Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#51) Pero válasza Oliverda (#48) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

esetleg kipróbáltad a béta biosokat, ill 0.0-t? nálam vmiért nem ok, pedig azzal betudom kapcsolni a 4.magot.

eladó lehet pár vízhűtéses cuccom, pl HF csatik 12-13as csővekhez meg amit még találk otthon.

(#52) Oliverda válasza Pero (#51) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem. Mi az hogy nem ok?

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#53) Pero válasza Oliverda (#52) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

egyszerűen hol indul hol nem, van h biosig sem jutok el, csak CrMOS reset útján, , bár egyenlőre 1,36 os jónak tűnik, bár most hivatalos 1,3 van fent
ami fura h Xs en ahogy láttam mindenkinek ment a 0,0 ás bios, ezért nem értem.

eladó lehet pár vízhűtéses cuccom, pl HF csatik 12-13as csővekhez meg amit még találk otthon.

(#54) audi100td válasza Pero (#53) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

G65-höz is van ilyen moddolt BIOS?

(#55) Pero válasza audi100td (#54) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

ha jól tudom van. Xsen a gd70es topikban van hozzá linkelve egy.

(#56) audi100td válasza Pero (#55) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Ok, akkor majd rákeresek, köszi.

(#57) Oliverda válasza audi100td (#56) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha nem találod szólj, nekem megvan.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#58) Pero válasza Oliverda (#57) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

szóval akkor te nem próbáltál GD70el x3ból x4et csinálni.

(#59) Oliverda válasza Pero (#58) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem, mert nem volt hozzá megfelelő CPU-m.

(#60) Pero válasza Oliverda (#59) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

most 955öt hajtasz a lapban? ill amit még akartam kérdezni a te hűtőddel mennyre lehet használni 4 memó modult? beférnének?

(#61) Oliverda válasza Pero (#60) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Most semmit nem hajtok mert momentán nincs benne a proci.

Belefér négy modul de csak ha nem túl magas a bordájuk. Amúgy nem hiszem hogy valaha is 4 modult fogok használni benne.

(#62) Pero válasza Oliverda (#61) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

mondjuk ha jól látom nálad azért sűrűn cserélődnek a dolgok. én filozom h ha találok vmi jó kis memót akkor abból már 4 modult kéne. most próbálom ezeket 1600 on hajtani, bár sztem kéne rájuk borda hozzá:(

(#63) Oliverda válasza Pero (#62) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mire kell 8GB RAM?

(#64) audi100td válasza Oliverda (#57) üzenetére

audi100td
(PH! nagyúr)

Rendben, köszi.

(#65) beta

beta
(tag)

Erdekes hibat produkal a lapom, konkretan a sysfan4 header. Biosban 100%-ra allitva ugyanannyi feszt ad a ventinek mint a sysfan1/2/3, 75%-on viszont joval kevesebbet. Ugyanazzal a ventivel kiprobalva 75%-on a csatikat:

sysfan1/2/3: ~1100rpm
sysfan4: ~800rpm

100%-on minden header ~1900rpmen forgatja a ventit.

Msi support szerint: "It seems that very strange. We will test your issue later to verify it. " :DDD

Nalatok nem jott elo ilyen hiba?

</beta>

(#66) Pero válasza beta (#65) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

nálam nem mivel potival van szabályozva az összes venti a gépbe, és lapra csak a hyper ventije van bekötve de csak visszajelzés miatt.

(#67) beta válasza Pero (#66) üzenetére

beta
(tag)

hat nekem a 4 csatirol osszesen 6 venti megy (cpu huto nem szamit :N ), ugyhogy volt idom probalgatni. :)

van is meg egy anomalia evvel kapcsolatban. A Green Power modot gombnyomassal aktivalva a sysfan2/4 header-on levo ventik fordulatszama hallhatoan csokken. Fura, mert biosban enabledre allitva meg nem csinalja ezt, csak az alaplapi gombbal aktivalas utan.

</beta>

(#68) Pero válasza beta (#67) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

na é még azokat sem próbáltam ki, de ami fura h eddig volt c&q 3500MHz-n is szorzó emeléssel, de mióta feltettem 1,3 as BIOS-t nincs, pedig visszatettem 1,36 osa és így sem.

félek h ezek az energia gazdálkodási módok, instabillá tennék, a gépet.

(#69) beta válasza Pero (#68) üzenetére

beta
(tag)

nem lehet h bizonyos fesz folott nem engedi a cnq-t?

egyebkent ha netan vki cpu huto beszerzesen tori a fejet, coolermaster z600at installaltam a lapra, "hsf clearance" 100%os, minden borda elfer a huto alatt, meg a magas profilu corsair ramok is (bar kivenni oket nem lehet csak a huto kiszerelese utan). FTW :R

</beta>

(#70) Pero válasza beta (#69) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

az még csak oké lenne, de 1,3Vot kap de kipróbálom mert 3,4ig megy 1,25Val is még nem szöszöltem ki h mihez mennyi kell., és eddig ugyan ilyen beállításokkal jó volt.

(#71) Pero válasza Pero (#70) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

na egy crmos reset és újrahangolás és már van is C&Q azonos beállításokkal:)

(#72) beta válasza Pero (#71) üzenetére

beta
(tag)

Csinalhatnanak mar egy parajelensegektol mentes biost vegre. Egy darabja noszogatom mostmar oket hogy a Green Power beallitasokat belerakjak, talan lesz vmi hatasa ha te is irsz nekik.

Hat csak nem akar ez a 720 nalam 3200 fole menni normalis fesszel, 3400hoz mar 1.5v :U kell. Probaltam mindenfele tweakelest, memot visszavenni 1333ra, de occt mindig bsodzik egy ido utan. :W

Asszem beszerzek ket 2000rpmes ventit a z600ra, hatha az segit. Nincs vmi otletetek?

[ Szerkesztve ]

</beta>

(#73) Pero válasza beta (#72) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

nemtom nálam 3,4GHz-t megy a 720 1,27 Von és beton stabil, nemlehet h a memók miatt nem ok a dolog?
Melyik Biost használod?

(#74) beta válasza Pero (#73) üzenetére

beta
(tag)

1.3 final, memoria oc nelkul is ugyanez a helyzet.

A tap ugyan csak 460as de a fogyasztasmero szerint osszesen 300-310w-ot vesz fel az aljzatbol occt power supply testet futtatva (+1 4830 huzva).

</beta>

(#75) Pero válasza beta (#74) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

esetleg próbáld meg az 1.36osat nekem is az van fent, tápnak sztem elégnek kell lennie, mert nálam az 500Wos FSP everest simán vitte a 2 4830at CFben úgy hogy minden húzva volt.

(#76) beta válasza Pero (#75) üzenetére

beta
(tag)

Koszi a tippet, ki fogom probalni 1.36-al, csak keritenem kell valahonnan egy pendriveot elobb.

</beta>

(#77) Pero válasza beta (#76) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

én ma próbáltam ki a Winki Eition 2.0ás biosát, de össze vissza fagyott ill újraindult a gép tőle, még alapon is:)

(#78) beta válasza Pero (#77) üzenetére

beta
(tag)

Orommel jelentem sikerult elerni a 3400mhzes lelektani hatart ;] Par ora tesztelgetes utan occt + pi stabilnak tunik.

cpu: 1.45v
cpu-nb: 1.425
nb: 1.2v
ht/nb@2400mhz

Igazabol ezekkel a beallitasokkal eddig is probalkoztam, amivel viszont nem jatszottam, az az ACC volt, eddig mindig auto-n hagytam vagy kikapcsoltam. Hirtelen felindulasbol "All cores" -2%-ra allitottam, erre lass csodat megszuntek az instabilitasi parak :R

</beta>

(#79) Pero válasza beta (#78) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

na lehet ezt én is megpróbálom.
ami még kicsit bosszant h nem tudtam unlockolni vele a 4.magot, de hát ez van.
nekem eddig a rekordom 3,8GHz 2,8GHzNB vel és ez prime stabil 2órán át, 4GHz-n még feláll, de abszolúte nem stabil.

nekem ami fura h ha felteszem greenPowert akkor kb telepítés után rögtön elszáll a gép:(

(#80) beta válasza Pero (#79) üzenetére

beta
(tag)

De jo, akkor nem csak xp64 alatt nem lehet hasznalni? Green power... Mint a support volt oly kedves megosztani velem:

"Yes, just as you said, WinXP 64bit is not supported by Overclocking center. But you can use it forcibly, the exact meaning I want to express is GreenPower button on the mainboard will work whether your OS is."

Eloszor is, nemtom hol szedik a supportosaikat ossze, de a kishugom jelentosen jobban beszel angolul ennel, lol. Raadasul ezekre a utilitykra semmi szukseg nem lenne, ha a biosba betennek amit kerek toluk.

Visszaterve az overclockra, probalgattam 3600on stabilizalni a rendszert, nemi sikerrel. Crysis futott, ~30p utan en untam meg. Pi 4M is lement, aztan OCCT hazavagta 3 perc alatt a gepet, lol. Core temp 50C felett jart 3p utan, ami a hosszu crysis session alatt sem jott ossze.

Ennek oromere visszavettem 3500ra es csinaltam ujra egy power supply tesztet OCCTvel, amin igencsak meglepodtem. A fogyasztasmero 350 - 410w fogyasztast mutatott a konnektornal, le is allitottam gyorsan. A tapom ha minden igaz max 405w-ot tud leadni (coolermaster 460w) az osszes agon egyszerre, es nem lennek meglepve ha kiderulne, h itt csak a 12V agak voltak szepen leterhelve...

Konkluzio: tapcsere. :W

</beta>

(#81) pj0tr válasza Pero (#55) üzenetére

pj0tr
(újonc)

Hol tudnék Beta bios-t letölteni?
1.35/1.36

(#82) beta válasza pj0tr (#81) üzenetére

beta
(tag)

termeszetesen xs-en

</beta>

(#83) pj0tr válasza beta (#82) üzenetére

pj0tr
(újonc)

THX!

(#84) beta

beta
(tag)

1.4b1 bios, core unlock ficsorrel :Y :R :R

download

01.Fix physical memory size display mistake if real memory size more than 4GB.
02.Remove "4GB+ Memory Size" information from POST2 screen.
03.Correct "DDR Vref Voltage (V)" algorithm to meet hardware spec.
04.Fix HTx1 unsatble when C1E enabled.
05.Update clockgen code to RTM880N793.15
(1)Fixed system will hang on when used AM2 Sempron 2800 & 3000 CPU enter in Cell Menu.
(2)Fixed some code error.
(3)Fixed adjusted DRAM frequency will display incorrect speed when CPU not support that SPD speed.
(4)Fixed the Check_OC_Item_jmp_si routine code error to cause DOC function can't work normally.
(5)Modify M-Flash boot function fail error msg code.
06.Fixed AOD adjust clock function can't work normally issue.
07.Fixed BTS 6.8.5 with "AthlonII x2 250" test fail.
08.Update RTL-8111D BootROM to ver:2.26.
09.Update AGESAMSI - MSI's AGESA module v6.14.
10.Update AGESA to v6.1.2.2.
11.Support Dual ECC for ACC.
**Some CPU(720) can change to QuarCore mode.**

[ Szerkesztve ]

</beta>

(#85) beta válasza beta (#84) üzenetére

beta
(tag)

1.4b2

download

- Correc "CPU Spec"setup coding mistake.
- Restore default CPU clock from 200.9MHz to 200MHz

</beta>

(#86) Oliverda válasza beta (#84) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ideje volt...

(#87) beta válasza Oliverda (#86) üzenetére

beta
(tag)

persze ilyenkor nincs nalam pendrive :W

[ Szerkesztve ]

</beta>

(#88) Oliverda válasza beta (#87) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az 1.4b2 nekem "sípol" hogy nem egyezik a ROM ID. Nem mertem feltenni. Az 1.4b1 viszont okés.

(#89) Pero válasza Oliverda (#88) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

sajnos nekem nem sikerült bekapcsolnom vele a 4. magot, igaz bebootol, de alapon is prime láttán eldobja magát.
nálam most 1,42 van fent és okés.

(#90) Oliverda válasza Pero (#89) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Aha, és nálad is sípolt hogy nem egyezik a ROM ID?

(#91) Pero válasza Oliverda (#90) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

nálam egy árva hangja nem volt, most néztem h hogy megy vele a tuning.
Ez lett a vége, igaz még tudtam kb 30-40MHz-z pluszba, de arról már nem készült valid.

(#92) Oliverda válasza Pero (#91) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hang nálam sem volt, átvitt értelemben írtam. :) Tehát amikor a BIOS-ban bementél az MFLASH-be és kiválaszottad a file-t utána mit írt? Mert nekem feljött egy olyan is (ami még előtte sosem) hogy ROM ID mismatch, biztos hogy akarom-e folytatni bla-bla... Ilyen nálad nem volt?

(#93) Pero válasza Oliverda (#92) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

megmondom ősyintén nem figyeltem de holnap utána nézek, visszarakom az 1.1 et és utána újra a 1,42-t és megírom mi lett.
csak nem volt időm megnézni még.

Üdv Pero

(#94) Oliverda válasza Pero (#93) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

:R

Akkor jön fel az ablak ha már kiválaszottad a file-t a pendrive-ról és indulna a frissítés.

(#95) Koczi

Koczi
(kvázi-tag)

Sziasztok.Gép vásárlás előt állok és kinéztem az MSI 790FX-GD70 lapot van valakinek róla véleménye?Milyen sebességű ddr-3 memoriát lehet belerakni mindenhol mást irnak.Válaszokat köszönöm.

(#96) Pero válasza Oliverda (#94) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

na, flashelgettem ide oda a különböző BIOSokat, de nem írt ki semmit, csak szépen feltette az 1,42 eset.
nálam eddig a 000-ba kötött bele, meg talán a 2.0ba, ami a Winki biosa, csak kíváncsi voltam van e vmi különbség.

Koczi:
Jó kis lap, én szeretem nagyon, csak ha x3 ból akarsz x4et csinálni, vagy netán 550ből akkor ez a lap nem támogatja, csak mod biossal.
elvileg 1333 ig támogat ramokata proci miatt, de mehet bele 1600as is azt is támogatja a lap. én pl 1333as supertalenteket használok benne 1600on. OCZ Platinum 1600at viszont nem szerette, azt csak 1333 cl6 ként tudtam használni.

[ Szerkesztve ]

(#97) beta válasza Koczi (#95) üzenetére

beta
(tag)

A lap mindet tamogatja, a korlat a cpuban a memoriavezerlo. Kb 1800-1900mhzig lehet elmenni. Az idozitesek legalabb annyit szamitanak mint a freki, szoval arra is erdemes figyelni. Sztem minimum 1600as ramot erdemes venni, abbol is vmi jobb fajtat h az idoziteseken lehessen fesziteni.

A kingston ramokat egyebkent allitolag nem szereti a lap, azzal vigyaznek.

[ Szerkesztve ]

</beta>

(#98) Oliverda válasza Pero (#96) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hmm...érdekes. Elküldenéd majd a mail címemre becsomagolva az 1.42-es file-t?

Amúgy ezekkel az újabb BIOS verziókkal már a mag unlock is megy.

(#99) beta válasza Pero (#96) üzenetére

beta
(tag)

Pero: nemsokara ugyis kijon az 1.4final, szal megveheti x3-x2hoz is nyugodtan a lapot...

</beta>

(#100) Pero válasza beta (#99) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

és mennyire tuti h az 1,4 fogja támogatni?

Oliverda: elküldhetem de az itteni linkről szedtem le.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.