Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#801) simii16 válasza StSanya (#800) üzenetére

simii16
(fanatikus tag)

7577v1A volt rajta és a legújabb G-t raktam rá.
Most egyáltalán nem indul a gép, nem bootol meg semmi. Így is megoldható?

simii16-nak 43 pozitív értékelése van és nincsen negativ értékelése a fórumon!

(#802) StSanya válasza simii16 (#801) üzenetére

StSanya
(lelkes újonc)

Reménykedj benne.

AMD boards with AMIBIOS8 can recover from USB stick.

The way it works on my DKA 790 Platinum, I used BIOS A7550AMT.150 (Winki BIOS) but I managed to kill it because I was altering (as in editting) the BIOS, but it went wrong.

Recovery is simple:

Put an PCI-e videocard in the machine, onboard will probably fail.
Power the machine with CTRL-Home pressed, now be patient, as it will probably tell you what file it expects.
Mine told me A7550AMT.1xx

So I prepared an USB-stick FAT(32) with A7550AMT.150 (original one), nothing else.
I put it in the USB-slot near the Network-connector.
Then Poweron with CTRL-HOME pressed until it starts reading the BIOS.

http://forum-en.msi.com/index.php?topic=119375.0

''Olyan nincs, hogy valami nem sörnyító!''

(#803) simii16 válasza StSanya (#802) üzenetére

simii16
(fanatikus tag)

Szuper, megpróbálom. :R

simii16-nak 43 pozitív értékelése van és nincsen negativ értékelése a fórumon!

(#804) pontkor

pontkor
(újonc)

Szevasztok,
kis gondom akadt a karácsonyi szerzeménnyel, um:

MB: 990FXA-GD65
CPU: FX4100
MEM: Kingston 4GB kit*2
VID: SapphireRadeon6770

de ez mind lófity, mert csak a ventik pörögnek és az első 2 led van 'on' a cpu phase power módból. (ki tudja mit jelent?)
Se kép, se hang.
Pedig második napja szemezünk egymással. :F

Pls, ötleteket!

(#805) albinolynx

albinolynx
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Felhozom a topikot, van pár észrevételem és kérdésem.
MSI 790FX-GD70 alaplapom van, kingmax memóriákkal. Kompatibilitási listán szerepelnek, 2 x 2GB modulról van szó (1333MHz). A két fekete foglalatban vannak, nem tudom mi a számuk. Az érdekesség, hogy a windows telepítő 2 modul esetén megakad ("starting windows" még a partícionálás előtt), csak reset segít. 1 modul esetén viszont gyönyörűen lefut a telepítő és vígan muzsikál 2 modullal. Memóriatesztet futtattam másfél napig, 0 hiba.
Ez mitől lehet?

Nagyon nem másztam bele a dolgokba, de a BIOS frissítés érdekelne. Ami honlapon kint van, az a legújabb hivatalos - 1.H?
Live Update 5 sem nem talált újabbat, csak olvastam, hogy fórumokon előbb szokott megjelenni BIOS, mint linkelve a hivatalos honlapon.

Jelszó visszaállítás nálam -> PÜ. (GSM, Office, Pdf, rar/zip...)

(#806) StSanya válasza albinolynx (#805) üzenetére

StSanya
(lelkes újonc)

S ha kézzel állítod be a RAM időzítéseket és/vagy picit nagyobb feszt adsz a moduloknak?

Itt van ugyan javított BIOS, de az is a 1.H0-n alapul:

http://www.msi-forum.de/index.php?page=Thread&postID=795430#post795430

Amúgy ha csak win telepítésnél fordul elő gond, akkor lehet hagynám a fenébe... ;)

[ Szerkesztve ]

''Olyan nincs, hogy valami nem sörnyító!''

(#807) albinolynx válasza StSanya (#806) üzenetére

albinolynx
(lelkes újonc)

Nagyon nem akarok belemászni én sem, mert nekem egyedül a 4db vga kezelés számít és stabil legyen a win7. Csak gondoltam hátha találkozott már valaki hasonlóval.
Köszi!

Jelszó visszaállítás nálam -> PÜ. (GSM, Office, Pdf, rar/zip...)

(#808) LaciCRM

LaciCRM
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Van egy giga 770ta ud3 alaplapom, ami szervízben van. GOndoltam veszek addig egy 790FX-GD70-est de ha beválik meghagynám. Az lenne a kérdésem Jobb e ez valamiban a giga lapnál? Vagy melyiket érdemes meghagyni? Nvidia kártyát ezekbe nem is lehet tenni SLI be ? Phenom x6 1055T procit kezeli ? :R

Állítsátok meg az életet, ki akarok szállni!

(#809) LaciCRM

LaciCRM
(fanatikus tag)

Ja és vajon kezeli a 4gb-os Corsair vengeance modulokat ?

(#810) LaciCRM

LaciCRM
(fanatikus tag)

Ez a topic teljesen halott?

(#811) Archer válasza LaciCRM (#808) üzenetére

Archer
(őstag)

Nagyon jó lap, a Gigát megeszi reggelire. Egyértelműen az MSI-t érdemes meghagyni. SLI-t nem támogatja hivatalosan de Crosshair lapoknál volt/van valami hack hozzá, úgy már működött, lehet ennél is van, nézz utána. X6 procikat bios frissítés után kezeli (értelemszerűen nem biztos, hogy kell frissíteni) meg elvileg a 4 gigás modulokat is. Corsair ramokat az AMD-s rendszerek szokták szeretni, szerintem itt sem lesz gond.

Ha 1 traktor 568 nap alatt kaszál le 51 kg lekváros grillsütőt, akkor hány Barkas hoz el 4 németül beszélő krokodilt, aminek nincs haja és üvöltenek a samponok?

(#812) LaciCRM válasza Archer (#811) üzenetére

LaciCRM
(fanatikus tag)

FF hibakódot dob a lap, magyarul nem indul el a psoci. lehet olyan bios van fent ami nem támogatja. Mit tehetek ilyenkor? El lehet indítani ezzel a procival, vagy valahogy hogy frissíteni tudjam? másik proci nincs.

(#813) Archer válasza LaciCRM (#812) üzenetére

Archer
(őstag)

Az elemet kivetted előtte a lapból pár percre? Nem lehet hogy ott valami más hiba van? Az "FF" elvileg azt jelenti, hogy a POST sikeresen lefutott, következik a boot folyamat. Most nem emlékszem, hogy Asus volt az a lapom vagy MSI de amikor minden okés volt és felállt a rendszer, akkor váltott FF-re. Ugyanilyen a 00 is (vagy lehet, hogy 88, nem tudom biztosan).

Ha 1 traktor 568 nap alatt kaszál le 51 kg lekváros grillsütőt, akkor hány Barkas hoz el 4 németül beszélő krokodilt, aminek nincs haja és üvöltenek a samponok?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.