Nekem ien alaplapom van és sztem nagyon megbízható..azkonkívűl igen jó árban va (18500ft) 
VogrOn

Nekem ien alaplapom van és sztem nagyon megbízható..azkonkívűl igen jó árban va (18500ft) 
VogrOn

Örülök, hogy örülsz, de ezért minek nyitottál új topicot?
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=151776&start=0#msg10 --->Ilyet keresek! ; http://3dfx.uw.hu -->3Dfx rajongói oldal ; ATI&nVidia SUXX, 3Dfx RULEZ!

heló!
nézegettem a delta l-es témákat,de mind bizniszről szólt...nekem ilyen lapom van már 2003 aug. óta egy 2700+ os proccal.a gondom az az h nemtok szorzót állytani.ez a lap hibája,vagy a proc lenne lock os?mintha hallottam volna olyat,h v lábakat,v a foglalaton kéne drótozni ahhoz,h működjön a szorzó állytás:ez igaz?olvastam már itt ph-n,hogy vannak egyes lapokhoz ''tuning biosok'':ehhez lehet találni?h keressem?
köszönöm az épytő jellegű hsz-eket!

Szia!
A proci szorzózáras azért nem tudod állítani.
itt nézd meg, hogy mely lábakat kell összekötni:
Bővebben: link
Tuning biost meg én nem találtam, de nem is nagyon kerestem. Nem volt értelme, nagyon lehet így is tuningolni.

Hello!
Valaki le tudná nekem írni (részletesen), hogyan kell ezen az alaplapon BIOS resetet csinálni?
Előre is köszi!
[Szerkesztve]

Szia!
Kikpacsolod a gépet, aztán elem mellett lévő JBAT1 nevű jumperen 1-2ről átteszed 2-3ra, vár pár másodpercet, aztán visszarakod. Gép bekapcs, kész 

Heló!!
Nekem is ilyen alaplapom van és ebben azon kivül hogy 3 jumperrel kell b@sz***dni (csak Sempronnál) hogy elfelejcse a nagyobb FSB-t azon kivül csak a szorzóállítás a szar (7-es szrzónál müxik, de akkor 15összrzót használ)!!!!

Imádom a CSÉ-t és az FPS játékokat! Másik mániám a grafika és a FRAPS! Ja és tuningolok, mint az állat!!

Nem értem mért kéne Sempronnál bios resetet csinálni?
Benyomod 166-os fsb-re és kész. A szorzóállításnál pedig próbálj nagyobb szorzót találni, mert valszeg az lesz a jó (a 7.5 gondolom a ddr fsb értéket szorozza annyival
). De tudtommal sempronnál úgyse játszik a szorzóállitás, nem?

Hello!
Először is köszönöm a válaszodat!
Másodszor azt szeretném kérdezni:
a biosreset egy ''végső'' megoldás, ha nem indul el a gép pl memóriaidőzítés piszkálása miatt, de resetelés előtt nem segít az INsert gomb nyomkodása az értékek visszaállításához?

nekem tuning biosal fut a gepem mar jo ideje es meg vagyok elegedve vele, ha valakit erdekel a tema asszem valahova lementettem az url-t ahonnan letoltottem elkuldom szivesen, van ott ez is az is.szal dobjon melt akinek kell, es majd meglatom,megtalalom e , masnem megkeresem megen
tuningal kapcs nem tok vele mit irni nem vagyok egy nagy tuningos, de elmentodik regi bios a flesolesnel, ugyhogy ha nem vagy vele megelegedve barmikor vissza lehet rakni a regit.
tsa
...hozd el, megisszuk azt is! ...sabadabadabada , meg a lovamat...PéjPólkőőőő

Engem érdekelne a link!!!!
Imádom a CSÉ-t és az FPS játékokat! Másik mániám a grafika és a FRAPS! Ja és tuningolok, mint az állat!!

Erre má én is rájöttem és szépen nem indult a gép és a bios reset sem müködött és a szervizbe kötött ki a gép!!! 

Ja és miután meglett a másik gépem utána rájöttem hogy a BIOS reset mindent visszaállít csak a szorzót nem(Sempronnál)!!! Úgyhogy csak egy lockmentes Tbred-et tettek és jó lett és ez került 2k-ba

NA MIND1
A Sempronnál meg a proci alatti 2 JUMPERrel állíttya alapra az FSB!!(Tbrdnél elég volt a BIOS reset mer az visszaállított mindent)
Úgyhogy nagyon nem gyere be alaplap ez (Sempronnal)!!
Legalábbis nekem!!!!

Hello!
Azt szeretném kérdezni, hogy valaki használ ebben a lapban DDR400-as kingmax ramot? Működik rendesen? CL2,5-en vagy CL3-on megy? Csak azért mert elég kényes a lapom nem minden ramot szeret...
Előre is köszi!
[Szerkesztve]

Jumbo
Azt hiszem pont ilyen lapom van (egy hetes) és pont ilyen Kingmax Ram 400Mhz, kettő is, duálban.
Szerintem tökéletesen megy.

Sziasztok, help kéne sürgősen! Vettem most egy MSI k7n2 delta-lsr-t és az a gondom vele, hogy nem indul el!!!
Az előző ganzdájánál, működött, nálam meg se nyikkan! Proc, memo, vga és az összes többi cucc jól működik az előtte lévő abit lapomban (kx7-333), de ebben semmit nem csinál. Bekapcs, sötét képernyő. Vinyó felpörög, de a moncsit nem lövi be, és se BIOS belépés, semmi...
Van vkinek vmi 5lete? (CMOS resetet próbáltam, eredménytelenül) Jó lenne némi segítség, sűrgősen!!!

Szia
Annak idején énis megszenvedtem vele vagy ötször összeraktam mire bekapcsolt a monitor.Hogy miért passz nekem sem volt jobb ötletem szétszedtem összeraktam slotokat,tápcsatikat takaritottam és indult pedig még monitor is szereztem másikat.
Fel a fejjel menni fog
És a fö kérdés: Ha az összes férfi ugyanolyan, akkor a nök miért válogatnak

Hát remélem vmikor összejön, mert kb, vagy 20szor próbáltam, és semmi. Külsérelmi nyom nincs rajta. Az lehet 1ébként, hogy kintről hoztam be, )mármint ma reggel kaptam meg postán, és ugye nem volt se kint, se a kocsiban nagy meleg) és emiatt nem indulhat? Hideg, pára ilyesmi? Mondjuk vártam vele 1, másfél órát mire összeraktam és indítgatni kezdtem.

Ki tudja Cmos reset volt?Elemet vedd ki sétálj vele 1 kört

Volt, de nem sétáltam vele, csak ebédeltem. Az eredmény ugyanaz. Semmi nem történik.

Használtan vetted?Itt?A diagnosztikai ledek mit mutatnak?Tetszik a weblapod
[Szerkesztve]

Elvileg használtan a hwsw-ről vettem. Mondjuk ahogy nézegettem a lapot, nem nagyon használhatták, mert csont tiszta, se por, se semmi, bár aztán ki tudja?
Amúgy 1db diagonsztikai ledet sem találtam rajta. Kaptam 1 olyan tippet is, hogy a proc foglalat fölött van 1 jumper, és azt kéne áttenni, de ezen ilyen jumper sincs. Yah, most néztem, hogy nem teljesen jól írtam le a típust!!! Tehát ez a lapom van:
MSI K7N2 DELTA2 LSR
Amúgy most nézd + az oldalam, már nem ugrik úgy szét a bal menüsor 

A simához nekem volt D-Bracket connector.Négy led volt rajta a szinkodok pedig a kézikönyvben 16 hiba tipust tud jelezni</p><p>[Szerkesztve]
A proc környékén az fsb jumper szokott lenni,probálj meg minden jumpert éllitgatni
[Szerkesztve]

[link] Az archives menüpont nál megtalálod a kiegészitőket.
[Szerkesztve]

D-Bracket connector volt a csomagban
Amúgy abból is gondolom, hogy nem sokat használták, hogy minden bontatlan zacsiban volt a dobozban. 1 edül a lap volt kibontva!!!
Nah megnézem mit villog nekem a cucc, majd megírom, mit mutat..

A táblázatban ilyet nem találtam. Szóval mind a 4led világított, az 1es zöld, a 2-3-4es pedig narancssárga...

Probléma megoldva!!! A 12voltos tápcsatimmal volt 1 kis gubanc, nem éríntkezett normálisan, de 1kis kontakt spray megoldotta a dolgot... így most mükszik rendesen, végre 

Azt üzente hogy: chipset inicializálás nem sikerült 
Látom +oldódott 
[Szerkesztve]
Waldorf MicroQ & XTK, Clavia Nord Rack 3 & Micromodular, Yamaha CS1x, Steinberg Midex 8, De Armond Ashbory, Mackie Onyx 1620i

Szia
Mondtam hogy valami aproság /de bosszantó/Miközben neked irtam tegnap beadta a kulcsot a Vga-m

Jaja, már csak a memória gondomra kell megoldást találnom. Eddig Abit lapjaim voltak, ott nem voltak ilyen pepecs beállítások, mint ennél az MSInél.
Hynix ramjaim vannak, de nem akarták az igazságot. Kicseréltem haverral Samsungra, azokkal már telepíteni is tudtam fagyás és újraindulás nélkül az XP-t. Ezután működött a rendszer egészen addig, amíg nem kapcsoltam ki. Ezután elindít, kéképernyős hibaüzenet, szöveg változó, az alja mindig a fizikai memória listázása című.
Windowsban eddig nem nagyon fagyott, csak indulásnál. (Még mindig Samsung ramok.)
Szóval néztem msi oldalát is, ott találtam 1 memória teszt táblázatot, ahol meg is találtam a memómat (Hynix d43 végződésű), és erre a típusra 3féle piros jelet írt (aszem #ˇ&, de nem biztos). Ez mit jelenthet?
Memók beállításában tud segíteni vki? Esetleg milyen memóriát vegyek, amire esetleg a Hynixet el tudom cserélni, és működik is fagyás nélkül a lapban?

Jaja, már csak a memória gondomra kell megoldást találnom. Eddig Abit lapjaim voltak, ott nem voltak ilyen pepecs beállítások, mint ennél az MSInél.
Hynix ramjaim vannak, de nem akarták az igazságot. Kicseréltem haverral Samsungra, azokkal már telepíteni is tudtam fagyás és újraindulás nélkül az XP-t. Ezután működött a rendszer egészen addig, amíg nem kapcsoltam ki. Ezután elindít, kéképernyős hibaüzenet, szöveg változó, az alja mindig a fizikai memória listázása című.
Windowsban eddig nem nagyon fagyott, csak indulásnál. (Még mindig Samsung ramok.)
Szóval néztem msi oldalát is, ott találtam 1 memória teszt táblázatot, ahol meg is találtam a memómat (Hynix d43 végződésű), és erre a típusra 3féle piros jelet írt (aszem #ˇ&, de nem biztos). Ez mit jelenthet?
Memók beállításában tud segíteni vki? Esetleg milyen memóriát vegyek, amire esetleg a Hynixet el tudom cserélni, és működik is fagyás nélkül a lapban?

Yah és az miért van, hogy serceg az alaplapi hangártyám, mint állat? (ac 97)

Az nforce 2- es lapokkal általlában gondok vannak a mem kezeléssel, főleg az msi-vel, a megoldás az hogy egyszerre veszed a ramot, és kipróbálod hogy megy-e

nekem is az van, de 1 márkással sem ment dualban csak a ''gagyi'' samsunggal.
|Gigabyte EP45-DS3|c2d E8500|CM Hyper TX2|2x1 CSX 1066|ASUS HD4850 Glaciator|CM690|Samsung Spinpoint F1 750|Samsung 203B|Razer Diamondback Plazma|---->>>Mobil:SGS 2.2.1

Mármint neked is Hynix-ed van? Amúgy nálam a Samsunggal is szórakozik sajna...
Viszont dualban nem is próbáltam még...
A Hynixeket 1ütt vettem, mind2 csont 1forma, és ugyanaz a típus...

Az nforce2-es chipset kifejezetten ''utálja'' a Hynix d43-as jelzésű ramokat sajna. Próbáld becserélni Samsungra, vagy Infineonra, Kingstonra (ezek biztos, hogy működnek nforce2-es chipsettel) vagy másra...
One trend a day keeps the doctor away

1. Nem a memkezeléssel vannak gondok, hanem inkompatibilitás esete áll fenn néhány memóriatípus és az nforce2-es chipset között.
2. Az MSI-nek, mint márkának ehhez semmi köze.
3. A Samsung nem ''gagyi''. Az egyik legnagyobb memóriagyártó.

Igen én is erre gondoltam. Az integrált hangkártyára nem tudtok vmi megoldást véletlenül?

Az infineon nekem abszolut nem ment, sőt, semmilyen ramot nem ismert fel a gép csak az infit. 
|Gigabyte EP45-DS3|c2d E8500|CM Hyper TX2|2x1 CSX 1066|ASUS HD4850 Glaciator|CM690|Samsung Spinpoint F1 750|Samsung 203B|Razer Diamondback Plazma|---->>>Mobil:SGS 2.2.1

válaszolnék:
1, ha inkompatibilás áll fenn, amit a legfrissebb bios sem orvosol, akkor igenis gond bóvan a csipszettel, vagy még nagyobb a gond az nvidia-val mert ne csinál ujjabb biost
2, az msi -nek gyakran a vga val is baja van,
3, a samsungot azért raktam idézőjelbe, mert brand ként árulják, és nem tartozik az élbojba, amúgy nem a mennyiség határoz meg egy gyártót hanem a minősége az előállitott képnek,
Nem kötekedésből irtam, ugyhogy ne vedd provokálónak a hozzászólásom
Érdekes amiket írtok...nekem is ilyen alaplapom van és soha nemvoltak gondok a RAMokkal...se Dual 256-nál,se Dual 512-nél...és az alaplapi hangkari sem zúgott míg használtam...és a memóriakezelésre sincs panaszom!Akkor ezmost kivételes helyzet?!
Amúgy Samsung RAM-jaim vannak... 
"Nem vagy szép. Ez nem érdekel. Az erőd a szépséged. Az erőd a hatalmad. Ez a valóságod. Ez a Te világod."

Úgylátszik szerencséd van,
a hangkártya zúgást én is csak fejhallgató használata mellett halom.
Nekem a samsung ramjaim tuti jól mentek dualba, méghozzá ugy hogy az egyik 333 -as a másik meg 400 as volt

1. Gondolom nem tud újabb BIOS-t készíteni, mert hardware-s oka van az inkomp-nak. Egyébként mutass nekem egy olyan chipsetet, ami problémamentes! 
2. Melyiknek?
Az egy dolog, hogy egy bizonyos alaplappal neked problémád volt, de arról az adott alaplap (esetleg az a típus, lehet típushiba is) tehet (mondjuk hibás volt), nem az összes olyan, amit az adott cég gyárt. Nekem például soha nem volt gondom MSI-VGA összefüggésben (néhányat pedig eladtam már), akkor most mondhatom, hogy az MSI-nek soha nincs baja a VGA-val?
Érted.
3. Nem a mennyiségre hivatkoztam, de mindegy, nem akarok vitázni, nézz utána ha érdekel, ha pedig nem, akkor úgyis mindegy, hogy én mit írok. 
Nem vettem provokációnak, csak volt benne néhány dolog, ami mások számára talán félreérthető.

Hali, sajna nem csak az enyém kinlódik a memcsivel, a baráti körben mindenkinek k7n2 van, 2 k7n2delta, 1 k7n2 delta 2, 1 k7n2 platinum, és sajna mind1ikben sarkalatos a memeó, szinte mindenki cserélt már memóriát, pedig maga a ram jó volt.
a vga problémás a delta2 es volt, nem tetszett neki a club3d 96xt, ezelőtt msi kt4 ultra lapom volt, az pedig nem szerette a sapphire 96xt-t, azért vettem a delta-t,
szóval volt dolgom már msi lapokkal.
amúgy nem szidtam a samsung memókat sőt, idáig az volt az egyetlen amelyik ment duálban

Ha recseg, akkor próbálj meg egy új drivert. Ha valóban serceg, akkor nem sok mindent tudsz vele csinálni. Az alaplapi analóg hangkártyáknak sajnos a többsége összeszed valami zajt az alaplapról.

Sziasztok!
Ismét segítségre volna szükségem.
Miért van az, hogy ha valamilyen pci-os bővítőt pld hálókártya vagy hangkártya kerül a gépembe, akkor behal az egész gép még a Bios sem jelentkezik? 
Ha a kacsa nem tud úszni, azért nem a víz a hülye...

én már próbáltam minden féle alaplapi drivert és csak hangkártya drivert, de sajna nincs változás,
ha nagyon zavaró akkor sajna kell vanni egy tuti hangkártyát 

nekem kingmax-al megy és semmi gondom vele...
SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

A hangártya problémát megoldottam. Rákerestem nforce2-es audio driverre, és nem a gyártóét (Realtek), hanem sima Nvidia nforce2 audio drivert szedtem le az XP-hez. Feltettem újraindít, és hallj csodát!!! 
Sercegés, pattogás megszűnt, nemcsak a hangfalon, hanem a fülhallgatón keresztül is.

Nekem jeleneg 2Samsung van benne, igaz különbözőek, de így is csak kb. minden második indításra indul el a gép... Először mindig kék halál, mindig más sys fájl miatt..
Videonézés közben is fagy néha, játszani meg se próbáltam.
Amúgy a VGA problémákat, hogy lehet észrevenni. Mi alapján lehet arra gondolni, hogy nem szereti a karim? (Connect3D Radeon 9550)

hali, a vga-ról::
mindkét esetben ujraindult a gép amint elkezdte használni valami alkalmazás ami megterhelte.
duálban hajtod a memóriákat??
adhatnál egy linket, és mondhatnál egy verziószámot az audió driverről, mert azt megköszönném

Hát a linket már nem találtam meg, de ez a letöltött fájl neve:
4.62_nforce_audio_winxp2k_international_whql.exe
Amúgy azért kérdeztem a vga-t, mert /pill olyan gondjaim vannak, hogy nem tudok videókat nézni, vagyis némelyik normálisan mükszik, de a divx-et, a div2at és a wmv-t és a dvd-ket is elég sz@rul játsza le.![[kép] [kép]](http://fjoe.uw.hu/dvd.jpg)