tényleg ez a drmos feliratos borda szabvány méret? le lehet cserélni valami bikábbra?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
Bon3ss
(MODERÁTOR)
Meg kell mérni a furatok távolságát, de nagy valószínűséggel jó lesz rá a sok változat közül az egyik Thermalright.
"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."
Na ezt most kétlem, lévén kevesebb a heatpipe rajta és a borda is kb. feleakkora.
Ez nem sima Freezer, hanem Xtreme.
Pont találtam is tesztet hozzá, valóban 1°C-kal jobb, de cserébe 3K-val drágább...
#655: Ma fogsz, ráadásul magyar nyelvűt 
[ Szerkesztve ]
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

gyiku
(PH! kedvence)
inkabb a 64 freezer pro-ra gondolsz, nem?

Bon3ss
(MODERÁTOR)
Tudom, hogy Xtreme-ről van szó, nem hasra ütésre mondtam, hogy mire képes, hanem tesztből. Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy az Xtremről még nem olvastam tesztet. Viszont árban nagyon jó a Freezer Xtreme, a Xigmatek ~10k körül kapható.
szerk.: Tesztelni fogod vagy már folyamatban van? 
gyiku: nem arra gondoltam. Keresek Xtreme tesztet, mert kíváncsi lettem.
[ Szerkesztve ]
A mérések mindjárt készek 
Kb. este 6-ra elkészülök, mert most bevettem még pár szempontot...
[ Szerkesztve ]
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

Bon3ss
(MODERÁTOR)
Kíváncsi vagyok az eredményekre, mert tetszik a Freezer, csak a Xigmateket dicsőítik elég sok helyen, mondjuk nem alaptalanul. Viszont ha közel ugyanazt a hűtőteljesítményt megkapom 3k-val kevesebbért, akkor Freezert rakok majd a Phenom II-re.

audi100td
(PH! nagyúr)
Üdv,
tuninghoz mennyire jó választás a sima KA790GX? Az ACC mennyire játszik fontos szerepet, illetve mi az amiben még kevesebbet tud egy DKA790GX-nél?
Most átmenetileg egy X2 5600+ -ot készülök venni, de később Phenom II tuningra kellene, mennyire állná meg a helyét ezen a téren ez a lap?
Elég változatosak a tapasztalatok vele kapcsolatban. Van akinek nem reagál az FSB emelésre (szorzóra igen!), van aki pedig nyugodtan tudja használni.
A tápáramköre hasononló a DKA-hoz, de kevesebb a kondi viszont nagyobb a borda.
ACC-t nem tudom megmondani, mert még lusta voltam kikapcsolni, de megnézem neked a héten 

gyiku
(PH! kedvence)
itt van vmi [link]

audi100td
(PH! nagyúr)
Kösz szépen, de nem is kell megnézned, mert el is ment tőle a kedvem. 
Foxconn A7DA-S-t szerettem volna, de az meg most nincs raktáron, Biostar TA790GX 128M tudnék még jó áron, de arról meg nem tudok semmit és nincs hűtő a feteken.
Mindenképpen 790GX-es lapok akarsz?
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

audi100td
(PH! nagyúr)
Nem feltétlen, az az igazság, hogy kicsit el vagyok veszve itt a jelenlegi AMD lapok közt, mert már rég óta nem volt velük dolgom és nem tudom, hogy mire kell odafigyelni, milyen Phenom II tuningra alkalmas lapot tudnál még esetleg ajánlani?

gyiku
(PH! kedvence)
itt tobb huto van a listaban: [link]
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

audi100td
(PH! nagyúr)
Kösz szépen és nem tudod hol lehet kapni? Mert Ausztriában se találtam.
Amúgy kb. 25k-m lenne max.
[ Szerkesztve ]
Don't hijack our topic please ![;]](/dl/s/v1.gif)
Google?
Ez 30K kb.

audi100td
(PH! nagyúr)
Bocs, az Off-ért
, annyi pénzem most sajnos nincs, de lehet hogy akkor a Biostar lesz., Ezt a 25k-t is nehéz lesz kifizetnem. 
Elkészült, kicsit késve bár: Arctic Cooling Freezer Xtreme teszt
20:20-tól megtekinthető.

g@bo
(PH! kedvence)
urak
msi ka790gx helyett giga 770 vagy foxconn 790gx nem jobb választás?

gyiku
(PH! kedvence)
msi 25k, giga 20k, foxit nem tom, de legyen mondjuk 23k.
gigan nincs igp, se sb750, ramoknak alig lehet feszt pakolni. masik 2 lap szerintem 1 kategoriaval feljebb vannak, es annyival nem dragabbak.

nortsen
(újonc)
pronyó: Olvass vissza, mert nekem sikerült beizgatnom, és egyelőre úgy néz ki stabil.
pali1975: Kézzel kell megadni, és akkor megy. A Kingston is alap 800Mhz-re állítja az SPD-t, de ezt írja is, és ez normális.
Aláírás az nincs
Az SB750 az elhanyagolható ha csak nem akar RAID 5-öt.

MC Pite
(őstag)
MSI rekaciója hivatlosan a sokaknál előforduló antituning bbugra SEMMI.
A nem hivatalos reakciója fórumban hogy
"There is nothing locked, use correct keys to adjust values ==> PageUp/PageDown or Num Pads +/- keys"

Véleményem cenzúrázva... legalább ne tagadnák nyomorult válaszra méltatnának!
[N8 DG111.40][Fuji S100fs][RT-N16@tomatoRAF][Lenovo X120e] Ezer oka van annak,h miért legyek normális...Csak éppen nem jut eszembe egy sem!

MC Pite
(őstag)
Azt kell mondjam úgy néz ki igen 
Pedig nem hiszem hogy én vagyok az egyedüli akiknek kávzi 780G-s lap SB750-el szimpatkus (azaz valódi cf-et nem ogunk használni).
[N8 DG111.40][Fuji S100fs][RT-N16@tomatoRAF][Lenovo X120e] Ezer oka van annak,h miért legyek normális...Csak éppen nem jut eszembe egy sem!

audi100td
(PH! nagyúr)
Találtam egy cikket mi szerint ez a lap egy átcímkézett KA780G: [link] lehet, hogy nem az összes ilyen, hanem csak pár darab, de azért ez elég kemény a foto alatt írja:
"Auch sieht man in der Mitte einen MSI KA790GX Aufkleber. Hinter diesem steht "780G". " ...a matrica alá 780G van írva.
És azt írja a video fölött, hogy a CPU-Z SB700-at írt a SB750 helyett a déli hídra, 1.2-es BIOS verzio előtt, gondolom utána írták át a BIOS-ban vagy nem tudom mit kavartak.
Azért az MSI-től nem vártam volna ilyen sunyi kavarást. 
[ Szerkesztve ]
De, a Foxconn szerintem jobb választás, mert ára hasonló és teljes értékű 790GX+SB750, ha jól tudom. A Giga 770-es viszont nálam nem nyerő.
Annyit tehetsz, ha van hozzá eszköz, hogy felteszel egy videót azzal, amint éppen megteszed a fentieket, s az alaplap mégsem alkalmazza, majd ezt belinkeled az okostóninak az MSI fórumban.
Pl. feltöltheted a tecsőre is akár.
[ Szerkesztve ]

Alyens
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Nekem is KA790GX van, és simán tudtam benne növelni az FSB-t igaz nem nagy tuning, de a 4400+ -t 5000+on hajtom, tovább nem próbáltam. Még lenne egy olyan kérdésem, a szorzó változtatásával meg tudnám oldani, h az 1066-os ramjaim 1066on menjenek. Az integrált VGA-nak jót tenne. Vagy ez hülyeség?

g@bo
(PH! kedvence)
naja, foxconon van sideport ram, és tol acc...

MC Pite
(őstag)
Matricázva van ezen is, gondoltam is hogy 780G nyákra van van cxsinálva, azt is lexarom ha 780g (ua) még ha nem SB750 de tudok tuningolni azt is túlélem...
Persze szívesen fogyasztóvédelmiznék de hát mire megyek vele???

MC Pite
(őstag)
Lap verziója újabb mint 1.0? Lehet az X2 miatt.
MS7551 neked is még a lap azonosítója?

Alyens
(fanatikus tag)
Vasárnap vagy hétfőn megnézem neked, most nem annál a gépnél ülök 

MC Pite
(őstag)
Kérném a mod urakat vagy aki ebben illetékes hogy a topic elejébe tessék beírni ezen infót, vannak még akiknek számít az SB750 

audi100td
(PH! nagyúr)
Pont ezt írtam pár hsz-el előbb... 
Amúgy tényleg be kéne írni az első hsz-be, ez azért felháborító!!! 
[ Szerkesztve ]
Ehhh... azért ehhez már pofa kell... Megvette őket az nVidia vagy miaszösz? 

MC Pite
(őstag)
Láttam, köszönöm!
Csak betettem hírajánlóba HOC-re, felkerült a hwswre, az MSI techsupport fórumjára és a fudzillára - ott hírajánlót nem talátlam sajna.
Jól tetted. Kíváncsi vagyok, hogy mit reagálnak rá...
Őszintén szólva én elmentem a dolog mellett, hogy nem állítható az ACC - egyrészt mert megnéztem vásárlás előtt a manuált és összehasonlítottam a DKA-val, amiből látszik a különbség, valamint, mert a régebbi plat. lapjaikból meg az NB/L3 állíthatósága hiányzott.
Mondjuk azt jó volna látni, hogy a déli híd bordája alatt mi rejtőzik...
[ Szerkesztve ]

Bon3ss
(MODERÁTOR)
Na igen, ez elég szánalmas lépés, nem is beszélve a fórumokon keletkezett nem tetsző kommentek törléséről.
TomBoy1986: én is pont ezt akartam javasolni, hogy bordát leszedni, és akkor egyértelmű lesz ez a kérdés.
[ Szerkesztve ]

MC Pite
(őstag)
http://mcpite.uw.hu/acc.jpg
Tehát innentől szinte 125% hogy nem lehet SB750. Akárhány restart után is ezt írja ki.
Töbi álítási lehetőség sem nagyon megy auto clock sem - pont ahogy a 780g/sb700nál.

Bon3ss
(MODERÁTOR)
Azért egy képet szívesen látnék - gondolom ezzel nem vagyok egyedül - a csupasz SB-ről.

MC Pite
(őstag)
De meglepő, az MSI törölte a topicot

g@bo
(PH! kedvence)
nekem bejön. nem nézed meg déli hid?
amúgy hogy érted, hogy fsb nem megy 200 fölé?
cpuz nekem 750-et ir.
[ Szerkesztve ]

g@bo
(PH! kedvence)

elvben ez sb750. dehát a számozás...
[ Szerkesztve ]

MC Pite
(őstag)
Most él megint...

MC Pite
(őstag)
Megnéznétek ha megkérlek titeket hogy az AMD Overdriveban a systeminfo/detailednél az egyik usb controller az SB700 EHCI USB Controller vagy 750? Köszi!

betyarr
(őstag)
sziasztok!
msi ka790gx-ben gondolkodok.valójában azért mert van benne vga,azt most nem tudok venni és ezért kell.kérdésem az lenne,hogy érdemes választani ezt a lapot,vagy van sokkal jobb alternatíva is egy phenom 920 mellé?
olvastam hogy az 1066-os memókat nem kezeli.egyáltalán nem,vagy csak bizonyos típusoknál?én kingmaxot szeretnék bele tenni.
nem húznám egyébként.
előre is thx!
"Now is the winter of our discontent made glorious summer by this son of York..."

betyarr
(őstag)
ja igen,azt elfelejtettem,hogy még lenne hozzá 2 AF12025 PWM és egy AC freezer 64 pro PWM is.ezekkel elbír a lap?valami progi van amivel szabályozni lehet?valami lámáknak is könnyen kezelhető,mert a speedfanról azt olvastam,hogy barchobázni kell,melyik érték mihez való...
"Now is the winter of our discontent made glorious summer by this son of York..."
A szoftveres dolgok nem mérvadók. Le kell szerelni a bordát, s ha SB700 van ott, akkor jogos a sérelmed, ha meg SB750, akkor nem az.
Szoftveres úton ez nem kideríthető, mert a szoftver azt írja ki, ami be van programozva.
betyarr:
A KA790GX-nél némileg jobban tűnik a Foxconn 790GX-e, csak a gond vele az, hogy nehezen beszerezhető, emiatt ha meghibásodik nehezebben gariztatható is.
Érdemes megnézni a két BIOS-t, s annak megfelelően dönteni, hogy mi az elvárás a lapokkal szemben.
[ Szerkesztve ]