akkor nem tudom...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
audi100td
(PH! nagyúr)

Bon3ss
(MODERÁTOR)
Az nem rossz, alapfeszültségen 3,2GHz, úgy, hogy clk2clk erősebb az X2 6000+-nál.
g@bo: beep codes, jobb oldalon az oldalsávban találod a füttykódok magyarázatát.
"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

g@bo
(PH! kedvence)
nem nem nem. ez nem az a szokásos hibakód. 
egyet csippan a lap, indul is, és utána füttyent hármat. eddig (hang) magas magas alacsony. most magas alacsony magas fütty.
a gép megy, erről írok. de, mintha tapasztalnék most némi bizonytalanságot. tuningoltam, már +10% nál agybafőbe újraindult. load fail.... default... megy.
nem értem, valami változott.
MSI DKA790GX (Platinum) BIOS v1.6
- Set C1E function to enabled in BIOS default setting.
Én ezt most kihagyom, mert szerintem ez az 1.5-ben is benne van.
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

Bon3ss
(MODERÁTOR)
Valóban benne van:
- Set "C1E Support" and "AMD Cool`n`Quiet" default items to enable.
Egyelőre nem frissítek én sem, a jelenlegi processzorom így is korlátoz a tuningban.
g@bo: nem tudom, nekem nincs bekötve a speaker, később kipróbálom.
[ Szerkesztve ]

drlovi
(tag)
majd engedem még feljebb is kiváncsiságból.lássuk mi a vége.
csak q&q-m nem megy most.gondolom a fix szorzo miatt.vkinek vmi ötlete?
mert igy 2dben felesleges 2 ghz felett menjen a proc.
rm clock.-t probáltam.de az sajnos nem ismeri a procit.
SGSII SAMU-UE40D6500

Bon3ss
(MODERÁTOR)
Nekem sem működik XP alatt (minimális energiagazdálkodási beállítás mellett), viszont TomBoy1986-nak Vista alatt szépen működik a dolog a Phenommal. (Feltehetően szoftveres a probléma, mivel a processzorod egy két maggal üzemelő Phenom.)
Vagy azért is lehet, mert BE az övé, míg az enyém nem 
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

drlovi
(tag)
Vistával használom és most müködik a dolog.Eddig valamiért nem ment.Az energiagazdálkodásban nem volt ott a proceszor energiagazdálkodása.
Most meg ott van.
Lehet hogy a biosban nem volt engedélyezve a q&q 
SGSII SAMU-UE40D6500

Bon3ss
(MODERÁTOR)
Akkor jó! 
TomBoy1986: nekem is BE van, remélem "csak" az operációs rendszer a ludas.
Meg van, hogy mit javít az 1.6 felrakás nélkül 
A C1E az 1.5-ben, ha Enableden van, akkor van kikapcsolva, míg Disableden van bekapcsolva 
Jó is az, hogy most nézegetem a fogyasztást állandóan.

Bon3ss
(MODERÁTOR)
Szóval egy kis bakit javít az új BIOS, egyelőre nem igazán érint a kérdés. De legalább javították. 

fenyoman
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Az a gondom,hogy az újonnan vásárolt alaplapom a kétmagos procinál csak egy magot érzékel.Ezt mutatja az msinfo32,a CPU-Z,és az Everest is.Próbáltam más procival is az eredmény ugyanaz.
A másik érdekesség,hogy a BIOS az 5v-os feszültségnél 5,014v-ot mutat,míg az Everest 0.9-1.3v-os feszültséget jelez ki,terheléstől függően.
Előre is köszi a segítséget!! 
"nekem áldott az a bölcső,mely magyarrá ringatott..." Arany János
Van hatása a fogyasztásra ha kapcsolgatod?
Kipróbálnád hogy teljes terhelésnél hogyan befolyásolja a fogysztást a CPU hőfok? Mondjuk 40C vs. 60C.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Bon3ss
(MODERÁTOR)
Első kérdés, melyik BIOS-t használod? (Nekem már az 1.3-as verzióval is tökéletesen ment az X2 5000+ BE, esetleg egy újabb verzióra frissítés megér egy próbát, bár kérdéses a rendszer stabilitása.)
Másik, valóban a Trust tápegységről hajtod a PC-d? Szvsz cserére szorul, minimális védelemmel rendelkezik, a ráírt teljesítményt közel nem tudja leadni. Az Everest írhat fals eredményt, nem ez lenne az első példa rá.
szerk.: a BIOS fileokat itt találod, én a pendrive-ról való frissítést javaslom, a Live Update kétszer is megállt hibával nálam. A frissítés menetéről pedig itt egy rövid írás. De mint azt mondtam, BIOS-t csak akkor frissíts, ha stabil a rendszered a hibás flash elkerülése végett!
[ Szerkesztve ]
Terheletlenül van hatása, 127W-ról leesett 112-113W körülre a fogyasztás, amikor ez működött.
Hőmérsékletre gyakorolt hatást nem vettem észre terhelés alatt, bár majd megnézem.
Nyilván akkor van hatása.
Na az már szép csökkenés. 
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

PAWI
(lelkes újonc)
Sziasztok.
Nem igazán vagyok otthon a Crossfire technológiába, ezért érdekelne a dolog.
Ha egy ilyen lap integrált VGA-ját megtámogatom egy 1950pro-val, akkor a rendszer tudja a DX10-et vagy nem? Csak mert a lap DX10-es A VGA meg nem.... 
Ez nem kivitelezhető. Az integrált HD3300/HD3200-ak mellé csak 2400Pro/XT és 3450/3470-es kártyát tehetsz, hogy Hybrid CF-ben üzemeljen.
Az X1950Pro mellé csak még egy X1950Pro mehet, amivel képes CF-ben működni.

antikomcsi
(PH! kedvence)
Halihó!
Lenne egy gyors kérdésem.
Még karácsonykor összeraktam egy gépet ka790gx lappal és egy x2-vel, alapon 15.5x200-as 6000+.
Gondoltam felkerekítem az órajelet, ezért az fsb-t feltoltam egésszen 207-ig, hogy 3200MHz-en menjen a proci, a bios el is mentette a változásokat, de ha jól láttam a cpu ugyan úgy csak 3100MHz-en ment. Nem tudtam megnézni, mert el kellett jönnöm. Lehetséges lenne ez? Vagy csupán valami elkerűlte a figyelmem ennél a lapnál.
Ma megyek vissza nemsokkára, és ha lenne valami speciális, amit tudnom kéne, akkor azt megköszönném ha elmondanátok! 

Bon3ss
(MODERÁTOR)
Semmi speciális nincs benne, Save settings, vagy valami hasonló és működnie kell. Ha emlékeim nem csalnak, akkor kell lenni a Cell menü alatt a felhasználói profiloknak, először mentsd el oda, hogy ne kelljen minden t beállítani, ha nem sikerülne a mentés.
[ Szerkesztve ]

antikomcsi
(PH! kedvence)
Ok, köszi meglesem, hogy mi a helyzet. Ha nem akarja az igazságot, kap egy friss biost.
Itt kérdezném meg, hogy azt olvastam, hogy a dka790gx, és platinum biosa ugyan az. Rá lehet nyomni ezt a sima ka 790gx-re is vajon? Vagy ennek mindenképpen a sajátja ajánlott?

fenyoman
(lelkes újonc)
Köszönöm,megpróbálom!

Bon3ss
(MODERÁTOR)
Én nem próbálkoznék másik alaplaphoz való BIOS-szal, csak amit kimondottan az alaplaphoz készítettek. Tuninghoz is gyakorlatilag minden elérhető a KA790GX-ben, én néhány beállítás miatt nem kockáztatnék.
fenyoman: mint mondtam, csak akkor, ha biztos vagy benne, hogy stabil a rendszer!
[ Szerkesztve ]

antikomcsi
(PH! kedvence)
Magam is így gondoltam, ezért kérdeztem hátha valaki tudja, hogy tuti működik.
Mindegy mert olyan extrém tuning nem lesz csak annyi amennyi kell.

PAWI
(lelkes újonc)
Itt is koszonom 

fenyoman
(lelkes újonc)
Köszi a figyelmeztetést!
Megcsináltam a Bios frissítést,de még mindig csak egy magot lát a rendszer.Így valószinű megy vissza a boltba az alaplap.
Lehet,hogy szerencsém van de nekem nincs gondom a TRUST táppal.Van egy kis progim amivel XP alatt is működik a DirectX.-10.Így a Crizis felkínálja a maximális beállításokat.
4*-es élsímítással max beállításban 285w fogyasztás mellett 4-5 óra folyamatos használattal
sem volt soha semmilyen gondom.Remélem így is marad.De nagyon szöget ütött a fejemben a dolog,és valószinüleg nézek egy jobb tápot.Pedig azthittem 14500Ft-ért nem lehet olyan rossz.
Mégegyszer köszi!! 

Bon3ss
(MODERÁTOR)
Sajnos az, hogy ezt a tápegységet ennyiért árulták, közel sem jelenti azt, hogy elektronikailag kifogástalan lenne. Ha olcsón szeretnéd megúszni a cserét, akkor FSP 400PNF vagy Gigabyte SuperB 460W (teljesen megegyzik a két tápegység "bele", csupán a Gigabyte a maximális termelést írja a dobozára) típust ajánlom.
Ha visszaviszed a lapot, nem mondd, hogy frissítettél BIOS-t, könnyen megeshet, hogy erre fogják. A processzor másik alaplapban tökéletesen működött? CPU-Z is csak egy magot lát?
[ Szerkesztve ]
Nekem is van egy Trust 520-as tápom, szépen, stabilan működik már közel két éve.
[ Szerkesztve ]
No kérem. Csak nem bírtam magammal, úgyhogy
Phenom 9550 @ 3146.16MHz @ 1.45V
És POST-olt 3200MHz-en is, szóval ha megőrültem volna, akkor akár annyin is próbálhattam volna stabilizálni egy valid erejéig, de már így is a 2. legjobb eredmény ilyen CPU-ból az enyém. Az elsőt pedig úgysem tudnám behozni ezzel a 64bites oprendszerrel.

Cadal
(őstag)
Grat!
Le a kalappal, nem semmi amit kihozol abból a prociból ezzel a lappal!

Bon3ss
(MODERÁTOR)
Gratulálok! Majd a Phenom II tuningban megpróbálok én is szép eredményeket nyújtani. 
Köszi mindkettőtöknek!
Egyébként most esett az ára jelentősen a P2-nek az Iponban. De lesz ez még jobb is ![;]](/dl/s/v1.gif)

Bon3ss
(MODERÁTOR)
Alakul az ára, ettől függetlenül AM3-as Phenom II-t fogok venni. 

gyiku
(PH! kedvence)
925 a nyero, hacsak nem lesz vmi 8xx amit fel lehet rantani 3.5 ghz-re alapfeszen 

yodee_
(fanatikus tag)
szeva!
csütörtök körül érkezik a phenom II-m, majd remélem jó eredményekkel tudok szolgálni
alig várom

antikomcsi
(PH! kedvence)
Minden azért nem érhető el a sima ka790gx-ben, de így is elég ami van a gazdájának!
Jól emlékeztem, a bios beállításokra nem reagált semmit a lap. Hiába állítottam át, minden progi szerint alapon ment minden, még egy cpu-z-t is feltettem, az sem jelzett változást.
Gondoltam nem tökölök, megnézem a biost. 1.0-ás volt rajta, nosza töltsünk le egy újat.
Ha az olyan könnyű lett volna tegnap,
mert mikor máskor vágták volna el azt a thome-os vagy milyen kábelt, hogy egész du. ne legyen net az adott helyen.
Aztán mikor megjött a várva várt kapcsolat, sikerült beszerezni az 1.4-es bios verziót.
Frissítés után már minden szupcsi volt.
Szóval aki vesz ilyen lapot, rögvest nézze meg a biost, és ha valami régi van rajta nyomban tegye fel az 1.4-est, vagy ha lesz akkor újabbat. Ja, és ha lehet a live updat-es windowsos frissítést mindenki mellőzze.

fenyoman
(lelkes újonc)
Igen,a CPU-Z is csak egy magot lát.Próbáltam 4800+x2-vel,meg ugyanaz a helyzet.
Áttettem a procit egy mási alaplapba,ott tökéletesen működik.
CPU-Z:
Specification: AMD Athlon(tm)64 x2 Dual Core Processor 6000+
L1 data: 64KBytes
L1 inst: 64KBytes
Level 2: 512KBytes
Cores: 1 Threads: 1
Ezt írja ki a 4800+ és a 6000+ procival is.

Bon3ss
(MODERÁTOR)
Igen, én is a 925-re pályázom első körben, aztán majd a megjelenő 8xx széria teljesítménye még sokat változtathat ezen.
yodee_: és melyik Phenom II lesz, ha szabad tudni?
antikomcsi: elnézést, úgy értettem, hogy X2 tuninghoz bőségesen elegendő opció áll rendelkezésre a BIOS-ban. Köszönjük a közhasznú információt!
fenyoman: ebben az esetben vidd vissza az üzletbe a processzoroddal együtt, és mutasd meg, hogy csak egy magot kezel az alaplap.
[ Szerkesztve ]

yodee_
(fanatikus tag)
940es black. ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, mivel eddig x2-m volt, hogy miben változik az overclock, illetve láttam cpu-z ben screent, hogy a memóriánál ilyen van írva DC mode: unganged. mit jelent ez?

yodee_
(fanatikus tag)
jah mellesleg, ez normális pontszám a jelenlegi konfighoz képest? [link]
Olvasd át az itteni Phenom tesztet, majd ha utána van még kérdés, akkor folytatjuk.

Madmax81
(fanatikus tag)
Hali TomBoy1986
Megjött a garis alaplapom de ezzel is ugyan olyan a hibajelenség
Az Fsb emelésére nem reagál az alaplap ( most már biztos hogy a memóriát nem szereti ) de a szorzót lehet piszkálni rendesen most 3400Mhz megy a kicsike
1956-2010 07.22 Varga László
BIOS-t frissítetted?

Baptista8
(újonc)
KA790GX-hez melyik bios-t rakjam fel hogy rendesen menjen egy phenom2 procival?
Ha lehet lécci linket is adjatok meg!
Köszi 

Madmax81
(fanatikus tag)
Persze az 1,4 van fent

Madmax81
(fanatikus tag)

Bon3ss
(MODERÁTOR)
Nem hiszem el, hogy ennyire nehéz lenne a google használta, vagy az első hozzászólás elolvasása.
Az 1.4-es BIOS a legfrissebb, ez támogatja a Phenom II családot.

Madmax81
(fanatikus tag)
Érdekes a KA790GX csak 1,4 bios -ig jutottak el a másik Platinum nál pedig 1,6 nál tartanak

Bon3ss
(MODERÁTOR)
Az 1.6 egy "hibát" javít csak. Ebben semmi érdekes, a jelenlegi felső kategóriás AM2+ foglalatos alaplapra még jó, hogy van idejük.