Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#501) beta válasza Oliverda (#491) üzenetére

beta
(tag)

valoban :R

lehet, hogy a korabbi 1.7v vcore-os tesztek nem tettek hosszutavon jot?

</beta>

(#502) jeni válasza Landon (#500) üzenetére

jeni
(PH! addikt)

Mindenesetre velem megmerte tenni,hogy 3 napon(még aznap jeleztem emailban és telefonon,hogy nem jó a termék) belüli terméket nem cseréli ki,illetve nem vásárolhattam le.
Egyébbként volt még aznapra közel 60e.Ft megrendelésem amit meg is hoztak,de közöltem,hogy a történtek után nem vásárolok többet tőlük. Még a kollégáimnak sem hozzom meg onnan a cuccokat. Rajtuk kivül van ezer pc bolt ahol még egyes esetekben olcsóbban adják mint ők.

[ Szerkesztve ]

(#503) Oliverda válasza beta (#501) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Erősen kétlem hogy az az 5 perces terhelés mentes teszt most jött volna ki rajta. Szerintem ez egyszerűen csak besz@rt.

Amúgy alaposabban megnézve a slotok között nem mindegyik kondenzátor szabályos henger alakú. Némelyik kissé mintha ovális irányba ment volna el mint ahogy arra már volt példa másnál korábban:

Mondjuk ennyire még nem durva.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#504) Landon

Landon
(őstag)

Marhajó, hogy egy 40k-s lap ilyen "minőségi"... Bár komolyan mondom ma nincs olyan lap amivel ne lenne vmi.Bár DFI-ről még rosszat nem hallottam.

[ Szerkesztve ]

If you've got nothing to say, say nothing.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#505) Motion_Blur válasza Landon (#504) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Pedig direkt azért választottam az AMD-t, mert arra gondoltam, hogy évekig nem kell lapot cserélnem. Tévedtem :DDD

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#506) Oliverda válasza Motion_Blur (#505) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem hiszem hogy ez egy tömeges dolog lenne. Olyan alaplap széria meg nem létezik amiből ne döglene meg pár százalék. Mondjuk én kb. aznap vettem ezt a lapot ahogy megjelent itthon úgyhogy ez még a legelső szériából való. Ráadásul az iPon még a garit is lespórolta mert 3 év helyett csak 1et kaptam rá. 2 hónap múlva járt volna le még jó hogy nem azután döglött meg mert annak nem örültem volna túlzottan. :U

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#507) Pero válasza jeni (#499) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

arra kell figyelni iponnál, hogy ha személyesen veszed át akkor nem köteles cserélni 3napon belül sem,legalábbis nekem ezt mondták anno. viszont ha kiküldeted akkor 8napon belül bármi van köteles cserélni, nekem anno egy lapomnál amit csak asztalon raktam össze kiakarta találni h a nyák oldala meg van karcolva és ezért nem veszi vissza, némi beszélgetés után azért csak visszavette.

nekem is az első szériából van a lapom, és sajnos már állt le a gép túl melegedés miatt de úgy fest azóta is teljesen rendben van. ma úgy is szétszedem és tüzetesen megnézem ha már kint lesz a gép.
de jó hogy Oli szól, meg is nézem a gari papírjaimat.

eladó lehet pár vízhűtéses cuccom, pl HF csatik 12-13as csővekhez meg amit még találk otthon.

(#508) Landon válasza Pero (#507) üzenetére

Landon
(őstag)

Ez nem így van. :) Ha bármi van akkor is 3 napon belül köteles cserélni mindenféle kérdés és ellenvetés nélkül. Mint az én esetemben a winyót. Egyébként a 3 napos csere az általános mindenhol legalábbis annak kéne lennie.

GD70esek első brancháról eddig sok jót nem hallottam. MSI forumokon is akik legelősször vették vannak érdekes dolgok. De így van ez mindennel... ha tudnátok mi megy most AMD-nél... nem is értem, itthon ezt hogy nem tapasztalják. De az össze külföldi forumon mindenkinek lehalt az ati kártyája ráadásul ahogy azt eleinte hittük nem csak 5xxx szériát érinti a dolog hanem a 4est is csak kisebb mértékben. Mondjuk végre AMD bejelentette nagy kegyesen h már "looking into it" nade akkor is vicc... most vagy az 5ös széria vmi nagyon csúnyán gyári széria hibás legalább is az első branch vagy pedig vmi nagyon csúnya driver gebasz van... de érdekes h minden driverrel? Sőt driver nélkül is.... na mind1 sry az OFF-ért.

If you've got nothing to say, say nothing.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#509) Oliverda válasza Landon (#508) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Én elég sok külföldi fórumot is olvasok de nem olvastam arról hogy bármelyik szériából is tömegesen halt volna be GD70. Az ATI kártyákról szintúgy sehol sem lehet hallani arról hogy több döglene meg mint az átlag.

Ebből a szempontból a newegg értékelő rendszere viszonylag jó kiindulási alap és az ottani véleményezésekből is ugyanaz jön le mint amit írtam. Az hogy van itt pár nagypofájú aki volt olyan hülye és kiadott 160 ezret VGA-ra majd ezután elbarmolta és még neki ezután áll feljebb az még nem jelent semmit.

[ Szerkesztve ]

(#510) Pero válasza Landon (#508) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

sajnos a törvényben nincs beleírva h személyes átvétel esetén köteles cserélni ez csak egy gesztus értékű dolog. de ennek pontosabban utána kéne nézni.
az én lapom is márciusban eléri az 1évet :(( de eddig nekem semmi gondom nem volt vele, pedig már teszteltem benne ezt azt.

eladó lehet pár vízhűtéses cuccom, pl HF csatik 12-13as csővekhez meg amit még találk otthon.

(#511) Oliverda válasza Pero (#510) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Amúgy ma már 3 évet adnak rá még ott is. Hát ha más nem legalább annyi pozitívum lesz a cserében hogy a garancia hosszabbodik.

(#512) Pero válasza Oliverda (#511) üzenetére

Pero
(senior tag)
LOGOUT blog

ezért nem tenném tönkre a lapomat:P
amúgy van érdemi különbség a régi és az újabb DG70ek között?
azért ha belegondolok h én még majdnem 50kért vettem :O :O :O

[ Szerkesztve ]

(#513) Oliverda válasza Pero (#512) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nyilván. Én is jobban örülnék ha még működne. Bár az tény hogy gari nélkül nehezebb eladni vagy legalábbis nem ér annyit.

Nem tudom hogy van-e és ha igen akkor mi.

(#514) beta válasza Landon (#508) üzenetére

beta
(tag)

3 napon belul penzt kell visszaadni ha hibas a termek, egyebkent csak cserelni kotelesek vagy javitani.. A nem hibas termekert 3 napon vagy 1 oran belul sem kotelesek sehol penzvisszaadni csak mert meggondoltad magad.. lasd kulon ki szoktak emelni, hogy inkompatibilitas miatt sem vesznek vissza semmit.

</beta>

(#515) Oliverda válasza beta (#514) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"3 napon belul penzt kell visszaadni ha hibas a termek, egyebkent csak cserelni kotelesek vagy javitani."

Ez így ebben a formában nem teljesen igaz.

"Vásárlásaink során sajnos előfordul, hogy a választott termékünk szinte azonnal meghibásodik. Amennyiben olyan termékről van szó, amely a az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet mellékletében szerepel, és az igényünket három munkanapon belül érvényesítjük, úgy a forgalmazó nem vizsgálhatja a csere előtt, hogy a hiba oka a vásárlást követően keletkezett-e (azaz például gyártási eredetű) köteles azt nyomban kicserélni."
.
.
.
"Ilyen esetekben a forgalmazónak tehát nincs választási lehetősége, mindenképp cserélni kell, ettől eltérni nem lehet."
.
.
.
"Fontos tudni, hogy a cserének mindig ugyanolyan típusú termékre kell történnie. Amennyiben ez nem oldható meg, például az a típus már elfogyott és nem is lesz készleten, úgy a vételár visszafizetését lehet kérni, azaz fogyasztó elállhat a szerződéstől"

[link]

[ Szerkesztve ]

(#516) beta válasza Oliverda (#515) üzenetére

beta
(tag)

tehat akkor 3 napon belul sem kotelesek penzt visszadni egyaltalan. hurra..

</beta>

(#517) Oliverda válasza beta (#516) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Amennyiben tudnak a cucc helyett tök ugyanolyat adni akkor nem. Ellenkező esetben igen.

(#518) Landon válasza Oliverda (#509) üzenetére

Landon
(őstag)

Hát ez felettébb érdekes mert ha beírod googlebe h striped screen/vertical lines AMD/ATi akkor kb csak az első 50 találat tuti pontosan ilyen forumokat dob ki, vagy vmi nagyon rossz helyen olvasol... Én nyitottam egy topicot az AMD forumon ahol már legalább 20+ frissen regisztrált member van uazzal a hibával de ha gondolod most kapásbol ide belinkelek neked 5 forumot ahol mindenki uezzel a gondal van "megáldva". És az összes létező "fix"-et kipróbáltuk amit lehetett semmi se segített. Nekünk már abból van elegünk, hogy van egy pár magát szakzseninek tartó okostojás aki azonnal jön a "idétlen VGA túlhúzás, memória hiba, CPU túlhúzás" elcsépelt baromsággal és totál hülyének nézik az embert. Mert nyilván nem az az első vmi hiba esetén, hogy az ember nyom egy BIOS defaultot és abszolút gyári beállításokon is elvégzi a teszteket... Amikor meg szépen kilistázza az ember, hogy miket csinált meg milyen teszteket végzett és hogy milyen fixeket próbált ki és semmi nem segített akkor meg addig tartott a NAGY szaktudás és ugyanúgy nem tud semmit érdemben hozzá tenni csak nyilván sokkal egyszerűbb a másikat hülyének nézni. A Newegg értékelőjét meg nem is értem.. vagy akkora kamu mint a ház vagy esetleg elnéztél valamit ugyanis több ember is mondta hogy a Newegg tudatában van a problémának és miután többeknek is már a 3ik VGA is uazzal a problémával küzködött inkább nem is vacakoltak tovább hanem teljes refund-ot adtak ill. mindenki aki ezentúl ezzel a hibával küldi vissza a VGA-ját (rendszerint XFX 5870 XXX) már nem is küldenek nekik új VGA-t hanem a teljes megtérítést ajánlják fel.
Az h ki mire ad ki 160e-t az baromira szubjektív, attól még vki nem lesz hülye csak más az értékrendje. Az tény hogy gazdaságilag nem éri meg semmiképp de még egyszer, kinek mi. Akit ez zavar hogy kinek mije van az szimplán irigy.
Azt meg hogy vki egy vadi új csúcs VGA-t minek húz meg én se tudom megérteni de az is egyéni probléma semmi közünk hozzá, persze abban az esetben nincs az illetőek joga "pampogni".

[ Szerkesztve ]

(#519) Thrawn válasza Oliverda (#482) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:Y

Different songs for different moods.

(#520) jeni válasza Pero (#507) üzenetére

jeni
(PH! addikt)

Késői bánat :W
Lehet,hogy magam javítom ki a hibát. Egyszerűen csak odébb kell reszelnem a furatot a lemezen. A dobozon nem szerepelnek a furat méret adatai.Így ha elromlik ténylegesen nem tűnik majd fel,mert nem tudnak majd hivatkozni adatok hiányában.

(#521) Oliverda válasza Landon (#518) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"Hát ez felettébb érdekes mert ha beírod googlebe h striped screen/vertical lines AMD/ATi akkor kb csak az első 50 találat tuti pontosan ilyen forumokat dob ki, vagy vmi nagyon rossz helyen olvasol... Én nyitottam egy topicot az AMD forumon ahol már legalább 20+ frissen regisztrált member van uazzal a hibával de ha gondolod most kapásbol ide belinkelek neked 5 forumot ahol mindenki uezzel a gondal van "megáldva"."

Ez nem bizonyít szinte semmit. Gondolom olvastad hogy már bőven egy millió eladott kártya fölött járnak. Na most ha ebből csak 2% a hibás akkor már talán te is ki tudod számítani hogy ez hány darabot jelenthet. Az pedig nem újdonság hogy akinek baja van az azonnal megy kiabálni az internetre, pedig csak tudni kellene hogy minden, ismétlem minden számítástechnikai cikk szériájában vannak selejtek vagy gyengébben sikerült darabok. Aki ezzel nincs tisztában vagy képtelen felfogni az magára vessen, vagy vegyen logarlécet mert az biztosan nem romlik el.

"És az összes létező "fix"-et kipróbáltuk amit lehetett semmi se segített."

Amennyiben garanciális akkor vissza kellene vinni talán.

Nekem is bedöglött a lapom mégsem kezdtem el anyázni meg nagy látványosan a fejemet verni a falba mert tudom, hogy ez benne van a pakliban. Ennyi.

"A Newegg értékelőjét meg nem is értem.. vagy akkora kamu mint a ház vagy esetleg elnéztél valamit ugyanis több ember is mondta hogy a Newegg tudatában van a problémának és miután többeknek is már a 3ik VGA is uazzal a problémával küzködött inkább nem is vacakoltak tovább hanem teljes refund-ot adtak ill. mindenki aki ezentúl ezzel a hibával küldi vissza a VGA-ját (rendszerint XFX 5870 XXX) már nem is küldenek nekik új VGA-t hanem a teljes megtérítést ajánlják fel."

Nem kamu és nem néztem el.

HIS 5870

ASUS 5870

Diamond 5870

Sapphire 5870

Ezekkel semmivel nincs több gond mint bármelyik más VGA szériával. Az pedig hogy az XFX tuning címe alatt mit barmolt már nem az ATI sara.

"Az h ki mire ad ki 160e-t az baromira szubjektív, attól még vki nem lesz hülye csak más az értékrendje."

Akkor ebben (is) eltér a véleményünk. :)

(#522) Landon válasza Oliverda (#521) üzenetére

Landon
(őstag)

"Aki ezzel nincs tisztában vagy képtelen felfogni az magára vessen, vagy vegyen logarlécet mert az biztosan nem romlik el. Amennyiben garanciális akkor vissza kellene vinni talán.

Nekem is bedöglött a lapom mégsem kezdtem el anyázni meg nagy látványosan a fejemet verni a falba mert tudom, hogy ez benne van a pakliban. Ennyi.[/]"
Ebben tökéletesen igazad van de kíváncsi lennék a Te hozzáállásodra amikor, tegyük fel, a harmadik GD70-est kapod vissza és még mindig ugyanaz a baja. Persze, hogy főleg az első branch-ba van selejt de akárhogyan is ennyi pénzért ezt egy ember se fogja teljesen hidegvérrel eltűrni, más kérdés, hogy toporzékolni természetesen felesleges. Ép ésszel meg kell oldani. Én pl azon túl, hogy az összes "kuruzslást-ráolvasást" kipróbáltam viszonylag gyorsan le is adtam a VGA-m. De ha kapok is egy újat aminek ugyan az lesz a hibája akkor rma-zom ameddig van pofám vagy mégis mi?

AMD "striped screen topic"

Guru3D

Rage3D

Xtreme Systems

Hard Forum

És ez csak 5 topic. Google-be beírva sokkal többet fog kidobni. Akkor szerintem még se mi vagyunk a hülyék...

Akkor ebben (is) eltér a véleményünk. :)

Ez a kérdés nagyon szubjektív, hogy kinek mi számít és ugye több csoportot tudunk elkülöníteni. Nyilván akinek családja van és másra is költenie kell és nem az a "legnagyobb gondja, hogy most épp egy felső kategóriás VGA legyen a gépében" annak egy ilyet megengedni magának úgy, hogy esetleg a fizetése se ehhez mért persze, hogy eszetlenség. Akkor van xyz-ke akinek tök mindegy mert anyuka apuka megveszi úgyis és élnek mint hal a vízben, ezeknek szokott nagy pofájuk lenni ami valóban csúnya dolog de amennyiben csöndben van és nem kérkedik stb. senkinek semmi köze hogy ő mit kap/csinál ill senkinek nincs joga hogy az ilyeneket flamelje. Aki mégis, az még egyszer, szimplán irigy és nem tudja elviselni hogy a másiknak jobb van. És va a következő csoport akik még nem családosak de már esetleg részidőben kereshetnek gyűjtögetnek és majd amikor eljön az idő megveszik azt amire gyűjtöttek. Nem azért veszik mert az valami hatalmas üzlet mert PC alkatrészt venni mindig veszteség mint ahogy ez mindennel van kb kivéve a tőzsdepapírok és az ingatlan (ami ugye ingadozik és egyszer lenn egyszer fenn). Valóban fölösleges is erre a szót pocsékolni mert szerencsére egy ember sem egyforma, mindenkinek részben eltérő a gondolkodás módja és másképp ítél meg dolgokat. A lényeg nem ez, hanem az, hogy amennyire csak tudjuk tiszteletbe tartsuk a másik véleményét/tetteit vagy ha végképp nagy hülyeség akkor azt lehetőleg normálisan közöljük. Én úgy gondolom valahol ez különböztet meg embereket... :)

[ Szerkesztve ]

(#523) Oliverda válasza Landon (#522) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"Ebben tökéletesen igazad van de kíváncsi lennék a Te hozzáállásodra amikor, tegyük fel, a harmadik GD70-est kapod vissza és még mindig ugyanaz a baja."

Amennyiben a csere lap is megadja magát akkor a következő cserét már be sem rakom a gépembe hanem megy az aprók közé. Nálam minden cuccnak van második esélye és ha azt is elcseszi akkor csere másra. Tehát nálam nem lenne olyan hogy a harmadik. :N

"Persze, hogy főleg az első branch-ba van selejt de akárhogyan is ennyi pénzért ezt egy ember se fogja teljesen hidegvérrel eltűrni,"

51K-ért vettem anno a lapot. Az sem kevés pénz. :U

"És ez csak 5 topic. Google-be beírva sokkal többet fog kidobni. Akkor szerintem még se mi vagyunk a hülyék..."

Nem írtam sehol hogy bárki hülye lenne ebben az ügyben, viszont ez még mindig semmit sem jelent. Számoljunk csak 1 millió eladott kártyával. Amennyiben csak az eladott kártyák egy százaléka rendelkezik hibával (ennél az átlag több szokott lenni), akkor az már kapásból 10000 rossz kártya. Amennyiben a 10000 rossz kártya 10000 tulajdonosának csak a 10 százaléka megy fel pampogni az internetre, akkor az máris 1000 pampogó. Ergo ez még mindig vajmi kevés.

Amúgy ezek az artifact-ok tipikusan memória problémára utalnak szerintem.

"A lényeg nem ez, hanem az, hogy amennyire csak tudjuk tiszteletbe tartsuk a másik véleményét/tetteit vagy ha végképp nagy hülyeség akkor azt lehetőleg normálisan közöljük."

Nézd, ami a szívemen az a számon. ;] Az 5970 tulajok nagy része nem tudja és nem is fogja tudni kihasználni a kártyában rejlő teljesítmény mert amire ki tudná úgyis megveszi a következő top kártyát. Ergo addig bukik rajta jó sokat, a kártya cserébe annyit zabál mint egy hajszárító, de legalább elmondhatja hogy neki ilyen kártyája van. Na ez a hülyeség és én az ilyen embereket finoman fogalmazva is lenézem. A maradék pár százalék mondjuk megveszi azért mert benchmark rekordokat akar döntögetni, de ezek gyorsan túl is adnak rajta, akik pedig hosszabb távra veszik és valóban az első perctől kezdve kihasználják a kártyát... na azok vannak a legkevesebben.

(#524) beta válasza Oliverda (#523) üzenetére

beta
(tag)

azert aggaszto, hogy az amd foruman dec 30-an nyitott topicjuk jelenleg 19 oldalnal tart.. ami meg ennel is aggasztobb, hogy biztos nem driver szintu a hiba, mert linux alatt is ugyanugy elojon, ugyhogy nem kicsit orulok h elhalasztottam az 5850 beszerzeset.

Landon: 4800as sorozatot miert erinti?

</beta>

(#525) Oliverda válasza beta (#524) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Persze, nyilvánvalóan nem driver hiba egyszerűen ezek a hibás, gyengébb darabok. Lehet hogy volt egy hibás GDDR5 szállítmány ami miatt ilyen hibát produkál a kártyák pár százaléka. Hasonló mindig is volt és lesz is. Nem kell az ilyeneket túllihegni csak nyilván aki most fut bele ebbe először annak ez baromi nagy újdonság.

Ilyen mértékű meghibásodási arány engem még egyáltalán nem tántorít el az esetleges vásárlástól.

[ Szerkesztve ]

(#526) beta válasza Oliverda (#525) üzenetére

beta
(tag)

engem se ez tantoritott el, hanem az arcedula ;]

az amd forumos topicot atolvasva erdekes h kulonbozo rendszereken kulonbozo megoldasokkal el lehet tuntetni a problemat.. a memoriahibat konnyen ki lehetne deriteni, csak meg kellene nezni milyen chipek vannak a hibas kartyakon. de gyanitom ezen mar tulvannak amd/ati reszrol..

</beta>

(#527) Landon

Landon
(őstag)

beta@ Ez ennél sajnos még rosszabb. Jöttek a mindenféle megoldások csőstül és tudod mindenki először elkezdett örülni stb de sorra fuccsolt be mind. Eddig egyetlen egy megoldás tűnik működőképesnek (bár erre is írták már 1-2en hogy nem oldja meg teljesen a dolgot) az hogy ha a feszültségeket vmivel feljebb veszik. Na most nekem a Sapphire hosszas beszélgetés után küldött egy 2D órajel fesz. emelt BIOS-t, én nem flasheltem fel de egy srác uazzal a vga-val a topicban igen, sajnos nem segített. Ami érdekes, hogy a 4es szériát is érinti vmennyire a dolog. Nem ilyen mértékben de már többen jelezték amd forumon is és máshol is hogy bizony a 4770, 4870, 4890 is (ha jól emlékszem) produkálta ezt. Én amit tudtam mindent leteszteltem többször is a gépemben többféleképpen is ha lehetett. Természetesen mindent alapon.
CPU:
Prime95 Large FFTs (Max heat) 8+ hrs
Prime95 Small FFTs (Max FPU Stress) 8+ hrs
Prime95 Blend Test
OCCT Large Data Set (CPU, NB, RAM)
RAM:
Prime95 Blend Test
Memtest 86+ 4PASSES
VGA:
Furmark: teljesen random időnként "csíkos képernyő"
OCCT GPU Test - Error Check: NO ERRORS DE a csíkos képernyő ez alatt is van. És amikor már esik szét a kép és "ugrál" meg be-be villan a csíkos képernyő az error-nál akkor is 0 van és artifact NINCS is ugyhogy a GPU-val nem lehet gond. Ez szinte 90% GDDR5-ös RAM hiba ahogy Oliverda is írta. Csak attól félek, hogy most cserélik a VGA-m és a fene tudja milyen branchból kapok legközelebb... az enyém a legelső október elejei 5870esek közül van.

(#528) beta válasza Landon (#527) üzenetére

beta
(tag)

ha ati tray tools-al fixre beallitod a feszt/sebesseget, utana furmark uezt produkalja?

</beta>

(#529) Landon válasza beta (#528) üzenetére

Landon
(őstag)

Én még nem próbáltam ezt. Sokak igen és azt mondják segített, de volt 1-2 ember aki azt mondta, hogy a fesz emelés sem segített. Nem szívesen nyúlok bele ebbe most már inkább kivárom az AMD-t mit lép, mert rajta vannak az ügyön. Mindenki az új 10.1-es drivertől várja a csodát de ha ez nem driver szintű akkor a fene se tudja mi lesz... Mindenesetre az valószínű, hogy a driver ezen probléma miatt lett csúsztatva mert már kb 1 hete ki kellett volna hogy jöjjön. A beta kinn is van.

(#530) Motion_Blur válasza Landon (#529) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Szia! Neked hogyan sikerült feltenni a Mugen 2-t? Ráment vízszintesen is (azaz, hogy a venti a ramok felőli oldalra került), vagy csak függőlegesen?

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#531) Landon válasza Motion_Blur (#530) üzenetére

Landon
(őstag)

Ráment de a venti teljesen fedi a memóriamodulokat így ha vmi nagyobb hűtéssel rendelkező moduljaid vannak akkor nem fog elférni. 1ébként magát a hűtőt felteheted "normálisan" max a ventiket máshogy teszed fel, bár nem tudom neked olyan e a házad, hogy ezáltal ne a tápba fújja a levegőt.

(#532) Motion_Blur válasza Landon (#531) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

köszi! nincsen hűtés a ramokon, úgyhogy menni fog :R

a házban pedig alul van a táp

(#533) Landon válasza Motion_Blur (#532) üzenetére

Landon
(őstag)

Akor nyugodtan! :) Én mielőtt megvettem a lapot már megvolt a hűtő és nagyon sokáig olbasgattam Scythe forumot hogy mi a helyzet a kompatibilitással és az egyetlen probléma csak a magas RAM modulok. Én a héten veszek a mugen2-re két db 133CFM-es ventit ami rendesen le fogják hűteni plusszba remélem. :D
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a ventiken a furatok ahova az "akasztót" akasztod be azok szabványok ugye és ugyanott lesznek mint a Mugen2 orig ventijén? Bár Scythe rendszer hűtőt veszek csak mégis nehogy gond legyen.... (Scythe Ultra Kaze 3000RPM).

PS: A szerelése picit trükkös mert majd a HS-re kell helyezned a lapod ami azért kényelmetlen mert egyrészt lebillenhet (én ezért pl odatettem egy támaszt) másrészt nehezebb picit bekapatni a csavarokat a backplate-be és a HS aljába mivel a hőpaszta miatt csúszkálni fog a HS-en a cpu és ezáltal a lap. Bár nálam amikor már a gd70-re tetem rá nem volt ilyen gond, kicsit bátrabban álltam neki. :D De azért egy 3ik kéz nem jött volna rosszul :)

[ Szerkesztve ]

(#534) Márk

Márk
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Biztosan én vagyok a figyelmetlen, de egyszerűen nem találok a BIOS-ban olyan opciót, hogy kikapcsolt állapotban billentyűzetről be lehetne kapcsolni a gépet.

Olyat találtam hogy alvó állapotból bekapcsolni billentyűzetről, de ez nekem sajnos kevés.

Üdv.: Márk

(#535) Nagymelák válasza Márk (#534) üzenetére

Nagymelák
(kvázi-tag)

Ez engem is érdekelne bár szerintem nem tud ilyet.

(#536) Márk válasza Nagymelák (#535) üzenetére

Márk
(fanatikus tag)

Hali!

Nem tud ilyet? Hát hol él az MSI?

Az én ősrégi Asus A7N8X (socket a, nVidia nForce 2) lapom is ismerte ezt a funkciót, sőt a 2001 decemberében vásárolt Asus A7V266-E (socket a, VIA KT266A) lapom is tudta.

Nehogymár az MSI ne tudja! Bár szerintem is ez a helyzet, ugyanis a BIOS-t végig túrtam beállításügyileg, és nem találtam erre utaló opciót.

Kezd elegem lenni hogy mindig le kell hajolnom a gépházhoz ahhoz, hogy életet leheljek a gépbe.....

Ezelőtt az MSI lap előtt mindig Asus lapjaim voltak, mindegyik ismerte ezt a funkciót. Lehet hogy kár volt váltani MSI-ra......

[ Szerkesztve ]

(#537) StSanya válasza Márk (#536) üzenetére

StSanya
(lelkes újonc)

Hmm, ez valóban egy főleg ASUS-ra jellemző képesség, hogy készenléti feszt ad a billentyűzetre/egérre, bekapcsolás miatt, de már az újabbakon ők se teszik rá. Én kifejezetten utálom, hogy lekapcs után is világít a billentyűzet/egér, szvsz hosszú távon se a fogyasztásra (áramdíj), se a táp élettartamára nincs jó hatással...

''Olyan nincs, hogy valami nem sörnyító!''

(#538) beta válasza Márk (#536) üzenetére

beta
(tag)

ott van a power management setup reszben:

[ Szerkesztve ]

</beta>

(#539) Márk válasza beta (#538) üzenetére

Márk
(fanatikus tag)

Hali!

Akkor a "Wake Up Event By"-t BIOS-ra kell állítani?

Emlékeim szerint nekem úgy van, mégsem kapcsol be billentyűzetről.

A "Resume From S3 by PS/2 Keyboard" meg csak az alvó állapotból ébreszti fel a gépet, kikapcsoltból nem kapcsolja be.

(#540) Márk válasza StSanya (#537) üzenetére

Márk
(fanatikus tag)

Hali!

Cáfolnám, ugyanis nálam a gép kikapcsolt állapotában is világít a Num Lock led a billentyűzeten, az egér is világít, ergo kap áramot a billentyűzet&egér kombó.

Van egy Asus M3N-HT Deluxe/HDMI (socket AM2+, nVidia nForce 780a SLI chipset) lapom is, azt még be lehet kapcsolni billentyűzetről.

(#541) StSanya válasza Márk (#540) üzenetére

StSanya
(lelkes újonc)

Nem értem, mit cáfolsz... :F Persze, hogy világít a bill/egér, ha bekapcsolod a BIOS-ban a Beta által linkelt Resume... sorokat...

Milyen billentyűzeted van, van rajta külön Power / Sleep / Wake Up gomb? Szerk: Az ASUS-ok BIOS-ában ugyanis van olyan opció, hogy ezt átrakhatod más gombra, pl. Space-re, az MSI-ből ez valóban hiányzik...

De továbbra se értem, miért jó az neked, ha a kikapcsolt PC-ben, a táp tovább dolgozik, nyomatja az 5 V-ot, kikapcsolt venti mellett... Száradnak a kondik, nő az áramszámla... Persze, ha van aki fizesse a számlákat, meg az új tápot, akkor nem szóltam...

[ Szerkesztve ]

(#542) Márk válasza StSanya (#541) üzenetére

Márk
(fanatikus tag)

Hagy száradjon az a kondi, Chieftec tápom van, szerintem bírni fogja egy darabig, egyébként meg nem ettől a fogyasztástól fog megugrani az áramszámlánk......

Egyébként meg kitaláltam egy komprumisszumos megoldást: napközben nem kapcsolom le a gépet, csak lelövöm alvó módba, így be tudom kapcsolni billentyűzetről is.

Ezzel a módszerrel sikerült leredukálnom a gépindítások számát napi egyre, így már egész tűrhető a dolog.

Továbbra is fenntartom azt, hogy az MSI szégellje magát, hogy ezt az egyszerű funkciót képtelen volt belerakni a BIOS-ba a XXI. században.

[ Szerkesztve ]

(#543) StSanya válasza Márk (#542) üzenetére

StSanya
(lelkes újonc)

Te tudod... :)

Annyi a történet, hogy megszoktál egy kényelmi opciót, amit az egyik gyártó támogat, a másik meg nem annyira, nem úgy... Pl. MSI online update-jét meg irigyelheti az ASUS...

Kapcsold be a hibernációt, annyi a hátránya, hogy a merevlemezen lefoglal RAM méretű állományt. Amikor hibernálsz, oda kiírja a RAM teljes tartalmát. Amikor indulsz, ezt visszatölti a RAM-ba, s ennyi...

(#544) Márk válasza StSanya (#543) üzenetére

Márk
(fanatikus tag)

Hali!

Erről van szó. Megszoktam egy kényelmi funkciót, amit ez a lap nem/nem úgy tud mint az előző Asus lapom.

Ettől még nem dől össze a világ, meg fogom szokni ezt is.

Egyébként a lappal maximálisan meg vagyok elégedve, szerencsére ugyanolyan betonstabil mint az elődje.

[ Szerkesztve ]

(#545) Oliverda válasza Márk (#544) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ezzel nem lehet beállítani esetleg?

(#546) Márk válasza Oliverda (#545) üzenetére

Márk
(fanatikus tag)

Hali!

Elvileg be lehet állítani rajta hogy a gép hány órakor kapcsoljon be magától, stb.

Mi a helyzet a lapoddal? Kicserélték már, vagy még elbírálás alatt áll?

(#547) Oliverda válasza Márk (#546) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hi!

Kicserélnék ha lenne az országban de persze nincs. Hétfőn nem jött a nagykerbe, jövő hétfőn talán jön de az sem biztos egyáltalán. :W Remélem ha most hétfőn nem jön akkor már azután hétfőn sem fog mert akkor legalább visszakaphatom az eredeti vételárat (~51K). Ez legalább egy kicsit kárpótolna talán... :U

(#548) Cadal válasza Oliverda (#547) üzenetére

Cadal
(őstag)

Jól sejtem, ha visszakapnád a vételárat már nem 790FX chipset-es lenne a következő lapod?
Mit vennél, ha véletlenül szerencséd lenne (mert ugye az utóbbi időben volt rá pár példa :D ) és visszakapnád az árát?

(#549) Oliverda válasza Cadal (#548) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Sajnos rosszul mert 3 hónapot biztos nem fogok várni a 890es lapokra. Áprilisban jönnek így azokból májusnál hamarabb nem nagyon lesz semmi szerintem.

Annak örülnék a legjobban ha hétfőn azt mondanák hogy jött MSI. Amúgy ha visszakapom az árát akkor szerintem Crosshair III lesz belőle. Nem nagyon van más alternatíva az a nagy büdös helyzet.

A Gigabyte-ot meg annyira nem csípem a csiga tempójú BIOS fejlesztés és a gagyi ventilátor vezérlése miatt. Kizárásos alapon maradna az Asus.

[ Szerkesztve ]

(#550) Oliverda válasza Oliverda (#547) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Most megnéztem az iPon oldalán és nem 51 hanem 54K volt a lap. :Y :W

40ért ment el az Asus M3A79-T Deluxe és 14K-t kellene rádobni...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.