Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#451) Landon válasza Motion_Blur (#450) üzenetére

Landon
(őstag)

Tettem. 1.7-es. Azzal történt.

If you've got nothing to say, say nothing.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#452) beta válasza Landon (#451) üzenetére

beta
(tag)

az nem friss, rakd fel a legujabb betat.. 1.7-re amugy is sokan panaszkodnak a sync flood miatt.

</beta>

(#453) Landon válasza beta (#452) üzenetére

Landon
(őstag)

De annyira furcsa, csak ez a tetves Furmark hozza elő. Viszont én a 1.8-ról is olvastam hogy nem a legjobb ill. nem stabil és félek mindenféle moddolt/beta drivereket felflashelni. :S Vagy feltehetem nyugodtan, 1.84-est vagy 1.83ast? 1.84-esről olvastam, hogy bsod-t kaptál tőle. :) Ezeknél a beta biosoknál bármit állítgatni benne utána ahhoz hogy normálisan menjen? Utolsó kérdés :D Ez a 1.8beta hivatalos msi bios vagy vmi hom-brew cucc?

[ Szerkesztve ]

If you've got nothing to say, say nothing.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//

(#454) beta válasza Landon (#453) üzenetére

beta
(tag)

mindegyik beta bios hivatalos, de ettol meg lehet instabil persze. A bios beflashelese a kockazatos inkabb, de ha nem az integralt flashert hasznalod az sem kulonosebben.

1.8b4 azota is problemamentesen mukodik, sync floodot viszont csak te tudod megnezni, hogy az adott kartyaval elojon e.

</beta>

(#455) Landon válasza beta (#454) üzenetére

Landon
(őstag)

Na ez újabb kérdéseket vetett fel. :) Én eddig az integrált m-flash-t használtam, nem azt kéne? Mi mást lehet még ami nem floppy..? Az msi féle HQ USB-s cucc vagy mi? Ez a snyc flood nálam azt hiszem memória probléma lesz... ha minden igaz (ezt tesztelem jelenleg) akkor nem szereti 1600MHz-en a Kingston HyperX-et... mint ahogy a Giga lap se szerette... Aztán a franc se tudja, lehet a CPU OC-vle volt baja azt is megnézem csak sajnos egyenként lehet ugye csak mert úgy derül ki mivel volt baja... de ez furi h csak furmark képes ezt előhozni és akkor se rögtön snyc flood csak bejönnek ezek a "csíkok" amik akkor szoktak amikor a cpu túl van húzva de nem kap elég feszt és kifagy. Tudod. Ha sokáig hagyom utána menni még furmarkot akkor kapok snyc flood-ot gondolom de ez eddig 1x történt. De sehol máshol se játékba se sehol. Ebből kifolyólag gondolnám, hogy ez nem VGA probléma.

(#456) beta válasza Landon (#455) üzenetére

beta
(tag)

Flashelni egyszeruen lehet pl bootcd-rol,vagy csinalhatsz egyszeruen bootolhato pendriveot magadnak. Eleg sok leiras van errol.

Ha memoria problema lenne sztem maskor is jelentkezne nem csak furmark alatt. De eleg konnyen kideritheted, csak eressz ra egy ora prime large-ot.

</beta>

(#457) Landon válasza beta (#456) üzenetére

Landon
(őstag)

Volt már Prime is OCCT is, egyik se hoz ki semmi hibát. Csak furmark alatt jelentkezik ez a dolog és ott is csak nagyon ritkán, most direkt futtatom mindig párszor... nem tudom elképzelni mi baja lehet mert játékok/3DMark Vantage alatt semmi baja, futtattam Crysis Warhead benchmarkot is. Heaven benchmarkot is ami azért elég rendesen leizzasztja a gpu-t. De semmi.

[ Szerkesztve ]

(#458) beta válasza Landon (#457) üzenetére

beta
(tag)

probald ki ujabb biossal hatha az javit rajta. Ha nem, akkor meg kell varni egy megujabb biost :)

</beta>

(#459) Landon válasza beta (#458) üzenetére

Landon
(őstag)

Igazából ez engem nem zavar mert nem jön elő gyakorlatilag ha nem furmarkozok kb 5-10szer mert akkor előjön a dolog kb 1x... engem csak az érdekel/zavar, hogy ez ne HWs hiba legyen. :) Egyébként msi forumon olvasgattam meg a guide-ba is és két dolgot érdemes megpróbálni még: 1: spread spectrum-ot kikapcsolni ha nincs EMI probléma. 2: C1E-t kikapcsolni, ez megoldotta vkinél a problémát. De az 1.7-es BIOS sajnos híres erről... amennyire olvasom. Csak mondom ettől félek, hogy esetleg a CPU-m vagy a VGA-m vagy esetleg a lap HW hibás... de nagyon nehezen hinném mivel CPU-n prime95 végigment n-szer 10 órákon át... volt blend, large és small is. OCCT is. VGA-t meg Furmark-al tesztelem és nem efektíve grafikai hibák jönnek elő hanem ez a "csíkos izé" ami cpu fagyásnál jön elő ha alulfeszelve lett túlhúzva (nem összetévesztendő a grafikai artifactekkel), meg "ugráló" kép aztán egy idő után ht sync flood. De játék közben ez egyszer nem volt se benchmarkok közben. Semmi. Ja és persze vadi új a gép, ennyire peches csak nem lehetek. :D

[ Szerkesztve ]

(#460) beta válasza Landon (#459) üzenetére

beta
(tag)

nem hw hiba az, hanem bios bug, jo regi raadasul :U

egyebkent, hany fokos szokott lenni furmark kozben a gpu?

</beta>

(#461) Landon válasza beta (#460) üzenetére

Landon
(őstag)

Hát. 87-88C. De az a normál én úgy tudom. És most még egy fontos meglátásra tettem szert. Ez a "képugrálás - barnás képernyő megjelenése mp-ekre" (aminek a vége feltehetőleg sync flood lenne) csak akkor jön elő ha a gépt kikapcsolt állapot után tesztelem furmarkal. Utána már ha egyszer megtörtént és visszalépek furmarkba másodjára már nem jön elő.

PS.: Az msi hivatalos oldalán az 1.8-as bios kb mikorra várható?
PS2.: Nálam a c1e és a spread spectrum kilövése nem segített. Tuti bios bug... de hogy miért csak teljes leállítás és "egy éjszakai állás" után. Rejtély, de ki fogom próbálni h játéknál is van e.

[ Szerkesztve ]

(#462) beta válasza Landon (#461) üzenetére

beta
(tag)

Masok is irtak, hogy hideginditas utan erdekes dolgok tortennek. Azt probaltad mar, hogy bekapcs utan meg1x ujrainditasz, es utana probalod a furmarkot?

</beta>

(#463) Landon válasza beta (#462) üzenetére

Landon
(őstag)

Igen. Közvetlen reboot után sőt még leállítás után is (ha kevesebbet várok a bekapcsal) teljesen jó minden. Amikor ezt a ht sync flood error-t kiírta utána láttam félszemmel vmi írást vram-al ami nem jót jelent csak sajnos nem vártam meg és reflexbl továbbnyomtam de most megpróbálom reprodukálni a hibát és végigolvasni mit is írt. Persze most az istennek nem akar ht sync flood error-al elszállni... mindenesetre tudsz vmi kifejezetten VRAM test programot mondani? Kerestem google-ön de nem igen találtam pedig mint ha az 5xxx szériához lenne vmi vram test dolog...

(#464) Motion_Blur

Motion_Blur
(PH! félisten)

Asus lapokban volt/van olyan kapcsoló a bios-ban, amivel el lehet kerülni a vdrop-ot. MSI-nél nincs ilyen? Beállítok 1.42-es feszt a procinak, ami idle 1.424v. Ráküldök egy prime-ot és lesz belőle 1.408v.

Oké, nem nagy a drop mértéke, de akkor is idegesítő :B

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#465) Oliverda válasza Motion_Blur (#464) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nincs, de a valós drop ennél kb egy századdal kevesebb. Kimértem.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#466) beta válasza Landon (#463) üzenetére

beta
(tag)

a sync flood errort a post utan irja ki ha mar rebootolt, nem tudom milyen uzenetet lathattal vram hibarol azutan, meg attol egyebkent sem szokott ujraindulni a gep.

[ Szerkesztve ]

</beta>

(#467) Landon válasza beta (#466) üzenetére

Landon
(őstag)

Én se tudom de majd holnap reggel megpróbálok egy sync flood errort összehozni megint lol. Viszont most OCCT-vel tesztelem a GPU-t és nem jelez semmi hibát pedig occt elvileg sokkal jobban megdolgoztatja mint a furmark és nekem anno a 4890/4870-nél occt mindig dobott is hibát (ott ez tervezési hiba volt a voltage regulator túlmelegedett a szintetikus furmark és occt tesztek alatt és ezért volt a gond de ezt később cataAI orvosolta ill az 5ös széria ettől már mentes). Viszont nekem erősen az a gyanúm, hogy a tuning miatt csinálja ezt amit... holnap reggel kiderül h ha alaphelyzeten nem csinálja akkor a tuning volt a baja.

(#468) Landon

Landon
(őstag)

Srácok az miért van h BIOS frissítés után mindig az első bekapcsolásnál bad cheksum error-t kapok? Mindig a frász jön rám h vmit elszúrtam de aztán minden rendben. Teljesen mind1, hogy m-flash-t vagy USB flashing tool-t használok akkor is először bad checksum-ot ír. Lehet ez nem gond csak gondoltam inkább rákérdezek. :)

(#469) beta válasza Landon (#468) üzenetére

beta
(tag)

no para, ez a normalis :) azert kapsz checksum errort, mert torolte a cmost frissites utan a flasher.

</beta>

(#470) Motion_Blur

Motion_Blur
(PH! félisten)

OverClockingCenter [link]

Szerintem jó kis progi! Pl. 7 sebességben tudom állítani a hűtésen a ventilátor fordulatszámát. Ez eddig még semmilyen programmal nem sikerült.

+ sok hasznos infót kiír, amit az egyéb tweaker progik nem :R

(amúgy meg UP :K)

[ Szerkesztve ]

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#471) Oliverda válasza Motion_Blur (#470) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A RAM feszt. állítgattam vele teszt közben. Arra jó volt. :))

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#472) beta

beta
(tag)

A7577AMS.180 ---> A7577AMS.191

- Support "JFP2 Power LED Function" to S4.
- Sync PS/2 keyboard led and USB keyboard LED.

[link]

</beta>

(#473) Landon válasza beta (#472) üzenetére

Landon
(őstag)

Ez már 1.91-es? O.o Hivatalosan még 1.8 sincs. :s Én meg arra várok...

(#474) Oliverda válasza Landon (#473) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Van. Ahol fent van az 1.91 onnan már letölthető.

(#475) beta válasza Landon (#473) üzenetére

beta
(tag)

1.91-et is nyugodtan fel lehet rakni, teljesen jol mukodik

</beta>

(#476) Landon

Landon
(őstag)

Na ez nekem most teljesen homály akkor és előre is elnézést az értetlenségemért. :) De hogy van az, hogy a hivatalos msi honlapon még csak 1.7 van azon a német forumon meg már a teljes 1.8 kinn van sőt már 1.91 is? O.o Vagy azok nem hivatalos msi BIOS-ok? Mert nem értem msi miért nem frissít etéren... Bár amint látom a driverekkel uez a helyzet. Rejtély számomra...

(#477) beta válasza Landon (#476) üzenetére

beta
(tag)

amikor elkezdenek fejleszteni egy uj biost, eloszor kijonnek a betak (1.x1, 1.x2, stb), majd ha kijavitottak az ezekben talalt hibakat vegul kiadjak a veglegest (1.x). Mivel az msi csak a vegleges biosokat teszi letolthetove, ezert latod ugy, mintha a forumon a "teljes 1.8 kinn lenne".

a masik kerdesedre a valasz az, hogy az msi ilyen ritkan frissiti a honlapot :U altalaban mar azelott felkerul a forumra az uj beta, mint ahogy az elozo vegleges kint lenne a hivatalos oldalon..

[ Szerkesztve ]

</beta>

(#478) Landon válasza beta (#477) üzenetére

Landon
(őstag)

Köszi a kimerítő magyarázatot! :) Azért ez egy kissé vicc az msi felől... :\ Na sebaj majd megpróbálok barátkozni google translate-el mert németül egy szót nem tudok.

(#479) beta

beta
(tag)

folytatodik az ujevi bios domping. 1.9b2:

A7577AMS.191 ---> A7577AMS.192

- Supported HDD size up to 4294.9T.
- Implement msi Energy Star logo.

dl

</beta>

(#480) Landon

Landon
(őstag)

Beta ha jól emlékszem Te érted el a 4GHz-et 965-össel. Nekem egy BE 965-öm van sanos C2-es szóval 140TDP-s még... van esélyem azzal szted hasonlóra? Nekem egy Mugen2-es hűtőm van ami tudom hogy jó stb de elég lehetetlennek látszik a 4GHz elérése. Azon filóztam magamban, hogy legrosszabb esetben 1.5V körül adnék neki max bár Deneb-nél 1.5V a max ill picit már sok is sztem. Namost mindez 4GHz-n én lehetetlennek láto hogy ne érje el x óra prime95 után a 60-65 fokot. Az meg már nem éri meg. Én nekem Prime95 Max Heat alatt mondjuk átlag 47-48C körül van a 965 alap feszen 3.7GHz-n maximális CPU FAN RPM-el(1500RPM). Egyszerűen lehetetlennek látom, hogy ez ne menjen fel 4GHz-n 1.5V-on 60 fölé. Neked Megahalems hűtőd van? Bár a Mugen2 kb uazt tudja, hacsak nincs csiszolva is a Megahalems. Na mind1 mindenesetre nagyon kíváncsi lennék a véleményedre és tapasztalatodra 4GHz-en. :) Noha láttam már C2-eseket is 4GHz-n de eddig úgy gondoltam az igazán csak az újabb C3asokkal lehetséges/érdemes.

EDIT: Hopp most nézem z600-assal volt hűtve. Hát azt nem tudom, hogy jobb e mint a mugen 2 mert nincs hasonlítva de a Mugen2 az Megahalems és TRUE szint max 1-2fokkal gyengébb.

[ Szerkesztve ]

(#481) beta válasza Landon (#480) üzenetére

beta
(tag)

rakj fel ket nagyobb ventit (100-150cfm) a mugenre, rogton nem 60c lesz prime alatt hanem 50 :K

itt egy teszt ahol egyutt teszteltek a z600at a mugen-el: [link]

[ Szerkesztve ]

</beta>

(#482) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

R.I.P GD70. Jövő héten megy vissza garba.

Kimentem a konyhába és amire visszajöttem kikapcsolt gép fogadott villogó power led mellett. Azóta nem indul a lap. Minden más működik. Égésnek, szagnak nyoma sincs. Úgy fest hogy zárlatos lett valahol.

[ Szerkesztve ]

(#483) beta válasza Oliverda (#482) üzenetére

beta
(tag)

:(

debug leden vmit nem ir?

</beta>

(#484) Oliverda válasza beta (#483) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem indul el egyáltalán.

(#485) beta válasza Oliverda (#484) üzenetére

beta
(tag)

hazbol kiszedve se?

</beta>

(#486) Landon válasza beta (#481) üzenetére

Landon
(őstag)

Én is erre gondoltam. Tudnál ajánlani vmi konkrétat, kérlek? :) Nem baj ha borsosabb az ára csak hűtsön is. Egyébként érdemes kettőt rárakni? Mert pont a CPU hűtőnél van ugye az a 12cm-es case FAN ami hátulra szívja ki a levegőt. Bár pont a napokban gondolkodtam rajta, hogy attól még sokkal jobb lenne a 2 ventis megoldás a MUGEN2-őn. Csak az a gáz, hogy nem tudom lehet e kapni plussz venti felfogatókat de annak majd utánajárok.
1ébként még nem próbáltam 3.7GHz-nél többet de azt tudom h alapfeszen a 3.7GHz a max amit bír. Max fesznek mennyit mondanál, el mehet 1.5-ig? Úgyértem, az ok, hogy elmehet de van értelme annyin járatni szerencsétlent? :)) Sajnos jelenleg a VGA-m RMA alatt áll ugyhogy nem tudok sok mindent tenni a géppel de addig is szívesen fogadok mindenféle infot. :)

Oliverda@ Ötlet sincs, hogy mi okozhatta a zárlatot? Esetleg vmi kihulló csavar vagy vmi hasonló? Azért érdekes a dolog (már elnézést a megfogalmazásért a Te helyzetedben ez nem érdekes hanem nyilván dühítő) mert egy tesztben olvastam, hogy emelték a CPU feszt és a lap azonnal "belehalt" a műveletbe. A MOSFET feladta a harcot vmiért... :( Ha érdekel megkeresem a tesztet. A lap kukázódott is akkor ott...

[ Szerkesztve ]

(#487) beta válasza Landon (#486) üzenetére

beta
(tag)

dell gepekbe valo delta/sunon ventiket szoktak arulni jo aron, apron erdemes korulnezni. egyebkent barmilyen venti jo, ami tud legalabb 100cfm-et.

a push/pull eleg hasznos 4ghz-en, de nyilvan bordatol is fugg mennyire szamit. a z600nak pl nagyon sokat, 2 high cfm ventivel szarnyakat kap (lasd teszt)

24/7 fesznek 1.5 teljesen ok, ha megvan hozza a hutesed :K

</beta>

(#488) Oliverda válasza beta (#485) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem. Egyértelműen zárlatos. A tápegység védelme azonnal kapcsol ahogy megnyomom a power gombot.

Ehhez hasonló a jelenség csak itt be volt kapcsolva a gép és közben döntött úgy hogy jobb létre szenderül.

[ Szerkesztve ]

(#489) beta válasza Oliverda (#488) üzenetére

beta
(tag)

egesi nyomok? nem lehet, hogy multkor is ugyanazt fozted a konyhaban es ez az osszefugges? :DD

[ Szerkesztve ]

</beta>

(#490) Márk

Márk
(fanatikus tag)

Sziasztok!

MSI 790FX-GD70 lapom van egy Phenom II X4 965 BE társaságában, operációsrendszernek Win7 Ultimate 64 bit build 7100-at használok.

A windows az alaplapi lapkakészlet jól felismerte, ennek ellenére javasolt-e felrakni az MSI oldalán lévő drivereket, vagy nyugodtan használhatom a Win7-be benne levőket?

Üdv.: Márk

(#491) Oliverda válasza beta (#489) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Égésnek, szagnak nyoma sincs.

(#492) Motion_Blur válasza Márk (#490) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Nem szükséges, a W7 felrak mindent.

Oliverda: és ilyenkor kinek küldöd az alaplapot? hol vetted?

(#493) Oliverda válasza Motion_Blur (#492) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerencsére ez az iPon-ból van. A HDD és az DVD mellett még ez származik hazai boltból.

Pont 2 hónap múlva járt volna le a garanciája így legalább remélhetőleg az meghosszabbodik majd.

(#494) Márk válasza Motion_Blur (#492) üzenetére

Márk
(fanatikus tag)

THX :R

Csak még egy kérdés. Van a lapon az a két digites kijelző. Amikor elindul a lap, ugye az akkor kijelzi hogy éppen mit csinál a BIOS. Ezek után a processzor hőmérsékletét jelzi ki? Én hasonlítgattam az Everesttel, és ott a procihővel volt szinkronban.

Üdv.: Márk

(#495) 7600 GS válasza Márk (#494) üzenetére

7600 GS
(senior tag)
LOGOUT blog

Mivan a hoki lapoddal tesó? :D

(#496) Márk válasza 7600 GS (#495) üzenetére

Márk
(fanatikus tag)

A hoki lapommal?

Nos egyelőre nagyon is megvagyok elégedve vele..... Majd lehet sírni hogyha leverem az nForce-os rendszeredet vele mint vak a poharat..... :DDD

(#497) 7600 GS válasza Márk (#496) üzenetére

7600 GS
(senior tag)
LOGOUT blog

:) :F

(#498) Motion_Blur válasza Márk (#494) üzenetére

Motion_Blur
(PH! félisten)

Hmm, ezt eddig nem is néztem, de valóban. Csak nekem a HWMonitor 2-3 fokkal kevesebbet mutat, mint az alaplap.

(#499) jeni válasza Oliverda (#488) üzenetére

jeni
(PH! addikt)

Szia
Ha Iponos a gariztató,akkor nagyon figyelj rájuk mert pénteken összevesztem velük. Egy gyárilag elcsesztet HDD házat akartam kicseréltetni,illetve levásárolni. Ugyanis csütörtökön vettem meg ott és otthon derült ki,hogy gyárilag a winyó rögzítő furatait nagyon elszarták. A méret nem stimmel. Szinte bele kell préselni,hogy tudjam rögzíteni.. ráadásként ha sikerült utána meg a Sata vég dugó része ráfekszik ferdén elnyomva a nyáklapra. Ha a vezeték ér hozzá az nem baj mert rugalmas,de a dugó :Y
A srác elismerte,hogy gyárilag gagyi, de azt mondta ha müködik nem tud mit tenni nem cseréli ki és nem is vásárolhatom le.
Velem fizetetik ki a gyári szart?
A számtech boltokra nem érvényes a napos csere garancia vagy levásárlás?
Írtam a panaszkönyvbe,kérdés utána néz-e a fogyasztóvédelem a dolognak?

(#500) Landon válasza jeni (#499) üzenetére

Landon
(őstag)

Nekem totál ellenkező tapasztalatom volt. Vetem egy 1TB-s Samu F1 winyót ami nem jött be mert "csak". Visszavittem azt mondtam, hogy BSoD-t okoz és hogy hibás és hogy tudom h 3 napon belül kötelesek kicserélni és ki is cserélték szó nélkül egy WDCB640GB-re. :) Most va ott RMA-ba az 5870esem amivel viszont tényleg van vmi gáz remélem azal is hasonlóképp jól járok :S :) (kopkopkop faasztal)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.