gázos a fórumon jó e-mailon is)
Köszönöm

(#136) brd válasza k2iller42 (#135) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Leírás helyett én inkább ezt ajánlom neked: [link]
Ez az MSI windows alatt működő BIOS frissítő programja. Szerintem neked egyszerűbb lesz ezt használni, mint bebootoltatni dos-ba a gépedet, majd pötyögni.

(#137) k2iller42

k2iller42
(kvázi-tag)

nagyon láma kérdés: Letöltöttem a live update-t de ez hogyan működik gondolom ha talál egy új bioszt,de nem fogja átírni a régit, dettó ugyanez a vga biosznál? Most akkor ez hogy van?

(#138) brd válasza k2iller42 (#137) üzenetére

brd
(PH! kedvence)

Feltelepíted és az óra mellett megjelenő ikonra jobbgomb, auto search. Innen egy kis angol tudással már egyértelmű (Next gomb, majd BIOS fül és alul Live Update). De, átírja, ha kéred, pont az a lényege. A másik módszer az lenne, hogy te megkeresed az új BIOS-t a honlapon, letöltöd, hozzá a flashelő progit, készítesz egy DOS lemezt, bebootolsz róla, elindítod a flashelő progit megfelelő paraméterekkel és kész. Ugye mennyivel egyszerűbb a hivatalos BIOS frissítésére ez a progi? :)

(#139) k2iller42

k2iller42
(kvázi-tag)

Köszönöm Brd! Teljesen tiszta,megyek bioszt frissíteni!

(#140) k2iller42

k2iller42
(kvázi-tag)

Kész! Bios frissítve teljesen korrekt a program. Sajnos a probléma továbbra is fennáll. Megpróbálkozom a vga bios frissítésével hátha.

(#141) Tom5 válasza brd (#136) üzenetére

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hali!

Ez a segítség nekem is jóljött!Sima ügy a BIOS frissítés így!Bár semmi változást nem tapasztaltam...ugyanúgy nemismeri fel a Mobil Bartonom...de a lényeg,hogy működik a proci!!! :C

"Nem vagy szép. Ez nem érdekel. Az erőd a szépséged. Az erőd a hatalmad. Ez a valóságod. Ez a Te világod."

(#142) SworD! válasza SworD! (#131) üzenetére

SworD!
(tag)

kulomben elado a gep! :)

"Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna." (George Eliot)

(#143) szjoci válasza szjoci (#124) üzenetére

szjoci
(senior tag)

Sziasztok! Megoldódott a tuning problémám, méghozzá egy tápcserével... A régi tápom egy gagyi (Macron) 300W-os volt, lecseréltem egy 350-es FSP BS-re és lőn csoda, műxik rendesen a deszka :DD (de ezt most úgy lekopogtam hogy majdnem szétesett az asztalom...) Gondoltam megosztom véletek eme infot, hátha hasznos lesz még... (mondjuk így utólag böngészgetve az alaplap manual-jában is benne van hogy 350W recommended...) Nah, további jót!

(#144) Bekre Pál válasza szjoci (#143) üzenetére

Bekre Pál
(fanatikus tag)

nekem 2 féle tápom volt már a confighoz, és minkrettővel jól ment
(300W os minkettő - Acorp - Codegen)

(#145) amargo

amargo
(PH! addikt)

(Az azonnaliba is beraktam csak cpoyzom ide is hátha..)
Nos gondban vagyok, összerakok egy gépet MSI k7n2 sima változat. benne egy 2200+ athlon xp.
A probléma a köv. egy régi P2es házba került a gép, első parámra azt gondoltam, hogy mivel a tápból nem jől ilyen 4tűs csati a proci felé ezért nem fog menni. Aztán még is elindult a gép ezzel nem is volt gond. Mentem tovább XP telepítés, hirtelen a telepítés elején (ellenőrzéseknél) az arcomba vágott egy ilyet ''An unexpected error has occurred. (536821760) occurred at line 1768 in D:\xpclient\base\boot\setup\arcdisp.c''
[link]
Szerint memória hiba, mondom oké teszegetem a cuccokat. Aztán go a BIOSba Advanced Chipset Features itt AUTOról átettem, HIGH performance-re, akkor újra indítás.. sekép se hang.. na mondom még1x.. semmi jó akkor CMOS clear, (ez a lap nem állítja vissza?) elsőnek ellem ki.. semmi, jumperes clear semmi, hibakód skubizása a 4es LED piros! E szerint a gép Testing RTC (Real Time Clock) hibája van, na ez mi a nyűg? Hogy lehet orvosolni? Mit csináljak, hogy mennyen újra?
Köszi előre is a segítséget.

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!” const int GetAnswerToLifeTheUniverseAndEverything() const{ return 42; }

(#146) Tom5

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Úgynézki meghal a lapomon a a billentyűzet és az egér csati.... :O :O :O

"Nem vagy szép. Ez nem érdekel. Az erőd a szépséged. Az erőd a hatalmad. Ez a valóságod. Ez a Te világod."

(#147) KisBundi válasza amargo (#145) üzenetére

KisBundi
(senior tag)

Ha Clear CMOS-t használsz és az elemet is kiveszed nem ártana a tápkábelt kihúzni a gépből és várni 1 percet. :DDD

(#148) szjoci válasza KisBundi (#147) üzenetére

szjoci
(senior tag)

jaja, támogatom az ötletet :) Jumperelés vagy elemkivét előtt gépet áramtalanít ;)

(#149) KisBundi

KisBundi
(senior tag)

Hiába reseteled a BIOS-t és veszed ki az elemet ha a géped áram alatt van nem mész vele semmire. :DDD

(#150) LALA_kiraly

LALA_kiraly
(őstag)

Nekem úgy sikerül resetelnem, ha jumper->100-as fsb, cmos->törlésre. Elindítom, várok 5-6mp-t és lehúzom a tápot menet közbe. Táp vissza, cmos vissza, bekapcs és már 100-ason megy is. Majd lehet megint pőckölgetni az fsb vissza jumperelés után...

A pesszimista a sötétséget látja az alagútban, az optimista a fényt az alagút végén, a realista a közelgő vonat lámpáit, a mozdonyvezető pedig három idiótát a síneken...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.