Én nem vennék idén már semmit, nem éppen reálisak a jelenlegi árak, nem is beszélve a Phenom II érkezéséről - szvsz. 
"A békéltető abban a reményben eteti a krokodilt, hogy őt eszi meg utoljára."

Én nem vennék idén már semmit, nem éppen reálisak a jelenlegi árak, nem is beszélve a Phenom II érkezéséről - szvsz. 

Tegnap próbáltam ki, mit produkál Everst tesztekben a rendszerem, kapásból nem ismerte fel az alaplapot (valószínűleg azért, mert régebbi verziójú az Everest - 4.50 körüli).
A másik, hogy nem találtam meg a speaker csatlakozót az alaplapon, tudom, olvassam át még kétszer a manualt. Sajnos az előlapi audio kivezetést sem tudtam bekötni, mert kb. 2cm-rel rövidebbet rakott a Gigabyte a házba, mint kellett volna.
Az 1.3-as BIOS flashelése óta a rejtélyes nem indul el a gép jelenség is megszűnt, szerencsére. 
4.60-as már felismeri. Nekem mind a speaker, mind a front audio be van kötve, pedig szintén Gigabyte házikóm van.
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

A speaker csatlakozót merre keressem? Nem értem, hogy az alaplap sematikus ábráján miért nem a csatlakozók nevét tüntetik fel.
Az előlapi audio panelt is megpróbálom majd bekötni, szétszedem a köteget, amiben a kábel van.
[ Szerkesztve ]
Front Panel Connectors néven futnak, JFP1 és JFP2 csatlakozók, ezek közül pedig a JFP2-nek a felső négyese a Speaker.
Ábrával:
Az előlapit pedig a JAUD1-re kell rákötni.
[ Szerkesztve ]
AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI K9A2 CF ; Sapphire HD4850 Vapor-X 512MB GDDR3 ; KingMax DDRII-800 4x1GB ; Seagate 320GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

Ha meg tudnád mondani hogy kell az Audio Connectort az alaplapon bekötni.
A házbol ilyen felirattal jönnek ki:
-L in
-R in
-L out
-R out
-Mic in 2x
-Ground 2x
Még a Füllhalgato kimenet se müködik,lehet a másk groundot kéne rádugni,de a Mic azt fogalmam sincs miért nem megy.

Köszönöm a segítséget! Pedig a JFP1-es ábrát megnéztem párszor bekötéskor. 
Bár csak meg tudnám, de a régi háznál én sem tudtam bekötni, mert iszonyat hülyén volt feliratozni, s szét volt bontva 1-tűs csatlakozókra.
A mostani házban meg egyben van a csatlakozó, azaz csak egyféleképpen tudom rádugni.
Bon3ss
Nincs mit, előfordul bárkivel 
Amúgy nekem adtak hozzá különböző Q-connectorokat is, mint amit az ASUS is szokott (hogy kívül rá lehessen dugni arra a csatlakozókat, s akkor már csak egyben kell az egészet rádugni).
[ Szerkesztve ]

Én nem kaptam, elég szegényes volt a felhozatal, egy IDE, egy SATA kábel, hátlap és valmami molex kábel volt a dobozban.
Akkor nekem sokkal több dolog volt hozzá:
- USB kivezetés
- M Connectorok (6db, ebből kettő az előlapi cucc, kettő USB, egy a hang, egy meg a TPM)
- 2db hosszabb CF híd
- 4db SATA adatkábel
- 2db SATA/Molex átalakító
- 1 floppy és IDE-133
És persze volt a leírás, lap és hátlap, meg a matricák.

Ezért is magasabb ennyivel az ára a Platinumnak. Igazából egyik sem hiányzik, az a lényeg, hogy eddig maximálisan elégedett vagyok első MSI alaplapommal.
Én is a 3.-kal 
Teljesen alaptalan az itteni szidalmazása, mindig is mondtam.

"Teljesen alaptalan az itteni szidalmazása, mindig is mondtam." - most már én is ezt mondom, erről az alaplapról legalábbis biztosan, ill. a kisebbik testvére, a KA790GX is szimpatikus. 
[ Szerkesztve ]
Nekem is tetszik a kisebbik, mert árához képest teljesen korrekt lapnak tűnik. Sőt, nálam alternatíva is volt, de akartam végre egy "csúcslapot". 
[ Szerkesztve ]

Ha előbb kijött volna az új BIOS, amiben NB szorzót lehet állítani, akkor nem vártam volna több mint két hetet a DKA790GX-re, de így utólag nem bántam meg.

Hali
Segitséget kérnék az anomália a következő Vettem egy 9950BE Procit ha az Fsb-vel szeretném húzni egyszerűen nem reagál semmire, a szorzó emelésére reagál .
Ha mondjuk a memóriát átrakom 800 ról 1066 ra akkor egyszerűen ujra indul a gép a memória Tipusa G-SKILL F2-8500 cl5 D
Milyen memóriát szeretnek a Phenom ok ???
Felraktam már az összes Biost 1,1 1,2 1,3 de semmi változás ha mondjuk húznám a Procit mennyi lenne az a fesz amit a Phenom még elvisel
1956-2010 07.22 Varga László

1,4V-nál többet nem adnék neki 24/7-ben. Mennyire emeled meg az "FSB"-t, amikor nem reagál? Már a BIOS-ban sem tudsz mit csinálni ilyenkor?
Olvass bele az Agena topicba, erre gondolok. (Kereső szerint nem mondhatnám gyakori memóriának az általad használt - sajnos.)

Hali
az a fura hogy Bios ban emelkedik a dolog de amint bejön a Win az érték 200Fsb ujrainditom a biosban 210 Fsb elmentem F10 aztán winben ugyan úgy 200
A másik dolog,az alaplap 1,35 ad neki alapból és nem tudom lejebb venni.
Húzva 16*200 de ott már kell az 1,42
Ha esetleg 1066 ra rakom a memóriát gyakran fagyás a vége 

Hali
Itt a megoldás
Nem szereti a lap unganged 2x64bit-es memória időzitést,
egyszerüen 48-55fok alapon a proci és még hibázik is .
Ha a ganged klasszikus 128bit-es dual channel használom akkor meg 35-40 fok a proci és nem hibázik
Szóval nem értem mi lehet a baj és miért csinálta ezt a galibát a lap

Megeshet, hogy a RAM-ot nem szereti. Mindegy, ha megvan a megoldás, akkor használd gangedben. Sokat nem vesztesz vele, az fix.

Nálam ilyen csak akkor fordult elő, ha nem mentettem el a beállításokat.
CPU feszültséget két helyen is állíthatsz, a Cell Menu-ben, alul, ahol a feszültségeket lehet állítani a felső kettő opció az, legalábbis a DKA790GX-ben.

Szomorú hir de meg lett a másik bűnös is a proci
Alap órajelen is hibázik és már ott tart hogy be sem kapcsol a gép
EGYSZER sem adtam neki 1,35 v nagyobb feszt

Sziasztok!
Segítségeteket kérném. Nagy problémám van ezzel a lappal KA790GX. Most vettem, raktam bele egy 6000+ -ot. Szerintem szoftveres problémáim vannak.
Teljesen jöl működik de mikor feltelepítem rá az Audigy2 Platinum drivert csúnyán elkezd fagyogatni a gép. Valaki esetleg találkozott már ilyen hibával? Ha kiveszem a hangkarit akkor megint minden tökéletes lessz.Lehet a BIOS frisi segítene rajta? Most 1.0 a BIOS.
Liveupdate hogy működik ennél a lapnál? Igazából netem sincs abban a szobában mert wifiről jön a cucc, de ha nagyon kell átköltöztetem BIOS frisi erejéig.
Valakinek esetleg valami ötlet? Előre is köszi...
Gigabyte GA-970A-UD3, Phenom II X4 965 BE, 8GB Kingston, Ati 6870, Logitech MX5000

Hali
Látom neked is problémás a lap
Liveupdate -et nem ajánlom
[ Szerkesztve ]
Én inkább másik verziós Audigy drivert próbálnék. Nem hinném hogy az MSI-vel volna gond.
Amúgy én ezért is maradok az integrált hangkártyánál. Számomra tökéletesen megfelelő a hangminősége.
Madmax81:
Neked most meghalt a CPU? Az egyébként, hogy alapon hibázik még mindig lehet a RAM miatt. 
[ Szerkesztve ]

Kb a tököm kivan vele, a liveupdate fel sem rakja az új BIOS -t hibát ír ki, vagy csinálhatnék floppys verziót, floppyja meg ki az úristennek van a Blue Ray világában.. 
Gigabyte GA-970A-UD3, Phenom II X4 965 BE, 8GB Kingston, Ati 6870, Logitech MX5000

Lehet hogy én is váltok alaplapira. Szerintetek ennek a lapnak a hangkarija van már olyan jó mint az audigy 2?
Egyébként bróbáltam másik audigy 2 drivert de nem hatotta meg. Amint letiltom a hangkarit minden tökéletesen megy... 
[ Szerkesztve ]

Jó kis Gigabyte azokkal soha semmi bajom nem volt, mindig szuperül mentek. Csak a karácsonyi nagy hajtásba már csak ilyen MSI volt... 
[ Szerkesztve ]
Próbáld ki, én nem szívesen nyilatkoznék, mert mindig is rühelltem a Creative hangkártyáit (Live! óta).
Szerintem ha nem digitalizálsz, akkor édesmindegy, hogy Audigyd van-e vagy sem. BIOS-t meg amúgy sem biztonságos sem NET-ről, sem Windowsból frissíteni, úgyhogy ajánlom figyelmedbe a Bootolható pendrive/CD készítését. Én mindig arról szoktam, az teljesen biztonságos.
Gigabyte 
[ Szerkesztve ]

Ja csak a windows ugy bootolható pendrivet nem enged csinálni vagy igen?
Na a gigabyteal mi a baj?
[ Szerkesztve ]
Win98 kell, vagy külön program. Kérdezd Bon3ss-t, mert én előbbivel csináltam.

Találtam valami HP -s dolgot szerintem ezzel mennie kell:
Bon3ss te mit ajánlasz?

Hali
Iigen maghalt be sem kapcsol a gép .
Most keresek a neten egy olcsó AM2 procit hogy kipróbáljam a lap is meghalt vagy sem .
Minden működik Vga Merevlemez Táp csak a memória lap és proci kérdéses .
Meg sem merem kérni hogy segitenél e kideriteni mi a hiba
Esetleg jövő hét elején meg tudnánk oldani. Hétfő-kedd körül fel tudok ugrani Rétságra egy Sempronnal, meg RAM-mal megnézni.

Hali
Nagyom megköszönném a dolgot
De nem félsz hogy elszáll a procid ( ha elszáll kifizetem ))
Ezért nem a Phenomot viszem 
De a biztonság kedvéért viszek egy komplett gépet. Majd PÜ-ben egyeztetünk.

Ok
Nem is a Phenom ra gondoltam hanem a másikra

Bootolható pendrive készítés:
1. Letöltöd ezt a programot - amit linkeltél -, valamint a Win98 System files-t, a programot telepíted, a system files-t kicsomagolod - én a program mappájába csomagoltam ki.
2. Elindítod a programot, kiválasztod a pendrive-ot, FAT32-re állítod a File system-et, kipipálod a Create a DOS startup disk opciót, majd a using DOS system files located at lehetőséget választod, és megadod az előzőekben letöltött és kicsomagolt Win98 system files-t tartalmazó könyvtárat.
3. Start gombra kattintasz, majd miután végzett felmásolod a flash programot és a BIOS filet.
4. Újraindítás után F11 Boot menu, kiválasztod a pendrive-ot, majd miután elindult, kiadod a következő parancsot: [flash program neve] (space) [BIOS file] [Enter] - természetesen a szögletes zárójelek nem kellenek!
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Jó lenne tudni, hogy mennyi feszültség és milyen hűtés mellett sikerült ezt az eredményt elérni. 
Ettől függetlenül elfogadnám ezt a CPU-t. 
Az nem fontos hisz ez a 3850 annyira nem nagy szám. Viszont a ref. clock annál inkább.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Ha megszakadok sem látom a ref. clockot, de legalább a feszültsége(ke)t is látom. A BIOS verzió is elég érdekes, remélhetőleg majd a mezei userek is hozzáférhetnek, ha a tuningban jobban kezeskedik ez a verzió. 
[ Szerkesztve ]
Bus speed
[ Szerkesztve ]

Így már világos - gondolhattam volna -, az valóban nagyon pofás, anno a 690-es Gigabyte lapommal sikerült 300-as Bus Speed-et elérnem. Ha lesz időm, megnézem ezzel a lappal is.

Hoppácska...
Idáig iponban volt KA790GX, ki is szállítják, így nem foglalkoztam egyéb beszerezhetőséggel... de úgy néz ki most bajban vagyok
. Valaki tud segyíteni ahol tuti van és jó áron, ne adj isten szállítatnak is? 
wox/pc-webshop nem ismerős boltok...
[ Szerkesztve ]
[N8 DG111.40][Fuji S100fs][RT-N16@tomatoRAF][Lenovo X120e] Ezer oka van annak,h miért legyek normális...Csak éppen nem jut eszembe egy sem!
Küldj nekik mailt, mert szerintem lesz 1-2 héten belül.
Új BIOS jelent meg a DKA790GX (Platinum)-okhoz, 1.4-es verzió.
Módosítások:
- Update CPU code.
- Update chipset module.

Karácsony után ez szokott lenni, kifosztott üzletek. Hétfőn kérdezz rá telefonon, gyakorlatilag mindenhol a keddi napra ígérik a friss árut. 
TomBoy1986: köszi a linket, kipróbálom majd.
(Valószínűleg ennek a BIOS-nak a beta verziójával került ki néhány Phenom II teszt.)

Kösz, rájuk kérdek...
[N8 DG111.40][Fuji S100fs][RT-N16@tomatoRAF][Lenovo X120e] Ezer oka van annak,h miért legyek normális...Csak éppen nem jut eszembe egy sem!